Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Faze de laudat
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63
vallixx
QUOTE(Laurentziu83 @ 30 Sep 2018, 11:29)
Pe voi nu va deranjeaza mersul bara la bara? Cum e pe Iuliu Maniu in fiecare dimineata, pe sensul spre centru?
*


Ba da, dar mai mult ma enervează sa merg tot bara la bara in RATB mirosind toate "aromele" și stând (poate in picioare), clocit cu toate geamurile închise pentru ca pe pensionari ii trage curentul.

Si la fel mă enervează sa merg pe bicicleta sa inghit tot fumul si praful si sa ajung transpirat si prafuit la job.

Asa la mine în mașină stau bara la bara dar am muzica pe care o prefer, AC, sau pot vorbi la telefon fara sa ma auda tot autobuzul....sau in ultima instanta, ma pot uita si la TV pe telefon/tableta...la un buletin de stiri sau whatever.....ca daca tot stau si nu ma misc....
AdR!@N
Intamplare intr-un sat de langa Timisoara:

De vreo saptamana incepuse sa musteasca pamantul de apa undeva in fata casei in trama stadala (pe traseul bransamentului de apa), sun pe la pranz la compania de apa pentru sesizare, vorbesc cu un nene cam sictirit, dar imi inregistreaza sesizarea.

Acum vine faza de laudat: a doua zi de dimineata ma suna cineva sa il indrum catre locul cu pricina, ajunge, vede despre ce e vorba si revine in jumatate de ora cu tot alaiul: vreo 7-8 persoane, utilaje, toate cele, pana la pranz remediere facuta, terenul adus la starea initiala.... ce mai ...interventie ca la carte ce merita laudata!
Bravo lor, au aratat ca se poate.
R19/16v
Ah, tu esti unu' d-ala naivu' care credea ca nu se poate?!
Nu se vrea! Bun venit in romania!
AdR!@N
O astfel de operatiune ar trebui sa intre in categoria normalului, numai ca se intampla atat de rar ca ni se pare ceva iesit din comun.
b06fcn
QUOTE(b06fcn @ 29 Sep 2018, 08:52)
Masina e ce trebuie de fiecare data...daca nu trebuie sa ai un anumit aspect la birou, poti merge si in mod alternativ. Cand insa esti la costum in fiecare zi si mai ai si reuniuni de nivel ridicat, e can naspa sa fii sifonat sau sa mirosi ca si cand ai taiat lemne...si cand te duci cu alt costum in fiecare zi, e cam naspa sa-l fwti prin metrou&shit...ca sa nu mai zic ca e greu sa mergi nu stiu cat cu pantofii care merg cel mai bine la costum, adica cei cu talpa de talpa, nu de cauciuc ca la militieni...
*




QUOTE(hepea @ 30 Sep 2018, 12:02)
@Laurentiu, ti-a raspuns b06. Oameni si nevoi
*




Pentru ca am vazut ca e miez sa te auto-citezi, relatez experienta mea din ultimele zile...am ajuns in ipostaza de cursant, desi sunt profesor, drept pentru care, pentru ca la sediul unde se face cursul e complicat cu parcarea (deh, Pwuliverii), ma duc trei statii cu metroul de la Universitate pana la Aviatorilor si de acolo pe jos, practic 25-30 de minute din poarta in poarta...ba, daca nu ar fi asa de naspa sa te ia frigul pe spate cand cobori in vagauna metroistica si cand urci inapoi la suprafata si mult mai naspa caldura insuportabila din metrou, care te face sa transpiri instant, ar fi relativ ok. Noroc ca ma duc imbracat casual, raman in camasa in metrou si stau in dreptul usii pe care intru ca sa pot sa si ies, ca altfel e groaznic...parca in garniturile vechi era ceva curent pe la usi, nu te coceai in suc propriu cu toate duhorile matinale pe deasupra...
MuciX
Pai na, daca puneau aer controversat in garnituri, mureau rumânii trasi de curent.

P.S. pe la Spanioli cand am mers cu aftabuzul, era d-ala cu aere si, desi afara erau mai bine de 30 si se deschideau usile la fiecare statie, tot era racoare si uscat inauntru. Mdeci posibil este...
iulia_boris
Pai,intelege-te cu calatorii pe care-i trage 'curentul'..Inchid toate geamurile..Trenurile au ventilatoare care functioneaza dar cand dispeceratul este asaltat de reclamatii de acest gen ghici ce masuri se iau?

Fuse Mucix rapid..Nu-i nevoie de aer controversat pt ca aerul din tunel este suficient de rece.Altfel noi nu putem face nimic in legatura cu condensul si diferenta mare de temperatura dintre tunel si suprateran.
MuciX
Presupun ca diferenta aia se datoreaza faptului ca in tunel temperatura e relativ constanta tot anul, deci iarna e mai cald, vara e mai frig. Asta nu e rau.
Dar apropos de tinuta lui fcn, intotdeauna m-au fascinat cei care stau in mijloacele de transport cu pulover si geaca incheiata. Frate, cat de friguros sa fii? Eu trebuie sa dau geaca jos, daca am, imediat cum am pasit pe treptele gurii de metrou, raman in camasa, au tricou. Eu nu cred sa fie in vreun moment al anului mai putin de 20C in statia de metrou.
iulia_boris
Presupun ca diferenta aia se datoreaza faptului ca in tunel temperatura e relativ constanta tot anul, deci iarna e mai cald, vara e mai frig.


Exact.Nu-i vorba de frig ci de lene nu le dau jos.
Diac
@Mucix, Tu nu te bagi in discuție, si la -20 in Popesti, erai in jampilica. Ma rog, ești de la Buzău. Am auzit ca acolo oamenii rezista ma bine la frig.

Lene si aglomerație. Cand ești om lângă om e mai greu sa te desfășori.
b06fcn
Cred ca in special lene si prostie, ca stau unii incotosmanati si cand e liber in vagon...se mai mira dupa aia ca racesc pe capete, cand ies transpirati la frig...
@iulia - dimineata cand merg eu, cred ca nici ventilatoarele nu merg, ca nu se simte nici o adiere...azi am prins o garnitura ceva mai ventilata, baga ceva curent pe la o usa...
wolfin
QUOTE(MuciX @ 11 Oct 2018, 09:56)
Eu trebuie sa dau geaca jos, daca am, imediat cum am pasit pe treptele gurii de metrou, raman in camasa, sau tricou si ocup repede un scaun
*

iulia_boris
Tocmai ce spusei ca onor calatorii fac reclamatii din cauza functionarii ventilatiei in trenuri si-i prea mare'curentul'..Asa ca ele ,de multe ori,sunt oprite.Si uite-asa 'trage' toata lumea pt ca aia curentatii sunt majoritari..
MuciX
@wolfin: chiar nu sunt din ala, nu alerg dupa scaun. De obicei prindeam, pentru ca ma urcam la capete de linie, deci nu era panica.

@diac: nu zic nu, #rezist mai bine decat "the average bear", dar de asta ziceam ca sunt minim 20C celsius la metrou, deci metabolismul meu iese din discutie.
dandobre
Mă uitam la niste clipuri pe YouTube ale unui tip care e programator la Google și ăla zicea că metroul din new York e mai nașpa că ăla din buc ca și condiții de transport, eu zic sa nu mai căutăm toate problemele.... Principala mea nemulțumire e legată de faptul că ăștia nu mai sunt în stare să dezvolte rețeaua în continuare.
Daca nu realiza ceașcă metrou, noi după 89 nu mai eram in stare....
wolfin
Ok am inteles..nu alergi dupa scaune...doar te tii de ele si nu le oferi femeilor 10561582.gif
iulia_boris
Se sta pe loc din cauza,cel putin cu ala din Drumul Taberei,contestatiilor care curg in cazul licitatiilor..Pana vezi care are dreptate,la proces,dureaza si asa stau lucrurile pe loc.Ar trebui schimbata cumva legea asta a achizitiilor pt ca-n multe domenii se pierde timpul aiurea.
GBX
QUOTE(dandobre @ 11 Oct 2018, 11:56)
Mă uitam la niste clipuri pe YouTube ale unui tip care e programator la Google și ăla zicea că metroul din new York e mai nașpa că ăla din buc
*


Doar că cel din NY trebuie să transporte zilnic o Românie întreagă. wink.gif
MuciX
QUOTE(wolfin @ 11 Oct 2018, 10:58)
Ok am inteles..nu alergi dupa scaune...doar te tii de ele si nu le oferi femeilor  10561582.gif
*


Nici cu asta nu m-ai nimerit. tongue.gif
Il ofer, numai ca nu imi face deosebita placere faptul ca ma gasesc numai pe mine. Sau mai degraba ca ma asez eu mereu langa usa pe care intra toate gravidele, bolnavele de migrene, mamele cu multe sacose, etc.
De cele mai multe aveam si eu bagaj si cum nu suport sa ma ating de barele alea de sustinere din transportul in comun, poate fi dificil sa ma echilibrez. Mai ales daca e foarte aglomerat.

Nu, nu sunt ipohondru, dar nu o data am vazut cate un cetatean scobindu-se in nas si apucand bara aia imediat dupa. Cu asta am ramas si aici, nu ma ating de bara decat in caz de forta majora si atunci primul lucru dupa ce ajung unde am treaba e sa ma spal pe maini.
Si evit sa imi pun lucrurile pe tavita din avion. Cica si aia colcaie de microbi, mai ceva decat o buda casnica.
SandelBS
Eu astept sa termine metroul din Dr Taberei ca sa incheie odata deranjul de la Eroilor. Nu imi place sa merg cu metroul, chiar daca e mai rapid (doar pt aspectul asta iau din cand in cand, am si de ales ce-i drept), si dupa ce se va termina poate traficul de la suprafata va fi cat de cat mai lejer.

E de apreciat totusi ca la M1 astepti max 5 min intre 8 si 9 ( de obicei iau de la Crangasi) sau 1-2 min pe M2.

Nu stiu exact cum sta treaba cu controlul trenurilor ce ajung la Victoriei (sa zicem in general in statii de corespondenta) da mi se parea oarecum aiurea sa sincronizezi 2 trenuri unul de la Gara de Nord si celalalt de la Stefan cel Mare sa ajunga in acelasi timp la victoriei - 1-2 min intre ele ar fi suficiente sa se mai degajeze traficul.
iulia_boris
Mucix,sa-ti mai spun ca astia au facut teste pe uscatoarele din WC-urile publice si-au constatat ca-s pline de bacterii fecaloide? Practic curentii aerotermei plimba bacteriile prin incapere ca pe licurici vantul..
MuciX
Motiv pentru care nu le folosesc. smile.gif Hartie. Daca nu, scutur mainile foarte bine si astept natura sa usuce restul. smile.gif

Oi fi defect? unsure.gif Promit ca sunt "perfect" mediocru in orice alt aspect. blush.gif
vallixx
Nici mie nu imi plac uscatoarele alea....deci nu esti nici singur....si nici "defect".


QUOTE(SandelBS @ 11 Oct 2018, 11:12)
Eu astept sa termine metroul din Dr Taberei
*


group_pointing.gif
iulia_boris
Nu esti defect si nici nu esti singurul.
Bwwlan
+1 smile.gif
wolfin
+ 1 smile.gif

azi in parc la mine in locul amenajat cainilor suflau frunzele cu turbosuflanta sau cum se cheama. pe toata strada era un nor de praf. nu sunt curios cat rahat era in aer sub forma de pulberi.

am luat o la alergat pa n la masina 022.gif
MuciX
Ziceam ca in general am o problema sa ating obiecte pe care le ating si altii.

Sper doar ca ospatarii si spalatorii de vase din restaurante sa aiba mila de mine. biggrin.gif
dandobre
Daca nu dai comanda înapoi, ești relativ ok... biggrin.gif
wolfin
QUOTE(MuciX @ 11 Oct 2018, 12:05)
Ziceam ca in general am o problema sa ating orice pe care le ating si altii.
*




la fel esti si cu fomeile?? laugh.gif


ia ma usor ca glumesc tongue.gif
cj98czh
Iar ai dus discutia unde iti place tie ... radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
wolfin
oarecum.

on topic. sotia aseara mi a dat o veste buna (asa zice ea).

are 2 implanturi de facut in maxilar. unu e cc 700 eur....dar doctorul le face cu 250 eur ambele. ne cunoastem de vreo 10 ani.


am un feeling ca nu ar tebui sa o iau ca o veste buna post-336-1110552439.gif

MuciX
hmmm... nedumerire.gif
QUOTE(wolfin @ 11 Oct 2018, 12:10)
la fel esti si cu fomeile?? laugh.gif
*


Pai si pe alea le spal inainte de folosire. biggrin.gif
O sa parafrazez un prieten, care se mira de ce se omoara musulmanii pentru 72 de virgine: "ce dracu sa fac cu 72 de virgine? Adu dracu 3 cwrve bune care stiu ce fac!"

Acum revenind la treburi serioase, nu, se aplica oamenilor. Fiecare ne avem bagajele si trecutul care ne-au facut ceea ce suntem astazi. smile.gif As fi fost chiar ipocrit, eu care am alergat dupa - ahem - cat mai multa experienta, sa pretind fetelor cu care ieseam sa fie "imaculate".

11 Oct 2018, 12:30:
QUOTE(wolfin @ 11 Oct 2018, 12:25)
am un feeling ca nu ar tebui sa o iau ca o veste buna  post-336-1110552439.gif
*


Ei nu. E bine ca inca ii pasa. Multi/multe se lasa pe tanjeala dupa casatorie sau o anumita varsta si nu mai au grija de organismul lor.
Stiu multe cupluri care au inceput cu el si/sau ea aratand foarte bine, iar dupa 4-5 ani nu te-ai mai atinge de oricare nici cu prajina. Pai cum dracu sa nu se duca viata sexuala dracului dupa casatorie?
wolfin
tu tii cu ursul?
MuciX
Taci din gura si zi mersi. N-ai vrea sa stii cum le pute botul unora. Bine ca au sprancene tatuate si unghii semipermanente, dar cand deschid gura zici ca se băs... dry.gif
wolfin
vorbim alta limba.

eu is macinat de ce o avut reducere doh.gif
GBX
QUOTE(wolfin @ 11 Oct 2018, 13:35)
de ce o avut reducere  doh.gif
*


de preț! biggrin.gif
wolfin
acu vreo 2 luni imi spunea de problemele lui din casnicie. huh.gif
GBX
Eu am o regulă: nu-mi (mai) repar dinții la prieteni!
Am prostul obicei, fiind destul de volubil, să-mi fac ușor prieteni. Așa se întâmplă că am prieteni 2 stomatologi, cărora le-am fost pacient.
Odată cu prietenia au venit și micile favoruri, profesionale, acordate reciproc. Și implicit scăderea de tarife. E, odată cu prețul și calitatea "actului medical" a scăzut. De-am ajuns să schimb stomatologul, mințindu-i pe cei doi că dantura mea e perfectă, n-am motiv să-i mai caut. biggrin.gif
cj98czh
QUOTE(wolfin @ 11 Oct 2018, 13:35)
vorbim alta limba.

eu is macinat de ce o avut reducere  doh.gif
*




QUOTE(wolfin @ 11 Oct 2018, 13:42)
acu vreo 2 luni imi spunea de problemele lui din casnicie. huh.gif
*



Acuma las-o ma asa ... bine ca nu a luat pret intreg .... in rest nu mai conteaza ...
wolfin
eu nu is prieten cu el


@Cj nu fa misto


LE ..soata imi spune de problemele lui nu el... mellow.gif
MuciX
Poate tu tongue.gif*



*Dacă știi bancul
cj98czh
QUOTE(wolfin @ 11 Oct 2018, 13:58)
@Cj nu fa misto
*



Absolut deloc nu fac ... da acuma oricum este ori prea tarziu ori ti se pare tie .... asa ca da-i pace asa cum este ... cu reducere ...

11 Oct 2018, 14:04:
QUOTE(MuciX @ 11 Oct 2018, 13:59)
*Dacă știi bancul
*




Sotul: Stii draga noi nu am mai facut sex de 4 luni ...
Sotia: Poate tu ...
MuciX
Vine Maricica la birou cu un ochi vânăt.
- Ce-ai pățit?
- M-a bătut boul ăla!
- De ce?
- Că i-am zis "tu".
- Cum adică?
- Păi mi-a zis că n-am mai făcut sex de 3 luni și eu am zis "poate tu".
dandobre
Interesant...
https://m.capital.ro/orasul-din-romania-cu-...se-respira.html
GBX
Dezvoltarea de care a avut parte în ultimii ani a adus, din păcate, și aglomerația.
Dacă s-ar rezolva și problema parcărilor care să deservească partea veche a orașului, ar fi mult mai bine.
Bwwlan
Pai din ce am inteles citind Ziua de Cluj pe net, astia vor acum sa jumuleasca toate garajele de tabla si in locul lor, sa faca de-alea supraetajate. Cel putin in Manastur e dezastru cu parcarile, Str. Mehedinti si Primaverii sunt notorii prin lipsa cronica de parcari. Da' mno, daca fac parcarile si cand or sa dea drumul la P+R din Apahida de la aeroport si la ala din Floresti, lumea o sa renunte treptat-treptat la masini in centru.
Mai ales ca deja s-a cam prins populatia ca decat sa te invartesti juma de ora dupa parcare si sa platesti 15 lei, mai bine mergi cu busul 20 minute si platesti 6 lei (3 dus, 3 intors).
AndreiMR
Ultima data am fost la Cluj acum un an si ceva...aglomeratia mi s-a parut cam la fel de intensa ca in Bucuresti, insa mult mai calmi soferii. In afara de asta insa, mie mi s-a parut ca "miroase" a oras european adevarat. Mult mai mult decat Timisoara, Bucuresti sau Sibiu...alte orase cu oportunitati bune si teoretic o calitate buna a vietii.

Insa am inteles ca au crescut enorm costurile cu locuintele, chiriile sunt mai scumpe decat in Bucuresti, apartamentele noi la fel, extrem de scumpe...si am inteles ca nu e chiar ok raportarea la veniturile populatiei, care nu lucreaza toata in IT. Din punctul asta de vedere, Bucurestiul pare mai echilibrat, acolo salariile sunt mari nu numai in IT
cj98czh
preturile la apartamente sunt de multi ani la fel ca in Bucuresti chiar daca pe vremea aia salariile nu erau la fel .. pretul la chirii a crescut pt. ca este cerere foarte mare ... si ofertele tot mai limitate ... dar se construieste in draci ... cu cap sau fara cap .... in CJ sau pe langa Cluj ...

Ca idee .. in 2004 apartamentul meu l-am luat cu 34.000 euro .. 3 camere, 85 mp ... acum este in jur la 110-120.000, de inchiriat ar merge in starea in care este acum in jur de 500 euro ..

Boom-ul mare a fost 2007-2008 .. la preturi, ma refer ..

Pe partea de salarizare ... in IT nu exista diferenta sau sunt chiar mai ok salariile in CJ ... am acces la tot felul de rapoarte facute de firme care fac studii comandate de multinationale ..

Sunt destui care au venit din Buc la CJ ... in IT vb.

TRaficul este ca in Buc. doar ca CJ este mult mai inghesuit ... in special in zona centrala ..
AndreiMR
In IT peste tot salariile sunt bune...problema e cu cei care nu lucreaza in IT dar care platesc costuri ale vietii umflate de cei cu salarii de IT. In Bucuresti un angajat pe o pozitie aproximativ entry incepe pe la 2700,2800 de lei la o corporatie...in provincie asta e deja salariu de post cu raspundere. Nu stiu in Cluj, dar in Pitesti o persoana pe o pozitie similara, tot la multinationala, abia trece de 2000 de lei salariu. Si prapastia se adanceste intre posturile de nivel middle. Caz concret, sotia castiga X lei in Pitesti, la o companie mare...avem prieteni care fac aceeasi munca in Bucuresti si castiga dublu. Nu in IT, desi si acolo am intels ca se cam mentine raportul intre salarii.

Culmea e ca nu e neaparat mai ieftina viata in provincie, cel putin in orase cu nivel mai dezvoltat. Am mai zis-o pe aici, in Pitesti benzina si motorina sunt mai scumpe decat in Bucuresti, intretinerea la bloc e mult mai scumpa (nu o avem pe Firea sa subventioneze), chiriile sunt cam cu 50 de euro mai mici la apartamente similare, apartamentele in blocuri noi cu 3 camere costa cat cele cu 2 in Bucuresti, preturile in magazine sunt la fel...dar salariile sunt cam la jumatate.

Altfel, daca as mai avea astazi 19 ani si ar trebui sa merg la facultate, as alege Clujul in loc de Bucuresti fara nicio indoiala. E mult mai misto orasul
GBX
Dacă compari o familie din Satu-Mare cu una din București, ambele proprietare de apartamente aprox. la fel de mari, costurile vieții nu sunt foarte diferite.
Alimentele, carburanții, produsele de igienă și de larg consum sunt la aceleași prețuri. La fel, utilitățile.
Poate în București sunt costuri mai mari pentru deplasările locale, cu auto propriu sau mijloace în comun. Dar compensează la capitolul subvenții la căldură-apă caldă.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.