Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ALARME (Reunit)
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > In Car Entertainment > Car Security - Alarme Auto
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
eac
QUOTE(simon @ 29 Jul 2006, 13:13)
A mai avut cineva probleme cu contactul pentru lumina la capota portbagaj?
De ieri am false alarmari (Wintec) tip capota portbagaj deschisa, nu la armare ci ulterior.


Nop. Si eu am alarma de un an (de fapt stii smile.gif ) si umblu la portbagaj cam de 2 pana la 4 ori pe zi, fara zile de pauza.
Si pana acum nimic. Dar daca vad ca tu ai patit oarece, am sa studiez si eu putin contactul ala, cine stie poate e valabil numai un an ! biggrin.gif

Fara legatura cu pb ta, trec la o pb de-a mea mai veche. Stii ca ceea ce spuneam eu, cu incuierea tam-nisam a usilor la scurt timp dupa ce opresc motorul, s-a pastrat?
Incuierea aia ca si cum ar fi activata incuierea la inchiderea ultimei portiere, dar nu este activata aceasta functie si nici nu se armeaza alarma. Doar se incuie usile. Merg descuiate exclusiv din telecomanda de la cheie, nu si din cea de la alarma mellow.gif
Am o surpriza din asta cam o data, de 2 ori pe luna. Maxim.

Interesant Wintec-ul asta...
eac
QUOTE(daciaclub-gabif @ 6 Aug 2006, 00:09)
Salutare alarmistilor! Mi-am montat acum 3 zile un MAAT 679 care mi se pare destul de bun atat la optiuni dar mai ales la pret (340 RON + manopera de 120 RON). Din ce citesc in manualul de utilizare apare ca sistemul este programat din fabrica astfel:
.....
- puls ridicare geam      15 sec
Cum nu prea ma pricep, ii intreb si eu pe altii care si-au montat o astfel de alarma:
este vorba de inchiderea automata a geamurilor in momentul armarii si daca merge optiunea asta pe Logan? Este cumva vorba de o optiune la un model mai smecher de MAAT? (in manual nu se precizeaza)


Pai daca ti-ai montat-o deja, are au ba functia asta operationala?

Daca nu-ti salta geamurile inseamna ca nu este activa functia din programarea alarmei (asa ca vezi cu manualul cum o activezi) sau nu este montat ce trebuie. Atunci trebuie sa iti iei si un modul, separat de alarma, pt ridicare geamuri (vezi ca in general modulul este pt 2 geamuri, nu 4, deci e posibil sa ai nevoie de 2)

Optiunea merge pe orice masina cu geamuri cu actionare electrica.
ionutm82
De cateva zile sunt posesorul unui Logan 1.5dCi. Zic hai sa-i pun si alarma. Ma duc la la Auto Marcus cu gandul sa pun alarma. Nu mai gasesc pe nimeni de la partea electrica in service (era vreo 5 si plecasera) si ma duc la nenea de la magazin (tot de la amg) si imi spune ca are doar doua tipuri de alarma ambele Cobra: cu telecomanda (460 RON) si fara telecomanda (430 RON). Pentru montaj mi-a spus ca o sa ma coste 180 RON!!! Ce naiba costa asa mult montajul asta?! Stie cineva care sunt tarifele pe la alti dealeri Dacia?

In alta ordine de idei am gasit oferta asta: Maat 679

O sa vad maine cum fac sa o montez fara sa pierd garantia.
navajo
Ma poate ajuta cineva cu o schema pt o alarma de masina?
Alarma e K-9,model AU-85TA si partea proasta e ca nu am nici telecomenzile.
di3g0
QUOTE(navajo @ 9 Aug 2006, 23:40)
Ma poate ajuta cineva cu o schema pt o alarma de masina?
Alarma e K-9,model AU-85TA si partea proasta e ca nu am nici telecomenzile.
*


cauta la o firma specializata d alarme auto,sau mai bine schimb-o,ca ai d unde alege>
Bill
Pe mine alarma asta (http://www.datasilvergrup.ro/alarmaautomaat7500.htm) m-a costat 6.100.000 lei cu montaj. E drept nu la un service Dacia. Am luat-o si am montat-o la astia:http://www.gerominternational.ro/index1.htm

In orice caz la 6 mil poti sa iei o alarma cu pager, si este altceva. Are comunicatie bidirectionala. Cand te duci la supermarket nu te da prin statie fata sa te prezinti la masina.......
colombina29
Are cineva o carte tehnica de la alarmele SCORPION EXPERT? sunt alarmele care se vind in metro. Multumesc
prody
Pentru cei care si-au pus alarme Cobra din alea standard:
nu atarnati braduti mirositori langa parasolare, mi s-a declansat de vreo cateva ori si nu intelegeam de ce, pana la urma m-am prins: daca trecea un camion mai obosit si vibra puternic masina, bradutul se misca iar senzorul ala din spate de langa luneta detecta miscare in habitaclu si pornea alarma.
Azi iarasi mi s-a declansat : am un parasolar din ala mare care acopera si geamurile laterale, la cel din dreapta se prinde cu o ventuza de geam iar la cel din stanga se prinde la usa o banda textila. Azi dimineata, probabil de la soare, s-a dezlipit ventuza de la partea dreapta,parasolarul s-a lasat putin spre interior si, bineinteles, a pornit alarma.
wink.gif
hash
Devine interesant si daca 'uiti' o musca in masina ..
pastrama
Are cineva cartea tehnica de la alarmele Crime Guard (model 328i)???
Multumesc anticipat.
XMihai
Ce alarma imi recomandati pt un Hyundai Accent.
As dori una cu perimetru si cu cat mai multe chestii biggrin.gif
Ionut-P
Salut. Am si eu o intrebare: stiu pe cineva de aici de pe forum caruia un meserias i-a activat o functie la masina si atunci cand incuie/descuie masina din telecomanda, i se confirma acest lucru printr-un sunet (pe langa semnal avarii), are idee cineva cum se activeaza aceasta functie. Mentionez ca are alarma recomandata de Dacia (Cobra) si acea alarma nu are aceasta funtie(sau are? si daca are cum trebuie activata?).
Meseriasul nu mai e de gasit asa ca va intreb pe voi, poate ma ajuta cineva...
Multumesc si astept raspuns!
romeo3108ro
QUOTE(pastrama_stelistu @ 23 Aug 2006, 17:59)
Are cineva cartea tehnica de la alarmele Crime Guard (model 328i)???
Multumesc anticipat.
*


ce te intereseaza exact la aceasta alarma?
bella
Salut,

Am o alarma cred ca CENMAX(telecomanda cu neagra patrata cu colturi rotunjite, doua butoane verzi in forma de lacrima si un LED rosu). Nu are deschiderea portbagaj, senzori perimetru etc.

Daca poate cineva, va rog sa imi spuna procedura de invatare a telecomenzii deoarece am scapat-o pe jos si acum alarma nu o mai recunoaste sad.gif sad.gif .

Apropos, poate ajuta, nu am gasit in interior butonul acela de dezactivare.

va multumesc mult si astept raspunsul vostru.
romeo3108ro
QUOTE(bella @ 29 Aug 2006, 09:57)
Salut,

Am o alarma cred ca CENMAX(telecomanda cu neagra patrata cu colturi rotunjite, doua butoane verzi in forma de lacrima si un LED rosu). Nu are deschiderea portbagaj, senzori perimetru etc.

Daca poate cineva, va rog sa imi spuna procedura de invatare a telecomenzii deoarece am scapat-o pe jos si acum alarma nu o mai recunoaste sad.gif  sad.gif .

Apropos, poate ajuta, nu am gasit in interior butonul acela de dezactivare.

va multumesc mult si astept raspunsul vostru.
*


etse mult de povestit te pot ajuta pe messenger
ym romeo3108ro
Ionut-P
Stie cineva daca se poate activa din calculatorul masinii (Logan) vreo optiune astfel incat la inchiderea/deschiderea masinii din telecomanda, pe langa semnalul de avarii sa mai si bazaie si vreun buzer. Mentionez ca mi-a spus un posesor de Logan ca un meserias i-a activat aceasta chestie de pe undeva de sub capota. Prin urmare exista sau nu aceasta optiune? Daca exista v-as ruga sa-mi spuneti si mie cum se activeaza. Multumesc
bulan
Madam bulan fricoasa nevoie mare a platit loganul cash fara escorta si apoi a fugit direct la aia cu alarmele sa plateasca o alarma+manopera si cu factura de la masina+aia de la alarma s-a dus la asigurari sa faca si un casco full option.A doua zi am venit din cursa am luat laureat+ si m-a dus cu forta sa-si monteze alarma BLACK WIDOW cu telecomanda si pager+deschidere electrica portbagaj.Alarma+deschidere portbagaj+manopera cu TVA inclus 7600000LEI.Dar pagerul in aia 800m garantat comunica cu masina si are atatea functii ca din februarie si pana acum tot nu l-am dovedit sa vedem ce mai poate sa faca.Si are o sirena sau difuzor cum l-o chema de lejer le acopera pe toate celelalte din cartier ca volum dar ca sa nu supere vecinii dupa trei cantari se potoleste si mai canta doar daca este atacata adica usi capote deschise.Ce mi-a placut la montaj este ca au desizolat doi centimetri de cablaj si acolo au pus toate firele alarmei cositorite fara sa desfaca usi bord sau mai stiu eu ce.Suntem multumti de alarma.
pastrama
QUOTE(romeo3108ro @ 29 Aug 2006, 09:24)
ce te intereseaza exact la aceasta alarma?
*


Ce setari are, cum se fac...ma intereseaza sa stiu tot ce poate.
motanel pufos
Mi-am luat un Logan Laureate si fiindca sta in spatele blocului ma gandeam sa ii pun o alarma. Din considerente financiare m-am oprit la 2 modele. Wintec LS-625 sau Carscop CCFM-5. Ambele cu pager. si pana in 5 mil.
Are cineva asa ceva sau stie daca au probleme, merg bine etc.
As aprecia un sfat sau 2.
Multumesc
alinakes
Exista in Bucuresti vr'un service Dacia unde sa accepte sa iti monteze o alta alarma decat cele agreate Dacia astfel sa nu iti pierzi garantia ?

Daca stie cineva astept cateva informatii !

Multumesc anticipat !
Como
Ar cam fi. Eu am alarma Viper montata de Adras, un amic are Hornet montata de Cobalcescu. Eu am fost "dojenit" in service-uri ca de ce am alta alarma, dar le-am zis ca am acte ca a fost montata de un service Dacia. Cel mai tare a fost cand m-a luat un inginer in suturi ca nu-i bine, ca nu-i corect, ca garantia etc.; si tot asa vreun sfert de ora, ca la final sa-mi spuna ca si el are tot Viper pe Logan...

In alta ordine de idei, eu cam trebuie sa schimb parbrizul pe garantie, ca a intrat aer in el. Dar am antena de la alarma si display-ul de la senzorii de parcare lipiti pe parbriz, si m-as duce in alt service decat ala care le-a montat. Stie cineva cum ar putea fi dezlipiti si lipiti la loc?
cation
am alarma din poza. Cum as putea sa leg un actuator pentru portbagaj (solenza). Telecomada are doua butoane, dintre care unul pentru portbagaj (tinut pasat 2 sec).
GoGu
Pe firul alb/rosu sau pe cel gri (ca se pare ca alarma are 2 canale auxiliare, vezi care dintre ele corespunde butonului pe care vrei sa-l aloci portbagajului)...

Firele astea dau masa (minus) cand se activeaza functia respectiva (in speta deschidere portbagaj). Folosesti un releu a carui bobina va fi alimentata cu un plus permanent iar minusul il va lua de pe unul din firele alb/rosu sau gri. Cu ajutorul releului duci un plus spre actuatorul portbagajului... Nu lega actuatorul direct pe iesirile alarmei (fara releu)!!!

Notatii pini releu: 85 si 86 = alimentare bobina; 30-87 contact normal deschis; 30-87a contact normal inchis. Unor relee le poate lipsi pinul 87 sau 87a, depinde de scopul pt. care au fost construite...

In cazul tau: firul alb/rosu sau cel gri la pinul 85, (+) permanent pe 86, (+) permanent pe 30, iar de la pinul 87 pleci la actuator (spre firul care trebuie sa aiba + ca sa deschida portbagajul). Daca vrei si buton in masina il pui in asa fel incat sa duca masa (minus) la pinul 85.

Recomand o dioda pusa antiparalel pe alimentarea releului (1N4007 e suficienta, cu anodul pe pinul 85 si catodul - ala cu dunga- pe 86).
cation
mii de multumiri.

QUOTE
Daca vrei si buton in masina il pui in asa fel incat sa duca masa (minus) la pinul 85.

de ce sa mai pun buton in masina? nu merge din telecomanda cand e contactul pus ?
IRONICK
Thecagero, pot sa iti spun daca te intereseaza cum poate fi dezlipita rovigneta. Se delipeste in asa de multe bucati . . . post-336-1110552439.gif
Como
Stiu, mersi, ca m-am luat la tranta cu una wink.gif Am gasit ceva prin manual, cica banda adeziva pe ambele parti, sper ca au respectat manualul si n-au bagat super glue. Pana la urma o sa ma duc tot la ei, uf!
GoGu
@cation: nu stiu, incearca. La a mea nu merge (cand e contactul pus butonul de pe telecomanda care deschide portbagajul isi schimba functia)...
catu
Salut
Vreau un raspuns obiectiv de la cei care si-au montat f.recent in service Dacia alarma de aia fara telecomanda la 4.5 mil. : reactioneaza atunci cand e necesar ? false alarmari - sensibilitate ? ti se umple masina de fire sau se leaga direct la comp. ? isi merita pretul - destul de piperat - in principiu ? poate e chiar cineva din IS , pt. mai multe detalii..
Multumesc
GoGu
Alarma Cobra fara telecomanda nu are senzor de soc, foloseste intrerupatoarele existente la usi si portbagaj (nu stiu daca se ostenesc sa puna si la capota) si senzori volumetrici (reactioneaza la miscare in habitaclu) care mai dau alarme false - la o musca, la un odorizant care se misca, nu foarte des dar...
Sirena, dupa procedura se monteaza in portbagaj, in carcasa sirenei aflandu-se si toata electronica. Senzorii volumetrici se monteaza pe cei doi stalpi spate. Fire prea multe n-are, dar dupa stiinta mea nu prea se leaga la computer (UCH), ce-i drept foloseste niste semnale comune: semnalizare, semnal usi deschise, comanda actuatoare si se mai leaga la alimentare.
In plus nu iti da posibilitatea deschiderii portbagajului din telecomanda (daca ai Logan dintr-asta serie noua cu portbagajul legat la inchidere centralizata nu mai e o problema).

Si e 4,5 mil. fara instalare parca. Nu prea face...
catu
Cobra nu sunt astea de care se plang pe-aici pe forum ca-s cam proaste ?
da, 4,5 mil + montaj ..
fara senzor de soc - adica nu tipa la lovire ? preavertizare 1 sec - alarmare la repetarea imediata a socului ??
eu am avut pe alta masina o alarma cu senzori volumetrici si nu se declansa la muste , odorizante , incalzire habitaclu etc. - numai la chestii reale , mana bagata pe geam de ex. si a costat 100 eur cu montaj inclus - am sa trec pe la dealer dar n-am chef sa dau un pumn de bani pe o alarma de kk..
merci Gogule
GoGu
post dublu...
GoGu
Nu, nu reactioneaza la lovire, doar la deschidere usi, portbagaj si, sper, capota sau miscare in habitaclu. Am inteles ca se poate adapta un senzor de soc, dar nu stiu cum.
Despre calitatea alarmelor Cobra nu stiu ce sa zic... nu cred ca-s chiar proaste, doar ca le vand astia cam scump.
marianrec
Este foarte usor sa adapezi senzor de soc, singura problema este ca nu poti avea prealarma.
hash
Mai concret, cum faci asta ?
marianrec
Majoritatea senzorilor de soc au 3 fire, rosu-- plus, negru -- minus si albastru este o iesire de minus pe care o conectezi la intrarea de usi a alarmei. Culorile pot diferi dar in marea majoritate a cazurilor acestea sunt.
B30KDT
m-am lovit si eu de o mica problema si rog ajutor
am incercat sa montez alarma si inchiderea pe telecomanda(sa deschid toate usile doar din telecomanda si cu cheia doar sofer) folosesc inchiderea fara modulul ei si m-am cam blocat.

am atasat mai jos o schema a situatiei in care ma aflu

maro + lumina de parcare unde il prind?la semnale sau la becurile de marsarier
firul alb si maro de la actuator imi raman libere ,ce fac cu ele?
dupa ce dezarmez alarma dupa vreo 20 sec se armeaza singura si se blocheaza si actuatoarele,de ce?
firul rosu/negru deschidere portbagaj ,unde il prind?
aceeasi intrebare si pt firul portocaliu (-) derclansator usa,verde/negru (+) decalansator usa,portocaliu/alb (+) declansator aprindere

GoGu
cu deschiderea portbagajului vezi mai sus, am mai raspuns cuiva.

Faptul ca se rearmeaza dupa 20 sec. nu e bug, e feature. Daca deschizi o usa in astea 20 sec. nu se mai rearmeaza. Dar cum se pare ca tu nu ai legat usile alarma n-are cum sa stie ca ai deschis vreo usa.

Declansator (trigger) usi, in cazul tau e firul portocaliu. Firul verde/negru nu se foloseste. Firul portocaliu il legi la butoanele de la usi (sa dea la masa cand deschizi usa).

Declansator aprindere (ce traduceri chinezesti sa mor io...) s-ar putea (90%) sa fie plus DUPA contact. Ca sa urle daca pune cineva contactul cat e armata, ca sa stie ea ca-i masina pornita si, daca stie, sa inchida usile dupa ce pui contactul.

Fire maro ai doua? Ele merg la + semnalizare stanga/ dreapta. Daca e unul singur separi stanga de dreapta cu diode.

Firele nefolosite le izolezi si le lasi acolo.
B30KDT
unitatea centrala a alarmei unde imi recomandati sa o pun?astfel incat antena sa aiba acoperire pe o distanta mai mare?sirena o montez la motor.
declansator aprindere e trecut in engleza ingition trigger input(am schema si in ro si in en)
GoGu
Sub bord, cat mai sus.
B30KDT
am montat alarma si e ok pana acu
de unde pot sa iau o sirena ca asta e cam aiurea nu prea face zgomot
senzoru de soc unde il montez?ca am dat picioare in roata am miscat de masina si nu porneste alarma
sirena trebuie montata la motor ,nu?
catalin_gc
Are cineva alarma Premier sau Astra777 ? Merg de pe cheia masinii sau trebuie si telecomanda?
driverx
Am o gramada de poze cu instalarea sub balcon (...mai exact la garaj biggrin.gif) a unei alarme pe Logan. Intereseaza pe cineva? Stau in lipsa cu timpul deocamdata, da' sa stiu daca merita sa imi bat capul usor usor sa compilez ceva.....
ksi_id
Are cineva schema de la alarma auto typeR?
Am nevoie urgent si nu am gasit-o.
ksi_id
Chiar nu stie nimeni? Pleaseeeeeeee
zvasti
ok.am citit tot topicul.acum problema: am montat o alarma scorpion pe masina din semnatura. dupa ce armez, trec cele 25 sec. (sau cate or fi) si se stinge plafoniera, incepe sa tipe. e de la plafoniera (ca am inteles ca da - sau ceva si alarma "vede" ca e ceva deschis) ? sau e de la nu stiu ce releu din UCH pe langa care e pus senzorul de soc (ca si varianta asta am gasit-o) ? asadar, ce fac? mut senzorul de soc mai incolo sau trebuie sa fac ceva cu plafoniera, sa nu se mai stinga treptat? dati-mi un raspuns, va rog, ca innebunesc deja sa stau langa masina jumatate de minut dupa ce o inchid, cu ochii ca pe butelie, ca sa o opresc din piunat.
iulisan
Are cineva schema de instalare a modelului de alarma Premier cl-5600...? Multumesc.Am montat la dealerul Skoda Iasi o alarma Wintec lea-826 dar senzorul de soc nu functioneaza cum trebuie,nu se declanseaza alarma atunci cand masina este bruscata.Ceva sugestii de ce se intampla asta ?Multumesc.
GoGu
@zvasti: vezi daca nu are ceva asemanator cu "door trigger delay", o setare care sa activeze asa ceva. In principiu asta ar face ca alarma sa bage in seama comutatoarele de la usi dupa un timp, uzual 30-35 secunde de la armare, timp suficient pt. ca plafoniera sa se stinga.
zvasti
nu e de la senzorul de soc, ca l-am dat jos. e clar de la "intarzierea" plafonierei.nu are nici o setare de genul "door trigger delay".acum tre sa vad cum sa fac un "by-pass" sau ceva, la stingerea aia treptata.asta e.daca cumparam eu alarma, gaseam ceva mai competent.asa, trebuie sa ma multumesc cu asta, ca de dat jos, eu nu o mai dau
GoGu
alarma e cea cu schema de conectare din poza? Vezi ca setarea cu delay-ul e de obicei dintr-un jumper (vezi in poza S1 si S2, nu am poza completa, nu le stiu functiile). Cauta in manual. Mi se pare putin probabil ca alarma sa nu aiba functia asta.

banuiala 2: nu prea vad bine in poza, dar alarma pare a avea door trigger si pe + si pe -. Vezi sa nu le fi legat pe amandoua (trebuie numai pe -). Daca ai putea scana schema de conectare cred ca te-as putea ajuta mai mult (sau macar sa-mi confirmi ca e asta, ca discutam pe ea).
IRONICK
Ca sa nu mai stau eu sa caut .. unde gasesc conector cu 4 pini (daca are si cablu si mai bine) pentru a conecta la alarma un senzor de perimetru.

[attachmentid=36357]
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.