Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Transfagarasan
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Calatorii si Intalniri
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
adister
Nu - intri prin Colentina care e un santier de la un capat la altul mad.gif . Mergi pe autostrada, e mult mai bine wink.gif
hellcat
@garett: Si pana la urma ai vreo idee/te-ai hotarat, stii, pe unde o sa tragi in zona? Eu sunt aproape hotarat sa ma orientez la fata locului pt sambata asta...
crisdelia2004
cazare la piscul negru stie careva?
danutz_r
sal !
cum e sa dormi pe transfagarasan cu cortul ???... ma gandeam sa dau o tura week viitor,si vreau sa stiu la ce sa ma astept???
... sunt campinguri amenajate sau nu?
cum sunt preturile la cazare (cabane , casute , campare) ?
sofer5.gif

1ooo x smile.gif
Garett
@hellcat: nu inca, dar eu oricum plec abia peste 2-3 saptamani. Probabil la Cartisoara, ca oricum vreau sa ajung si la Sibiu, ramane sa ma orientez pe net. Eu prefer sa fac rezervare ca sa fiu sigur. Am patit-o odata la Busteni, m-am dus fara rezervare si am cautat vreo 3 ore ca era vacanta si era ocupat peste tot.
mih95
@danutz_r

Am fost anul trecut in august pe Transfagarasan. Poti face rezervare la Cabana Balea la urmatorul nr de telefon:0745072602 (sau vezi pe Google) . Pretul a fost 180 Ron o camera, cu mic dejun inclus. (cam scump dupa parerea mea, dar nu mai aveam timp sa coborim - se facea noapte,....)
Sus este cam frig si e mai complicat cu cortul , casute nu sunt. Dar sunt pensiuni pe partea Sibiului jos la poalele muntilor, foarte frumoase si mai ieftin decit sus la 2033m . Deasemenea si pe partea Argesului sunt cabane, si casute.
Daca poti evita sa te intorci sau duci pe partea Argesului drumul e foarte prost !!!
Bafta !
Funny
QUOTE(crisdelia2004 @ 28 Jun 2007, 19:36)
cazare la piscul negru stie careva?
*



Sunt vreo 3 hoteluri acolo(numerele de telefon nu le stiu dar poti da o cautare pe google)iar cazarea se negociaza cu administratorul in functie de gradul de ocupare.Astfel poti plati 80RON/camera/noapte dar poti foarte bine sa ajungi si la 170RON.Nu exclude variantele de cazare de la Capra Neagra sau Capra.(aproape de Balea Lac-aprox.8-10km)
Pensiuni faine gasesti si cum cobori de la Vidraru catre C.de Arges , la Capataneni , Aref , Cerbureni , etc.(preturi intre 40 si 80RON/noapte/camera)

@danutz

Loc de campare super este la cabana Cumpana(15km de la Vidraru sau numai 7-8km daca vii dinspre Balea Lac-ATENTIE , drumul este destul de prost si destul de greu practicabil pe timp de ploaie abundenta) si costa vreo 15 RON pe zi pentru cort si masina.Mie personal mi s-a parut cam mult dar sunt sigur ca se poate negocia , luni nu erau decat vreo 5-6 corturi iar in cabana toate camerele erau libere.Sunt si niste casute acolo dar nu stiu daca mai sunt in "circuit".
Drum bun si vacanta placuta!
St
Este vorba de drum forestier, dar care e cat de cat intretinut, din pacate nu au pus si ei nimic, se merge pe pamant sad.gif
ageana
Se poate dormi si la cabanute. E 40 lei cabanuta. Poti dormi 4 insi lejer in ea. E okay, doar ca va sfatuiesc sa luati cateva odorizante la voi. Miroase putin "ciudat" in cabanute.

Atentie insa la manelisti, e plin locul de ei, si tin manelele la maxim toata ziua si noaptea.
Garett
Stie cineva cum e drumul intre Ploiesti si Pitesti via Targoviste? Ma gandesc sa evit Bucurestiul.
cmandrei
Ultima data practicabil dar cu denivelari si ceva gropi asta acum 1 an aprox.
danutz_r
QUOTE
Se poate dormi si la cabanute. E 40 lei cabanuta. Poti dormi 4 insi lejer in ea. E okay, doar ca va sfatuiesc sa luati cateva odorizante la voi. Miroase putin "ciudat" in cabanute.


unde? in ce zona ? ... ca n-am mai fost niciodata p'acolo rolleyes.gif
ageana
In fata cabanei Cumpana sunt aceste cabanute. Parerea mea e ca per total se merita, vine 10 lei/ pers. cazarea.
Eu am stat si de Paste acolo, cu o aeroterma mica am facut sauna in cabanuta.
E aproape de lac, e okay.
Singura chestie deranjanta e ca deh... nu ai baie, trebuie sa mergi la cabana cand te "cheama natura" sau pt. a te spala.
danutz_r
mersi pt detalii:

mai sus pe unde pot sa ma cazez(campez) ?

? aeroterma ti-o dau ei ? biggrin.gif
1ooo x smile.gif
Garett
Exista alte variante de ocolit Bucurestiul decat centura? Stau in dubii ce sa aleg: un drum care stiu exact ca e bun (A2-A1) dar cu problema traficului din si din jurul Bucurestiului sau un drum mai prost (Ploiesti-Pitesti via Targoviste) dar cu avantajul ca evit intarzierile. Daca intru in Bucuresti si evit bulevardele principale pot sa evit si aglomeratia, sau ma complic inutil ? Scuze ca va bat la cap, dar incerc sa ma lamuresc, ideea ar fi sa plec la 6 din GL si sa ajung cam la 13-14 la Vidraru, ca sa pot si eu sa savurez drumul pe indelete, si pe seara la Cartisoara. Spunea cineva mai sus ca singura parte cu probleme ar fi Vidraru-Balea lac. Aveti idee cam cat se face, ca timp vorbesc, pe drumul ala?
DMP
cum ti-a zis si cmandrei ploiesti - tgv si tgv - gaiesti sunt practicabile dar au denivelari si gropi in carosabil (nu cratere). de la gaiesti mai ai 4 km pana pe A1. pe tgv-gaiesti gropile au cam 3 - 4 cm adancime si sunt cam peste tot. nu ai ce sa feresti. starea asta a celor doua drumuri e de acum 5 luni. banuiesc ca si acum e la fel.

in buc chiar daca eviti bulevardele nu prea eviti aglomeratia pentru ca si altii incearca sa faca asta. plus ca stradutele adiacente bulevardelor de regula sunt cu denivelari si pline de masini parcate.
daca respecti traseul desenat de cmandrei pentru bloodem (A2 - dristor - unirea - splai - iuliu maniu - A1) vei avea aglomeratie, la ora la care vei intra tu in buc, doar pana treci de unirea. daca ai putea sa iti organizezi timpul, am vazut insa ca pleci la 6 din galati, sa ajungi cam la 7 - 7.15 la iesirea de pe A2 nu vei avea probleme cu aglomeratia in buc (oricum acum e mai lejer un pic pentru ca se simte ca au inceput concediile smile.gif ).
drum bun, sa pui poze cand te intorci si sa ne descrii starea traseului urmat.
Garett
Stiu dar ca sa ajung la Bucuresti la 7, ar trebui sa plec din Galati cam pe la 4, si avand in vedere si restul drumului, nu cred ca vreau sa risc sa intru pe Transfagarasan obosit. Cred ca o sa fac traseul in doua zile, eventual ma opresc la Curtea de Arges sau la Piscul Negru, dar asta depinde de cate zile libere pot sa-mi iau. Intrebare: sambata e tot asa de aglomerat prin Bucuresti? Dar pe centura ?
tarzy

QUOTE(danutz_r @ 29 Jun 2007, 21:23)
mersi pt detalii:

mai sus pe unde pot sa ma cazez(campez) ?

? aeroterma ti-o dau ei ? biggrin.gif
1ooo x  smile.gif
*




se poate campa foarte bine si-n locuri newamenajate . pe versantul sudic mai ales .... ptr ca ai raul capra la indemana.

eu am campat de 2 ori - o data chiar la balea lac ... spre cabana salvamont - era prin iulie si noaptea temperatura a fost intre 5 si 10 grade, adauga umezeala si vezi ce rezulta. in plus .... acolo nici gratar nu prea am reusit, da nu m-am lasat .... 1/4 liytru benzina si am reusit ... apoi am dat foc (adica acces la focul meu) la tot cartierul de cortisti.

a doua oara - adica next seara dupa prima - intre capra si piscul negru - foarte fain .... langa rau .... am vazut pastravi biggrin.gif . singurulk dezavantaj ... eram aproape de sosea si ... cu toate ca nopatea e interzisa ciorculatia imi mai vuia cate un intarziat in cap
bloodem
Sambata 30 iunie - Duminica 1 iulie am fost pe Transfagarasan pe traseul Galati - Braila - Slobozia - Drajna - A2 - Bucuresti - A1 - Pitesti - Curtea de arges - Balea Lac - Balea Cascada - Fagaras - Brasov - Intorsura Buzaului - Buzau - Braila - Galati. Total: 990 km. Drumul pana in Pitesti a mers ca uns (am traversat Bucurestiul si multumita Google Earth am mers ca si cum l-as fi cunoscut de o viata biggrin.gif ). Apoi la Curtea de Arges am avut neplacerea de a opri la manastire si a-mi gasi portbagajul indoit dar asta e alta poveste. Intre Vidraru si Balea lac este intr-adevar cam distrus drumul, dar totusi practicabil. Apoi dupa Balea lac pana la Arpasul de jos mergi iarasi dunga, drum foarte bun. Drumul pe DN1 pana in Brasov este plin de lucrari, semafoare (cam vreo 10 - 15) insa cum nu ma grabeam si doar admiram peisajele nu m-au deranjat prea tare). Am dormit la o cabanuta intre Fagaras si Brasov, la 34 km de Brasov - nu mai tin minte cum se numea, cu 140 RON pe noapte (eram 4 oameni). De la Brasov am mers pe DN10 prin Intorsura Buzaului, drum foarte foarte bun, cu peisaje frumoase, insa plin de sate si serpentine. Buzaul, un oras cu strazi distruse (dintre toate zonele, orasele prin care am trecut, strazi ca in Buzau nu am mai gasit). Si iata ca am ajuns acasa Duminica seara, dupa 990 km parcursi, peisaje nemaipomenite si 40 litri de motorina consumati. smile.gif
crising
Sa-ti fie de bine bloodem. La sfarsitul lunii vreau sa fac si eu transfagarasanul. De fapt am sa ma cazez undeva pe Valea Prahovei si de acolo intr-o zi am sa fac acest traseu. De calitatea drumului m-am lamurit de aici pe forum dar zi-mi si mie cu aproximatie cat timp ai facut de la Vidraru pana in Brasov?
Si cum e mai bine sa ma intorc pe acelasi drum sau sa fac tot traseul roata cu plecare prin nord si revenire prin sudul transfagarasanului.?
borciparte
@crising, pai solutia cu cazarea pe Valea Prahovei nu e chiar cea mai inspirata.
Ca sa ajungi la Curtea de Arges trebuie sa mergi prin Ploiesti, Targiviste, Pitesti, C de A si apoi mergi in continuare pe Transfagarasan, treci muntii, ajungi la Fagaras si apoi te intorci pe la Brasov. Mai merge si varianta inversa, Brasov, Fagaras, Balea, C de A etc.
Cred ca cea mai buna varianta e cea aleasa de colegul bloodem, pleci direct Transfagarasan si dormi undeva in apropiere de Brasov.
crising
Ideea este ca voi sta undeva pe Valea Prahovei 3-4 zile. Si intr-o zi voi face drumetia pe transfagarasan cu plecare dimineata si intoarcere seara inapoi pe Valea Prahovei. Vroiam sa stiu daca am timp o zi cu opririle de rigoare, admirat peisaj, vazut tot ce se poate, trafic semaforizat etc. Si de la Vidaru spre sud n-as mai merge, acea zona am vizitat-o. Mi-a ramas De la Vidraru spre nord.
bloodem
Un coleg a facut traseul pe care l-am facut eu (~1000 km) intr-o singura zi, deci ai putea foarte bine si tu sa reusesti acest lucru, mai ales ca ar fi mai putin de mers. smile.gif
crising
Merci pentru raspunsuri. Cu plecare dis de dimineata de pe V Prahovei am timp berechet.
hellcat
QUOTE(crisdelia2004 @ 28 Jun 2007, 19:36)
cazare la piscul negru stie careva?
*



Cazare in conditii bune se poate obtine la vila Siesta (0744.662397) sau Adonis (0744.433348) incepand de la 120 ron pe noapte.
[attachmentid=59091] Vilele de la Piscu Negru

In conditiile unor amortizoare mai tari pe Clio-ul meu, am gasit tronsonul intre Vidraru si Balea Lac destul de deranjant, nu indeajuns sa ma enervez, ca doar eram plecat in vacanta, insa pe alocuri trebuia redus destul de mult.
Astfel cei 50 si ceva de km impreuna cu vreo 3 opriri pentru peisaj, cascade...i-am parcurs in aprox. 2 ore.

Update la poze smile.gif ...

[attachmentid=59092][attachmentid=59093][attachmentid=59094][attachmentid=59095]
danutz_r
QUOTE
se poate campa foarte bine si-n locuri newamenajate . pe versantul sudic mai ales .... ptr ca ai raul capra la indemana.


te intreaba cineva de sanatate daca campezi si faci gratare in locurile neamenajate? ma refer la cei de la garda de mediu...
1ooo x smile.gif
Garett
@bloodem: La cat ai plecat din Galati pana la urma si cat ti-a luat sa treci Bucurestiul?
gibonu
Poti sa campezi linistit pe Transfagarasan, nu e nici o problema, mai ales daca esti om civilizat si iei tot gunoiul cu tine.
bloodem
Din Galati am plecat la 5 dimineata. La 8:30 eram in Bucuresti, la 9:00 am intrat pe autostrada A1 si in jurul orei 14:00 eram la Balea Lac. Dupa cum am mai spus, Bucurestiul l-am facut cu mare usurinta, traficul era destul de lejer (poate si din cauza ca era weekend).
zapata
Impresii, detalii despre drum si poze am vrea si noi!!! blink.gif
Nico dCi
Venit aseara de la Balea Lac .
Plecat dimineata din Curtea de Arges (imi permit socrii sunt de acolo), urcat pana la baraj la Vidraru unde am facut stanga spre cabana Cumpana(deci nu am trecut barajul) mers pe drum forestier 14 km pana la cabana admirat peisajul si sutele de turisti campati in jurul cabanei(da erau sute),plecat mai departe tot pe drumul forestier inca 4 km foarte jalnici in comparatie cu ceilalti 14.
Ajuns pe sosea(se numeste sosea acel fir de drum acoperit cu urme de asfalt) mai bun decat drumul forestier ,am continuat ascensiunea catre cea mai inalta sosea din Romania. Lume campata si pe o parte si pe cealalta a drumului cat vezi cu ochii (unde era o poienita si un fir de apa pac 2-3 masini si niste corturi). Ajuns la cascada cea mica te loveste spiritul comercial al romanului 4-5 tarabe cu kurtos, pufarine, pufuleti si alte minuni. 3-4-8 poze tusti in masina si hai la deal ca se duceau masini una dupa alta de ziceai ca cine stie ce bunatati se dau acolo sus. Mers mai departe ocolit casa omului sau cine o fi acela care si-a facut casuta aia tocmai acolo sus la aproape 2000 de metri. Ajuns la tunelul ce leaga muntenia de transilvania parcurs cu viteza redusa si in liniste de simteam si imi imaginam cantitatea imensa de roca de deasupra noastra si am tacut chitic pana am iesit in ardeal............aoleu ce era aici masini ca in targ la vitan parcate in toate directile si pe toate partile si nu era decat 10.30 dimineata. Lume multa bazare si rulote cut tot felul de minunatii de te credeai in talcioc nu la munte unde lumea vine sa se linisteasca si sa respire aer curat, ce mai o balamuceala de toata frumuseta.Am gasit un loc de parcare pe o stanca spre cabana de la Balea ,am bagat doua degete in apa calda de altfel ca mi-a ramas sangele in varful degetelor si in rest tremurat un pic de frig de eram fudul nu am luat nimic pe mine eram in tricou si pantaloni scuri si cred ca afara nu erau mai mult de 10 grade.Admirat pozat din toate unghiurile pe toata lumea ,privit pe soseaua care duce la sibiu si cand am vazut cate masini urcau ca niste furnicute am calculat eu repede si am zis ca in maxim una ora nu o sa mai avem loc toti sus si ca ar fi mai bine sa merem. coborat pana la Balea Cascada ca de nevasta a fugit cu masa cu telecabina si eu trebuia sa ma duc sa le recuperez ca nu si-au luat bilet dus intors.Plecat de la Balea Cascada inapoi spre varf mers in coloana interminabila exact ce spusesem eu cu o ora inainte cand am ajuns sus era un balamuc mai mare decat il lasasem de abia se putea trece dar sa mai si parchezi(nu ca m-ar mai fi interesat ca imi era o foame de lup).cu chiu cu vai am ajuns la gura tunelului si am inceput lungul drum catre casa: Baraj Vidraru, Curtea de Arges, Pitesti,Bucuresti
gibonu
Bai frate, nu se poate asa ceva. Transfagarasan-ul tinde sa devina cel mai jegos bazar din tara. E strigator la cer.
Ceea ce poveste Nico dCi este din pacate adevarat. Anul trecut eu am facut Transfagarasan-ul cu bicicleta iar la Balea Lac am vrut sa fac o poza cu borna kilometrica de acolo. N-am putut sa ajung la ea din cauza masinilor parcate.
Nu inteleg de ce sunt lasati toti bazaristii sa-si vanda marfa pe Transfagarasan.
Nu e posibil asa ceva. Transfagarasan-ul trebuie sa fie ceva frumos, curat, linistit, nu un bazar jegos.
La fel nu-i inteleg pe cei care cumpara ceva de la acei bazaristi. Oare se duc pe Transfagarasan ca sa-si ia porumb fiert?
Ce cauta toata tarabele alea jegose de la Balea Lac? In locul lor ar trebui amenajata o parcare, pe bani, pentru cei care vor sa se duca si sa admire peisajul.
N-am nimic cu tarabagii aia de acolo. Nu ei sunt de vina, ci cei care le cumpara marfa. Ar trebui mutati mai jos, la Vama Cucului in parcare, sa vanda acolo toate prostiile pe care le vand acum la Balea.
Macar daca noi, toti cei care suntem aici pe forum, i-am boicota pe acei tarabagii si n-am cumpara nimic de la ei, tot ar fi un pas extrem de mic inainte.
Mentionez ca am facut Transfagarasan-ul de 4 ori cu bicicleta si odata cu masina, dar niciodata nu am luat absolut nimic de la acei tarabagii.
Nico dCi
Asa uitasem de porumb fiert ,ca nu stiam ce ma lovit pe la nas .Porumbelu cald, porumbelu cald. Ce mai fara cuvinte...........
St
Si cand ma gandesc cat de libera era zona asta acum 4-5 ani....

In vara lui 2002 am fost prima data pana la Balea, prin august, nu cred ca am intalnit mai mult de 30-40 masini de la baraj pana la Balea, si acum....
Giurisici Fabian
eu am fost acum 2 sambete si nu era chiar asa de populat dar nici prea lejer.Toate preturile sunt umflate inclusiv parcarea in loc amenajat cica si ce m-a distrat ca erau 3 cabine ecologice unde era cu intrare radmasa.gif .incet incet zona se transforma ca valea prahovei astept sa inceapa sa apara vilele smecherilor ca ele mai lipsesc din peisaj
poze ce am facut eu gasiti in linkul de mai jos
http://www.daciaclub.ro/galerie/thumbnails-918.html
danutz_r
cateva poze din week de pe transfagarasan wub.gif



[attachmentid=59871] [attachmentid=59872] [attachmentid=59873] [attachmentid=59884][attachmentid=59874] [attachmentid=59875] [attachmentid=59876] [attachmentid=59877] [attachmentid=59878] [attachmentid=59885][attachmentid=59879] [attachmentid=59880] [attachmentid=59881] [attachmentid=59882] [attachmentid=59886]

confirm ce s-a spus mai sus ...

drumul prin dreapta barajului m-i s-a parut acceptabil, eu ma asteptam sa gasesc adevarate cratere asa cum am citit p'aici ... dar am vazut numai plombe puse de handicapati bash.gif .... in rest peisaje minunate

am oprit la curtea de arges la manastire, unde am facut cateva poze si gata... ca nu prea aveai ce sa vezi....

am urcat la cetatea poienari, pe pod ne-a intampinat nenea cu taxa, cate 0.5 ron de caciula.... deh studenti biggrin.gif biggrin.gif

mai departe barajul, impresionant 182.gif 182.gif , poze cu omul de tinichea
cascada ciocanu , era vreo 10 minute de urcat, am bifat-o si pe asta

la balea erau 8 grade, dar tot am urcat putin pe munte, am facut traseul ala de o ora... super panorama wub.gif
o oprire mica la balea casada,

cazarea am gasit-o la vreo 4-5 km inainte de Cartisoara... poienita + rau + lemne la discretie + satul aproape pentru aprovizionare = tocmai bine de montat cortul si de dat foc la gratar...... erau multe corturi si aici

dimineata am plecat spre sibiu, am dat o tura p'acolo apoi pe valea oltului spre bucuresti cu o pauza de strand + masa la caciulata ...
murfi
De la balea pana la barajul vidraru s-a umplut de cocalari burtosi care stateau la corturi si acultau manele. Seara, cand am coborat eu pe la 8 toti faceau cate un foc imens la marginea PADURII. Chiar nu exista nici o autoritate pe partea aia a muntelui care ar putea sa-i mai potoleasca?
gibonu
Nu, nu exista nici un fel de autoritate pe nici una dintre partile muntelui. Partea buna este ca fata nordica este in Ardeal si acolo oamenii sunt mai civilizati decat cei de pe fata sudica.
Daca ar exista vreo autoritate, ar pune o bariera inainte de Vidraru, la hidocentrala si inca una la iesirea din Cartisoara spre Balea.
Si ar mai pune o taxa la aceea bariera, de genul 5 lei / zi / om (adica de ocupant al masinii). Ar face niste automate, cum este peste tot in lume si ti-ai lua de la automat un carton rosu daca esti singur in masina, un carton albastru daca sunt 2 insi in masina, un carton portocaliu daca sunt 3 insi, etc.
Si pe cartonul ala va fi inscrisa automat data de intrare iar la iesire iti va spune cat ai de dat, in functie de cate zile ai stat pe Transfagarasan.
Astfel, cu banii stansi s-ar putea face niste parcari amenajate, s-ar putea monta mai multe cosuri de gunoi care sa fie golite periodic, s-ar putea instala masute si gratare pe marginea drumului si cate s-ar mai putea face.
Nu mai zic ca s-ar putea intretine si drumul mai bine.
Tot aceea autoritate care nu exista, i-ar trimite mai la vale pe toti bazaristi care vand pormb fiert si veste reflectorizante la Balea Lac si astfel, cine ajunge la Balea va avea loc sa-si parcheze masina civilizat si sa se bucure de munte, ca d-aia s-a dus la Balea, nu ca sa manance porumb fiert.
Sigur o sa fie o gramada si aici pe forum care vor face scandal, ca-i jecmaneste statul, ca le ia 5 lei pe zi ca sa se duca pe Transfagarasan. Astia ar trebui sa se gandeasca ca 5 lei sunt un pachet de tigari sau 2 beri, deci nu e un capat de tara.
La fel, o sa fie unii care o sa zica ca duminica seara o sa se faca coada la bariera de plata. Corect, dar daca la coada se sta in ordine si nu aprare vreun jemcher de jmecher care sa se bage in fata, coada o sa mearga repede.
O sa apara autoritatea astea, probabil cand noi vom fi bunici, dar din pacate atunci Transfagarasan-ul nu va mai exista, va fi o ingramadeala de vile de prost gust, un fel de cartier rezidential.
oache81
Eu unul as fi de acord sa dau 5 lei daca dau o tura de Transfagarasan daca as sti ca banii respectivi sunt folositi la modernizarea drumului.Din pacate nu inseamna ca daca se baga astfel de taxe banii vor ajunge unde trebuie.Referitor la starea drumului in judetul Arges.....este destul de prost,in nici un caz nu e de mers acolo cu o masina foarte sport,in schimb este chiar bun pe partea cu Sibiu.Asta e un caz general in toata tara,de multe ori mi s-a intamplat sa dau in gropi dintr-un drum foarte bun cand am trecut de limita administrativa a unui judet.
eugeniuz2004
si 5 E cu conditia sa fie utilizati precum in alte tari cu drumuri similare pentru a fi intretinute ele si necesitatile aferente lor.

Si ar plati toti cei ce si-ar dori sa vada muntele din masina si poate cei dornici de veste reflectorizante si de porumb fiert le-ar cauta in alte parti.
guliver
Spuneti-mi si mie care este cel mai scurt drum ( traseu) de la Bucuresti pana pe Transfagarasan? Mai precis pe unde sa merg?Cu detalii daca se poate... Ms
M i h a i
guliver> Buc-Pitesti-Curtea de Arges-Vidraru-Bîlea...asta este traseul normal..daca ai fi citit putin prin topicul asta vedeai ca asta este traseul standard...oricum nu ai cum sa te ratacesti daca urmezi semnele...alt traseu din Buc mai scurt nu cred ca exista..
guliver
Merci, si drumul cum e pe traseul indicat?Se circula bine?
sorin1983
am fost sambata pe transfagarasan si m`am gandit sa va dau detalii smile.gif
am facut pana la lacul balea 5 ore din care vreo 30 de minute opriri. s`a mers destul de bine... gropi multe de la iesirea din pitesti smile.gif denivelari, plombe strambe etc smile.gif pe transfagarasan e cam ca dupa un bombardament cu bile de popice:)
traseul a fost bucuresti(rahova) cu iesire pe ghencea, prelungirea ghencea, pe la valea cascadelor, iuliu maniu; autostrada pitesti unde e o singura oprire(de fapt o inghesuiala cam cu vreo 40 km inainte de final pentru ca se lucreaza si oamenii se INCAPATANEAZA sa NU urmeze semnele si sa se replieze din timp pe banda 1), in rest ok! ; prin pitesti , am avut noroc ca nu prea au trecut pietoni si nici semafoare nu prea am prins (doar cate un taximetrist oprit aiurea) , iesit spre curtea de arges, drum bun cam denivelat dar se circula lejer la ora respectiva (mentionez ca pe la 7.30 am iesit din bucuresti)
in general daca urmezi drumul principal nu te ratacesti smile.gif desi zisesem ca imi iau o harta m`am razgandit si am mers la intamplare:) sunt semne destul de dese inclusiv prin pitesti , la un moment dat or sa apara si unele cu BALEA direct smile.gif
pe serpentine exista posibilitatea sa gasiti diverse obstacole smile.gif masini lente, oameni care fac poze din masina mergan cu 10 la ora etc
oricum o sa va dati seama ca sunteti pe drumul cel bun pt ca o sa gasiti o gramada de lume la picnic, camping, gratar etc:)
merita oprit in multe locuri pentru facut poze smile.gif
cea mai mica temperatura a fost in tunelul dintre versantii sudic si nordic smile.gif cam 10 grade!
in rest si la balea lac era lumea in tricouri, pantaloni scurti etc!
zapada pauza doar cateva petice uitate pe la colturi si la umbra:)

la balea lac e telecabina care coboara pana la balea cascada smile.gif de fapt trece pe deasupra cascadei.
a costat 15 ron de persoana dus 15 ron intors smile.gif
merita plimbarea pt peisaj:)
costa si bagajele asa ca e de preferat fara smile.gif
are 3.8km traseul

altceva? un cappy la 0.33 7 ron:)
oricum a fost cald si frumos merita inca mers acolo cat mai tine vremea buna smile.gif

greseala mare!!!!! pe care am facut`o eu a fost sa merg inainte... nu sa ma intorc spre pitesti:)
asa ca la un moment dat se face o intersectie cu drum spre sibiu si spre brasov.
am avut proasta inspiratie sa aleg sa merg spre brasov
drum in constructie!!! 24 de semafoare pe portiunile in reparatie! inca vreo 10 locuri unde trebuie sa cedezi trecerea pt ca se intampla cate ceva pe sensul tau:) adica spre brasov smile.gif am murit am inviat si tot asa pana la brasov:) la brasov a fost usor... s`a traversat simplu fara aglomeratie doar 2 semafoare:)

la predeal am mancat la fulg de nea smile.gif 2 persoane 2 feluri suc si cafea 45 ron.

accident frontal un mercedes e cu o solenza smile.gif solenza mai paradita cred ca era si vinovat dupa pozitie, frane si parerea mea:)

in rest ok! s`a mers bine pe dn, fara aglomeratie ceea ce m`a mirat smile.gif
parca pe la 20.30 eram la otopeni smile.gif


Apropo: in rest pe tot drumul obisnuitii care dau flash`uri smile.gif
2-3 echipaje de politie... nici un radar:)
daca nu ati inteles ceva si pot sa va ajut mai astept intrebari smile.gif

ps: am facut 595 km dus intors: bucuresti- pitesti- balea-brasov-bucuresti.
si cu ce am in semnatura am consumat 7.1 l la 100 km smile.gif decent zic eu avand in vedere ca am mers si cu 20 si cu 140 smile.gif
gibonu
Pentru cei din Bucuresti care vor sa mearga pe Transfagarasan si le e teama ca se ratacesc daca nu au GPS: iesiti pe A1, spre Pitesti si de acolo numai inainte si ajungeti la Balea Lac.
Drum bun
Garett
In sfarsit, dupa lupte seculare, etc., etc. am fost si eu pe Transfagarasan! smile.gif .
Am plecat vineri la 7:30 din Galati via Ploiesti, Targoviste, Pitesti, Cartisoara, Sibiu, si am ajuns la 21:40 la Tilisca unde facusem rezervarea. Drumuri in general ok, ca o parere personala, Ploiesti-Targoviste-Gaesti nu mi s-a parut chiar atat de distrus cum se spune, probabil ca daca as merge zilnic as avea alta parere, dar asa am scurtat vreo 100 km si am evitat Bucurestiul. Partea dinspre Arges, semi-plombata, pasabila cam la 40-50 km/h, mai mult oricum e riscant, peisaj superb, din pacate nu foarte multe puncte din care sa poti face poze, cel putin pana la Capra, (apropo, cum se numeste cascada de mai sus de Capra, pe partea dreapta a drumului?). In tunel s-au dovedit utile farurile de ceata, pentru vazut mai bine gropile, asta apropo de disputa pro sau contra. In rest, la Balea cald, manele (la Paltinu), drumul bun pana la Sibiu, numai vreo 3-4 semafoare in partea aceea, in schimb foarte aglomerat pe la 20:30 pe portiunea dintre intersectia cu valea Oltului pana in oras, nu au centura si tirurile o iau o portiune prin oras. Intoarcerea am facut-o prin Medias, Sighisoara, Brasov, pe urma pe valea Buzaului, foarte frumos si deloc aglomerat, Buzau, Galati. Per total 521 km la dus, 540 la intors, cu un ocol pe la Biertan,daca tot eram in zona.
Cateva poze:
Apostol Bogdan
Salut.
1)Vreau sa plec maine pe transfagarasan din Cluj-Napoca si nu stiu exact cum se ajunge. Ma duc pe valea Oltului asta e tot ce stiu, asa ca va rog daca puteti spune niste informatii mai exacte.
2)Trebuie sa ajung in judetul Calarasi, am inteles ca trebuie sa trec prin Bucuresti, dar drumul de la Targoviste la Ploiesti cum e? Merita daca vreau sa evit aglomeratia?(asta fiind dupa ce trec de Transfagarasan)
3)Legat tot de Transfagarasan, cum este drumul? E chiar asa bombardat cum am auzit?Sunt indicatoare sa ma ghidez usor?
St
QUOTE(Garett @ 24 Jul 2007, 12:56)
Ica o parere personala, Ploiesti-Targoviste-Gaesti nu mi s-a parut chiar atat de distrus cum se spune
*



Targoviste-Ploiesti e in starea asta de vre-o 2-3 ani, nu cred ca au mai reparat ceva la el.

Targoviste-Pitesti. Aici problema e pana la Gaesti, au reparat in primavara asta o parte din el, e lux fata de anul trecut. La primavara o sa fie varza.


QUOTE(Garett @ 24 Jul 2007, 12:56)
apropo, cum se numeste cascada de mai sus de Capra, pe partea dreapta a drumului?
*



Pișătoarea Caprei.
cmandrei
@Apostol Bogdan ... citeste topic-ul de la inceput te rog ... si vei afla raspunsuri la majoritatea intrebarilor tale. {nu trebuie sa mergi pe Valea Oltului ... dupa Sibiu faci stanga spre Brasvo si apoi dreapta peste munte smile.gif}
St
QUOTE(Apostol Bogdan @ 24 Jul 2007, 13:25)
Salut.
1)Vreau sa plec maine pe transfagarasan din Cluj-Napoca si nu stiu exact cum se ajunge. Ma duc pe valea Oltului asta e tot ce stiu, asa ca va rog daca puteti spune niste informatii mai exacte.
2)Trebuie sa ajung in judetul Calarasi, am inteles ca trebuie sa trec prin Bucuresti, dar drumul de la Targoviste la Ploiesti cum e? Merita daca vreau sa evit aglomeratia?(asta fiind dupa ce trec de Transfagarasan)
3)Legat tot de Transfagarasan, cum este drumul? E chiar asa bombardat cum am auzit?Sunt indicatoare sa ma ghidez usor?
*



Se vede ca lenea-i mare.

Sper ca la Sibiu stii sa ajungi. In Sibiu o iei spre Valea Oltului. Dupa ce iesi din oras mai mergi aproximativ 15km si dai de un rond mare. Acolo faci stanga spre Brasov(Fagaras). Mergi aprox. 50km si faci dreapta spre Balea. De aici nu ai cum sa te mai ratacasti, tii drumul drept pana ajungi la Balea. De acolo o iei inainte si tot drept o tii si ajungi la Pitesti. Iesi pe Autostrada si de aici alegi daca te duci la Bucuresti, sau daca iesi la Km 74 pentru a ajunge la Gaesti si apoi la Targoviste-Ploiesti. Targoviste-Ploiesti e acceptabil, 50km. Transfagarasean-ul e si el acceptabil, nu-l faci zilnic ca sa te poti vaita.


Edit: Ca sa ajungi la Calarasi nu ai ce cauta pe la Targoviste. Mergi pe autostrada pana la Bucuresti, apoi o iei pe A2 paan al Drajna, faci dreapta si mai mergi 25km si ai ajuns al Calarasi.
Cluj-Calarasi pe Transfagarasean are aproape 600km(594). Ai de gand sa il faci intr-o singura zi?

Bafta!


PS: Mai ia si tu o harta in mana, o carte de geografie...
PSS: Cati ani ai Bogdane?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.