Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Megane IV - pareri utilizatori
Reno.ro - Forum Renault Romania > Renault - Probleme frecvente, utilizare si reparatii > Megane > Megane IV
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
aba81
erau destul de ok anul trecut pe vremea asta....cam cum a prins vladof. acuma au mai schimbat foaia...ca de asa e la noi...cand incepe a se intreba produsul il mai scumpim...ori mai inasprim niste conditii...gen avans mai mare...obligativitate casco...comision de administratre de 80 lei. mie mi-au cerut o caruta de adeverinta...revisal...kkturi si am renuntat. in conditiile in care la banca isi iau singur de la anaf.
leolache
Ar fi un exercitiu interesant sa comparam costul total al creditului prin RCI (incluzand CASCO si toate comisioanele percepute de ei) cu DAE la un credit bancar de nevoi personale. S-ar putea sa avem surprize biggrin.gif
papa_mulo
QUOTE(aba81 @ 5 Sep 2017, 20:47)
erau destul de ok anul trecut pe vremea asta....cam cum a prins vladof. acuma au mai schimbat foaia...ca de asa e la noi...cand incepe a se intreba produsul il mai scumpim...ori mai inasprim niste conditii...gen avans mai mare...obligativitate casco...comision de administratre de 80 lei. mie mi-au cerut o caruta de adeverinta...revisal...kkturi si am renuntat. in conditiile in care la banca isi iau singur de la anaf.
*



RCI are conditii bune(gen dobanda zero si comisioane mai mici) cand nu exista rabla. Acum ei asteapta se pare o suplimentare rabla, apoi este posibil sa se revina la conditii mai avantajoase.
Pe de alta parte, nu stiu cati au observat, pe fondul vanzarilor bune la m4 au si scumpit masina cu 500 euro. Initial, la lansare pretul de lista pleca de la 14400, apoi au crescut la 14700 si ulterior 14900.

LE: Acum vad ca au tras varianta Life pe linie moarta, au scos o varianta numita business la 14200 care e un Life cu proiesctoare si la care ai optiunea sa pui aer automat si senzori ploaie si lumina.
simon
Precupeti. dry.gif
speedman
asa au facut si cei de la skoda...
la clio pana pe 31.08 a fost o promotie cu avans 0...rata era 806 lei pt cel mai ieftin (8100 e) si 60 rate...dc vor avea o oferta prin iarna, parca mi as lua inca una (un clio)...lucrul nou e altceva
papa_mulo
Parerea mea: la noi la lansare au ales ca diferenta intre life si zen sa fie de doar 1000 euro in timp ce pe alte piete ea e mai mare 1500-2000. Scumpind toata gama cu 500, s-au dus cu life la pret prea mare fata de variantele basic de la concurenti. Acum cu varianta asta business(practic noul life la 14200 pret lista) cu proiectoare standard si cu posibilitate adaugare clima auto si senzori ploaie si lumina, au reglat din pix si diferenta fata de zen si fata de concurenti.
Iar pretul optionalelor e decent, 240 e pt clima auto(cu cotiera aferenta si guri ventilatie spate)+ senzori ploaie si lumina. Pacat ca nu au pus si optiunea piele volan...
vladof
QUOTE(leolache @ 5 Sep 2017, 21:16)
Ar fi un exercitiu interesant sa comparam costul total al creditului prin RCI (incluzand CASCO si toate comisioanele percepute de ei) cu DAE la un credit bancar de nevoi personale. S-ar putea sa avem surprize biggrin.gif
*




Diferenta la mine calculatata la contract este de 5% (RCI Leasing fata de ING Credit cu DAE 8.67%).

Diferenta mica vine doar de la casco, si am pus valorile minime si maxime (eu am 4800 RON/an la RCI, am vazut ca sunt oameni aici cu 1800/an).

Daca scot casco din ecuatie, diferenta RCI/ING este de 16% in favoarea RCI. 16% din valoarea masinii.
pavilion8373
Se pare ca e un trend.
Ma uit de o masina noua si cam peste tot s-au operat scumpiri.
Pe forumu vw spuneau oamenii ca la Ateca de exemplu au urcat cu nici mai mult nici mai putin de 1500 euro(!) de la inceput-ul anului pt aceiasi masina(motor/echipare)...

ps. in concluzie care e cea mai buna varianta pt achizitia unui Megane GT?
Credit la banca sau direct prin Reno? La CEC am vazut DAE 6.18% la credit auto parca...
mihaimgm
Credit auto, parerea mea. La RCI este la fel cu nevoi personale. Eu am avut oferta si pt leasing pf, dar nu m-a convins.
Pt Megane GT(nu se acorda rabla) se poate sa iesi bine la RCI dupa ce trece rabla(0% dobanda)
pavilion8373
Multumesc Mihai!
jbn
In ultima perioada am mers in 2 masini ( VW Touran - cred ca model undeva in jurul anului 2010, respectiv Octavia -ultimul model) si am observat urmatorul aspect: la VW semnalizatorul din oglinzile retrovizoare este prelungit in asa fel incat sa ii observi din masina varful la marginea oglinzii, iar la Octavia (ca si la Leon de altfel) marginea oglinzii are o fereastra de 5x5 mm pe unde se poate observa lumina semnalizatorului. Motivul acestor caracteristici este la mintea cocosului.
Nu stiu daca ati simtit vreodata nevoia sa vedeti fizic daca semnalizarea este pornita, nu doar martorul de la bord. Eu, de cand am M4, da, am simtit nevoia aceasta: cand am un pasager in dreapta si urmeaza sa-l "basculez" pe partea dreapta a unui drum, semnalizez dreapta, el isi decupleaza centura cu 5-10 secunde inainte sa opresc, in acel moment apare semnalul sonor de avertizare centura necuplata, care suprascrie semnalul sonor al semnalizarii si, INSTINCTUAL, intru intr-o stare de nesiguranta, cum ca nu as avea semnalizarea pornita. Pana la proba edificatoare ca semnalizarea continua sa lumineze intermitent chiar daca semnalul sonor nu se aude, am un oarecare feeling cum ca semnalul sonor al necuplarii centurii nu doar suprascrie semnalul sonor al semnalizarii, ci o si opreste (gargaunii mei, nu ma judecati rolleyes.gif ).
old_jhon
Am observat și eu chestia cu semnalizarea de pe oglinda la VAG. Pentru scenariul tău, și probabil și pentru celelalte, nu e aceeași chestie? Atâta timp cât ai in bord indicator pentru semnalizare, dacă se decuplează centura și nu se mai aude sunetul de la semnalizare, cu ce te mai încălzește ca vezi și pe oglinda becul? La fel de bine poți sa ai becurile arse și doar cel de Poe oglinda funcțional, ești liniștit, merge smile.gif
spy_oh_joy1389
Am fost anul trecut în toamna cu o Octavia din Sibiu la Timișoara. Mi s-au părut cea mai mare tâmpenie. Noaptea când semnalizezi te chiorăște. Dacă mai ai ceva apă pe geam, condens sau putina mizerie, nu mai vezi prin el și nu te poți asigură cum trebuie la schimbarea benzilor. Dacă mi-aș lua Octavia, aș da cu marker negru zonele alea.
papa_mulo
Eu zic ca nu e facuta pt tine ci pt cei din alte masini care s-ar putea afla in unghiul tau mort si nu ar avea cum sa vada daca tu semnalizezi schimbarea directiei. Cayene are asa ceva in carenajul de plastic al rotilor fata.
jbn
QUOTE(old_jhon @ 7 Sep 2017, 06:22)
[...]
La fel de bine poți sa ai becurile arse și doar cel de Poe oglinda funcțional, ești liniștit, merge smile.gif
*



Pai da, dar mai nou la M4 daca ai vreun bec ars iti da mesaj in bord biggrin.gif Pana acum nu am avut onoarea sa testez acest "feature" biggrin.gif
spy_oh_joy1389
QUOTE(papa_mulo @ 7 Sep 2017, 08:28)
Eu zic ca nu e facuta pt tine ci pt cei din alte masini care s-ar putea afla in unghiul tau mort si nu ar avea cum sa vada daca tu semnalizezi schimbarea directiei. Cayene are asa ceva in carenajul de plastic al rotilor fata.
*


La alte modele se prelungește semnalizatorul pe lângă oglindă. Se vede din lateral spate, arată mai bine, și nici nu deranjează șoferul noaptea.
papa_mulo
E mai mult de coltul nedumeritilor, dar intreb aici ca nici de cafenea nu e: aveti idee de ce in Spania numele pt echiparile Zen si Intens sunt inversate? Adica la ei se numeste Zen ceea ce in restul tarilor se numeste Intens si viceversa. Valabil atat la Megane 4 cat si la Talisman, la alte modele renault n-am verificat...probabil ca e la fel.
Rasfoiti anunturile ca sa va convingeti:
Megane 4: https://www.autoscout24.de/ergebnisse?power...&page=1&size=20
Talisman: https://www.autoscout24.de/ergebnisse?mmvmk...rt=price&desc=0
adrianovici_2006
DA, foarte interesanta observatia ta!....greu de explicat!...eu o pot pune stric pe "strategii de marketing", analize in functie de piata, diversitatate, religie, sex radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif , ...naiba sa-i ia si pe francezii astia cu studiile lor!!!!
papa_mulo
Eu m-am gandit ca poate e o chestie de limba...poate ca in spaniola intens nu poate sugera ceva superior lui zen wacko.gif Habar n-am...zic si eu...poate cineva care sta prin spania sa stie mai multe.
jbn
Am o nemultumire, sa-i zic asa. Chiar daca opresc tableta (cea de 7") de la butonul central, butoanele de tip "touch" de sub ecran raman active. Astfel, de fiecare data cand sterg consola centrala de praf si ating butonul de setari sau home, ecranul tabletei se aprinde si risc sa navighez si sa modific aiurea setarile prin meniuri (stergand ecranul cu laveta). Cu timpul am invatat sa sterg cu bagare de seama in jurul acelor butoane, dar totusi este destul de enervanta situatia. Imi scapa mie ceva? Se poate opri tableta si acele butoane sa nu mai fie active?
Poty
Tii apasat mai mult timp pe butonul on/off si se opreste, simplu biggrin.gif
jbn
Asta nu duce cumva la reset general? Paraca asa era in manual tongue.gif
mars
Si daca stergi praful fara sa pornesti motorul? Se activeaza dracia cand deschizi usa?
jbn
De fiecare data sterg praful cu motorul oprit. Nu cred ca au legatura cu usa. Sunt active non stop unsure.gif
mars
Eu cred ca se activeaza cand deschizi usa de la sofer. Ar fi ciudat sa merga tot timpul.
jbn
Este logic ce zici. Sa incerc sa intru pe la pasager atunci smile.gif
Btw, inca un lucru pe care l-am descoperit tot stergand praful, de data aceasta in jurul volanului. Stergatoarele pornesc daca pui maneta in treapta 1 sau impuls, chiar daca motorul este oprit si contactul luat. Oare cand simte cartela in masina este o situatie echivalenta cu pozitia clasica "accesorii"?

Revin cu lamurirea acestor aspecte conform manualului:
"Funcție accesorii
(Punere contact)
De îndată ce accedeți la vehiculul dumneavoastră,
puteți dispune de anumite funcționalități
(radio, navigare, ștergere...).
Pentru a avea acces la celelalte funcționalități,
cu cartela RENAULT în habitaclu, apăsați
pe butonul 2, fără a apăsa pedalele."
LAURR
QUOTE(jbn @ 20 Sep 2017, 08:05)
Asta nu duce cumva la reset general? Paraca asa era in manual tongue.gif
*


Exact. Nu mai dati sfaturi daca nu sunteti 100% siguri. Nu cred ca-i place nimanui sa o ia de la zero cu setarile.
Flatron
QUOTE(mars @ 20 Sep 2017, 08:31)
Eu cred ca se activeaza cand deschizi usa de la sofer. Ar fi ciudat sa merga tot timpul.
*



Nu cred. Și eu pățesc la fel când șterg praful... Ideea e că acele butoane de tip touch screen pornesc radio-ul când le atingi, fiind ca și cum ai apăsa pe butonul normal de pornire sistem radio.

Dacă aflați cum se poate evita chestia asta, să-mi spuneți și mie. biggrin.gif
vladof
Eu sterg cu un pamatuf nu o carpa si nu se actioneaza butoanele. Insa cand se aduna sebum pe carcasa aia, dau cu servetel de ochelari si chiar imi face placere sa-l nenorocesc fara mila. Setari nu schimbi daca stergi mai intai rama si dupa aia touchscreen-ul.
aba81
sa inteleg ca nu mananci shiaorma la volan?tongue.gif
tovidiu
Salut,
La 1.6 dci, are cineva idee de ce nu porneste de fiecare data cand se apasa butonul?
Sunt cazuri in care trebuie sa iei piciorul de pe ambreiaj si sa il apesi din nou impreuna cu butonul ca porneasca motorul.
Sa fie din cauza ca nu se incalzesc bujiile?

vladof
Ce mesaj primesti pe display? Ce iti spune?

La mine daca nu apas pe frana nu porneste, scrie press brake + start.
tovidiu
Pai scrie sau sa apas Ambreiaj + Start desi eu fac exact acel lucru.
Alteori zice sa apas indelung start, dar au fost cazuri in care scrie sa apas frana + start.
Cu alte cuvinte nu este o regula generala si din 4 incercari de 3 ori nu porneste din prima apasare, ba mai vrea o apasare + ambreiaj, ba sa apas ambreiaj + frana + start .

Poate e prea devreme sa ma pronunt dupa luna de utilizare, dar pornirea la cheie era mai sigura decat pornirea la buton unde nu ai nici un control(ex incalzire bujii, etc).
spy_oh_joy1389
Ba ai același control. Butucul la mașinile mai noi era oricum doar o moștenire de la vechiul design. Când dădeai in DEM tot un ECU îți dădea comanda de pornire. Și acum poți să tai pornirea dacă vrei neapărat, dar un mașina se descurcă și singură.
vladof
hai sa le luam pe rand:

1. scrie sau sa apas Ambreiaj + Start desi eu fac exact acel lucru
R: incearca sa apesi pe ambreiaj pana la fund inainte sa apesi start. Poate inainte nu erai atat de obisnuit sa faci asta, o scoteai pe liber si porneai.

2. Alteori zice sa apas indelung start - nu detecteaza cardul, poate nu il ai langa tine sau e pus printr-o geanta ceva si nu comunica bine. Scoate-l si pune-l langa frana de mana.

3. au fost cazuri in care scrie sa apas frana + start - daca nu ai frana de mana electronica, exista sansa ca masina sa se fi miscat putin. Daca se intampla asta, masina iti va spune sa apesi frana si start. O tii in viteza fara frana de mana trasa?
adrianovici_2006
QUOTE(tovidiu @ 22 Sep 2017, 14:53)
Salut,
La 1.6 dci, are cineva idee de ce nu porneste de fiecare data cand se apasa butonul?
Sunt cazuri in care trebuie sa iei piciorul de pe ambreiaj si sa il apesi din nou impreuna cu butonul ca porneasca motorul.
Sa fie din cauza ca nu se incalzesc bujiile?
*


Va porni de fiecare data daca apesi frana+START!...conditia este ca schimbatorul de viteze sa fie pe NEUTRU!
P.S. Daca pedala de frana nu se apasa suficient este posibil ca uneori sa nu porneasca!
RveMO
Am fost azi la autocobalcescu pe cheiul Dambovitei sa ma interesez de un Megane Sedan. Lasand la o parte asistenta execrabila, am aflat si eu niste chestii care probabil s-au mai scris pe aici. Megane Sedane nu dispune de sistem audio Bose sub nicio forma. Mi se pare aberant sa dai 800 de euro doar pe o tableta mai mare, mai aratoasa dar mai putin ergonomica. Cel de acolo spunea ca ele au acelasi hardware in spate, desi ma indoiesc putin. Sistemul audio standard este jenant din punctul meu de vedere pentru o masina care mai dotata sare de 20 000 de euro.

Cica mai nou, sedanurile vin cu buton de deschidere a portbagajului in cazul in care ai camera pentru mersul inapoi. Asta va fi pusa undeva mai jos in culoarea caroseriei.
jbn
Probabil butonul pt portbagaj va fi ca la talisman.
ethical
@RveMO la sedan-ul meu ridicat in iulie asa a venit.. camera pe spate + buton de deschidere si am ales si 'magic trunk' care functioneaza super ok biggrin.gif
in privinta sistemului bose, d-asta nu am luat tableta mare.. 800e mi s-a parut o suma prea mare doar pt un display mai mare si lipsa controalelor fizice pt clima
LAURR
[quote=RveMO,23 Sep 2017, 12:07]
,,Cica mai nou, sedanurile vin cu buton de deschidere a portbagajului in cazul in care ai camera pentru mersul inapoi. Asta va fi pusa undeva mai jos in culoarea caroseriei"

Ceva normal...zic eu.
LAURR
QUOTE(ethical @ 23 Sep 2017, 13:33)
in privinta sistemului bose, d-asta nu am luat tableta mare.. 800e mi s-a parut o suma prea mare doar pt un display mai mare si lipsa controalelor fizice pt clima
*


victorie.gif
vladof
QUOTE(RveMO @ 23 Sep 2017, 11:07)
Am fost azi la autocobalcescu pe cheiul Dambovitei sa ma interesez de un Megane Sedan. Lasand la o parte asistenta execrabila, am aflat si eu niste chestii care probabil s-au mai scris pe aici. Megane Sedane nu dispune de sistem audio Bose sub nicio forma.
*



Cu cine ai vorbit acolo? De la ei am luat eu masina, si sincer mi s-au parut extraordinari, de asta am ajuns sa conduc primul Renault din viata mea.
mars
aplauze.gif
ratonbox
QUOTE(vladof @ 23 Sep 2017, 15:53)
Cu cine ai vorbit acolo? De la ei am luat eu masina, si sincer mi s-au parut extraordinari, de asta am ajuns sa conduc primul Renault din viata mea.
*


La fel si la mine. Eram croit pe noul Civic si am intrat la AutoCobalcescu din intamplare intr-o sambata dupa salonul auto. Prima data ma dusesem direct la Nissan pentru Pulsar-ul ala de 190CP dar nu-l aveau asa ca am intrat si pe Renault doar ca sa ma uit.
papa_mulo
Acolo e un tip Robert la vanzari care e foarte ok...prompt de cate ori am avut nevoie. Pe restul nu-i stiu...
RveMO
Nu am fost atent la nume, dar era un pustan. El avea răspunsuri la ce îl întrebam, dar nu a fost o discuție proactiva sau eventual să mă invite să facem simulări sau mai stiu eu. Parcă am vorbit cu "Andreea" de la Vodafone. Când am intrat să testez sistemul audio mi-a zis să dau mai încet, desi țineam totul inchis ca să nu fac gălăgie acolo, si eram singur în showroom. Pai vrei sa vinzi mașini doar spunandu-mi informații pe care le afli si de pe forum dacă citești câteva pagini?! Ma rog, până la urmă nu consultantul mă face să cumpăr ce am nevoie, dar parcă altfel vrei sa faci achiziția când ai o persoană pe care o vezi că și ea vrea să îți dea masina.

speedman
La autocobalcescu am dat si eu de o tipa care nu avea chef sa vanda gt uri...am vrut un test drive, maina lir fiind in parcare, dar a zis ca nu se poate dcnu am programare...i am zis o, dar asa solicitata este masina? Pt ca eram singur pe acolo...in fine a doua zi m am programat si m am dus...cand m a vazut sa i cada fata...n a avut incotro si am plecat in test drive..la sf i am spus ca am gasit una pe stoc si vroiam sa fiu sigur ca vreau asa ceva...n a mai comentat dar nici bine nu i a picat.
aba81
Eu o faza din asta am patit la skoda in suceava. Tot o gagica era...vorbisem la telefon sa fac programare pt. Un test drive cu Octavia...i-am explicat ce si cum ...sa am la dispozitie o ora sa vad si eu ce poate masina. Dupa asta nici nu mi-a mai raspuns la.telefon. Din setat 90% pe skoda am ajuns la.renault unde am cheltuit mai mult decat aveam buget cu vreo 3000 ca vazusem pe net gt-ul. Acum tipul de aici de Renault a fost ok...mi-a aratat tot ce avea in showroom numai GT nu smile.gif)) am luat cu ochii inchisi doar pe baza recenziilor de pe youtube si a lui mlml smile.gif). Nu era asa multa lume cu Gt pe.forum acum un an.
ratonbox
Care e faza cu GT Line la Megane Estate? E GT sau e doar Zen/Intens + pack GT?
mars
Nu e GT.
[attachmentid=1628071396]
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.