Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jurnal de Pilif (sau Filip)
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Jurnal de Bord
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98
YRX
QUOTE(Muttley @ 22 Oct 2023, 21:38)
A fost soare. Mult soare astazi.
Tu in schimb ai stat in casa si ai facut un dwg in Catia ca sa arati cat esti de destept.

Si tu ai facut glume proaste pe forum ca sa... in duminica asta insorita.

Filip, sunt tare curios cum ai reusit sa incarci cu sudura tamburul ala cu sarma flux. Dupa ce-l polizezi mai pune poze sa vad cum arata lipitura.
Filip
Probabil e crapata sudura si e prinsa in cateva puncte. Cand incarcam se auzea cum trozneste.
cj98czh
QUOTE(YRX @ 23 Oct 2023, 07:00)
Si tu ai facut glume proaste pe forum ca sa...
*



Gluma aia de copchil de 7 ani a fost facuta pt. altii ... cu intentia de a aduce mocirla din nou pe topicul lui ca sa se poata victimiza dupa ca are cineva ceva cu el, tu doar ai rapuns fara sa stii istoricul smile.gif .. atat a putut la momentul ala, simtea nevoia de atentie sau glume de om cu mintea prea odihnita smile.gif

si cand stau sa ma gandesc ca toata supararea asta a pornit de la un anunt de vanzare a unui cotet ... de a carui text eu si altii ne-am permis sa radem, fiind scris intr-un mare fel ... plm, in viata daca nu razi de ce sa traiesti? .. nici nu vreau sa stiu cum este saracul asta in viata reala daca mediul virtual sufera in halul asta ... radmasa.gif radmasa.gif
einstein1984
macar stii unde e punctul slab sa il intaresti.
Muttley
Gil, super replica.

Acum, ca te-ai confirmat drept ***, un fel de rodie, poti, TE ROG, sa-mi spui ce vrei de la mine? Ce pot face sa fii fericit, si sa nu ma mai pomenesti la tot pasul? *Cenzurat*
Mersi!
bucatzel
deci, gil... sa lamurim o treaba, Muttley e unul din cei care mai si contribuie tehnic pe forumul asta. Asa ca personal, consider prezenta lui pe aici un plus.

Tu pe de alta parte, ai vreo 400 de postari atat de apreciate incat... s-au sters. Asa ca repet si eu intrebarea lui Muttley: Ce vrei mai precis de la el?
Filip
Chiar, oare ce mai face rodi? Nu a mai postat din 2011. mellow.gif


Edit: Pai si Gil contribuie tehnic.
Bicicleta galbena
Chiar consistent.
Evident, asta nu e o scuza pentru nimic, doar subliniam ideea.

cj98czh
QUOTE(bucatzel @ 23 Oct 2023, 10:10)
deci, gil... sa lamurim o treaba, Muttley e unul din cei care mai si contribuie tehnic pe forumul asta. Asa ca personal, consider prezenta lui pe aici un plus.
*



Bucatzel ... la partea de aport tehnic .. eu zic sa mai reconsideri o data ajutorul lui Gil .. nu il cunosc, nu suntem prieteni .. ma enerveaza de multe ori postarile lui luuungi ... dar aport tehnic are mare pe reno.ro, cam de 100 de ori mai marecat are moldoveanul .. asta ca sa fim cinstiti .. in schimb .. mister .. este cu tablele de subaru si suzuki .. care este aportul tehnic pt. reno? .. iti spun eu .. 0 .. este aport tehnic pt. cei pasionati sa mestereasca lavechituri eventual, dar marea majoritate a utilizatoril nu sunt pasionati .. deci?

si ma rog .. daca este cineva care baga batul periodic prin gard si zgandere .. ala este moldoveanul .. cel cu buna crestere si bun simt .. caruia i se permite sa ijnure cum vrea el .. in timp ce altul pt. mult mai putin ia pauza ..
einstein1984
Ptiu, ajung sa ii dau dreptate czh de luni la a doua ora... oare cum se termina saptamana daca incepe asa.
bucatzel
Clujule, de unde stau eu nu vad nici un reno...[attachmentid=1628153443]

In alta ordine de idei, daca o mai dai pe aia cu moldoveanul, vezi ca tu parca te laudai ca ai radacini prin poiana. Crezi ca ar fi corect sa te apeleze "Ciobena" ? Ca daca insisti cu moldoveanul, banui ca ar fi doar corect...

A, si a primit cadou pentru "scapare". Asa cum si Gil a fost rugat in mod politicos de catre subsemnatul sa nu il mai pistoneze, daca tot i-a spus matli ca nu vrea sa continue discutia, ca n-are chef de certuri. Adica Matli a fost ala cu bun simt in interactiunea asta.
cj98czh
pai atunci nu vb. de aport tehnic si emite pareri daca nu ai toate info ...

din pacate .. eu vad sectiunile comune si una este si unde activeaza personajul cu mult bun simt ... ca altfel .. d-zeu cu mila ..


btw bucatzel ... nici cand injura si vb. ca la usa cortului nu vezi? ca in rest te activezi si banezi rapid .. aici faci concesie dupa concesie .. de multa vreme .. a sa nu uit .. i-ai dat un mod preview in loc de un ban greu .. data trecuta

hai sa fim corecti ..daca tot acuzam ca unul aduce mai multe forumului decat altul ..

<span class='edit'>23 Oct 2023, 11:11:</span>
QUOTE(Muttley @ 23 Oct 2023, 09:23)
Acum, ca te-ai confirmat drept ***, un fel de rodie, poti, TE ROG, sa-mi spui ce vrei de la mine? Ce pot face sa fii fericit, si sa nu ma mai pomenesti la tot pasul? *Cenzurat*
Mersi!
*




QUOTE(bucatzel @ 23 Oct 2023, 11:02)
Adica Matli a fost ala cu bun simt in interactiunea asta.
*




aa da ... mai caut? asta este ce a ramas .. la cosul de gunoi sunt destule .. dar si destule rmase pe forum ..
bucatzel
Auzi clujule, da' nu vrei tu sa moderezi cafeneaua si jurnalul? Ca eu nu-mi doream, doar ca nu era nimeni dornic sa mai si munceasca pe aici. Jur, stau linistit la Dacia Clasic si la oldtimere, ia-le tu pe astea si spala-te pe cap.
cj98czh
QUOTE(bucatzel @ 23 Oct 2023, 11:02)
In alta ordine de idei, daca o mai dai pe aia cu moldoveanul, vezi ca tu parca te laudai ca ai radacini prin poiana. Crezi ca ar fi corect sa te apeleze "Ciobena" ? Ca daca insisti cu moldoveanul, banui ca ar fi doar corect...
*



nu mi-a renegat si nu imi este rusine cu originile mele .. mama era de acolo, tata din CJ, eu sunt nascut in CJ .. dar ciobanii aia inca de pe vremea lui ceasca cand ii urmarea in draci securitatea .. invarteau banii gramada .. pt. ca erau si sunt oameni destepti .. asta ca sa stii si tu ..

si nu vad nimic rau in partea de "moldovene' .. el ma apeleaza cu dobitoc .. vezi post sters .. ti se pare o jugnire ca ti-as spune banatene, muntene, ardelene ??? nu exagerezi putin?

<span class='edit'>23 Oct 2023, 11:21:</span>
QUOTE(bucatzel @ 23 Oct 2023, 11:20)
Auzi clujule, da' nu vrei tu sa moderezi cafeneaua si jurnalul? Ca eu nu-mi doream, doar ca nu era nimeni dornic sa mai si munceasca pe aici. Jur, stau linistit la Dacia Clasic si la oldtimere, ia-le tu pe astea si spala-te pe cap.
*



nu este o decizie pe care sa o iau eu .. sorry si in plus .. protejatul matale ar avea direct de suferit .. pt. ca nu s-ar putea abtine .. deci tine-l tu in brate .. ca aduce "aport tehnic" invizibil de minim 5-7 ani incoace dar cu buna sa crestere injura si se comporata la ca birt de cate ori are unul curajul sa ii spuna ca nu este chiar ok .. indifirent la ce ..

Hai ca ajunge pe azi.
Filip
Sunt 2 fisuri mici, dar buza aia e de ghidaj, cand strangi prezoanele nu mai sta greutate pe ea. Am polizat mai subtire de 1 mm sudura, ca sa nu am probleme de montaj la rulment si janta sa intre lejer si pana la capat.

I-am dat si un strat de vopsea tamburului, dupa ce l-am curatat cu o perie de sarama apoi degresat cu spray de frane.

Maine iau rulmentul si il montez, cu piulita noua si siguranta noua.
sorin1983
sincer? munca multa si rezultat meeeh
wolfin
Sincer...nu e chiar asa de rau.

Bravo Filipe
psychoo
Cand te apuci de strung? Ma gandesc ca rectifici tamburii si pui saboti noi daca tot te-ai apucat.
Scuze, schimbi ferodourile pe sabotii vechi, nu ii inlocuiesti cu totul smile.gif
wolfin
Asa faceam cu tata la dacia 1310 ...bateam capsele pe ferodou.
Filip
Rezultatul nu este ideal, sunt de acord, dar motivul pentru care am ales calea asta e ca nu am vrut sa arunc la fer vechi tamburul de la roata stanga spate - ca daca il inlocuiam pe asta de pe dreapta trebuia sa iau pereche. Desigur, tamburii au un reglaj manual individual dar nu am vrut sa umblu acolo. Ar fi fost musai daca ar fi fost sa fi luat doar tamburul asta nou.

Bineinteles puteam sa dau delete la capacul antipraf si lasam gulerul asa cum era el spart. Pentru ca am vazut o gramada de logane fara capac antipraf la tambur - de cand ma chinui cu subiectu asta ma uit la orice logan fara capac de plastic peste janta de tabla. Dar nu am vrut sa las asa. Nu am vrut.

Dupa ce presez rulmentul voi mai imbunatati cu cositor pe interior gulerul ala sudat. Ca sa stea mai bine si capacelul ala anti-praf. Initial voiam sa ii bag banda teflonata, dar exista cositor. Si la fel sa umplu zonele mai subtiri sau unde sunt fisuri. Cositorul cica se topeste la 230 grade celsius, desi am incins tamburii de multe ori la mers mai alert, ma indoiesc ca voi ajunge vreodata cu ei la 230 grade.

<span class='edit'>23 Oct 2023, 22:29:</span>
Legat de strung, nu o sa ma apuc de facut strung artizanal - imi dau si eu seama ca ar fi o prostie, oricata ambitie as avea. Dar, dupa ce voi construi un garaj/atelier la mine in curte - am locul deja pentru asa ceva, imi mai trebuie banii, si in urmatorii 5-10 ani se va edifica constructia, va promit - o sa am in vedere un elevator si un strung. Elevator - prioritatea 0. Dar si strung, presa hidraulica - ideal home-made sa am satisfactie - dar facuta cum trebuie nu ca asta. Si banc de lucru, menghina calumea compresor calumea de minim 100 litri, o masina de dejantat, un aparat de facut geomtria rotilor - si toate astea DOAR PENTRU MINE. Nu vreau sa fac un business din asta, nu vreaus a am de-aface cu oamenii, vreau sa am toate astea doar pentru mine si pentru rablele mele.
tomageorgian
Ideal ar fi sa sui nubirea pe un elevator home made sa'i schimbi cu aparatul de dejantat cauciucurile reesapate.
bucatzel
QUOTE(bucatzel @ 23 Oct 2023, 09:10)
deci, gil... sa lamurim o treaba, Muttley e unul din cei care mai si contribuie tehnic pe forumul asta. Asa ca personal, consider prezenta lui pe aici un plus.

Tu pe de alta parte, ai vreo 400 de postari atat de apreciate incat... s-au sters. Asa ca repet si eu intrebarea lui Muttley: Ce vrei mai precis de la el?
*



Imi cer scuze pentru comentariul cu "salam cu soia", ca intre timp am mai vazut si eu conttibutii pe partea tehnica, raman doar cu nelamurirea, de ce trebuie sa-l tragi pe sireturi pe unul care a cerut deja de cateva ori sa ii lasi tenisii in pace.
marksman
QUOTE(Filip @ 23 Oct 2023, 18:08)
Sunt 2 fisuri mici, dar buza aia e de ghidaj, cand strangi prezoanele nu mai sta greutate pe ea. Am polizat mai subtire de 1 mm sudura, ca sa nu am probleme de montaj la rulment si janta sa intre lejer si pana la capat.

I-am dat si un strat de vopsea tamburului, dupa ce l-am curatat cu o perie de sarama apoi degresat cu spray de frane.

Maine iau rulmentul si il montez, cu piulita noua si siguranta noua.
*


A ieșit nesperat de bine, eu nu m-aș fi băgat să fac asta. Respectele mele!
Filip
Multumesc! cheers.gif Norocul incepatorului!
Gil26
QUOTE(bucatzel @ 23 Oct 2023, 22:01)
Imi cer scuze pentru comentariul cu "salam cu soia", ca intre timp am mai vazut si eu conttibutii pe partea tehnica, raman doar cu nelamurirea, de ce trebuie sa-l tragi pe sireturi pe unul care a cerut deja de cateva ori sa ii lasi tenisii in pace.
*


Am stat “in cumpana” daca raspund sau nu, credeam ca s-a incheiat “discutia” asta pe aici, dar vad ca insisti, asa ca incerc sa fiu cat mai scurt chiar daca ar putea sa fie mult mai multe de scris.
QUOTE(bucatzel @ 23 Oct 2023, 10:02)
Clujule, de unde stau eu nu vad nici un reno...
...
A, si a primit cadou pentru "scapare". Asa cum si Gil a fost rugat in mod politicos de catre subsemnatul sa nu il mai pistoneze, daca tot i-a spus matli ca nu vrea sa continue discutia, ca n-are chef de certuri. Adica Matli a fost ala cu bun simt in interactiunea asta.
*


Referitor la “ai vreo 400 de postari atat de apreciate incat... s-au sters” asa este, dar poate te uiti si la postarile sterse, unele pe buna dreptate, altele poate mai putin, alte au fost diverse discutii sterse la gramada impreuna cu altele ale altor colegi, un topic intreg de pe reno.ro in care am avut foarte multe posturi a fost sters, etc. … (dar in toate acele posturi nu cred sa gasesti vreunul in care am jignit si\sau injurat pe cineva, pentru ca asta nu imi sta in caracter)

Apoi mi-ai scris acel mesaj dupa ce am dat report la un post al stimatului coleg de forum care era cel putin la limita Regulamentului (sau chiar il incalca) si nu am “incurcat borcanele”, cred ca stiu destul de bine diferenta intre butoanele Report si Add Reply.
Asta dupa ce cu ceva timp inainte mi-ai dat ban 7 zile pentru ca am citat la Bula daciotului o (alta) “perla” a distinsului coleg in care se plangea ca nu primeste ajutor intr-o problema inchipuita (am si subliniat asta) crezand ca este chiar de bula, in cel mai rau caz puteai sa stergi postul, oricum am considerat ca 7 zile nu este un capat de tara si am respectat “decizia” ta.

Ei bine, “protejatul” tau (si cred ca este de notat ca tii cu el “pana in panzele albe”) atunci pe acolo in “bula” \jurnalul sau jignea si injura ca la usa cortului, vezi si “discutia” dintre el si @ cj98czh dar nu numai, unele posturi au fost sterse altele insa au ramas (ulterior a continuat cu toate astea si pe acolo si pe aici) incalcand clar si grav Regulamentul dar inloc sa il avertizezi tu chiar ai “sarit” in apararea \ajutorul lui, iar aici cred ca poate sa fie si un mic semn de intrebare privind “impartialiatea” de moderator.
Chiar si pe mine m-a jignit de cateva ori (si destul de urat), ba mai mult mi-a editat complet un post (e adevarat in care am glumit pe seama aiurelilor sale) si a scris ceva de genul “Muttley este un baiat bun, … eu sunt cam poponar, etc …” (nu mai tin minte exact jignirile, dar daca chiar doresti poti sa citesti si postul acela pe care ulterior l-a sters) si asta spune cred totul despre “caracterul” protejatului tau, lipsa de bun simt elementar, comportamentul de birt, etc…
Iar despre “contributia” sa cine doreste poate sa o citeasca, inclusiv posturile sale de acum din acest jurnal, si chiar daca tu “Asa ca personal, consider prezenta lui pe aici un plus” cred ca e destul limpede (pentru cine chiar vrea sa inteleaga) “plusvaloarea” pe care a adus-o el acum, chiar si in Postul #4335 pe care chiar tu l-ai editat (cenzurat).

In alta ordine de idei, revenind la tamburul lui Filip, tinand cont de spartura aia dimensiunile si grosimea peretelui sincer nu credeam ca va reusi sa faca ceva, privind insa pozele cred ca este de apreciat munca de “chinez batran” pe care a facut-o cu ce a avut la dispozitie, nu stiu cat il va tine tamburul ala dar asta nu arata chiar asa rau.
Pilife, acum grija \atentie si la presarea rulmentului daca tot te-ai ambitionat sa faci asta, iar faptul ca iti cumperi, faci, “mesteresti” tot felul de scule \dispozitive nu cred ca este chiar asa de “condamnat” cred ca este chiar de apreciat (multi dintre noi am facut \facem asta).

Toate cele bune si sa auzim numai de bine!
einstein1984
filipe, buza aia centreaza roata, nu prezoanele, are o cota de 60.1 mm nominal... La ce ai facut tu nu mai are nici 60.1 si nici centrata nu mai e....Se putea prelucra pe strung dupa sudura si era si centrata si la cota, dar la dremel nu mai e cazul.
wolfin
corect..dar spartura nu era la baza janta urca pe umarul oe.

https://www.reno.ro/index.php?act=Attach&ty...t&id=1628153245

EDIT
daca a facut umplutura peste tot..nu stiu ce sa zic.... sleep.gif

si daca ai stii cati merg cu jante de tabla ....de guster pe vitara 66.1.vs 60.1. sau cu inele metal drepte....sau cu inele conice de plastic......oho...cate injuraturi mi am luat cand lea m zis ca`s dusi cu pluta.

a...si replica era ca dacia 1300 nu de nu are..si merge perfect. slap.gif
Filip
Nu am facut umplutura peste tot, era spart mai putin de jumate din cercu ala. Dar vine fest gulerul ala pe janta, pe interior e luat mai mult ca am vrut sa fiu sigur ca intra rulmentul fara probleme.

Acuma na, vad si eu daca o sa vibreze roata, dar nu cred.

La 1300 nu aveai inel de centrare dar erau tijele filetate. Bine nici la prezoane nu prea vad sa ai cum sa gresesti fiindca alea 4 gauri din tambur eu am observat ca iti aranjeaza roata cum trebuie, bineinteles sprijinita pe gulerul ala - adica daca ai aliniat 2 gauri si ai bagat 2 prezoane, celelealte 2 gauri vin aliniate perfect, acum o fi si de la gulerul ala, o sa vad, daca e cand pun roata o sprijin si eu pe partea de guler original, nu pe unde a fost spart si umplut - eu sincer am facut gulerul ala din sudura ca sa sigileze capacelul anti-praf.

Asa ochiometric nu mi se par foarte mari tolerantele, ca am polizat progresiv si am tot facut probe cu janta sa vad cum se imbina.
bucatzel
Gil, multe ghilimele, vezi sa nu iti ramana degetele asa.

Cat de raspunsurile lui Muttley, vezi ca eu stiu sa mai citesc si in jur, si cand el iti spunea relativ politicos sa il lasi in pace, tu probabil ai crezut ca glumeste. Acum, vad ca tot tu te-ai ofuscat ca s-a tinut de cuvant.

Iar de deciziile mele de moderare, daca te deranjeaza atat de tare, esti binevenit sa le ridici pe tapet la Probleme Administrative, sa se ocupe adminii de ele.
wolfin
Prea iubiților, să ne iubim unii pe alții; căci dragostea este dela Dumnezeu. Și oricine iubește, este născut din Dumnezeu, și cunoaște pe Dumnezeu. Cine nu iubește, n'a cunoscut pe Dumnezeu; pentrucă Dumnezeu este dragoste.

Pocaiti va!
Filip
Asa este. popa.gif
Gil26
@ bucatzel, daca ai citit si in jur probabil ca ai vazut si diferenta intre gluma si jigniri \insulte, inclusiv in postul acela pe care l-a editat dupa ce mi-ai trimis mesajul, NU a fost deloc "relativ politicos" smile.gif .
Dar OK, eu am inteles ca stimatul coleg de forum cam atata poate\stie sad.gif si inchei aici cu asta peacefingers.gif ... si sa revenim la tamburul lui Filip up.gif
bgdrenault
QUOTE(wolfin @ 24 Oct 2023, 09:01)
Prea iubiților, să ne iubim unii pe alții; căci dragostea este dela Dumnezeu. Și oricine iubește, este născut din Dumnezeu, și cunoaște pe Dumnezeu. Cine nu iubește, n'a cunoscut pe Dumnezeu; pentrucă Dumnezeu este dragoste.

Pocaiti va!
*


Amin
cj98czh
QUOTE(wolfin @ 24 Oct 2023, 10:01)
Prea iubiților, să ne iubim unii pe alții; căci dragostea este dela Dumnezeu. Și oricine iubește, este născut din Dumnezeu, și cunoaște pe Dumnezeu. Cine nu iubește, n'a cunoscut pe Dumnezeu; pentrucă Dumnezeu este dragoste.

Pocaiti va!
*



esti bine? sau ai servit ceva?

mai bine ziceai de iubire cu balerina .. urme de tenisi pe plafon ... ce vremuri .. acu vi cu de asrea radmasa.gif
wolfin
ieri am condus toata ziua..ce sa consum?...apa din usa eventual.

einstein1984
Bravo, a mers!
Nu stiu de ce,dar dupa clipul tau mi-a sugerat youtube asta https://www.youtube.com/watch?v=Nz1yFR4sa74
Filip
Multunesc mult!

Imi place clipul ala, il stiu... Indian style! biggrin.gif
einstein1984
Schimbi modelul si poti face si tamburi. Pakistanezi sunt aia, daaca ii faci indieni te alearga cu ceva ascutit.
psychoo
Ai omis un detaliu cand ai prezentat gulerul sudat...
Gil26
QUOTE(Filip @ 25 Oct 2023, 14:22)

Bravo, nu te-ai lasat si pana la urma ai si presat rulmentul up.gif aplauze.gif , dar acum urmeaza restul smile.gif ...
Filip
E deja montat, stransa piulita aia la 190 nm cu cheia Dinamo

<span class='edit'>25 Oct 2023, 18:34:</span>
@Psychoo - am mentionat ca sunt 2 fisuri in gulerul ala, dar e prins bine nu cade.

Si n-am uitat nici de coroana aia de la ABS sa o pun la loc.

Am pus cositor ca sa intre fest capacelu antipraf si am folosit un ciocanel de plastic cam ciufulit ca sa-l fixez corect.

Am folosit vaselina cupru acolo unde mi-a fost indicat pe poza aia pe acum cateva pagini, unde ating sabotii de capacul ala antipraf din spate, pe ax am dat cu vaselina multifak ep2 si am dat si pe camasa exterioara a rulmentului tot cu multifakep2 inainte sa-l presez - rulmentul a venit in punguta, si avea si el un pic de unsoare pe el, dar am zis sa fie mai multa sa alunece mai usor.

dupa ce am presat rulmentul am sters excesul de vazelina
Victorine
Tamburul ăla arată de zici că l-ai turnat în baie din conserve și piulițe topite. Cred că de-aia l-ai și vopsit, să dispară urmele de flex. biggrin.gif și ce rudimentară e coroana aia magnetică față de Logan...
Filip
Exact
Victorine
E bine măcar că ai pus un rulment de calitate.
Filip
icon_mrgreen.gif

Am dat o tura cu ea pana la dedemau coletina si merge bine nu se mai aude rulment, e silent. Am o rasuflare unde se imbina teava pentru toba finala, cam de vreo 2 luni a inceput sa se auda, stiu ce are ma ocup si de aia pana da frigu, ca imi place sa fie silentioasa.

Si maine ma ocup si de burduful de planetara.

Edit - si uitati si poza cu dinamometrica, sa nu credeti ca v-am mintit - sunt stranse si prezoanele la 90 nm si piulita centrala la 190 nm, acum pe schema de la dialogys vad ca scria 175nm - eu am strans la 190 nm, acuma nu o fi bai sper... Nu stiu de ce ramasesem in cap cu 190nm
Filip
Abia azi m-am ocupat de colier, am bagat vaselina, pus colier curatat vaselina de pe roata, bascula etc..

Am facut 25 de km, am mers foarte tare recunosc, am tras de masina si intr-un giratoriu - ala de la A3 - cand am ajuns acasa e iar lipsa colierul si burduful iesit...

Eu vad lucrurile in felul urmator - posibil sa fi trebuit sa fi taiat colierul mic din spate, sa fi tras tot burduful mai spre fuzeta sa nu stea in tensiune, si pus colier nou si in fata si in spate, nu doar ala mare de la fuzeta.

Sau... astia care au reconditionat planetara - ca a fost RICAMBI la cutie - si mi-a zis cineva ca astea ricambi sunt reconditionate - sa fi pus burduf neconform, mai mic, drq sa-l ia?

Asa cu roata pe cric am miscat in toate partile si statea burduful perfect dar in mers sunt alte forte si articulatia masinii are o cursa destul de mare.

Problema nu e la planetara ca fiind noua, sau ma rog reconditionata nu scoate nici un sunet, nu are nici un joc. Problema e ca imi zboara colierul...

wtf... voi ati mai pomenit asa ceva.

Si nu, nu e vorba de colier sau de cum l-am montat. L-am montat corect.
BN64FLO
E destul de strans? Are un sant in care sa agate burduful peste capul de planetara? Si eu am pus coliere universale si nu au tinut pana sa scot masina din curte...incearca cu colier cu surub daca ai loc, poate strange ala mai tare
Filip
Are sant in care sa agate burduful, si burduful la randul lui are o proeminenta care sa intre in santul ala.

Pacat de vaselina aia pe care am pus-o... imi recomanzi niste coliere calumea pls?

De asemenea, sa tai si colierul mic si sa incerc sa repozitionez tot burduful mai spre fuzeta? Sau are si partea mica a burdufului tot asa, un sant?

Cand l-am fixat parea fixat de zici ca nici cu dalta nu-l mai rupi de acolo, dar iata...

Totusi ma gandesc sa nu fie o problema mai grava, dat fiind ca si colierul original cu care a venit planetara in cutie a sarit...

Si nu, nu fac drifturi sau alte balarii cu masina, deci nu ar avea voie sa sara.

Colierele sunt universale... de pe emag.

Daca sunt asa de proaste de ce le-or mai comercializa?
Bicicleta galbena
QUOTE(Filip @ 28 Oct 2023, 19:13)
Daca sunt asa de proaste de ce le-or mai comercializa?
*


Yeah right dry.gif
Poti gasi si borne de aceeasi calitate pentru baterie auto, am avut eu la Mighty Solenza - au crapat intr-o seara mai friguroasa la semafor, cand am dat drumul la mai multi consumatori.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.