Probleme ambreiaj Laguna II, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Probleme ambreiaj Laguna II, recomandari
xxla20 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 15 November 10 From: satu mare ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 1,9 dci privilege
- sm99nmt
2001
|
|||
mylanezu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 1 April 11 From: Timisoara ![]() |
Ms ,sper sa fie am sa incerc dar unde se afla acea pompa pt frana ca am inteles ca pe acolo se aeriseste sau nu am retinut eu bine:-s .sper sa nu fi spus vreo prostie:( la celelalte intrebari nu stie nimeni?
|
--------------------
Renault
Laguna II
- TM26MYL
06.2002 2.2 dci Initiale
|
|
instabil13 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 12 August 10 ![]() |
QUOTE(mylanezu @ 19 Aug 2011, 00:34) buna ,nu are nimeni raspuns pt kryseby? acceasi problema o am si eu...si va rog daca stiti raspuns si la intrebarile mele sa imi raspundeti va rog 1 de ce poate fi tare pedala de ambreaj(se apasa cam greu),se poate face mai moale? 2 de ce prinde sus de tot( ii dus discul de ambreaj sau ce ar putea fi)? 3 cand plec de pe loc fara sa accelerez (numai din ambreaj)se aude un suierat(nu tot timpul,din ce am obbservat pana se incalzeste motorul)ce poate fi? 4 si ultima:D cand accelerez si dau sa schimb viteza de ex la 2300 ture si apas ambreajul si iau piciorul de pe acceleratie sa bag in treapta a 2-a se tureaza singura pana la 2500 2600 turatii si ma plang si de lipsa de putere(sincer nu se simt acei 150 caluti) Ambreajul nu il simt sa patineze si imi intra cam greu in treapta 1 si marsarier(parca ar agata ceva,daca bag alta treapta a 2a sau a 4a intra super ok si dupaia intra usor si in treapta 1) Va multumesc mult si astept ajutorul vostru si imi cer scuze daca cumva am postat ceva gresit. stima Imi dau doar cu parerea pentru ca o parte din problemele despre care vorbesti tu nu le-am avut, o alta parte se manifesta si la mine: 1. Nu stiu daca exista vreun motiv sa se intareasca pedala de ambreiaj. In mod normal, cand intra aer pe instalatie ea devine mai moale. Totusi cred ca ar fi bine sa iti testezi pompa de ambreiaj. 2. Si la mine prinde sus de cand am luat masina (mai bine de 3 ani). Nu mi-a patinat niciodata. M-am obisnuit cu el asa. Prinde de la jumatatea cursei in sus. Am avut o data probleme cu pompa de ambreiaj prindea foarte jos iar pedala devenise fleasca. Si-a revenit singura si nu a mai facut. Eu cred ca reglajul se poate face din pompa dar nu am dat importanta. 3. Ala este rulmentul de presiune daca suieratul se aude numai atunci cand calci ambreiajul. Rulmentul intra in functiune doar atunci cand calci ambreiajul deci nu cred sa fie altceva. 4. sigur nu iei piciorul de pe acceleratie dupa ce ai calcat ambreiajul (si astfel turezi motorul in gol pentru o fractiune de secunda)? |
--------------------
Renault
Laguna
2001 1.6 16v
|
|
mylanezu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 1 April 11 From: Timisoara ![]() |
Pe mine ma cam deranjeaza ca prinde foarte sus si ii si tare pedala(poate daca ar fi fost mai moale era mai ok).cu suieratul m-am gandit si eu la acel rulment,ii grav ma poate lasa? Am mai citit pe undeva ca la mai multi face asa si nu au avut probleme.iar respre acea turatie in gol crede-ma ca nu apas acceleratia asa se tureaza ea ...deci daca se poate regla ceva la pedala astept sfaturi.va multumesc pt ajutor
|
--------------------
Renault
Laguna II
- TM26MYL
06.2002 2.2 dci Initiale
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
la masina din semnatura ambreiajul se apasa ff usor, in schimb am condus si o laguna cu motor 1.8, la care ambreiajul se apasa ff greu. Eu stiu ca daca se apasa greu ambreiajul e de vina pompa
|
--------------------
renault
laguna 2
- sv-07-xjr
2001 1.9 dci expression Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
jordi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.185 Joined: 25 March 10 From: Ploiesti ![]() |
Salut! De vreo doua zile am constata ca s-a intariot pedala de ambreiaj. am mai constatat si ca masina tremura la plecarea de pe loc, dar si faptul ca daca bruschez putin acceleratia se aude un poc in partea din fata. Se aude f. bine la bruscari succesive. Eu nu cred ca este de la pompa.... ma gandesc la volanta???!!!. Asteptam pareri. Multumim.
|
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
- PH-XX-XXX
2004 Expression
|
|
aseldmi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.223 Joined: 15 March 09 From: ARAD ![]() |
eu cred ca am problema asta cu pompa sau ce o fi in ambrieaj de nenumarate ori, am schimbat cred ca 4 pompe, acu 2 ani rumentu, a tinut 6 luni ,apoi a picat pompa, am luat pompa noua, ma tinut ceva , a picat si aia , am luat vrio 2 second acu sa imuiat si asta ultima, nu e cazuta pedala dar are un spatiu moale sus cand apesi pedala, nu mai am idee ce are, maine o desfac bucati cutie jos, pompa jos , sa vedem, ce poate fi, schimb si furtunu daca trebuie, are cineva idei de la ce se mai poate imuia pompa, am o volanta noua, cu ocazia asta o montez pe masina , niste pareri, sfaturi, ar fi ft bune
|
--------------------
renault
laguna 2
- ar 06 mfo
2002
|
|
graurcristi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 9 August 09 ![]() |
salutare.
am si eu o problema cu pedala de ambreaj. ramane lipita si nu se mai ridica in pozitia initiala. mentionez ca am schimbat un etrier si de atunci face figurile astea.am fost la un drum mai lung si am observat dupa vreo 250 km ca ambreajul s-a inmuiat f tare iar acum o zi a rama pedala de ambreaj lipita de podea. |
--------------------
renault
laguna 2
1,9 diesel tel 0745077978
|
|
12AHD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 24 December 09 From: Ploiesti ![]() |
E o simpla coincidenta faptul ca te-a lasat dupa ce ai schimbat etrierul. Eu cred ca pompa de ambreiaj e dusa, sau arcul de revenire s-a rupt.
|
--------------------
Renault
Laguna 3 110kw
2009 break automata
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
daca zici ca ai schimbat un etrier e posibil sa fi pierdut lichid de frana (acelasi lichid e si pt ambreiaj). Verifica daca e la nivel lichidul
|
--------------------
renault
laguna 2
- sv-07-xjr
2001 1.9 dci expression Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
onu_sm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 10 February 09 From: Ploiesti ![]() |
E posibil ca atunci cand a schimbat etrerul,a ramas fara lichid in rezervorul de la pompa de frana si probabil a tras aer si pe circuitul de la ambreiaj. Trebuie facuta o aerisire la cilindrul de ambreiaj.
Daca face la fel si dupa o aerisire,e posibil sa fi ramas pistonasul de la pompa blocat in capat. Bafta. |
--------------------
Renault/vw kafer
Laguna II-1.9 dci/ aircooled 1300
2003/1968
|
|
graurcristi |
![]()
|
Am completat cu lichid de frana si am mai mers o vreme.azi m-a lasat complet ambreaju deabea am ajuns acasa si am o pata ca de ulei sub masina sper sa fie lichid de frana si nu ulei.
Mecanicul mi-a spus telefonic ca poate fi pompa de ambreaj. aveti idee de unde pot procura asa ceva sau daca sunt ceva garnituri . toate cele bune 11 Sep 2011, 11:21: este clar lichid de frana curs pentru ca l-am gustat si are gust dulciu This post has been edited by graurcristi: 11 Sep 2011, 11:21 |
--------------------
renault
laguna 2
|
|
onu_sm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 10 February 09 From: Ploiesti ![]() |
Daca nu gresesc,pompa de ambreiaj e undeva in interiorul masini sub bord,deasupra la pedale si daca ar curge s-ar vedea ud in spate la pedale pe mocheta .
Daca acel lichid iti curge in dreptul la cutia de viteze,e de la cilindru de ambreiaj si asta inseamna ca trebuie sa dai cutia jos,ca sa il poti inlocui. Cilindrul vine cu tot cu rulmentul de presiune si e un pic mai costisitor,de altfel ca si pompa de ambreiaj. Ma mai gandesc la o alta varianta cum ar fi conducta de ambreiaj,sa n-o fi frecat pe undeva si iti curge la ea,mai degraba ti-as dori sa fie asta decat cele de mai sus,asa ca arunca-ti un ochi si pe traseul conductei. Bafta. |
--------------------
Renault/vw kafer
Laguna II-1.9 dci/ aircooled 1300
2003/1968
|
|
graurcristi |
![]()
|
m-am uitat si eu in interior si nu este uda mocheta.
maine o duc la mecanic si o sa vad ce s-a dus.si eu sper sa fie spart acel furtun , daca nu asta este.......prostia mea pentru ca ambreajul a tot facut figuri |
--------------------
renault
laguna 2
|
|
graurcristi |
![]()
|
DECI PANA LA URMA
SCHIMB RULMENT DE PRESIUNE CARE A FOST DEFECT SCHIMB KIT DE AMBREAJ SI UN SIMERING 1600 RON REPREZENTANTA RENO TOTAL |
--------------------
renault
laguna 2
|
|
cmnrazvan |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 3 October 10 ![]() |
asa ieftin?? rulemnt + kit ambreiaj + manopera doar 1600 lei la renault?
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2004 1.9 120cp
|
|
graurcristi |
![]()
|
da au o promotie de -21% din valoarea totala a facturi pt masinile de peste 7 ani.
cu a mea este din 2003 beneficiez de reducere. |
--------------------
renault
laguna 2
|
|
cmnrazvan |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 3 October 10 ![]() |
La ce reprezentante e asta? In buc?
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2004 1.9 120cp
|
|
graurcristi |
![]()
|
nu in mures.
|
--------------------
renault
laguna 2
|
|
luclapin |
![]()
|
![]() Membru din Ardeal Group: Members Posts: 609 Joined: 28 September 08 From: SIGHISOARA ![]() |
Luni mi-am luat si eu inima in dinti si am inlocuit kit-ul de ambreaj,deoarece in ultimul an am sesizat de cateva ori ca,la o accelerare violenta in tr 5 sau 6,turatia motorului crestea cu circa 1000 de ture ,fara ca masina sa ia viteza.Cum urmeaza sa fac un drum de vreo 5000 km,am zis sa nu ma risc si sa inlocuiesc ambreajul.La demontare,am gasit placa cu urme clare de patinare,discul avea inca grosimea peste minimul acceptabil.Volanta s-a dovedit a fi in buna stare.Am inlocuit placa,disc,rulment de presiune,suruburi volant,suruburi placa presiune si rulmentul de la priza cv si tamponul de la CV.In plus,am curatat sistemul de servodirectie si am schimbat uleiul servo,am schimbat uleiul la CV si am schimbat integral lichidul de frana.Kitul de ambreaj a fost LUK,si a costat acum cca 2 ani 630 lei(adus de un prieten care avea un magazin de piese auto ,pe o filiera cu Polonia).Azi am facut cca 200 de km si am constatat ca a disparut si o bataie pe care o aveam undeva la axul de comanda al casetei de directie si care m-a disperat de mai bine de un an.Inca doua precizari
-pedala de ambreaj se ridica pana sus ,deci am scapat si de ridicat pedala cu piciorul -inainte de schimbarea ambreajului,la schimbarea din treapta a II-a in a III-a,cutia tindea sa agate,dupa schimbarea ambreajului schimbarea vitezelor se face ok. Lucrarea am facut-o singur(in service,la locul de munca,mi-am luat concediu o zi ![]() |
--------------------
Renault
Laguna/Modus
- MS-//-///
2003/2007 Grandtour Privilege 1,9dci/1,5dci
|
|
alupsa74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 29 June 11 From: Alba Iulia ![]() |
salut,
vreau sa schimb si eu chitul de ambreiaj si rulmentul de presiune , azi am fost pe la diferite magazine sa intreb de preturi si daca la chit este mai usor , la rulmentul am gasit 3 dimensiuni la conducta de presiune : 11,7 ; 12,2 si 13,3 si preturi diferite pentru fiecare. La un motor de 1.8 benzina care este diametrul conductei de presiune si daca stie cineva cit ulei intra in cutia de viteze manuala si daca poate fii folosit cel pentru cutia automatica, pentru a completa dupa schimbarea chitului de ambreiaj. |
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Banuiesc ca abia dupa ce dai jos cutia poti vedea tipul de rulment. Uleiul pentru cutiile automate nu poate fi folosit in cutiile manuale, doar in sistemul de directie hidraulic. Oricum la demontarea cutiei pentru inlocuirea chitului de ambreiaj n-ar strica sa faci si schimbul de ulei al acesteia.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BV - 32 - UMY
2007, 1.9 dci, 131 CP
|
|
alupsa74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 29 June 11 From: Alba Iulia ![]() |
multumesc
am gasit in manual ca uleiul pentru cutia 5 trepte manuala ar fii TransElf TRJ 75W-80 cam cit ar intra in cutie ? daca rulmentul este de mai multe tipuri , s-ar putea sa fie probleme si cu chitul , disc sau placa de diferite dimendiuni ? atat chitul cat si rulmentul le-am cautat dupa codul VIN. |
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
alupsa74 |
![]()
|
rezolvat problema cu ambreiajul , masina trage la fel ca inainte doar ca pedala este mai " moale " si prinde foarte jos.
pentru cei cu motor 1.8 16V citeva detalii : - motor F4P - cutie viteza mecanica JR5 - kit ambreiaj ( placa+disc ) Valeo 826207 = 500 Ron - rulment de presiune 11,7 mm Valeo 804510 = 450 Ron - 3 X 1 litru TransElf NFJ 75W80 = 105 Ron - manopera = 200 Ron am mai completat cu lichid de frina si lichid de servo directie ( ulei pt cutie automata de viteza ) , operatie efectuata in 5 ore. |
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
beby30 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 13 January 12 ![]() |
Salut, sunt nou in acest forum si as dori si eu sa stiu (daca se poate)
daca volanta de la laguna 2 phase2 este bimasa si daca trebuie schimbata odata cu ambreiajul. This post has been edited by beby30: 13 Jan 2012, 13:02 |
--------------------
renault
laguna 2
2006 autenthique
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
la diesel cam este bimasa, si trebuie schimbata cand se uzeaza, nu musai cu ambreiajul, si e scumpa cu spume.
|
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
flax1000 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 12 January 07 From: Gurahont Arad ![]() |
Am citit pe aici fel si fel de probleme cu ambreiajul da' niciuna nu se aseamana cu cle 3 "probleme" ale mele:
1. De ceva vreme, cand vreau sa scot masina din garaj si apas ambreiajul se aude un fluierat/suierat. Dupa ce merg cativa kilometri nu mai suiera. 2. Cand vreau s-o bag din a 2-a in a 3-a, nu intra greu, da' simt o usoara retinere. Asta iar se intampla doar in primii kilometrii 3. La mersul pe spate(marsarier) masina tremura cand pleaca de pe loc si trebuie s-o turez sa scap de tremurat, plus ca ambreiajul parca prinde mai sus. Sa aibe legaturi aceste probleme cu vascozitatea uleiului din cutie, rulmentul de presiune? alupsa74: la tine cum se manifesta masina de a trebuit sa schimbi kitul de ambreiaj si rulmentul de presiune? |
--------------------
Renault Laguna 2
1.8 16 V
- AR 00 FLA
2001 Do you think I am human?
|
|
bogdanbby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 291 Joined: 13 March 11 ![]() |
salutare
am nevoie si eu de cateva sfaturi la masina din semnatura mie ambreajul prinde undeva la jumatea cursei pedalei si in mers daca apas putin pedala de ambreaj cca. un centimetru simt vrbratii usoare si mie frica ca ar putea fi de la volanta. in mers motorul este mai galagios si chiar si in stationare. am schimbat suportul de sustinere al cutiiei deoarece in momentul in care luam piciorul de pe acceleratie in mers se misca schimbatorul,dar nici dupa schimbarea suportului nu am scapat de acel joc al schimbatorului,iarin momentul in care opresc masina se simte cum se smuceste motorul. ce ar putea fi? mai am o problema la o alta masina la fel ca cea din semnatura(masina sefului)are probleme cu ambrajul pompa cred deoarece nu face presiune si ii ramane pedala jos dar dupa cateva pedale is revine pt putin timp dar problema e in felul urmator:in mers masina nu trage cum tragea inainte, motorul se tureaza dar nu traga ma gandeam daca nu cumva e de la cutie? |
--------------------
renault
laguna 2
- bh 24 bby
model privilege 2002 2,2 dci
|
|
alupsa74 |
![]()
|
flax1000 , suieratul daca apesi ambreiajul si accelerezi , este de la rulmentul de presiune.
Mai erau citeva pareri ca suieratul ar fii de la curelele de la distributie sau de la tablele catalizatorului care se dilata si se contracta, dar din pacate era de la rulmentul de presiune. La mine se manifeste doar iarna la tempertauri mai scazute , dupa ce se incalzea motorul nu se mai auzea. Treptat am inceput sa simt la turatie , undeva in jur de 3000 , apoi a scazut spre 2000 , simteam un gol de putere , se tura dar masina nu mai accelera.......patina ambreiajul. Le-am schmbat pe toate ( kit+placa+rulment) deoarece este o operatie mai delicata si de durata si mai bine faci un efort si le schimbi pe toate odata , sa nu trebuiasca sa faci operatia asta de 3 ori. Masina merge acum altfel , trag toti cei 120 cp , se simte si pedala mai moale si prinde foarte jos. ATENTIE la rulment , sint 3 dimensiuni ale conductei de presiune : 11,7 cm , 12,2 cm si 13,3 cm , cu chitul nu ar trebui sa fie probleme se gaseste usor cu VIN - un masinii. Bafta |
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
flax1000 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 12 January 07 From: Gurahont Arad ![]() |
alupsa74: Multumesc frumos de raspuns. Totusi, cum aleg rulmentul daca sunt 3 dimensiuni ale conductei de presiune? Trebuie desfacut rulmentul de pe masina, masurata cu un subler conducta respectiva de presiune si apoi comandat rulment?
Tu cum ai facut? |
--------------------
Renault Laguna 2
1.8 16 V
- AR 00 FLA
2001 Do you think I am human?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 08:29 |