Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jurnal de Pilif (sau Filip)
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Jurnal de Bord
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98
cj98czh
Filip .. chiuloasa aia trebbuie rectificata de cineva care are scule si stie ce face .. nu vad cum ii faci tu plan, cum rectifici scaunele de supapa, cum schimbi semeringuri de supapa .. etc .. vb. lui Merced .. nu da bani aiurea .. ca o dai tu jos si o pui inapoi ... aia este alta poveste ..

Filip Edit: wow - nu am spus ca o rectific eu jesus christ!!
Am zis ca imi iau niste micrometre sa masor si eu alezajul la blocul motor. Relax - tot ce tine de prelucrare chiuloasa si bloc motor (daca va fi cazul) va fi realizat in atelier specializat.

Nu mai are omu voie sa-si ia jucarele sa se joace. sleep.gif
Filip
@Merced - Si astra G e din secolu trecut, e lansata in 1998. Si nu e din clasa Lagunei. Sorry. se simte altfel si la drum, e mai inghesuita la interior (astra G-ul), vizibilitatea mai buna la Renault etc.

Are materiale bune la interior opel-ul, pentru ce gen de masina e.

Opelu Asta G mi se pare un Logan prima generatie un pic mai stabil SI CU MATERIALE PREMIUM LA INTERIOR - ma rog premium pentru clasa subcompacta sau ce clasa sunt astea - motoru 1.4 twinport e mult mai ce trebuie la reprize si elasticitate - tin minte ca pe breteaua de urcare pe pasaju basarab puteam sa fiu lejer in treapta 5 daca aveam 50 km/h cu decat un 1.4 mpi de la renault nu poti, scuze - pacat ca motur de opel se strica - deci tot 1.4 mpi e mai bun, Astra G e si mai stabila decat un logan... dar e sub Laguna mea la toate capitolele. Laguna e si mai puternica - (prinde 200 km/h pe gps) sta mai bine pe curbe - ai mai mult spatiu in ea, are scaune mai comode, are portbagaj mult mai mare. Degeaba spui de opel - e praf pe langa Laguna.
bucatzel
Astra Geeeee? aia de-i la fel de naspa ca si astrahas, dar mai urata?

pai bine uai, credeam ca vorbim de masini. Daca ii dai foc, contribui si eu cu un litru de benzina si doua kile de lemne.
Filip
Astra G are niste chestii mai - ma rog nu sunt inginer dar par mai bine facute - manerele de usa sunt mai bune ca la Laguna - plasticul din care sunt turnate pare mai gros, mecanismul mai robust - in spatele manerului e un fel de tabla sa fie sigilat si din spate, nu stiu, intelegeam acu 3 ani cand am demontat o usa, acu am uitat la ce foloseste - dar totul pare mai competent pe partea de mecanisme de usa - La laguna e good enough - adica nu sunt mecanisme de 2 lei ca la Nubira de ex, cu plastice de 2 lei, clipsuri la fata de usa de 2 lei, fata de usa cu plastice de 2 lei care crapa la soare - laguna are materiale good enough, care au rezistat testului timpului, dar Astra G pare un pic PESTE, culmea.

DAR - astra H are niste manere la usi zici ca sunt de jucarie. Si inetriorul desi la ani lumina fata de orice logan sau dacie, in privinta calitatii, peste orice daewoo - e un pic pe alocuri sub Astra G - nu e asa plush - moale premium feeling... e desenat mai misto ce e drept dar nu ma convinge 100%.

Dar sa revin - NU DA NIMENI FOC LA NIMIC. Astea sunt bijuterii ce trebuie conservate din generatie in generatie - peste 1000 de ani lumea trebuie sa vina la Muzeul Filipului sa se minuneze la ULTIMA NUBIRA, ULTIMU OPEL SI ULTIMA LAGUNA in existenta in mileniul 4.
Merced
Pentru ce nevoie aveai tu de mașină, era o alegere mai buna din orice punct de vedere.

Motor mai mic, costuri mai mici cu asigurarea, impozitul, puțin mai nouă, norma Euro mai bună, basca daca te scremeai puțin îi treceai și gazul ăla in carte și te plimbai relativ ieftin.

Eu sunt sigur că nu o sa faci vreodată acel Opel cum nu o să faci nimic nici cu Nubira aia. Vor fi depozite in curte pentru compresoare și alte chestii. Probabil și Laguna asta o sa ajungă acolo în 2-3 ani.

Faptul că nu înveți nimic din greșelile din trecut spune multe despre punctul in care ești acum.

Tu poți să iei în glumă toată chestia asta, dar știi in sufletul tau că nu e deloc ok.

tatabobu
De ce n-oi fi făcut tu un muzeu al vehiculelor socialiste, cu o Dacie, o Skoda 120, un Trabant și un polonez nu știu. Fii atent, îți dau un pont sa le vezi la un loc și să te bucuri: tot vine weekendu' ăla lung la sfârșitul lunii. Fă-ți un pustiu de bine și du-te la Varna. În mall-ul ăla mare din centru, la etajul 1, e un retro-muzeu. O sa vezi toate jucăriile cu care se juca tatăl tău când era mic și multe in plus, o sa vezi toate mașinile comuniste lustruite impecabil (mă rog, lipsesc câteva feluri de ARO, da' asta e) și o sa vezi atât de multe vechituri încât o să-ți umpli sufletul de bucurie pentru un an întreg.
bucatzel
QUOTE(Filip @ 6 Nov 2023, 17:49)
Dar sa revin - NU DA NIMENI FOC LA NIMIC.
*


Corect, fa-le casco inainte...
Gil26
Mda, vreo trei pagini de "discutii" (de tot "felul" sad.gif ) care pana la urma cred ca se "reduc" smile.gif toate la:
QUOTE(Bicicleta galbena @ 4 Nov 2023, 10:28)
...
In rest, Felipe va citi si ne va raspunde tuturor, dupa care va face tot cum vrea el biggrin.gif
*


maho
QUOTE(tatabobu @ 6 Nov 2023, 18:07)
De ce n-oi fi făcut tu un muzeu al vehiculelor socialiste, cu o Dacie, o Skoda 120, un Trabant și un polonez nu știu. Fii atent, îți dau un pont sa le vezi la un loc și să te bucuri: tot vine weekendu' ăla lung la sfârșitul lunii. Fă-ți un pustiu de bine și du-te la Varna.

Păi nici nu trebuie să se plimbe la bulgari, avem și p-aici așa ceva: Câmpulung, Satu Mare, și or mai fi. Românești, fără "vinituri". Unde-i patriotismul?
tatabobu
Eh..... Sa saliveze la o Volga neagra 04.gif
Gil26
La o Volga neagra nu prea se saliva, cel mult scuipa tongue.gif sau chiar ruga excl.gif ...
einstein1984
Nu zic ca nu am si eu scule folosite odata sau de 2 ori... Dar tu arunci cu banii pe ele ca interlopii cand merg la lautari.....Macaraua de motor o sudezi tu?
pt alezaj trebuie ceas comparator si adaptor pt alezaj....
Filip
E vreo 1000 lei o macara motor, si inca 2-300 suportu de prindere motor in mai multe puncte. Lejer, de primavara - ca la primavara vreau sa ma ocup.
tomageorgian
Si ce faci dupa cu macaraua si suportul?
Filip
Le demontez, pun la loc in cutie si le depozitez.
Muttley
Esti sigur ca vrei imensitatea aia de macara?
Eu stiam ca e cea mai idee proasta inca de cand am plasat comanda, dar n-am de ales, masina mea nu e opelul tau.

Cu 3000 de lei iti pleaca opelul din curte pe platforma si se intoarce pe roti, totul inclus.

Deci esti sigur?
einstein1984
ai curte ai loc, 2 fiare sudate in forma de A si o grinda intre ele +un palan cu lant si scoti motorul, impingi masina sa iasa de sub el si aia e.
Poti sa bati covorul pe el dupa ce termini cu motorul.
Filip
E si asta o viarianta, am timp iarna asta sa ma gandesc! coolspeak.gif
einstein1984
https://www.uni-max.ro/cale-mobil-de-macara...9hoCYMgQAvD_BwE gen din asta, numai sa nu te apuci sa o cumperi.
bucatzel
PAi are cric de treijdoo de tone, cred ca isi poate bricola o macara in jurul lui...
Also, e la curte, poate sa pune un palan peste batatorul de coviare, hai, ca idei sunt, fiare vechi se gasesc, Iron man 4 trebuie sa inceapa de undeva.
Muttley
Cum sa iei macara de 1300 lei, cand epava nu valoreaza atat?!?

Du-te ma pe olx si cauta "motor defect", sortare descrescatoare dupa pret, ia ceva care sa merite macarale, micrometre si timpul tau, si fa-i motorul aleia...

Stai, ca de fapt s-a plecat de la ganitura de chiulasa. Ce cauti la cilindri, pentru ce sa scoti motorul? Se mansoara compresiile pentru cilindri si segmenti, se masoara presiunea de ungere pentru cuzineti si arbore. Si chiar sa fie busite si alea, se scot toate cu motorul pe masina, ori se leaga o scandura cu 2 chingi si il ridici afara, ca e un bloc gol de 1.4...
Fereasca!!!
marksman
În ritmul ăsta își face service multimarcă. Mă uitam la semnătura lui și Opelul e cel mai recent ca an de fabricație. Cu banii de Laguna și ce a mai băgat în ea, vorba lui Muttley, îl lua cu platforma și îl aducea vopsit, cu GPL-ul în CIV, motorul ca nou, bonus și un detailing interior. Limuzină, nu altceva.
Bicicleta galbena
Cred ca am mai spus - sunt uluit cate Astra G sunt pe strada, in circulatie. Am si doi colegi cu modelul asta, daily driver.
Laguna 1? Am vazut una acum cateva zile, pe o straduta random. Oprita.

O fi si asta un indicator.



bmwh548
Astra G: Loganul nemtesc. Lucrat ceva mai ingrijit, dar mai putin fiabil pentru drumurile noastre. Le-a cazut cu tronc romanilor prin prisma pretului.

Filipe: sa iti amintesti de vorbele baietilor cand ai sa rupi prezoane, tubulare si alte etcuri cu pistolul ala de 1700Nm lucrand la turisme. Am fost la mecanic in service (culmea, specializat pe Opel) si cel mai mare pistol cu impact era unul de vreo 400Nm (cu acumulator). A zis ca daca ceva de pe dedesubt nu se desface cu ala se lasa cu incalzit ca altfel sanse mari sa se rupa surubul.

Stiu ca la ambitie (cand iti spun toti ca nu e o idee buna) faci de-andoaselea, dar pe urma tragi ponoasele.

Si doar am zis ca nu mai intru pe topicul asta.
Laurentziu83
QUOTE(Bicicleta galbena @ 7 Nov 2023, 16:19)
Cred ca am mai spus - sunt uluit cate Astra G sunt pe strada, in circulatie. Am si doi colegi cu modelul asta, daily driver.
*



Prietena are Astra G exact ca al lui Filip, doar ca pe alb. A cam inghitit el ceva bani datorita varstei, cu schimbat lant de distributie, diverse pe trenul de rulare, fulie compresor, retapitat plafon si altele mai marunte, dar altfel e o masina corecta, care sta bine pe drum, e confortabila la drum lung, consuma putin si are un design foarte misto, arata mult mai bine decat H-ul ulterior. Si vorbim de o masina cu care am mers in concediu pana in Grecia fara greturi, in unele puncte imi place mai mult ca Megane-ul, e o masina excelenta pentru cat costa overall, n-ai nevoie sa dai 13000 de euro pe cel mai chel Logan daca nu te dau banii afara din casa.

Cand am vazut cum a tras Filip Astra-ul pe dreapta si a dat pe guno...aaa, Laguna aia mai mult decat ar fi costat reparatul Opelului, pe motiv ca "nu puteam sta fara masina", desi el face cateva mii de km anual, am zis ca ceva e in neregula. Eu fac 10-15 mii anual si pot sta si o luna fara masina, putea sa stea si el o saptamana, ca nu dura mai mult reparatia la motor, eventual alt motor din dezmembrari in cel mai rau caz, ca mai mult de 300 de euro nu costa.
Merced
Și eu eram jurat, dar cred că e consecință a faptului că am o viziune mai optimistă asupra vieții și vreau să cred că reușește și el sa facă asta.

Eu as zice altceva. Mâine mergem sa ia Safrane-ul ala de 2500 euro sau cat era, de îl pusese într-un link de "pă Jermanea". Dar sa scape naiba de toate cazanele, iar pe ăla îl face curând istoric și oricum la cat merge el, e o super mașina. Daca scăpa de ele sa mor de nu i-l cumpăr eu. Dar trebuie să semneze ceva că se oprește din tâmpeniile astea și își concentrează energia pe ceva mai util.
Filip
Merced, merci de oferta dar nu!

Cum sa accept sa imi iei tu masina? Nu ai ce face cu banii? Plus nu renunt la rable! 😁
Se fac toate, usor usor, inclusiv nubira o sa fie un proiect. Dar mai incolo.
Brb tre sa ma duc la easybox mi-au ajuns niste scule. 😁😂
Merced
Rămâi cu bine! white_flag.gif
Muttley
Ma chinui de 40 de minute sa scriu ceva aici. Mi-a fost mai usor data trecuta, dar acum n-am replica icon_mrgreen.gif

Ba da, am. Cica sa faci copii. Sa iasa asa radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Filip
Da domnule! Altfel sta treaba acuma! icon_mrgreen.gif

Sambata ma apuc de planetara ca mai am niste drumuri pana in weekend.
Muttley
Pai zi si ce-s alea, maimutoiule!
Filip
Furtun Yato YT-24224 pt pistolu Yato YT-09544.
Yato YT-73022 pentru testat compresia, vacuum si cica presiunea de benzina blink.gif din ce citesc aici pe cutie.

Si un manometru pentru testat presiunea la ulei (Geko G02505).
Gil26
QUOTE(Muttley @ 7 Nov 2023, 19:17)
Ma chinui de 40 de minute sa scriu ceva aici. Mi-a fost mai usor data trecuta, dar acum n-am replica  icon_mrgreen.gif

Ba da, am. Cica sa faci copii. Sa iasa asa  radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif
*



doh.gif ras hohote.gif
Filip
Eu as vrea sa am copchil asa ca mine, decat sa dea banii pe droguri in cluburi sa iasa de acolo sparti sa faca accident ca baiatu lu Iorgulescu sau al lu Pascu.

Mai bine iei 2-3 rable, dai banii pe scule si iti faci un hobby. icon_mrgreen.gif

Repari, folosesti masina 20 km iar mai repari, mai cumperi scule, iar mai mergi 40 km iar mai repari ceva. Si daca DOAMNE FERESTE aduci masina pe linia de plutire o vinzi imediat si iei alta rabla si repeti procesul. Ca nu poti sa ai o masina prea intreaga - nu asta e scopul.
Muttley
Ce-i butelca aia neagra, dreapta sus?
Filip
Ala e pistolu pneumatic, nu-i butelca. smile.gif)
Muttley
Hai fratie, zici ca-i ciat aici.
Nu luasesi unul de 1700Nm, de ai pus si poza? Zi naiba tot, i-ai facut retur, ai luat mai mic?

Ok, i-ai facut poza a 2-a oara.
Filip
Asa e el, mic, ca e pneumatic, nu electric - unul din motive pt care am ales pneumatic, cand lucrezi la masina e mai comod.

I-am facut poza a doua oara sa fie langa furtun.

Si legat de ce a scris bmwh548 - are si pistolu ala pneumatic o rotita cu 3 trepte de putere, mai conteaza si cum il folosesti, daca rup vreun surub imi asum. Dar cred ca o sa ma descurc just fine cu el pe cea mai mica trapta de putere - mai ales ca nu am cine stie ce compresor.

Tubulare nu am cum sa rup cu el - ca am luat si trusa de tubulare pentru impact - no name ce-i drept dar ar trebui sa fie mai rezistente ca tubularele normale nu?
YRX
Sa scrie pe ele Cr-Mo.
Mai pozeaza-te cu el in oglinda: - I'm Bond!James Bond!.... biggrin.gif
Muttley
Cum naiba sa fie mai comod un pistol atasat de un cordon ombilical rigid? wacko.gif
N-am zis ca e mic, zici tu, se cheama autosugestie.

Si daca doresti confort, ti-as recomanda alte lucruri, dar m-am lecuit definitiv. Confortul nu e la pistoale cu impact.
Filip
https://www.youtube.com/watch?v=ogWOmbvHdpI

^ nuj las oamenii care se pricep sa zica pro`s and cons la aer vs electric
Muttley
Ala traieste in state si repara VW, ffs!!!!!!
Filip
Pai si la vw e strans mai tare surubu sau cum? blink.gif

Bine ok ca sa rezolv disputa asta imi iau si ceva scula electrica cu acumulator. Dar mai la anu asa sau de craciun, ca tot vin sarbatorile vin sarbatorile vin sarbatorile

icon_mrgreen.gif
Muttley
La final zice destul de clar ca la atelier, 8 ore pe zi, cu sursa constanta de aer din 10 stuturi raspandite pe toti peretii, aer. Acasa, acumulator.
Deci ai ales bine, ai facut pe dos, se pare ca aia-i regula.

Desi lucrez la masini de 17 ori mai mult decat o faci tu, am un parkside din lidl pe care-l folosesc din an in pasti, si nici macar la roti, ca distruge zincarea de pe piulite. Sculele de mana, mie-mi ajung.
Din nou, ai ales bine.

Ce disputa? blink.gif

"Ala traieste in state si repara VW" e ca si cum ai avea ocazia de a avea masina normala dar alegi dacia lui kruger, nubira si restul echipei. Nu la fel de grav, dar p-acolo.
Filip
disputa - scula electrica vs ce am eu - daca le am pe amandoua nu mai e nici o disputa smile.gif)
tomageorgian
Poti avea 3, si electric.
Filip
radmasa.gif smile.gif))))))))))))))))

ma referam la yato asta al meu si electric blush.gif
bucatzel
Cred ca asa e mai corect...
QUOTE(YRX @ 7 Nov 2023, 20:02)
I'm Blond!James Blond!.... biggrin.gif
*


Filip
Bai nene am devenit abonat la clipurile lui nea Vio, sanatate cui a postat primu clip pe topicul lui Muttley!

Imi aduce aminte de tata cand era pe la 30-40 de ani. biggrin.gif

Ma refer la stilu de reparatii, ca tata nu facea burnouturi si ce mai face nea Vio. Tata chiar mergea relativ potolit si nu suporta sa scartaie rotile - nici mie nu-mi place de altfel.

Tin minte ca ma plimbam cu bicla pe trotuarele alea din Kiseleff cand eram copchil, aveam vreo 7 ani, un pegas cu tambur din ala de dai pedala in spate si blochezi roata pe spate, si tinea excelent frana aia si pun intentionat o frana sa las urma de cauciuc pe asfalt - si-l aud pe taica-meu din spate cum tipa, de fapt aproape urla la mine "-USOOOORRRRR CA TOCESTI CAUCIUCU!!!" . rolleyes.gif Ahh... ce vremuri!

https://www.youtube.com/watch?v=uzTqbkgjUmU
Muttley
Omul ala e hiperactiv, se vede cum smuceste si tranteste tot.
Etrierul nu se arunca-n racordul flexibil.
Etrierul nu se bate niciodata cu ciocanul.
Penele de fixare ale etrierului aluia nu se baga radial cu ciocanul, ci axial, cu degetul.
Nu se da cu vaselina pe garnitura antipraf, ca se topeste in timp.

E maxim de deprimant sa vezi cum canalul asta care promoveaza carpeala si delincventa are atat trafic, ori ca comentariile sunt toate pozitive si de gratulare. Si ca tu promovezi asa ceva.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.