Rezistenta la impact clio symbol, ce parere aveti?
![]() ![]() ![]() |
Rezistenta la impact clio symbol, ce parere aveti?
wolfin |
![]()
|
||
![]() Haha Group: Members Posts: 9.019 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|||
Codrin-Bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 598 Joined: 18 September 07 From: Bacau ![]() |
Salutare baieti...vad ca va contraziceti...pe o chestie mai putin impotranta si nu stiu ptr. ce ?
Si acum... sa va spun si eu o "mica"poveste ...o cunostinta rula cu 40-50 Km/h ( FORD FUSION cumparat de nou in 2006 ) ...apare un biciclist manga...soferul pune frana, trage de volan ptr. a evita betivanul, intra in scurgerea betonata de pe marginea drumului si...se rastoarna cu masina, iar din cele 6 AIRBAG-uri nu se declanseaza nici macar 1...cei de la service sau de la asigurari au zis ca din cauza nepurtarii centurii de siguranta nu s-au actionat...DAR asa ceva nu este REAL...!!! asa ca acuna se judeca cu dealer-ul ...sau cu FORD...nu stiu exact... Asa ca ....purtati centura ptr. siguranta voastra...nu va lasati in seama air-bag... ![]() Sa auzim numai de bine |
--------------------
Renault
Symbol-Fidji
- BC-
2007-1.5 dCI/70Cp
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Nimic mai mult decat folclor romanesc,..amicul se judeca absolut inutil cu cei de la Ford! Nu au sarit airbag-urile...nu este nimic iesit din comun! De ce?...pentru ca masina nu a suferit deceleratia necesara declansarii vreunui airbag.
Din pacate ma repet...centura de siguranta nu intervine sub nici o forma pe sistemul de protectie cu airbag-uri. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.019 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
@hellcat
la clio OK, nu mai contest, dar la alte masini de generatie noua centurile sunt legate de airbag. (din discutia despre clio am generalizat inca din posturile anterioare-sper sa nu fiu off topic) |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Da-mi exemple de masini de "noua generatie" unde centurile sunt in legatura cu airbag-urile!
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
wolfin |
![]()
|
AUDI.
L.E. nu pot argumenta tot ce am spus pana acum, de aceea imi cer scuze daca am indus in eroare This post has been edited by wolfin: 1 Feb 2008, 14:32 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
o intrebare
ieri, un idiot din fata mea a dat cu spatele (am apucat sa claxonex de am innebunit dar degeaba) si si-a bagat cuiul din spatele lui (imi vine sa-l tai la toti) fix in nr. meu de inmatriculare ... lovitura nu a fost puternica, dar a fost ... si zgomotul ala la impact e cumplit de sperietor dadea usor cu spatele (nu inteleg de ce nu a oprit cand am claxonat) ... buf ... rezultat: a indoit putin nr. meu din fata (a facut o mica infundatura in tabla lui), suportul numar spart si cazut cu tot cu nr. ... am cautat 15 min tot ce se putea cauta pe acolo, inclusiv uitandu-ma prin compartimentul motor) si: bara nu se misca (am verificat si in laterale sa nu vad deplasari), nu era crapata, infundata, nimic zgariat sau crapat ... am batut in bara si nu zdrangane nimic pe dedesubt ... stiu ca e un fagure pe dedesubt ... negasind nimic, am incercat sa ma impac cu ideea, mi-a dat omu bani sa-mi schimb suportul de numar (l-am cumparat si schimbat eu dupa vreo 5 km) e posibil sa fie totusi ceva nasol pe dedesubt? |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
gabygiovanny |
![]()
|
![]() membrul de la baia mare Group: Members Posts: 428 Joined: 3 January 08 ![]() |
EU AM AVUT IMPACT MAI MARE CA SI AL TAU SI TOT ASA MI S-A RUPT SUPORTUL SI MI S-A INDOIT NUMARUL.dar de ce nu faci pe asigurarea lui? mia mia dat si numar nou, si la service nu miau constatat nimic altceva dedesupt
|
--------------------
reno
Megane 2.2 1.6 16v
- MM 66 GBY
2007 dec membru
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
plecam din oras ... nevasta si copil in masina, grabit s ajung la 300 km distanta ... m-am bucurat ca nu are nimic masina ... ma ingrozeste alergatul la politie, asigurari, service si parea ca va fi pt. nimic (intr-o saptamana si jumate o sa plec in concediu si numai de alegatura asta nu-mi arde) ... omul a fost ffff flexibil si amabil ... nu stiu, asa mi s-a parut mie atunci ca e corect si bine
asta e singura mea temere ... dedesubt! ... tu zici ca la soc mai mare nu ti-au gasit nimic pe dedesubt ... e linistitor paguba efectiva: suportul de numar .... omul l-a platit numarul l-am indreptat cu o piatra, pe linia ferata! si l-am pus din nou in suport ... se poate lega cineva de faptul ca se vede pe el o urma slaba de lovitura? |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
cameleon_boy |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 21 October 05 ![]() |
Mie mi-a intrat unu in spate ,vara trecuta ,si mi-a indoit bara,plus ca s-au spart fagurii,am schimbat bara -faguri pe asigurarea lui chiar daca ,spuneau ,bara se poate indrepta si revopsi.In cazut tau nu are nimic deoarece fagurii din fata se deformeaza la impact puternic,la tine a fost gen ,cum ar da un copil cu mingea in bara fata.Stai linistit
|
--------------------
fara
fara
- fara
fara
|
|
al3 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 7 June 07 From: Bacau/Iasi ![]() |
am avut si eu un accident asemanator cu al lui crisolro si gabygiovanny, numai ca eu am gasit-o in parcare asa busita. La prima vedere numarul incolacit, suportul praf si bara intepata. (am banuit ca unul cu carlig a dat cu spatele si direct in mine a venit). cand m-am dus la service ei nu au mai vazut ce era pe dedesubt. Dupe 3 zile masina era tot in service, cand ma duc sa vad ce se intampla cica au mai gasit si alte daune (structura de rezistenta, radiatorul impins). aviz de plata: 22 de milioane (cu tot cu proiectorul stanga spart, asta nu de la impact
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
- BC
2006 Ghia 1.6 16V TI-VCT
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
OFF TOPIC @crisolro
Schimba nr. din fata cu cel din spate. Paza buna , nu stii peste ce dai , te mai acuza naibii ca ai lovit pe vreunu' si nu ai oprit. ON TOPIC E destul de tare Symbolul, cel putin mie mi-au fost " testate" ambele bare. Cea din spate de vreo 2 idioti, la cea din fata idiotul am fost eu ![]() Bicorpul are 4 stele, presupun ca si Symbolul, chiar daca nu a fost testat oficial. Chiar si asa va urez tuturor sa nu aflati vreodata cat de rezistente va sunt Symboalele. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
gabygiovanny |
![]()
|
![]() membrul de la baia mare Group: Members Posts: 428 Joined: 3 January 08 ![]() |
si daca il pune pe spate poate avea probleme zice ca a dat in ceva cu spatele, cel mai simplu cum am facut eu... 20 ron numar nou si il predai cel vechi
|
--------------------
reno
Megane 2.2 1.6 16v
- MM 66 GBY
2007 dec membru
|
|
reptileq |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 21 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Am reusit sa iau un caine cu bara dreapta fata
![]() |
--------------------
Renault
Megane RS 265 Cup
2013
|
|
mafteilucian |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 15 February 08 ![]() |
Din pacate Symbol-ul e de cenzurat la orice fel de impact.
Pe 30.06.2008 sotia mea mergea regulamentar si precauta (40-45 Km/h) de la Bucuresti la Ploiesti si in loc. Tatarani, cu 5 km inainte de a ajunge in Ploiesti a intrat un derbedeu pe contrasens (a vrut sa depaseasca-probabil) si mi-a distrus toata masina. Airbag-urile mele (2 frontale-dotare standard) nu s-au deschis, iar din cauza centurii de siguranta sotia si-a rupt clavicula. De altfel, ea a ramas cu foarte multe probleme in urma accidentului: genunchi, mana stanga, cap, picioare, inca mai are cioburi de sticla in mana. Idiotul care a accidentat-o conducea un Ford Transit (7 locuri - toate ocupate + 1,5 tone incarcatura), iar lui i s-au deschis airbag-urile. Am atasat fotografii pentru a sustine ceea ce am afirmat: RENAULT DE cenzurat! E o vorba la noi romanii: "De atatia bani, atata peste!". PS. NU-MI MAI CUMPAR NICIODATA MASINA FACUTA LA TURCI, POATE FI EA SI MERCEDES! |
--------------------
Renault
Clio
2006 Symbol 1,5 dci
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
din felul cum arata simbolul e o minune sotia ta a scapat relativ intreaga din accident. Nu are nici o legatura totusi cu faptul ca e facut la turci (unii carcotasi pot sa spuna ca sunt subiectiv avand megane sedan), problema e de structura/rezistenta. Ca si rating encap symbolul cred ca sta undeva la 3 (desi nu este test), ca si clio din generatia 97.
Multa sanatate pentru sotie, si o masina cu 5 stele la siguranta daca o sa va achizitionati alta. This post has been edited by ghertzoi: 4 Aug 2008, 10:39 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
alexxutzu |
![]()
|
![]() Member of Renault Forum Group: Members Posts: 567 Joined: 3 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Deci nu e primul reno care-l vad fara airbag-uri deschise...chiar este o problema la ele??? daca sotia ta avea centura dc nu s-au deschis???cred ca ii poti da in judecata lejer! Bafta multa.
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dci 90cp Chip
Dec. 2007 *Alpine CDE-101RM >Hifonics Titan TXi4000 >Hifonics ZEUS ZXi 4002>Infinity 9602i >Coustic CS502 > In Phase XTP62ND >In Phase IPC1D
|
|
Codrin-Bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 598 Joined: 18 September 07 From: Bacau ![]() |
Oare este cineva pe forum...in masura sa ne ofere niste informatii in leg. cu pozele atasate...si airbag..?
Dupa parerea mea...trebuiau sa se deschida in urma unui impact asa de violent.. Sanatate multa sotiei... |
--------------------
Renault
Symbol-Fidji
- BC-
2007-1.5 dCI/70Cp
|
|
mafteilucian |
![]()
|
Multumesc pentru urarile voastre, chiar ma bucura sa simt putina sustinere.
Nu am avut nimic de reprosat masinii pana in acest moment: nu mi-a facut nicio problema in 61.000 de km; singura problema o reprezinta service-ul exagerat de scump... insa asta e intalnita la orice alta marca. Revin cu cateva fotografii: |
--------------------
Renault
Clio
2006 Symbol 1,5 dci
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Banuiesc ca o sa ceri o expertiza tehnica macar sa stii din ce cauza nu s-au declansat.
Masina ai cumparat-o de noua? Intreb pentru ca daca ai cumparat-o sh ar putea sa fie o explicatie. Casco exista? Imi pare rau pentru tine si sotia ta dar vreau sa-ti zic ca daca nu avea centura era mult mai rau dupa cum se vede in poze ca arata masina, chiar daca nu aveti viteza banuiesc ca #$^#$^#$^ (sa nu spun altfel) avea viteza mare + cumulat cu incarcatura mare s-a transformat intr-un impact foarte nasol. L.E. Nu cumva ai avut ghinionul sa ai siguranta de la airbag arsa? This post has been edited by Relu11: 4 Aug 2008, 12:22 |
--------------------
.
.
.
|
|
mafteilucian |
![]()
|
Masina a fost cumparata noua in 6.06.2006
Coincidenta sau nu... 666 = DEZASTRU! Cat despre sigurantele electrice... nu stiu ce sa zic! Exista si pt. airbag-urile care nu au sistemul AIRBAG ON/OF ? Nu cred ca a fost vreo problema cu siguranta, nu avea de ce sa se arda, nu am avut niciun scurt-circuit niciodata (asta in cazul in care turcii nu au uitat sa o puna in fabrica). This post has been edited by mafteilucian: 4 Aug 2008, 12:43 |
--------------------
Renault
Clio
2006 Symbol 1,5 dci
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Cred ca trebuia sa se aprinda martorul din bord daca siguranta era arsa ... oricum ar fi ... nasol moment
![]() ![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Airbagurile nu se deschid decat daca e musai. Mie imi pare ca masina a fost lovita in lateral, corect?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
sanatate doamnei. cat despre renault, airbag...etc, nu te lasa pana nu-ti faci dreptate. ai platit ptr airbaguri si trebuiau sa functioneze. masina era noua, impactul a fost puternic dupa cum se vede din poze. trebuiau sa se deschida.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
mafteilucian |
![]()
|
MASINA A FOST LOVITA FRONTAL SI DISTRUSA MAI TARE IN LATERAL!
Asta nu schimba cu nimic faptul ca airbag-urile frontale nu s-au deschis. Trebuia cumva ca impactul sa fie fix pe jumatatea masinii ca airbag-urile sa se deschida? IMPACTUL A FOST FRONTAL, in jumatatea stanga a masinii. De fapt, altceva vreau sa spun: Symbol-ul meu s-a facut varza, fara sa se deschida airbag-urile, pe cand Ford-ului, cu aripa "julita", i s-au deschis airbag-urile. Ma rog, Transit-ul mi se pare ca nu e fabricat in Turcia, pe cand Symbol-ul DA, e facut in TURCIA. |
--------------------
Renault
Clio
2006 Symbol 1,5 dci
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Spre suprinderea ta, chiar si Transiutul e facut in Turcia, la Kocaeli, nu foarte departe de Bursa
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic sa consulti un avocat bun si un expert si cu expertiza masinii si avocatul bun dai in judecata Renault. Banuiesc ca bizonul respectiv (soferul microbuzului) a ramas fara permis si este cercetat pentru vatamare.
Nu mi-ai spus daca ai casco. Siguranta putea sa se arda si daca nu ai avut scurt fiind prosta sau se poate sa fi avut scurt dar tu sa nu-ti dai seama. @cmandrei nu stiu ce sa zic si mie mi se pare normal daca siguranta de airbag e arsa sa se aprinda martorul, dar nu sunt sigur ca se si intampla asta. |
--------------------
.
.
.
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Tranzitul ala chiar nu a facut nici o tumba, nu s-a rasucit? Daca tot avea viteza imi vine greu sa cred ca s-a oprit de tot in clio.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
mafteilucian |
![]()
|
Bezmeticul avea viteza! A incercat sa-l depaseasca pe cel din fata lui, care se afla in coloana, insa nu a mai putut face depasirea, l-a busit in partea stanga-spate in momentul cand a vrut sa reintre pe banda lui.
Sotia l-a observat tarziu, a tras dreapta de volan, insa totul a fost din scurt. La masuratorile politiei, bezmeticul era total pe banda de mers a sotiei mele: 0,8 metri distanta de la axul drumului pana la masina lui. Din impact, clio-ul meu a fost proiectat cu spatele in sant. Surprinzator, spatele nu are nici macar o zgarietura. Mentionez ca MASINA ARATA ASA FARA A FI DEFORMATA DE LUCRATORII DE LA DESCARCERARE! Trecatorii au scos-o pe sotia mea din masina inainte de a ajunge descarcerarea. In primele fotografii, masina este pe loc drept; se poate vedea ca e rasucita, deformata intr-un fel... de neinchipuit. NU-MI EXPLIC DE CE NU AU SARIT AIRBAG-URILE! PENTRU CE LE-AM PLATIT?????????? MACAR SA MI SE FI SPUS INAINTE CA MASINA E DOTATA SI CU SISTEME DE SIGURANTA POSIBIL FUNCTIONALE! Nu stiu daca ar fi fost mai bine daca s-ar fi activat, insa, cu siguranta masina a avut toate conditiile pentru declansarea airbag-urilor. PS. Renault-ul a dat de draqu This post has been edited by mafteilucian: 4 Aug 2008, 18:25 |
--------------------
Renault
Clio
2006 Symbol 1,5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 23:57 |