Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Rezistenta la impact clio symbol, ce parere aveti?

jfo
post 17 Aug 2007, 22:22
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare ! astazi stand linistit la semafor pe calea victoriei ,astepand schimbarea culorii m-am trezit cu o lovitura in spate de m-a mutat vreun metru ,cred in fata ,prima impresie am simtit ca inebunesc ma-i ales ca stateam linistit pe loc, masina nu are decat 1 an si 4 luni ,imi era si frica sa ma dau jos sa vad paguba.
In sfarsit sa simtit destul de nasol inauntru,ma dau jos in spatele meu intrase un Peugeot 307 care din fericire vreau sa spun ca nu sa stricat nimic doar lampa de la nr.sarise dar am pus-o la loc fapt pentru care am ramas surprins ca nu mi-a facut spatele varza, am avut noroc cred.
Cei ce ati avut evenimente din astea nedorite cat de tare s-au sifonat credeti ca-i vreun pic robusta?

--------------------
Renault Megane 3 Limited /Clio-Hatchbach/ Limited 2016/110Cp DCI/2001 65 Cp
D C i
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexC
post 18 Aug 2007, 01:09
Post #2

Vrum Vruuum

Ai mare grija la deformarile de pe dedesubt. Si eu am patit ceva similar la Megane si s-a spart placa de portbagaj. La Symbol am auzit de situatii cand s-a deplasat mult bara spate (ma refer la bucata aia care face parte din sasiu, nu de bucata de plastic).

Ai grija sa declare politistul acolo ca nu a fost vina ta si apoi la asigurare, ideal e sa o faci repede, bine si pe banii RCA.

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
TRANCA
post 18 Aug 2007, 07:11
Post #3

Membru autentic

From: IALOMITA

Trebuie sa dai bara jos sa vezi ce s-a indoit si poate s-a rupt fagurele de soc si indoit fusta spate...ai grija, ca aparentele inseala!...si numai la service si constatatorul asigurarii alaturi!!!

This post has been edited by TRANCA: 18 Aug 2007, 07:12

--------------------
A FOST RENAULT MEGANE II SEDAN 2004 1.5 dCi
Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
+
Laurentziu83
post 18 Aug 2007, 09:29
Post #4

Membru autentic

Scoate mocheta din portbagaj si vezi cum se prezinta tabla de sub scobitura din mocheta.
La tabla aia se va uita un eventual cumparator sa vada daca a fost accidentata masina, si va fi un motiv serios de scadere a pretului.

--------------------
. . .
+
jfo
post 19 Aug 2007, 14:17
Post #5

Membru autentic

Va multumesc pt. sfaturi aparent nu are nimic doar bandoul de pe bara s-a deplasat putin intr-o parte m-am uitat si-n portbagaj .pe dedesupt nu se vede nimic ,stie cineva dintre voi cum se da jos bara?

--------------------
Renault Megane 3 Limited /Clio-Hatchbach/ Limited 2016/110Cp DCI/2001 65 Cp
D C i
+
cameleon_boy
post 19 Aug 2007, 15:05
Post #6

Membru

Dar dc nu i-ai luat rca tipei ,si te duceai intr-un service sa iti dea aia bara jos,vezi ca este mai complicat este prinsa in niste clipsuri ,niste suruburi,trebuie sa scoti inclusiv stopurile ,daca tie nu ti s-a deplasat deloc podeaua portbagaj chiar esti un om norocos mie la 10 km la ora a facut o galma si astia din service mi l-au tras vopsit grunduit antifonat plus pt ca aveam o mica indoitura la bara am schimbato complet.Eu nu as tineo asa in locul tau deoarece dupa cum spuneai masina e noua,bafta

--------------------
fara fara - fara fara
+
Tudor
post 20 Aug 2007, 10:24
Post #7

Moderator

Discutia priveste robustetea Symbol-ului si nu despre ce e de facu in caz de dauna sau la asigurari, asa ca se muta la sectiunea dedicata Clio.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
Flamingo
post 21 Aug 2007, 14:51
Post #8

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

Pe mine m-a lovit anul trecut la P-ta Roseti un super Volvo. El nu a patit nimic, dar mie mi s-a spat suportul pentru placuta de inmatriculare. Omul (un tip din PH) a vrut sa-mi dea bani sa cumpar altul, dar l-am refuzat, dupa care ne-am despartit elegant, chiar am dat mana, bucurosi ca nu urmeaza alergatura pe la Politie.

Acum, dupa aproape un an, nu s-a intamplat nimic spectaculos (sa cada bara sau sa simt zgomote, etc) si am mai facut vreo 15.000 km de atunci... inclusiv pe drum de tara prin gropi, etc. Eu totusi cred ca e destul de robusta. rolleyes.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
wolfin
post 22 Aug 2007, 13:09
Post #9

Haha

eu nu stiu, cum v-au lovit pe voi in spate ca pe mine cand m-a lovit mi*a indoit fusta porbagajului. probabil ca din cauza ca m-a lovit in colt.
accidentul s-a petrecut pe la 20-30 km/h, eu stand pe loc.

bara s-a spart putin la margine, in rest zgariata.

This post has been edited by wolfin: 22 Aug 2007, 13:12

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
MATEIVA
post 30 Aug 2007, 12:29
Post #10

mirca

Salut tuturor! Inca nu am 7000km cu ea, pana pe 21 aug am fost TOTAL incantat de masinuta, de ce doar pana pe 21?
Pai: duceam niste rude la aeroport Otopeni, pe podul de la IKEA, mers in coloana.. bla-bla... nu cred ca se inainta cu mai mult de..?!..50-60/h? am oprit din cauza blocajului si din spate BUM! a rezultat o epava din care nu pot decat sa sper sa mai iasa masina, tot spatele trebuie inlocuit: bara, aripi, plafon port-bagaj, lonjeroane, stopuri si cine mai stie ce alte piese!
Concluzie: oare ce se intampla la un accident frontal? sa mai am incredere intr-o asfel de masina care arata ca hartia creponata, ce teste de rezistenta i-au facut turcii sau.... cine mama lor i-au facut! Am inceput sa am dubii privind siguranta in aceasta masina. Ma tem ca pentru siguranta voastra trebuie sa cautati alta masina!

--------------------
Renault Clio 2006 1,4
renault clio
+
cmandrei
post 30 Aug 2007, 12:34
Post #11

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Stai ca nu pricep ... la 55 km/h te loveste "frontal" spate ... tu fiind probabil oprit si cu piciorul pe frana (sau nu) si masina se indoaie toata ... ce trebuia sa se intample defapt ? unsure.gif ... nu incerc sa fiu ironic sau mai stiu eu cum ... dar sincer mi se pare normal

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
wolfin
post 30 Aug 2007, 13:55
Post #12

Haha

ai scapat ?. atunci no problem.

daca te uiti atent la masina ta o sa vezi ca luneta nu este sparta(cel mult craoata) ceeea ce inseamna ca habitacklul nu a suferit in urma inpactului.
bine, in dinamica accidentelor numai cel de sus poata sa prezica ce se intampla, dar la viteze de peste 70 km/h sunt putine masini pe lume(nu mai zic daca ti le permiti, ca probabil sunt mai scumpe decat casele noastre) in care sa ai un procentaj ridicat de siguranta.

sa nu mai zic ca fundul ca si lateralul sunt zone senzibile la accidente. mai toti producatorii se axeaza pe bot. intelegi biggrin.gif -la siguranta ma refer wink.gif

This post has been edited by wolfin: 30 Aug 2007, 13:57

--------------------
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
Laurentziu83
post 30 Aug 2007, 15:52
Post #13

Membru autentic

Botul si spatele masinii sunt in asa fel proiectate incat SA SE DEFORMEZE, cu cat se deformeaza mai usor, cu atat absorb mai bine din energia impactului. Ideal ar fi un fund de carton lung de un kilometru in care sa intre unul in spatele tau, tu nici macar n-ai simti. Ma rog, e o aiureala ce zic eu, dar o zic ca sa se inteleaga mai bine.
In acelasi timp, celula de supravietuire trebuie sa ramana intacta, iar aici includ zona de la pedale pana la tetierele spate, restul din lungimea masinii se poate deforma. La Smart, de exemplu, aceasta zona ramane intacta chiar si la 115 km/h (parca la Top Gear l-au testat). Ca pasagerii din masina sunt morti, asta e altceva.

--------------------
. . .
+
Ro!
post 30 Aug 2007, 16:11
Post #14

Membru

@CRISHOR

Poate ceva fotografii cu rezultatul impactului ca sa vada si ochiu' nostru... blink.gif

Si dupa ce o repara, unde, cum si ce a rezultat... wacko.gif

Numai bine si fara evenimente neplacute!

--------------------
Renault Symbol 2006 1.5 DCI 80cp
+
MATEIVA
post 31 Aug 2007, 10:51
Post #15

mirca

Dupa cum am specificat ieri, accidentul mi-a afectat spatele masinii si nu fata, dar ma intrebam ce ar insemna un accident frontal!? Nu spun ca nu vreau sa mai aud de aceasta masina, nu o sa o vand pt ca este prea 9 ca sa o dau pe un "second" fie el si o nemteasca, insa in acest mizerabil oras (si aici vizez doar felul in care se conduce!) nu merita decat o Lada Niva! "Da-ti in ea baieti ca tot pe voi o sa va doara!".
Nu conduc de prea mult timp, 7 ani, insa nu am avut nici cel mai mic incident de aceea "ma doare": soc emotional puternic, masina facuta varza si muuuulta alergatura dupa reparatii, unde mai pui ca valoarea i-a scazut cu 3-4 mii pe motiv de accident, ata-ete!
Hai sa va distrez cu ceva poze (ma mir ca mai pot sa fac haz de problema asta)

This post has been edited by CRISHOR: 31 Aug 2007, 10:53

--------------------
Renault Clio 2006 1,4
renault clio
+
CGB
post 31 Aug 2007, 11:11
Post #16

CGB

From: behind

neplacuta situatia. mai ales cand esti nevinovat.
cat despre masina io zic ca s-a comportat bine. spatele se deformeaza mai usor la impact. si viteza la impact a fost destul de maricica din ce am inteles (50-60km/h).
daca se deforma plafonul sau usile spate era tragedie.

This post has been edited by cristib: 31 Aug 2007, 11:18

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
cmandrei
post 31 Aug 2007, 11:13
Post #17

NEWSMAN

Nasol moment totusi ... una peste alta sper ca esti oarecum convins ca ceea ce s-a intamplat cu masina e normal - avand in vedere impactul. Unde o vei repara ? un cost aproximativ ? vinovatul cum arata (masina) ? o faci pe RCA-ul lui nu ?

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
wolfin
post 31 Aug 2007, 11:25
Post #18

Haha

nasol, ne pare rau, asta este. te inteleg, am patit-o ca si tine, dar mult mai usor. mie imi vine sa urluu. Hm, si eu aveam valizele in portbagaj, plecam in provincie.

dupa cum se vede geamul este intact.

This post has been edited by wolfin: 31 Aug 2007, 11:26

--------------------
+
Laurentziu83
post 31 Aug 2007, 11:31
Post #19

Membru autentic

Cam greu de crezut ca va mai fi adusa la linie la tinichigerie...

--------------------
. . .
+
wolfin
post 31 Aug 2007, 12:10
Post #20

Haha

va fi. nu a fost lovita din lateral. nici nu se va cunoste. acum daca vor lucra cu picioarele......

--------------------
+
MATEIVA
post 31 Aug 2007, 13:22
Post #21

mirca

Multam de compasiune, ideea e ca am incercat sa devin imun la subiect altfel as fii inebunit.... In alta ordine de idei, la o masina ca a mea inmatriculata in ian 2007 Asirom-ul nu "sare" decat cu 6000! prin urmare am decis sa incerc sa o las in reparatii, baietii au zis ca o aduc la "cota 0"...???... asa o fii, n-o fii asa ramane de vazut! o sa mai postez si dupa reparatiune cu detaliile aferente.
Ce m-a scarbit este ca cei de la primul service- am dus-o in altul- au facut devizul de..... 5800!!! adica o vroiau ei! Motorul si celelalte componente functioneaza ireprosabil, asa ca am zi "nu, mersi!"; mi-au facut deviz si tot tacamul, adica urcata pe rampa si toate celelalte teste( pt care am platit!) iar la plecare, ce sa vezi!? bateria era descarcata total din cauza becului de port-bagaj ramas aprins, prin urmare: deviz facut din burta; deci, vedeti pe ce maini incapeti pentru ca nu asteapta decat "cotizanti"! Nu o sa spun numele serv., mi-e rusine de rusinea lor, sau.... stiu ce-i aia?!?!?

--------------------
Renault Clio 2006 1,4
renault clio
+
r&d
post 31 Aug 2007, 13:39
Post #22

Membru autentic

Masina poate iesi perfect. Asta daca o faci intr-un service serios. Daca ai CASCO, mergi pe CASCO si las-i pe ei sa se descurce. E prea mult ca sa te chinui cu RCA-ul omului.

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
wolfin
post 31 Aug 2007, 16:43
Post #23

Haha

si bineinteles reprezentant renault.
sugestie. sa nu te duci la automarcus pantelimon.

--------------------
+
Rentz
post 31 Aug 2007, 16:50
Post #24

Addicted to diesel

QUOTE(CRISHOR @ 31 Aug 2007, 13:22)
.... deci, vedeti pe ce maini incapeti pentru ca nu asteapta decat "cotizanti"! Nu o sa spun numele serv., mi-e rusine de rusinea lor, sau.... stiu ce-i aia?!?!?
*

eu zic sa ne spui si noua numele service-ului, sa stim si noi de cine sa ne ferim. Daca e autorizat renault poate chiar sa postezi in sectiunea "Service autorizat Renault"
Multumesc si bafta cu reparatia !
Nu iti face probleme fieru se indreapta, bine ca nu ai patit tu nimic.

--------------------
RENAULT CLIO SYMBOL 1.5 dCI 65cp - B 2006
+
Ro!
post 1 Sep 2007, 16:41
Post #25

Membru

Corect!!!
Fieru' se repara, noi sa fim sanatosi!!!

Cat despre reparatie subscriu la parerea de a o duce in reprezentanta autorizata. Daca pot sa ti-o repare in totalitate (suma acopera dauna) pe RCA, ar fi bine. Atunci cand o sa folosesti asigurarea ta CASCO trebuie sa te pregatesti ca anul urmator (la reinnoire) sa-ti mai creasca taxa casco, si nici reducere ptr. client fidel cred ca nu mai primesti sad.gif .

Deci ar fi niste bani din buzunarul tau ptr. vina altuia.

--------------------
Renault Symbol 2006 1.5 DCI 80cp
+
cata70
post 2 Sep 2007, 11:59
Post #26

Membru autentic

Mai ales ca masina noua, sunt de parere ca trebuie sa mergi la un service al reprezentantei,sa-i spun asa .Cat repari pe R.C.A. celui vinovat de producerea accidentului,nu trebuie sa-ti faci probleme cat costa,pur si simplu e treaba lor,esential este sa o faca asa cum a fost,nu ca se indreapta,ca merge si asa et c. Cand m-a pocnit unul din spate, la clio,n-as putea spune ca mi s-a parut asa sensibila.Doar panoul a fost deplasat usor si s-au rupt cele doua clipsuri de la bara.Dupa reparatie era ca noua...

This post has been edited by cata70: 2 Sep 2007, 12:00

--------------------
Toyota Avensis 2013
+
MATEIVA
post 4 Sep 2007, 11:31
Post #27

mirca

Azi am vazut masina dupa o saptamana de service...."maine vine piesele si incepem sa o facem!"... blink.gif .... oare asta mi-ar fii spus si saptamana venitoare? Sa ma ai incredere in vre-un atelier de reparatii?
Ideea e ca nu este o reprezentanta Renault, la A Marcu's nu stiau cum sa fuga de mine, ca e mult de lucru, ca vin greu piesele, ca nu au loc de parcare, ca intr-un final sa ma invite pe la ei dupa... 1 octombrie!
O sa mai postez cu ceva poze si concluzii (daca mai intereseaza pe careva!) doar dupa ce o sa inchei toata nebuneala asta, pana atunci... drum neted si fara evenimente!
PS. pt Rentz: nu vreau sa arunc cu noroi in cei de la primul service chiar daca nu au fost deloc "oameni" cu mine, poate au plecat si clienti multumiti de-acolo. (nu este dealer Renault!)

4 Sep 2007, 15:40:
mai am ceva de adaugat, legat de subiectul postat: am fost asigurat de mecanici ca tipul asta de masina nu-i deloc chiar asa de fragil pe cat imi inchipuiam eu! ca in momentul cand "trag" de ea s-o aduca la "cota 0" , din cauza ranforsarilor solide, mai repede se rupe tabla de unde este apucata decat sa cedeze prea usor structura de rezistenta, deci, un mare + pentru masinuta!

This post has been edited by CRISHOR: 4 Sep 2007, 11:40

--------------------
Renault Clio 2006 1,4
renault clio
+
cmandrei
post 4 Sep 2007, 12:04
Post #28

NEWSMAN

Bafta multa si da asteptam vesti in continuare smile.gif

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
cezyus
post 6 Sep 2007, 08:53
Post #29

Membru incepator

Si eu am Clio Simbol din 2003 si nu pot sa zic decat ca masina e o eroina. Mi-a scapat de 2 ori viata. Odata m-am incadrat intr-odepasire si idiotul din fata mea s-a bagat si el, iar eu nu am avut timp sa mai intru la loc, asa ca in dreapta masina, in fata masina stnga sant. Am intrat in sant de 1.5 m inaltime, depasea tavanul si NU AM AVUT DECAT CATEVA ZGARIETURI PE VOPSEA SI PROIECTURU SPART. A doua oara e total vina mea, am apreciat gresit o curba si am derapat (sosea umeda) si m-am dus intr-o rapa unde am alunecat pana intr-un soc (pomu) - NICI O ZGARIETURA.
Imi pare rau ca nu am avut aparatu sa o pozez (statea efectiv iun bot, perpendicuilar pe bot. Tractorul nu a reusit sa ma scoata singur asa ca m-am urcat la volan si am bagat marsariei si ai iesit.
Deci toata stima pot plasticul reanult

--------------------
Renault Clio 2003
+
andreis
post 21 Jan 2008, 14:35
Post #30

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

Pentru ca tot eram la subiectul rezistentei la impact, am gasit ceva interesant, in Rusia cei drept, dar oricum imaginile sunt sugestive:

http://renult.spb.ru/crash/crash_03.html

--------------------
ex Renault Megane 2.2 1,6 16v
+
8 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 23:49
Dacia