Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Megane IV - pareri utilizatori
Reno.ro - Forum Renault Romania > Renault - Probleme frecvente, utilizare si reparatii > Megane > Megane IV
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
meg2s
Nice... In Franta 1.6 TCe 165cp EDC7 este cu 600 euro mai ieftin decat 1.5 dCi 110cp EDC6 la Intens, asta ca o referinta de pret, nu ca o comparatie directa intre cele doua motoare. Intrebarea e daca il vor aduce si pe piata estica; si daca da, pe ce caroserii...
ratonbox
QUOTE(hammer @ 12 Oct 2017, 20:59)
OBD nu are capac, dar pentru 361 RON puteti avea unul original, cel putin asa zice pe site. E chiar induiosatoare situatia - 361 RON, probabil este o protectie "speciala" :-) https://accesorii.renault.ro/#!/detail/...42-af60f91d808f
*


Mai bine imi tin readerul acolo conectat tot timpul. smile.gif)
aba81
QUOTE(meg2s @ 13 Oct 2017, 10:27)
Nice... In Franta 1.6 TCe 165cp EDC7 este cu 600 euro mai ieftin decat 1.5 dCi 110cp EDC6 la Intens, asta ca o referinta de pret, nu ca o comparatie directa intre cele doua motoare. Intrebarea e daca il vor aduce si pe piata estica; si daca da, pe ce caroserii...
*


pai eu zic ca il aduc si la noi...din moment ce au preluat si site-urile romanesti stirea,
RM4SI
A rezolvat cineva problema cu stergerea ecranului de la r-link, fara ca acesta sa se aprinda ?
jbn
Nu cred ca ai ce sa-i faci. Dar nu este o problema in sine. Problema de logica da, dar nu bug.
RM4SI
Chiar acum am rezolvat problema. Clar cand incui din card se opreste alimentarea accesoriilor. Bun. Am intrat in masina, am inchis usa si....clanc. Am incuiat si am ramas fara curent ohmy.gif. Am sters in voie tooate butoanele si tot ecranul. Daca aveti alarma asa cum am si eu si ca nu cumva sa se activeze, descuiati din cartela dar nu deschideti nici o usa. Spor la treaba 053.gif
jbn
Romanu e inventiv ce sa mai biggrin.gif Bun pontul smile.gif
old_jhon
Ba ce ma enerveaza Renualt radmasa.gif dupa ce mi-au dat teapa cu Android Auto si Car Play au bagat si motorul de 1.6 benzina 165cp. Asta ziceam de cand am luat masina, de ce nu e si un 1.6 benzina cu 140-150 cp ca pe ala l-as fii luat ... laugh.gif
RM4SI
QUOTE(jbn @ 13 Oct 2017, 14:59)
Romanu e inventiv ce sa mai biggrin.gif Bun pontul smile.gif
*


up.gif

13 Oct 2017, 15:30:
QUOTE(old_jhon @ 13 Oct 2017, 15:19)
Ba ce ma enerveaza Renualt  radmasa.gif dupa ce mi-au dat teapa cu Android Auto si Car Play au bagat si motorul de 1.6 benzina 165cp. Asta ziceam de cand am luat masina, de ce nu e si un 1.6 benzina cu 140-150 cp ca pe ala l-as fii luat ... laugh.gif
*


Stai ,,listinit" ca esti castigator cu ce ai !
meg2s
QUOTE
au bagat si motorul de 1.6 benzina 165cp

...nu mi-as face prea mari iluzii in sensul asta. Asa cum 1.2 TCe 130cp EDC nu e disponibil in Ro (chiar daca e in oferta vecinilor Bg de exemplu), nu-l vad prea curand nici pe 1.6 TCe 165cp EDC pe piata noastra.
mihaimgm
Am facut primii 1000 km si am iesit din rodaj(1500km) in aceeasi zi, dupa un drum Pitesti-Timisoara. Masina s-a comportat bine pana acum, cutia schimba bine, suspensia este ok, farurile super.
AutoBlogMD
Salutare tuturor. Am ajuns cumva pe acest forum și m-am bucurat să văd mulți pasionați de Renault pe aici. Haideți să vă arăt și Megane-ul pe care l-am ales eu:
http://autoblog.md/fotovideo-o-noua-masina...estate-1-5-dci/

Am luat-o încă în iunie, am deja 16.000 km pe ea. Sunt foarte mulțumit de alegerea făcută, consumul este extraordinar, stă pe 4.4 litri în regim extra urban și în jur de 5.5 prin Chișinău. Dacă vă pot fi de folos cu vreo părere sau ceva impresii, nu ezitați smile.gif

[attachmentid=1628074490]
jbn
Bun venit pe forum! Inainte de achizitionarea masinii din semnatura in 2016, am urmarit drive test-ul facut de tine smile.gif
speedman
super masina! sa o conduceti sanatos! chiar urmaream la un moment dat testele de pe youtube, interesante... smile.gif
AutoBlogMD
Merci tare mult.

QUOTE(jbn @ 29 Oct 2017, 22:46)
Bun venit pe forum! Inainte de achizitionarea masinii din semnatura in 2016, am urmarit drive test-ul facut de tine smile.gif
*



Sper că te-a ajutat informația. Eu a trebuit să o iau repede, nu aveam timp să aștept pînă în septembrie să vină versiunea full option. Dar e ok și așa.


jbn
Sincer, eram convins deja sa iau masina (fiind un fan al acestei marci). Am urmarit review-ul cu interes pentru ca eram nerabdator sa aflu cat mai multe despre masina, pana la intrarea in posesia ei. Oricum, avand in vedere ca au fost numai lucruri bune relatate, cu atat mai mult asteptarea a devenit mai grea biggrin.gif O dovada in plus ca masina este foarte buna este ca pana si tu ai ales sa achizitionezi personal aceasta masina smile.gif
ratonbox
Si eu am vazut reviewul inainte sa ma conving sa ma duc la dealer sa fac test drive.
vladof
QUOTE(AutoBlogMD @ 29 Oct 2017, 21:53)


Salut, bine ai venit pe forum! smile.gif

Si eu am vazut review-ul tau, si chiar mi-a placut. Speram sa ai timp sa ne mai impartasesti pareri si aici.

Au fost multe review-uri care usor usor m-au facut sa imi doresc masina asta, insa putine de la oameni normali (asa cum sa consider si eu), care au aceleasi valori si asteptari de la o masina din clasa asta.

Drumuri bune si success in continuare!

jbn
Referitor la postul #723 din topicul "Defectiuni, Probleme, sfaturi de rezolvare" (partea din postul respectiv referitoare la alarma), scriu aici, pentru ca daca as scrie acolo as fi off-topic (ce voi scrie aici nu este defectiune).
Asadar, sambata am facut urmatorul test, pentru a simula situatia in care as ramane fara baterie definitiv la cartela si as fi nevoit sa dezarmez manual alarma:
-m-am departat de masina, aceasta s-a incuiat si alarma s-a armat;
-departat fiind de masina, am scos bateria din cartela;
-m-am apropiat de masina, am scos capacul ce acopera yala de la manerul soferului;
-am descuiat usa soferului cu cheia din cartela (se roteste spre dreapta pentru a descuia);
-am deschis usa si imediat alarma a pornit;
-secventa de dezarmare alarma incepea cu punerea si luarea contactului, iar pentru acest lucru, cartela neavand baterie, am apropiat cartela de butonul de START si am apasat pe acesta pentru a pune contactul => SURPRIZA, contactul s-a pus si alarma s-a oprit, nemaifiind nevoie de "override code".

Acum, de ce sunt oarecum surprins? Pentru ca in tutorialul de pe youtube (https://www.youtube.com/watch?v=Bvxvfq5GUI4) despre cum se dezarmeaza manual tipul meu de alarma, masina respectiva avea contact normal, pe cheie, iar dupa ce a fost pus si luat contactul, alarma nu s-a dezactivat.

Referitor la capacul ce acopera yala, pentru a-l scoate este nevoie ca manerul usii sa fie tras, altfel capacul se blocheaza in maner. Ca sa-l scot de acolo am folosit o surubelnita dreapta, infasurata intr-un servetel umed, pentru a nu zgaria vopseaua. Am introdus surubelnita intre capac si tabla usii, cu grija, si sincer sa fiu, iese destul de greu. Nu stiu cum ai putea sa il scoti cu mainile goale, sau doar cu cheia din cartela. Atasez cateva poze sa va faceti o idee de clemele care il tin prins acolo.
mars
Pai alarma aia o fi mai desteapta, daca ai pus contactul (imobilizatorul recunoscand cartela, chiar daca nu avea baterie), s-a linistit si ea. Dar ce e cu zgarietura aia de pe maner?
jbn
Nu e zgarietura radmasa.gif Si eu am remarcat in poza si imediat m-am dus sa vad. Se reflecta lumina mai ciudat in denivelarea care marcheaza locul senzorului de incuiere, de pe exteriorul manerului.
CrissT
salutare,


am nevoie de o parere de la voi smile.gif.

Daca masina e acuma pe transport spre Romania in cat timp credeti ca ajunge? Dealerul mi-a zis ca e estimat sa ajunga la centrul de import pe 14 Noiembrie. Pot aparea probleme sau ceva?


va multumesc.
adrianovici_2006
Daca ajunge in Centrul de Import pe 14.11.....in jur de o saptamana poti s-o ridici!
jbn
Hai sa va spun o chestie desteapta, zic eu, pe care o au masinile noastre si despre care nu scrie in manualul de utilizare.
Zilele trecute ma impingeam in usa portbagajului sa vad daca mai trosneste/freaca/scartaie pe undeva (masina era incuiata) si dintr-o data aud actuatorii electrici ai franei de mana. Ma mai imping inca o data, ii aud din nou. Am incercat si fara sa am cartela asupra mea si nu se mai activeaza acei actuatori. Trageti si voi concluzii.
LAURR
QUOTE(jbn @ 8 Nov 2017, 15:48)
Hai sa va spun o chestie desteapta, zic eu, pe care o au masinile noastre si despre care nu scrie in manualul de utilizare.
Zilele trecute ma impingeam in usa portbagajului sa vad daca mai trosneste/freaca/scartaie pe undeva (masina era incuiata) si dintr-o data aud actuatorii electrici ai franei de mana. Ma mai imping inca o data, ii aud din nou. Am incercat si fara sa am cartela asupra mea si nu se mai activeaza acei actuatori. Trageti si voi concluzii.
*


Banuiala : frana neactionata suficient, a reactionat la tendinta de, deplasare si s-a strans mai bine Poate atunci cand nu a fost cartela prezenta era suficient de stransa si nu a mai avut nici o reactie. Sau se permite deplasarea usoara (prin impingere), in prezenta cartelei. Putin probabil ultima varianta.
gerula2006
Sistem antifurt?
jbn
Nu cred, pentru ca atunci cand nu am avut cartela asupra mea nu s-a manifestat. Mai degraba sistem de precautie in caz ca lasi masina in panta si pana sa te indepartezi de ea "simte" ca este nevoie de o strangere mai puternica a franei de mana (teoretic ar trebui sa simta lucrul asta pana te indepartezi de ea, ca doar nu isi modifica panta inclinarea in timp asa scurt biggrin.gif).
Poty
Daca lasati masina oprita mai mult timp o zi doua de exemplu, cand va urcati in masina si trebuie sa apasati frana ca sa porniti (start stop) . pedala de frana efectiv e blocata dai in ea cu ce vrei si tot nu se misca, trebuie apasat extrem de tare pentru a se deplasa 1mm ca sa porneasca masina, apoi pedala revine la normal "are cursa"
old_jhon
QUOTE(Poty @ 9 Nov 2017, 16:20)
Daca lasati masina oprita mai mult timp o zi doua de exemplu, cand va urcati in masina si trebuie sa apasati frana ca sa porniti (start stop) . pedala de frana efectiv e blocata dai in ea cu ce vrei si tot nu se misca, trebuie apasat extrem de tare pentru a se deplasa 1mm ca sa porneasca masina, apoi pedala revine la normal "are cursa"
*




Am lasat-o si o saptamana nepornita si nu am gasit pedala beton. Mereu este moale, este cea mai moale pedala dintre cele 3 la mine, moale in sensul ca nu opune deloc rezistenta cand e apasata, pana la un anumit punct. Si cand o pornesc dupa 1-2 zile, e la fel are o cursa in care zici ca nu e legata la nimic.
Poty
Aproape mereu se intampla asta, ce-i drept eu mereu trag frana de mana cand parchez, dar chiar daca ii dau drumul pana nu pornesc masina pedala de frana tot beton ramane. Poate a mai intampinat cineva..
old_jhon
Eu am frana electromecanica, si se actioneaza automat cand opresc motorul. Ce e drept cand se actioneaza, pedala se lasa 1 mm si cand o dezactivez, simt pedala cu se intareste putin, opune mai multa rezistenta.
adrianovici_2006
QUOTE(Poty @ 9 Nov 2017, 16:20)
Daca lasati masina oprita mai mult timp o zi doua de exemplu, cand va urcati in masina si trebuie sa apasati frana ca sa porniti (start stop) . pedala de frana efectiv e blocata dai in ea cu ce vrei si tot nu se misca, trebuie apasat extrem de tare pentru a se deplasa 1mm ca sa porneasca masina, apoi pedala revine la normal "are cursa"
*


Poate cazuri izolate....dar niciodata nu mi s-a intamplat asta!...si nu ma refer doar la M4!
old_jhon
Mai pateam asa la un VW din 2001. Cum spune colegul, dimineata pedala era beton, pana porneam motorul.
stefandinescu70
QUOTE(Poty @ 9 Nov 2017, 16:20)
Daca lasati masina oprita mai mult timp o zi doua de exemplu, cand va urcati in masina si trebuie sa apasati frana ca sa porniti (start stop) . pedala de frana efectiv e blocata dai in ea cu ce vrei si tot nu se misca, trebuie apasat extrem de tare pentru a se deplasa 1mm ca sa porneasca masina, apoi pedala revine la normal "are cursa"
*



Nu este normal sa fie tare pedala de frana a doua zi, inaintea pornirii motorului ( nu are nici legatura cu frana de mana electrica sau manuala / automata sau nu ) . Asta inseamna ca se pierde pe undeva vacumul acumulat/lasat inaintea opririi motorului in servo frana . Dupa multe zile este de inteles , dar in fiecare zi nu este OK, trebuie verificata supapa de sens de la servo frana sau membrana servo este sparta sau ne etansa servofrana
tatimeu
la MIII e identic. daca sta masina nepornita mai mult de 1 zi pedala de frana e beton. In momentul in care pornesti motorul cade instant aproape pana jos.
in aproape 9 ani face asa de la prima stationare mai indelungata.
vladof
Confirm si eu, si la mine face la fel. Daca o las nepornita mult timp sau chiar uneori a 2-a zi dimineata, pedala este foarte tare. Nu-mi bat capul foarte mult, masina merge.
spy_oh_joy1389
M2, Clio 3, M4, Clio IV toate mi-au facut asa.
Poty
Am inteles, fiind primul renault.. nu eram obisnuit. Multumesc biggrin.gif
papa_mulo
Poty, citeste cu atentie ce a scris fanedinescu. E o problema destul de des intalnita la masini cu oarece vechime si se poate trai cu ea mult si bine fara sa o remediezi. Dar masina ta e noua...eu zic sa o semnalezi la garantie si sa o rezolvi. E o defectiune, nu e din ciclul asa face toate.
tatimeu
papa nu e o problema.
asa e gandita
stefandinescu70
Sorry , dar nu este gandita asa. Sunt masini la care vacumul acumulat in servo il gasesti si peste cateva saptamani de nefolosire a masinii. Sa vezi daca aveai inchiderea centralizata pe vacum ( cum era la modelele vechi ) cum a doua zi nu mai deschideai toate usile din inchiderea centralizata ( decat cea de la sofer cu cheia bineinteles ) , daca se pierdea vacumul ...........ti-ai fi dat seama atunci cum este gandita si ar fi fost o problema atunci .
Acum, un mic fas la servo nu se baga de seama , cu toate ca orice fas ( pierdere de vacum in servo ) inseamna o forta mai mica transmisa de servo catre pompa de frana = o apasare mai puternica din partea ta pe pedala... dar merge si asa este si in cazul asta...
papa_mulo
Lasa prostiile, nu mai induceti oamenii in eroare. Stiu la ce se refera, am masina cu problema asta si am si masini care nu o au. E o defectiune.
tatimeu
daca doua obiecte fac acelasi lucru, dar altul are o caracteristica in "plus" inseamna ca e defecta? radmasa.gif

daca e defectiune din 2000 toamna cand a aparut MII si pana acum cred ca era simplu a se remedia, din contra cred ca erau chemate in reprezentanta pentru remediere problema.

defectiune cand apare la 1-2-1000 dar nu la 3 generatii si 3 tipuri de masini ala aceluiasi grup
sorynache
Asa este si la mine nu conteaza cat timp sta intre porniri.Am probat in panta, cu motorul oprit, de doua ori am franat ,dar cu efort mare, a treia oara canci, pedala beton, am tras frana de mana.Cred ca asa face toate.
papa_mulo
V-a explicat colegul fane, mai departe e treaba voastra daca nu vreti sa intelegeti si acceptati o masina nou nouta care pleaca la vale cand te sui in ea si o scoti din viteza...o opresti doar cu frana de mana pt ca cea de picior e beton pana nu pornesti motorul.
tatimeu
de ce sa o scoti din viteza?
papa_mulo
Ca sa o pornesti...reno cu card cere brake+scos din viteza+apasat buton start. Daca esti parcat mai la vale/deal si ai defectul asta la masina ...te opresti in cel parcat la un metru de tine pana porneste motorul si devine si frana de picior activa. Tragi frana de mana...cum am zis, e un defect cu care poti trai mult si bine, te obisnuiesti cu el si ajungi eventual sa il consideri normal, ceea ce ti s-a intamplat si tie. Dar chiar daca ai patit-o la x masini pe care le-ai avut, crede-ma ca nu e ceva normal...e defect. Pierde vacuumul ala prea repede fata de cum ar trebui.
sorynache
Eu am pornire la cheie, nu o scot din viteza la pornire si o las cu frana de mana trasa , am scoso din viteza ca sa vad daca am frana de picior cu motorul oprit cand am vazut ca e beton si m-am lamurit nu prea am.
m3st_tce
E simplu: se duce Poty la service, vad baietii despre ce e vorba, apoi vine si ne povesteste. wink.gif
Apropo, si la mine e tare la pornire. Si oricum mai trebuie sa apas o idee mai tare ca la Rapid, care o are mai "instant" si care este moale la orice pornire. Hmm....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.