Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jurnal de Pilif (sau Filip)
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Jurnal de Bord
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98
cj98czh
si totusi lupul asta moralist face reclamatii la el la Galati ca latra cainii ... oare tu vrei sa fie aplicata legea doar cand iti convine tie?

nu ma intelege gresit, mu am nici cea mai mica pretentie de la genul de oameni cum esti tu ... doar constatam ..
Filip
Momentan nu mai zic nimic, urmaresc cu atentie si ingrijorare discutia. Cum ar zice Iohannis. Glumesc, chiar nu am nimic de adaugat. Ba am, nu am rezolvat problema cu alimentarea dar macar stiu ca e curat in rezervor si am schimbat si filtrul de benzina cum am mentionat, insa problema persista. Banui ca e furtunul ala negru cu un por in el si trage aer fals atunci cand am mai putin de un sfert de rezervor. Solutia... momentan o sa am grija ca atunci cand ajung la un sfert sa alimentez pana la trei sferturi din rezervor apoi sa consum benzina pana ajung la un sfert si tot asa. Si la urmatorul salariu sa cumpar mantzocaria completa. Dar repet - ma bucur totusi ca nu am gunoaie in rezervor. icon_mrgreen.gif
tatabobu
QUOTE(Laurentziu83 @ 16 Sep 2022, 20:25)
Ok, ce variante imi dai ca sa traversez Bucurestiul pe bicicleta sau sa ajung de la Bucuresti la Constanta?; legal n-am voie nici pe la Giurgeni, nici pe la Calarasi.

Ca daca ma iau dupa litera legii, ar cam trebui sa emigrez din cenzuratul asta de tara. Dar cum platesc taxe aici, vreau sa profit de ele.
*



Pentru traversarea Bucurestiului foloseste cu incredere carosabilul, dar nu-i blestema pe cei care te depasesc la aceeasi distanta laterala la care depasesti tu cand e vorba de aceeasi diferenta de viteza. Iar pentru Cta din cate vad aparent mergi linistit pe unde vrei tu, mai putin pe Fetesti (era intrebare 2-ul meu, chiar nu m-a interesat pana acum daca mai exista interdictia).
Laurentziu83
@tatabobu: Prin Bucuresti nu ma deranjeaza ca trece lumea la 50 de cm prin oras, ca o face cu maxim 60, in afara localitatii la 100-130, ma cam deranjeaza.
Pe Constanta am luat odata trenul de la Fetesti la Cernavoda, altfel merg pe Giurgeni sau Calarasi.

QUOTE(cj98czh @ 16 Sep 2022, 21:49)
si totusi lupul asta moralist face reclamatii la el la Galati ca latra cainii ... oare tu vrei sa fie aplicata legea doar cand iti convine tie?
*


Cu ce te deranjeaza ca ma strecor cu bicicleta printre masini, atata timp cat tu nu trebuie sa faci nimic, doar sa respecti codul rutier?
Referitor la caine, ala da, ma deranja cu latratul lui. Daca nu ma trezeste noaptea si se limiteaza la curtea lui, vecinu' poate sa aiba si Zoo la el in curte ca Nutu Camataru, mi-e indiferent.
dizzy
Mbre, parca nu ai fi conducator auto, cam asa pui problema. Parca nu ai sti ca nu poti fi atent 100% din timp in spate;
Spre binele tau:
- Cand depasesti coloana oprita la semafor, mergi incet, oricum ajungi departe in cele 30-60 de secunde cat e semaforul rosu
- Cand rulezi in trafic, nu face miscari bruste, stanga-dreapta
- NU depasi masinile prin stanga
-Poate nu e o idee rea sa ajungi 5 minute mai tarziu decat sa ajungi cu masinuta rosie, ntelegi?
Nu te baza prea mult pe respectarea codului rutier de catre ceilalti.
Laurentziu83
Ce imi spui tu fac de 10 ani de zile, am avut ani de zile in care faceam Salajan-Floreasca pe aceeasi ruta pe Camil Ressu-Dristor-Muncii-Iancului-Stefan cel Mare. Plecand la aceeasi ora de acasa, deja vedeam in trafic cam aceleasi masini.
Cred ca iti dai seama ca n-aveam chef sa fac nefacute vreunui sofer ca sa ma blocheze in ziua urmatoare. Cand depasesc coloana la semafor, de regula merg cu 15-18 km/h, nu stiu ce usa se poate deschide in fata mea. Miscari bruste nu fac, stiu ca trebuie sa fiu previzibil; inclusiv cand trebuie sa depasesc un autobuz oprit in statie, ma bag din timp spre B2, nu stau pana in fundul lui.

Eu stiu ca e periculos, ca poti sa mori, ca etc, dar, totusi, dupa 12 ani si 40 de mii de km parcursi pe bicicleta, inca sunt aici, stii ce zic? Am mai avut genunchi juliti, coate julite pe vremuri, dar intotdeauna am pedalat in asa fel incat sa ajung acasa.
einstein1984
QUOTE(tatabobu @ 16 Sep 2022, 17:05)
1. Pistele de pe trotuare nu au fost declarate ca nefiind piste pentru beciuclete de politia capitalei?

*


Pîsta de pe aviatorior a fost refacuta mult dupa evenimentul incriminat, deci banui ca e ok. Poate problema era la trotuare de 2m cu pista de 1 m.
Filip
Am dat comanda de un refractometru pt antigel si acid de baterie. 160 lei. Am facut bine sau trebuia sa iau un densimetru din ala din carrefour la 15 lei? Abia astept sa ajunga sa vad ce si cum. In principiu are o constructie foarte simpla cu o prisma si 3 lentile din care una e gradata. Nu prea ar avea ce sa se strice daca nu il scap pe jos. Densimetrele am citit eu review-uri cum ca nu ar fi foarte precise ba mai mult unele vin stricate. Acuma nuj csz, am zis sa iau ceva sa ma tina mai mult timp. wacko.gif
einstein1984
ai dat f mult pe el si nici nu o sa te ajute la mare lucru.
Filip
Te referi la faptul ca nu sunt precise?

23 Sep 2022, 11:22:
Daca imi arata cat de cat bine punctul de inghet - se calibreaza cu apa distilata, e destul de simplu de folosit, si daca nu se strica de la sine, o sa ma tina o viata. Si mi-a mai placut ca trebuie sa pui doar 2-3 picaturi, la densimetre trebuie sa tragi cativa ml de lichid pana umplii rezervorul. Si nu prea stiu cum functioneaza si cat de durabile sunt. Asa la ce am luat eu intinzi lichidul cu o lamela pe o prisma si te uiti printr-un vizor. Nu prea are ce sa se uzeze la el. dry.gif
Asa de bani nu imi pare rau, vorba lui Spike "banii vin banii pleaca". Macar nu am boala pacanelelor. radmasa.gif
einstein1984
mai bine reparai masina sa nu curga ichidul din ea decat sa iti iei ala. Precis o fi, dar precis o s ot curga laguna si o sa ai un procent oarecare de antigel in lichidul de racire, ca nu te apuci sa sifonezi 1 l sis a pui concentrat in loc.
Iar la baterii, unde mai gasesti una cu dop de vizitare? Daca luai un refctimetru acre iti zicea cat de tare e tuica mai intelegeam
Laurentziu83
Eu prefer sa schimb bateria si antigelul odata la 5 ani fiecare si nu ma intereseaza ce se intampla cu ele intre timp, nu stau cu refractometre sau cu redresoare. Idem si lichidul de frana si uleiul la cutie.
Filip
Pai am schimbat carcasa la termostat si am inlocuit antigelul cu altul nou. Am facut vreo 400 km de atunci (inclusiv pe autostrada la ~130 - unde am constant ~ 4000 rpm in a 5-a) si nu a mai pierdut gram de antigel.

Incepea sa sifoneze antigel pe la 2500 - 3000 rpm de aia cu capota ridicata nu vedeam nimc doar carcasa la cutia de viteze cu antigel pe ea.

Doar nu era sa las masina asa. mellow.gif

@Laurentiu, si eu aveam schimbat antigel lichid de frana lichid la cutie etc de anu trecut. Acu am mai schimbat odata antigelul fiindca daca tot am completat cu apa distilata s-a mai diluat. Am pus 3 litri de antigel verde concentrat dacia si restu apa distilata. Instalatia are cam 6.7 litri.
bgdrenault
QUOTE(Laurentziu83 @ 23 Sep 2022, 10:44)
Eu prefer sa schimb bateria si antigelul odata la 5 ani fiecare si nu ma intereseaza ce se intampla cu ele intre timp, nu stau cu refractometre sau cu redresoare. Idem si lichidul de frana si uleiul la cutie.
*


Nu inseamna ca daca schimbi la 5 ani, nu poti sa ai probleme.
Toate sunt bune la casa omului.

Duci masina intr un service oarecare si constati ca nu au cu ce sa masoare antigelul, sau dispozitivul nu se gaseste, sau, sau
Uiti o camera pornita 2 zile pe o masina cu priza permanenta si in 2 zile ai bateria descarcata, etc, etc
Filip
Exact. Plus ca vreau sa stiu pt cultura mea generala pana la cat tine antigelu.

<span class='edit'>23 Sep 2022, 23:14:</span>
Cred ca am probleme cu sonda lamda din aval. Am teava de esapament neagra = amestec bogat. De mers merge bine la rece - super finut si responsiv motoru, apoi cand se incalzeste un pic daca incerc sa merg finut da in nas. Daca ma duc in 1-a la 5000 rpm dupa aia merge perfect cativa kilometri. Nu se aprinde check engine light. Nu cred ca e pompa de benzina ca porneste mereu la sfert. Si am mers cu 200 km/h, daca era pompa cu probleme nu cred ca avea debit pt consumul la viteza aia. Azi ma intorceam de la obor, mi s-a oprit motorul de 2 ori cand incercam sa plec de pe loc. Am zis sa merg si eu ca un om civilizat, frumos, linistit. Nu se poate. Pana nu i-am dat talpa cum e ea invatata cu mine nu merge cum trebuie. Vreau musai sa rezolv cu problema asta pentru ca nu e normal, si imi schimba si stilul de mers, ma face sa merg smucit si nu-mi convine treaba asta. sleep.gif

Si cand se balbaie cand incerc sa plec de pe loc, si uneori cum am patit azi moare efectiv - e exact ca la o masina cu carburator cand ai tras socul prea mult si o ineci. Are balbaiala aia de motor inecat. Injectoarele nu cred ca sunt ca are zile cand merge perfect.

Ma seaca masina asta. dry.gif

Cred ca se cere un 1.5 DCI. Pe o Laguna 3 break 6 trepte. I am close to being done with this car. Pacat ca are motor bun cand functioneaza cum trebuie.
bgdrenault
parca ziceai ca i o zeita
asa repede trece dragostea?
Merced
Doar a ramas locul ala liber in curte, trebuie sa rugineasca altceva acolo unde a fost Dacia, ca altfel poate creste iarba acolo... Asteptam cu interes povestile despre pompa de injectie si/sau injectoarele picate la viitorul L3 diesel!
Filip
Am dat o tura cu "limuzina" si folosind un obd2 reader din asta no name imi da codurile astea, le sterg si apar dupa pornire in 10-15 sec.

A si am observat ca masina are check-engine-ul permanent oprit, chiar si cand ii pun contactul. Ma intreb oare de ce. sleep.gif
Gil26
Filipe, eu sunt putin invidios pe tine, la Leguma ta ti-ai luat refractometru, la gioarsa mea eu nu am asa ceva sad.gif

PS: erorile astea generice (parca citite cu Torque) pot sa ti-le "descifrez" dar nu stiu daca te ajuta prea mult, insa daca doresti iti pot trimite trimite pe PM un programel dedicat pentru diagnoza pe telefon mai de doamne-ajuta pentru masina ta (poate sa fie de folos si la LegumaIII aia pe care o mai vrei), nu stiu daca OBD-ul ala pe care il ai merge si cu asta dar poti incerca ...
Filip
Da, desigur! Va multumesc mult! Dati-mi programelul si nu pierdeti timpul incercand sa descifrati erorile. Ma descurc eu, si daca nu o sa ma descurc ma duc la un service. 👍Daca se poate descarca cu telefonul e ideal fiindca stau la curte pana maine si nu mi-am luat laptopul, am venit sa jumulesc iarba. biggrin.gif

Legat de refractometru, inca nu a venit, astept sa ma anunte cand ajunge la easybox. Dar sunt curios sa il folosesc.

Apropo, mai am o interfata pentru laptop, tot obd 2, dar aia am luat-o pentru opel si stiu ca venise cu un CD cu OP com (programelul pt opel). Era foarte utila, genera un excel cu informatiile pe care le aduna, in timp real, puteai sa testezi diverse sisteme ale masinii de ex pompa de benzina si daca iti luai o telecomanda noua (aia integrata din cheie) puteai sa o programezi sa fie compatibila cu masina.
Gil26
Ti-am trimis PM, capturi se pot atasa si pe jurnalul tau, vedem si discutam...

LE: acum am citit ce ai mai adaugat, pai mai spune ceva de interfata aia sau cealalta, multe care merg la Ford pot sa fie OK si la Renault. Iar daca ai si laptop atunci poate sa fie si alta mancare de peste, poti diagnostica Leguma foarte bine, vezi si topicele dedicate din sectiunile tehnice de pe forum (iar programe de diagnoza sunt\am destule pentru asta)....
Filip
Vă mulțumesc mult! Am primit programul și voi respecta Ad Literam cele menționate!
BN64FLO
Poi iti zice acolo ce are...sonda lambda bulita e p050...celelalte iti spun ca nu e buna distributia...camshaft timing...adicatelea nu e la punct...vezi daca e intinsa ok cureaua...la VW cand apare timing corelation o opreste
Gil26
Da, si codurile astea generice multimarca Pxxxx "zice acolo ce are", dar preferabil ar fi cele dedicate Renault DFxxxx (DTCyyyyyy) mult mai precise si care au proceduri specifice.

PS: ex P050 nu inseamna ca neaparat sonda lambda e bulita (poate sa fie si asta dar si "atecele"), camshaft timing si celelalte nu neaparat ca nu e buna distributia "adicatelea nu e la punct" (poate sa fie, dar poate si senzorul, corelatia cu celalalt, conexiuni, etc..). Decat sa mearga "la ghici" cred ca mai bine face o diagnoza dedicata destul de simplu \usor si apoi verificarile necesare.
Filip
La partea cu nu e buna distributia - adica nu au fost pozitionate axele cum trebuie în relație cu vibrochenul - nu cred - altfel nu ii dadeam 205 km/h pe gps. Plus ca distributia a fost facuta la cine trebuie. Nu avea de unde, nu avea puterea si probabil buleam motorul pana acum daca nu era cum trebuie. Dar cred ca e o problema la modulul vvt - variable valve timing. Adeca chestia aia de la fulia defazoare. O sa revin cu update-uri, momentan profit de ziua frumoasa sa des-buruienesc curtea. smile.gif
BN64FLO
Daca are vvt, mai mult ca sigur e de acolo...zice ca e ba in fata, ba in spate axul cu came...nu am zis ca nu e pusa bine,desi cu un dinte sarit merge un benzinar, garantat...am zis ca poate nu e intinsa bine, am intalnit destule cazuri...
Gil26
Mda, e foarte bine daca "....mai mult ca sigur e de acolo....", problem solved case closed biggrin.gif
Filip
Ma voi ocupa cu atentie de caz si voi da update-uri. Nu las topicul in pom, promit. 😊

24 Sep 2022, 18:52:
Daca am rezolvat cu asta rezolv si cu motoru vietii si senzorii lui. sleep.gif
IRONICK
Bucsele alea crapate de cauciuc te ajuta cand mergi cu 200, nu?
Filip
Nu ajuta deloc demonstreaza doar cat de inconstient sunt. Urmeaza punte spate si cadru motor recondiționate.
Puntea spate scârțâie precum patul bunicii când trec cu 5 km/h peste speed bump-uri.
Bicicleta galbena
Asigura masina, n-o lasa doar pe cric! bash.gif




axabrt
Aceasta reparație mă doare ochii
Philipe strânge un ban și ia o mașină adică ceva golf Skoda după 2015 incoace. In afara de viteza la o mașină contează și tabla. Și bucsile după ce.zic antevorbitorul meu
Merced
Nu e neaparat trist ca merge cu un cazan. Trist este ca la acel cazan, in loc sa puna la punct lucruri de bun simt, el baga banii in niste prostii. Si la final tot in curte la "conservat" ajunge. Adica la transformat in tabla pentru conserve, la asta ma refer.

El avea un Opel cat de cat la care trebuia sa ii repare un motor. Luam altul din dezmembrari cu 2000 lei si-l puneam cu totul... O masina relativ decenta si usor de reparat. A ales sa cumpere un alt cazan pentru ca atat l-a dus pe el capul. Cazan in care a ingropat o gramada de bani si tot cazan a ramas si ramane.

Ii zic nu doar trei insi ca e beat si trebuie sa se culce, dar DEGEABA!!!
IRONICK
Daca voi credeti ca pe strazi sunt masini mai breze ca a lui, va inselati. Si ani mai recenti de fabricatie.
Muttley
Una dintre erori e cu over-retarded. Nu cred c-are treaba cu motorul.
Gil26
QUOTE(IRONICK @ 24 Sep 2022, 20:13)
Daca voi credeti ca pe strazi sunt masini mai breze ca a lui, va inselari. Si ani mai recenti de fabricatie.
*


up.gif aplauze.gif
Si din pacate sunt destule, poate chiar prea multe din astea rolleyes.gif ....
(iar erorile \problemele astea ale lui sunt nimica toata pe langa altele, chiar mai noi, mai ales la cele cu multi senzori-menzori pe ele, soft facut pe genunchi, eco-meco, etc...)
einstein1984
QUOTE(IRONICK @ 24 Sep 2022, 20:13)
Daca voi credeti ca pe strazi sunt masini mai breze ca a lui, va inselati. Si ani mai recenti de fabricatie.
*


Sunt masini mai breze ca ale lui care stau pe terasa sub prelata, asta nu schimba faptul ca asa cum zice merced da 300 de lei pe trusa de desfacut filtre de ulei si refractometru.... pe care le va folosi de 2 ori.
Filip
Salutare, sa revin cu un update - aplicatia nu merge cu masina mea, sau nu am gasit eu sa setez corespunzator, am respectat ce scrie in screenshot-uri. In meniu apar modele de la Laguna 2 in sus. Si mai da si o eroare - nu am avut prezenta de spirit sa-i fac screenshot, dar pot sa incerc maine - ceva cum ca nu se poate conecta la ECU. In fine, si torque mi-a dat eroarea asta - dar torque imi arata erorile, coolant temp, turatiile - nu-mi arata numarul de kilometri - m-ar fi interesat chestia asta dat fiind ca display-ul din bord e mort.

Acum, poate o fi si de la interfata bluetooth care e un ELM327 cred, numai ca vine gri translucid, nu scrie nimic pt el, doar pe cutia lui a fost branduita ceva firma din Sibiu care probabil le-a comandat engros de la chinez.

Interfata pentru pc care am folosit-o cu succes cu OP com e asta din poza. Mine incerc RenoLink pe ea. Poate poate rolleyes.gif

In rest - am vorbit prostii - masina nu are VVT, am comparat poze de pe net si nu stiu ce VVT am visat eu ca are limo-cotetul meu. dry.gif Dar slava domnului, ceva mai putin care sa se strice.

Mi-a venit si refractometrul. Prima poza e cu apa distilata - de control - se vede ca e calibrat, si a doua poza cu antigel - nu stiu cat de kosher e ca punctul de inghet e pe la -19 grade, eram mai comfortabil cu -25 sau -30. Si problema e ca acu nici nu mai pierde antigel, ca sa modific amestecul ar insemna sa mai scot din ce am acum in instalatie si sa adaug antigel concentrat. Pareri? Sa o las asa? O sa am emotii la iarna.

In rest - am scos mufa de la sonda lambda de dinainte de catalizator, si la fel de prost merge masina. Cand am ajuns acasa dupa ce s-a racit masina am pus mufa la loc. Or fi bobinele duse? Si repet, nu merge tot timpul prost, are toane. Dar ma exaspereaza. Ii dau e de capat, nu se poate altfel. Momentan pana imi intra salariul o sa merg si pe jos, sper sa fac rost si de o diagnoza pt ea, sa vad mai clar ce are si apoi la service, sau daca e vreo bobina de schimbat o schimb eu ca nu e mare lucru.

Cu pompa de benzina nu cred ca are probleme ca porneste la sfert indiferent ca e cald sau racoare afara, indiferent ca e motoru rece sau cu antigel la 90 de grade.

In oras imi place ca torque imi arata ca in trafic bara la bara am intre 91 si 94 de grade celsius, adica fix ce trebe.
Gil26
Filipe, mea culpa, eu credeam ca ai LagunaII, acum vad in semnatura ca e LagunaI, scuze ca nu ti-am citit si tot jurnalul (de aceea am cerut si VIN-ul), baza de date a programului nu contine si asta, daca am timp iti pregatesc un program cu alta baza de date, trebuie insa sa caut prin unele mai vechi. Interfata aceea nu cred ca merge cu RenOLink, cel mult ceva "artificii".

PS: vad ca motorul e 1.6 16V, din ce an e masina?
Filip
Nici o problema, nu am fost nici eu atent sa trimit VIN-ul, il trimit acum pe PM. Numai sa nu fie prea mare deranjul, daca aveti baza de date cu asa ceva e super, dar sa nu cautati prea mult sa va consumati din timp. Eu oricum o sa sap in perioada asta in problema, eventual poate imi iau si interfata care trebuie - am vazut ca sunt in comert unele portocalii, eventual poate imi recomandati dvs un model. Restul... cade pe mine. Eu sunt cel care trebuie sa se documenteze, si am sa scriu aici toate rezultatele. Am citit majoritatea topicurilor in care se discuta probleme similare cu ce am eu si majoritatea raman in pom. Eu am sa aduc mereu un update - indiferent de rezultat.

Masina e din 1998. Motor K4M720
Gil26
OK, discutam pe PM.
Filip
Va multumesc din suflet!
MyKe89
QUOTE(Filip @ 26 Sep 2022, 19:12)
Mi-a venit si refractometrul. Prima poza e cu apa distilata - de control - se vede ca e calibrat, si a doua poza cu antigel - nu stiu cat de kosher e ca punctul de inghet e pe la -19 grade, eram mai comfortabil cu -25 sau -30. Si problema e ca acu nici nu mai pierde antigel, ca sa modific amestecul ar insemna sa mai scot din ce am acum in instalatie si sa adaug antigel concentrat. Pareri? Sa o las asa? O sa am emotii la iarna.
*


Dacă nu ai bușon de scurgere pe la radiator, scoate cât e la vedere în vasul de expansiune și pune antigel concentrat în loc.
Filip
Da, o sa mai iau un litru de antigel dacia verde concentrat si usor usor il bag in instalatie. O sa pastrez si antigelul pe care il scot, e pacat de el. Am o seringa mare cu care pot scoate prin vasul de expansiune.
Extrag din vas, torn concentrat, merg ce merg cu masina sa se amestece, o las sa se raceasca si pe urma verific din nou concentratia. Momentan vasul de expansiune are antigel pana la gradatia MAXIM.

doh.gif Concentratie - voiam sa spun punct de inghet.
sobolan
QUOTE(Filip @ 26 Sep 2022, 19:12)
Mi-a venit si refractometrul.

*



frumoasa scula.....o singura data vazui asa ceva intr-un service....torque e un gunoi in general,treci pe ceva mai pro....eu folosesc ceva mai retro...
In vas e bine sa pui pana la un nivel intermediar(intre min si max) la rece....la cald se va duce la maxim sau putin peste....in felul asta ramane o perna de aer "ferma'' sus,e circuit presurizat....in rest toate cele bune.
einstein1984
ce misto, verifica si adblue si lichid de parbriz.
Laurentziu83
Referitor la mersul prost al masinii, ca tot ai 1.6 16V, posibil sa fie o bobina dusa.

Prin urmare, cu o tubulara de 10, desfa cele 4 suruburi ale celor 4 bobine, dupa care, cu motorul la relanti, scoti pe rand bobinele de pe bujii pana ajungi la bobina la care nu se schimba mersul motorului, aia e cea defecta. Sa nu scoti mufa din bobina cu motorul pornit, nu verifica asa.

De regula, bobinele cam pica in pereche, daca e sa ai una defecta, asteapta-te sa pice si perechea ei in scurt timp.

PS: VVTI pe motorul asta s-a pus doar incepand cu Megane 2, din 2002 si chiar si ulterior, s-au mai fabricat multe K4M fara VVTI pentru Kangoo, Logan 1.6 16V, etc. Oricum, pana in 2007, fulia defazoare a fost problematica, incepea sa caraie de pe la 38000 de km.
Victorine
Dacă constați că ai o bobină terminată, am eu un set originale BERU pe care le-am dat jos de pe loganul meu cu motorul K4M ca să pun același lucru la +100/ bucata... idiot, știu. Astea de care-ți zic au cam 60.000 km (sper că nu mă înșel). PM dacă te interesează, facem preț bun biggrin.gif
bucatzel
Bobina Dacia pe un Reno?

BLASFEMIE!!!!
einstein1984
QUOTE(Victorine @ 27 Sep 2022, 10:53)
Dacă constați că ai o bobină terminată, am eu un set originale BERU pe care le-am dat jos de pe loganul meu cu motorul K4M ca să pun același lucru la +100/ bucata... idiot, știu. Astea de care-ți zic au cam 60.000 km (sper că nu mă înșel). PM dacă te interesează, facem preț bun  biggrin.gif
*


Sagemurile de kko erau pe megane 2, loganu a avut ce trebuie de la inceput.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.