Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Rezistenta la impact clio symbol, ce parere aveti?

wolfin
post 30 Jan 2008, 10:55
Post #91

Haha

Group: Members
From: Bucuresti

pana la urma cum ramane. se deschid sau nu cu centura? irelevant

important este sa purtam centura ....salveaza vieti

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Codrin-Bacau
post 31 Jan 2008, 20:34
Post #92

Membru autentic

From: Bacau

Salutare baieti...vad ca va contraziceti...pe o chestie mai putin impotranta si nu stiu ptr. ce ?

Si acum... sa va spun si eu o "mica"poveste ...o cunostinta rula cu 40-50 Km/h ( FORD FUSION cumparat de nou in 2006 ) ...apare un biciclist manga...soferul pune frana, trage de volan ptr. a evita betivanul, intra in scurgerea betonata de pe marginea drumului si...se rastoarna cu masina, iar din cele 6 AIRBAG-uri nu se declanseaza nici macar 1...cei de la service sau de la asigurari au zis ca din cauza nepurtarii centurii de siguranta nu s-au actionat...DAR asa ceva nu este REAL...!!! asa ca acuna se judeca cu dealer-ul ...sau cu FORD...nu stiu exact...

Asa ca ....purtati centura ptr. siguranta voastra...nu va lasati in seama air-bag...biggrin.gif

Sa auzim numai de bine

--------------------
Renault Symbol-Fidji - BC- 2007-1.5 dCI/70Cp
+
hellcat
post 31 Jan 2008, 20:49
Post #93

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Nimic mai mult decat folclor romanesc,..amicul se judeca absolut inutil cu cei de la Ford! Nu au sarit airbag-urile...nu este nimic iesit din comun! De ce?...pentru ca masina nu a suferit deceleratia necesara declansarii vreunui airbag.

Din pacate ma repet...centura de siguranta nu intervine sub nici o forma pe sistemul de protectie cu airbag-uri.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
k0b3
post 31 Jan 2008, 21:01
Post #94

Membru autentic

From: Iași

QUOTE(gabygiovanny @ 29 Jan 2008, 21:26)
mie mia zis de la reprezentanta  reno ca nu mia sarit airbagul pt ca nu am avut viteza mai mare de 50 in momentul impactului. deci mai mult viteza e un factor ca la mine impactul a fost destul de mare
*

Eronat.

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
wolfin
post 1 Feb 2008, 09:53
Post #95

Haha

@hellcat

la clio OK, nu mai contest, dar la alte masini de generatie noua centurile sunt legate de airbag. (din discutia despre clio am generalizat inca din posturile anterioare-sper sa nu fiu off topic)

--------------------
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
hellcat
post 1 Feb 2008, 12:59
Post #96

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

Da-mi exemple de masini de "noua generatie" unde centurile sunt in legatura cu airbag-urile!

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
wolfin
post 1 Feb 2008, 14:26
Post #97

Haha

AUDI.

L.E.

nu pot argumenta tot ce am spus pana acum, de aceea imi cer scuze daca am indus in eroare

This post has been edited by wolfin: 1 Feb 2008, 14:32

--------------------
+
crisolro
post 23 Mar 2008, 19:10
Post #98

o intrebare

ieri, un idiot din fata mea a dat cu spatele (am apucat sa claxonex de am innebunit dar degeaba) si si-a bagat cuiul din spatele lui (imi vine sa-l tai la toti) fix in nr. meu de inmatriculare ... lovitura nu a fost puternica, dar a fost ... si zgomotul ala la impact e cumplit de sperietor

dadea usor cu spatele (nu inteleg de ce nu a oprit cand am claxonat) ... buf ... rezultat: a indoit putin nr. meu din fata (a facut o mica infundatura in tabla lui), suportul numar spart si cazut cu tot cu nr. ... am cautat 15 min tot ce se putea cauta pe acolo, inclusiv uitandu-ma prin compartimentul motor) si: bara nu se misca (am verificat si in laterale sa nu vad deplasari), nu era crapata, infundata, nimic zgariat sau crapat ... am batut in bara si nu zdrangane nimic pe dedesubt ...

stiu ca e un fagure pe dedesubt ...

negasind nimic, am incercat sa ma impac cu ideea, mi-a dat omu bani sa-mi schimb suportul de numar (l-am cumparat si schimbat eu dupa vreo 5 km)

e posibil sa fie totusi ceva nasol pe dedesubt?

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
gabygiovanny
post 23 Mar 2008, 19:19
Post #99

membrul de la baia mare

EU AM AVUT IMPACT MAI MARE CA SI AL TAU SI TOT ASA MI S-A RUPT SUPORTUL SI MI S-A INDOIT NUMARUL.dar de ce nu faci pe asigurarea lui? mia mia dat si numar nou, si la service nu miau constatat nimic altceva dedesupt

--------------------
reno Megane 2.2 1.6 16v - MM 66 GBY 2007 dec
membru
+
crisolro
post 23 Mar 2008, 19:31
Post #100

plecam din oras ... nevasta si copil in masina, grabit s ajung la 300 km distanta ... m-am bucurat ca nu are nimic masina ... ma ingrozeste alergatul la politie, asigurari, service si parea ca va fi pt. nimic (intr-o saptamana si jumate o sa plec in concediu si numai de alegatura asta nu-mi arde) ... omul a fost ffff flexibil si amabil ... nu stiu, asa mi s-a parut mie atunci ca e corect si bine

asta e singura mea temere ... dedesubt! ... tu zici ca la soc mai mare nu ti-au gasit nimic pe dedesubt ... e linistitor

paguba efectiva: suportul de numar .... omul l-a platit

numarul l-am indreptat cu o piatra, pe linia ferata! si l-am pus din nou in suport ... se poate lega cineva de faptul ca se vede pe el o urma slaba de lovitura?

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
cameleon_boy
post 23 Mar 2008, 19:42
Post #101

Membru

Mie mi-a intrat unu in spate ,vara trecuta ,si mi-a indoit bara,plus ca s-au spart fagurii,am schimbat bara -faguri pe asigurarea lui chiar daca ,spuneau ,bara se poate indrepta si revopsi.In cazut tau nu are nimic deoarece fagurii din fata se deformeaza la impact puternic,la tine a fost gen ,cum ar da un copil cu mingea in bara fata.Stai linistit

--------------------
fara fara - fara fara
+
al3
post 23 Mar 2008, 19:58
Post #102

Membru

From: Bacau/Iasi

am avut si eu un accident asemanator cu al lui crisolro si gabygiovanny, numai ca eu am gasit-o in parcare asa busita. La prima vedere numarul incolacit, suportul praf si bara intepata. (am banuit ca unul cu carlig a dat cu spatele si direct in mine a venit). cand m-am dus la service ei nu au mai vazut ce era pe dedesubt. Dupe 3 zile masina era tot in service, cand ma duc sa vad ce se intampla cica au mai gasit si alte daune (structura de rezistenta, radiatorul impins). aviz de plata: 22 de milioane (cu tot cu proiectorul stanga spart, asta nu de la impact dry.gif ). noroc de casco smile.gif toti banii astia pentru o prostie, se ciocnesc ca ouale masinile astea blink.gif

--------------------
Ford Focus - BC 2006 Ghia 1.6 16V TI-VCT
+
vallixx
post 23 Mar 2008, 21:19
Post #103

Membru nesuferit

OFF TOPIC @crisolro

Schimba nr. din fata cu cel din spate.
Paza buna , nu stii peste ce dai , te mai acuza naibii ca ai lovit pe vreunu' si nu ai oprit.

ON TOPIC
E destul de tare Symbolul, cel putin mie mi-au fost " testate" ambele bare.
Cea din spate de vreo 2 idioti, la cea din fata idiotul am fost eu biggrin.gif ca m-am infipt intr-o Octavia. Din fericire au fost viteze mici, nu s-au soldat cu politie si service, de aia zic ca tare destepta e ideea asta cu barele astea fagure. Daca aveau bandouri negre la Phase 4 era lux.
Bicorpul are 4 stele, presupun ca si Symbolul, chiar daca nu a fost testat oficial.
Chiar si asa va urez tuturor sa nu aflati vreodata cat de rezistente va sunt Symboalele.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
gabygiovanny
post 23 Mar 2008, 22:28
Post #104

membrul de la baia mare

si daca il pune pe spate poate avea probleme zice ca a dat in ceva cu spatele, cel mai simplu cum am facut eu... 20 ron numar nou si il predai cel vechi

--------------------
reno Megane 2.2 1.6 16v - MM 66 GBY 2007 dec
membru
+
reptileq
post 7 Jul 2008, 09:30
Post #105

Membru incepator

Am reusit sa iau un caine cu bara dreapta fata sad.gif . S-a lasat cu masca aia neagra de plastic de la proiector sarita. Am reusit sa o pun la loc, are niste clipsuri si se fixeaza acolo. Problema este ca proiectorul s-a deplasat putin in sus nu mai vine fix pe fanta aia de la masca, nu se mai aprinde becul, si am impresia ca in partea dreapta bara s-a slabit. Pe la ce sa ma uit sa nu am surprize sa nu se rupa sa sa se desprinda ceva. Se poate umbla la pozitia proiectorului? Ramane sa ma uit mai atent pe acolo si sa vad cum ajung la bec.

--------------------
Renault Megane RS 265 Cup 2013
+
mafteilucian
post 4 Aug 2008, 10:17
Post #106

Membru incepator

Din pacate Symbol-ul e de cenzurat la orice fel de impact.
Pe 30.06.2008 sotia mea mergea regulamentar si precauta (40-45 Km/h) de la Bucuresti la Ploiesti si in loc. Tatarani, cu 5 km inainte de a ajunge in Ploiesti a intrat un derbedeu pe contrasens (a vrut sa depaseasca-probabil) si mi-a distrus toata masina.
Airbag-urile mele (2 frontale-dotare standard) nu s-au deschis, iar din cauza centurii de siguranta sotia si-a rupt clavicula. De altfel, ea a ramas cu foarte multe probleme in urma accidentului: genunchi, mana stanga, cap, picioare, inca mai are cioburi de sticla in mana.
Idiotul care a accidentat-o conducea un Ford Transit (7 locuri - toate ocupate + 1,5 tone incarcatura), iar lui i s-au deschis airbag-urile.
Am atasat fotografii pentru a sustine ceea ce am afirmat:

RENAULT DE cenzurat!

E o vorba la noi romanii: "De atatia bani, atata peste!".

PS. NU-MI MAI CUMPAR NICIODATA MASINA FACUTA LA TURCI, POATE FI EA SI MERCEDES!

--------------------
Renault Clio 2006 Symbol 1,5 dci
+
ghertzoi
post 4 Aug 2008, 10:39
Post #107

Membru autentic

From: varza a la cluj

din felul cum arata simbolul e o minune sotia ta a scapat relativ intreaga din accident. Nu are nici o legatura totusi cu faptul ca e facut la turci (unii carcotasi pot sa spuna ca sunt subiectiv avand megane sedan), problema e de structura/rezistenta. Ca si rating encap symbolul cred ca sta undeva la 3 (desi nu este test), ca si clio din generatia 97.

Multa sanatate pentru sotie, si o masina cu 5 stele la siguranta daca o sa va achizitionati alta.

This post has been edited by ghertzoi: 4 Aug 2008, 10:39

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
alexxutzu
post 4 Aug 2008, 10:43
Post #108

Member of Renault Forum

Deci nu e primul reno care-l vad fara airbag-uri deschise...chiar este o problema la ele??? daca sotia ta avea centura dc nu s-au deschis???cred ca ii poti da in judecata lejer! Bafta multa.

--------------------
Renault Symbol Fidji 1.5dci 90cp Chip Dec. 2007
*Alpine CDE-101RM >Hifonics Titan TXi4000 >Hifonics ZEUS ZXi 4002>Infinity 9602i >Coustic CS502 > In Phase XTP62ND >In Phase IPC1D
+
Codrin-Bacau
post 4 Aug 2008, 11:25
Post #109

Membru autentic

From: Bacau

Oare este cineva pe forum...in masura sa ne ofere niste informatii in leg. cu pozele atasate...si airbag..?

Dupa parerea mea...trebuiau sa se deschida in urma unui impact asa de violent..

Sanatate multa sotiei...

--------------------
Renault Symbol-Fidji - BC- 2007-1.5 dCI/70Cp
+
mafteilucian
post 4 Aug 2008, 12:13
Post #110

Membru incepator

Multumesc pentru urarile voastre, chiar ma bucura sa simt putina sustinere.
Nu am avut nimic de reprosat masinii pana in acest moment: nu mi-a facut nicio problema in 61.000 de km; singura problema o reprezinta service-ul exagerat de scump... insa asta e intalnita la orice alta marca.
Revin cu cateva fotografii:

--------------------
+
Relu11
post 4 Aug 2008, 12:20
Post #111

Membru autentic

Banuiesc ca o sa ceri o expertiza tehnica macar sa stii din ce cauza nu s-au declansat.
Masina ai cumparat-o de noua? Intreb pentru ca daca ai cumparat-o sh ar putea sa fie o explicatie.
Casco exista?
Imi pare rau pentru tine si sotia ta dar vreau sa-ti zic ca daca nu avea centura era mult mai rau dupa cum se vede in poze ca arata masina, chiar daca nu aveti viteza banuiesc ca #$^#$^#$^ (sa nu spun altfel) avea viteza mare + cumulat cu incarcatura mare s-a transformat intr-un impact foarte nasol.

L.E. Nu cumva ai avut ghinionul sa ai siguranta de la airbag arsa?

This post has been edited by Relu11: 4 Aug 2008, 12:22

--------------------
. . .
+
mafteilucian
post 4 Aug 2008, 12:42
Post #112

Membru incepator

Masina a fost cumparata noua in 6.06.2006
Coincidenta sau nu... 666 = DEZASTRU!
Cat despre sigurantele electrice... nu stiu ce sa zic! Exista si pt. airbag-urile care nu au sistemul AIRBAG ON/OF ? Nu cred ca a fost vreo problema cu siguranta, nu avea de ce sa se arda, nu am avut niciun scurt-circuit niciodata (asta in cazul in care turcii nu au uitat sa o puna in fabrica).

This post has been edited by mafteilucian: 4 Aug 2008, 12:43

--------------------
+
cmandrei
post 4 Aug 2008, 12:50
Post #113

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

Cred ca trebuia sa se aprinda martorul din bord daca siguranta era arsa ... oricum ar fi ... nasol moment sad.gif ... in afara de bafta multa la recuperare nu stiu ce sa zic sad.gif ... poate daca vei avea "puterea" necesara sa ceri o expertiza sa vezi exact ce s-a intamplat de airbag-urile nu au fost deschise ...

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
R19/16v
post 4 Aug 2008, 12:54
Post #114

Oldschool Member

From: Ploiesti

Airbagurile nu se deschid decat daca e musai. Mie imi pare ca masina a fost lovita in lateral, corect?

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
CGB
post 4 Aug 2008, 12:55
Post #115

CGB

From: behind

sanatate doamnei. cat despre renault, airbag...etc, nu te lasa pana nu-ti faci dreptate. ai platit ptr airbaguri si trebuiau sa functioneze. masina era noua, impactul a fost puternic dupa cum se vede din poze. trebuiau sa se deschida.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
mafteilucian
post 4 Aug 2008, 13:22
Post #116

Membru incepator

MASINA A FOST LOVITA FRONTAL SI DISTRUSA MAI TARE IN LATERAL!
Asta nu schimba cu nimic faptul ca airbag-urile frontale nu s-au deschis.
Trebuia cumva ca impactul sa fie fix pe jumatatea masinii ca airbag-urile sa se deschida?
IMPACTUL A FOST FRONTAL, in jumatatea stanga a masinii.
De fapt, altceva vreau sa spun: Symbol-ul meu s-a facut varza, fara sa se deschida airbag-urile, pe cand Ford-ului, cu aripa "julita", i s-au deschis airbag-urile.
Ma rog, Transit-ul mi se pare ca nu e fabricat in Turcia, pe cand Symbol-ul DA, e facut in TURCIA.

--------------------
+
R19/16v
post 4 Aug 2008, 13:30
Post #117

Oldschool Member

From: Ploiesti

Spre suprinderea ta, chiar si Transiutul e facut in Turcia, la Kocaeli, nu foarte departe de Bursa biggrin.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Relu11
post 4 Aug 2008, 13:32
Post #118

Membru autentic

Eu zic sa consulti un avocat bun si un expert si cu expertiza masinii si avocatul bun dai in judecata Renault. Banuiesc ca bizonul respectiv (soferul microbuzului) a ramas fara permis si este cercetat pentru vatamare.
Nu mi-ai spus daca ai casco.
Siguranta putea sa se arda si daca nu ai avut scurt fiind prosta sau se poate sa fi avut scurt dar tu sa nu-ti dai seama.
@cmandrei nu stiu ce sa zic si mie mi se pare normal daca siguranta de airbag e arsa sa se aprinda martorul, dar nu sunt sigur ca se si intampla asta.

--------------------
. . .
+
rtBK
post 4 Aug 2008, 14:16
Post #119

Unique like everyone else

Tranzitul ala chiar nu a facut nici o tumba, nu s-a rasucit? Daca tot avea viteza imi vine greu sa cred ca s-a oprit de tot in clio.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
mafteilucian
post 4 Aug 2008, 14:57
Post #120

Membru incepator

Bezmeticul avea viteza! A incercat sa-l depaseasca pe cel din fata lui, care se afla in coloana, insa nu a mai putut face depasirea, l-a busit in partea stanga-spate in momentul cand a vrut sa reintre pe banda lui.
Sotia l-a observat tarziu, a tras dreapta de volan, insa totul a fost din scurt.
La masuratorile politiei, bezmeticul era total pe banda de mers a sotiei mele: 0,8 metri distanta de la axul drumului pana la masina lui.
Din impact, clio-ul meu a fost proiectat cu spatele in sant. Surprinzator, spatele nu are nici macar o zgarietura.
Mentionez ca MASINA ARATA ASA FARA A FI DEFORMATA DE LUCRATORII DE LA DESCARCERARE! Trecatorii au scos-o pe sotia mea din masina inainte de a ajunge descarcerarea.
In primele fotografii, masina este pe loc drept; se poate vedea ca e rasucita, deformata intr-un fel... de neinchipuit.
NU-MI EXPLIC DE CE NU AU SARIT AIRBAG-URILE!
PENTRU CE LE-AM PLATIT??????????
MACAR SA MI SE FI SPUS INAINTE CA MASINA E DOTATA SI CU SISTEME DE SIGURANTA POSIBIL FUNCTIONALE!
Nu stiu daca ar fi fost mai bine daca s-ar fi activat, insa, cu siguranta masina a avut toate conditiile pentru declansarea airbag-urilor.

PS. Renault-ul a dat de draqu

This post has been edited by mafteilucian: 4 Aug 2008, 18:25

--------------------
+
8 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 23:57
Dacia