Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lagunengrün A.K.A. Brânză
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Jurnal de Bord
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
dandobre
Știu ce zici....
Pe de altă parte, dacă e așa mare bătaie de cap să faci schimbul sezonier și având în vedere că cel mai probabil le vei schimba pe motiv de timp și nu rulaj.....


27 Oct 2019, 11:18:
Ce anvelope de iarnă pui, să avem și noi ce critica? icon_mrgreen.gif
MuciX
Anvelope de iarna pun pe Mazda, creca e scris prea mic, când am făcut trecerea de la urs la ea. Am niste GY UG9 pentru ea. Nu mai știu dacă e a 3a sau a 4a iarnă cu ele. E trecut pe aici, oricum.
dandobre
Mda, vina mea..... Am recitit și se înțelege că de Mazda era vorba....
GY UG9 am avut și noi pe Fabia soției, sunt anvelope bune.... Eu n-am mers cu ele dar în teste sunt lăudate.....
Apropo de Mazda, am văzut azi un 2 generația anterioară ăsteia..... Mașina aia îmi pare mai spațioasă, sincer cred că scoteau un model mai bun daca nu împărțeau platforma cu Ford, bine teoretic vorbind, înțeleg motivele legate de costuri......
MuciX
Sunt ok, nu pot spune că le-am testat la limită.

Toyo-urile de vară, in schimb sunt cam la capăt de viață. Arată învechite și pe ploaie rup aderenta la plecarea de pe loc de nu e voie. In plus, am o bretea de ieșire de pe Autobahn care e cam strânsă, daca o iau la 60 kmph soției i se face rău. Îmi place să o mai calc pe coada acolo (pe Mazda) și se simte clar caracterul supravirator când ridic piciorul din gaz; ei bine, a început să plece fața prima la plimbare cu toyo-urile astea, semn că nu își mai fac treaba cum trebuie.

Mazda e companie mică, modelul 2 e mic cu profit margin mic, deci au nevoie de orice ajutor pot obține. N-aș spune că e o mașină rea, nici că am simțit nevoia de una mult mai mare. A carat săraca mobila de la Ikea de nu e voie.

<span class='edit'>28 Oct 2019, 14:24:</span>
QUOTE(MuciX @ 27 Oct 2019, 08:25)
A apărut un cloncănit pe dreapta față; pivotul de vină. Se schimbă cu tot cu braț. O sa îl comand și pe ăla.
*


Mdadeci am primit oferta - 70 euro de brat manopera. Mai adaug piesa care e 45 si deja sar de 100.

Bag picioarele, sunt 3 suruburi, o fac singur. N-as fi vrut sa imi belesc eu degetele cu ranga pe la brate, dar pretul e ridicol. Poate rezolv un brat intr-o ora.


Nelamurirea acum e ca totusi vad pivoti de cumparat separat, dar nu stiu daca are ala presa acolo. Plus ca nu stiu in ce stare sunt bucsele si daca le iau doar pe alea ies la vreo 35 euro. Deci mai bine pun inca 10 si schimb cu totul. nedumerire.gif

A, mouhe, ma uitam la bratul de stanga, ala de dreapta e mai scump. doh.gif
https://www.autoteileprofi.de/trw-7623810

L.E. L-am gasit pe amazon, mai ieftin, free shipping si am vouchere mocca, deci nu platesc nimic din buzunar. De ar fi fost pe bani era 58 euro vs 70 la autodoc, adica piesa si livrarea.

Tschüssikowski!
Diac
Seamana cu alea de pe Megane. Daca intepeneste pivotul ala sa vezi ce iti blestemi zilele ca nu ai dat banii pe manopera. La mine au ciocanit aia la greu ca sa le dea jos. Initial am vrut sa le pastrez pe ideea ca aveau bucsele mari inlocuite si schimbam doar bucsele mici si pivotii si le pastram in magazie pentru sedan, dar la cate ciocane au primit, am renuntat la idee.
MuciX
Ranga lunga si o cruciulita BOR sa nu dau masina jos de pe elevator cu forta mea de hulk.
dandobre
Treabă simplă... Te descurci
Nu te încurca cu bucșe și pivoți luați separat că ai nevoie de presă.....
wolfin
eventual le incalzesti o tura cu lampa happy.gif
YRX
Ia bascule cu totul, nu te incurca cu prostii, vezi si Moog, mie mi-au placut piesele lor de suspensie.
WD40 pe toate suruburile si priderile cu o zi inainte si un brat lung pentru trosneala daca tot se incapataneaza vreunul. Si fa-ti rost de un lemn rezistent, sa apesi pe elementele suspensiei. Vaselina cupru pentru asamblarea celei noi data pe suruburi, in bucse si pe pivot, sa le scoti usor data viitoare.
Daca te duci la elevator e mai simplu cu bara antiruliu, dar pot fi schimbate usor si cu ridicat de un colt masina. Ia gandeste-te eu am desfacut suruburile amortizoarelor la Touareg cu masina pe roti, bagat oe spate si cu mana pe invers... biggrin.gif

A, inca o chestie, ca sa scoateti pivotii usor din fuzeta, la cele care au crestatura, in loc sa ciocaniti ore in sir sacrificati un bit drept mai prost, il bateti cu ciocanul ca pana in crapatura si iese si pivotul usor.
MuciX
E un frig aici de nu dai nici pisica afara, exclus sa o fac in fata blocului.

Vad ca flacaii aia au scos destul de usor pivotul, poate nu trag fix eu lozul ala prost.

Pe urmatoarele sper sa le schimbe altul.
MuciX
Deși aveam de gând să mă ocup sâmbătă, abia azi am schimbat brațul. Sunt liber săptămâna asta așa că nu a fost bai.

Am ajuns la garaj la 10:20 și am plecat la 12:00 după ce am pus totul la loc și am curățat bancul de lucru. Se putea mult mai bine, mai ales daca aveam presă de pivoți. M-am cam chinuit cu un drac de rangă. Mă temeam de cum aveam să bag pivotul nou, dar ăla a intrat chiar foarte ușor. Plm.

Am avut ceva de furcă, era cat pe ce sa pun brațul vechi la loc, cel nou, la bucșa anterioară, cea mare, are un diametru mai mare și nu intra in "subframe". Scuze nu știu termenul în română, deși cu grebla nu am probleme. smile.gif M-am apucat să încerc să îl conving și până la urmă s-a lăsat păcălit. Prea multe poze nu am, că am fost singur și eram mai tot timpul murdar, am schimbat o grămadă de perechi de mănuși. blush.gif

Brațul vechi.
[attachmentid=1628111142]

Brațul nou
[attachmentid=1628111143]

Se vede in partea de jos diferența părții de aluminiu. In afara de asta, a venit la fix totul.

S-a făcut (mai) liniște în mazdoi, totul bine momentan.

Sincer, la cum era pivotul ala, nu cred să mai aibă nici celălalt viață lungă, o sa îl comand sa îl am când va fi nevoie.

Am schimbat și becurile, avea unul de poziție ars, iar proprietara se văita că sunt cam oarbe farurile. Alea originale erau osram, am pus Philips din alea cu 150%. Să vedem cat or tine și dacă luminează mai bine. Mă aștept să fie ceva diferență față de alea vechi de 10 ani.

Bonus le-am schimbat lejer pe deasupra, deși manualul mă punea să scot carenajele roților.

Ștergătoarele puse în ianuarie deja scârțâie, Bosch aerotwin. Trebuie sa caut altele care poate au trai mai lung.

Am dat 30 de euro. Acum m-am deșteptat, asta cică ia mai puțin pe oră, adică 10 euro, dar ia bani in plus pe unelte. Am dat cam mult pentru 2 tubulare, o fixă, un ciocan, un dorn și o rangă. Și nici nu prea ii convine sa dea unelte, a cam strâmbat din nas și mi-a dat cel mai nasol clichet din trusă. Dat tot nu i-am dat 70 euro.

Data viitoare caut clar altul.


Ursul, că doar asta e scena lui, e ok, l-am mai scos w/e trecut. Merge bine, dar as mai avea și la ăla de bibilit.

Trebuie rerutate cablurile care trec prin balamalele haionului și de reglat tacheții. Am cam tot ce îmi trebuie, mai puțin chef. smile.gif
einstein1984
adica daca la megane 2 dai jos un capac din carenaj, e masina proast gandita , la mazada daca dai jos tot carenajul e masina japoneza bine gandita cu spatiu bine utilizat....
MuciX
Tu ai citit unde am scris că le-am schimbat pe deasupra? Drept să spun mi se pare că manualul fabulează la faza asta, nu e nici măcar gaură de vizitare, trebuie data jumătatea anterioară jos, ceea ce mi se pare inutil. Ai acces perfect pe sub capotă, mai greu pe stânga, din cauza unei cutii cu siguranțe.

Și nu îmi amintesc sa fi lăudat mașina, calmează-ți țâțele, din contră, se vede la tot pasul unde au făcut economie. Spre exemplu baia de ulei e din oțel, iar mașina nu are scut, deci anul trecut am schimbat-o pe motiv de rugină.

Megane 2 altă clasă, alte pretenții, nu?
Flatron
Poate au pus varianta cu carenajul că acoperă toate cazurile: indiferent ce motor ai, pe acolo ai sigur loc. Poate că n-ai loc la alte tipuri de motoare de pe Mazda modelul tău. Nu știu, numa' zic, încercam să le găsesc o scuză. biggrin.gif
MuciX
Pus și anvelopele de iarnă. S-au mișcat bine de tot băieții, 10 minute pe ceas pentru 4 anvelope de demontat vara, remontat iarnă, echilibrat, urcat roți la loc, strâns cu dinamometrica, pus capacele la loc.
dandobre
Prea repede.... Verifică-ți ceasul... smile.gif
einstein1984
a fost la un garaj F1
bion
Pe Kermit ala l-a dus la la Casa Pionierilor la cercu de automobilism( cl. I-IV) biggrin.gif

7 Nov 2019, 12:43:
Daca era ceva masina o punea in parcare s i in 1 ora ii lasau polonezii sau tuciurii nostri care lucreaza la "fer vechi"mascota de la oglinda biggrin.gif
MuciX
Băbăieț, eu nu îmi dau seama dacă voi credeți că mănânc rahat, sau dacă faceți mișto. In orice caz, băieții s-au apucat de treabă la fix ora la care eram programat, iar 10 minute mai târziu confirmau celor de la recepție și au început să pună anvelopele de vară in saci noi sa le poată urca in mașină.
bion
b.
dandobre
QUOTE(MuciX @ 7 Nov 2019, 12:05)
Băbăieț, eu nu îmi dau seama dacă voi credeți că mănânc rahat, sau dacă faceți mișto. In orice caz, băieții s-au apucat de treabă la fix ora la care eram programat, iar 10 minute mai târziu confirmau celor de la recepție și au început să pună anvelopele de vară in saci noi sa le poată urca in mașină.
*



Confirm... smile.gif
bucatzel
QUOTE(MuciX @ 7 Nov 2019, 12:05)
In orice caz, băieții s-au apucat de treabă la fix ora la care eram programat
*



Aha, deci din greseala lor, zi asa, si-au luat pauza de tigare inainte sa vii tu...
dandobre
Nicio noutate, nimic? wink.gif
MuciX
Pe vremea asta?

Am iesit duminica trecuta cu ea. Inca era sare pe jos, dar relativ uscat. Am vrut sa o spal la self service inainte sa ajung acasa, dar era deschis doar la perii si nu m-am indurat, asa ca am bagat-o in garaj nespalata.

E plina de ulei pe dedesubt, de la racitorul de ulei si de la pompa de servo. Lucruri de care stiam, dar in vara trebuie sa ajung cu ea la Marian pentru ITP si parca mi-e jena de om sa ma duc cu chilotii asa murdari. blush.gif

Tot duminica am vazut ca bieleta de directie (dreapta) imi freaca cu burduful de scutul de plastic al baii de ulei, in asa hal incat a desprins colierul si acum e expusa partea care intra in caseta. Trebuie remediat cat de repede, dar trebuie sa ajung la un elevator. Probbil bagata niste vaselina acolo, sa fiu sigur. Sincer, nu stiu de cand este asa.

La viteze mari am simtit dezechilibru pe frana. Culmea e ca la viteze mici nu are nicio emotie. Dar am franat destul de energic de la 170 la 120 si mi-a tras dreapta si cand cam calcat frana si cand am eliberat-o.


A, pardon, poate te refereai la Mazda2, aia e la vanzare. blush.gif

Pana la urma am schimbat si bratul de pe stanga, tot TRW, tot in regie proprie, dar de data asta la alt atelier, unde stapanirea e mai prietenoasa. Ma mai duc la ei. Platit 15 euro pentru elevator si scule la discretie, inclusiv pistol pneumatic, sa slabesc totul super usor.
dandobre
Mda, cam multe belele, poate o valorifici ca tichet rabla..... 111.gif
MuciX
Amatori? As umple garajul ala cu mobre, sincer.
bion
Iti dau io o slz care nu are scurgeri, nu freaca etc. Si nici nu a costat cat un rgips in PopestiLiorbeni.
MuciX
Mdadeci din motive de ITP care expira pe 15 aprilie si limitarea dreptului de tranzit, m-am interesat, de data asta mai serios de inmatriculat permanent in satul adoptiv. Maine duc ursul la TÜV, sa incep demersurile de inmatriculare.
Pana una alta, poate ajung cu ea la un elevator, sa curat urmele de lichid de servo, ca nici acum nu m-am ocupat sa rezolv problema. blush.gif

Pe mazda mica aveam in plan sa o aduc in Ro inainte de pasti, dar daca se tine treaba tot asa, creca e bai.

11 Mar 2020, 18:28:
E, graba. Habemus TÜV.
b06fcn
Bravo. Sa pui poze cu numerele de la apa calda...acolo e ca la noi,pe bune, sau merge si cu spaga? nedumerire.gif
MuciX
Nu as vrea sa mănânc căcâcea, că nu am dus-o eu, a fost tatăl meu pentru că are puțin liber zilele astea, si zicea că și-a chemat ăla colegii că nu le venea sa creadă că e chiar totul nou. Era asta tot un zâmbet când îmi povestea.

Nu mă intelge greșit, încă sunt multe de bibilit, am o lista lunguță cu "mărunțișuri". De fapt 2 grave, a trebuit să o ridice sa curețe bine scurgerile de lichid de servo și ulei de la răcitor. Alea vor fi primele la care vreau sa umblu.

12 Mar 2020, 10:49:
Asigurarea cu full casco 695 euro pe an, dintre care 461 aia obligatorie. radmasa.gif
einstein1984
daca stateai in munchen aveai deja numere cu M la inceput, luai ceva cu UE69 dupa aia si era perfect
pishky
M powa
MuciX
Așa cocalaur par?
YRX
Doar ai BMW... icon_mrgreen.gif
tomageorgian
Bmw vechi. Nu se pune. E ca si cum ai avea reno.
dr_mKe
Degeaba ai Reno, daca ai posedat candva un BMW laugh.gif
MuciX
Nu posezi niciodată un BMW, doar ii arăți calea către copac. sleep.gif
Laurentziu83
Trebuia sa o bagi pe Ruse de la bun inceput, plateai si mai putin iar acu' doar cautai pe grupurile de romulani in Jermanea un baietas sa-ti faca itepeul din pix.
marian-j
QUOTE(dr_mKe @ 12 Mar 2020, 20:40)
Degeaba ai Reno, daca ai posedat candva un BMW  laugh.gif
*


Simt, pe undeva, o unda de regret?
Un 3 litri 6 in linie suna mai bine, nu?
De ce ai preferat reno? Aud?
CT-05-DGP
Io am si BMW si RENO, unde ma incadrez? Mai nou am mai luat si un C2....
bion
La involutie.
tomageorgian
QUOTE(CT-05-DGP @ 13 Mar 2020, 10:19)
Io am si BMW si RENO, unde ma incadrez? Mai nou am mai luat si un C2....
*



Sper ca te dai cu gel hydroalcoolic cand intri in reno dupa bmw.
MuciX
I-am dublat valoarea. Din pacate nu multa lume prinde referinta cu numarul ales, judecand dupa experienta cu cealalta. sad.gif

La anul ii pun cu H in coada.

[attachmentid=1628114996]
cj98czh
si ai inamtriculat masina ... intr-o zi .... hai sa-mi bag piciorul ... la ultima adusa am inceput in noimebrie si am avut numere la sf. de ianuarie ... ce stiu fraierii aia de nemtalai ...
MuciX
3 zile, daca e sa fim corecti. Dar daca ma organizam mai bine, da, se putea intr-o zi cu tot cu schimbarea de proprietar, ca pana acum era pe numele tatalui.

Au zis ca numerele de Ro nu le pot lua ei, trebuie sa trimit la moldova copii dupa acte si numerele ca sa o radieze si de acolo. Impozitul era platit deja, deci plm...
cj98czh
QUOTE(MuciX @ 13 Mar 2020, 13:21)
nu multa lume prinde referinta cu numarul ales
*



Sa inteleg ca ii esti / i-ai fost fan ... [attachmentid=1628114997]
tomageorgian
Felicitari!


https://youtu.be/M5Ah6-tg-SA
MuciX
doh.gif

patrujdoi
cj98czh
lasa 42 .. eu am zis de FYZ ... F stiu ... da trebe sa recunosti ca le-ai nimerit radmasa.gif radmasa.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.