Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Reconditionare Dacia 1301
Reno.ro - Forum Renault Romania > Oldtimers > Oldtimers > Restaurari
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Albert Einstein
Silviu, fi sigur ca ne plimbam impreuna cu masina wink.gif O sa caut stropitorile vechi si le fac o poza, intr-adevar sunt de plastic dar alb wacko.gif si vopsite cu negru. Am vazut asta pentru ca pe alocuri e sarita vopseaua.
Usa de la torpedou este prinsa cu suruburi, am noroc
Multumesc pentru poza cu antena, acum am si punctele de reper smile.gif

@bucatzel o sa caut sa pun o garnitura de cauciuc pentru acea gaura astfel incat sa nu intre apa
bucatzel
ma refeream la apa aruncata de roti in mers. Ca nu stiu cum poti da cu material izolant pe sub antena.

Si pe unde tai, grunduie, vopseste si izoleaza bine inainte de montaj. (nu ca ar trebui sa-ti spun tongue.gif )

Din cate tin minte si pe a mea, din '81, erau stropitori metalice (dar nu-s 100% sigur), si dupa aia au aparut cele de plastic. Pe a bunicului meu, din '79 sigur metalice erau. nu difera cumva diametrul duzei intre cele cu pompita si cele cu motoras electric?
Albert Einstein
Nu stiu daca v-am spus vreodata ce am gasit in masina atunci cand am luat-o wink.gif
[attachmentid=1627577038]

In alta ordine de idei am cateva intrebari: ce reprezinta stantele de pe placute? ce inseamna acele numere stantate? (bineinteles ca 977 e anul de fabricatie, dar celelalte?)
[attachmentid=1627577039] [attachmentid=1627577040] [attachmentid=1627577041] [attachmentid=1627577042] [attachmentid=1627577043]

Aceste brate credeti ca sunt de Dacia?
[attachmentid=1627577044] [attachmentid=1627577045]

Are cineva asa ceva de vanzare in stare fff buna?
[attachmentid=1627577046]

Pentru Silviu, poza cu stropitoarele care erau pe masina, sper sa se vada...
[attachmentid=1627577047]
ydaniel
alea ce sunt?de sticla?
si cauti suruburi de fixat nr?cu ''ochi de pisica''?
Albert Einstein
Alea sunt fiole pentru testat alcoolemia de pe vremea lui Ceasca laugh.gif Daca se inverzea interiorul iti lua carnetul laugh.gif Probabil ca o Dacie neagra 1301 mai testa lumea in trafic pe la intersectii wink.gif cool.gif
Alea sunt suruburi cu capatul ochi de pisica> Se prindeau numerele. Pe fata erau albe si pe spate rosii
Merced
Cred ca am eu unele in stare buna, dar dracu' stie pe unde le-am bagat, ca am facut ordine in debara. Si mi se pare ca erau totusi portocalii, nu rosii.
ydaniel
uite ma duc sa caut unele ,ca am mai vazut la cineva.
da nu mai bine prinzi nr in suport de plastic?
B 75 UAP
QUOTE(Albert Einstein @ 17 Dec 2009, 17:06)
Alea sunt fiole pentru testat alcoolemia de pe vremea lui Ceasca laugh.gif Daca se inverzea interiorul iti lua carnetul  laugh.gif Probabil ca o Dacie neagra 1301 mai testa lumea in trafic pe la intersectii wink.gif  cool.gif
Alea sunt suruburi cu capatul ochi de pisica> Se prindeau numerele. Pe fata erau albe si pe spate rosii
*

Am vazut undeva de vanzare suruburi asa.. noi.. daca imi amintesc unde, iti iau 2 seturi biggrin.gif
Din pacate stropitorile sunt romanesti. Deci, in cazul asta sunt de preferat cele cromate.
Hormonelul
In legatura cu placutele:
Cea cu 1170 inseamna ce este o masina Renault 12 adica un R12 TL de tipul R1170. Codul 220 ce se gaseste pe placa ovala, dupa catalog indica ca a fost fabricata in Europa de Est.
Numarul de sub 220 e numarul de fabricatie.
Albert Einstein
Multumesc pentru precizari Hormonelul. Mai am o nedumerire...Cum adica e un Renault 12? wacko.gif In sensul ca e licenta R12?
alecsutz03
sunt la mine in oras de cumparat "ochi de pisica" daca vrei iti cumpar si iti trimit!
Albert Einstein
De unde esti? Sa nu fie prea mare deranjul pentru cateva suruburi... unsure.gif
TheGreatBabanu
Distanta nu conteaza pt pasionatii Dacia. smile.gif
Hormonelul
Da Albert, sub licenta. La francezi era trecut si un cod in care fiecare numar reprezenta tipul de echipare al masinii.
alecsutz03
sunt din onesti...dar se pot pune un plic...ca nu is prea mari!
dar e bine sa incerci la tine pe la piese auto...imposibil sa nu gasesti!
am.
Albert mai cauti radiator?
am unul de R12 TS de prin '75.
Albert Einstein
am. ai pm tongue.gif
am.
il iau maine sa-i fac o poza
am.
asta din poze este de pe TS.
si mai am unu de 1300 din '73.
12TRS
Felicitari pentru restaurarea unui model DACIA foarte rar . Varianta 1301 am inteles ca a fost livrat de catre UAP numai Intreprinderilor de Stat din Romania, acesta avand mai multe imbunatatiri decat modelul 1300 standard printre care si o priza montata in portbagaj pentru conectarea unui mini-frigider auto. As vrea sa stiu daca DACIA 1301 pe care o detii are asa ceva sau macar un locas special pentru montarea unei prize auto.
Multumesc anticipat.
Albert Einstein
Nu am vazut vreo priza, e drept ca nu am cautat intrucat nu stiam de asta. Am vazut ca exista lampa pentru portbagaj, o sa ma uit pe instalatia electrica daca exista prevazut ceva pentru frigider.
Multumesc pentru aprecieri!
12TRS
Iata unul din modelele de mini-frigider auto (Fram 35), care se poate conecta la tensiunea de 12V.
speedy82
In primul rand, La Multi Ani dl-ului Albert Einstein in nou an cu sanatate si putere de munca, piese la discretie si meseriasi adevarati, ca sa isi termine proiectul.
In al doilea rand, frigidreul respectiv este intr-adevar dotat cu un circuit special pentru a fi alimentat de la 12V, dar poate functiona si la 220V, fiind mai multifunctional. Stiu pentru ca si eu am asa ceva acasa si pe vremea impuscatului il luam dupa noi in masina cand plecam in concedii.
hans112
Salut Albert! Felicitari pt. 1301!
Cand ai timp dupa 12.01.2010 suna-ma sa-ti fac cadou suruburi noi pt. prins numerele (2 albe+2 rosii)
danut 69-71
Astept cu nerabdare sa vad cu s-a finalizat proiectul Dacia 1301 . wub.gif
Albert Einstein
Salutare si La Multi Ani!
Va multumesc tuturor pentru urari si pentru ajutor si in special lui Liviu-Florin, Speedy82 si Danut.
Proiectul se misca, incet intr-adevar, dar se misca...Ceea ce este cel mai important e ca se apropie de final. wink.gif
O sa pun in curand o lista cu ce mai am nevoie. unsure.gif
Merced
De drumu' pana la Pitesti tot nu scapi. smile.gif
S-o vedem cat mai repede pe soselele patriei. Si sa-i pui si tu un numar comunist, ori PCR, ori RSR, vezi tu. 04.gif
argon
UTC
Executron
Daca tot esti din bucuresti pune-i B 666 PCR laugh.gif
didosdoru
Ai avut la masina 1-B-1872 , poti pune B-187-DOI. smile.gif
12TRS
Alta varianta ar fi B 130 UNU sau B 301 UAP smile.gif
danut 69-71
Din cate stiu eu masina este imatriculata . sofer1.gif
Albert Einstein
Danut, nu e inmatriculata inca. Este trecuta doar la Fisc, se plateste impozit la masina. In rest i-am facut identificarea si cartea de identitate. Masina avea nr vechi (1B1872). Dupa terminarea lucrarilor trebuie sa fac ITP si sa o inmatriculez.
kog
sa ne povestesti si noua ce se va intampla cand intri in statia de itp cu dacia comunista biggrin.gif
Claudiu AG 05 KJN
salut
cateva poze n ar strica wub.gif
facuta din toate partile...app ce ai de gand sa mai faci la ea..sa montezi
nu am mai citit tot din pricina timpului unsure.gif
bafta biggrin.gif
speedy82
Ma bucur ca am putut sa ajut Albert. Cam putin, e adevarat, dar macar stiu ca am incercat. Mult spor in continuare!
12TRS
Albert vei pastra tampoanele de cauciuc fata/spate de dimensiuni mici s-au le vei inlocui cu tampoane care s-au montat pe Dacia 1300 standard...???, nu stiu daca gresesc dar covorasul din portbagaj la varianta 1301 nu era din celebrul si arhicunoscutul "cauciuc panzat"de culoare neagra, parca avea montat o mocheta de culoarea rosie la fel cu cea din habitaclu.
Priza auto pentru frigider era prevazuta a fi montata pentru modelul 1301 la inceputul anului 1974,nu stiu daca s-a rentuntat intre timp la montarea ei. Fotografia cu minifrigiderul Fram este preluata din "Enciclopedia Caminului" editia 1976. wink.gif
Albert Einstein
Later edit: Jantele au plecat la reconditionat (roluit, sablat, vopsit, lacuit). Sa vedem ce iese... unsure.gif

Tampoanele vor ramane cele vechi de dimensiuni mici. In portbagaj la mine era un covoras normal, nu era mocheta rosie. sad.gif In afara de mocheta din interior masina mai avea acelasi tip si pe polita de sub bord dar si in spate, la luneta.
razvan32
ia toate piesele cat mai originale
danut 69-71
QUOTE(Albert Einstein @ 19 Jan 2010, 13:28)
Danut, nu e inmatriculata inca. Este trecuta doar la Fisc, se plateste impozit la masina. In rest i-am facut identificarea si cartea de identitate. Masina avea nr vechi (1B1872). Dupa terminarea lucrarilor trebuie sa fac ITP si sa o inmatriculez.
*

Asa am avut impresia , stiind ca e inscrisa la fisc am crezut ca ai si numere . Vezi ca identificarea este valabila doar 60 de zile .
Reno95
O masina extraordinara, un efort care merita laudat, foarte putini oameni pot sa mai aprecieze inca o astfel de masina tocmai din aceasta cauza va deveni peste nu multi ani o piesa rara, de colectie. Si eu as vrea sa incep un astfel de proiect doar ca inca nu am gasit o masina care sa aiba un pret decent. Ma gandesc sa o fac tot ceva clasic cum a facut-o domnul, adica o reconditionare dar in acelasi timp parca as vrea sa ii pun un alt motor si directie/suspenis/franare pentru un fel de HOTROD, grila dintre faruri si ochlarii sa ii fac cromati, masina neagra, genti spitate stil clasic. Daca cineva are vreo masina 1300 sau chiar si 1100 pe acasa si e decis sa o dea cuiva eu sunt interesat.
danut 69-71
QUOTE(Reno95 @ 30 Jan 2010, 07:46)
Daca cineva are vreo masina 1300 sau chiar si 1100 pe acasa si e decis sa o dea cuiva eu sunt interesat.
*

O masina la 15-20 milioane poti sa gasesti , dar nu una buna .
Cele bune sau foarte bune au si pretul pe masura .
12TRS
Albert ai reusit sa reconditionezi jentile...?, modelul 1301 a avut din constructie montate un tip de piulite mai speciale pentru prindrerea jentilor pe butucul rotii, erau construite in asa fel, incat, apa sau mizeria sa nu ajunga la prezonul rotii si sa-l gripeze, aceste piulite am vazut ca au rezistat pe masina ta fara sa se piarda in atatia ani,dar timpul si-a lasat amprenta asupra lor. Ai facut rost de un set nou de piulite identice sau ai incercat reconditionarea lor...?
Asteptam cu interes noi poze cu finalizarea proiectului. smile.gif
Snoopz
Salut Albert!
Scuze ca postez problema mea pe thread-ul tau,dar poate ma poti ajuta.
Am schimbat tot sistemul stropitorilor(furtunase,pompa si duze) si nu vrea sa traga apa deloc (avand in vedere ca totul este conectat cum trebuie).
Multi mi-au spus ca trebuie amorsata ,dar habar n-am cum .
Multumesc Anticipat!
Reno95
QUOTE(danut 69-71 @ 30 Jan 2010, 22:48)
O masina la 15-20 milioane poti sa gasesti , dar nu una buna .
Cele bune sau foarte bune au si pretul pe masura .
*

Ceea ce ma intereseaza pe mine este sa fac un proiect ceva de genul cum a facut albert, o masina care sa fie a mea, in care am investit suflet, tocmai din cauza asta nu caut masini care sa fie perfecte, nici cele cu pret-uri pentru programul rabla nu ma intereseaza de 20 de milioane, doar sa gasesc pe cineva care sa mi-o vanda la un pret aceptabil cu idea ca o sa se bucure atunci cand o sa o vada ruland pe strada si nu intr-o conserva la remat.
Cosmin_SNR
ALBERT! mai pune si tu poze cum decurge lucrarea intra si la mine pe forum http://www.daciaclub.ro/O-Dacie-La-A-Doua-...170037-s50.html si spune-ti parerea ca si masina mea arata cum arata a ta inainte sa o faci si as avea nevoie de ceva sfaturi si cateva piese(maruntisuri) SALUT si SUCCES
danut 69-71
QUOTE(Reno95 @ 3 Feb 2010, 05:10)
Ceea ce ma intereseaza pe mine este sa fac un proiect ceva de genul cum a facut albert, o masina care sa fie a mea, in care am investit suflet, tocmai din cauza asta nu caut masini care sa fie perfecte, nici cele cu pret-uri pentru programul rabla nu ma intereseaza de 20 de milioane, doar sa gasesc pe cineva care sa mi-o vanda la un pret aceptabil cu idea ca o sa se bucure atunci cand o sa o vada ruland pe strada si nu intr-o conserva la remat.
*

Ce inseamna pentru tine " Un pret acceptabil " ?

Au fost cazuri cand proprietarii au ales calea Remat , un exemplu Alex mun care a facut omului oferta si el a ales s-o dea la Remat . Acum mai nou cel ce da masina la Remat poate sa-si vanda cuponul .
Alex1300BV
Salutari!

Cum nu mai aveam rabdare, am adaugat citeva elemente pe una dintre ultimele poze,
Intentia mea nu e sa "scurt-circuitez" lansamentul oficial al pozelor cu masina terminata...
Doar ca eram curios sa vad cum va fii... cred ca nu sint singurul...
Sint convins ca in realitate masinutza va iesii de 100 de ori mai misto decit ce a dat in imagine...

Succes proprietarului cu finalizarea, si asteptam poze,
ydaniel
noutati?

9 Feb 2010, 13:46:
noutati?
Albert Einstein
La asta se lucreaza.....E munca de chinez batran.... laugh.gif

[attachmentid=1627592152] [attachmentid=1627592151]
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.