Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Megane IV - pareri utilizatori
Reno.ro - Forum Renault Romania > Renault - Probleme frecvente, utilizare si reparatii > Megane > Megane IV
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
RveMO
A mea, la care fabricatia e inceputa in ianuarie 2017 are duze cu 3 jeturi. Si asa la viteza mare nu bate mai sus de jumatatea parbrizului.
aba81
QUOTE(vladof @ 25 Jun 2018, 23:49)
V-au dat de-alea cu jet perdea?

Pompa e foarte slaba, Daca iesea rahatul de bidon fara sa dau jos bara (desi nu am verificat concret daca iese pe sub ea), as fi scos sa adaptez o pompa de Audi BMW ceva. Sa vezi cum arunc pe ala din spate la semafor. Visul meu. biggrin.gif

Pe GT din 2017 au scos duzele perdea si inlocuit cu cele cu 3 jeturi. Cred ca pe toate Megane hatckback, de altfel.
*


Am impresia că vrei să te apuci de irigații smile.gif)
lcc
Vad multe probleme legate de stropitori. 2017 livrare 27 martie, bat pe parbriz partea de sus (reglate de mine) si la 30km/h si la 140km/h.
mnm
QUOTE(myreno4me @ 25 Jun 2018, 21:12)
Duzele alea pishe pana la mijlocul parbrizului pe loc, sunt curios la 100 km / h .....

Atunci este bine....care ar fii problema ?
Probabil 2~5 cm mai sus vor fi mai eficiente .
Table_74
Dupa 4 luni de utlizare:
Am cumparat autoturismul de nou, in martie 2018, varianta Renault Megane Business 1.2 TCE 132 CP si dupa 7300 km, la motor se aude o bataie metalica in momentul in care o accelerezi mai ferm..Dupa ce am citit pe mai multe forumuri din strainatate, am ajuns la concluzia ca este problema acestui motor, prin aceea ca lantul de distributie se intinde-deformeaza anormal, intinzatorul hidraulic ajunge la maxim, iar lantul fiind prea lung si avand joc, o axa cu came ramane o idee mai in spate si se aude pocnetul metalic..se rezolva cu schimbarea lantului, intinzatorului si ghidajelor lant..Am citit de cazuri in Germania in care la 22000 km avea doua lanturi de distributie schimbate deja..este frustrant sa iei un lucru nou si la acesti km sa trebuiasca sa umbli in motor..si la Dacia 1300 tinea mai mult distributia..
Mai jos vedeti cum face.
https://youtu.be/zOyJp7EnRWY
Deasemenea dupa ce ploua si opresc instalatia de climatizare, nu mai porneste nici ventilatia macar sau ac-ul, decat daca las autoturismul minim o ora inchis si asigurat..de 3 ori am patit asa si a trebuit sa ma opresc pentru ca nu puteam merge cu parbrizul aburit.
Bateria nu mai tine curent deloc..Am pornit-o cu cabluri de vreo saptamana de la alta masina si dupa 30 min de trafic sau 5 ore de mers incontinuu, tot nu a pornit la cheie..Regret aceasta achizitie, made in Turkey. Nu are nici o treaba cu fiabilitatea autoturismelor Renault de odinioara..Nu faceti reviziile la 30.000 km, pentru ca veti uza motorul prematur..Din habitaclu nu o sa auziti acel zgomot la inceput pentru ca este destul de bine insonorizata..Sa ascultati cu capota ridicata si cineva sa o accelereze.
Voi face o vizita la reprezentanta si va anunt
CrissT
@Table_74 ai sedan sau hatch ? ca din semnatura nu imi dau seama. Pentru ca doar Sedanul se face in Turcia ( eu asa stiu )

De aia m-am dus eu pe diesel-ul de 1.5 vechi, consacrat si nu are atatea bube..
Flatron
Scrie în semnătură: "Renault Megane Sedan IV 2017 - DJ29DMS"
CrissT
@Flatron a modificat wink.gif nu era cuvantul Sedan inainte wink.gif
Bugghy
Poate cineva sa imi spuna, va rog, daca garantia extinsa apare in contul de myRenault sau numai in sistemul din service-uri? In contul de pe renault.ro nu apare decat garantia standard, de 3 ani, desi am optat pentru garantie extinsa. Trebuie sa verific neaparat la service daca s-a activat sau nu?

Multumesc!
CrissT
Mie imi apare in serviciile mele cand expira garantia extinsa.
jbn
Eu am facut sedizare la VC ca nici mie nu imi aparea garantia extinsa. Au rezolvat. Acum apare.
gerula2006
Până la urmă ce acoperă garantia extinsă? Mie nici acum, după o luna și ceva, nu mi-au răspuns la întrebare. Deși am întrebat punctual, pe articole din contract. Nu intra ambreiajul, articulațiile dacă depășești 50000 km, tapițeria, tabloul de bord, butoane etc....
Destul de ambigu contractul. Mai am o lună să mă hotărăsc.
CrissT
Cum adică să nu intre ambreiajul/cutia de viteze? Ca doar e automata? Eu am garanția de de extra 1 an si in limita a 100k si special am întrebat practic orice acoperă garanția normală e prelungita cu asta. Daca as fi avut cutie manuală era altfel discuția dar cum e automata computerul decide cand si cum schimba treptele sau "apasă ambreiajul".

gerula2006
În contract scrie ca ambreiajul este consumabil. Nu specifica la automata sau manuala. Am întrebat și vad ca evita să răspundă... Persoana care se ocupă de lucrare m-a sunat și mi-a zis ca așteaptă răspuns de la alt departament... Si aștept..... Mai sun iar luni
vladof
Garantat ambreiajul cutiei automate este inclus in garantie. Avem colegi pe forum care si-au schimbat pe garantie.

Plus ca, in instanta, as vrea sa vad cum demonstreaza ca din culpa mea s-a stricat ambreiajul cand nu actiunea mea fizica schimba viteza, ci cutia in functia de algoritmii programati.

Sunt cutii schimbate pe garantie la GT cu totul, ambreiaje, etc. Sigur se schimba daca se strica. Intr-adevar cutia manuala nu intra, dar nici nu-s asa de scumpe sa le schimbi singur. Si acolo poti sa strici tu daca vrei sau esti neglijent.
Andy_ACS
Cine a schimbat pana acum cred ca a schimbat pe garantie normala, nu extinsa.
Discutia era despre garantia extinsa.
La.cutia manuala garantia extinsa nu acopera ambreiajul.
gerula2006
Da, la garanție extinsă.....De exemplu, la garanția extinsă articulațiile întra pana la 50 000km. La garantia normală ai 3 ani sau 100.000 km. Sa înțeleg ca dacă în doi ani fac 51 000 km și am probleme cu articulațiile nu ma încadrez la garanție?
myreno4me
Pai garantia extinsa nu intra dupa cei 3 ani de garantie standard ?
Deci 50 mii dupa cei 3 ani de gratuita !
gerula2006
Nu cred. Nu cred ca ei garantează articulațiile 150 000 km. Ei nu mi-au răspuns la aceasta întrebare de o luna și ceva....
jay333
50000 km si atat; garantia extinsa acopera ... maxim motor si cutie, si astea probabil cu niste limitari, stelute si bete in roate.
gerula2006
Cam așa ceva....
Chaser12
@gerula2006 Si eu vreau sa stiu ce cuprinde exact garantia, pentru ca vreau sa o extind si eu la 5 ani. Eu nu am primit decat excluderile de la garantie, cum ar fi " este exclusa de la garantie inlocuirea amortizoarelor, tampoanelor elastice, articulatiile suspensiilor si sistemului de directie dupa ce masina depaseste 50.000km" ... etc

Ambreiajul oricum nu intra nici in 3 ani nici in extinsa ...
Deci cum s-a zis si mai devreme raman motorul si cutia cu stelutele de rigoare...


Scuze de off-topic
myreno4me
Ar fi util contractul, sa ne putem da cu parerea la obiect !
gerula2006
Am postat eu contractul..... Este destul de ambigu.... Jumătate numai excluderi
Chaser12
Exact, nimic concret. Iar garantia extinsa este valabila doar in RO. Cea cu care vine masina, de 3 ani, e internationala.
myreno4me
Pai bun, si atunci pana la urma ce ramane acoperit, merita banu?
Chaser12
Nu specifica clar ce ramane, trebuie sa o luam noi prin omisiune sa ne gandim. Nu stiu, pana acum am cam ajuns la concluzia ca nu merita, ar fi util daca am mai auzi pareri pro/contra . Acum, daca pica motorul dupa cei 3 ani, esti ghinionist rau ...
Din ce reiese din contract sunt mai multe excluderi si mai mult ca sigur ca la cele incluse se vor tergiversa lucrurile pana ti le faci din banii tai . Parerea mea ...
myreno4me
Eu sunt de parere ca daca utilizezi agregatul rational si ii dai ce ii trebuie nu are ce sa pateasca. Am prieteni cu vestitul 1.2 TSI care au 200 mii km si nu au mers sa le schimbe lantul sau altceva. Motorasul asta de la reno e de ceva vreme pe piata si nu au fost probleme majore.
chivualex
In cazul in care mai este cineva in situatia asta si nu-si urmareste mereu mail-ul. Vezi poza atasata.

Desi nu cred ca va fi o problema pentru ca sunt inca masini in stoc care au data fabricatiei mai veche sau masini care sunt inca in curs de livrare si care probabil nu vor ajunge in timp util.

Probabil au trimis mesaj sa fie ceva trimis.
Andy_ACS
Am testat azi franarea de urgenta. Mergeam pe banda a doua, devansam un tir, iar cand eram pe la jumatatea tirului soferul a bagat semnal stanga si a tras de volan in acelasi timp. Avand in vedere ca sensurile erau despartite de parapet de beton (drumul Bals-Craiova) am fost nevoit sa franez brusc. Nu va spun cum mi-a sarit inima din loc, mi-au trebuit cateva minute sa imi revin. Masina a franat super, fiarte eficient si nu a deviat in nicio directie. Practic daca ma fura in stanga dadeam on parapet, iar in dreapta in tir. Sper sa nu mai am asa intamplari! Am scapat cu bine, dar la limita.
RveMO
Aproximativ la fel am patit in Slovenia dar aveam 130 km/h. Si acolo e destul de ingusta autostrada pe cea mai mare parte. Desi am dat tare in frane si am simtit cum s-a destabilizat, imediat si-a revenit. Mi-a luat mie mai mult sa imi revin din soc...si nu sunt genul care se sperie usor.
meg2s
@chivualex: problema este nu numai ca Renault n-a facut nimic sa fie compliant cu normele WLTP (ce vor intra in vigoare la 1 Sept 2018), ci mai este si faptul ca odata cu WLTP s-a definit si RDE care va intra in vigoare la 1 Sept 2019. Prima norma e mai relaxata, se bazeaza pe teste in conditii controlate, in timp ce a doua (Real Driving Emissions) e mai dura si pregateste terenul pt Euro 7. Detalii:
https://www.fleeteurope.com/en/taxation-and...-6c-and-6d-temp
Amu' problema e ca in cele mai recente liste cu RDE compiant nu gasim niciun Renault:
https://www.fleeteurope.com/en/safety-envir...esels-join-list
Nu s-au grabit cu WLTP si n-au anuntat nimic pt RDE... iar ne apucam de inmatriculat in Bulgaria?!? blush.gif

L.E. intre timp am gasit ca s-au apucat si ei de testat masinile pe care le au in productie:
https://www.renault.co.uk/discover-renault/...egulations.html
si publica ceva rezultate aici:
https://group.renault.com/en/rde-2/
dar n-am avut curiozitatea sa vad daca se incadreaza in noile norme. Vad ca in lista au testate si noile motoare 1.3 TCe in cele 3 versiuni de putere.
clio4edc12
QUOTE(chivualex @ 7 Aug 2018, 15:25)
In cazul in care mai este cineva in situatia asta si nu-si urmareste mereu mail-ul. Vezi poza atasata.

Desi nu cred ca va fi o problema pentru ca sunt inca masini in stoc care au data fabricatiei mai veche sau masini care sunt inca in curs de livrare si care probabil nu vor ajunge in timp util.

Probabil au trimis mesaj sa fie ceva trimis.
*



S-au organizat din pix. La Prahova daca faci acum programare la inmatriculare ai in octombrie primul loc disponibil. Si nu accepta inmatriculare fara programare.
chivualex
Eu am putut sa fac azi inmatricularea la Pitesti. Aveam programare pe 4 septembrie, dar au primit dosarul si mi-au eliberat numerele in aceeasi zi.
vladof
Nu cred ca are legatura inmatricularea. Renault nu mai poate produce autovehicule care nu se incadreaza in norme. Consumatorul final nu are de ce sa sufere, la urma urmei el a cumparat cu buna credinta. De aia Renault inca vinde masini din stoc.

Probabil e doar aglomerat. smile.gif Ca la Bucuresti. Dar daca stai la coada cum a facut chivualex, rezolvi.

https://group.renault.com/en/rde-2/ am completat campurile cu datele masinii mele si am trimis. Momentan am primit un email ca s-a dus cererea mea la departamentul cu pricina. Daca primesc raspuns, postez. biggrin.gif
papa_mulo
QUOTE(vladof @ 9 Aug 2018, 10:42)
Nu cred ca are legatura inmatricularea. Renault nu mai poate produce autovehicule care nu se incadreaza in norme. Consumatorul final nu are de ce sa sufere, la urma urmei el a cumparat cu buna credinta. De aia Renault inca vinde masini din stoc.


Are legatura si cu inmatricularea. Cine are masina cumparata de curand si e inca pe numere rosii trebuie sa o inmatriculeze pana la 31 August. Daca nu...nu mai are ce sa faca cu ea, trebuie sa o vanda cuiva din afara UE. Probabil ca dealerii auto isi vor inmatricula si ei masinile aflate pe stoc si le vor vinde ca SH cu 0 km la bord.
Mai nasol e cu masinile clientilor aflate inca pe transport...dar banuiesc ca si la astea au pregatit ei solutii si le inmatriculeaza cum ies de pe banda de productie.
meg2s
@vlad: am vazut ca GT-ul nu era testat...
@papa: n-o fi chiar asa de neagra situatia. Probabil daca nu se inmatriculeaza pana la 1 sept., Renault are ceva solutii de avarie, de genul filtrare suplimentara noxe, sau downgrade soft...
Aia cu filtrarea suplimentara e mai nasoala (dpdv marketing) ca nu merge chiar cu filtre de hota de bucatarie sad.gif
Iar aia cu softul e urata, pt ca nu mai are clientul spec-urile pe care a dat banii...
bloodem
Pe mine m-au sunat si Renault Romania si dealerul, sa-mi spuna sa inmatriculez masina pana la sfarsitul lunii August, caci in caz contrar procedura de inmatriculare va fi "extrem de complicata, cu vizite la RAR, etc".
Si uite asa am fost nevoit sa apelez la o persoana care se ocupa de inmatriculari, sa platesc 200 de lei in plus, doar ca sa evit niste cozi interminabile (desi eu eram perfect linistit, aveam programare online pentru sfarsitul lunii septembrie). sad.gif
RveMO
Nu e chiar asa de rau cu inmatricularea asta. Mai ales acum, vara, ar trebui sa fie si mai lejer ca si samsarii au concedii. Daca te duci la prima ora, rezolvi in cel mult 2 ore. Asta inseamna sa iei o zi libera de la munca, dar nu e chiar asa cum exagereaza unii.
RenaultR27
Masina mea fiind pe vapor, deci s-o inmatriculez pana in 1 septembrie nicio sansa, am zis sa sun dealerul Renault pentru lamuriri.
Cele facturate pana in iulie inclusiv, trebuie inmatriculate pana in 1 septembrie, cele dupa, pot fi inmatriculate pana in 31 decembrie. Mi-a zis si despre cele de pe stoc dar n-am fost atent, parca tot decembrie ceva.
Singura chestie ciudata e ca nu se pot primi numere provizorii mai mult de 1 luna. Si de cartea de identitate mi-a zis ca s-au grabit sa le elibereze ca sa ajunga deodata cu masina ca sa poata fi grabita inmatricularea.

In concluzie, Renault nu-i chiar asa batut in cap sa vanda masini care nu pot fi inmatriculate.
papa_mulo
N-a zis nimeni asa ceva!
speedman
Tot stai la coada sa o înscrii.. Plus ca durează 72 ore sa ti dea actele...acum 2 saptamani a fost nasol...aglomerat (24.07.)..greu de crezut că e liber acum
myreno4me
Cum e cu inmatricularea asta , adica daca am programare la ora x , ma duc si duc actele, le spun ce nr vreau si apoi in cata vreme e gata totul ? Am citit despre cazuri rezolvate in aceeasi zi !
vladof
Daca nu vrei numere preferentiale ti le da in aceeasi zi, daca nu iti da un termen de cateva zile, pana ti le face.
speedman
Ce vorbesti? Eu am lasat numerele de pe masina si a durat 72 de ore...era o data dupa 2 ore si 30 de minute...
RveMO
In Bucuresti si mie mi le-a dat dupa 3 zile.
myreno4me
Off, biscuiti ! Anulez programarea si ma duc fara, caci inteleg ca astia au prioritate. aplauze.gif
chivualex
Eu am luat numere preferentiale. Am depus dosarul dimineata si m-au chemat la ora 14 sa iau numerele, in aceeasi zi.
Talonul a fost gata dupa 2 zile.
blanarucristi
Va salut. Voi fi proaspat proprietar si sofer de un Megane Intens 1.5 dci 110CP, culoarea blue cosmos, am platit azi avansul de 5% din cei 17.000 cat a costat masina.
Desi am citit pe internet si am si la munca cateva masini oarecum la fel am cateva intrebari:
1. Exista perioada de rodaj? Daca da cat, si ce restrictii ai?
2. Ca si fiabilitate dupa o perioada de timp, nu apar "greierasi" ca sa le zic asa in mers? Adica sunete de plastice...etc?
Masina achizitionata de mine este din stocul Renault, exista vreo posibilitate sa fie vreuna cu probleme? Am luat-o cu 17.000 euro, cu un tichet Rabla si o reducere de 1800 euro, conf. promotiei lunii august, pret super bun zic eu, dobanda 0 pe 3 ani, cu 50% avans. Am mai citit povesti cu masini noi lovite si reparate...apoi vandute ca si cum ar fi noi, oare sa imi fac griji?
Nu am inteles foarte bine care este treaba cu inmatriculatul pana pe 1 septembrie, daca o inmatriculez dupa ce se intampla?
Si ca final, ce parere/sfaturi aveti legat de aceasta masina? Din experienta voastra, daca masina azi e in stoc si am platit avans, cam in cat timp ar ajunge avand in vedere ca inca oficial nu s-a dat drumul la Rabla?
Multumesc.
myreno4me
1. Da, scrie si in carte, in principiu 1500-2000 km fara apropiere de zona rosie si depasire 3000 rpm.
2. Depinde de fiecare exemplar....
Legat de pret, presupun ca mai scazi 1400 euro rabla din cei 17 mii, altfel e scumpa ca porcu (mie mi s-a oferit la 15400 in primavara ).
Trebuie sa inceapa rabla ca sa poti lua masina, dealerul nu poate deconta vaucherul altfel.Daca e la dealer teoretic a doua zi o poti ridica. Legat de inmatriculare , probabil va trebui reomologata masina.
Oricum ar fi mai ai de asteptat....cateva luni zic eu, prin Octombrie asa...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.