Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jurnal de Pilif (sau Filip)
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Jurnal de Bord
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98
tomageorgian
Ziceam de filip . Parca sta la casa
marksman
El n-are loc de rable, eu n-am loc că am spațiu mic.
Filip
Stau la bloc nu la casa, am si casa dar e resedinta, nu domiciliu.

Aaa, stiu ca nu are legatura cu subiectul auto, dar am un rotopercutor Panzer RH-2608-z - din ala din dedeman - la 800W si eram super multumit de el, doar ca l-am cam fortat cu carota de 65mm diametru - gauri date in BCA si caramida pt niste trasee de AC. Multe gauri din astea cu carota n-am dat, vreo 6 cred dar mi-a cedat partea de percutie, fix acum cand am ajuns sa am nevoie la mine la apartament fiindca mi s-au schimbat tevile de apa calda rece si scurgerea. Si ma rog a trebuit sa mai decopertez un pic la faianta - ultima data cand am folosit bormasina avea percutie, asta prin vara, acum... nu mai are deloc, decat vag se aude un sunet de percutie dar efecte 0. M-am descurcat oricum cu dalta si ciocanul, si am sa imprumut luni un Bosch 2-26 pt niste gauri micute sa prind niste profile rigips dar deranjeaza totusi situatia ca nu mai am bormasina functionala si as vrea sa stiu daca voi cunoasteti vreun atelier pt unelte care se ocupa si de chinezarii din astea de panzer.

Eu am o banuiala cum ca ar fi sparta piesa incercuita cu rosu (am folosit o schema de la un bosch 2-26 fiindca nu am gasit nimic de la Panzer). Inca nu am deschis bormasina, as prefera sa o duc la un service, la cineva care a mai desfacut din astea. Stiu ca probabil (dupa ce termin cu bucataria) o sa ajung sa o desfac sa vad ce a cedat in ea. Dar trebuie atentie ca sunt o gramada de sigurante si maruntisuri dupa cum se vede si in schema aia. Nu am gasit o schema de Bosch 2-24 model mai vechi, fiindca ala se aproprie mai mult de Panzerul de 800W.
b06fcn
Vezi ca erau in Obor, in targul ala acoperit, niste baieti care reparau chestii din astea pe care schimbatorii de piese pe garantie le dadeau moarte...mi-au reparat unii butonul de comanda de la un B&D vechi de 20 de ani de merge si in ziua de azi...
wolfin
Langa mall Veranda unde si parchezi. Te rezolva pe loc.
Filip
Va multumesc! cheers.gif

O sa incerc, la obor m-am gandit si eu initial, dar taica-meu mi-a zis ca aia doar vand piese pt reparatii, nu se ocupa efectiv de reparatie, desi eu asa aveam impresia ca le si repara - mai treceam si eu pe acolo sa mai cumpar una alta, maruntisuri, si ma mai uitam si ii vedeam cum repara bormasini uzate. I will give it a try. Ma gandesc ca fiind un design generic, copiat dupa bosch, si probabil regasit si sub alte branduri - exact cum e generatorul meu de curent de 250cc, copiat dupa un design de generator honda - si pt care am gasit fara probleme pe un site piese sa-l repar, la fel poate am sanse sa gasesc piese si pt bormasina asta.

Bormasina este iesita din garantie, dar chiar daca era in garantie nu apelam la ea fiindca la specificatii scrie ca are capacitate de gaurire max 26mm ori eu am dat gauri cu diametru de 65mm. Deci clar am suprasolicitat-o. Inainte sa ma angajez la corporatie imi luasem o Makita HR2470T (T-ul vine de la faptul ca avea mandrina interschimbabila - si venea cu 2 mandrine SDS si mecanica). Am avut mare grija de ea, am cumparat-o prin 2013 si am vandut-0 in 2016. Pe aia sigur nu am suprasolicitat-o ca aveam si un Bosch 5-40 (luat tot in 2013 second hand dar l-am vandut si pe ala). Cand m-am angajat la corporatie am zis ca nu mai fac munca fizica, dar pana la urma tot am avut nevoie de o bormasina si cand a fost vorba sa montez si niste aere conditionate am zis ca nu vreau sa investesc in alta bormasina cu SDS MAX si am sa chinui Panzerul asta care e scula hobby saracul. Am zis ca daca l-am luat iefitn si cedeaza aia e, dar sincer in sinea mea speram sa nu cedeze. blush.gif
bmwh548
Desfa mecanismul ca nu e inginerie NASA. Cumpara dinainte (daca nu ai deja) un tub de vaselina (de preferinta cu molibden), vreo 2 litri de motorina ca sa speli toate piesele.
Desfaci tot (daca poti filmeaza procesul cap coada ca sa stii de unde ai scos fiecare piesa), speli si pe urma te uiti la piese. Posibil sa fie ceva super banal (un O ring uzat/ciupit), posibil sa se fi rupt arcul. Nu e exclus sa fie si selectorul de functii.
Este un tip pe YT care restaureaza scule si te-ai putea ghida dupa unele chestii (mecanismul e relativ universal).
Filip
E si asta o varianta, mai ales ca daca i-as da de cap singur ar fi asa un boost de serotonina pentru mine dar sincer sa fiu, si m-am uitat la cateva clipuri pe youtube, ma intimideaza un pic complexitatea. Daaar vorba ta daca filmez procesul de dezasamblare ar trebui sa fiu ok. Varianta safe ar fi sa o duc la Obor sa o desfaca, varianta cu reward pt mine dar si mai riscanta sa incerc sa o fac eu, vb ta nu e inginerie NASA - dar tot e ceva acolo, are un grad de complexitate, nu e chiar pistol cu apa. smile.gif

Sunt dispus sa risc, nu ar fi sfarsitul lumii sa imi iau alt rotopercutor - (pe care sa nu-l mai solicit cu carote si alte minuni), si Panzerul asta sa il tin pe post de obiect de studiu (in caz ca nu-i dau de cap). E rosu ca Nubira. Proiectul inceput si uitat. radmasa.gif
Solon
Du-te in obor, in targ, la fosta sina. Langa Veranda. Repara baietii bormasini intr-o veselie..Doar ca e minim 150 lei. Vezi si tu daca renteaza.
Filip
200 lei e cel mai ieftin rotopercutor din Dedeman - m-am uitat azi, dar are functie de gaurire fara percutie, gaurire cu percutie - FARA DALTUIRE. Panzer cum am eu s-a facut 300 lei (299 lei - promotie black friday). Eu l-am luat pe al meu in 2019 cu 220 lei (daca mai tin bine minte).

Ma gandesc la variantele astea, dar cum sunt impulsiv cred ca il desfac eu si vad ce are. Si imi iau si alt rotopercutor intre timp ca sa nu mai imprumut nimic. Cred ca maine mai fac o vizita in dedeman, oricum nu desfac bormasina pana nu termin cu santierul ca am destul haos pe cap.

<span class='edit'>12 Nov 2022, 23:50:</span>
Si ma ASTEPT sa coste o reparatie din asta minim 150 lei, iti multumesc Solon ca ai mentionat si mi-ai intarit o banuiala - inca un argument sa incerc eu sa desfac sa vad ce are. Si mi se pare normal sa coste atat chiar daca pretul uneltei e 300. De asta cele mai reparate scule sunt bosch, hilti, makita. Avand in vedere complexitatea, si chiar daca ajungi sa cunosti pe de rost ce e defacut - totusi e o migala - astfel ca inteleg perfect de ce costa 150 lei o interventie. E just. Pune un om care nu are o inclinatie pt mecanisme sa desfaca o bormasina - ar avea exact reactia mea - prea complicat.
bmwh548
Treci si prin Leroy. Nu stiu cat e un Dexter, dar Dedemanul abereaza grav la preturi in ultima vreme.
Filip
E un pic mai departe dar merita incercat si Leroy. Mai ales ca o sa fie Duminica si se circula mai lejer. up.gif
bmwh548
Vezi pe site inainte. M-am uitat acum si cel mai ieftin Dexter e 350 de lei la 2.9J. N-am idee cum stau pe fiabilitate, dar (cel putin in Iasi) garantiile se rezolva cu "poftim hartie, mergeti la raft si luati unul nou sau mergeti la casa si va dam banii inapoi".
Bicicleta galbena
Dedeman are toate preturile, la aproape toate categoriile, cu 10-15% peste ceilalti. Verificat personal la o gramada de repere.Avantajele lor sunt: locatiiile bine amplasate, rafturile aprovizionate si cu diversitate peste ceilalti, si angajati suficienti ca sa te ajute cand ai nevoie.

Chestii gen 'primul pret' la scule sunt strict pt utilizare ocazionala (cum fac eu), pentru o treaba mai serioasa (sau mai multe) te uiti la marci consacrate si evident la alt pret.

Filip
Ar mai fi trebuit sa mentionez si ca bormasina asta a mea defecta - Panzerul - are niste osiclatii - aparute dupa primele 2-3 utilizari a carotei de 65mm smile.gif) Are joc (radial cred ca se numeste) - oscileaza ca si cum ai invarti cu lingura in maioneza sa nu se taie. Oscilatiile au aparut inainte sa cedeze percutia, probabil faptul ca am continuat sa utilizez carota aia a fost the final nail in the coffin. Cred ca imi iau alt rotopercutor maine si am bagat la cap ca nu trebuie sa imi bat joc de el. Adica trebuie folosit in specificatiile mentionate de producator. Cred ca si un Bosch ceda in conditiile in care am folosit Panzerul - ma refer la 2-24 nu la bormasini mari cu SDS MAX (cum e 5-40-ul pe care l-am vandut si stiu ca si acum functioneaza - fabricat prin 2006 cumparat in 2013 - i-am facut o revizie la service bosch in 2013 cand l-am cumparat - a fost 100 lei revizia - 50 lei am dat eu, 50 lei vanzatorul), si am dat 1100 lei pe el la vremea aia. Practic am dat 1050 lei fiindca am scazut 50 lei partea vanzatorului la revizia in service-ul bosch. L-am vandut si eu cativa ani mai tarziu cu 600 lei, functioneaza si acum fara probleme in conditii dificle de utilizare, dar e alta clasa de rotopercutor. Si e facut sa dea gauri cu diametru 45-55-65mm - 45 mm cu burghiu cu strapungere si la diametre mai mari - cu carota. Stiu ca functioneaza ca ma mai ia uneori la lucrari amicul care l-a cumparat si efectiv mai dau si eu gauri cu el. E cum i l-am lasat. Merge. biggrin.gif

EDIT - acu ma uitai pe specificatii la 5-40 - cica e facut sa dea gauri cu burghiu cu strapungere de max 40mm, noi dam cu 55mm, e standardul in aer conditionat - pt kit-uri de 12.000 btu. Deci a fost fortat o gramada si nu a cedat inca. laugh.gif Numai ca intr-adevar la betoane incepem initial cu un burghiu e 35, abia apoi cu ala de 55. Si daca da de fiare se chinuie bormasina ce-i drept. Poate sa dureze si 30 minute o gaura din aia - cu pauze, schimba burghiu pune dalta taie fieru, pune burghiu la loc vezi ca agata, treci iar pe dalta etc (nu dam in grinzi sa fim intelesi, dar sunt blocuri din alea cu pereti din placa de beton prefabricata, cu plasa de Buzau). Dar rezista eroic la cat de vechi e acel 5-40. Are ambreiaj, cand se blocheaza burghiul in fier si incepe sa patineze, incepe sa vibreze - ceva in genul felului in care se simte pedala de frana cand intra ABS-ul pe asfalt perfect uscat - si apesi BLANA. Numai ca de 10 ori mai rau se simte bormasina, si scopul ambreiajului e sa nu iti dea mana peste cap cand se blocheaza burghiul brusc, fiindca are forta foarte mare de rotatie. Si scoate un sunet oribil de zici ca se distruge pe interior. Dar rezista... aparent asa sunt facute sa opereze. sleep.gif
Si rotopercutoarele mici, (cum e panzerul meu) si surubelnitele electrice au ambreiaj, dar la surubelnitele electrice cu gradatia aia de obicei de la 1 la 11 si apoi direct - fara ambreiaj, rolul acolo e sa nu strici suruburile pe care le filetezi, setezi in functie de materialul in care insurubezi.
Laurentziu83
Eu am rotopercutorul asta de vreo 3 ani, am montat o bucatarie cu el, am montat 10 rafturi pe un perete cu el, le-am mutat pe peretele opus (ca i s-a parut prietenei ca arata mai bine asa... wacko.gif ), plus alte coispe mii de gauri de care nu-mi mai amintesc, spart plinte, gaurit pereti pentru teava de apa si naiba mai stie. Merge perfect si-n ziua de azi, si-a scos banii de cateva ori chinezaria.

Nu la fel de multumit sunt de bormasina cu acumulatori de la Einhell, luata acum vreo 3 ani cu 200 de lei de la Hornbach, care cred ca are cuplu de 30 nM, ceea ce inseamna ca gafaie la orice tabla mai groasa decat cea interioara de portiera cand montez boxe. Asta e, trebuia sa iau un DeWalt de 65 nM de la inceput.

Referitor la magazine, eu prefer Brico, au o calitate mai buna a produselor fata de Dedeman, sculele de la Magnusson isi fac foarte bine treaba (am dat jos portetrierii intepeniti cu cheile lor), ustensilele de varuit de la GoodHome au fost foarte bune, plus ajungeam usor la magazin atat in Bucuresti in Baneasa cat si in Galati cand am avut de varuit un apartament.

E si o vorba care spune ca, daca esti incepator, te salveaza sculele bune.
bmwh548
Eu am dat gauri cu carota de 65 in PAL cu Einhell de 40Nm si acumulator de 3Ah.
wolfin
Eu am o chinezarie de 15 ani. Are peste 100 h. Luata din fostul magazin preluat de brico.

Important mai ales la ce a facut Filip...sa o ajuti..in sensul sa nu tai liniar....continuu....taiat in valuri.
Cu pauze. Intodeauna verificat ca aiba vaselina.
sorin1983
QUOTE(Laurentziu83 @ 13 Nov 2022, 00:33)
Asta e, trebuia sa iau un DeWalt de 65 nM de la inceput.

tot de la brico am luat eu un dewalt... a murit cutia de viteze la 1 luna de la cumparare. am folosit-o asa blocata pe gaurire. Este in garantie de 1 luna la ei.
einstein1984
QUOTE(Laurentziu83 @ 13 Nov 2022, 00:33)
.

E si o vorba care spune ca, daca esti incepator, te salveaza sculele bune.
*


Eu o stiam pe aia cu meseriasul prost da vina pe scule, dar ma gandesc ca e tot aia.
Filip
Mda, eu nu am mai luat nici o bormasina, o sa o repar pe aia.
einstein1984
da si tu un pin de gmaps daca rezolvi, ca am si eu un bosch de 1000W cu madrina blocata, si desi stau la 2 pasi de serviceul oficial, parca nu-mi vine sa dau atatia bani la aia
Filip
Dap, sa termin cu bucataria, long story short dupa ce am scos tevile vechi de apa originale de fier din pierete si am reparat cu mortar a zis tata ca nu ii convine cum lucrez - avea pretentia sa termin in o zi, cand mortarul se aplica pe suprafata verticala in straturi, in fine, si a chemat un mester, un domn f de treaba de altfel, si are dansul bormasina si se ocupa de tot si eu nu ma mai bag la lucrarea asta.
cj98czh
QUOTE(Filip @ 14 Nov 2022, 12:34)
am reparat cu mortar a zis tata ca nu ii convine cum lucrez
*



daca nici alora din familie nu le convine cum lucrezi si cum esti de priceput .. ce sa mai zici ca esti luat in balon pe aici smile.gif
Filip
Ca o precizare a venit mesterul si a zis ca e f bine cum am aplicat mortarul si ca e trainic dar ca acum se aduce la cota cu rigips, si cica pe timpuri se facea cum am procedat eu, dar nu e incorect. Ca sa nu mai zisc ca eu am pregatit tosta lucrarea, am luat montantii, am luat rigips pt a confectiona spatiul ala tehnic in care stau tevile, am luat adeziv rigips tot pana la ultimele surubele. Si omu a zis ca am facut totul corect si nu a zis asa de complezenta. Deci e strict vb de bias aici, la fel ca atunci cand aveam 17 ani si l-am rugat pe tata sa ma lase sa schimb placutele de fraba la 1300 si a zis ca imi arata el la inceput si pana la urma a facut el lucrarea. Niciodata nu m-a lasat sa fac nimic, cel mult sa ii dau scule la mana. In fine, depaseste scopul acestei discutii dar vreai doar sa mentionez ca eu la curte mi-am facut in regie proprie gardul, aleile in curte canalizarea si caminele apa canal. Si am lucrat ca un profesionist ca mi-am dat interesul si aveam 22 de ani nu 32.

14 Nov 2022, 13:47:
Venind de la voi nu prea imi pasa fiindca nu ma cunoasteto dar venind de la tata m-a durut un pic neincrederea dar ma rog.
bmwh548
Si daca terminai intr-o zi iti scotea ochii peste o luna cand crapa tot materialul.
Merced
https://m.digi24.ro/stiri/externe/ue/progra...snicele-2151751

Sperăm să se extindă și în Ro la bani pentru reparat bormașini,Nubire, d-astea...
axabrt
Ha . Nubira in sine este o mașină fiabila.
Am avut în posibilitate sa cumpăr o Nubira 2 din 2000? a unui doctor.
Mașina țiplă avea vreo 60000 km reali, dar doctorul o vindea fiindcă consuma mult. Nu am luat o , fiindcă am preferat sa iau Logan 1 parca , era anul 2005 sau așa ceva.
Acuma are mătușe mea un Chevrolet lacetti tot din anii aia, luat de nou.
E beton mașina , dar tot așa are un consum măricel
Merced
Asa se vaitau multi de ele. Si de Cielo s-au vaitat de-a lungu' timpului. Recent l-am dat o tura mai lunga pana pe la Sibiu si in 300 si ceva de km am scos sub 7 consum. Si crede-ma ca am mers absolut normal, cum as fi mers si cand eram cu cea de munca pe vremuri. Tot asa am si stat degeaba la Talmaciu, vreo ora si ceva. mellow.gif
einstein1984
Cielo 8V ala vechi consuma decent, alea executive 16 V luau ca porcu. SI nu ira lua ca porcu. Leganza 2l lua ca 2 porci... etc.
Filip
In logan culmea ai mai mult spatiu decat in Nubira, desi Nubira fizic e o masina mai mare pe exterior. Eu am senzatia in Nubira ca dau cu fruntea in stalpul stang de la parbriz cand stau la volan. Mi se pare mai prost gandita pozitia de la volan decat la Dacia 1300. Doar Solenza am condus cu pozitie mai nasoala la volan. Tot asa, parca se pravalea stalpul de la parbriz pe mine. Loganul e ok. Laguna mea e parfum. Si Astra G e ok. Dar tot in laguna stai mai bine... de departe.

<span class='edit'>16 Nov 2022, 08:38:</span>
Si dacia 1300 e ok. Dar am mentionat renault 12 *dacia 1300 ca referinta, e din anii 60 si stai mai ergonomic in ea decat in Nubira. Solenza nu mai zic, a fost un efort de modernizare dar fara a moderniza - fara a imbunatati realmente experienta la bord (incidental au fost mai bune noroc cu 1.4 mpi de la renault). Dar asta nu absolva conceptia defectuoasa.
dandobre
QUOTE(einstein1984 @ 15 Nov 2022, 13:12)
Cielo 8V ala vechi consuma decent, alea executive 16 V luau ca porcu. SI nu ira lua ca porcu. Leganza 2l lua ca 2 porci... etc.
*



Acum vreo 15 ani avea un coleg o Leganza automata si avea cutia doar 3 trepte, nu stiu daca si overdrive...
Bicicleta galbena
QUOTE(Filip @ 16 Nov 2022, 08:18)
Doar Solenza am condus cu pozitie mai nasoala la volan. Tot asa, parca se pravalea stalpul de la parbriz pe mine.
*


Ori esti foarte mic de inaltime si conduci lipit de volan, ori conduci stand in picioare biggrin.gif In Solenza eu stateam f bine la 1.85 ai mei, stalpul A era subtire si la un unghi ridicat, nu te putea incurca in nici un fel. Altele erau bubele, nu spatiul interior care, datorita unghiurilor mari si a liniilor drepte, era surprinzator de incapator.

psychoo
La solenza era nasol schimbatorul amplasat.
Din pozitia in care era reglat scaunul trebuia sa ma ridic de pe spatar ca sa mestec in cutie. Nu de tot, dar incomod.
Laurentziu83
QUOTE(axabrt @ 15 Nov 2022, 13:29)
Ha . Nubira in sine este o mașină fiabila.
Am avut în posibilitate sa cumpăr o Nubira 2 din 2000? a unui doctor.
Mașina țiplă avea vreo 60000 km reali, dar doctorul o vindea fiindcă consuma mult.
*


Ce fel de doctor era ala de nu isi permitea consumul masinii? biggrin.gif

QUOTE(Merced @ 15 Nov 2022, 14:07)
Asa se vaitau multi de ele. Si de Cielo s-au vaitat de-a lungu' timpului. Recent l-am dat o tura mai lunga pana pe la Sibiu si in 300 si ceva de km am scos sub 7 consum.
*


In vremurile alea cand salariul era echivalentul a 4-5 plinuri, orice masina consuma mai mult decat dacia 1310 era considerata cu consum mare, nu conta ca avea dublul cailor putere sub capota si ca ce dadeai pe benzina nu mai dadeai in reparatii si timp pierdut cand ramaneai in drum.

Intr-adevar, woo-urile nu erau cele mai economice masini, insa porneau in orice conditii, stiai ca faci un drum de Satu Mare cu ele fara sa te murdaresti pe maini, dadeau racoare vara si caldura iarna, etc.
Muttley
QUOTE(Filip @ 16 Nov 2022, 08:18)
incidental nu absolva conceptia defectuoasa.
*


Asa ai vorbit si cu doreii cu tevile din bucatarie? wacko.gif
einstein1984
QUOTE(Filip @ 16 Nov 2022, 07:18)
In logan culmea ai mai mult spatiu decat in Nubira, desi Nubira fizic e o masina mai mare pe exterior. Eu am senzatia in Nubira ca dau cu fruntea in stalpul stang de la parbriz cand stau la volan. Mi se pare mai prost gandita pozitia de la volan decat la Dacia 1300. Doar Solenza am condus cu pozitie mai nasoala la volan. Tot asa, parca se pravalea stalpul de la parbriz pe mine. Loganul e ok. Laguna mea e parfum. Si Astra G e ok. Dar tot in laguna stai mai bine... de departe.

<span class='edit'>16 Nov 2022, 08:38:</span>
Si dacia 1300 e ok. Dar am mentionat renault 12 *dacia 1300 ca referinta, e din anii 60 si stai mai ergonomic in ea decat in Nubira. Solenza nu mai zic, a fost un efort de modernizare dar fara a moderniza - fara a imbunatati realmente experienta la bord (incidental au fost mai bune noroc cu 1.4 mpi de la renault). Dar asta nu absolva conceptia defectuoasa.
*


somnolenza a fost un facelift, nu schimbi punctul H si comenzile la un facelift
bucatzel
QUOTE(Laurentziu83 @ 16 Nov 2022, 09:48)
Ce fel de doctor era ala de nu isi permitea consumul masinii?  biggrin.gif
*


Legist.
bion
Merecedenza afost o masina f. fiabila. Caroseria gandita de romani era praf. Ploua in ea peste tot.Comenzile la indemna. Scaunele comode dar fara suport lateral.Motor fara moarte consum bun., faruri super( deh sticla)O hiba mare era ca la frane de neam prost ave tendinta sa fuga de spate.A mea rugineste galopant in curte dar e functionala la secunda 1.Am dat 6507 euroi pe ea. Si-a scos banii super. 385k km.La naveta fugea cu 140lejer.Are si un demaraj decent,
Ce mai scumpa reparatie o planetara si caseta de directie ca dorel nu stia sa schimbe garnitura.
einstein1984
Laguna e deja lux pe langa ce au aia in CAmerun, dar filmele alea sunt facaturi, a fost cineva acolo si cica doar autostrazi cu 6 benzi au peste tot, asfaltate.
bion
Da pasaj pentru lei, antilope, termite, lilieci au?
ONG care sa bage stramba au?
axabrt
QUOTE(bion @ 28 Nov 2022, 09:57)
Merecedenza  afost o masina f. fiabila. Caroseria gandita de romani era praf. Ploua in ea peste tot.Comenzile la indemna. Scaunele comode dar fara suport lateral.Motor fara moarte consum bun., faruri super( deh sticla)O hiba mare era ca la frane de neam prost ave tendinta sa fuga de spate.A mea rugineste galopant in curte dar e functionala la secunda 1.Am dat 6507 euroi pe ea. Si-a scos banii super. 385k km.La naveta fugea cu 140lejer.Are si un demaraj decent,
Ce mai scumpa reparatie o planetara si caseta de directie ca dorel nu stia sa schimbe garnitura.
*



Nenea bion așa și Logan 1 au fost f fiabile, alea de 1.4 75cp că doar aveau tot acealsi motor. In plus nu ploua in ele, erau oleacq mai etanșe.

Dar așa cu nimic mai prejos, daca vrei fiabilitate beton iei motorul ăla de la Toyota, 1.6132 cp. Cred că e fara moarte

IRONICK
Loganu' nu avea mai mult spatiu, ci lipseau chestii in design-ul interior. Plansa de bord scurta iti lasa loc la picioare. Scaunele puse pe tunelul central rezolva spatiul lateral, dar stai cot in cot.
Usile erau aproape drepte, nu era deranjant montantul A pentru cap.
Are spatiu, dar stai ca intr-un microbuz, nu ca intr-o masina.
einstein1984
montantu B vrei sa zici ca nu deranja
IRONICK
Viziune de ansamblu, injinereee.
Daca geamurile usilor laterale erau inclinate, automat si parbrizul este mai inclinat. Cand te urci sau cobori, nu este denajant pentru cap. Bine, poate nu la Renault unde montantul A este mai subtirel si in caz de accident se indoaie.
einstein1984
automat nu, absolut deloc. Exista masini cu stalp A f inclinat si usile si montantul B relativ verticale nu curbate.
IRONICK
Aia este alta categorie de masini injinere, ti-am mai zis ca le faci varza. Limiteaza-te la subiectul discutiei.
einstein1984
Ejti pilif!
IRONICK
Ultimul argument al tau este intodeauna este o remarca asupra persoanei.
Si in cabina unui excavator ai spatiu. Cu geamuri laterale drepte si parbriz inclinat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.