Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jurnal de Pilif (sau Filip)
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Jurnal de Bord
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98
dizzy
E pacat de asa o bijuterie de 1310.
O sa regreti ca ai dat asa bijuterie la Remat.
marksman
O să ajungă să bage în ea mai mult decât va primi de la Remat. Scad ăia lemnele și poate le iese că tre' să plătească Pilif să îi ia mașina.
sorin1983
poate il trimit la plimbare cu ea radmasa.gif
Laurentziu83
Daca nu gasesti clienti pentru piesele alea, nu vad rostul la a sta sa le demontezi de pe masina.
Muttley
QUOTE(sorin1983 @ 17 May 2022, 08:36)
poate il trimit la plimbare cu ea  radmasa.gif
*


Vrei tichet de anumita valoare, insemnata de altfel, pai nu-ti bati joc cu brate de suspensie din lemn si masina incompleta.
Mizez pe sanse maxime sa ramana cu ea. Eu nu i-as primi-o, e practic o insulta.
Marty
QUOTE(Filip @ 16 May 2022, 22:41)
Maine am sa-i fac tendoane din lemn pt puntea spate
*

Vezi sa legi de fiecare din tendoanele alea niste caldari de lavabila si sa le umpli cu pietre, sa traga la cantar. Daca intreaba vreunu' ce se aude, zici si tu ca d-aia o dai la Remat.
psychoo
blink.gif adica tu erai pe bune?
Nah, e mega troll, s-a muncit doar ca sa para convingator.
Nu se poate sa fie pe bune, n-are cum!
tatabobu
Nah....rezervorul se poate umple cu pietriș. Daca avea timp scotea și pomu' strâmb din motor, și umplea și carterul cu pietre.
bmwh548
Greutatea e irelevanta, conditia pentru program e ca masina sa fie intreaga. Deci ce descrie el acolo e incercare de fraudare si e pasibil de consecinte.
tatabobu
E data și definirea lui "întreaga". Unii remati au pretenții mai presus de lege, cum am patit-o cu cei din Giurgiu care nu primeau mașina fără baterie, roata de rezerva și cric (bine că nu cereau și trusa sanitara și extinctor in perioada de valabilitate). Oricum ar fi, se vor amuza zdravăn când vor vedea tendoanele lui Pilif.
cj98czh
omul are o problema ... nici el nu isi da seama cat de grva este ..
einstein1984
QUOTE(tatabobu @ 17 May 2022, 09:04)
Nah....rezervorul se poate umple cu pietriș. Daca avea timp scotea și pomu' strâmb din motor, și umplea și carterul cu pietre.
*


numai sa fie pietre din alea mari, ca alea mici curg prin gauri
bmwh548
QUOTE(tatabobu @ 17 May 2022, 10:53)
E data și definirea lui "întreaga". Unii remati au pretenții mai presus de lege, cum am patit-o cu cei din Giurgiu care nu primeau mașina fără baterie, roata de rezerva și cric (bine că nu cereau și trusa sanitara și extinctor in perioada de valabilitate). Oricum ar fi, se vor amuza zdravăn când vor vedea tendoanele lui Pilif.
*



Nu stiu cum au formulat regulamentul, dar daca masina trebuie sa fie cat mai apropiata de ce a iesit pe poarta fabricii mi se pare normal sa ceri roata de rezerva, cric, baterie. Ca nu te-ai dus cu ele in ghiozdan la dealer sa iei masina.
cj98czh
pai va dati seama ce bucurie i-ar face daca nu il refuza ... smile.gif nu stiu cum poate sa stea gainile fara cotet .. smile.gif
dizzy
au si gainile mandria lor, nu stau in orice cotet plin de tetanos
Laurentziu83
Eu zic ca si aia la remat stiu cam cat trebuie sa cantareasca o dacie coapta de rugina, probabil vor mirosi imediat o frauda daca vad ca arata cantarul peste 900 de kg (sau cat o fi de noua.

Acu, depinde pentru ce predai tigaia: daca e doar ca sa o scoti de pe rol, stiam ca e suficient sa predai oala de la amortizor cu seria de sasiu si placutele de inmatriculare, restul faci ce vrei cu ele.
cj98czh
Stiai prost ...
Laurentziu83
Pai de ce? Poate vreau sa o transform in cotet de pasari, nu sa mai platesc impozit pentru ea daca n-o mai folosesc pe domeniul public.
einstein1984
o poti radia fara sa o distrugi, doar faci dovada ca ai unde sa o tii
cj98czh
QUOTE(Laurentziu83 @ 17 May 2022, 14:08)
Pai de ce? Poate vreau sa o transform in cotet de pasari, nu sa mai platesc impozit pentru ea daca n-o mai folosesc pe domeniul public.
*



el o da pt. ticket rabla ... acolo nu merge ce spui tu ... clar acum?

iar pentru a o tine undeva este cum zice geniul .. trebuie sa faci divada ca ai unde sa o tii pe proprietate privata si nu trebuie sa tai nici o serie ... o scoti din circulatie si gata ..
Victorine
O să te dea la gazetă, o să fii celebru cu lemnele alea.
Ăla pare lemn nou. O riglă nerindeluită de 2400x40x24 e 25 de lei. Cât să cântărească tendoanele alea ca să merite?...
mircea_aq
QUOTE(Filip @ 16 May 2022, 21:41)
Nice!  wub.gif
.............



Nubira rosie wub.gif e in stare de functionare ?
Filip
Da, nubira porneste daca ii dai benzina. Si dacia pornea inainte sa-i fie dat jos delcoul, fisele si bobina.
Am vb cu omu care ia masina, e ok in starea in care e, nu mai stau sa-i umblu la tendoane sau alte minuni, numai ca nu imi da nici un ban. dry.gif Si am intrebat pai da feru? Si mi-a zis pai stiti cum e transportul, se cere 150-200 ron acuma, e motorina scumpa.

Si am insistat - pai dar unchiului meu i-ati dat 400 roni pe o Corsa C. Cica - pai da dar Corsa unchiului dvs era completa functionala si de pe ea ai ce mai alege. Fair play, am dat ok-u, am trimis copii dupa acte si PDF-ul cu nota de inscriere la programul Rabla. Maine vin sa o ridice. And it s done. sleep.gif

PS - tendoanele nu voiam sa le pastrez pentru valoarea lor in fer vechi ci pentru ca erau luate noi in 2012, mergeau puse la bursa, au bucsele intacte.
sorin1983
pe corsa c a fost 1200 lei numai catalizatorul biggrin.gif
la a ta trebuia sa dai tu 100 lei ca sa ti-o ia biggrin.gif
dizzy
Nu cred ca dai bijuterie ai de 1310 la rabla! Nu cred! Cum poti sa faci asa CEVA?
cj98czh
QUOTE(Filip @ 17 May 2022, 22:51)
PS - tendoanele nu voiam sa le pastrez pentru valoarea lor in fer vechi ci pentru ca erau luate noi in 2012, mergeau puse la bursa, au bucsele intacte.
*



sunt absolut convins ... aveau bucsile perfecte dupa 10 ani .. nu s-au copt deloc ..
Laurentziu83
Nu scapi si de Nubira cu ocazia asta?
bmwh548
Eu dadeam bonus si Opelul. Faceam loc de mesterit la Leguma.
Laurentziu83
Opel-ul mai e reparabil, daca rezolva cu chiulasa, ia 1500 de euro pe el.

Pe Nubira ia echivalentul unui cotet de pasari indiferent de cat bani baga in reparatia ei.
Filip
La Nubira nu am fiscal... Am doar talonul si cartea si un contract vanzare cumparare cu cineva care nu avea nici el fiscal dar citez "pot sa fac rost". Au trecut 5 ani de atunci si nu am făcut nici un demers la vremea aia sa obtin fiscalul avand in vedere ca e macelarita instalatia electrica, conductele de frana sunt vai de ele si mai are si alte probleme, chiar ma mir cum de am avut curaj sa ajung cu ea pe roti pana in Voluntari. Merge ok dar o sa o tin pana imi fac garaj, momentan imi e utila pe post de spatiu suplimentar de depozitare, pe urma cand voi avea garaj o voi dezmembra complet, inclusiv motor scos de pe caroserie, vandut ce e bun si apoi o voi taia cu flexul in bucatele suficient de mici sa incapa in Laguna si o voi duce la fer vechi (in mai multe drumuri evident). Sortata frumos: fer la fer, aluminiu la aluminiu, cupru la cupru.

Am dat 1200 lei pe ea si cred ca am sanse sa imi scot banii pe ea daca sunt atent.

<span class='edit'>18 May 2022, 12:31:</span>
Opelul va fi reparat, e bijuterie de masina (mai putin motorul).
Si de vandut NU IL VAND!
wolfin
iti mai tai si degetele.

mai au dreptate carcotasii de mai sus.... mellow.gif .
Filip
Stiu sa tai cu flexul nu e prob!
Laurentziu83
N-am mai vazut o Nubira functionala de ani de zile, ma indoiesc ca mai gasesti clienti pentru piese. Mai mult e bataia de cap.

Pentru depozitare mai bine iti faci o magazie, e mai practic si mai si inveti tamplarie.
dizzy
Daca vrei sa faci ceva, il cauti pe cel care e proprietarul masinii, faci actele pe corectelea, si apoi fie mergi cu Nubira, fie o duci la fer vechi;
Du-te pan ala adresa din talon si vezi tu acolo cum e.
Filip
Eh o sa imi fac garaj calumea cu AUTORIZATIE si suficient de inalt sa pun si un elevator pe mai incolo. Si sa incapa 2 masini in el. Cu fundatie, calumea, cu pereti din caramida porotherm, curent electric, chiuveta canalizare ce sa mai o sa fie mai frumos ca o garsoniera in Cluj. Dar o sa imi ia vreo cinspe ani sa il fac, asa ca nubira nu are de ce se teme pe moment. 👍😁
Laurentziu83
Daca cel de la care a cumparat Nubira nu a facut nici el fiscal cu primul proprietar, ma indoiesc ca va ajunge masina pe rol la Filip, mai degraba ramane pe rolul primului proprietar.

Filip mai degraba preda Nubira la Remat avand grija sa pastreze dovada de predare a respectivei serii de sasiu/numar de inmatriculare in caz de ceva.

Daca zice ca instalatia electrica e varza, aia se mai repara doar cu alta noua/din dezmembrari. Nici dracu' nu se baga la reparat kilometri de fire.
einstein1984
structura metalica si panouri sandwich si e si mai rapid si mai ieftin.
tatabobu
Nu te vad facandu-ti garaj de 5 metri înălțime în curte. Iar cu Nubira, fura-i motorul și baga-l cu forța în popel. Și ai rezolvat doua rable deodată.
Laurentziu83
E cam complicat, ca-s motoare diferite. Nubira pare ph1 cu motor 1.5 dohc cu distributia pe curea, popelul are 1.4 twinport de generatie mai noua cu distributia pe lant.

Mai degraba valorifica Nubira, cu banii de pe ea cumpara o chiulasa din dezmembrari (desi ma indoiesc ca gaseste una asa ieftina), mai pune de la el un set de KM-uri, o garnitura de chiulasa si un kit de lant si repara masina.
Sau un motor nou direct, de ce nu?

Ulterior vinde Opelul si cu ce ia pe Opel vopseste si repara Laguna.
tatabobu
Era la mișto dat sfatul, nu mă așteptam să-l ia serios în considerare.
wolfin
Cum sa il ia in serios.

Daca ziceai si de cutia de viteze....era plauzibil.
bmwh548
La cati bani dai pe discuri ca sa tai Nubira aia...nu recuperezi nici banii aia de la Remat, daramite sa mai socotesti si benzina arsa in cele 100 de drumuri.
Laurentziu83
QUOTE(tatabobu @ 18 May 2022, 15:09)
Era la mișto dat sfatul, nu mă așteptam să-l ia serios în considerare.
*


Eu m-as astepta sa incerce... biggrin.gif
Filip
Am dat dacia, am primit 3 exemplare ci certificatul de distrugere urmeaza sa radiez maine masina de la politie apoi sa merg cu dovada la dealer. Apoi o scot si de la impozit. sleep.gif
Si cel mai dureros, trebuie sa o scot si aici de la semnatura. plange.gif

Nubira are 1.6 16v cu distributie pe curea. Nu e motorul de 1.5 de pe cielo. Are 106 cai (laguna are 107 tongue.gif ).

Trivia: motorul de nubira 1.6 16v s-a montat (de fabrica) si pe Aro 10, numai ca evident, era pus longitudinal .
Ampt
QUOTE(Filip @ 18 May 2022, 18:03)
Am dat dacia...
*


Și..., ești bine?! smile.gif
Vezi că există viață și fără rable! tongue.gif
Filip
Sunt bine, o parte din mine e usurata ca am scapat de obsesia cu taiat modificat etc. Duca-se.

De dimineata voiam sa-i dau jos centurile ca erau din alea smechere vw-audi,l luate de tata prin 2002 din targ, le pusese prima data pe Dacia 1300. Dupa aia cand am luat 1310-le le-am transferat pe el. Macar am salvat al 3-lea stop care era si ala luat de tata in anii 90 si montat prima data pe 1300. Am impresia ca trebuia sa dau jos si scaunele din fata sa am loc sa bag jos o tubulara sa desfac suruburile de la sistemul care retracteaza centurile. Parca imi aduc aminte ca asa am facut cand le-am montat in 2010. Si cum si ploua de dimineata am zis... Asta e, duca-se! Oricum nu aveam la ce sa le montez, probabil la bicicleta. 🤣

Cat despre montat motorul de nubira pe opel sa stiti ca m-am gandit si eu si ar fi viabil daca nu ar sta astia de la RAR ca niste corbi pe bietii participanti la trafic. Daca eram in america in vreun stat din sud, unde nu sunt inspectii acolo merge sa pui si motor de chevy pe ford nu e o prob. Dar in europa tre sa fii "civilizat" de parca in asta ar consta civilizatia. In fine nu mai aberez. sleep.gif
Muttley
QUOTE(Filip @ 18 May 2022, 12:30)
Nubira o voi taia cu flexul in bucatele suficient de mici sa incapa in Laguna si o voi duce la fer vechi (in mai multe drumuri evident).
*

Am murit aici.

QUOTE(Filip @ 18 May 2022, 12:30)
Am dat 1200 lei pe ea si cred ca am sanse sa imi scot banii pe ea daca sunt atent.
*

1200 lei nu sunt bani, sunt pierdere asumata. "Atentie", ausla el...

QUOTE(Filip @ 18 May 2022, 12:30)
Opelul e bijuterie de masina
*

Pune-ti-o p-asta la semnatura. Restul vom sti sa citim "gunoiul ala" in loc de Opel.

QUOTE(Filip @ 18 May 2022, 12:39)
... o sa imi fac garaj ....elevator.... sa incapa 2 masini in el. Cu fundatie, cu pereti din caramida porotherm, curent electric, chiuveta canalizare
*

Cand aduni tendoane de 1310, vechi de 10 ani, folosite, putrezite de stat, sticla de far, cand 1200 lei ti se pare "pierdere", in conditiile-n care doar chiuveta din garajul visurilor tale costa atat, si inca una modesta, cand stai in casa parintilor/bunicilor, cand GANDESTI IN HALUL ASTA DE EXTREM DE MARUNT, e imposibil sa faci garajul vietii, baiete.
Tai Nubira marunt sa incapa in Laguna, ca s-o duci la fier vechi. Nu, n-ai lasa-o-n fata portii s-o ia adunatorii de fier, tu o tai felii, munca de cateva zile, din putinul de zile care ti-au ramas de trait.
Cazzo garaj. N-ai cum, nu cu mentalitatea asta. Iti faci rau singur, iti ridici asteptarile la un nivel la care te vei alege doar cu dezamagire si (si mai multa) depresie.
Tu nu ai macar o masina, si vrei hotel de masini...
Iar rahaturile pe care le scrii aici nu te ajuta deloc.

Bai, NU AI CUM sa pui sipci de lemn in loc de tendoane de punte spate si sa vrei constructii, ce dracu! Macar de aveai vreun handicap mintal, dar esti intreg, ai cu ce, dar tu preferi sa fii etalon de ratacire.
tatabobu
Lăule 04.gif
Laurentziu83
Propun sa-l banam pe @Muttley de pe topic, ca ne strica distractia. biggrin.gif
Muttley
Daca ai fi citit postarea pe care si-a sters-o mai demult, nu te-ai mai distra atat de tare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.