Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ALARME (Reunit)
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > In Car Entertainment > Car Security - Alarme Auto
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
gamezcdr
Eu am Cobra pana acum n-am avut probleme mari cu ea (uneori cand revin la masina dupa 8 ore suna 3 beepuri si se aprinde becul rosu din bord de la alarma nu ala antidemaraj). Chestia e ca eu stiu ca nu are senzor de perimetru. E o alarma simpla daca deschizi ceva urla dar in rest nu stie sa faca nimic.
simon
QUOTE(M@nuel @ 3 Oct 2005, 19:03)
Heh, alarma falsa smile.gif Era de la baterie; am fost la service si mi-a zis omul din prima sa schimb bateria chiar daca indicatorul arata "full". Acum merge ca-n prima zi. Marturisesc ca as fi preferat sa fie defect ca sa mi-l schimbe pe garantie fiindca pe asta l-am purtat vreo 2 saptamani fara husa si s-a cam zgariat...
*


Mi-am amintit de postul tau cind si la mine pagerul a inceput sa abereze cu sirg si mi-a ajuns in ziua cind trecind pe linga masina am vazut ca usile sint descuiate. blink.gif Ma uit pe pager, simbolul imi arata ca sint incuiate. Deschid o usa, incepe sa urle alarma.
Deci, usi descuiate, alarma armata, pager cu imagine de usi incuiate, indicator baterie pager full load. huh.gif Am schimbat bateria, alta viata, totul merge rapid si sigur ca la inceput. smile.gif
Concluzia: alarma Wintec ai, bateria la 3-4 luni trebuie sa o schimbi. Cheers.
-Scorpio-
ce senzor de perimetru mi-ati recomanda pt un EagleMaster 5100? ma intereseaza un model cu doua zone care sa se poata cumpara online.
ice cube
QUOTE(Vic70 @ 23 Nov 2005, 00:03)
Dragi  prieteni,sunt posesorul unui Logan Laureate 1,4 si am montat alarma Cobra "agreata" , fara telecomanda.Pana acum n-am avut probleme cu ea , dar mi se pare prea putin sensibila la socuri,o lovesti destul de zdravan si nu zice nimic,stie cineva daca se poate regla sensibilitatea si cum anume,ca pe ext. n-am vazut nici-un potentiometru...Un coleg care si-a montat o alarma cu telec.(nu stiu ce tip,dar cred ca tot una agreata,i-au montat-o cei de la IPSO de cand a luat masina,aprox 4 luni) spunea ca a lui are un potentiometru si a reglat-o astfel incat sa sune la lovituri mai serioase...
Multumesc.
*


Draga prietene, si eu am Cobra. Poti sa lovesti masina pana o flecesti, ca n-o sa sune nimic. N-are senzor de soc. Reactioneaza numai la deschidere si la patrunderea in interior(senzor volumetric). Citeste caracteristicile tehnice si nu-i cere ce ai vrea tu. Da si ea ce poate. Dar, pentru ce stie, e buna.
Pentru caracteristici, citeste postul 1246 al lui stalpabo.
basseonline
EU am Matt 679 de 3 ani si vreau sa spun ca e un ciine de paza feroce si tacut
au scos modele noi si vreau sa o schimb

asta sint baieti destepti

fii atent ce politica au

cind schimba modelul si o fac des (nu ca aia de la alcrr de 8ani aceleasi functii)

pastreaza modelul de mufele de fiecare data
dar schimba softul cu ultimele functii de la cele mai bengoase alarme din lume

te duci la aia de Seleniu la tricodava si le spui ca vrei modelul nou

ei iti pune alta alarma pe mufele vechi

1 nu mai platesti montaj
2 scutesti timp
3 iti da bani pe cea veche ptr piese de schimb ca au garantie pe viata si dupa 5
ani nu mai gasesc piese si le dezmembreaza pe cele vechi
4 iti pun ultima generatie de alarma

nu e marfa?

U un model sucar cu diagnoza pe pc

te duci si zici ca suna alarma in baga o mufa sub bord si iti spune tot de ce suna cind a sunat cit a sunat iti regleza socul cum vrei tu

sint super multumit

daca vrei sa te uiti pe net vezi pe www.sistemedealarma.ro ca au si preturi

daca vrei da-mi un mail si iti spun nr patronului ca e super oK
Sony
Asta se numeste cumva reclama gratuita?
Si ca idee: Nu mai minti! Nu poti avea pe o masina o alarma de 3 ani, cand masina a inceput sa se fabrice acum 2,5 ani. wink.gif Doar daca ti-ai pus o alarma uzata. laugh.gif
Bitu
QUOTE(-Scorpio- @ 1 Dec 2005, 00:25)
ce senzor de perimetru mi-ati recomanda pt un EagleMaster 5100? ma intereseaza un model cu doua zone care sa se poata cumpara online.
*




Vezi aici:
http://www.nettrading.ro

Eu mi-am luat de la ei si alarma si IC (Eaglemaster) si senzor de perimetru care poate fi folosit interior/exterior; unde vrei.
Fara a le face vreo reclama, sunt cei mai competitivi ca pret.
Numai bine!
Bitu


Pentru tarzy

Salut!
Spune-mi te rog, am o Nova Gti si vreau sa-i pun IC si alarma Eaglemaster.
Pt. portbagaj trebuie bagat firul de la alarma prin releu?
Daca da, pot sa il bag prin releul cu care vine alarma?
Mersi mult!
iulianv
@Bitu

Eu mi-am montat o alarma EagleMaster tip AS100 pe berlina mea si am pus releu pe iesirea de comanda a acuatorului de la portbagaj.

Releul din kitul alarmei se poate folosi, este prea bun. La actionare un acuator ia un curent de 1-1,2A, deci iti trebuie un releu actionat la 12V si ale carui contacte sa suporte acest curent. Nu mai stiu cat tine cel care vine cu alarma, dar parca 30A.
Bitu
@ iulianv

Alarma este Eaglemaster CL5100T, iar inchiderea CL500.In plus, as mai avea senzorul de miscare de montat.

Ar fi 1,2 A / actuator x 5 actuatoare = 6 A.
Sau totusi cred ca 1,2 A / actuator x 1 actuator = 1,2 A, pt. ca alarma are buton separat pt. deschiderea portbagajului, deci se actioneaza doar actuatorul de la portbagaj, nu toate 5.


Stii sa-mi spui si cum s-ar lega actuatorul pt. portbagaj la piciorusele releului?
...si releul vine montat sub bord si doar firele merg in spate, la actuator, sau se monteaza si releul pe undeva prin spate?

Imi cer scuze pentru insistenta, dar as vrea sa-mi montez singur toata treaba asta, sa mai ieftinesc 1 ban.


Ce crezi, de fiabilitatea alarmei si inchiderii asteia?....ca am vazut multe pareri si sunt impartite... wacko.gif

Multumesc, oricum pt. raspuns.
Numai bine!
iulianv
Daca vrei sa-ti montezi singur alarma este bine sa citesti cele doua fisiere *.doc puse de Tarzy aici: http://www.daciaclub.ro/https://www.reno.ro/index.php?showtopic=3992&hl

Sunt foarte bine documentate, le-am folosit si eu cand mi-am montat alarma si inchiderea. Eu le-am montat acum 6 luni si sunt multumit cum se comporta. Am pus inchidere centralizata numai pe portierele fata. Portierele spate le deschizi oricum mai rar si acolo cica acuatoarele se uzeaza mai repede.

Releul pentru actionat deschiderea portbagajului l-am montat langa alarma, in compartimentul sigurantelor. Eu am legat releul asa:

- un capat al bobinei releului la pinul alarmei care comanda deschidera portbagajului (pinul se pune la masa cand actionez butonul de dezarmare pt. 2 sec.)
- celalalt pin de la bobina l-am pus la +12V permanent
- contactul comun al releului la +12V permanent
- contactul normal deschis al releului se leaga la un fir de la acuator (am folosit acuator cu 2 fire)
- celalalt fir de la acuator l-am legat la un surub cu care am fixat respectivul acuator de portbagaj.

Spor la treaba!
sionut2705
Va salut. Am si eu o problema cu Logan-ul meu. Doresc instalarea pe masina a unei alarme care sa aiba inclus in ea senzori de perimetru, geam spart. Din pacate, cei de la dacia nu ofera garantie decat numai pentru alarma lor "logan" care nu are inclus nici un fel de senzor pe ea si la un pret de peste 600 RON. Orice alta alarma instalata duce la pierderea garantiei la partea electrica. Voi cum v-ati rezolvat? Astept sugestii.
simon
Senzorii nu sint inclusi, se cumpara separat si se conecteaza la centrala alarmei. De obicei poti pune 2 senzori, cel de soc si cel de perimetru. Dar pe fire, in paralel pe intrarea socului, poti pune si alti senzori daca ti se par utili.
In legatura cu pierderea garantiei s-a discutat mult in acest topic. Trebuie sa gasesti un Service Dacia care are un electrician care accepta sa-ti instaleze alarma si care te va asigura ca in acel Service nu vei avea probleme cu garantia la partea electrica. Te vei tine in continuare pentru toate problemele electrice de el. Montajul alarmei se va face cu factura si chitanta care certifica faptul ca alarma s-a pus in acel service. Mai garantie de atit nu ai cum obtine. Asa am facut toti.
dae
QUOTE(sionut2705 @ 16 Dec 2005, 22:50)
Va salut. Am si eu o problema cu Logan-ul meu. Doresc instalarea pe masina a unei alarme care sa aiba inclus in ea senzori de perimetru, geam spart. Din pacate, cei de la dacia nu ofera garantie decat numai pentru alarma lor "logan" care nu are inclus nici un fel de senzor pe ea si la un pret de peste 600 RON. Orice alta alarma instalata duce la pierderea garantiei la partea electrica. Voi cum v-ati rezolvat? Astept sugestii.
*



nu echiar asa
trebue sa-ti montezi alarma intr-o firma autorizata
e de ajuns sa saiba ceva de genul asta

http://www.seleniu.ro/despre2.php?id_despre=1

daca intir pe pagina de la rarom.ro(RAR) vezi ca sint multe firme autorizate sa faca instalari de alarme pe masina

unii ighit galusca si monteaza ce vor iei
altii monteaza unde apuca
altii la firme autorizate
tu faci cum te taie capul

dar e dreptul tau sa pui pe masina ta ce iti doresti daca nu deranjezi pe cei din jur(senzorul de perimetru?)
-Scorpio-
prin optica Dacia nu-i deajuns sa aiba certificare RAR pt ati monta alarma la ei. in perioada de garantie numai service-urile acreditate dacia au voie sa intervina asupra autoturismului. este si o politica de monopol a Daciei, dar totusi dacia nu-ti poate garanta autovehicolul dupa ce isi baga gigi electricianul nasul prin masina fara o metodologie dacia. iar varianta cu gasitul unui electrician dintr-un service dacia cu care sa-ti faci treaba e buna atata timp cat nu ai probleme cu ei si nu trebuie sa mergi in alt service sau trebuie sa ceri expertiza dacia.
simon
dae, vezi ca bati cimpii patriei si te-ai ratacit. Te duci la o firma de alarme si daca ai busit ceva la electrica cine iti mai repara Loganul? Firma de alarme? Iti dau exemplu patania unui prieten. I-a picat bateria dupa 3 luni de la achizitia masinii. Moarta si ingropata. Daca avea alarma montata la BroscautiiDinDeal.srl, mare firma de alarme mare, nu dadeau cei de la Dacia vina pe alarma? Imediat!! Ii mai schimba bateria? Vezi sa nu. Sigur, de aici putem purcede cu imaginatia pe domeniul spagutelor, relatiilor etc. Dar este riscant rau asa ca lasaneee, lasaneee.
Bafta.
-Scorpio-
mai simon, nu sunt aparatorul monopolurilor dacia si as fi incantat sa fie asa cum zici tu. si io m-as bucura de smulgerea unui raspuns oficial dacia asa cum s-a reusit in cazul uleiurilor non-daciaoil, macar ca sunt si eu in situatia de a trebui sa-mi montez alarma, iar cea oferita de dacia imi pare enorm de scumpa si slab dotata. da un mail la VC si vezi ce-ti raspund, ca io am telefonat la ei. si de multe ori faptul ca ei inchid ochii la anumite lucruri nu inseamna ca la o adica nu pot sa-ti ridice garantia. motivul pt care inchid ochii, dupa parerea mea, este ca ei lucreaza la imagine si prefera sa mai schimbe cate un acumulator care cel mai probabil nu s-a dus din cauza alarmei, decat sa fie in litigii cu clientii si asta sa le afecteze imaginea si implicit vanzarile. faptul ca politica lor de pana acuma a fost sa nu ridice garantiile decat in cazuri serios intemeiate nu inseamna ca la o adica nu pot sa o faca. concluzie: nu faci cum zic ei, esti la marinimia lor.
simon
Mai Scorpio!
Prietenul meu mi-a spus ca bateria s-a schimbat imediat pentru ca era limpede ca se defectase iremediabil. Nu a existat nici un comentariu.
In legatura cu alarma si garantia lucrurile sint consfintite de practica. Avem alarme aproape toti si cred ca o infima minoritate o are pe cea 'oficiala'. Acceptarea garantiei incepe si se termina cu electricianul. El constata si-i spune sefului concluzia. Nu afirm ca ar face cine stie ce matrapazlicuri dar el a pus alarma, stie ca a lucrat corect, nu vei avea probleme cu el. De altfel, tot ei sint cei care refuza sa umble prea mult pe instalatia electrica a masinii. Unii nu vor sa monteze alarma cu pornire motor de la distanta sau chiar nu vor sa-ti conecteze releul imobilizator.
In concluzie, bunul electrician auto este alfa si omega in aceasta problema. Gaseste-l si-ti vei rezolva problema. Ai curaj, fii ca noi. laugh.gif
marius80_eugen
O carte pentru Crime Stopper aveti pe aici ? Mai are cineva ? Ca nu am cartea si ma oftic , pentru ca vreau sa stiu ce mai pot pune pe ea , adica senzor de perimetru , pager , ... Merci !
george_slz
Am o alarma careia nu ii cunosc numele, are o telecomanda lunguiata cu 3 butoane si are urmatoarea problema jenanta. Daca deschid hayonul din cheie cu alarma armata, se intampla sa se dezactiveze brusc alarma si sa deblocheze usile, fara nici un sunet de avertizare.

Unii de la un centru de instalari mi-au spus ca e dusa U.C. Oare? sau nu e bine instalat firul care face legatura la masa cand se deschide hayonul...

Ajutati-ma!
duxer_dela_romania
Doresc foarte mult sa stiu cum se instaleaza aceasta alarma THOR C418. Mi am achizitionat o din Metro si am montat o pe un Espero. Nu am facut cine stie ce probe, dar am observat ca dupa ce opresc motorul fara a scoate cheia din contact CAND DESCHID O USA SI APOI O INCHID alarma se armeaza si imi INCHIDE USILE.
stiu ca sunt cativa dintre voi care ati montat si ati reust. POATE nu am montat ceva bine? a
aaa... si nici nu ma mai atentioneaza de faptul ca nu am armat masina.... pir si simplu se inchide masina si chiar RISC sa raman CU CHEILE IN CONTACT, iar eu pe dinafara (lucru care s a si intamplat).
Manuel
It's not a bug, it's a feature! smile.gif Si se cheama "automatic door locking" adica incuie automat usile, de obicei cam la 30 sec. de la inchiderea ultimei portiere. Este o functie programabila, asa ca se poate dezactiva. Cauta in manual si vezi cum se seteaza.
niq_ro
cum pot conecta o alarma cu telecomanda la inchiderea existenta pe masina?

macar schema electrica are cineva? ma intereseaza unde leg exact firele de comanda de la alarma externa
duxer_dela_romania
QUOTE(M@nuel @ 22 Dec 2005, 06:04)
It's not a bug, it's a feature! smile.gif Si se cheama "automatic door locking" adica incuie automat usile, de obicei cam la 30 sec. de la inchiderea ultimei portiere. Este o functie programabila, asa ca se poate dezactiva. Cauta in manual si vezi cum se seteaza.
*



da, da, da ... nuu cred ca e prea programabila aceasta functie. sau cel putindin manualul de utilizare (o fitzuica xeroxata - ce i drept pe o hartie velina) programabile sunt doar functiile VALET, MEMORAREA unei noi telecomenzi si MODUL SILENT.
Nu am legat firul la pedala de frana, ceea ce din spusele unui amic de pe forum ar fi primordial in functionarea alarmei.Am sa leg acel fir si voi vedea ce se intampla. Merci ptr raspuns.
pasparache
Stie careva ceva despre alarma LEADWAY LY-928? Intentionez sa-mi montez o astfel de alarma pe Loganul meu si as vrea sa stiu mai multe legate de functiile sale si nu numai (fiabilitate in special). Ce am gasit pe net imi este insuficient:
1. Telecomanda impermeabila
2. Functie de invatare a codului telecomenzi
3. Deschidere portbagaj din telecomanda
4. Cautare in parcare
5. Deschidere/Inchidere centralizata
6. Detectarea alarmelor false
7. Avertizare la mersul cu spatele
8. Senzor de soc
simon
QUOTE(pasparache @ 26 Dec 2005, 23:28)
1. Telecomanda impermeabila
7. Avertizare la mersul cu spatele
*


1. blink.gif radmasa.gif
2. rolleyes.gif Nu cumva cind mergi cu spatele nu iti trebuie alarma?! Adica este dezarmata. Care va sa zica nu este.
In rest, nu stiu nimic despre alarma aceasta. Sorry.
dae
QUOTE(george_slz @ 20 Dec 2005, 21:54)
Am o alarma careia nu ii cunosc numele, are o telecomanda lunguiata cu 3 butoane si are urmatoarea problema jenanta. Daca deschid hayonul din cheie cu alarma armata, se intampla sa se dezactiveze brusc alarma si sa deblocheze usile, fara nici un sunet de avertizare.

Unii de la un centru de instalari mi-au spus ca e dusa U.C. Oare? sau nu e bine instalat firul care face legatura la masa cand se deschide hayonul...

Ajutati-ma!
*



nu e de la alarma ci de la cum afost instalata alarma
daca alarma nu are intreare de portbagaj separata se leaga portbagajul la circuitul de usi ca este mai comod
daca descui o usa cu cheia si apoi o deschizi incet o sa constati ca in momentul cind se deschide si contactul de usi toate usile se descuie

ca sa scapi de problema trebue sa pui niste diode sa faci separatie intre usi si portbagaj

sau leaga intrarea de portbagaj impreuna cu cea de capota si ai scapat de diode
dae
QUOTE(simon @ 17 Dec 2005, 11:03)
dae, vezi ca bati cimpii patriei si te-ai ratacit. Te duci la o firma de alarme si daca ai busit ceva la electrica cine iti mai repara Loganul? Firma de alarme? Iti dau exemplu patania unui prieten. I-a picat bateria dupa 3 luni de la achizitia masinii. Moarta si ingropata. Daca  avea alarma montata la BroscautiiDinDeal.srl, mare firma de alarme mare,  nu dadeau cei de la Dacia vina pe alarma? Imediat!! Ii mai schimba bateria? Vezi sa nu. Sigur, de aici putem purcede cu imaginatia pe domeniul spagutelor, relatiilor etc. Dar este riscant rau asa ca lasaneee, lasaneee.
Bafta.
*



stai ca nu e chiar asa !
de 10 ani de cind lucrez cu alarme nu am vazut o baterie descarcata din acuza alarmnei si crede-ma saptaminal am pornit 2-3 care reclamau alarma ca nu-i mai pormea masina
am cumparat un robot de pornire si plecam la reclamatie
Cind puneam roborul pe baterie ba se aprindeau farurile ,ba plafoniera ba pozitiile ba casetofonul ba electoventilatorul
ce daca dadeau vina pe alarma ? cit dura sa-i verifice consumul? daca va lasati influientati de vorbe platiti baterii

AM INCETAT SA MA MAI BAT CU MORILE DE VINT IN IANUARIE SEMNEZ UN CONTRACT DE ASIGURARE CU O FIRMA MARE CARE VA DESPAGUBESTE DACA SERVICE-UL DACIA VA DA CONSTATARE CA DIN CAUZA NOASTRA S-A STRICAT CEVA LA MASINA

NU E MAI SIMPLU ASA



dae
QUOTE(marius80_eugen @ 20 Dec 2005, 16:17)
O carte pentru Crime Stopper aveti pe aici ? Mai are cineva ? Ca nu am cartea si ma oftic , pentru ca vreau sa stiu ce mai pot pune pe ea , adica senzor de perimetru , pager , ... Merci !
*




DE CE ITI TREBUE CARTE

PAGERUL SE LEAGA PE FIRUL DE LUMINA(ALA CARE APRINDE LUMINILE ATUNCI CIND SUNA ALARMA)
PERIMETRU SE LEAGA IN PARALEL PE SOC
SUPER SIMPLU
CE ATITA DOCUMENTATIE?
dae
QUOTE(-Scorpio- @ 17 Dec 2005, 08:34)
prin optica Dacia nu-i deajuns sa aiba certificare RAR pt ati monta alarma la ei. in perioada de garantie numai service-urile acreditate dacia au voie sa intervina asupra autoturismului. este si o politica de monopol a Daciei, dar totusi dacia nu-ti poate garanta autovehicolul dupa ce isi baga gigi electricianul nasul prin masina fara o metodologie dacia. iar varianta cu gasitul unui electrician dintr-un service dacia cu care sa-ti faci treaba e buna atata timp cat nu ai probleme cu ei si nu trebuie sa mergi in alt service sau trebuie sa ceri expertiza dacia.
*



TU AI DREPTATE

LUCRURILE STAU PUTIN ALT FEL AI MONTAT ALARMA OK DACA AI PLECAT CU MASINA DE LA ALARME FUNCTIONIND SI DUPA n LUNI SE STRICA MOTORASUL DE LA AEROTERMA, FACE PARTE DIN INSTALATIA ELECTRICA A MASINII NU? DE CE SA NU FIE IN GARANTIE?

CINE STRICA PLATESTE ! DAR TREBUE SA ACCEPTAM CA SI FABRICA MAI DA GHERLE

EU CRED CA E O PROBLEMA DE EXPRIMARE INTENTIONATA

UNI SPUN PIERZI GARANTIA MASINII
ALTII GARANTIA PARTII ELECTRICE
IN REALAITATE DACA SE PRAJESTE CEVA DIN CAUZA ALARMEI ALA IASE DIN GARANTIE !!
OK SI MI SE PARE CORECT SA PLATEASCA CEL CARE A MONTATA ALARMA!!

SINCER CITI DINTRE CEI CE SINT PE FORUM NU-SI BAGA NASUL PE UNDE NU LE FIERBE OLALA
DE AIA AU DEVENIT CEI DE LA DACIA ASA SEVERI
PENTU O ECONOMIE DE CITEVA ZECI DE LEI ITI IEI ALARMA DIN METRO SAU DE PE NET SI TI-O MONTEZI SINGUR SAU IN SPATELE BLOCULUI PE TROTUAR SI CIND PRAJEST CEVA DAI DIN COLT IN COLT CA ESTE MASINA IN GARANTIE
CREZI CA E CORECT?
dae
QUOTE(niq_ro @ 22 Dec 2005, 13:46)
cum pot conecta o alarma cu telecomanda la inchiderea existenta pe masina?

macar schema electrica are cineva? ma intereseaza unde leg exact firele de comanda de la alarma externa
*




TU VREI EXACT UNDE SA LEGI DAR NU SPUI SI TU CE MASINA AI ?


DACA VREI ITI DAU PE CINEVA DIN CRAIOVA?
POLISTART ITI SPUNE CAVA?
DA-MI UN MAIL DACA VREI MAI MULTE DETALII
simon
QUOTE(dae @ 28 Dec 2005, 01:54)
de 10 ani de cind lucrez cu alarme nu am vazut o baterie descarcata din acuza alarmnei si crede-ma saptaminal am pornit 2-3 care reclamau alarma ca nu-i mai pormea masina
AM INCETAT SA MA MAI BAT CU MORILE DE VINT IN IANUARIE SEMNEZ UN CONTRACT DE ASIGURARE CU O FIRMA MARE CARE VA DESPAGUBESTE DACA SERVICE-UL DACIA VA DA CONSTATARE CA DIN CAUZA NOASTRA S-A STRICAT CEVA LA MASINA
*


Inteleg ca tu vorbesti ca parte interesata adica montezi alarme. Trebuia sa spui asa de la inceput. Nu ne mai deranjam sa combatem cu tine, pentru ca esti in domeniu. Dupa cum ai inceput am crezut ca esti unul din aia care fac reclama jalnica pe forum.
Sint de acord ca alarma nu descarca bateria, dar cind te duci la service iti baga in bot imediat textul acesta. Am auzit de Logan ars 100% si concluzia a fost ca din cauza alarmei. Stii cine trage concluzia? Service-ul.
Trebuie sa accepti ca, in garantie fiind, sintem legati de service cu un cordon ombilical. Trebuie, de asemenea, sa accepti ca masinile in garantie sint ale service-ului iar cele care au iesit sint ale tale. Stiu ca vrei o felie mai mare, ca noi toti de altfel, dar nu ai ce face. Eu nu as avea incredere in asigurarea ta. De abia am incredere in CASCO si RCA si avem destul de patimit cu ele. Tu spui ca asiguratorul tau va plati ceea ce nu vrea sa schimbe service-ul. La momentul respectiv, sau pentru toti anii de garantie cind service-ul ne va da cu flit? Vezi, este complicat. Asigurarea asta a ta seamana cu incercatul pepenilor. Cumparatorul spune ca nu este bun iar vinzatorul spune ca mai bun ca ala nici ca a existat pe pamint. Parca vad ce milogeli pe la firma de asigurare. Cine va certifica daca alarma a fost de vina sau nu? Tu in nici un caz.
Stii, in orice domeniu, este important nivelul de competenta recunoscut. Asa cum am spus in alt post, electricianul auto din service are nivel de competenta maxim recunoscut in problema garantiei. Seful lui, care semneaza, are incredere in el si treaba este simpla. Tu, de la firma de alarme, ai nivel minim de competenta pentru Dacia. Rezulta de aici ca nu pe mine, ca proprietar de Logan, trebuie sa ma convingi sau sa ma amagesti cu nu stiu ce asigurarare sau cu scrisul tau cu majuscule ci pe producatorul Dacia care, cine stie, daca este impresionat de cunostintele si dotarile atelierului tau, te va accepta pentru a instala alarme in perioada de garantie. Acesta este singurul tau drum, da-i bice!
klaus
QUOTE(dae @ 28 Dec 2005, 02:18)
SINCER CITI DINTRE CEI CE SINT PE FORUM NU-SI BAGA NASUL PE UNDE NU LE FIERBE OLALA
DE AIA AU DEVENIT CEI DE LA DACIA ASA SEVERI
*
As putea sa mentionez cu umilinta ca cei de la Dacia nu au devenit (caci erau...) severi din cauza celor de pe forum (care din intamplare mai stiu ce fac din cand in cand...) ci din cauza IDIOTILOR CARE MONTEAZA ALARME?
As putea sa mentionez cata INCOMPETENTA se regaseste in foarte multe (ca sa nu zic majoritatea) service-urilor de montat alarme?
Ca doar daca te uiti pe aici pe forum ai sa vezi cel putin 3-4 probleme datorate montarii alarmelor de catre "profesionistii" de la firme de montat alarme, probleme la care multi membrii ai forumului au dat rezolvari corecte...
Eu va inteleg pe voi, montatorii de alarme, ca va e lene sa trageti fire de la baterie, ca va e lene sa inseriati relee de comanda, dar asta nu inseamna ca acest forum i-a facut pe cei de la Dacia sa fie severi.

Sa fim seriosi! Sa ma repet: IDIOTII care monteaza alarme i-au facut pe cei de la Dacia sa fie severi.

Eu nu am vazut aici pe forum o singura problema cu UCH-ul datorata interventiilor co-forumistilor, dar am vazut probleme si cu alimentarea lui (ca s-au legat direct DUPA siguranta lui de alimentare), si cu receptia semnalului de la telecomanda cheii, din cauza alarmelor montate deficitar.
De asemenea, tot din cauza INCOMPETENTILOR care monteaza "profesional" alarme, fara a alimenta modulele prin relee, s-au stricat numai pe aici vreo 3-4 senzori de marsarier, ca s-au legat direct pe ei...
Eu zic sa o lasi mai moale ca din cauza noastra. Cauza e chiar in ograda voastra. Si anume INCOMPETENTA de care dau dovada o serie de "profesionisti" in ale alarmelor.
Ceea ce enunti tu este exact treaba cu barna si paiul. Eu zic sa incercati sa mai vedeti si barna din ochiul vostru, ca am impresia ca va deranjeaza vederea...
ionutctn
Mah fratilor si oameni buni scuzati ca ma bag iar in seama dar tin sa anunt ca tocmai ce mi-am montat la un service din asta de alarme alarma plus inchidere centralizata pe 4 usi plus deschidere electrica portbagaj din telecomanda. Alarma a costat 2,5 mil ROL nush de care e (nu mai tin minte dar nici o problema cu ea pana acum), ce sa mai zic cu tot cu manopera un pic peste 4 mil si jumate.
Si ca sa nu fiu carcotas recunosc faptul ca singura problema avuta pana acum a fost ca imi ramaneau avariile aprinse dupa ce dezarmam semn ca una din usi e deschisa ori capota. Am fost la aia si era senzorul de la portbagaj (cica portbagaj deschis dar nu era asa bineinteles). Garantia este de 5 ani la alarma si 1 an la inchidere.
Am uitat sa va spun ca masina mea este o dacie berlina CN4 model '99 si in acest sens tin sa multumesc tuturor care m-au ajutat si dat lamuriri in acest demers al meu.
Cu scuzele de rigoare va rog sa va continuati discutia.
simon
Pai, la masina ta puteai sa-i pui si beculete de Craciun. Ce importanta are? Discutia de fata este despre firmele de alarme care vor sa ne convinga pe cei cu Logan in garantie sa ne montam alarmele la ei, riscind pierderea garantiei la partea electrica.
hash
A montat cineva senzor de soc pe alarma Cobra , aceea fara telecomanda, pentru Logan ?
dae
QUOTE(klaus @ 28 Dec 2005, 08:58)
As putea sa mentionez cu umilinta ca cei de la Dacia nu au devenit (caci erau...) severi din cauza celor de pe forum (care din intamplare mai stiu ce fac din cand in cand...) ci din cauza IDIOTILOR CARE MONTEAZA ALARME?
As putea sa mentionez cata INCOMPETENTA se regaseste in foarte multe (ca sa nu zic majoritatea) service-urilor de montat alarme?
Ca doar daca te uiti pe aici pe forum ai sa vezi cel putin 3-4 probleme datorate montarii alarmelor de catre "profesionistii" de la firme de montat alarme, probleme la care multi membrii ai forumului au dat rezolvari corecte...
Eu va inteleg pe voi, montatorii de alarme, ca va e lene sa trageti fire de la baterie, ca va e lene sa inseriati relee de comanda, dar asta nu inseamna ca acest forum i-a facut pe cei de la Dacia sa fie severi.

Sa fim seriosi! Sa ma repet: IDIOTII care monteaza alarme i-au facut pe cei de la Dacia sa fie severi.

Eu nu am vazut aici pe forum o singura problema cu UCH-ul datorata interventiilor co-forumistilor, dar am vazut probleme si cu alimentarea lui (ca s-au legat direct DUPA siguranta lui de alimentare), si cu receptia semnalului de la telecomanda cheii, din cauza alarmelor montate deficitar.
De asemenea, tot din cauza INCOMPETENTILOR care monteaza "profesional" alarme, fara a alimenta modulele prin relee, s-au stricat numai pe aici vreo 3-4 senzori de marsarier, ca s-au legat direct pe ei...
Eu zic sa o lasi mai moale ca din cauza noastra. Cauza e chiar in ograda voastra. Si anume INCOMPETENTA de care dau dovada o serie de "profesionisti" in ale alarmelor.
Ceea ce enunti tu este exact treaba cu barna si paiul. Eu zic sa incercati sa mai vedeti si barna din ochiul vostru, ca am impresia ca va deranjeaza vederea...
*



scuze !! desi si pe forum sint dintre cei care isi baga nasul pe unde nu se pricep nu la ei faceam referire ci la cei care se dau montatori si fac tot felul de iginerii prin parcare

nu contest fiecare padure are si uscaturi in service-uri sint si incompetenti care reusesc sa se faca remarcati mult mai rapid decit cei competenti
nu are sens sa facem acum o pleduarie pe acasta tema fiecare dinte noi purtam oa parte din vina

hai sa lasam deoparte cauza si sa cautam impreuna rezolvare problemei!

poate dechideti chiar un topic pe acesta tema !!

Mie personal m-i se pare aberant sa m-i se impuna sa montez numai ce alarma vor ei!
De ce nu pun la dispozitie o gama mai variata de alarme?
cobra este o alarma silentioasa pentu tari civilizate cu grad de poluare fonica scazut
pe voi va incalzeste numai gindul ca are masina alarma?

sincer la problema ta cu UCH-ul sint convins ca ti-ai montat alarma la un dealer dacia daca nu sigur la un service unde lucra un fost angajat dacia
asta este practica lor!!

problema cu marsarier-ul nu o inteleg ptr ca alarma are intrare de marsarier si nu inteleg de ce ar trebui facuta o izolare cu releu a instalatiei

Multumesc pentru corectie si sincer eu nu consider ca fac parte de din categoria celor pe care i-ai enumerat mai sus si nu e cazul sa generalizezi

Eu va stau la dispozitie cu ,cunostintele acumulate iar daca va plictisesc aplcati-mi un ban definitiv

multumesc ca m-ati suportat




balamuc
QUOTE(dae @ 29 Dec 2005, 00:15)
Mie personal m-i se pare aberant sa m-i se impuna sa montez numai ce alarma vor ei!
*



Daca "ei" sunt clientii atunci mie mi se pare aberant ceea ce spui. Daca, insa, acei ei, sunt cei de la Dacia atunci intr-adevar e discutabil.
Eu a trebuit sa merg de 4 ori cu alarma la garantie ca suna ca o proasta fara nici un motiv.
Si de fiecare data baietii spuneau: gata, s-a rezolvat, am reglat-o.
Nici cu OPC-ul nu a mers treaba. Dabia cand m-am luat de masa, a mers. Urat din partea mea, stiu, plus ca puteau sa-mi dea flit instant pentru asta, dar se pare ca asta a tinut. A venit alt baiat care m-a auzit injurandu-l pe marele "maestru" in montari alarme si a rezolvat treaba recunoscand ca are un coleg dobitoc. Iata, ala a putut rezolva in 3 minute ceea ce celalalt nu a fost in stare 8 luni de zile in 3 intalniri cu el.
Bine macar ca eu mi-am pus alarma dupa ce a iesit din garantie neavand nici o grija in privinta asta.
dae
QUOTE(simon @ 28 Dec 2005, 08:38)
Inteleg ca tu vorbesti ca parte interesata adica montezi alarme. Trebuia sa spui asa de la inceput. Nu ne mai deranjam sa combatem cu tine, pentru ca esti in domeniu. Dupa cum ai inceput am crezut ca esti unul din aia care fac reclama jalnica pe forum.
Sint de acord ca alarma nu descarca bateria, dar cind te duci la service iti baga in bot imediat textul acesta. Am auzit de Logan ars 100% si concluzia a fost ca din cauza alarmei. Stii cine trage concluzia? Service-ul.
Trebuie sa accepti ca, in garantie fiind, sintem legati de service cu un cordon ombilical. Trebuie, de asemenea, sa accepti ca masinile in garantie sint ale service-ului iar cele care au iesit sint ale tale. Stiu ca vrei o felie mai mare, ca noi toti de altfel, dar nu ai ce face. Eu nu as avea incredere in asigurarea ta. De abia am incredere in CASCO si RCA si avem destul de patimit cu ele. Tu spui ca asiguratorul tau va plati ceea ce nu vrea sa schimbe service-ul. La momentul respectiv, sau pentru toti anii de garantie cind service-ul ne va da cu flit? Vezi, este complicat. Asigurarea asta a ta seamana cu incercatul pepenilor. Cumparatorul spune ca nu este bun iar vinzatorul spune ca mai bun ca ala nici ca a existat pe pamint. Parca vad ce milogeli pe la firma de asigurare. Cine va certifica daca alarma a fost de vina sau nu? Tu in nici un caz.
Stii, in orice domeniu, este important nivelul de competenta recunoscut. Asa cum am spus in alt post, electricianul auto din service are nivel de competenta maxim recunoscut in problema garantiei. Seful lui, care semneaza, are incredere in el si atreaba este simpla. Tu, de la firma de alarme, ai nivel minim de competenta pentru Dacia. Rezulta de aici ca nu pe mine, ca proprietar de Logan, trebuie sa ma convingi sau sa ma amagesti cu nu stiu ce asigurarare sau cu scrisul tau cu majuscule ci pe producatorul Dacia care, cine stie, daca este impresionat de cunostintele si dotarile atelierului tau, te va accepta pentru a instala alarme in perioada de garantie. Acesta este singurul tau drum, da-i bice!
*



daca ar fi asa de simplu!!
am experienta asta cind m-am ocupat sa introduc in reteaua nisan renault alarma AUTOMATE
prima data au vrut traduceri in 4 limbi ,pe urma au vrut 5 alarme montate pe 5 masini 2 au ramas in tara iar 3 au plecat in Franta si 3 alarme de testat in laborator tot felul de lamuriri si modificari pentru ce am pierdut 9 luni de vinzari?
la sfirsit a zis ok ! nu mai ai voie sa o vinzi nimic in retea decit prin noi si numai alarma automate
si sincer au adaos mare iar eu vind acum mai putin decit vindeam inainte !

eu montez in medie pe zi 6-7alarme pe logan si ca mine sint multi . urcate si tu in masina si fa o inspectie in service-urile bucurestene si convingete singur
daca s-ar apuca dacia sa le scoata pe toate din garantie ce s-ar intimpala?
cine sa monteze in reteau dacia atite alarme in noiembrie au vindut 8500 masinivezi pe apia.ro au aceasta capacitate ?
catile se joaca la alt nivel iar noi nu facem parte din ele!! sad.gif
noi traim din firimiturile lor dar inca traim bine!! wink.gif
dae
QUOTE(balamuc @ 29 Dec 2005, 00:42)
Daca "ei" sunt clientii atunci mie mi se pare aberant ceea ce spui. Daca, insa, acei ei, sunt cei de la Dacia atunci intr-adevar e discutabil.
Eu a trebuit sa merg de 4 ori cu alarma la garantie ca suna ca o proasta fara nici un motiv.
Si de fiecare data baietii spuneau: gata, s-a rezolvat, am reglat-o.
Nici cu OPC-ul nu a mers treaba. Dabia cand m-am luat de masa, a mers. Urat din partea mea, stiu, plus ca puteau sa-mi dea flit instant pentru asta, dar se pare ca asta a tinut. A venit alt baiat care m-a auzit injurandu-l pe marele "maestru" in montari alarme si a rezolvat treaba recunoscand ca are un coleg dobitoc. Iata, ala a putut rezolva in 3 minute ceea ce celalalt nu a fost in stare 8 luni de zile in 3 intalniri cu el.
Bine macar ca eu mi-am pus alarma dupa ce a iesit din garantie neavand nici o grija in privinta asta.
*




ma refeream la ce care sint in masura sa impuna si o fac, clienti nu au dreptul elementar sa monteze ce alarma isi doresc de impunere nu mai incape vorba

sandocanu
QUOTE(dae @ 28 Dec 2005, 12:06)
ma refeream la ce care sint in masura sa impuna si o fac, clienti nu au dreptul elementar sa  monteze ce alarma isi doresc de impunere nu mai incape vorba
*


mai lasane bai zamfirescule ca neam saturat de tine zici ca ai cel putin 10 ani vechime in meserie si tu nu ai decit 5 luni si ceva .lasane tipi toata ziua ca esti cel mai tare din parcare.tu le sti pe toate.tea pus scirbosul ala sa faci reclama la firma rau ai ajuns
DSM_23
QUOTE(sandocanu @ 5 Jan 2006, 10:33)
mai lasane bai zamfirescule ca neam saturat de tine zici ca ai cel putin 10 ani vechime in meserie si tu nu ai decit 5 luni si ceva .lasane tipi toata ziua ca esti cel mai tare din parcare.tu le sti pe toate.tea pus scirbosul ala sa faci reclama la firma rau ai ajuns
*


ai dreptate sandocan numai el vb alti nu mai au loc .
gamezcdr
Poate ajuta pe cineva :
http://www.reno.ro/https://www.reno.ro/index.php?showtopic=816
DOGY
QUOTE(ionutctn @ 27 Oct 2005, 15:21)
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsuri.
Continuand: vreau sa imi pun inchiderea pe toate 4 usile. Voi lua de la aia si kitul de inchidere pentru ca nu are rost ptr 300k economie sa umblu tot orasul. Sper sa nu apara probleme cu functionarea la usile spate.
Cu saritul portbagajului vb cu aia poate imi pun amortizor, daca nu sanatate sa se opreasca in tampoanele de cauciuc.
Montajul o sa il fac abia la jumatatea lunii urmatoare (noiembrie). Daca mai aveti sugestii va astept. Sunt deschis la orice variante.
Multumesc inca o data tuturor de raspunsuri... smile.gif
*


Am observat ca multa lume nu e de acord cu montarea inchiderii si pe usile din spate...sfatul meu....ca utilizator de aproape 2 ani al unei alarme Scorpion(Metro)+inchidere.....e sa iti pui inchiderea pe toate usile. Poate nu stiati....dar la dacie...(nu stiu ce masina ai....ti-am scris in graba)...usile din spate sunt cel mai usor de deschis prin fortarea cu o surubelnita.Io am renuntat la inchiderea din cheie...si am scos furca din plastic de la butucul cheii...o pot inchide-deschide numai din telecomanda...iar daca raman fara baterie blink.gif . Personal nu am avut nici un fel de problema nici cu alarma nici cu inchiderea...singura buba e ca pe spate tre` sa iti montezi yale de fata...chestiile alea care vin pe cremaliera. Mult succes si.....mai vb!!! blink.gif
laurashgeo
Dupa toate discutiile astea, nu reusesc sa ma lamuresc ce alarma sa-mi iau. Am 150 Ron, ce sa aleg intre Scorpion, Thor si EagleMaster Cl_5100 T? Imi trebuie neaparat, pentru ca incuietoarea de la usa soferului da semne grave de oboseala(se descuie greu, iar cand se descuie trebuie sa ma chinui sa scot cheia din iala) mad.gif Asta e daca mi-am luat modelul fara inchidere centralizata la cheie!
DFA
QUOTE(laurashgeo @ 14 Jan 2006, 13:09)
........Imi trebuie neaparat, pentru ca incuietoarea de la usa soferului da semne grave de oboseala(se descuie greu, iar cand se descuie trebuie sa ma chinui sa scot cheia din iala) ......
*


huh.gif Păi și în loc să-ți repari încuietorile tu te apuci și dai banii pe alarme????? wacko.gif
-Scorpio-
asa rezolva omul implicit problema incuietorii si are avantajele alarmei. totusi, cred ca ar fi bine sa treci prin service sa rezolvi problema cat masina e in garantie.
laurashgeo
Nu mai revine tablita aia de la incuietoare inapoi, sa acopere gaura, si intra apa in ea. Asta e problema. Dar vroiam alarma mai de mult ca nu o tin permanent in garaj si ma simt mai "comfortabil" daca are alarma! wink.gif
Silviu_SLV
QUOTE(guvernul @ 16 May 2003, 12:26)
Alarma Gemini la IPSO e 200 EUR + TVA (cea mai buna alarma a lor care include si senzor soc). La aceasta mai adaugam un sensor de perimetru care costa vreo 100 Euro + TVA (informatie de la agent de vanzari Solenza IPSO). Prin urmare ajungi la aproximativ 300 EUR + TVA.  8)
*



PE MINE MA COSTAT O ALARMA " DINOMYTE JAPAN " ADUSA DE UN AMIC 100USD, ARE PORNIRE LA TELECOMANDA, SENZOR DE VIBRATII, SENZORI DE PRZENTZA, INCHIDEREA CENTRALIZATA + PISTONASUL DE LA PORTBAGAJ...SI MI-AM MONTATO SIGUR SI AM FOST CU DACIA LA GARANTIE SI NU AM AVUT PROBLEME....ACUMA ESTE BATRANA BERLINA MEA FACE 2 ANI IN PRIMAVARA 2006 SI NU AM AVUT PROBLEME......VO RECOMAND ALARMA ASTA INCERCATI-O , MERITA....AM AUZIT CA NOUA AR FI CU TOATE VREO 150 USD
shefful
O intrebare scurta, si aparent stupida: alarma Cobra recomandata de Dacia pentru Logan... are LED care clipoceste in bord? Sper ca nu a mai intrebat nimeni asta biggrin.gif

Multumesc.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.