Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Romania - santierul autostrazilor
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Stiri
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121
voyageros
poate ca este pur electoral, dar e bine ca s-a dat in folosinta chiar si asa, lipsa unor garduri nu cred ca ar fi trebuit sa blocheze deschiderea unui tronson al carui importanta e greu de contestat. Apoi cu aia la 200km/h??? pai la 200 la ora probabil ca si o musca te arunca de pe carosabil, mai este de lucru fara discutie dar in fond cum e mai bine :asa cum e acuma sau fara ea??
Ayden_CJ
oile și cîinii ...
lipsa unei stații de benzină este o chestiune mai gravă de la Oradea la Turda singura stație rezonabilă este undeva la Huedin iesire spre Cluj (care de fapt e pe stînga drumului) și cine a crezut ca ajunge în Cluj și alimentează urgent are 2 posibilitati, ori merge ultraeconomic si iese urgent la petromv Turda, de lîngă sensul giratoriu ori întoarce și iese urgent si merge pînă la Luna si alimentează de aceea eu zic pt 3 km sa mergeți pînă la Luna (spre Cluj) și alimentați apoi vă îndreptați spre nod
Din Turda la A3 ai posibilitatea de a face stînga (a 2 iesire) în primul sens giratoriu după MOL - grijă la gropile de lîngă bifurcația spre Cîmpeni, sau la al 2-lea sens giratoriu (a doua iesire) în piața Romană. (mai lung).
Atenție că poza colegului este rotita, iesirea indicata în poză de fapt pînă la sensul giratoriu merge exact spre sud
Scuze de offtopic
eloy
acu, dupa ceva inaugurari, si niste vesti proaste: daca la cluj e aproape gata si la timisoara iar asa (chit ca nici alea nu-s predate finalizate) la sibiu centura part 2 e inca in aer sad.gif. amintesc ca daca nu e terminata pana in 31 dec 2010 ramane fara finantare europeana
http://www.turnulsfatului.ro/1431/unde-s-a...tml?sst=centura
Micutzu_BH
Incep furturile pe A3 mad.gif

QUOTE
CLUJ-NAPOCA. Odată cu inaugurarea autostrazii Transilvania au inceput si furturile. Doi tineri din Turda au fost prinsi de politisti in timp ce transportau cu un atelaj cu tractiune animala plasa de sarma de pe autostrada.

"In 3 decembrie in jurul orei 01.30 agentii de ordine publica au prins in flagrant doua persoane de 26 si 28 ani din Turda, in timp ce transportau cu un atelaj cu tractiune animala, plasa de sarma in valoare aproximativa de 2.000 lei. In urma verificarilor efectuate de politisti s-a stabilit ca marfa transportata era sustrasa de la un punct de lucru al Autostrăzii Transilvania. Autorii sunt cercetati in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat” a declarat Gina Pop, purtător de cuvant la IPJ Cluj."

Sursa: Cluj Online
the_tavi
@eloy: mai are mult si bine centura Timisoarei pana sa fie gata... mad.gif mad.gif mad.gif
marinul
dar cate benzi pe sens are ce au terminat pana acum?
the_tavi
@marinul:2 benzi pe sens. Lucrarile au inceput in 2002. Si este vorba de tronsonul ce inlesneste trecerea din Lugoj spre Arad. Abia asta e gata.
Vezi:
http://www.realitatea.net/prima-portiune-d...azi_690069.html
voyageros
cand va fi gata asa va arata nodul de la Campia Turzii(conform PUG al Campia Turzii), practic km 0 al tronsonului 2B
J o h n n y
asta e chiar la iesire in campia, spre mures?

aia de langa DN e o zona de servicii?
eloy
@the_tavi
corect, e vorba de primul tronson. din pacate din cate stiu doar pt centura sud mai exista ceva studii, nu cred ca s-a ajuns la nivelul de licitatie. pt vest nici macar atat. nu vreau sa fiu sadic, dar deocamdata asta e centura TM sad.gif
IsNa
De ce sud? Mie mi se pare ca tronsonul Vest (Aradului - Sagului) ar fi mai important. Sunt mai multe sosele de iesire pe tronsonul asta, si nici legaturi intre ele nu prea sunt in momentul de fata.

Pe partea de sud-est e doar soseaua de Buzias, si e destul de bine conectata prin Buziasului si Rebreanu...

In fine, mie-mi convine, ca stau in sud, dar parca nu "face sens".
eloy
QUOTE(IsNa @ 4 Dec 2009, 09:59)
De ce sud?
In fine, mie-mi convine, ca stau in sud, dar parca nu "face sens".
*


alesii nostri stiu
se pare ca exista licitatie pentru asistenta pt proiect! deci mai putin decat imi aminteam eu, desi parca vazusem undeva niste detalii de proiect..

http://www.cnadnr.ro/proiect_pcd.php?id=190
Bwwlan
Poate pune cineva din TM/AR un print-screen cu Gogu' Maps/Earth, sa vad si eu pe unde-i centura aia din TM, ca nu bunghesc in spatiu smile.gif
bucatzel
QUOTE(IsNa @ 4 Dec 2009, 09:59)
In fine, mie-mi convine, ca stau in sud, dar parca nu "face sens".
*



Pai normal ca nu face... Au rezolvat Arad-Lugoj.

Restul, care merg spre Buzias, Resita, Jimbolia sau Moravita, tot prin oras trec. Si pe astia oricum nu-i prea coafeaza existenta viitoarei autostrazi, ca si aia, tot spre Lugoj se va duce.
voyageros
da este iesirea din Campia spre Mures in schimb nu stiu ce reprezinta acea zona de la capatul intrarii pe autostrada, se poate sa fie zona de servicii, chiar nu stiu
veveritz
Cred ca abia asteptati, astia din Campia Turzii, sa scapati de camioane si in general, de tot traficul de tranzit din oras.
Mai aveti putin (speram)..
Toate bune !!!
voyageros
n-ai idee!!!!!!!!
membru_DC
Agentii de ordine publica din cadrul Politiei municipiului Turda au prins in flagrant doi turdeni in varsta de 26, respectiv 28 de ani, in timp ce transportau, intr-o caruta, plasa de sarma. laugh.gif

Primul furt depistat pe A3 dupa inaugare

frantic
Cred ca ar trebui inasprite la maxim pedepsele pt. autorii unor astfel de furturi.
De asemenea, agentii eonomici care preiau materiale de acest gen ar trebui sanctionati.
Altfel nu vad cum se pot pune capat acestor activitati ce pericliteaza siguranta rutiera.
the_tavi
Erata: centura Timisoarei are o banda pe sens. S-au vrut doua, dar ca la romani, una s-a pierdut sau s-a stricat...

Pozitionare centura:
http://img99.imageshack.us/i/pozitionarecenturatmfat.png/

Poze facute de timisoreni pe centura:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.p...77#post47153477
marinul
nu pot sa inteleg cum poti in anii astia sa faci centuri cu o singura banda pe sens.
the_tavi
Suntem jenanti! Centura cu o singura banda pe sens. O sa ne rugam moartea ca la Bucuresti. Si din pacate asta se intampla si la Timisoara, care se vrea un exemplu. In fiecare dimineata ies din scara blocului, dintr-o zona centrala, si dau cu ochii de cateva case tiganesti megalomanice gen mausoleu, de mi se intoarce stomacul pe dos.
Deci, se poate si la Timisoara! death.gif

Era sa uit: limitarea de viteza pe centura este de 70 km/h
J o h n n y
Hai ca asta e tare: biggrin.gif


QUOTE
Un bărbat aflat la volanul unui TIR a circulat pe contrasens în jur de 28 de kilometri, pe autostrada Transilvania, de la Turda la Gilău.

Șoferul s-a scuzat în fața polițiștilor prin faptul că, deși are permis de conducere din anul 1987, circula pentru prima dată pe o autostradă, și nu a realizat că este pe contrasens.
Acesta a mai spus ca a observat cum veneau multe masini din sens opus, iar conducatorii auto ai acestora ii faceau semne luminoase, dar nu a inteles ce vroiau acestia. Din fericire, greseala imprudentului sofer nu a determinat accidente pe autostrada Transilvania.

Conducatorul neatent a fost amendat cu 180 de lei si i-a fost suspendat permisul de conducere timp de doua luni.


la partea cu flashurile credea ca e vreun radar in zona radmasa.gif

Sursa


Bine ca nu s-a intamplat un accident excl.gif
margelatu
Azi de Mos Nicolae mi am facut cadou o tura pe A3. Impresia mea generala e foarte buna. In afara de lipsa panourilor antiorbire pe anumite portiuni si a unui caine care era in zona nu am alte obiectiuni. Iata si poze ! Va salut !
VladG
Acum cateva luni au fost niste discutii aprinse pe seama unor curbe care pareau prea stranse. Cei care ati mers pe A3, ati remarcat asa ceva?
@margelatu: bune pozele!
r_vlad
Nu mi s-au parut prea stranse curbele. Cel putin nu la 130-140 km/h.
Bwwlan
+1 @r_vlad.

Apropo: partea blenduita de pe indicatoarele alea unde scrie 174 km. e "Oradea". Si asa o sa si ramana inca vreo 4 ani sad.gif
margelatu
Nici vorba de curbe stranse... in conditii de aderenta normala poti sa mergi cu viteza maxima legala si chiar mai mult in orice zona.
Jack Daniel's
blink.gif Totusi, de ce atatea viraje?
Magua
Ieri s-a dat in folosinta si centura estica a Clujului, cel putin eu am vazut varianta de ocolire a Apahidei, spre Dej. Eu fac zilnic naveta spre Jucu si...dezamagit!
La fel ca alte centuri noi, O BANDA PE SENS! Sensul giratoriu de la intrarea spre Jucu, inainte de Magnolia e o calamitate -inaugurat de vreo 3 saptamani, are la activ 2 tiruri aruncate in sant, deoarece conturul soselei urmareste strict in latime, rondoul central. Tot inainte de iesirea cu pricina, ori au gresit cota, ori lipseste stratul de uzura.
La Sub Coasta mai este un sens giratoriu care ar trebui sa duca spre Zalau (pe indicator apare), spre Blvd. Muncii, dar cu acces interzis, pt ca drumul lipseste!
In schimb cred ca Tise, Boc si Apostu sunt foarte multumiti! mad.gif
voyageros
QUOTE(Jack Daniel's @ 6 Dec 2009, 17:55)
blink.gif Totusi, de ce atatea viraje?
*



pentru ca n-au avut incotro, asta este geografia locului, soseaua se strecoara practic printre dealuri si unde chiar nu s-a putut au taiat dealul, l-au mutat, dupa caz, dar operatiunile astea costa si da te duci musai drept cu ea presupune costuri fantastice...Oricum cred ca e mai "sanatoasa" asa ,ca nu e monotona, nu adormi si poti sa mergi linistit cu viteza maxima de la un capat la altu' fara probleme.
Ayden_CJ
asa e din poze; credeam ca vor fi niste curbe tare afurisite, azi am mai facut un drum dus întors pe A3, ce pot sa spun este doar ca imi place deși practic dubleaza distanța (pt mine) pînă la Turda;așa ca o comparație: de la mine de acasa pînă la rampa de intrare (intersectia cu DN1) 12 km, 0,7-0,8 litri consumați, iar pînă în vîrful Feleacului 10,4 km cu 0,9 litri consumați (la mers băbesc).
O altă observație ziceau ceva de echipaje de poliție și radar mobil pe A3, nici vorbă, doar unul la era pe rampa de intrare dinspre Cluj - opriseră 2 mașini cu niște tilici viteji. un alt echipaj era ceva mai încolo la intersecția cu Luna de Sus, au pescuit și acolo 3 mașini.
Au dispărut pietricelele și nisipul de pe A3 deocamdată iar colegii de trafic au fost chiar cuminți; o observație cam între Săvădisla și Vlaha sensul spre Cluj era o vulpe călcată (sau poate era uncîine mic) pe carosabil;
Ce nu pot eu intelege de ce A2 chiar n'a putut fi trasă ca o linie dreaptă pînă la Fetești smile.gif

EDIT: O NOTĂ PROASTĂ! indicatoarele de OCOLIRE LA DREAPTA sunt puse foarte jos după chestiile alea galbene de plastic - în strainatate erau totuși puse încît să se vadă, CNADNR și Poliția ar trebui să se sesizeze - pe ambele sensuri e situația asta!
bh07xyk
margelatu
Atentie la schimbarea benzii.... au aparut vitezomanii pe A3 !!!
&feature=player_embedded
vijelie
Autostrada asta are cumva 3 benzi pe sens?
VladG
In unele zone, pe urcare, da. Ca la autostrazile "adevarate" biggrin.gif
Dependentza_Terente
Ceva noutati depre stadiul fizic al lucrarilor pe celelalte tronsoane si ceva poze eventual? Aveti idee , tinand cont de ritmul lucrarilor , cand va fi gata in totalitate?
Adrian_Solenza
Nu prea devreme.. Cred ca pana vom face de la Buc la Arad 5 ore...
Ghidioneanu
....vor mai trece sapte ani...poate mai mult ... sad.gif mad.gif
ipiq
in sfarsit...
avansam cu viteza melcului turbat, dar macar avansam...
adrian_solenza: poti face 5 ore de la arad la buc, dar trebe sa fi putin dereglat.

in legatura cu centura timisorii, asta inseamna ca pot ajunge mai repede la aeroport, fara sa mai traversez tot orasul?
nairam
Poti face 5 ore de la Arad la Bucuresti dar conditia esentiala este sa ai autostrada cel putin 3/4 din drum... iata cum am mers eu
Deva- Frankfurt 1397 km plecat din deva pe la ora 5.00 ajuns in frakfurt pe la 17.00 = 12 ore>> o medie de 116 km / h Dar dimineata nu era nimeni pe sosea la noi apoi a urmat drumul pana la szeged (chinuitor) si dupa aceea ....
deci cam la aceleasi conditii ar reiesi:
Bucuresti - Arad 552 km la aceeasi medie rezulta aproape 5 ore.
Momentan bucuresti-graz-roma 2164 km faci 3 zile (mers lejer) Daca am avea autostrazi prin romania timpul ar fi redus cu 1 zi... De fapt oriunde vrei sa mergi "afara" (spre vest) cu masina, romania o traversezi (cu putin noroc) intr-o zi. Am spus cu putin noroc sa nu prinzi vreo 50 km in lucru si sa faci 50 km in 5 ore..... (am patit-o undeva intre orastie si sebes)
Lipsa autostrazilor nu face decat sa aduca in plus cheltuieli, nervi si timp pierdut...
Visul meu este sa ma urc pe autostrada in bucuresti si sa ma dau jos 10-11 ore mai tarziu in Viena.... si apoi sa mai am si putere sa ma dau in chestiile din Prater. Cred ca o sa mai dureze inca .... muuulti ani ...
Adrian_Solenza
Buc-Arad cu toti km autostrada trebuie sa faci cam 4 ore - 4 ore jumate...
Eu am facut Berlin-Cenad - cam 1450km pe GPS, intr-o singura zi - plecare de la 6AM pana la 9PM, cu opriri foarte dese si vreo 1 ora prin Viena, la plimbare!
Asa ca...
kaspersky
QUOTE(ipiq @ 8 Dec 2009, 00:54)
in legatura cu centura timisorii, asta inseamna ca pot ajunge mai repede la aeroport, fara sa mai traversez tot orasul?
*



depinde de unde vii smile.gif
ipiq
nairam: eu fac 5 ore pana la wiena, ma dau pe roata din prater, fac cumparaturi si ajung si inapoi in aceeasi zi tongue.gif
kasperski: vin din Arad. de aici sunt.
LE: apropo karsperski - NU imi place avatarul tau! tongue.gif radmasa.gif
catal1n2000
E tipic romaneasca faza asta cu centura.
Hai sa o inauguram cu o zi inainte de alegeri ca sa ne voteze oamenii din zona.
Nu mai suport chestiile astea.
akileon
mie imi place de boc , taie panglica la fiecare km facut , penibil
Ayden_CJ
Oameni buni, mai dați și voi cîte o căutare pe net; nu îmi place Boc, nu îmi place panglicăreala dar aici n-aveți dreptate: Centura se deschide, dar nu se inaugurează articol în Ziua de Cluj
EDIT: vedeți și aici referitor la tronsonul II al aceleiași centuri
VladG
Userii nu cred ca au vreo vina, mai ales ca au citat un site de stiri.
Ruptii de la Realitatea au ajunsi ultimii lingai partinitori. nu cred ca e o stire neverificata ci una intentionat propagata eronat. Inainte de alegerile astea aveam alta parere despre ei. Clar nu o sa mai iau nimic de bun din ce zic terminatii, de fapt o sa-i ignor....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.