Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Masini electrice
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65
cj98czh
QUOTE(Flatron @ 12 Jun 2022, 14:24)
@wolfin: Nici nu știu cum să-ți zic frumos fără să iau ban degeaba. Dar tu nu faci decât spam,
*



tu realizezi ca vb. lucruri serioase la cafenea, nu? 🤣
Flatron
Cj, you have a point. 😁
speedman
Azi am dus familia să vadă BMW ul i4 la Bavaria. La intrare am observat una din mașinile BMW Romania și încă una care urma să fie livrată (ambele i4, prima in versiunea m50 și cea de a doua e40). Am intrat în showroom știind că era una de prezentare, însă din păcate dispăruse, in locul ei era o altă mașină. Zic nu i problemă sunt alea 2 afara sa întreb de tipa care îmi configurase un i4 in urma cu câteva zile. Spre norocul nostru, a fost amabilă și pe lângă faptul că ne a prezentat mașina, care apropo urma să plece la importator in 20 de minute, plus că am putut face și un scurt test drive, un ocol de vreo 6 km sau ceva de genul. Mașina este foarte tare, am condus varianta m50 cu 544 cp, o bestie ce să mai. Inclusiv în modul confort oferea senzații super. Suspensiile super ok, manevrabilitate bună, autonomia cu 95% arăta 400 km, adică cam ca a mea. Alegerea rațională ar fi e40, dar la cum merge m50...grea decizie biggrin.gif [attachmentid=1628139837] [attachmentid=1628139838]
Laurentziu83
Au copiat aeratoarele centrale de la Sandero?

Cat costa in plus sa puna un tablou de bord normal in locul celor 2 tablete trantite acolo?
mircea_aq
Costa, ca butoanele de la climatizare si cele de la sistemul audio s-au mutat pe tableta, fizic nu mai exista. Si eu sunt de parere ca setup-ul de la seria 3 pre-facelift era mai ergonomic, dar na, asta este, nu-ti place, nu cumperi.

Misto culoarea.

Nu-mi plac ornamentele de la interior care imita fibra de carbon, nu in combinatie cu tapiteria bej.
Laurentziu83
Credeam ca daca dai banii pe un BMW nu vezi reduceri de costuri ca la Logan...
solidconvert
Catre ce se indreapta industria asta auto? Tabletele alea nu sunt integrate deloc... Parerea Mea!™
vallixx
+1

Imi displac profund tabletele....si sunt de parere ca te distrag considerabil, cu atat mai mult cu cat din ce in ce mai multe functii ajung sa fie integrate acolo. Si pentru o chestie relativ simpla trebuie sa stai cu ochii in tableta sa sapi prin meniuri.

Iar moda asta cu ele trantite acolo este hidoasa.... dar poate imi scapa mie "modern"-ul....

Tesla pare sa fi pornit moda cu designul non design.
Cel putin model 3....este atat de terna de te ia capul. Absolut niciun design, un panou de bord la fel din stanga pana in dreapta.....si doar un TV color pe centru. Neintegrat in nimic. Oribil.

Si cum mai toti copiaza inclusiv ideile proaste, asa cum multe tampenii s-au copiat dupa iPhone, de catre multi dintre producatorii de telefoane, asa este in industria auto, se pare.

Insa macar Tesla pe partea de autonomie si incarcare are un cuvant important de spus.....am mai zis-o.....asa terna cum este, e singura pe care as lua-o in calcul ca unica masina.

einstein1984
tabloul de bord e mai ieftin ca tableta.... Doar ca aia care ciar dau banii pe un bmw nou nu vor asa ceva.

22 Jun 2022, 10:49:
Oare cand au aparut demaroare electrice erau unii ca voi care nu aveau incredere in bateriile elctrice si preferau sa invarta motorul la coarba, sa rupa uleiul sa simta ca proneste el cu mana motorul....
Laurentziu83
@enstein, gaseste alt exemplu, ca nu inteleg ce vrei sa zici.

Mie tableta aia imi da impresia de saracie, ca faci economie la materialul din spatele tabletei, parte din plansa superioara de bord, unde ar trebui sa se imbine armonios cu bordul.
Ca sa nu mai vorbim de cat se economiseste din eliminarea butoanelor fizice si mutarea lor pe touch-screen-ul tabletei.
psychoo
einstein vrea sa zica un lucru fals: tableta aia e inovatie in aceeasi masura in care electromotorul a inlocuit coarba
Ceea ce e FALS deoarece: single point of failure in loc de butoane dedicate + control de pe tableta -> cost reduction si deloc inovativ. Ca se doreste marketarea inspre inovatie e altceva si eu as numi-o manipulare + cartel, dar deja o dam in diverse
Furthermore, cristalele din LCD nu reactioneaza bine la temperaturile extreme din COCKpit, se gasesc pe net destule tesle cu ecrane busite si nu numa.

Problema si mai mare este ca producatorii s-au aliniat deoarece $$$, iar clientul trebuie ori sa accepte ori sa ramana cu masina veche, deoarece nu are alternativa la tableta prinsa in negrese de bord. Aici iar intervine o problema, ca interesele producatorilor si a guvernelor este sa curga banul pe masini noi, asa ca pana la urma vrei - nu vrei, vei avea masina cu tableta pe bord
einstein1984
10 butoane mai scumpe ca o tableta automotive grade(alea tesla nu prea sunt automotive gradedar asta e alta discutie? ) Mda, sigur.
psychoo
Evident ca da.
Este alt HW cu R&D si logistica din spate, chestii de produs, furnizori, mase plastice, China, etc
Tableta oricum trebuie sa pui ca sa fii in rand cu lumea pt radio & navi deci costuri cu R&D ai deja, dar la un buton in plus adaugat e doar SW development.
Un indian iti deseneaza layoutul si alt indian care face un cod de kkt in spate.
Oricum sunt interfatate prin CAN/K-line/LIN nu conteaza cine trimite semnalul
Dar te faci ca nu stii ca sa pari interesant acum
einstein1984
Mda, pacat ca nu stii ce este o bareta de butoane sau ca multe butoane au doar o pictograma diferita intre ele ...
Oare de ce versiunile chel line la multe masini sunt fara tablete? ca sa fie mai scumpe?

22 Jun 2022, 13:24:
Sau ca nu stii ca numarul de functii care necesita comenzi e din ce in ce mai mare si spatiul pe plasa de bord este tot ala. ca la logan 1... Si ajungi la masini gen ford focus 3 ingropate in butoane.
Laurentziu83
Depinde de importanta lor, unele pot fi puse pe o tableta, altele lasate pe butoane.

Eu personal prefer butoanele, pentru ca le gasesc dupa forma, dupa locatie (Braille style) fara sa iau ochii de la drum.

Televizorul de la Tesla mi se pare nasol, dar cum nu voi fi client Tesla in urmatorii ani, nu ma intereseaza.
Agrig
Acum vreo 1 an cind am vazut tableta aia am crezut ca o integreaza in bord, vad ca si astia prefera s-o bata in cuie pe bord.
De construita, da e automotive grade, nu seamana cu bunurile de larg consum, de faina e foarte faina da e pusa aiurea, asta dupa mine, la majoritatea le place si asta conteaza.
cj98czh
in general tie ti se pare nasol tot ce nu ai tu ... la fel de nasol ti se parea si sa iti cumperi o locuinta .. era msi bine im chirie .. acu de ce te-ai bagat la credit?


cam asa si cu masinile ... tot ce apare nou si tu nu ai .. este naspa ... dar doar pt. ca nu le si tu .. cand ajungi sa ai ... taci din gura o vreme ... dupa care apari si spui ca aia este the right way ..
einstein1984
Argon style!
cj98czh
nuuu ... argon macar era simpatic smile.gif
Laurentziu83
@czh: cand majoritatea celor care au scris pe aici zic ca tableta aia arata ca dracu'...poate ar fi cazul sa te duci sa te culci.

Dupa ce te trezesti, poti sa-mi raspunzi la intrebarile de pe topicul cu "Faze de toata jena", pe care l-ai evitat cu gratie.
cj98czh
care intrebari laurica?

alea pe care le pui dar fara sa ai habar cum se face si cat impozitarea prin alte parti? si dupa spui ca la nii esre naspa?

ce sa iti raspund acolo .. cand tu habar nu ai ce si cum

ia zi tu cum este mai bine sa stai in chirie decat sclav la banca? ha?

hsi ciocu mic .. ca iar te faci de minune ... struguri acrii ... vulpea ... stii tu ..
mircea_aq
Poate ti s-a deschis apetitul pentru o Laguna 3 biggrin.gif

QUOTE(Laurentziu83 @ 22 Jun 2022, 07:49)
Credeam ca daca dai banii pe un BMW nu vezi reduceri de costuri ca la Logan...
*



Hai ma Laurentiule, ce-i cu fenta asta ?
Daca ziceai ca la 60-80k euro cat e un i4 te-ai astepta la materiale mai bune pe fetele de usi, te-as intelege, dar de-aici pana la comparatia cu loganul...
Laurentziu83
Pai...plm...60-80 de mii de euro nu cresc in copaci, ce-i kkt-ul asta cu aruncat jdemii de euro pe o rabla cu o tableta batuta cu ciocanul pe bord ca tabla pe casa lui tataie?
Da ma rog, daca asta accepta publicul...ma uitam ca pana si la S-Classe au pus tableta d-asta fara legatura cu bordul, probabil doar nigger-ii isi mai iau masini opulente, fostii clienti de S-Classe au trecut la avion personal.


QUOTE(cj98czh @ 22 Jun 2022, 18:09)
care intrebari laurica?
*


Ti-am zis sa-mi raspunzi dupa ce te trezesti, nu inainte... nono.gif
vallixx
QUOTE(Laurentziu83 @ 22 Jun 2022, 20:33)
Da ma rog, daca asta accepta publicul...
*


Pai accepta, ca e marketat ca mare smecerie si daca nu iti place atunci musai esti arhaic,....

Mai stiu eu pe unii care zic ca inexistenta amprentei pe telefon e feature....si accepta si aia. De fapt clientii lor...

Mie mi se rupe de trend....nu imi plac si pace tabletele in bord...
Aaa, daca-s integrate gen EQS, atunci e alta mancare de peste, dar tot ma enerveaza ca integreaza chiar totul acolo. Comenzi rapide, dedicate, pentru chestiile cele mai uzuale + tableta pentru restul...= love!
AndreiMR
Mie îmi place că se merge pe touch screen pentru toate comenzile mașinii dar dacă butonezi telefonul mobil iei amendă. Din punctul meu de vedere ambele acțiuni sunt la fel de periculoase...ambele te obliga să iei ochii de la drum la fel de mult timp și să te concentrezi pe nimerit taste virtuale în loc de condus. Hai să zicem că la comenzile climei poate nu umbli așa des, deși dpmdv integrarea lor în touchscreen în loc de comenzi fizice e o porcărie...dar când faci ca Tesla și muti comenzile pentru faruri sau ștergătoare în submeniuri pe ecran deja devine exagerat.

Sincer, în afară de costuri eu nu înțeleg de ce BMW renunță la controller-ul de la iDrive, sistemul ăla al lor ajunsese la o ergonomie superba, și distragerea atenției de la condus e mult mai mică cu un astfel de dispozitiv.

În altă ordine de idei, Germania se opune interzicerii motoarelor cu ardere internă în EU. Cumva surprinzător fiindcă VW și Mercedes se declarau pentru această măsură, planuind niște zeci de miliarde de euro investiții în mașini electrice pentru anii următori. În schimb BMW și Stellantis (Opel) nu erau chiar de aceeași părere. Probabil că și furnizorii de componente au avut un lobby puternic fiindcă vor fi mai afectați de o astfel de schimbare decât producătorii auto. Eu unul sper să nu fie doar nemții împotriva și o tranziție intre ICE și electric să se facă natural, nu forțat de birocrati
wolfin
Andrei..probail in viitorul apropriat pe langa tableta vor fi si comenzi vocale pentru clima stergatoare ...radio...etc

nu ca n ar fi si acum......
r_vlad
Nu este pozitia oficiala a Germaniei ci pozitia Ministrului de Finante Lindner care face parte dintr-o coalitie de guvernare cu Verzii. O nuanta extrem de importanta.
De altfel guvernul lor a iesit astazi cu o declaratie oficiala prin care spune ca nu a fost inca luata o decizie.

In alta ordine de idei actionarii SPAC-ului Gores Guggenheim au aprobat fuziunea cu Polestar. Ultimul pas important pentru ca Polestar sa devina companie publica listata.
b06fcn
QUOTE(wolfin @ 23 Jun 2022, 14:32)
Andrei..probail in viitorul apropriat pe langa tableta vor fi si comenzi vocale pentru clima stergatoare ...radio...etc

nu ca n ar fi si acum......
*



C-ul meu viitor le are deja pe astea...sunt curios cum functioneaza efectiv, ca daca sunt la fel de "intuitive" ca cele de la navigatia de la GLA, nu sunt de nici o utilitate - e ca in bancul ala cu femeia la volan, ce ce porneste stergatoarele pe autostrada? ca sa semnalizeze schimbarea benzii radmasa.gif
mircea_aq
https://www.youtube.com/watch?v=UKJN2upGfbQ
Agrig
Viva la Libertad!!
Megane IV se incadreaza!
radmasa.gif

Parca in socialism aveam programul RRR.
(recuperare, reciclare, refolosire)
biggrin.gif

Niste tarani astia cu Spring... radmasa.gif
https://autolatest.ro/stiri/soferii-de-daci...cata-masina-ev/
Laurentziu83
Daca tu te asezi la alimentare si apoi se deconecteaza pentru ca alaturi isi cupleaza Dorel Spring-ul, atunci problema e la statia de incarcare, nu de la Dorel.
Daca Dorel nu elibereaza locul la incarcat dupa ce a ajuns la 100%, atunci sa i se factureze lui Dorel timpul suplimentar de ocupat locul exact ca si cum ar incarca. Banuiesc ca lui Dorel ii spune masina in cat timp ajunge la 100% la fel cum imi spune si mie telefonul in cat timp se incarca.
Plus ca, nu vad de ce trebuie sa dau check-in pe plugshare cand ma asez la alimentat, poate am telefon cu butoane sau e descarcat sau n-am telefon. Plugshare trebuie sa-si actualizeze informatia de la chargere, nu de la telefonul lui Dorel.

Anyway, am prevazut demult ca se va ajunge la stat la coada la incarcat cum stateam la coada la cota in comunism. Acu', luati cu paine.

Pe mine poate ma costa 400 de lei plinul de benzina, dar l-am facut in 3 minute si am plecat in treaba mea. Daca n-am bani de plin, aia e, merg pe jos.
einstein1984
am impresia ca ala e un frustrat care nu vroia sa dea bani pe incarcare si era mereu mai indreptatit el decat aa de erau in fata lui la incarcat..... Dar poate ma insel.
Agrig
Aristocratia cu EV-uri adevarate!!
radmasa.gif
Laurentziu83
Eu credeam ca cine isi ia electrica, o face pentru ca e scumpa benzina, nu pentru ca e aristocrat.

Cine are bani fara numar nu se complica cu o electrica, isi ia S600 benzinar (sau ce ii doreste inima) si drum bun.
einstein1984
cine are bani fara numar SI CREIER are sofer, il trimite pe ala sa o incarce....
Laurentziu83
Si daca dureaza incarcatul 2 ore si tu trebuie sa pleci in 10 minute?
Agrig
Scuzati, am uitat esentialul, "Aristocratia"
radmasa.gif
einstein1984
QUOTE(Laurentziu83 @ 24 Jun 2022, 13:16)
Si daca dureaza incarcatul 2 ore si tu trebuie sa pleci in 10 minute?
*


te dau afara daca nu esti in stare si angajez alul care planifica mai bine.
Laurentziu83
Pai tu ai sosit de juma' de ora acasa si afli ca trebuie sa pleci in 10 minute la un drum de 200 de km. Il dai afara pe sofer, dar cel pe care il angajezi in loc cum rezolva problema? Isi ia roata de hamster si produce curent?
Bicicleta galbena
doh.gif

Generator in porCbagaj!

miki
QUOTE(Laurentziu83 @ 24 Jun 2022, 13:53)

Pe mine poate ma costa 400 de lei plinul de benzina, dar l-am facut in 3 minute si am plecat in treaba mea. Daca n-am bani de plin, aia e, merg pe jos.
*



E rezervor de mobra?!
Agrig
Motorina la pompa de camion, umpli 70l intr-un minut!
radmasa.gif
mircea_aq
Era evidenta situatia cu Spring-urile, s-a discutat pe forum de la momentul in care au inceput sa vina primele loturi

Intre noi fie vorba, de neinteles e vexarea celorlalti prorprietari de EV-uri, ca de nu si-a dat omul checkin in nu stiu ce aplicatie. Boss, esti cu capul ? Scrie undeva ca sunt obligat sa folosesc vreo anume aplicatie de tine stiuta sa te informez cand si cum incarc eu ? Serios ?

Vrei statie garantata la ce ora vrei tu, ia-ti charger acasa, nu-ti mai varsa frustrarea pe alti oameni chinuiti ca si tine. Doar nu crezi ca se duce cineva din placere sau cu entuziasm sa-si piarda ore din viata, ca sa incarce masina in timp ce el trebuie sa se bata de musca pe langa ea.
speedman
Am fost zilele trecute pe Transalpina, la dus București Pitești Râmnicu Vâlcea Novaci Ranca Obârșia Lotrului Voineasa Sibiu. Am revenit pe Făgăraș Brașov Ploiești București (pe dn 1). In total 770 km, iar la încărcare am pierdut 80 de minute (40 minute la Ranca statie AC) încărcat până la 49% și supercharger la Sibiu (40 de minute) până la 100%. Mers legal, câteva depășiri, era să rămân și fără carnet, dar am scăpat...după episodul asta am lăsat o mai incet smile.gif

24 Jun 2022, 16:34:
QUOTE(mircea_aq @ 24 Jun 2022, 16:21)
Era evidenta situatia cu Spring-urile, s-a discutat pe forum de la momentul in care au inceput sa vina primele loturi

Intre noi fie vorba, de neinteles e vexarea celorlalti prorprietari de EV-uri, ca de nu si-a dat omul checkin in nu stiu ce aplicatie. Boss, esti cu capul ? Scrie undeva ca sunt obligat sa folosesc vreo anume aplicatie de tine stiuta sa te informez cand si cum incarc eu ? Serios ?

Vrei statie garantata la ce ora vrei tu, ia-ti charger acasa, nu-ti mai varsa frustrarea pe alti oameni chinuiti ca si tine. Doar nu crezi ca se duce cineva din placere sau cu entuziasm sa-si piarda ore din viata, ca sa incarce masina in timp ce el trebuie sa se bata de musca pe langa ea.
*


Acea aplicație se folosește inclusiv dacă încarci gratis sau pe bani, dar cum tu nu ai mașină electrică cred că îți va fi greu să înțelegi. Este de bun simț sa dai un check in, pt ca un alt posesor de ev să știe că statia este ocupată și să nu se deplaseze acolo aiurea. Majoritatea posesorilor folosesc aplicația, inclusiv cei de la uber, Bolt...cine e neam.prost nu da check in, că e barosani smile.gif Majoritatea celor cu mașini gen spring stau probabil la bloc și nu au unde să monteze stații, însă în câțiva ani vor fi stații peste tot.
Laurentziu83
Si nu ti s-ar parea normal ca charger-ul sa trimita situatia in aplicatie in locul utilizatorului?
janos
QUOTE(speedman @ 24 Jun 2022, 16:26)
iar la încărcare am pierdut 80 de minute (40 minute la Ranca statie AC) încărcat până la 49% și supercharger la Sibiu (40 de minute) până la 100%
*



Presupun ca ai plecat cu aproape 100 % si ai parcat masina cu mai putin de 100%, cu alte cuvinte: Nu ai trecut timpul de incarcare anterior excursiei si nici dupa...
Ca sa fie corect trece si aceste minute la timpul total.
speedman
De ce as trece acel timp? Am încărcat o acasă. Pusă seara la încărcat, dimineață era full.

25 Jun 2022, 12:18:
QUOTE(Laurentziu83 @ 24 Jun 2022, 18:07)
Si nu ti s-ar parea normal ca charger-ul sa trimita situatia in aplicatie in locul utilizatorului?
*


Da, însă acest lucru nu se întâmplă.
hepea
Vom mai avea un springar printre noi. Un prieten s-a decis la cea mai ieftina electrica (cu mai mult de 2 locuri smile.gif ) dupa ce m-a observat timp de 8 luni. Pacat ca nu s-a hotarat mai devreme, scutea cateva mii de euro
speedman
Și eu am pe cineva care a dat comanda de spring... mă întreba dacă se poate duce cu ea la munte 🙂.
Azi am revenit în București de la munte (Predeal), încărcată acasă și ajuns la destinație cu 49%. A mai consumat sentry mode ul câteva procente, am fost și prin Brașov la Grădina Zoologică. Am încărcat 40 de minute pe AC până la 64% procent care a fost suficient pt revenire în Predeal, plimbare la Trei brazi și retur. Am ajuns acasă cu 16% și 64 km range rămas...asta pt că am alergat un pic pe centura 🙂.
La plecarea din Predeal aveam 43% baterie și am intrat pe centura cu 19%...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.