Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Rezistenta la impact clio symbol, ce parere aveti?

gabygiovanny
post 21 Jan 2008, 15:16
Post #31

membrul de la baia mare

Group: Members

da ce sa va zic...am achizitionat si eu un symbol in dec 2007 bucuros si eu ca tot omul ca am masina noua, umblu grijuliu cu ea ca doar are numai o luna, pe cand ieri imi iese un tampit in fata si ma opresc in el...mai mare a fost spaima dar pe cand ma uit numarul indoit, suportul rupt si bara putin zgariata, pe cand la el aripa indoita farul spart si bara rupta (dacia) totusi eu zic ca e destul de bun symbolul. am avut cam 60 km/h si mam oprit in el pe frana dar destul de tare a fost impactul

--------------------
reno Megane 2.2 1.6 16v - MM 66 GBY 2007 dec
membru
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 21 Jan 2008, 15:23
Post #32

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Da jos bara si uite-te in spatele ei. Nu cred ca ai scapat asa usor. Spoilerul se deformeaza elastic, ce in spate, plastic wink.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
wolfin
post 21 Jan 2008, 15:28
Post #33

Haha

From: Bucuresti

verifica radiaroarele in special. daca mai sunt pozitionate corect. presupun ca cel de racire motor nu e spart ca altfel vedeai.

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
blick
post 21 Jan 2008, 18:11
Post #34

Membru incepator

Stie cineva cat dureaza in service schimbarea unei bare spate(spoiler)?Vreun service mai bun la chestia asta?

--------------------
Renault Symbol - B 022388 2007 1,4 8V
+
gabygiovanny
post 21 Jan 2008, 18:46
Post #35

membrul de la baia mare

am programat-o la reno si au zis ca imi controleaza atunci tot, eu sper sa fie numai atat. radiatorul nu cred sa fie ca temp. e buna

--------------------
membru
+
crisolro
post 21 Jan 2008, 20:54
Post #36

@ gabygiovanny: ce masina avea tampitul?

am vazut la tv un symbol taxi cazut intr-un parau de prin mures, cluj ...ceva de genul asta ....acu vreo 2-3 saptamani ... pasagerii la spital cu lovituri multiple ... masina arata binisor dupa 4-5 rostogoliri din cate am inteles, magadaii din masina s-au faultat la rostogolire ca prunele in borcan pt. ca nu au avut centurile puse ... eu zic ca daca aveau centurile scapau doar cu sperietura caci cupola nu era turtuta rau, lateralele aratu binisor

la fix o luna dupa ce am luat masina, ma loveste la stop in dr. spate, chiar pe colt, un bou ... zguduiala mica ...ma dau jos si vaz ca doar imi luase jegu de pe bara, nici macar zgariata vopsea ... l-am facut in tot felul (de m-am mirat si io) si am considerat ca nu are nimic masina (bara nu parea deplasata, nu crapat, nu zgariat ... la -5 grade afara) ... BANUIUESC CA MARE LUCRU NU AVEA CE SE FI INTAMPLAT PE SUB BARA, nu?

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
Costy_de
post 21 Jan 2008, 21:44
Post #37

Membru incepator

Salutare.Eu sunt nou pe aici,felicitari pentru forum tongue.gif .In februarie trebuie sa imi vina si mie masina ,un renault fidji 1.4 8v ,full options...Am citit pe forum ce probleme sunt cu symbol si parca incep sa ma ingrozesc....problema e ca numai pot da inapoi , tinand cont ca am semnat un contract de leasing....sa speram ca va fi bine..biggrin.gif

--------------------
Renault Symbol 1.4 - B053142 2008 Fidji/Authentique
+
gabygiovanny
post 21 Jan 2008, 22:13
Post #38

membrul de la baia mare

tampitu era cu o dacia din 84, cat pt tine costy_de, stai linistit o sa ti placa, la inceput am si eu cam dezamagit dar mia trecut

This post has been edited by gabygiovanny: 21 Jan 2008, 22:16

--------------------
membru
+
Costy_de
post 21 Jan 2008, 22:37
Post #39

Membru incepator

Merci pentru incurajare gabygiovanny! biggrin.gif

--------------------
Renault Symbol 1.4 - B053142 2008 Fidji/Authentique
+
crn
post 21 Jan 2008, 23:01
Post #40

Membru

Masina este ok pentru banii pe care ii dai, este oricum peste Logan asa ca stai linistit.

--------------------
Renault Symbol 2005
Renault Clio Symbol Fidji 1.4 16v (98CP), 2005
+
jfo
post 21 Jan 2008, 23:07
Post #41

Membru autentic

Destul de rezistent ,pacat ca nu stiu rusa smile.gif

--------------------
Renault Megane 3 Limited /Clio-Hatchbach/ Limited 2016/110Cp DCI/2001 65 Cp
D C i
+
Flamingo
post 22 Jan 2008, 09:20
Post #42

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

QUOTE(Costy_de @ 21 Jan 2008, 21:44)
Salutare.Eu sunt nou pe aici,felicitari pentru forum tongue.gif .In februarie trebuie sa imi vina si mie masina ,un renault fidji 1.4 8v ,full options...Am citit pe forum ce probleme sunt cu symbol si parca incep sa ma ingrozesc....problema e ca numai pot da inapoi , tinand cont ca am semnat un contract de leasing....sa speram ca va fi bine..biggrin.gif
*

Incearca sa nu faci 60.000 km cat ai leasing. Dupa ce termini de achitat Renaultul, fa bine si vinde-l, pentru ca mai apoi te "paste" revizia de 60.000 km si-ti vei aduce aminte de "partile proaste" ale masinii... biggrin.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
Relu11
post 22 Jan 2008, 11:15
Post #43

Membru autentic

Salutare. Sunt nou pe forum, chiar daca citesc acest forum de vreo 2 ani, am achizitionat de curand un Symbol fidji 1.5 DCI 85cp, cunosc masina de 7 ani deoarece seful meu are una din primele generatii si nu a avut probleme majore in toata aceasta perioada (are 130.000 km la bord). Nu inteleg de ce va speriati asa tare de revizia de 60.000, nu stiati inainte sa va cumparati masina cat o sa coste o revizie? Din punctul meu de vedere e o masina corecta pentru pretul ei. Cat despre impact eu stiu ca symbolul nu a fost testat la NCAP, dar a fost testat bicorpul si a luat 4 stele. Oricum in caz de accident grav nici 10 stele la NCAP nu iti salveaza viata.

Cu respect

--------------------
. . .
+
k0b3
post 22 Jan 2008, 11:34
Post #44

Membru autentic

From: Iași

QUOTE(jfo @ 21 Jan 2008, 23:07)
Destul de rezistent ,pacat ca nu stiu rusa smile.gif
*

http://babelfish.altavista.com/tr

Traduce din rusa in engleza, destul de eficient.

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
rtBK
post 22 Jan 2008, 16:37
Post #45

Unique like everyone else

QUOTE(Relu11 @ 22 Jan 2008, 11:15)
Oricum in caz de accident grav nici 10 stele la NCAP nu iti salveaza viata.

Cu respect
*

Dar nici nu mori la 60 de km (viteza de impact)

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Relu11
post 22 Jan 2008, 17:45
Post #46

Membru autentic

@blak
Nu cred ca a murit nimeni aflat intr-o masina cu peste 3 stele la NCAP la o viteza de 60 km la ora. In vara conduceam o dacie din '97 si am intrat frontal la circa 40-50 km/h intr-o masina care a intors pe linie dubla si nu am murit, e drpt masina nu arata prea grozav dar nici daune exagerate nu a avut. Ca idee mai greu sa mori la viteze de 60 km/h.

Cu respect

--------------------
. . .
+
f_lorinel
post 22 Jan 2008, 22:45
Post #47

Membru incepator

http://renult.spb.ru/crash/crash_03.html

aceasta pagina se poate vizualiza astfel:
se intra pe www.google.ro si se tasteaza "translate".
astfel intra in actiune google translate. se introduce acolo unde se cere pagina de net de tradus si se alege optiunea de tradus din rusa in engleza.
spor la treaba
ciao

--------------------
Renault Symbol Fidji - IS 06 ETR 2007 - 1.5 dci 70 cp
+
SerbanS
post 23 Jan 2008, 14:48
Post #48

Membru

mai bine cautati prin posturile mele mai vechi ca eu cu mana mea am pus traducerea din rusa in romana pe forum. (ps: traducerea e facuta de un amic vorbitor de limba rusa nu de un robot smile.gif )
Cautati aici ce am scris eu si vedeti ca e atasata traducerea din limba rusa :
http://www.reno.ro/Cate-Stele-Are-Clio-La-...t41541-s30.html

This post has been edited by SerbanS: 23 Jan 2008, 15:00

--------------------
Renault Symbol 1.5 dci 80 cp Dynamique + clima 2006
A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.
+
kimi_ro
post 23 Jan 2008, 18:43
Post #49

Membru

Salutare tuturor,

Eu am lovit pe A1 un caine la 120km/h cu masina din semnatura. Era in amurg iar cainele mi-a sarit brusc in fata ("binevoitorii" din zona au furat gardul ce fusese montat candva). Nu am avut timp nici sa franez dar mai bine ca nu am facut-o pt ca un dobitoc era fix in spatele meu desi nu eram pe banda de viteza. Am avut buna inspiratie sa nu trag de volan si l-am lovit in plin cu partea din dreapta a masinii. Rezultatul a fost urmatorul: bara fata sparta, spoiler spart, proiector dreapta pierdut, aripa fata dreapta sparta in partea de jos, langa roata. Astea au fost si constatarile agentului constatator. Intrebarea mea e, la viteza asta ar putea sa se mai fi spart/stricat/indoit si alte elemente ale masinii?

Multumesc,

--------------------
Renault Clio II dci 2004 Bicorp Extreme Edition
+
Abu
post 23 Jan 2008, 19:36
Post #50

Membru autentic

From: Ploiesti

Eu zic ca ai avut noroc ca nu ti-au sarit airbagurile ca altminteri, la viteza aia... Doamne fereste!

--------------------
Renault Symbol Fidji 1.5dCi 2007
+
Flamingo
post 24 Jan 2008, 09:14
Post #51

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

De caine vad ca nu zici nimic. Probabil nici nu mai este nimic de zis... sad.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
jri22
post 24 Jan 2008, 09:21
Post #52

Membru autentic

mashinutza s-a comportat exemplar iar soferul a reactionat corect in astfel de situatii...referitor la daune:in mod sigur orice model de autoturism de gabarit/dimensiuni asemanatoare ar fi avut daune cel putin la fel de -zic eu-nesemnificative...plasticele sunt facute sa protejeze partea "dura" a masinii si sa amortizeze socul pentru pasageri...citg despre far/proiector:nu cred sa existe prea multe masini la care sa nu se distruga la un asemenea impact...intradevar daunele puteau fi mai mari:radiator, capota si chiar parbriz...

--------------------
renault clio 2002 1.2 16v HB
+
kimi_ro
post 24 Jan 2008, 12:11
Post #53

Membru

QUOTE(Catalin S. @ 24 Jan 2008, 10:14)
De caine vad ca nu zici nimic. Probabil nici nu mai este nimic de zis...  sad.gif
*

Catalin, imi plac cainii, animalele in general, dar aici nu era vorba de o discutie legata de animalele de companie. Spre surprinderea mea, cainele s-a ridicat si a fugit in camp. Cu siguranta ca a patit ceva insa pe moment nu m-am gandit la starea lui de bine. Eu chiar cred ca am avut foarte mare noroc.

Legat de airbag-uri, ar fi trebuit sa se declanseze? Cum si cand se declanseaza mai exact? Nu stiu sigur dar am inteles ca exista un oarecare computer montat undeva intre scaune si el "hotaraste" daca airbagurile sa se declanseze sau nu in momentul in care simte o decelerare brusca, ceea ce nu a fost cazul acum. Poate gresesc asa ca va rog sa ma corectati.

Sa inteleg ca alte pagube ce nu se vad cu ochiul liber nu ar trebui sa mai existe, nu?

edit: Azi am bagat-o in service.

Multumesc,

This post has been edited by kimi_ro: 24 Jan 2008, 12:13

--------------------
Renault Clio II dci 2004 Bicorp Extreme Edition
+
andreis
post 24 Jan 2008, 12:19
Post #54

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

Partea buna e ca nu s-au declansat airbag-urile, atunci era o mare problema, nu mai vedeai nimic in fata si nu puteai sa opresti in conditii de siguranta.

Airbag-ul se declanseaza la un impact, are un senzor care il declanseaza, daca serevitatea impactului depaseste o anumita limita.

Oricum, vezi ca este postat pe forum legat de airbag-uri si modul de actionare (vezi mai jos).

http://forum.reno.ro/index.php?showtopic=56069&hl=

--------------------
ex Renault Megane 2.2 1,6 16v
+
k0b3
post 24 Jan 2008, 23:44
Post #55

Membru autentic

From: Iași

Lovirea unui caine (obstacol extrem de plastic comparativ cu greutatea masinii si viteza de deplasare) nu determina deccelerarea necesara declansarii airbag-urilor. Daca in locul cainelui era o vaca pe care o loveai in plin - sareau si airbag-urile.

Verifica totusi sa nu iti fi distrus vreun radiator (AC-ul e primul) sau carenajul de la roata.

Eu am lovit o pisica la 160 (moment greu, eu fiind mare iubitor de pisici) si pe langa spoiler spart si proiector distrus am ramas si fara carenajul (aripa interioara unde se invarte roata) pe partea stanga, desi in prima faza parea ok (s-au rupt elementele de prindere). Am impresia ca s-a rupt atunci si un plastic care face legatura dintre spoiler si scut....

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
jri22
post 25 Jan 2008, 10:33
Post #56

Membru autentic

din cite cunosc eu airbagurile au ceva senzori de declansare in capatul lonjeroanelor...cu alte cuvinte, impactul trebuie sa fie suficient de puternic incit sa produca leziuni lonjeroanelor (fata)...

--------------------
renault clio 2002 1.2 16v HB
+
Paul-Iasi
post 25 Jan 2008, 11:55
Post #57

Membru

From: Iasi

Nici la mine nu s-au deschis airbagurile, cu toate ca impactul a fost frontal aproape, in dreptul farului drept. Din ce stiu, e bine ca nu s-au deschis, ca ar fi complicat destul de mult lucrul celor de la service, cel putin asa mi-au zis cei de la asigurari.

--------------------
Renault Clio Symbol - B-xx-xxx 2006 1.5dCi
+
wolfin
post 25 Jan 2008, 12:50
Post #58

Haha

QUOTE(jri22 @ 25 Jan 2008, 10:33)
din cite cunosc eu airbagurile au ceva senzori de declansare in capatul lonjeroanelor...cu alte cuvinte, impactul trebuie sa fie suficient de puternic incit sa produca leziuni lonjeroanelor (fata)...
*

iar eu stiam ca acel senzor activeaza airbagurie in functie de decelerare nu de impact (ASR) si se afla in consola de plastic unde este CV

sau iara vorbesc prostii rolleyes.gif

This post has been edited by wolfin: 25 Jan 2008, 12:51

--------------------
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
andreis
post 25 Jan 2008, 12:56
Post #59

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

"Airbag-ul are rolul de a apara soferul si pasagerul din dreapta sa de vatamari la nivelul capului si al toracelui, în caz de soc frontal violent cu un obstacol.

Momentul optim de declansare a airbag-ului este determinat de unitatea de control electronica, deceleratia produsa prin coliziune fiind masurata de accelerometrul electronic.

Airbag-ul se declanseaza doar în cazul unui soc foarte puternic. Generatorul pirotehnic de gaz declanseaza umflarea rapida a airbag-ului care amortizeaza impactul capului si al toracelui cu plansa de bord. O membrana fuzibila atenueaza duritatea pernei de aer, eliminând excesul de presiune. Airbag-ul se goleste imediat dupa soc prin orificiile si porii învelisului sau, facilitând astfel parasirea vehiculului.

Airbag-ul este conceput pentru a completa actiunea centurii de siguranta, cele doua elemente fiind inseparabile pentru asigurarea protectiei eficiente a pasagerilor. Purtarea centurii de siguranta este obligatorie. Declansarea airbag-ului fara purtarea centurii de siguranta poate produce rani grave pasagerilor."

This post has been edited by andreis: 25 Jan 2008, 12:57

--------------------
ex Renault Megane 2.2 1,6 16v
+
wolfin
post 25 Jan 2008, 13:02
Post #60

Haha

sau mai bine zis, daca nu porti centura nu se declanseaza airbagul.

--------------------
+
8 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 11:14
Dacia