Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lagunengrün A.K.A. Brânză
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Jurnal de Bord
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
MuciX
Ca sa aducem jurnalul la zi. Greuceanu are de ceva timp dreptul de a circula pe drumuri publice, de altfel a si facut cateva drumuri pe carca lui.
La geometria roti imi iese caderea pe roata dreapta fata in plop, cica ar fi jamba stramba. O sa le schimb si vedem dupa.
Acum e inapoi la vopsitor pentru corectii si detailing. Problema? Mi-a gresit schema de culori si cand a reparat fusta spate, mi-a decupat mult prea mult in dreptul finalei si acum pare ca e cazuta.
Trebuia ca partea de la ultima nervura in jos sa fie neagra, pragurile la fel, dar a facut-o verde de la un cap la altul. De asemenea, mi-a acoperit gaurile de praguri si acum trebuie date din nou. Nu stiu ce or fi cautat acolo.
De asemenea, cand au mutat masina anul trecut, oamenii au "lipit" usie de caroserie, le-au legat si au pus-o pe platforma. Normal ca au frecat in stalpi si acum am vopseaua belita pe acolo.
Trebuie facute si lufturile pentru ca cel care a asamblat-o nu se pricepe si usile nu sunt aliniate.

Mecanic e ok. Cica sunetul dubios de la ralanti s-a rezolvat cu schimbarea curelei, nu a disparut doar din reglaj. Mi se pare cam dubios, eu eram ferm convins ca e pompa dusa. O sa vad cand ma intorc la sfarsitul lunii in ce stare e.
Putin dezamagit de A\C. Cred ca e compresorul pe duca. Merge, porneste, baga rece, dar nu cum ar trebui. Si e totusi o instalatie cu 900ml de freon. biggrin.gif

Pana atunci ar trebui sa se intoarca de la polish, sa i se termine rodajul (care a tot fost amanat), schimburile de lichide, montat pragurile, detailing la interior, anvelope + echilibrat si cam atat.

Sper sa se mai lase suspensia, momentat arata ca o caruta. sad.gif
dandobre
https://youtu.be/YJvln0Ez8Bg
bion
HSBP. Dupa ce mucixu se scremu la buzunare si timp, da un raport din care rezulta ca e o rabla luata la flex blink.gif huh.gif
MuciX
Buzunare superficiale. PLM.
bion
Ai si profunde ? Din alea FSN biggrin.gif
4x4
Nota mintala,

Nu cumpara niciodata e30, decat daca e deja pregatit de drift, sau oricum fara interior.

Ai avut parte de un "hell of a restoration", cred ca ar fi mers muuuuuult mai usor, daca sareai peste etapa tinichigerie-vopsitorie. Aia e moartea pasiunii in orice proiect de genul, iar tu ai avut de munca nu gluma cu caroseria aia.

up.gif
dandobre
Am auzit că ți-ai vopsit etrierii... tongue.gif
https://youtu.be/ZBu9K4YNT3o
MuciX
Eu nu as fi vopsit suprafețele de contact ale port-etrierului. Și nici roșu nu l-aș fi făcut. Nu că am eu cabină de vopsit sau ceva. smile.gif
Sunt făcute și ale mele, numai că sunt argintii.
MuciX
Simt nevoia sa ma vait, asa ca o sa fac asta aici.
Am luat bilet sa ma vin pe 22 in Bucuresti sa il iau pe prost. In zadar, in mod categoric nu va fi gata. Sunt dezamagit. Din nou. Capatul puterilor, nervii la pamant, etc.
Am tras linia la ceea ce par a fi ultimele cheltuieli si sunt cu atat mai dezamagit.

Ma intorc cu Mazda, se pare. De fapt, daca va fi gata si aia, pentru ca e comandata bara spate de mai bine de o saptamana si inca nu a ajuns. Dupa aia mai trebuie vopsita, montata, etc.

Mdeci din 2 masini, posibil sa ma intorc tot cu avionul. Sa nu dai cu basca de asfalt? sad.gif

P.S. urmaresc pe un alt forum o poveste similara, cu intarzieri, scuze, etc. Se pare ca intr-adevar ne-au plecat valorile, nu mai ai cu cine face treaba in Romania. Nota bene, inca nu am negociat nici un leu din ce mi s-a cerut. Asta ca sa eliminam scuza eterna a meseriasilor romanesti, cum ca romanul vrea ieftin frate. Uite ca eu nu am vrut ieftin si nici repede si sincer nu ma pot declara deplin multumit de cum iese masina.
Ma declar infrant, a fost o decizie proasta, pe care am luat-o cu sufletul. O gramada de intentii bune calcate in picioare de oameni de onoare indoielnica.
Nici nu imi bat capul sa "ma duc dupa ei", sunt sigur ca au toate pilele de care au nevoie. Sunt momente ca astea in care ma bucur ca am ales sa plec din Romania.
AR-18-MOS
Stiu că nu ești din ăla de te supară adevărul, așa că eu zic... Tu te-ai uitat prea mult la Wheeler Dealers si la Rick Restorations. sleep.gif
bion
"Se pare ca intr-adevar ne-au plecat valorile"
Zise dansul care numai ce a plecat cool.gif biggrin.gif
MuciX
De bine ce mi-a fost in romanica am plecat. up.gif
dandobre
ce nu mai e gata, că arăta ok?

13 Sep 2018, 19:44:
https://youtu.be/V6rSEh_q1xU

Vorbește cu băiatul ăsta, văd că face treaba bună, cred că nu e român...(glumesc, sorry)

MuciX
Interesant canalul ala, mersi, o sa ma uit si eu la baiet.

Multe nu mai sunt, dar e nevoie de timp si lucrurile se desfasoara in asa fel incat e imposibil sa se mai intample pana vin eu. Ideea era intial ca maine sa se intoarca de la tinichighiu si vopsitor dupa lufturi si retusuri. Asta dupa ce initial initial era vorba de vinerea trecuta. Aia acum cica cel mai devreme marti. Aia de la garaj pleaca in concediu joi si se intorc la inceputul lui octombrie. (Ma apuca spumele cand imi dau seama ce luna e)
Mai sunt:
- rodajul care nici acum nu e facut, desi au fost ocazii, dar motive. Rodajul include 3 schimburi de ulei si filtre si presupune rulaj 1k kmp. Minim 2 zile.
- cablul de capota agata, trebuie vazut de ce
- culisele capotei trebuie schimbate, pentru ca au fost vopsite, din motive care ma depasesc. La modelul asta capota se ridica spre fata, ca la dacie, dar incuietoarea e in fata, sub masca. Atunci cand deschizi capota, ea culiseasa spre fata pe niste role. La alea ma refer.
- montat reglajul electric de faruri. O incropeala facuta dupa un tutorial de pe net, unde se folosesc niste motorase de E36 pe care se pun tijele de reglaj de E30.
- gaurit pragurile pentru ca din motive care ma depasesc, au fost astupate gaurile din fabrica pentru ornamentele de prag
- montat si aliniat ornamentele de prag
- schimbat jamba de pe dreapta pentru ca imi iese aiurea caderea pe roata aia si cica din jamba e;
- geometrie roti, din nou
- montat duzele de spalator parbriz
- verificat a mia oara timoneria de schimbator pentru ca schimbatorul sta mult spre dreapta la punctul mort din motive care ma depasesc. Schimba super precis, nu caraie in nicio treapta, dar N e in dreptul unei trepte a 5a normale si pentru a cupla 5 mai ca te sui pe pasager naughty.gif
- dus compresorul de a\c la reconditionat ca nu face rece cum trebuie (daca reparatia e mai mult de 200 euro il cumpar nou)
- polish si detail interior
- bombuana de pe tort; cand o apuca dracii arde siguranta pompei de benzina. Inca nu stim de ce.

@mos: ai perfecta dreptate, stai linistit ca stiu si eu.
einstein1984
acuma aveai si unii ca oldtimer studio la dispozitie, dar cred ca mai scumpi decat meseriasul tau....
MuciX
Permite-mi sa cred că nu m-am zgârcit la bani și că nu asta a fost problema. Probabil ieșeam mai scump la ei, dar nici asta nu e ieftin. Sincer vorbind, de old-timer și restul am auzit abia după ce am dus-o la primii. In fond ajunsesem acolo la recomandarea cuiva pentru că aveam de schimbat 2 bucșe de punte spate. Tâmpit am fost că m-am lăsat convins de aia.
Pe old-timer i-am sunat in martie 2016, când căutam disperat service sa o preia așa desfăcută și m-au refuzat grațios. Pe bune dreptate, până la urmă. Ăștia unde o am acum au fost printre putinii care m-au primit cu ea și singurii dintre ei care mai făcuseră BMW E30. Am povestit atunci pe larg problema, parcă.
einstein1984
iti permit, no problem. dar problema e ce primesti de banii aia.
MuciX
Păi ce sa primesc? Pomul lăudat.
vis-a-vis
Îți dai seama imediat de un meseriaș ce hram poartă când prima lui frază e o critică adresată la muncă făcută de cel de dinainte. Toți ăștia ți-ar fi făcut-o mult mai repede, la juma' de preț și mult mai bine. De multe ori cel de dinainte am fost eu și le-am dat-o tare peste bot. La capitolul gargară românii sunt cei mai buni. Când însă vine proba practică majoritatea-s praf și pulbere... S-au învățat pe bani mulți și pe țepe, sau treaba de mântuială-n cel mai bun caz.
marksman
@vis-a-vis: depinde. Unii chiar sunt meseriasi si au dreptate cand critica lucrarea facuta de altii. De obicei insa, refuza sa indrepte carpelile altora.
dandobre
Am pățit-o eu cu un meseriaș din asta recomandat.
Sefu', îmi dați și mie bani de taxiul cu care am venit, că am uitat acasă?
Ok
Sefu', dar îmi dați și de aparat de tăiat gresie, că nici de-ala n-am? ohmy.gif , el fiind zugrav, cică

A plecat pe jos acasă......

Asta e și unul din motivele pentru care nu m-aș încurca cu o mașină veche care are nevoie de lucrări făcute de diverși meseriași, stai și te rogi pe banii tăi.
einstein1984
pai se pot face 3 tipuri de lucrari;
bune, ieftine si rapide
bun si ieftin nu e rapid (cred ca aici esti tu)
bun si rapid nu e ieftin (aici sperai sa fii tu)
ieftin si rapid nu e bun (slava domnului ca nu esti aici )
MuciX
Deviem, dar crede-ma, nu a fost nimic ieftin. Adica nu voit. Si din nou, conform reputatiei, nu m-am dus la niste carpaci care atunci vedeau urs pentru prima data.
In principiu eu le-am spus ce vreau, cum vreau sa fie produsul final, nu am comentat nimic de costuri. Am platit fix cat au crezut ca valoreaza experienta si munca lor.
Termenul de livrare l-au pus tot ei, desi nu a fost respectat nici pe departe.
Si cum ziceam, nu sunt singurul in situatia asta. Si sincer, nu am incredere nici in oldtimer ca sunt asa cum par din pozele de pe pagina lor de FB.

Poti sa crezi ce vrei, dar chiar nu ma consider vinovat aici. Am dat dovada de toata intelegerea, le-am pus la dispozitie banii pe care i-au cerut, piesele pe care le-au cerut, dar nu au reusit sa se ridice la nivelul laudelor. Si nu din cauza ca nu ne-am inteles la bani.
marksman
Pen' ca la romani contractul are valoare de hartie igienica.

Sor' mea a avut nevoie sa instaleze o poarta de garaj cu automatizare. Au zis aia: "Costa atat si dureaza atat. Venim in data de x. Avans minim 50%" Le-a dat banu' jos si a inceput distractia: nu putem veni in data X pentru ca nu a venit curierul cu automatizarea. Mai asteptati doua zile, ca avem si alta lucrare. Au trecut si cele doua zile, au venit sa monteze, dar "nu va putem monta si automatizarea pentru ca nu avem electrician, e la alta lucrare care s-a intins prea mult, ca e o firma si sunt probleme". A sunat electricianul sa intrebe daca "joi e cineva acasa". Joi a fost acasa toata ziua, dar a sunat din nou electricianul "saptamana asta nu ajung, suntem foarte ocupati, ramane pe luni".
Sunt curios ce vor mai inventa luni.
einstein1984
Doamne fereste ca nu am zis ca esti de vina, asa sunt "meseriasii" astia. Lucrau cu factura sau pe sub mana (si bani inainte)?
Ca daca lucrau cu factura mai poti face un contract, niste termene, niste penalizari, chestii socoteli.
De oldtimer nu pot zice decat ca am vaut chestii fain facute, nu stiu de termene sau pret.
Dar la motoreta de exemplu am gasit pret cu factura mai bun decat la meseriasu laudat care m-a lasat sa plec cu un surub lipsa la furca.... Si chiar respectau si termenul agreat, chiar daca asteptai pana o primeau.
MuciX
Factura si la mine. Manopera va fi platita dupa receptie, pana atunci platesc doar piesele deja montate pe masina. Mai am o ultima transa, relativ mica daca e sa compar cu restul.
Ideea e ca m-am saturat de ideea asta ca riscul de teapa este norma, iar clientul trebuie sa aiba grija sa se fereasca de ea, pentru ca meseriasul o sa incerce. Un soi de normal ca a violat-o saracul, doar era in chiloti si sutien pe plaja... Normal este ca meseriasul sa faca treaba pentru care cere si i se dau bani.
einstein1984
Ai si tu dreptate, dar daca vrei ca in germania, fa-o in germania... desi si acolo au arabii si turcii tepe!
MuciX
Bai nu e normal ce se intampla. Serios acum? Si e valabil peste tot. Acceptiunea generala este ca fiecare este dator sa incerce sa te intepe si asta este normal. Daca musti, e clar vina ta, ca trebuia sa stii ca o sa te fure. Ca doar e normal, nu?
Dar toti vrem o tara ca afara, la unison. WTF?
einstein1984
Ai drepate. Dar poti muri cu dreptatea in mana....
Muttley
Totul e o maxima bataie de joc. Si da, toata lumea a plecat, n-a ramas nimic aici, doar incompetenti, lenesi si magari.

Ultimele faze, ca tot s-a povestit de porti.
Ma duc la Digi pentru net si cablu, fac contractul, urmeaza sa fiu sunat pentru bransarea fizica.
Vin acasa, intreb vecinul daca are baiet la Digi care sa vina mai repede de 1 luna si sa nu darame casa ca sa bage fibra aia. Am, poftim nr de telefon. Cat sa-i dau cuae? Pai 1 suta de lei cred ca e bine. Ma oftic oleaca, eu vedeam un 50 de lei prea suficient.

Mno, ma suna de la digi intr-o zi... Putem trimite oamenii maine? Ii mint, le zic ca stati sa vaz, sa ma sune in 10 min. Il sun pe Cristi. Wa Cristi, vor veni astia sa ma branseze maine (vineri). Ce fac? Cristi: zi-le ca nu poti. Vin eu luni si-ti fac super treaba.
Imi venea sa-l bag in ma-sa, dar imi era jena de vecinul (olandez cu maxim bun simt). Bine wa, hai luni. Asa ca-mi iau liber luni. Si nu vine asta. Bai, ce dracu, mi-am luat liber, da-te naiba. Vin miercuri!

Imi iau liber si miercuri... Miercuri vin unii la stalp in drum, il sun p-asta... Bamuie, tu esti pe stalp? Nuuuuu, sunt baietii, iti pun semnal. Eu vin maine.
Plm, imi iau liber joi, imi iau si vineri...
Vine asta joi. Intr-o ora am net. Ii intind cu ciuda 100 de lei. Cica nu e bine. Cica 100 de lei acopera doar "efortul" baietilor cu semnalul. Cica trebe 400. I-am luat suta inapoi, i-am explicat pmdv si i-am propus sa-si pastreze locul de munca. A aprobat surprinzator de amiabil si s-a carat.

Fun fact si atat.

marksman
@Muttley: nu ma apuc sa-i poluez lui Mucix topicul cu ce pot sa scriu despre Digi, cum au tras fibra prin pomi, cum mi-am facut eu cablarea la interior dar am platit manopera/materiale (nu c-ar fi fost un capat de tara, dar na...), cum le-am dat un bax de bere si au zis "iar bere?" etc.
einstein1984
QUOTE(Muttley @ 14 Sep 2018, 15:48)
Totul e o maxima bataie de joc. Si da, toata lumea a plecat, n-a ramas nimic aici, doar incompetenti, lenesi si magari.


Fun fact si atat.
*


eu sunt lenes, recunosc!
halucinant, cum masa 400 de lei? Asa japite sunt la Brasov??
eu le-am dat binete blush.gif
cristic1982
Și eu le-am dat tot binețe. După ce că plătesc serviciul să le mai dau și șpagă? Nu îmi fac un favor, eu le fac generandu-le încărcare pentru care sunt plătiți.
Cât despre meseriași... majoritatea sunt niște japite puse pe țapit.
MuciX scuze pentru poluarea topicului.
psychoo
Recomand UPC din mai multe motive, dar si cel enumerat mai sus.
Mi s.au dat mufe "sa am in caz ne ceva", plus splitere faine de.ale lor fara sa ceara nimic. Am dat eu 10 lei ca imi era de obraz.
Plus mentiune ca daca nu va ajunge semnalul cand pun tv-uri mai multe imi aduce moka amplif de semnal de la ei de alta calitate fata de ce e in comert.
bion
Aici e vorba de cazanul pe steroizi a lui Mucix.Asa ca, la subiect tovarasi.
MuciX
QUOTE(dandobre @ 13 Sep 2018, 19:35)
Vorbește cu băiatul ăsta, văd că face treaba bună, cred că nu e român...(glumesc, sorry)
*


Bre, ma facusei sa ma simt ca un trantor inutil, dar acum m-am uitat la clip si am vazut ce are omul ala acasa, sau in atelier. Pai plm, cu atatea scule si spatiu sa tot inveti meserie pe fierul tau. Omul chiar zice ca inca mai invata sa sudeze, deci e putin diferita situatia lui. Oricum, tot respectul. Parca altfel te plimbi cu ea pe strada stiind ca ai facut-o tu.
Victorine
Stiu ca sunt off topic, ma ierti MuciX, da voiam sa zic doar ca-mi place maxim de Muttley, ma unge la inima baietu asta! biggrin.gif
dandobre
QUOTE(MuciX @ 14 Sep 2018, 19:30)
Bre, ma facusei sa ma simt ca un trantor inutil, dar acum m-am uitat la clip si am vazut ce are omul ala acasa, sau in atelier. Pai plm, cu atatea scule si spatiu sa tot inveti meserie pe fierul tau. Omul chiar zice ca inca mai invata sa sudeze, deci e putin diferita situatia lui. Oricum, tot respectul. Parca altfel te plimbi cu ea pe strada stiind ca ai facut-o tu.
*



Parcă și ăla zice că meșterește de 2 ani la mașină, și încă mai are la greu..
wolfin
@mutley daca nu o luai pe scurtatura tipic Ro...zic ca nu te mai plangeai de rds. Probabil daia nu o venit luni ci joi....s or fi bagat altii in fata.

On topic. Un amic ce si a luat un ursulet din 88 din de. Are motorul gresit ala de 105 hp..sau pe acolo....4 usi dar no...dupa vopsea...arata ca noua masina. In interior e tipla. Omul l a luat sa marga sambata cu el.
MuciX
Cred că sunt poze pe aici cu asta și cu arăta pe afară. Și acum mi-e ciudă pe el, ce diferență față de ce am găsit sub ea.
Nici eu mă omor după Sedan, dar mulți nu se omoară după Touring, așa că nu zic nimic.
M40B16 e motorul de 105 cp. Din câte știu au probleme cu axele cu came care pică devreme.
wolfin
Cica ar fi neumblat in motor. Oricum la 700 eur nu cred ca avea pretentii mari..dar cica ar fi ok ..acceptabil pe partea mecanica.
MuciX
3 ani, 4 luni, 4 saptamani si 2 zile:
Nici pe departe rezultatul sperat, cu atat mai putin o masina care sa arate de banii care s-au bagat in ea. Cine mai face ca mine, ca mine sa pateasca.
As fi dispus sa o iau de la capat si sa platesc dublu daca stiu ca iese ce trebuie, dar am invatat ca nu, asa ca... Imi trebuie garaj, unelte, timp si minte sa invat. Cu mana altuia te scarpini greu.

[attachmentid=1628096222]

A ramas in RO masina, iar eu am ajuns aseara in D. Nu stiu daca are rost sa o iau iarna asta aici. E echipata de iarna, dar inca nu am garaj sau macar loc de parcare pentru ea aici. O sa mai caut si vad.
MyKe89
O tură nu m-ai dat și pe mine. Te-ai supărat dijaba. tongue.gif
einstein1984
zici ca e polo 2 break....
bgdrenault
Costurile totale le ai? De la momentul introducerii in service si pana azi(fara anvelope, etc)?

ce nemultumiri ai acuma? Ce nu a iesit bine? La motor? La caroserie?
4x4
QUOTE(bogdanbiciusca @ 12 Nov 2018, 11:18)
Costurile totale le ai? De la momentul introducerii in service si pana azi(fara anvelope, etc)
*



slap.gif lasa omul in pace.

Nemultumuri, dale draq, ce mai conteaza acuma. Bine ca e gata si te poti da cu ea.
Eu nu mai tin demult evidenta, se fac 2 ani in curand, bani aruncati 100%. Basca eu nici macar nu pot da cu a mea, pentru ca nu e instalat motorul. Offffffff.

Inca o data, sincere felicitari!
MuciX
Dintre singurii oameni (si au fost putini tare) care au fost exceptionali de profi si au dat dovada de caracter cu care am avut de a face in tot timpul asta, vreau sa il scot in fata pe sharkky.
Interiorul a iesit super dupa ce l-a curatat, lamplile polishate sunt ca noi. A zis ca imi poate scoate si vopseaua sa arate ca o vopsea noua.
17044 euro pana acum. Exceptand cotetul in sine, taxa de inmatriculare, pe care nici acum nu am primit-o inapoi si 3 ani de impozit platit ampulea. De ce pana acum?

Lista de probleme e lunga. Una rezolvabila, mai mult ca sigur, dar nu care trebuia sa existe. Am luat maisna de acolo sa inchei odata agonia.

[ ] Vopseaua. 8500 lei tinichigerie si vopsit, fara materialele antirugina, etc. Sablat sumar, nu toata caroseria. Vopseaua nu arata nici pe departe ca una noua. Bani aruncati pe geam. dry.gif
[ ] Martor abs aprins. Se cand pornesc motorul e stins, dar cum se pune masina in miscare se aprinde. Suspectez ca de aia nu imi merge nici pilotul.
[ ] Mi-a rupt cheia originala. Noroc ca aveam o copie care merge doar la usa sofer si contact. Va trebui sa o comand la BMW, cica vine direct taiata pe butucii OEM.
[ ] Reglaj oglinzi electrice. Trebuie curatate mufele, ca fac figuri in anumite situatii.
[ ] Reglat trapa. Nu imi place cum se inchide. Pe langa asta, capitonajul a fost retapitat prost si nu se prinde ca lumea in unele locuri.
[ ] Capitonajul plafon a inceput deja sa se lase materialul. Sa il schimb din nou trebuie dat parbrizul jos. Asa ramane.
[ ] Ștergătoarele. Pe single wipe si intermitent se misca greu. Probabil e ceva in neregula la comanda. Pe vitezele 2 si 3 merg ok.
[ ] Ornament ușa spate stânga - mochetă. Il am, trebuie pus.
[ ] Stropitoare spate. Problema mare la urs touring - cand e portbagajul inchis, balamaua sugruma furtunul. Trebuie vazut cum dracu ii aranjez traseul ala.
[ ] Vibrație in mers. Doar intre 60 si 90 kmph. La 130 te unge pe suflet cat de "fin" merge. Se manifesta si cu ambreiaj calcat, si in sarcina si in frana de motor, deci cardanul pica drept ipoteza. Cu anvelopele de vara care sunt moarte, era super nasol, cu cele de iarna s-a ameliorat. Sunt echilibrate, dar poate le mai duc o data sa vedem daca e de acolo. Nu imi explic de unde, tot ce tine de trenul de rulare e nou
[ ] Burduf bieleta directie. Montat prost, s-a miscat, a ramas expusa partea pe care trebuie sa o protejeze.
[ ] Pornire grea. Suspectez pierfere pe circuitul de alimentare. Pare ca se dezamorseaza cand sta pe loc.
[ ] Becuri bord. Desi am becuri noi, vreo 2 de iluminat nu se aprind. Probabil contact slab. Treaba de chinez batran. Nu am lumina la turometru si robinetul de caldura.
[ ] Reglaj faruri. Experiment esuat. Am zis ca facem o conversie la electric folosind motorase de E36. Nu a iesit. O sa cumpar un kit de pe ebay. Momentan sta cu reglajele manuale, care sunt ilegale pe maisni dupa 1991.
[ ] Buza IS "s-a pierdut". Cica au comandat-o de vreo 2 luni la 2 distribuitori si nu se stie nimic de ea.
[ ] Timonerie schimbător. Schimbatorul are o pozitie ciudata. Punctul mort e spre dreapta, cumva in dreptul treptei 5. Cutia schimba ca in vis, doar ii arati unde trebuie sa intre si intra. Am incercat sa intorc axul vertical, dupa sfatul unor baieti, dar nu era de acolo.
[ ] Clima\ compresor. pentru ca a stat atat de mult timp demontat s-a dus dincolo de posibilitatea de a fi reconditionat, cica. Trebuie altul.
[ ] Temperatură lichid racire. Conform bordului, merge cam rece. Si variaza in mers. Trebuie vazut daca e ceasul de vina, sau sonda.
[ ] Frane. Nu imi plac deloc. Cu rotile de iarna, adica latime de 195 si janta pe 14 nu am reusit sa blochez roata, sau sa intre abs. Am incercat sa le rodez, s-a simtit niste brake fade de la sfarsit se ducea pedala aproape de fund, dar in mod ciudat, nu mirosea a frane in masina. Sper sa fie nevoie doar de aerisire.
[ ] Mâner portieră dreapta fata. Cel interior e rupt, asa ca nu se retrage complet dupa ce deschizi usa => daca nu il impingi la loc nu se incuie usa aia. Il am, mi-a fost lene sa demontez fata de usa.
[ ] Perie portiera dreapta fata. Rupta, o am. Mi-a fost lene sa demontez fata de usa.
bgdrenault
Mda, din pacate, astea sunt proiecte la care, daca te pricepi, trebuie sa te inhami singur, lasand la final eventual doar vopsitoria pe partea specialistului.
Cand meseriasii vor profit, si proiectele treneaza din lipsa de piese, cautari, etc, la reluarea muncii voir da totul peste cap.

Oricum, incet cate incet, acum poate o pui tu la punct. Si bucura-te de ea, ca mult te-ai mai chinuit.
cj98czh
Problema de ABS este data fie de senzor incorect pozitionat fie de roata de semnal deplasata ... se rezolva relativ simplu prin incercari ...

Multe sunt probleme care nu sunt rezolvate din cauza ca nu ai chef sa pui mana sa le faci ... si nu le-as pune la capitolul "probleme" ...

Cu vopsitul ... un profesionist ti-o scoate acceptabil dar eu inca nu am vazut masina revopsita integral si sa iasa perfect .... se mai munceste dupa ... cum ti-a zis si colegul ...

Deci chef si vreme sa ai smile.gif
AndreiMR
Imi pare rau ca dupa atata asteptare, rezultatul nu e cel mai grozav. Probabil ca ai avut asteptari destul de mari...si la noi e greu sa gasesti meseriasii care sa faca treaba cu adevarat buna. Nu ma refer la ieftin si bun, fiindca asa ceva nu exista...dar nici scump si bun nu prea gasesti. Poate daca o duceai la Oldtimer...Altfel, pana la urma daca ii rezolvi chichitele tehnice, cred ca satisfactia de a merge cu ea mai compenseaza din dezamagire. Pacat de timing, vine iarna...era ideal sa o ai gata in sezonul cald ca sa te poti bucura de ea.

Altfel, legat de revopsire...eu unul am fost super multumit de cum a iesit Alfa. Intr-adevar, dupa vopsire a trebuit sa ii fac polish pe niste zone pe partea dreapta, unde lacul nu se vedea cum trebuie, dar s-au corectat usor si nu au existat alte probleme. Efectiv nu aveai cum sa iti dai seama ca nu e vopsita din fabrica asa, lucrarea a iesit exceptional. Evident, a durat destul de mult si n-a fost nici cea mai ieftina lucrare, dar mie mi s-a parut un pret corect. Deci se poate revopsi o masina foarte bine, insa trebuie sa isi dea interesul meseriasii, si inainte de vopsire (partea de pregatire e cruciala), si dupa, in cazul in care trebuiesc corectate mici defecte. Iar la partea de reasamblare...eu unul au am avut mare noroc ca s-a ocupat mecanicul meu si a iesit absolut ireprosabil...zero greieri, zero piese lipsa, zero murdarie, zero zgarieturi. Altii au facut treaba asta si au avut nenumarate probleme din cauza meseriasilor care au "reconstruit" masinile in bataie de joc
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.