Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jurnal de Pilif (sau Filip)
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Jurnal de Bord
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98
dizzy
As pune pariu cu voi ca as readuce fierul vechi Opel pe sosea cu 2000 de lei și câteva zile de munca.
Nubira nu are nimic grav. O improvizație pe la electrica, un ventilator gripat.
Teutonu' argintiu și teroarea roșie ar putea fi pe sosea pana la sfarsitul lunii martie, 2023.
Nu poți sa dai astfel de bijuterii de masini la remat.
Mie și de Dacia aia british racing green îmi pare rău.
Bicicleta galbena
radmasa.gif

Laurentziu83
Poti sa-l readuci si acum pe sosea si fara 2000 de lei, trebuie doar umflate rotile si impins pana pe sosea.
Filip
Hai ca usor usor incep sa ma inteleg cu JOCU. Totul pe manual fara ajutoare, cu ambreiaj setat cum trebuie gen moare motoru daca iei picioru de pe pedala, sau daca incerci sa schimbi viteza fara ambreiaj se aud sincroanele cum caraie (si nu iti intra in viteza).

Ar trebui sa incerc si Live For Speed, stiu ca se jucau unii colegi, m-am jucat si eu acu vreo 10 ani pe laptop, cu MOUSE-ul in loc de volan. laugh.gif

https://www.youtube.com/watch?v=odgQ74X2l0o
mircea_aq
asa tati, viteza in coasta, te antrenezi pentru nubira, ai ?
BN64FLO
Pacat ca ai dat Dacia verde...puneai un motor de R5 pe ea si erai ca in joc sad.gif
Filip
Am glumit cu nubira si mersul la VTM. Unu la mana sunt prea scartar si daca as avea bani, si doi cred ca mi-ar plezni o vena la cap de ciuda daca as lovi masina (tot de scartar ce sunt). Asa ca mai bine raman la jocurile video. tongue.gif sleep.gif
dizzy
Cum sa bagi Teroarea Rosie la curse , sa zgarii asa frumusatza de masina?!
Filip
In loc de "Teroarea Rosie" am citit Testarossa. radmasa.gif
Filip
Nu vreau nimic doar ma laud.
dizzy
Renault 16 a fost masina.
marksman
A fost. Era un bătrânel la bloc, în orașul natal, avea un Renault 16 bleumarin, nu prea mergea cu el. Copiii ziceau că are farurile de Dacie 1300 smile.gif)) Cândva, prin anii '90, a murit proprietarul și Renault -ul a mai stat câțiva ani parcat sub geamul lui de la bucătărie. Praf l-au făcut. Întâi au tăiat prelata, apoi au spart parbrizul, apoi au furat prelata, au spart geamurile laterale, s-au c@cat pe bancheta spate. Apropo, avea scaune îmbrăcate în piele, nu știu dacă originale sau le îmbrăcase moșul. Într-o zi au venit cu o platformă și l-au dus de acolo, probabil la topit.
wolfin
acum ceva ani..3..4 ..am oprit in trafic un r16 albstru.

nu stia ce vreau de la el. 4000 dar cred ca incheiam afacerea cu 3500 si imi dadea si un motor de schimb.

m am razgandit...desi 1/2 mi a zi go for it. sleep.gif
bion
Pe Drubeta aproape de Eon e un R16 visiniu. Un batran si un tip mai tanar mai bibilesc la el. L-am vazut circuland anul trecut.
Pare ok. wub.gif
Victorine
Confirm, se mișcă. L-am văzut și eu pe tânăr meșterind sub capotă, părea destul de ordonată pe-acolo.
marksman
L-am văzut și eu pe ăla vișiniu.
Filip
Teste cu masina de spalat (am primit-o de la unchiul meu si mi s-a spus ca are scurgeri de apa dar e tzipla, pot sa imi spal tzoalele la curte, e mai smechera decat masina de spalat de o am la bloc). biggrin.gif
cj98czh
ai mai colectionat harb .. 🤣🤣
marksman
QUOTE(Filip @ 22 Apr 2023, 21:52)
Teste cu masina de spalat (am primit-o de la unchiul meu si mi s-a spus ca are scurgeri de apa dar e tzipla, pot sa imi spal tzoalele la curte, e mai smechera decat masina de spalat de o am la bloc).  biggrin.gif
*


Dacă are scurgeri de apă cel mai probabil cuva e ruginită, poți s-o arunci, nu merită efortul să o repari.

Pe vremurile mașinilor de spălat comuniste marca Automatic și Automatic Super, care erau proiectate din start cu vicii, a reparat taică-miu zeci de cuve găurite de rugină. Erau din tablă emailată și nu le găseai ca piesă de schimb, nu oficial, iar dacă găseai cumva una costa de te rupea, că nu era ușor de scos din fabrică. Prin urmare se reparau și reparația costa multicel. Unul dintre vecinii alor mei fusese ceva responsabil de service pentru respectivele agregate, le știa pe de rost, până la ultimul șurub. El asigura diagnoza, demontarea și remontarea mașinii. De reparația cuvei se ocupa taică-miu, de reparația pompei care ceda pentru că era prost poziționată și proiectată încât orice scurgere de apă o punea în scurt se ocupa un alt vecin, bobinator de meserie, care avea acces la toate felurile și cantitățile de sârmă de bobinaj necesare. Același vecin repara și motoarele care aveau ghinion ca pompele, dar mai rar.
Pe la finalul anilor 90 începuseră să apară mașinile de spălat la mâna a doua, aduse din vest la prețuri comparabile cu reparația celor comuniste, pentru care nu mai găseai nici urmă de piese de schimb. Ai mei au ținut de "comunistă" până după 2004, grație accesului la o selecție de piese de schimb, multe recondiționate (ansamblu programator) sau stocuri găsite prin fabrică (garnituri, furtunuri, rezistență, rulmenți). La final, cred că a ruginit ceva element structural și a picat efectiv cuva, știu că a fost cu cântec treaba, au luat ceva Whirlpool care n-a apucat 8 ani și a fost înlocuit cu alt Whirlpool, cu tabla mai bună.
Filip
Am reparat masini de spalat la domiciliu acu vreo 9 ani de zile - schimbam rulmenti, amortizoare, furtune, presostat, tot ce era cazul. Din ce mi-a spus unchiul meu pierdea apa pe la hublou dar asta nu are nimic, i-am facut proba in curte. Eu suspectam ceva pe la pompa de apa, hubloul de la simpla inspectare vizuala mi s-a parut ok. Dar este etansa peste tot. Si e Ariston smecher, 1200 rpm, eu la bloc am un Gorenje WA402, din 2000 si a fost top la vremea ei, inca functioneaza perfect, i-am schimbat doar valva solenoid care alimenteaza cu apa, si am schimbat si furtunul de evacuare de la pompa de apa, in rest e top si aia, doar ca are doar 700-800 rotatii pe minut la stoarcere.

Am schimbat rulmenti inclusiv la alea cu cuva de plastic, capsulata. Taiam cuva pe din doua cu panza de bomfaier, scoteam rulmentii din camasa lor metalica (camasa era prinsa in plastic, trebuia sa am grija cand ciocaneam rulmentul cu dalta sa-l scot, sa nu crap cuva), apoi puneam alt rulment, lipeam cuva cu adeziv galben de la Bison si dadeam gauri in anumite zone la imbinarea cuvei prin care bagam suruburi m6 cu saibe si piulite sa tina cuva de plastic intr-o bucata. Numai in Romania si in India cred ca se mai repara asa. biggrin.gif

Apropos, cuvele la majoritatea masinilor de spalat ori sunt din plastic (marea majoritate), ori sunt de inox. Personal nu am intalnit cuva ruginita, am intalnit tambur cu gaura in el dar cuva sparta niciodata). Probleme pe la scurgerea din cuva da, pe la furtun, dar nimic ce nu se poate remedia. Acuma nu am desfacut niciodata un Albalux de pe vremuri, aveau ambele bunici cate o bucata de Albalux fiecare, dar eram copchil si nu am umblat la ele sa vad ce materiale erau folosite.

@Marksmann - structural nu are ce - cuva in mod normal e prinsa in partea de sus de carcasa de tabla a masinii cu 2 arcuri - si in partea de jos e prinsa in 2 sau 3 amortizoare. La tine o fi ruginit carcasa in care erau prinse arcurile sau s-o fi rupt vreun arc.

Acum repet, nu stiu cum era la Albalux.
Marty
QUOTE(Filip @ 22 Apr 2023, 22:52)
Teste cu masina de spalat biggrin.gif
*

N-ai spalat si tu o caramida, sa vezi cum trage-n sarcina?
einstein1984
Misto audiul!
axabrt
Deci felipe are daily driver a6 și cu restul doar troleaza
marksman
S-a mai dus o legendă a forumului.
bion
Alea SH au aparut de prin vara lui 90 o data cu tv SH. La alea profitu era enorm Le luau cu max. 100DM si le vindeau cu 5-600. Masinile de spalat luate gratis se vindeau cu 200DM una buna.Am luat si eu asa prima aftomata. Un Zanker ca un tanc . Nu avea moarte.
Ce de limouri are pilif. Asta e samsar de rable rolleyes.gif
Chesta cu cuve lipite e de coma. Ma gandesc cum exploda daca centrifugai o patura. radmasa.gif
bmwh548
QUOTE(Filip @ 22 Apr 2023, 23:02)
Si e Ariston smecher, 1200 rpm
*



E un gunoi cu leduri. Ai grija la usa aia ca la cea pe care am avut-o noi s-a stricat touch-ul in cativa ani. Cand au facut-o bucati avea lichid in usa. Cablajul muci pe spate, banda flexibila (ca e pe principiul telefoanelor cu clapeta) afumata. Nu exista piese de schimb separat (cel putin nu noi), se schimba usa cu totul si costa cat jumatate de masina de spalat. Daca ti-a zis ca are scurgeri ar fi indicat sa dai usa jos, sa o dezmembrezi si sa verifici bine partea electronica.
marksman
QUOTE(bion @ 24 Apr 2023, 09:23)
Alea SH au aparut de prin vara lui 90 o data cu tv SH. La alea profitu era enorm Le luau cu max. 100DM si le vindeau cu 5-600. Masinile de spalat luate gratis se vindeau cu 200DM una buna.Am luat si eu asa prima aftomata. Un Zanker  ca un tanc . Nu avea moarte.
Ce de limouri are pilif. Asta e samsar de rable rolleyes.gif
Chesta cu cuve lipite e de coma. Ma gandesc cum exploda daca centrifugai o patura. radmasa.gif
*


Cine avea 200 DM la începutul anilor 90? Nu prea mulți. Primele mărci le-am văzut prin 95, dolari tot pe atunci.
Oamenii de rând reparau mașinile de spălat comuniste, că atât își permiteau. Să mai zic că prima mașină nouă pe care ai mei și-au permis-o a fost în 2004? Logan Laureate 1.4. Am avut vecini care au făcut Turcia bișnițând diverse materii prime furate din fabrică și care s-au mutat în cinci ani de la bloc la vilă cumpărată pe nimic de la stat, au trecut de la Dacie la Mercedes S. La unii din ăștia am văzut prima dată valută, mașină de spălat vase și cuptor cu microunde. Pepsi și bere la doză devenise ceva normal pentru ei.
Sau alții care au plecat în Austria ca muncitori și peste câțiva ani s-au întors ca investitori, cumpărând spații comerciale comuniste. Luau din Austria electronice și electrocasnice ca deșeuri, le reparau și le revindeau de bune la noi. Cred că un sfert din oraș avea ceva cumpărat de la ei: mașină de spălat, TV color, casetofon, video (erau la mare căutare câțiva ani după Revoluție), scule electrice sau chiar și mic mobilier.
bion
Pai de prin aprile mai 90 pe la noi pe aici DM era moneda de tranzactii.toat lumea facea YU ,TR HU, Care nu avea masina cu trenu. Era nebunie pe trenuri.Mai ceva ca la invazia moldo din 70-80.In vami cozi de sute de masini.
Era si bancu in catavencu. Ce face romanu cand nu are bani. schimba 100 DM
einstein1984
La noi in S faceau Turcia, blugi, sapunuri, aur etc.
wolfin
ce era la coloane...juma din bazar ...
einstein1984
Ehe, eu aveam noroc daca prindeam la Vitan
Filip
Audi-ul nu imi apartine dar a fost util in perioada asta in care nu am rca la Laguna (urmeaza sa ii fac). Allroad-ul a carat inclusiv mobila. E un C7 ultra full fara trapa quattro 3.0 diesel. E o masina faina dar nu de nasul meu. smile.gif
dandobre
|Felipe, tu in toate pozele cu masini postate ai dulapul pe masina...
wolfin
Daca n are si el un porc 04.gif
Filip
I-am dus lu tata o vitrina fabricata in Sighisoara, partea de jos a incaput in portbagaj. Am transportat-o toata intr-un singur drum. Poza de pe net, dar e identica cu ce avem noi
tomageorgian
Frumoasa wub.gif
Filip
Multumesc, cam in starea asta s-a pastrat si a lui tata, dar nu am vrut sa-i fac poza in casa. Vine dintr-un set, avem masa, vitrina, o comoda mai mare si o a doua comoda mai mica pentru televizor. smile.gif
tomageorgian
QUOTE(tomageorgian @ 24 Apr 2023, 20:35)
Frumoasa wub.gif
*




Not
marksman
Au sunat anii '70, au zis că vor vitrina înapoi.
wolfin
Si eu am una...din lemn lacuit.

Face nota discordanta..cu restul..dar e ce trebuie pt suflet.

Anii 60
Marty
QUOTE(Filip @ 24 Apr 2023, 18:12)
ultra full fara trapa
*

Intotdeauna m-a fascinat conceptul asta de "full fara xxxxx". Acu' vad c-a aparut si "ultra full fara trapa". Te rog frumos, curata ignoranta care ma naclaieste si explica-mi cum poate masina sa fie (ultra)full daca-i lipseste o optiune? Multumesc anticipat inainte!
P.S.: zona de sub capacul rezervorului ai reparat-o tu si ai vopsit-o cu suflaiul?


QUOTE(tomageorgian @ 24 Apr 2023, 21:35)
Frumoasa wub.gif
*

Ravisanta de-a dreptul, se simte-n ea pescarul chinez ca pe malu' Yangtzeului!
einstein1984
Eu nu inteleg de ce daca stii sa repari masini de spalat si sa pui ACuri muncesti noaptea la testat softuri ... Nu ai nevoie de cine stie ce investitie in scule, cu cat ai dat pe masini pana acum aveai ce trebuie sa iti faci un business prosper.
Bicicleta galbena
Poate trebuie si firma, autorizatii, certificari... motivatie...



cj98czh
QUOTE(einstein1984 @ 25 Apr 2023, 08:53)
Eu nu inteleg de ce daca stii sa repari masini de spalat si sa pui ACuri muncesti noaptea la testat softuri ...
*



pt ca ... lene ..
Yeah right.
einstein1984
QUOTE(Bicicleta galbena @ 25 Apr 2023, 08:29)
Poate trebuie si firma, autorizatii, certificari...   motivatie...
*


firma se face repede, habar nu am daca pt astea e nevoie si de calificare profesionala recunoscuta, as banui ca nu.
dizzy
Felipe, cred ca-z mai fac rost de niste lemne d-astea vechi
Te si cinstesct daca ma scapi de ele, te duc la tarve!
Filip
Marty, "ultra" e un nivel de echipare la audi.

In rest da, exprimarea mea a fost cam de coclender, admit. sleep.gif
https://www.audi-mediacenter.com/en/the-aud...tra-models-3103

25 Apr 2023, 13:45:
@Dizzy din pacate nu am cum sa te ajut, eu am mutat mobila fiindca nu aveam loc pt ea si am dus-o la tata, plus mai am alta mobila demontata in pod, incet incet fac trecerea la mobila IKEA. Sunt foarte constrans cu spatiul.
dizzy
moamaaaa, renunti la mobila aia de calitate, pentru cartoanele incleiate de la ikea? NTz ntz ntz
Diac
QUOTE(wolfin @ 24 Apr 2023, 22:50)
Si eu am una...din lemn lacuit.

Face nota discordanta..cu restul..dar e ce trebuie pt suflet.

Anii 60
*




Am tot setul masa - vitrina - bufet - scaune la casa de vacanta de la Câmpina. Le-am pastrat de la bunici. Nu am de gând sa le schimb pentru nimic in lume.
wolfin
up.gif

idem
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.