Revizie 60.000 Km, ce se schimba, cat costa ...
![]() ![]() ![]() |
Revizie 60.000 Km, ce se schimba, cat costa ...
Ma3x |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
- - ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|||
dumiDude |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 12 May 07 ![]() |
momentan nu am cum sa-i fac un consum (nu am CB) dar voi urmari si voi vedea.
Nu inteleg despre ce plastic vorbesti! Suieratul nu vine de la turbina (o aud si pe aia dar nu e de acolo. Pe loc turez motorul si bag urechea la distributie si de acolo se aude insa e greu de identificat care din piese este vinovata. La relanti nu se aude dar daca turez incepe sa se auda. |
--------------------
renault
clio symbol 1.5 dci
2003
|
|
romaniadrian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 19 November 08 ![]() |
Luna asta fac 60.000 km si 3 ani de cind am cumpărat auto, asa ca ar trebui schimbat kitul de distribuție, revizie, plăcuțe de frână si ca sa fie tacâmul complet CASCO, RCA.
Am estimat eu costurile pe la 3000 RON. Uitindu-ma mai atent in Carmentul de intretinere observ ca la motoarele 1,5 dci kitul de distributie se schimba la 90.000 Km sau 4 ani si doar in conditii speciale mai devreme. Masina are un an garantie. Ce ma sfatuiti schimb sau nu distributia? |
--------------------
renault
clio 3
1,5 dci, 85 CP /2008
|
|
al1n |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 416 Joined: 1 August 08 From: Iasi ![]() |
pai daca te-ai uitat atent si nu esti nici la 4 ani si nici la 60.000 de km de ce crezi ca ar trebui sa schimbi distributia?
daca esti la cazuri speciale...detaliaza |
--------------------
Dacia/Renault
Berlina 1.4/Symbol Expression 1.2 16v
'99/2010
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Am citit topicul si am intrat in ceata desi vroiam sa ma lamuresc.
Intrebarea mea este : ce se schimba de obicei la revizia de 60K. Nu ce au schimbat altii, ci doar ce este in fisa tehnica cum ca trebuie schimbat? Nu ma intereseaza momentan, experientele personale ci doar ce scrie in carti. Deci: ulei, flitre, placute frana ?,lichidul de frana?, bujii?...mai e ceva? Distributie: curea, rola intinzatoare, pompa apa...altceva ?(gen curea accesorii, fulie alternator.....) Masina din semnatura, benzinara 1.4 16V. This post has been edited by vallixx: 7 Nov 2011, 23:32 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
mmgmarius |
![]()
|
![]() Invisible to everyone Group: Members Posts: 418 Joined: 21 December 07 ![]() |
Buna ziua,
In decembrie trebuie sa fac revizia de 4 ani si ITP-ul. Am cerut un deviz de plata la unul din service-urile din Bucuresti. In atasament gasiti factura proforma cu ce se schimba si cat costa. Voi ce parere aveti? Attached thumbnail(s) Deviz_revizie_4_ani___ITP.jpg ( Size: 388.6k ) Number of downloads: 901 |
--------------------
Renault
Symbol Music 1.4 8V
dec 2007 Numai cei ce ies din tipar intra in istorie.
|
|
V A L I |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 20 September 05 From: BV ![]() |
Acceptabil zic eu.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 / 1.5 dci / 65 cai
|
|
mihai leu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 17 March 06 ![]() |
mai ai masina in garantie?
ma intreb mereu pantru ce taxeaza ei aiurea " revizie vehicul" asa am patit si eu pe primele facturi si le-am zis sa-mi schimbe ce vreau eu, fara sa mai platesc DEGEABA "revizie vehicul" mai ales ca tu faci si ITP fa mai intai ITPUL si vezi ce zice nea caisa ala, poate scapi cu 73 de roni mai ieftin succces]\ a si mai e TESTARE BANC FRANARE pai la ITP? ce face.... se uita pe poze, nu om testeaza la frane 1 data daca ai probleme te trimite sa reglezi franele, si eventual atunci platesti revenirea This post has been edited by mihai leu: 9 Nov 2011, 14:22 |
--------------------
Dacia 1999
1310
- B 19 EIF mai este timp pana la fericire
|
|
mmgmarius |
![]()
|
![]() Invisible to everyone Group: Members Posts: 418 Joined: 21 December 07 ![]() |
masina nu mai e in garantie. alta solutie decat sa platesc atat? oricum din ce am intrebat la celelalte service uri autorizate asta e cel mai mic pret, altii mi-au spus in jur de 2500 lei.
|
--------------------
Renault
Symbol Music 1.4 8V
|
|
V A L I |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 20 September 05 From: BV ![]() |
Variante mai ieftine ar fi sa iti iei tu piesele de la un magazin de profil si sa mergi la un service sa ti le schimbe.
@ mihai.leu: P.U. = pret unitar si e 73 RON / ora. Deci ar iesi cu aprox. 100 Ron mai ieftin. Ei inteleg din revizia vehicul ca se mai uita la masina / articulatii etc, dar asta se uita si ala la ITP. Daca masina e Ok pt ITP faci mai intai ITP-ul si apoi te duci la service sa iti faci faca distributia. |
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 / 1.5 dci / 65 cai
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
Care e faza cu "filtru de carburant" si "filtru benzina".. care ar fi cel de carburant??
|
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
e "filtru benzina"=piesa si "INLOCUIRE filtru carburant"=manopera
|
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
waly_2006 |
![]()
|
![]() nefumător Group: Members Posts: 115 Joined: 10 January 06 From: București ![]() |
Despre ce service e vorba?
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 16V Nu conteaza cat de bogat sau faimos esti. La inmormantarea ta va conta doar starea vremii.
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
Mersi de atentionare.. am inteles.. dar pe bune.. 32 lei iti ia sa iti schimbe filtrele de habitaclu si aer.. 80lei pentru ele.. in conditiile in care le poti schimba singur foarte usor si ele ar costa cam 45-50lei amandoua(pret de ploiesti) filtru aer de logan ca e 25lei si este la fel, nu 48 ca cel de reno dar eu il schimb la 10.000km odata cu uleiul si filtru de ulei si celalalt am citit pe forum ca se potriveste cel de solenza daca nu ma insel si costa cam 20 lei..
Si atatea teste punctele 1,5,10 si 11 , 250lei pentru ce?? Eu dau 20 lei si o urc pe elevator si imi verifica directia, bucsi, rulmenti etc. si se uita si la placutele de frana si daca simt ca nu mai tin, le schimb.. Sau la o statie ITP undeva la 80lei (cat poate sa fie la bucuresti??) iti verifica aceleasi lucruri de mai sus si eventual si franele exact, care cum tine sau care tine mai putin, frana de mana.. Uleiul si filtrul nu au legatura cu distributia, le poti schimba oriunde, si majoritatea daca le cumperi de la ei ti-l si schimba si observ ca nu a pus manopera la asta, e ok! Pompa de apa nu o schimbi? Sau capac cum zic altii.. Este undeva la 150-180 lei una buna. Si se merita, ca sa fi sigur ca nu o sa ai probleme 60.000 km sa umbli iar la distributie.. ca tot acolo se afla si daca doamne-fereste ti se fisureaza, manopera este aceeasi sa o schimbi.. Ma scuzati daca am vorbit mult, este opinia mea sincera ![]() Am uitat sa mentionez daca schimbi si pompa de apa o sa iti trebuiasca 1l antigel de acelasi tip cu cel pe care il folosesti sa completezi, sau daca nu l-ai schimbat pana acum, il poti schimba complet. Mult mai rentabil sa faci asta decat "Revizie vehicul" 1ora jumate?? si test frane. Si testerul daca pune pe ea si daca o urca pe elevator si ce poate sa ii mai faca tot nu dureaza atat ![]() This post has been edited by Val3ntin0: 11 Nov 2011, 01:12 |
--------------------
Renault
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
Fiu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 14 January 06 From: . ![]() |
Am cerut si eu o factura proforma pentru schimbarea distributiei la 1.4 16 valve.
Attached thumbnail(s) 1.JPG ( Size: 339.98k ) Number of downloads: 748 |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006
- . "Un fleac, m-au ciuruit!"
|
|
waly_2006 |
![]()
|
![]() nefumător Group: Members Posts: 115 Joined: 10 January 06 From: București ![]() |
Dar voi cum obtineti proformele astea?
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 16V Nu conteaza cat de bogat sau faimos esti. La inmormantarea ta va conta doar starea vremii.
|
|
Fiu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 14 January 06 From: . ![]() |
Te duci la service si le povestesti ce ai de facut la masina si ceri factura proforma ca sa vezi pretul.
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006
- . "Un fleac, m-au ciuruit!"
|
|
waly_2006 |
![]()
|
Foarte tare, cred ca ma duc si eu zilele astea. Merci.
|
--------------------
Renault
Symbol
|
|
Ma3x |
![]()
|
Vedeti preturile alea si tot va duceti ? Nici sa am garantie la masina nu m-as duce, sau macar m-as duce cu piesele mele ,,, mult prea multi bani se cer pentru o gramada de fiare numita masina.
|
--------------------
-
-
-
|
darkofeel |
![]()
|
![]() Cel care le invata pe toate Group: Members Posts: 131 Joined: 17 October 11 From: Bucuresti ![]() |
@Ma3x
Salut, eu mai am 1.500 Km si implinesc 60.000 Km daca spui ca este prea mult la reprezentanta (sa inteleg) unde ne-ai indruma sa fie aceasi calitate ba chiar mai buna si preturi evident mai scazute? Eu sunt incepator si am fost cu masina la o verificare in meridian sud, cu ocazia aceea am intrebat si de revizia 60.000, ca raspuns am primit un pret estmiativ de 1750 RON Pentru masina din semnatura. |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5 DCi
2005
- B 723 CTC Omul are multe fete...dar un singur Suflet!
|
|
1SkyLine |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 26 October 11 ![]() |
revizie .... adica ulei+filtre+distributie+pompa apa etc...
pentru ca eu cred ca la banii astia iti faci doar distributia ... mai inteaba odata. |
--------------------
skyline
skyline
2000
- xxx
|
|
darkofeel |
![]()
|
![]() Cel care le invata pe toate Group: Members Posts: 131 Joined: 17 October 11 From: Bucuresti ![]() |
Pe certificatul de control scrie asa:
Kit distributie + A.C.C. 490 + 383 + 320 + 570 = 1763 RON Eu stiu ce-o vrea sa schimbe aia acolo ei doar atat au trecut. Mi-ar place sa fac o revizie completa de 60.000 Km undeva unde sunteti siguri de performanta mecanicilor si seriozitatea lor cat si calitatea produselor. Daca ei imi recomanda consumabile si piese mai performante as fii dispus sa platesc pentru ele in plus... |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5 DCi
2005
|
|
Ma3x |
![]()
|
Singurul motiv pentru care m-as duce la service-uri - reprezentanta este pentru garantie, dar si aia daca e sa se strice ti-o repara de nu mai merge ever ca inainte .
Nu spun ca e rau dar sa fim seriosi. In cazul meu pe un kit distributie dau ~320 ron, filtre + ulei 5w40 ~ 300 ron, pompa apa 120 ron, kit accesorii ~ 250 ron. Total ~1000 ron. Vrei sa imi zici ca ei iau pe manopera ~750 ron - ma apuc de mecanica in 2 timpi si 3 miscari - 15 masini pe luna si as fi foarte fericit? Sa nu mai zic ca piesele lor sunt luate la en-gros deci mult mai ieftine in realitate decat le cumpar eu, dar ei le vand mult mai scumpe, pentru simplul fapt ca profita de garantia aia care "te obliga" sa tot treci pe la ei ![]() Recomandarea mea este sa iti schimbi esentialele kit distributie + kit accesorii + pompa apa (cupiesele tale dar sa ai ganratie la ele ) la un service care accepta sa iti dea garantie la lucrare. Si restul le poti schimba linistit singur sau de un priceput, mai mult de 50 de ron nu dai pe maopera pt filtre. Dar fiecare cum crede si cum considera. LE.: suma aia e fara TVA asa-i ? ![]() |
--------------------
-
-
-
|
mmgmarius |
![]()
|
Service-ul era Serus din Bucuresti, trebuie sa va spun ca in momentul ala aveau cel mai bun pret in comparatie cu celelalte serviceuri autorizate renault care mi-au cerut in jur de 2500 lei. Ideea este ca la doua zile m-a sunat cineva de la serus si mi-a spus ca au uitat sa treaca nu stiu ce operatie si ca revizia mea ar costa in jur de 2400 lei. Deci sunt cam la fel ca ceilalti. Intre timp am gasit un service "de cartier care mi-a spus ca ma costa 1100 lei cu tot cu piese(fara pompa de apa), distributia fiind Continental. Ulterior am contactat alt service, de data asta tot de cartier dar mai pompos, ei mi-au explicat mai bine ce schimba ai au ajuns la pretul de 1600 lei cu tot cu pompa de apa. Acestia ofera si garantie 2 ani pentru manopera si 1 an pt piese.Distributia in cazul asta este Contitech (spun ei c este tot de la Continental). Pe cei ce au cerut 1100 lei nu i-am intrebat de garantie.
Voi ce spuneti? Care este cea mai buna firma producatoare Continental sau alta? Vreau sa ma informez dine inainte deoarece nu cunosc practic nimic in domeniu. Si mai exista o varianta: sa cumpar personal piesele, care momentan nu stiu cat ma costa si sa le monteze "nea Gigi" care i-a facut distributia si unui amic acum un an la o Astra. Pentru manopera ar trebui sa platesc cca 250 lei. |
--------------------
Renault
Symbol Music 1.4 8V
|
|
darkofeel |
![]()
|
@Ma3x
Daca tot ai adus vorba de TVA presupun ca este fara ![]() "Eu ma ocup de Calculatoare sunt profesionist Hardware, daca un om imi spune ca vrea o placa video de ex. AMD 6990 si eu ii zic, nu 6990 ci 2x 6970 costa un pic mai mult decat 6990 dar face treaba de 3 ori mai bine" Eu la asta ma refer la performanta lor.... Calitate / Pret cat si garantie. Inca aici sunt insirate 51 de pagini la acest Thread si cu toate astea nu am ajuns la o concluzie: Unde-i mai bine pentru noi, mai ok la buzunar, calitate/pret, oameni seriosi... |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5 DCi
2005
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
Sunt insirate zeci de pagini cu cei ce au facut, unde au facut si cat au dat pe ce au schimbat... recomandari de piese..
Nu cred ca o sa zica nimeni "vino la mine ca am eu un baiat meserias" asa pe forum.. citesti si decizi singur daca iti iei piesele singur care sunt mai bune si ti le schimbi la cineva care iti este recomandat sau te duci sa dai 2500 RON pentru ceva ce te poate costa 1500 RON.. Ideea este ca acea garantie consta in ce piese pui in cea mai mare parte.. suruburile sunt aceleasi.. eu unul am luat piesele Renault toate, curea rola, pompa de apa, curea accesorii.. si le-am facut acasa la meseriasu de la reno care mi-a facut diferenta clar intre service reno si garajul lui, diferenta de bani.. De ce am ales asta? Pentru ca la reprezentanta tot el o facea.. Am luat ce a zis el si mi-a garantat ca nu am probleme, luam ce vroiam eu, mi-a zis ca el nu garanteaza pentru orice piesa... Asa ca vorbeste cu cineva care face asa ceva si ala te invata ce sa iei.. decizia este a ta.. si doar a ta! This post has been edited by Val3ntin0: 19 Nov 2011, 01:44 |
--------------------
Renault
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
nascutinvingator |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 12 August 08 ![]() |
QUOTE(mmgmarius @ 18 Nov 2011, 22:33) Service-ul era Serus din Bucuresti, trebuie sa va spun ca in momentul ala aveau cel mai bun pret in comparatie cu celelalte serviceuri autorizate renault care mi-au cerut in jur de 2500 lei. Ideea este ca la doua zile m-a sunat cineva de la serus si mi-a spus ca au uitat sa treaca nu stiu ce operatie si ca revizia mea ar costa in jur de 2400 lei. Deci sunt cam la fel ca ceilalti. Intre timp am gasit un service "de cartier care mi-a spus ca ma costa 1100 lei cu tot cu piese(fara pompa de apa), distributia fiind Continental. Ulterior am contactat alt service, de data asta tot de cartier dar mai pompos, ei mi-au explicat mai bine ce schimba ai au ajuns la pretul de 1600 lei cu tot cu pompa de apa. Acestia ofera si garantie 2 ani pentru manopera si 1 an pt piese.Distributia in cazul asta este Contitech (spun ei c este tot de la Continental). Pe cei ce au cerut 1100 lei nu i-am intrebat de garantie. Voi ce spuneti? Care este cea mai buna firma producatoare Continental sau alta? Vreau sa ma informez dine inainte deoarece nu cunosc practic nimic in domeniu. Si mai exista o varianta: sa cumpar personal piesele, care momentan nu stiu cat ma costa si sa le monteze "nea Gigi" care i-a facut distributia si unui amic acum un an la o Astra. Pentru manopera ar trebui sa platesc cca 250 lei. Cumpara piesele si mergi la nea Gigi , nu are ce sa greseasca la motorul 1,4 8V e cea mai simpla distributie. Oricum chiar si nea Gigi cere cam mult ,ca pentru un motor 16V , asa ca poti sa mai negociezi.Piesele originale o sa te coste cam 200-250 cu tot cu pompa de apa daca ceri de Logan (difera doar culoarea cutiilor) asa ca o sa faci o economie substantiala. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,4 8V GPL
2002
|
|
darkofeel |
![]()
|
@Val3ntin0
Buna idee mi-ai dat ![]() |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5 DCi
2005
|
|
rs09 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 22 November 09 ![]() |
Diferenta dintre o reprezentanta si un service de cartier cred ca o reprezinta garantia pe care o ofera la piesele montate.
Val3ntin0 mecanicul respectiv ti-a recomandat piesele pe care stia el ca merg bine dar daca nimeresti o piesa cu defect de fabricatie si ti se strica ceva la motor nu cred ca il vezi pe respectivul sa iti dea el banii pe reparatii. |
--------------------
renault
symbol 1.4 8v
2008
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
Este un risc pe care mi-l asum, asa e, dar mai repede se rupe o curea daca nu e schimbata decat una schimbata la timp cred eu.. Si nu cred ca a tinut degeaba sa imi specifice piesele care le vrea... el mi le-a procurat, toate noi si sigilate.. toate cu renault pe ele, nu doar pe cutie, am facut asta cu el la 2 masini in 2 ani... supernova si clio si am trimis si colegi de munca la el cu logan..
Cat despre probleme la motor... daca e sa am ghinion doamne-fereste cel mai probabil ma va costa manopera lui mult mai putin sau deloc.. Dar asta depinde si de masina, ma uit pe postul celor cu masini noi si ma ia capul cand citesc ce probleme au si ce schimba la ele la km putini.. asa ca ce sa mai zic de a mea cu 75.000km reali si inca are bucsi, capete de bara, pivoti originale pe ea.. |
--------------------
Renault
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 21:31 |