Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 4 5 6 7 8 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Rezistenta la impact clio symbol, ce parere aveti?

mafteilucian
post 8 Aug 2008, 08:31
Post #151

Membru incepator

Group: Members

Masina a fost achizitionata in leasing, insa abia intrase in al treilea an de uzura; mai aveam de plata la ea vreo 20 de rate. Am convenit cu reprezentantii firmei sa fiu despagubit cu toata suma pe care eu am platit-o pana la momentul respectiv, precum si taxele care se percep pentru ca dosarul de leasing sa se inchida. Toate astea, pt ca eu nu aveam nicio vina ca ma deplasam regulamentar pe drumurile publice.
Firesc, ei au platit si costurile spitalizarii si toate cele care au urmat accidentului.
Nu aveam de gand sa schimb masina, nici acum si nici peste 2 ani. Eram multumit de ea si nu aveam motive sa o instrainez.

This post has been edited by hellcat: 8 Aug 2008, 21:59

--------------------
Renault Clio 2006 Symbol 1,5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hellcat
post 8 Aug 2008, 23:16
Post #152

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

@mafteilucian: Citind relatarile dvs. am inteles ca nu cunoasteti principiul de declansare al airbag-urilor si pentru a evita unele concluzii gresite, am propus asteptarea rezultatului acelei expertize tehnice solicitate de dvs. (un lucru de altfel foarte corect). Orice alte acuze, vizand modelul symbol, cu tenta personala nu sunt binevenite deoarece pot influenta intr-un mod incorect un simplu cititor si potential cumparator al modelului.
Sunt ferm convins ca intelegeti.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
lungan
post 9 Aug 2008, 09:09
Post #153

Membru autentic

From: Focsani

In poze se vedea foarte clar din felul cum s-au deformat masinile ca impactul a fost frontal si nu lateral, dar nu stiu cine le-a sters de pe forum. Nu trebuie sa te izbesti exact pe centru ca sa fie impact frontal.
Eu am patit-o cu loganul, din vina mea am intrat in spatele unui Opel Astra Caravan. Haionul i-a ajuns aproape de bancheta, mie mi s-au indoit putin pana si lonjeroanele pe care sta motorul, impactul a fost exact pe mijlocul masinii, si cu toate astea airbag-urile nu s-au deschis. Asa ca m-am ales cu o durere de cap si gat vreo doua saptamani de la izbitura.

--------------------
M3 - Kia Sportage - Fiesta ST-Line Hybrid 2021
Drive carefully!
+
hellcat
post 9 Aug 2008, 09:28
Post #154

FrontYard Motorsport

Purtai centura, nu? Adica nu te-ai dus cu fruntea in parbriz.

Pozele au fost sterse de cel care le-a si pus, userul mafteilucian.

--------------------
Commencal Premier HD1
+
gabygiovanny
post 9 Aug 2008, 09:50
Post #155

membrul de la baia mare

ieri, langa baiamare a avut loc un accident in care era implicat un renault clio la care fata masini era cam 10 cm evantai dar airbagurile sau declansatsi femeia nu patise nimic. eu zic ca depinde de forta de impact pt ca la acest clio era toata fata lovita nu doar un colt sau lateralul( fiind lovita in lateral mai mult cum a fost cazul de mai sus nu are ce sa iasa ca nu are airbaguri laterale)
zicea mai sus domnul mafteilucian ca clio este masina slaba si cum ca isi ia octavia 2, pai dc nu si-a luat de la inceput si nu dadea 10000 ca dadea 16000, dar asta e lumea....pretentii de lux si siguranta la una dintre cele mai ieftine masini de pe piata, bine ca nu se astepta la interior de piele

This post has been edited by gabygiovanny: 9 Aug 2008, 09:53

--------------------
reno Megane 2.2 1.6 16v - MM 66 GBY 2007 dec
membru
+
lungan
post 10 Aug 2008, 22:47
Post #156

Membru autentic

From: Focsani

Purtam centura, am dat cu capul de parasolar nu de parbriz. Centura si-a facut treaba, in rest nu m-am lovit.

This post has been edited by lungan: 11 Aug 2008, 12:04

--------------------
M3 - Kia Sportage - Fiesta ST-Line Hybrid 2021
Drive carefully!
+
jools
post 11 Aug 2008, 10:44
Post #157

mai mult decat incepator

Ieri am reusit ca tamponez o toyota yaris la intersectia ferdinand/mihai bravu venind dinspre pta muncii. cred ca aveam 10 km/h, ca sunt lucrari in zona, de pe banda 1 m-am bagat pe banda 2 (ma lasase cel din spate), si top, n-am mai avut timp sa reactionez, pt ca toyota se oprise chiar in intersectie vara nici un motiv.... oricum eu sunt de vina, ca l-am lovit.... am coborat la prima vedere, linii negre la mine pe bara, sigla renault sparta, numar indoit, la el suport numar spart, teava esapament indoita, spoiler spate indoit vizibil..... drumiri politie, constatari, acte xerox, 3 pct penalizare, 100ron in 48 de ore.......

cand am ajuns acasa am iesit sa vad mai bine, amluat o laveta si spre surprinderea mea, s-a sters tot, numarul l-am indreptat eu, singura problema e ca n-am sigla renault, si se vede urat.....

in concluzie este destul de rezistent symbol-u'
o intrebare unde gasesc o sigla?????

--------------------
Renault/Renault/Fiat -Symbol/Megane Estate/Panda -1.5dci 80cp/1.9dci 120cp/1.3multijet 75cp
+
crisolro
post 11 Aug 2008, 11:01
Post #158

From: Bucuresti

reno
dezmambrari
serviceuri (asigurari) - vezi si tu pe la un asigurator unde-si tin/duc piesele/masinile lovite dupa despagubire etc.
bazarul forumului

ar mai fi un loc dar nu e pt. oameni cinstiti

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
crisolro
post 11 Aug 2008, 12:06
Post #159

@jools: este vorba de bazar sau targ sau cum vrei sa-i spui tu (la coltul cartierelor sau nu) si unde o mare parte din piese sunt furate - achizitionarea unor astfel de piese nu fac decat sa indemne la alte furturi (daca e cerere o sa fie si oferta) ... si poate altcineva va avea nevoie de rombul ala intr-o zi si tu nu-l vei mai gasi pe masina etc.
de aia nu vroiam sa zic ... ceva ce stie toata lumea

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
jools
post 11 Aug 2008, 12:49
Post #160

mai mult decat incepator

ai perfecta dreptate..... am sunat la dezmembrari auto, si mi-au dat cu flit... chiar l-am rugat "hai de domne nu gasesti un clio/megane busit de tot, sa imi dai si mie un romb, ti-l platesc...??????" mi-a zis ca incerc la autovit duminica ca-i targ de piese... probabil asta o sa fac, dar nu imi da chitanta. crede-ma vreau chitanta

il cumpar din magazin dar de unde?????

--------------------
Renault/Renault/Fiat -Symbol/Megane Estate/Panda -1.5dci 80cp/1.9dci 120cp/1.3multijet 75cp
+
R19/16v
post 11 Aug 2008, 14:51
Post #161

Oldschool Member

From: Ploiesti

8200027424
7703081212

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
cmandrei
post 11 Aug 2008, 14:54
Post #162

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

82 00 027 424 - l-am gasit si eu romb doar cu doua picioruse smile.gif

77 01 474 477 - romb cu un "grilaj" plastic sub el

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
cmandrei
post 11 Aug 2008, 16:00
Post #163

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

Cica vreo 23 lei ... mai are si un clips mentinere 77 03 081 212 la vreo 5 lei (daca cel existent s-a rupt sau nu mai poate fi folosit).

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Ayden_CJ
post 18 Aug 2008, 20:41
Post #164

Membru autentic

From: Cluj

salutare, ieri am fost pus in situatia neplacuta sa trec la 60-70 km/h peste un câine nenorocos care a sarit in fata masinii, ghinionul lui si al meu a fost ca un dobitoc cu o skoda de vreo 5 km statea la 10 m in fundu meu, am pus frana pana cand BOUL era sa ma loveasca asa ca am trecut peste bietul animal. Norocul meu a fost ca nenorocitul de caine era de talie mica. Consecinte: plasticul de la buclier dreapta fata indoit cam max 1 cm, plasticul de sub aripa partial rupt, smuls de pe bara verticala de langa planetara si braduletul care il fixeaza pierdut, plasticul care se prinde de traversa inferioara din fata smuls dintr-un surub, remediat cu o saiba mare, plasticul masca pe buclier in zona proiectorului dreapta fata miscat cam 1-2 cm, dat un pumn si intrat la loc. Dupa eveniment am mers la spalatorie, azi am constatat ca s/a miscat becul proiectorului fata si mi-a intrat apa in proiector. Intrebare offtopic: care e modalitatea de a da jos proiectorul? se tine cu 2 suruburi Torx (de cat?) sau cu cap inbus ca n-am putut sa vad, in documentatie spune de 3 cleme care sustin suportul proiectorului si ceva dispozitiv, trebuie inlaturate si alea?
Multumesc pentru ajutor

--------------------
Renault Symbol - CJ-x5-DXM 2006 EX1,4 16V
+
hellcat
post 20 Aug 2008, 13:15
Post #165

FrontYard Motorsport

Proiectorul are 2 suruburi torx (T20), iar suportul (rama) proiectorului e intradevar fixat de bara cu cleme, dar nu te legi de el. Insa e posibil sa se fi deplasat suportul cu tot cu cleme de bara si atunci trebuie repozitionat. Daca ai vizibilitate buna iti dai seama pe moment ce-i de facut.

--------------------
Commencal Premier HD1
+
Ayden_CJ
post 20 Aug 2008, 14:24
Post #166

Membru autentic

From: Cluj

Multumesc hellcat, am rezolvat aseara, a fost rupta una din urechi, plasticul ala negru al proiectorului (ebonita) e tare slab, am demontat proiectorul si l-am spalat cf unui post de pe forum. Am demontat partial masca aia de plastic de sub aripa (cu Torx 15) suportul proiectorului nu s-a miscat.

--------------------
Renault Symbol - CJ-x5-DXM 2006 EX1,4 16V
+
Modus
post 24 Aug 2008, 23:12
Post #167

Membru autentic

Experienta mea in ceea ce priveste rezistenta la impact a lui Renault Symbol a fost una foarte favorabila masinii.
Prima masina a tatalui meu a fost un Renault Symbol dci pe care si l-a cumparat in iunie 2005, o masina exceptionala pentru pretul ei.

In august acelasi an ma intorceam cu tata de la tara in Symbol (el conducea) pe drumul ce leaga comuna Albesti Paleologu de orasul Ploiesti, e drumul care leaga Ploiestiul de Constanta, care, la fel ca marea majoritate a drumurilor din Romania are o singura banda pe sens. In fata noastra era o duba care mergea destul de incet. Din sens opus se vedea un Passat alb, care era la o distanta apreciabila. Tata se angajeaza in depasirea dubei, fara sa retrogradeze dintr-a 5a intr-o treapta inferioara (deh, isi luase carnetul doar de cateva luni), si cand in depasire eram in dreptul dubei (aveam 100 de km/h), vedem cum Passatul se apropie cu o viteza foarte mare, era chiar in fata noastra. Eu ma asteptam sa ne lovim de Passat, doar ca tata a virat brusc dreapta de volan pentru a evita impactul, am ajuns in santul de la marginea drumului (retineti, aveam 100 de km/h)si ne-am rostogolit de cateva ori cu masina. Dumnezeu ne-a salvat vietile pentru ca masina s-a oprit cu rotile in sus fix langa un stalp de beton, bine ca nu am intrat in el...

Airbagurile frontale nu s-au declansat pentru ca virand dreapta si apoi rostogolindu-ne, impacturile au fost laterale. Dupa accident, masina era cu rotile in sus cum v-am spus. Motorul mergea in continuare, radio casetofonul la fel (si acum imi aduc aminte ca era pe Europa Fm o melodie de-a lui Morandi cand s-a petrecut accidentul. Cativa oameni cu inima buna si-au oprit masinile si au indreptat-o pe a nostra cu rotile pe sol.

Eu am avut doar niste contuzii usoare, iar bazinul m-a durut cam 2 luni dupa aceea, iar tata a avut umarul dislocat, atat! Masina a fost distrusa in proportie de 90% asa cum a declarat si cel de la firma de asigurari. Ce sa mai, eu si cu tatal meu am simtit pe pielea noastra ca stelele Renault de la testele de siguranta nu sunt deloc doar pe hartie. Masina ne-a protejat admirabil, si ganditi-va ca Symbol nu are airbaguri laterale, iar toate socurile din accidentul nostru au fost laterale.

Desigur, Dumnezeu a avut grija de vietile noastre atunci, dar sunt convins ca si masina a avut si ea meritul ei in salvarea vietilor noastre, asa ca in ceea ce priveste siguranta de 4 stele a lui Renault Symbol (chiar daca nu a fost testat, Renault Symbol e un Clio II in versiune sedan, iar Clio II in prima sa varianta, una mai veche decat cea din care era derivat Symbolul nostru a obtinut 4 stele la testele EuroNCAP cu o versiune fara airbaguri laterale), jos palaria!

P.S.: Dupa ce si-a revenit psihic dupa accident, tata a urcat o stea in clasamentul sigurantei de la Renault cu un Modus.

Dumnezeu sa ne fereasca de orice accident sau incident la volan si nu numai!

--------------------
Renault Clio GTLine 1.5 dCi EDC 2018
+
Teo.Alex
post 27 Aug 2008, 02:36
Post #168

Membru incepator

Salut...

Eu unu am fost lovit in spate de o duba marisoara. In intersectia de la piatza sudului(probabil ca tot piatza sudului se numeste si intersectia) sunt lucrari la liniile de tramvat gropi etc si semafoarele erau pe galben intermitent. Toate bune si frumoase mergand usurel una bucata baba (sprintena) se trezeste sa traverseze strada pe trecerea de pietoni (clasic uitandu-se in sens opus, adica asigurare zero). OK vazut baba si... pus frana. In spate un tzaran cu o duba plina cu muncitori nu a pus frana sau nu i-a tinut frana si m-a lovit. Ca orice duba care este condusa de un sofer profesionist debia trezit din betie statea omu la 5 metrii de mine ca daca nu te impinge de la spate nu se simte bine. Frana am pus foarte brusc pt ca eram pe banda 1 si baba a iesit dintre masinile parcate. Logic ma dau jos umpland frigiderul omului si ma uit la bara...pe sub praful de pe ea se vedeau usoare zgarieturi. In ciuda socului puternic totul parea ok asa ca am umplut si congelatorul sa-i ajunga si de craciun si am plecat.
La revizia de 20.000 Km mi-au atras atentia cei de la serus ca e bara cam iesita in afara pe laterala dreapta. Eu dand din umeri cu nu stiu, nu cunosc i-am rugat sa se uite la ea...In fine dupa ce s-au uitat pe toate partile au constatat ca era sarit unsurub care o tinea. Pus surub moca de la ei si asta a fost tot. Ceea ce nu-mi place la noul clio este lipsa bandourilor de pe bare (fatza/spate) si se lasa cu zgarieturi foarte usor.

in legatura cu airbag-urile. am vaut acum cateva luni la tv o stire in care nus ce producator din state de masini a comandat efectuarea unor teste de airbag pe mai multe marci de masini (in ideea de reclama negativa logic). Concluziile testelor nu au fost deloc favorabile, timpi prea mari de declansare etc. Pe listele respective era si renault care cica a chemat nus cate maganuri in service pentru reprogramarea Comp. ca cica de acolo era problema. Pe langa asta gati un google search pe "airbag defect" si o sa vedeti cate masini au probleme (inclusiv BMW) asa ca...

--------------------
Renault Clio 2 Sedan 2007/1.5dci 80hp/ FullOption
+
verde
post 27 Aug 2008, 08:48
Post #169

Membru autentic

From: Pitesti

Pai cu airbagurile am citit ca la 10 ani se recomanda schimbarea cartuselor pirotehnice , ori la noi cred ca stau cata viata are masina. Asa ca......e discutabila problema ca la accidentu x sau y nu s-au deschis.

--------------------
megane 3 /clio 4 ....dci 110 /1,2aspirat ....2015 /2017
+
A l e x
post 15 Sep 2008, 23:44
Post #170

Showing the fangs of rage

"Desigur, Dumnezeu a avut grija de vietile noastre atunci, dar sunt convins ca si masina a avut si ea meritul ei in salvarea vietilor noastre, asa ca in ceea ce priveste siguranta de 4 stele a lui Renault Symbol"

Pai hotaraste-te, ori Dumnezeu a avut grija de voi ori "stelele" masinii ? Adica daca masina avea mai putine stele, Dumnezeu avea grija de voi dar nu chiar atat de mult ? Sau cum vine asta ?

Cum ne dam seama cat ne ajuta Dumnezeu, si cat ne apara masina la un accident ?

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
rtBK
post 16 Sep 2008, 06:54
Post #171

Unique like everyone else

Ar putea sa bage in reclama chestia asta... in caz de accident... te va salva puterea lui Doamne Doamne.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
A l e x
post 16 Sep 2008, 20:20
Post #172

Showing the fangs of rage

Puterea lui Dumnezeu + Cele 4 stele EuroNCAP.

Clio Symbol. Simply, indestructible.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
aphophis
post 17 Sep 2008, 03:02
Post #173

Membru autentic

d-zeu i-a ajutat sa nu ajunga in chestia aia de beton, masina a facut restul. smile.gif

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
Modus
post 17 Sep 2008, 12:39
Post #174

Membru autentic

Corect aphophis. Pentru cat costa, Symbol e o masina foarte sigura.

--------------------
+
M i h a i
post 17 Sep 2008, 12:48
Post #175

Ca sa pun si eu paie pe foc : Zilele trecute am vazut un accident in Bucuresti intre un Clio Symbol si un C3...ambele frontal..Clio arata jalnic...fata distrusa in mare parte..parbriz spart...iar C3 numai cu bara jos+ambele faruri.atat.Chiar a reusit sa plece de acolo...Sincer se uita mai multa lume si nimeni nu a putut sa-si explice treaba asta..

This post has been edited by MHY: 17 Sep 2008, 12:49

--------------------
------ ------ ------
+
Ro!
post 19 Sep 2008, 17:44
Post #176

Membru

Poate ca la impact usor e rezistent, iar la accidente puternice se deformeaza (cum e si logic) pentru a prelua forta impactului si sa protejeze pasagerii.

Prin urmare: te ciocnesti usor -> repari (relativ) ieftin // te busesti rau (Modus spune "distrusa in proportie de 90%") -> ai sanse sa scapi cu viata.

--------------------
Renault Symbol 2006 1.5 DCI 80cp
+
danromania2002
post 20 Sep 2008, 16:03
Post #177

Membru autentic

Eu am avut accident acum 3 ani mi-a iesit unu cu passatul in fata si s-a speriat in loc sa treaca a oprit si am am intrat in laterala lui stanga la porbagaj cu vreo 40 km/h airbagurile nu au sarit , am avut proiectoarele sparte filamentul de la faruri rupte aripile crapate capota indoita bandoul ala din fata indoit radiatorul spart , la aerul conditionat (radiatorul) spart , filtrul de ulei deformat totusi motorul in mare nu a patit nimic am fost la renault pe fizicienilor si in 4-5 zile mi-au facut-o ca noua de atunci nu am avut nici o problema dar mi se parea ca se aude mai tare motorul am fost la un servici si mi-a schimbat amortizorul de la motor ..din cauza impactului se slabise , l-am schimbat si acum nu mai am nici o problema totul perfect.Totusi am ramas curios de ce nu au sarit airbagurile si cand am fost sa iau masina l-am intrebat pe directorul de acolo de ce nu au sarit si acesta mi-a zis ca airbagurile nu ies la orice impact , am inteles ca senzorul lor este la lonjeroane ...in fine la accident nu purtam centura si am dat o frunte de volan ...noroc ca e volanul facut din material bun biggrin.gif dak aveam dacie imi crapam capul tongue.gif oricum centura salveaza vieti dak aveam centura nu pateam nimic si toti cei care nu sunt multumiti de siguranta masinii sa-si cumpere masini de peste 50000 (cu toate sistemele posibile) ca la banii care costa masina (Symbolul) e perfecta cine nu e multumit sa-si i-a altceva ...(desi la banii astia nu gasesti nimic nou care sa ofere ce ofera Clio wub.gif )

--------------------
Renault Clio 1.5 DCI , Clio 3 2004 Symbol, 2008
+
Modus
post 20 Sep 2008, 23:01
Post #178

Membru autentic

Subscriu la ce zici tu, iar purtarea centurii de siguranta este esentiala, fie ca stai pe locurile din fata, fie pe cele din spate.

--------------------
+
Ro!
post 21 Sep 2008, 10:34
Post #179

Membru

@danromania2002

Airbagurile se deschid numai daca ai centura pusa. Cel putin asa este la al meu (phase 4).

--------------------
Renault Symbol 2006 1.5 DCI 80cp
+
hellcat
post 21 Sep 2008, 15:25
Post #180

FrontYard Motorsport

QUOTE(Ro! @ 21 Sep 2008, 10:34)
Airbagurile se deschid numai daca ai centura pusa. Cel putin asa este la al meu (phase 4).
*

Te pomenesti ca al tau o fi mai deosebit?

Complet GRESIT!!
Nu centura este elementul care sa decida declansarea airbag-urilor! Este vorba de un senzor amplasat in fata schimbatorului de viteze (in nici un caz prin vreun lonjeron cum multi cred) care monitorizeaza perioada de timp in care masina ajunge la viteza zero. Si in functia de setarea fabricantului airbag-ul declanseaza sau nu!
Chiar citeam pe alt forum o remarca destul de adevarata, cum ca majoritatea masinilor nemtesti au senzorul mult mai sensibil fata de Renault, in cazul de fata.

--------------------
Commencal Premier HD1
+
8 Pages « < 4 5 6 7 8 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 14:34
Dacia