Nu vă imaginaț, vă rog, că la Jermanea nemții ie mai spălaț.
Aici, vanzatorii de la macelarii sau brutarii nu au absolut nicio greata sa ia banii cu aceeasi mana cu care manevreaza carnea cruda sau painea. Initial ma enervam cand ii vedeam, insa mai nou merg la cate o brutarie, cer 10 chifle, stau calm cat umbla cu mana pe paini, le impacheteaza in punga dupa care le zic ca nu-mi mai trebuie ca au pus aceeasi mana pe paine cu care au umblat cu banii.
Ar trebui sa vedeti ce fete de afis fac toti, raman efectiv masca.
Partea proasta e ca desi au si cleste si manusa de-aia cu un deget, li-e lene sa le foloseasca.
Partea si mai proasta, e ca musteriilor li se pare absolut firesc sa fie asa, fiindca asa-s si ei.
Astia aici n-au treaba, se scobesc in nas si mananca cu mana direct din bol, eu unul de mult nu mai ies in oras la restaurant, ca m-am lamurit de igiena astora. Prefer cate o pizzerie unde fac pizza in fata ta sau cate un imbiss chinezesc, unde e la fel.
Asta, pe langa faptul ca astia aici atata stiu: carne de porc, cartofi, ceapa si varza, plus variatiuni pe tema, plus combinatii de patru luate cate doua.
Mega-delicatesa regionala: wurstsalat (pentru cine e curios, Google images). In esenta, maioneza cu cremvusti sau parizer facuti taietei. Yum-yum, bun-bun.
Prefer sa cumpar carne de la Kaufland unde e tot timpul proaspata, aia daca servesc branza si dupa aia le ceri carne, se spala pe maini, etc. Macar dau impresia ca e curat. Painea tot de la ei o iau, ca au sistem de-ala unde nu poti baga labele, iei produsele cu o furca lunga si macar stiu ca numai eu plus tantia aia care le toarna din tava in boxe am pus mana pe ele.
Nu-s ipohondru si nici n-am servetele antiseptice la mine in permanenta, insa astia efectiv is niste porci jegosi. Asta doar asa, ca sa vedeti si ce nu vedeti
LE: avusaram sambata trecuta niste invitati, colegi de-ai sotiei, medici. O ucraineanca si doi nemti. Le-am facut lasagna. Adica, le-am facut. In afara de foile de la Barilla, totul a fost home made: carnea de vitel, umplutura, ingrediente bio si sos bechamel facut cu unt, nu cu margarina. Au ras aia o tava uriasa, la sfarsit: "oai ce buna a fost". Ma gandeam io, nu mancara neam de neamul vostru asa ceva, mai ales ca astia imi explicau cu o ora inainte ca au ceva multi-cooker denla Bosch unde pui toate ingredientele inauntru, selectezi meniul si iti face mancarea fara sa faci tu nimica-nimicuta.
Adica, tocani. Ca doar nu credeati ca face purcel la.protap sau pizza quattro formaggi