Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vw Touareg - The Battleship
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Jurnal de Bord
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86
Agrig
Statele au avut Ford T inainte de primul razboi, dupa aia au trecut la A si destul de repede deja la B cu V8 in productie de masa. Diferenta mare era si atunci puterea de cumparare mare a lor fata de restul lumii.
Daca va uitati la modelele europene interbelice nu`s cu nimic mai prejos ca tehnologie fata de americane, deosebirea sta in productia de masa a americanilor.
Daca la sfirsitul WW2 economia Europei, inclusiv GB era pe butuci cea a statelor era in overdrive!
Din punctul de vedera al auto vedeti ce produceau ei fata de europeni, diferenta este enorma dupa WW2, inainte nu era atit de mare diferenta.
Asta a fost istoria care a facut acele masini de nisa in Europa dupa WW2.
2CV a fost destinata sa scoata din faliment Citroen, cam la fel cum a fost si Oltcit daca povestea este adevarata, ma rog, in anii Oltcit-ului situatia Citroen nu prea era roza, venea dupa aventura SM...

P.S. Lastunul a stricat reputatia Trabantului cu care impartea cutia de viteze, ala n`a fost masina!
marksman
CV de Lăstun era copiată (prost) după aia de Trabant.
bion
Deh, ingineri buni. Stiam pe multi dintre tinerii specialisti de la fabrica de cuști. Multi au ajuns dupa 1990 prin serviceurile din zona. Marea majoritste mediocri.
Lastunul era un portret perfect al industrei din RO si a capacitatilor personalului din domeniu.
D invinsa in razbou face vw RO zisa invingatoare face lastun.
Nu car ar fi ceva cu moț la GB, F, Rusia. tongue.gif
Agrig
Noroc cu doctorii nostrii, ei ce mai tin hangul.
sad.gif
YRX
... mad.gif ...

[attachmentid=1628127854]

N-ai ba ce sa faci cand iti intra o idee in cap. Ambreiajul a mers bine, n-a mai cazut pedala, dar cand esti atent numai la el ba scartaie, ba vibreaza, ba aia, ba ailalta. Asa ca schimb si pompa, oricum imi ramasese o garnitura din kitul de oringuri nefolosita.
Daca nu ploua we asta o rezolv, maine ma duc sa fac rapelul, sper sa nu-mi fie rau sambata ca duminica bag un pexcuit.

Logan-ul merge si mai bine decat arata, s-au rodat si franele, problema de relanti la cald a disparut definitiv, etrierii au fost remarcati pozitiv de niste tinerei in parcare la Lidl... biggrin.gif

E bun ma de ceva 2.0 Tfsi? Invat mai multa mecanica sau ma plictisesc cu un Q5 2.0T?
MyKe89
O să înveți chestii noi precum schimbarea distribuției pe lanț. Așa tare te-ai plictisit? laugh.gif
YRX
Eee, eu nu ma plictisesc, dar ce sa faci, nu poti sa te pui cu reactiunea.
Nevasta-mea merge acum cu Loganul. Frate, numai mieunaturi, ca merge directia greu, ca merge schimbatorul greu, ca aia, ca aia.
Eu m-am prins, nu mai e de nasul doamnei, ne scade prestanta, dar pana acum am facut pe prostu'. Pana intr-o zi cand abordeaza subiectul direct:
- "Ba Pisi, nu mai facem si noi o Germania? Ca ne-am vaccinat si n-am mai fost plecati de multisor"
Eu ii zic - Da' ce Doamne fereste sa facem in Germania? Hai o Grecia, hai Spania, hai o Portocalia, ca nu mi-e dor de sunca prajita, carnatul ala alb si peisaje wagneriene.
- Pai poate te uiti si tu de o masinuta pentru mine. De exemplu Beetle...
- Beetle? Pai aia e cu carburator, fara AC, lenesa si gasesti numai ruginaturi... biggrin.gif
- Nu aia veche desenata de Hitler, asta noua, cum are nu stiu ce vedeta!
Ma uit pe mobile.de si fac atac - New Beetle 2 pe la douaj' de mii. Frumoase foc, dar la banii astia e Cayenne! Nevasta, hait! Nu dam atat pe cotetzul ala, propun altceva.
- Ca de exemplu?
- Inca un Logan, poate ph2? icon_mrgreen.gif
- Nici sa nu te gandesti!
- Masini de fete? Range, X6, Ford F150, Amarok? Sa ai loc de bagaje in excursii?
- Nu ca sunt mari si consuma mult, eu fac mai mult oras.
Si m-am uitat dupa toate prostiile, cand mi-au cazut ochii pe Q5-uri. Ieftinute, frumusele, dotate, 2.0 Tfsi pare cel mai echilibrat. Cum dracu ma, sa pui 3.0 Tdi pe ala? Si 1.4 tsi?
N-am studiat inca bine, dar par mult mai masini decat Beetle, Golf, Eos, A3, A4 etc.
Am vazut pe mobile la o prima cautare intre 9000 si 14.000 bunicele cu acest 2.0, scumpe sunt alea hibrid, dar nu ma bag la ele.
De aia eram curios cum arata acest 2.0 la 150kkm? Singurul lucru am citit ca haleste ulei, 1l/1000 km.
MyKe89
Da, pistoane ovalizate și distribuții de plastilină. În rest, cred că e ok. smile.gif

Dacă găsești una cu astea rezolvate (dar dovedite, nu din vorbe), te-ai scos.
andreig1982
QUOTE(YRX @ 6 May 2021, 19:02)
Cum dracu ma, sa pui 3.0 Tdi pe ala?
*


Ca are 347 de caballos icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif
IRONICK
QUOTE(YRX @ 6 May 2021, 18:02)
Eee, eu nu ma plictisesc, dar ce sa faci, nu poti sa te pui cu reactiunea.

N-am studiat inca bine, dar par mult mai masini decat Beetle, Golf, Eos, A3, A4 etc.
*

Pai Q3 este A3/Golf mai inalt.
YRX
Da, dar pe Q7, nu pe A4 Stepway... biggrin.gif

Mike, si asta e cu pistoanele alea revizuite? Ca citeam pe forum postarile alea cu refacerea motoarelor si m-am ingrozit. Chiar a dat chix VAG cu toate motoarele pe benzina?
2.0 asta nu statea rau deloc, 200 si ceva de cai, consum bunicel chiar si pe Q5.
Sa mor io', ma uit prin curtea lui BMW, dar nu prea mi-a spus nimic vreun model din 2000 incoace.
Agrig
Ma rog, N47 parca-i de prin 2005...
radmasa.gif
tatabobu
In loc sa percutezi la faptul ca doamna vrea masina in doo usi, ca de-aia zicea si de Eos mai acu' ceva vreme, tu-i iei un Haudi de stepa in cinci usi? 04.gif Ia arata-i ce se distreaza Matli cu zuzuchi-ul lui, si arata-i un swift sport. Poate iese noua, si-n loc de Jermanea ajungeti intr-o tara de-aia cu soare si mare in care poti intra de luna asta.
IRONICK
Eu as lua un Megane 3 in duoua usi.
YRX
Eos-ul ramane pe lista, ma uitam si de altceva. Q5-ul mi-a aparut intamplator, dupa ce am vazut preturile la Beetle. Trebuie sa stabilesc daca 2.0 Tfsi-ul asta e de mine sau nu, ca e cam pe toate modelele VAG, inclusiv la Eos m-am uitat dupa el. E grea treaba, dupa filtrele mele aplicam filtrele ei si avem 0 results... biggrin.gif

Bai, noua nu iau. As fi incercat Stepway-ul ala ca al lu' Mke, dar nu la banii aia, Suzuki nu, asiatice nu. Alfa...nu. Caut o masina premium, bine dotata, bine motorizata, cu interior wow, ca de aia o iau sh. Nu neaparat o masina minuscula, dar nici SUV sau limo mare, motor pana in 2.0. As fi luat benzina sa reziste la frecus prin oras, sa nu stau cu ochii pe funiginea din DPF, dar noilor turbo-uri minuscule se pare ca tocmai asta nu le place, as schimba cu placere o distributie, dar pistoane... mad.gif
dizzy
Am mers cu Eos și nu mi-a plăcut.
Cu crapota sus e mic înăuntru, cu capota jos are ținuta de drum dubioasă.
Meganele decapotabil merge mai frumos.
Daca vrei decapotabila și îți sunt de ajuns 2 locuri, Mazda MX-5 e răspunsul.
Daca vrei 4 locuri, A4, Pemfe seria 3 .
YRX
O sa studiez mai bine treaba cu BMW-ul F30 si A4. Nu merge 2 locuri, asa era de mult un SLK in parc.

Ptiu! Cine dracu' m-o fi pus sa ma uit dupa asa ceva! Acum mai scoate din cap botul lu' asta si etrierii si tapiseria si spatele... biggrin.gif
Mai uita-te dupa A4... radmasa.gif
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details....em&id=314197569
dizzy
Cam frumoasa!
Daaar, cam Alfa. Mazda 3 nu place?
MuciX
A zis omul fără japoneze. Mazda3 doar daca vrea strict navetă, dar sa nu te aștepți la dinamism, că nu are. Poate vreun mps mai vechi.

@YRX mișto fiat. Anyway, la F30 am impresia că 6 cilindri pupi de la 328i in sus, dar serios merită dat un ochi daca încape în buget.

Un Focus ST din ăla cu 5 cilindri...

Dar acum îmi dau seama că vrei până în 2 litri. Ignoră-mă, mă duc înapoi în văgăuna din care am ieșit. blush.gif

Later edit: Ba pardon, doamna YRX are poșetă din aia mare? Că dacă nu, poate ii găsești un fiat 500 din ăla abarth. E plina Germania de ele, și nu, nu sunt doar "de dama". Idem MINI. Deși îngrămădite la mecanică, măcar sunt chiar mișto de pedalat. Alea cu compresor mecanic cică ar fi mai înțelegătoare la întreținere.
YRX
Da, 6 cilindri la BMW au ramas un vis frumos. Nu prea ma pricep eu la adtea mai noi, dar studiem. E un design destul de placut F30 (de la abominatiile anterioare).
Focus ST, Megane RS si altele de genul nu fac obiectul, sunt scumpe si nu merge sa duci copilul la scoala cu asa ceva. Nu sarim nici calul la cc sau consum.

A dracu' Alfa aia 159 a prietenului. Daca nu era aia, Giulieta asta era masina ideala. Chiar si 2.0 Jtdm sau 1.4 tbi. Nu mi-e frica de motoare, mi-e frica de orice piesa, stiu cat de scumpe si rare sunt pe la noi.
MyKe89
Cumpără ceva cu 2.0T(F)SI făcute de R GmbH, le găsești (stock) între 230 și 310 CP, nu au problemele celor “simple”. smile.gif

328i F30 și 528i F10 au motoare 2.0 L4.
dizzy
Inteleg ca YRX nu are aplecare spre japaneze dar consider ca Mazda 2-3 e o masina corecta, la fel sunt si Toyota Yaris-Corolla, Suzuki Swift, Honda Jazz-Civic.
De la europene, as lua FIAT&co numai daca as fi dispus sa-i suport italienismele; si eu nu-s;
Ford Focus ar fi o alegere buna, inclusiv benzinarele de 1,6 aspirate si 2,0 aspirate de mai de mult (inclusiv decapitabila daca vrei)
MuciX
Mie Mazda2 din a doua generatie mi-a fost draga de nu mai puteam. Inca imi pare rau dupe ea, dar nu mai avea loc si avea deja o varsta. Dar colegul pare sa caute ceva mai indraznet de atat. 2.0 TSI ala creca are dublu puterea celui mai mare motor de pe Mazda3.

Restul de japoneze poate daca gaseste vreo varianta mai nervoasa, de genul un Type-R, etc.

Mersi de completare mike, deci 6 cilindre de la 330 in sus?

Idem cu seriile 1? Adica urmasul spiritual al lui E30 M3 ar fi un M135i, dar ala rupe la impozit. Si creca au luat-o si preturile razna. Dar parca era un 128i, sau ceva. Tot L4 este?
YRX
Myke, mai specific, ce-i ala R? Golf gti? M-a batut gandul la al tau, dar atunci avea masina de servici, Focusul si nu era in plan achizitia.
Ce ma enerveaza astia la BMW, 328 cu 2.0, huooo!

Bre, m-ati omorat cu Mazda asta. Nu prea imi place designul japonez, cu mici exceptii, ma zgarie pe retina in fiecare zi o Honda Civic, d-asta mai noua, cred ca e vreo versiune mai speciala, ca e plina de eleroane, difuzoare si aripioare. Nu cred ca are nici o linie fluenta, cursiva, zici ca e masina de curse in GT. Personal, fara a jigni pe cei carora le plac, mi se pare urata cu spume. Si mai e un CHR in drumul meu... e visul tunerului de Vitan, are toate aripioarele posibile... wacko.gif
Mie-mi plac masinile mai clean, fara brizbizuri idioate, cu faruri care sa nu atinga portierele, frumoase din forma caroseriei, nu din cromuri, aripioare si altele.
MyKe89
128i E87 încă are 3.0, dar a fost destinat Americii.
Bicicleta galbena
QUOTE(YRX @ 7 May 2021, 07:30)
Caut o masina premium, bine dotata, bine motorizata, cu interior wow, ca de aia o iau sh. Nu neaparat o masina minuscula, dar nici SUV sau limo mare, motor pana in 2.0.
*


Volvo XC40?

MyKe89
QUOTE(YRX @ 7 May 2021, 09:59)
Myke, mai specific, ce-i ala R?
*


Divizia Racing a VW. Motoarele lor (de 2.0) s-au pus pe mai multe modele:

VW - Polo R WRC, Golf GTI Edition 30 (V) / 35 (VI), Golf R (VI, VII și VIII), Scirocco R;
Audi - S3 8P, TTS;
Seat - Leon 1P Cupra / Cupra R.
dizzy
"Imi place" si "nu imi place" sunt cele mai clare explicatii.
Nu stiu cati bani ai in portofel , mie imi plac modelele astea
https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Civic_(...hth_generation)
https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Civic_(ninth_generation)
Variantele hatch sau break.
Cu 1,8 benzina si cutie automata e numai buna de oras si de drum lung
La fel si Mazda 3 cu 2,0 aspirat si cutie automata clasica fara grijile de la DSG

Ford Focus se gaseste cu destule variante de motoare si cutii.
bion
QUOTE(Bicicleta galbena @ 7 May 2021, 10:07)
Volvo XC40?
*


A zis, fara suv.
Bicicleta galbena
Corec, maduxa mai iau o cafea...




bucatzel
QUOTE(YRX @ 7 May 2021, 07:29)
Giulieta asta era masina ideala.
*



Sincer, e cea mai sexy masina din trafic in ziua de azi. da' asa, de departe. Nici nu trebuie sa mearga, numa' sa stea parcata in locul potrivit...
MuciX
QUOTE(dizzy @ 7 May 2021, 09:28)
La fel si Mazda 3 cu 2,0 aspirat si cutie automata clasica fara grijile de la DSG
*


De la 6:42 incolo.
einstein1984
QUOTE(dizzy @ 7 May 2021, 09:33)
Inteleg ca YRX nu are aplecare spre japaneze dar consider ca Mazda 2-3 e o masina corecta, la fel sunt si Toyota Yaris-Corolla, Suzuki Swift, Honda Jazz-Civic.

*


Absolut adevarat, dar in afara de honde, toate sunt mai fade decat un VW. SI doamnele nu prea vor masini fade.
YRX
N-am zis fara SUV, fara SUV mare (Range, X5 etc.) ca avem deja.
Myke R-urile alea sunt rarute, S-urile ies din discutie. Sciroco ar fi interesant, dar cred ca gasesc numai cazaturi, au fost masini de boy racer si pustani.
Mazda asta 3 e destul de clean, ma uit mai bine la una din parcare sa o vad pe viu.
dizzy
Depinde de doamna. Jumatatea mea mai buna si-ar lua o masina cat mai aproape de Dacia 1300. Cu cutie automata, vitezometru si un mare semn " Danger"
Daca ar putea sa si semnalizeze singura, sa aprinda singura farurile, ar fi perfect.
Si sa fie nu mai mare decat un Matiz

Am mers nitel cu Scirocco. Meh, un Golf mai mic, de ce?
MyKe89
QUOTE(YRX @ 7 May 2021, 11:28)
Myke R-urile alea sunt rarute, S-urile ies din discutie. Sciroco ar fi interesant, dar cred ca gasesc numai cazaturi, au fost masini de boy racer si pustani.
*


Nu chiar, mai sunt și câteva OK printre astea:

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.h...n=Recommend_SES
Marty
QUOTE(MuciX @ 7 May 2021, 08:18)
A zis omul fără japoneze. Mazda3 doar daca vrea strict navetă, dar sa nu te aștepți la dinamism, că nu are.
Nimeni nu intelege ce dracu-i in capu' alora de o tin in continuare cu motoare imense de putere si cuplu mici.

QUOTE
Anyway, la F30 am impresia că 6 cilindri pupi de la 328i in sus,
Pina la 335 gasesti 2.0i, turbo, cu 4 in linie

QUOTE
Later edit: Ba pardon, doamna YRX are poșetă din aia mare? Că dacă nu, poate ii găsești un fiat 500 din ăla abarth.
*

Sau DIESEL edition.
einstein1984
Diesel edition pe benzina sincer sa fiu e invitatie sa ai pobleme la benzinarie daca face dorel plinu.
MyKe89
QUOTE(Marty @ 7 May 2021, 13:30)
Pina la 335 gasesti  2.0i, turbo, cu 4 in linie
*


Link?
Marty
N-am, gugal it!
MyKe89
Am gugălit și n-am găsit. Luminează-mă, rogu-te.
Marty
Pai daca tu n-ai gasit, cum as gasi eu? nedumerire.gif
Eu asa stiu: pe F30, 328 si 330 (parca n-a fost 325) au motoare de 2 litri, turbo, cu 4 in linie. 320i avea motor de 2 litri, aspirat, 4-n linie.
dizzy
MArtinezule, la doilitri aspirat, 150 cp cam atat se poate.
E lenta fata de un doilitri turbo dar nu fata de un 1,4 turbo de 150 cp.
La impozit sunt 200 lei fata de 60 lei, nu e sfarsitul lumii.

QUOTE(Marty @ 7 May 2021, 13:30)
Nimeni nu intelege ce dracu-i in capu' alora de o tin in continuare cu motoare imense de putere si cuplu mici.

Pina la 335 gasesti  2.0i, turbo, cu 4 in linie

Sau DIESEL edition.
*



Ar fi riscant intr-adevar cu DIESEL edition.
AR-18-MOS
Vă lămuriți aici: https://www.auto-data.net/en/bmw-3-series-s...generation-3842
Marty
QUOTE(dizzy @ 7 May 2021, 14:35)
MArtinezule, la doilitri aspirat, 150 cp cam atat se poate.
M? blink.gif
*

Eu ma bagasem in seama cu MuciX, care zicea cala F30, abia de la 328i gasesti 6 in linie. Deci...despre ce vorbiti voi acolo?

7 May 2021, 14:43:
QUOTE(Marty @ 7 May 2021, 14:28)
320i avea motor de 2 litri, aspirat, 4-n linie.
*

Ia uite, am gresit, 320i tot turbat e.


7 May 2021, 14:45:
QUOTE(einstein1984 @ 7 May 2021, 13:34)
Diesel edition pe benzina sincer sa fiu e invitatie sa ai pobleme la benzinarie daca face dorel plinu.
*

Am un prieten care a avut vreo 3 bucati. Cel mai mare scandal il avea cind incerca sa vinda cotetele: "aaaaa, vrei sa dai teapa, zici ca-i dizal si e benzina de fapt", "aaaa, i-ai schimbat motoru' " etc.
einstein1984
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Series_(F30)#Petrol cam cum zice marty este
MyKe89
Pe F30 pre-LCI avem:
- 328i N20/N26 (2.0 4cyl turbo);
- 335i N55 (3.0 6cyl turbo).

LCI pierde 335i, dar primește:
- 330i B48 (2.0 4cyl turbo);
- 340i B58 (3.0 6cyl turbo).

330i LCI e o surpriză și pentru mine.
Marty
... parca nu gaseai...
MuciX
QUOTE(MuciX @ 7 May 2021, 07:18)
Anyway, la F30 am impresia că 6 cilindri pupi de la 328i in sus, dar serios merită dat un ochi daca încape în buget.
*


Am semnalizat ca nu sunt sigur, nu mai dati cu Petre ca am fost bolnav cand eram mic. sad.gif


Si apropos de semnalizat:
QUOTE(dizzy @ 7 May 2021, 11:45)
Daca ar putea sa si semnalizeze singura
*


Practic orice BMW rezolva problema asta. sleep.gif
Marty
QUOTE(MuciX @ 7 May 2021, 14:52)
Am semnalizat ca nu sunt sigur, nu mai dati cu Petre ca am fost bolnav cand eram mic. sad.gif
*

N-am dat cu Petre, am zis si eu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.