Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Masini electrice
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65
vallixx
Pe oriunde a fost vreun d'asta care a spart piata cu preturi mici, chiar daca la servicii slabe, s-au adaptat si cei mari.

Pe unde nu e solutie si mai e si monopol.....bani multi pe servicii proaste.
einstein1984
Ti se pare ca de cand cu loganu/sandero ploua cu masini la preturi si prestatii comparabile? Cand VW Up e 4000 de euro mai scump? In afara de citroen C elysee si fracsu, sau poate skoda scala/seat toledo, nimic similar la concurenta. Si in consecina loganu a urcat ca pet cu fiecare generatie succesiva.
vallixx
Nu stiu, nu pare ca ploua, dar cred ca toate astea de le-ai zis tu ar fi fost cu cateva mii, 3-4...unele poate chiar 5k euro mai scumpe daca nu era Loganul/Sandero....sau poate inainte Cielo.

N-am o problema cu existenta pe piata a niciunui model, marca, etc, e bine cand e varietate. Am insa o problema cu orice produs sau serviciu care costa mult mai mult decat face, doar pentru ca se poate...din cauze diverse:, monopol sau oferta redusa, practici de tip cartel, etc

Si apreciez orice eveniment, firma..etc, care vine cu o contraoferta care regleaza piata si aduce preturile la nivelul lor corect. Pentru ca ce se cere acum pe electrice, oricare dintre ele, este jecmaneala.

Ca unii, multi, dau banii chiar si asa....treaba lor, alegerea lor, banii lor, nu-i problema mea.

Dupa cum ziceam. Nu dau niciun ban la Digi, nu ii sufar....dar datorita lor dau acum la Orange 10 euro pe niste servicii care inainte de Digi ar fi costat undeva spre 25.
Ori daca isi permit sa le dea acum la 10 (si nu cred ca vand in pierdere), inseamna ca restul pana la 25 era specula. Doar pentru ca nu aveai alternativa.
einstein1984
Asta discuti cu ironiku de ce erau unele chestii scumpe la telefonia mobila ca sa nu pice reteuaua si cand a putut reteuaua sa le duca sau ieftinit ca sa aduca clienti noi.
Intre timp insa uite motiv sa-ti iei tesla pentru astia f ingrijorati de scorurile Ncap.

[attachmentid=1628141915]
https://www.euroncap.com/en/results/tesla/model-y/46618
vallixx
Eu nu dau 2 bani pe scorurile NCAP.

Pentru ca nu mai sunt un crash test ci o evaluare asupra gadgeturilor electronice de la bord sau cat de prietenos esti cu pietonii si biciclistii.

Pe mine ma intereseaza, in caz de impact, ce patesc eu cel din masina, nu ceilalti.
einstein1984
evident, dar tesla e 97% protectie ocupanti adulti.
vallixx
Bravo ei.

Am mai zis, nu-mi place Tesla, nu-mi place cum arata pe dinafara (exceptie model S care imi place mult), calitatea fabricatiei e mai buna la altii din aceeasi gama de pret, la interior lipsa de imaginatie la design este evidenta, bordul nu exista, nu-mi plac tabletele in bord deci evident ca nici televizorul ala cat casa poporului care integreaza mai toate functiile.....insa cu toate astea este singura electrica pe care as lua-o in calcul ca unica masina.

Puncteaza exact unde trebuie sa o faca un EV.
La range, la charging time......intr-adevar la supercharger, dar se poate.....nu este chiar atat de grav daca mentii 120 pe autostrada......e aproape de ce trebuie sa fie un EV, pentru a fi bagat in seama si de cei mai sceptici.
Agrig
QUOTE(vallixx @ 7 Sep 2022, 13:04)
Pe oriunde a fost vreun d'asta care a spart piata cu preturi mici, chiar daca la servicii slabe, s-au adaptat si cei mari.

*



Daca va referiti la telecom confirm ceea ce spuneti insa cu o mica adaugire, au scazut calitatea si cei mari, nu poti face calitate la bani putini.
vallixx
Da, au scăzut, asta asa este, am sesizat si eu.

Insa eu nu vreau treaba la bani puțini, eu vreau treaba la bani corecti
Nu vreau sa fie ieftin, vreau sa fie in concordanță cu ce se ofera.

Nu vreau ca aceste companii, ca sunt auto sau telecom....sau whatever, sa nu faca profit, ca nu sunt niciuna Crucea Rosie. Sunt companii private, listate la bursa, scopul lor e profitul, inteleg asta si e normal sa se întâmple.

Dar asa cum nu vreau sa nu faca profit, n-as vrea nici sa faca speculă.
Ori specula o faci cand clientul n-are alternativa....sau cand esti inteles cu concurenta sa nu lasi pretul sub o anumită valoare, ceea ce in unele parti ale lumii este ilegal.

Ori daca noi, consumatorii, nu suntem in stare sa penalizăm derapajele, atunci apreciez cand vine unul ca Digi sau chinezisme care le mai dau astora peste nas.

Si zic asta desi chiar si eu am de suferit, firma unde lucrez fiind concurata de chinezisme mai ieftine decat produsele sau serviciile noastre, in condițiile in care la noi chiar nu se face specula.....
Deci înțeleg destul de bine, zic eu, piața....


einstein1984
https://www.bloomberg.com/news/articles/202...eing-worked-out
[attachmentid=1628141934]
norvegienii neavand autostrazi prea mule, nu fac 1000 de km cu masina, iau avionul daca merg la oslo.

@valixx, daca 20 000 un spring e scump, 2500 pe o bicicleta electrica cum o fi?
Laurentziu83
Compari Spring-ul cu Tesla.

Biclele electrice incep de la 900 de euro, la 2500 deja iei una foarte buna:
https://www.marosbike.ro/Biciclete-electric...pret/ascendent/

Si eu dublez valoarea ansamblului cand pun 2 biciclete pe plafonul masinii.
Agrig
QUOTE(vallixx @ 7 Sep 2022, 16:34)


Si zic asta desi chiar si eu am de suferit, firma unde lucrez fiind concurata de chinezisme mai ieftine decat produsele sau serviciile noastre, in condițiile in care la noi chiar nu se face specula.....
Deci înțeleg destul de bine, zic eu, piața....
*



Asta este esenta, urmarea este ca toti se adapteaza si calitatea este ceva ce stim din istorie incepind la la scule si utilaje si terminind cu serviciile.
vallixx
Da, asa este, din pacate.

QUOTE(einstein1984 @ 8 Sep 2022, 09:45)
@valixx, daca 20 000 un spring e scump, 2500 pe o bicicleta electrica cum o fi?
*


Nu-mi permit sa comentez preferintele nimanui, fie ca vorbim de Spring. fie ca vorbim de biciclete, insa e o vorba din popor despre ala care cere vs ala care da......

Inteleg pretul mare cand calitatea este ridicata. Inteleg pretul mare cand produsul este de nisa, care are in general clientela mai redusa, comparat cu produsele de larg consum.

Inteleg si specula atunci cand ea este posibila. Asta nu inseamna ca sunt si de acord cu ea, nu o sufar si nu voi participa la ea niciodata, dar de inteles, o inteleg.

Insa specula inainte de monopol sau alte elemente care o fac posibila, in primul rand exista pentru ca oamenii o incurajeaza si platesc pentru produse si servicii care nu merita pretul cerut. Ori daca exista clienti....va exista si specula. Aia e. Insa la fel de bine poate fi redusa reprejor, a luat doar 2-3 saptamani fara clienti ca sa scada preturile si sa se mareasca calitatea serviciilor la Mamaia. biggrin.gif

Cu lista de asteptare la Spring....fraieri sunt daca nu o fac 25-30k.
MuciX
QUOTE(einstein1984 @ 8 Sep 2022, 09:45)
2500 pe o bicicleta electrica cum o fi?
*


Ieftin
Bwwlan
QUOTE(vallixx @ 9 Sep 2022, 09:37)
Insa specula inainte de monopol sau alte elemente care o fac posibila, in primul rand exista pentru ca oamenii o incurajeaza si platesc pentru produse si servicii care nu merita pretul cerut.
*



Asa am auzit cum c-ar fi unii care dau 1.100 euro pe un iPhone 13 Pro.
Sunt sigur ca experienta merita fiecare cent cheltuit. Pardon, investit wink.gif
...vorba aia: "dai un ban da' stii ca nu-l mai ai".
einstein1984
Am zis bicileta nu roaba motorizata.
https://www.emag.ro/roaba-cu-motor-termic-s...rch-Action=view uite, asta e mai ieftina.
MuciX
Ochei, dar creca ti-e mare asta ramasa. Poate la alt magazin?
einstein1984
dry.gif nu ca rost e cine da, dar tre sa fii complet idiot si culme a snobismului....
MuciX
De ce snobism? De ce idiot? nedumerire.gif
Laurentziu83
QUOTE(einstein1984 @ 9 Sep 2022, 11:07)
dry.gif  nu ca rost e cine da, dar tre sa fii complet idiot si culme a snobismului....
*


Asa or fi si cumparatorii de Rolls-Royce cand un Talisman face acelasi lucru?
einstein1984
QUOTE(MuciX @ 9 Sep 2022, 10:33)
De ce snobism? De ce idiot? nedumerire.gif
*


macar intre un talisman si un rolls royce ajungi sa simti o diferenta (bine, daca esti orb si urd mai greu dar tot simti tinuta de drum), intre asta de 10 000 si aia de 2500 ma indoiesc ca o simte unu care nu e ciclcist profesionist. Care profesionist s-ar da cu bicileta normala nu cu ebike. Aia e clar ca o iau aia care vor sa se laude cu ce scula scumpa au, nu ca sa se duca sa vada gara din dortmund si portu din hamburg cu ea...
La naiba, e la pret de motocicleta de 120 de cai.....
MuciX
QUOTE(einstein1984 @ 9 Sep 2022, 11:00)
Aia e clar ca o iau aia care vor sa se laude cu ce scula scumpa au
*


9 din 10 genii confirma?
bgdrenault
De la masini ati trecut la biciclete si roabe? biggrin.gif
einstein1984
mAcar masinile raspund unei nevoi de baza.
MuciX
Care este nevoia aia?
vallixx
QUOTE(Bwwlan @ 9 Sep 2022, 09:56)
Asa am auzit cum c-ar fi unii care dau 1.100 euro pe un iPhone 13 Pro.
Sunt sigur ca experienta merita fiecare cent cheltuit. Pardon, investit wink.gif
...vorba aia: "dai un ban da' stii ca nu-l mai ai".
*


D'aia am si zis ca nu imi permit sa comentez preferintele nimanui.....
mircea_aq
Asa se intampla cand emigrezi in tara gresita...
Daca ar fi luat si colegii exemplul lui money, altfel stateau lucrurile, aveau si aifon si lexus si audio mark levinson, si femei, si barbati, si tot ce pofteau.
Asa vara n-au ac, iar iarna ii baga la racoare daca dau incalzirea la peste 19 grade...
Laurentziu83
QUOTE(einstein1984 @ 9 Sep 2022, 12:00)
intre asta de 10 000 si aia de 2500 ma indoiesc ca o simte unu care nu e ciclcist profesionist. Care profesionist s-ar da cu bicileta normala nu cu ebike. Aia e clar ca o iau aia care vor sa se laude cu ce scula scumpa au, nu ca sa se duca sa vada gara din dortmund si portu din hamburg cu ea...
La naiba, e la pret de motocicleta de 120 de cai.....
*


Bicla aia nu e pentru gara din Dortmund, ci pentru calarit drumurile de munte, iar la deal pe macadam cam conteaza o electrica sub fund, sa nu dai de ceasul mortii pe 50 de km cu 2500 de metri diferenta de nivel.
E full-suspension, sa o folosesti pe asfalt e ca si cum ai vrea sa mergi pe autostrada cu Suzuki Jimny cu 130 cu 4x4 activ si cu anvelope de offroad.

QUOTE(mircea_aq @ 9 Sep 2022, 14:00)
Asa vara n-au ac, iar iarna ii baga la racoare daca dau incalzirea la peste 19 grade...
*


Regula de 19 grade nu e valabila si vara? Ca e cam greu sa o obtii fara AC...
einstein1984
vara parca erau 25 sau 27 minim.
vallixx
24 parca....
Laurentziu83
Normal era sa fie o regula unica, vara-iarna 19 grade.
vallixx
Anul trecut cu caldura lui Nicusor Dan am avut 15 grade in dormitor. Beat this UE! icon_mrgreen.gif
wolfin
Eu de ceva seri dorm bustean...la 15-19 grade.

e adevarat mi am pus si un tricou la bermude
einstein1984
QUOTE(Laurentziu83 @ 9 Sep 2022, 14:05)
Normal era sa fie o regula unica, vara-iarna 19 grade.
*


normal?? radmasa.gif radmasa.gif
tu normal te imbraci la fel si iarna si vara?
Bwwlan
Vara se coc nemtii de-abia de la 35°C.
Nix AC.
Laurentziu83
QUOTE(einstein1984 @ 9 Sep 2022, 15:45)
normal??  radmasa.gif  radmasa.gif
tu normal te imbraci la fel si iarna si vara?
*


Pai alde China si India polueaza cat 3 sferturi de mapamond, Americanii se plimba cu camioane de 5000 de cm cubi, ne-au gasit pe noi, prostii de europeni sa platim pentru incalzirea globala produsa de ei, cica e prea poluant dieselul pentru euro7 , hai sa trecem la electrice si sa inghetam in case iarna si sa ne coacem vara.

Cand faceam ecologie pe vremea lui nea Nicu cu inghetat in case si cote la carburanti, vestul traia binemersi; acu sa traim si noi decent si sa mai faca si vestul ecologie, sa vada cum e.
Agrig
QUOTE(Bwwlan @ 9 Sep 2022, 15:48)
Vara se coc nemtii de-abia de la 35°C.
Nix AC.
*



Care 35C? la 30C deja toti gifiie si nu mai pot de cald.
radmasa.gif
mircea_aq
Da, la interior, eu ma imbrac la fel si vara si iarna.
Ies la o gura de aer, iau un cardigan si eventual geaca de iarna.
In rest blugi si tricou in 90% din cazuri.

Nu stiu de ce, dar mi-ai evocat mosii comunisti care purtau pijamale de vara in care mureau de cald vara si pijamale de iarna in care tremurau iarna. Problema nu era cu hainele...
MuciX
QUOTE(Laurentziu83 @ 9 Sep 2022, 16:37)
Cand faceam ecologie pe vremea lui nea Nicu cu inghetat in case si cote la carburanti, vestul traia binemersi;
*


Nici Rațiu, al dracu, n-a mancat salam cu soia.
Agrig
Probabil salamul ala cu soia cum era el era mai sanatos decit mezelurile din ziua de azi.
In 89 a fost prin Tm o epidemie de hepatita A, cum necum am prins-o si eu.
Regimul dat de medic a fost mincare usoara, parizer, cremvusti fiert, pui, etc.
Prin anii 2000 s-a nimerit sa ajung pe la medic din nou si din vorba in vorba mi-a zis:
-mai stii ce regim ai avut? parizer, cermvusti... ?
-da, ala a fost.
- daca azi dau acelasi regim unui pacient il aduc inapoi in clinica in maximum o saptamina cu ... ceva afectiune la ficat, nu mai tin minte boala doar termenul de o saptamina.

Bwwlan
...in alta ordine de idei:

[attachmentid=1628142007]
MuciX

einstein1984
Nu o sa se uite haterii la ele, dar pe scurt, cu incarcatoare de pytere mica peste tot (strada, parcaje private, la munci, evetual si ka mega image) rezolvi multe probleme de incarcare, ca masina sta pe loc 95% din timpul cat o detii (si daca are o priza in preajma poti folosi timpul asta sa o incarci)
DC de mare putere pe rutele inetrurbane catre tassos. Si eu unul as fi de acord cu evaluarea lui.

https://news-yahoo-com.cdn.ampproject.org/c...-213150583.html
https://www.youtube.com/watch?v=ZwpMJnz6NsM...heLateBrakeShow MGul chinezzesc
vallixx
Situatia din US nu se poate compara cu altele, solutiile propuse de nea ala se pot aplica la el in sat, unde lumea sta la case nu la bloc. In plus, el trateaza nevoile lui, raportate la programul si rutinele lui, uitand ca nu toti sunt el.

Da, o parte s-ar putea rezolva, nu zice el aiurea ce zice, insa el e doar o parte a unui intreg.

El incarca noaptea cu alte tarife, are un numar cumva fix de km pe care-i face zilnic.....insa tot ne lovim de aspectul programarii atente a drumurilor, timpilor, incarcarii etc.

Si sa nu uitam ca acum nu mai tarziu de o saptamana prin California se facea apel la cetateni ca e criza de energie si ar fi bine sa nu se mai plimbe atat de mult cu electricele. Si sa nu uitam nici ca incet incet energia, cel putin la Enel, se duce inspre 4-5 ron/kw. Ia sa vedem analiza lui nenea cand ii zici ca il costa 1 dolar per kw, fara tarif preferential noaptea.

Vorbim aici de tara unde cand a crescut benzina peste 1 dolar per galon au realizat ca trebuie niste democracy in tarile arabe. ph34r.gif Oare unde mai trebuie niste democracy cand sare kilowatt-ul de 1 coco?

Si degeaba masina sta 98% din timp daca tu stai la etajul 10 al unui bloc in Berceni ....sau Militari...sau whatever....n-ai cum sa incarci acasa. Cate prize trebuie sa fie in cariterele dormitor.? Duce reteaua? Criza nu mai e?
Iar la munca nu pot incarca toti, unii n-au conditii, unora nu li se da voie.
einstein1984
In california le-a cerut sa nu incarce IN ORELE de varf. Masina odata bransata poate fi programata de pe telefon cand sa incarce (nu la 20 00 ci la 23 00 pana la 06 00 de exemplu). Chargerul poate reduce puetrea ceruta de masina daca brusc pornesti un boiler electric sau centrala in casa ca sa respecti puterea alocata...
vallixx
radmasa.gif Inteleg ideea dar tot mi se pare amuzant: ce dracu fac, ma spal sau incarc masina?

Maine am de mers.....lasa ca nu ma spal azi, eventual stau in frig noaptea asta ca maine am drum lung. radmasa.gif
Laurentziu83
QUOTE(vallixx @ 12 Sep 2022, 10:30)
Iar la munca nu pot incarca toti, unii n-au conditii, unora nu li se da voie.
*


Nu toti, doar vreo 95% parcheaza la bordura la servici, sau pe trotuar unde nu e voie, etc. Cei mai fericiti sunt angajatii la vreun supermarket mare, ei au locuri de parcare cacalau.
Bicicleta galbena
QUOTE(vallixx @ 12 Sep 2022, 11:15)
Maine am de mers.....lasa ca nu ma spal azi, eventual stau in frig noaptea asta ca maine am drum lung.  radmasa.gif
*


Important e sa ajungi la intalnirea de business, chiar daca puti ca un sconcs si ai camasa necalcata biggrin.gif
vallixx
Aoleu, am uitat de fierul de calcat..... radmasa.gif
Sa vezi ce revine moda cu alea pe carbuni, ca a zis UE ca mai nou e ok carbunele. biggrin.gif
[attachmentid=1628142121]

In alta ordine de idei, cica Lidl si Kaufland taie mokangeala la statiile de incarcare
https://ziarulunirea.ro/lanturile-de-magazi...i-taxat-789593/

Si probabil vor urma rapid si ceilalti.

EDIT la cererea lu' geniu: pe moment doar in Germania.
hepea
Unde taie mokangeala? Care mokangeala? Detaliază puțin
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.