Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Coloana de directie - trebuie schimbata?, probleme...

gabelu
post 8 Jul 2008, 11:16
Post #91

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

Ok
Deci ins ca nu poate sa aiba ceva coloana... deci ins ca e de la bielete...
Om vedea dupa 21iulie

--------------------
Renault Megane sedan Luxe privilege 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Danezu
post 8 Jul 2008, 16:46
Post #92

un fost proprietar de megan.....

From: Bucuresti

Apropos de flanse,aveam un amic care se plangea ca-i bate rau de tot pe dreapta fata, toata lumea ia spus sa se duca la service sa-i schimbe flansele ca alea sunt sigur! La service nu au gasit nimic,cand s-au uitat in torpedou avea un spray,al sotiei,uitat acolo si batea de mama focului la gropi radmasa.gif

Asa ca....

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
Ryk
post 9 Jul 2008, 02:12
Post #93

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

bai dar spuneti-mi si voi cum ar fi posibil ca de la o groapa la care indoi un amortizor si o janta sa indoi coloana de directie?! Nu prea pot crede. Daca iei groapa aia cu viteza este posibil nici sa nu pateasca masina nimic, daca o iei incet la fel sau e posibil daca e adanca sa atinga pe dedesupt iar daca o iei cu viteza moderata sa se intample ceva dar nu sa indoi coloana de directie. Asa ceva n-am mai auzit sa indoi o coloana de directie. Poate doar la un impact frontal sau lateral serios, iar lateralul pe partea stanga. Megane nu e singura masina care are o astfel de directie, nu ma refer la alte marci ci la alte modele. La dacie nu se mai indoia nimic? De ce credeti ca sunt amortizoare, arcuri? tocmai daia ca sa nu se resimta socul in restul pieselor.

Bieleta este o tija intr-o articulatie gen rulment. Asta stiu eu ca e bieleta si iti asigura o stabilitate si o precizie mai mare a directiei. Daca tija are joc in "rulmentul" acela automat directia nu mai e precisa si posibil sa si scoata zgomote ciudate. Tocmai vazusem la wheeler dealers cum se plangea Mike ca un seria 6 cumparat are joc in directie. Ce a facut mecanicul Edd? A schimbat bieletele pe fata si totul a fost bine apoi. Vreti si mai multa stabilitate in curbe, puneti-va si stut bar pe fata si pe spate daca este posibil, suspensii sport, jante mai late si gata. o sa vedeti apoi ca nici nu mai simtiti curba.

This post has been edited by Ryk: 9 Jul 2008, 02:15

--------------------
Renault Megane III 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC - N-am...
+
gabelu
post 10 Jul 2008, 20:22
Post #94

Membru incepator

ok maestre imi place cum gandesti. si eu am gandit la fel ca tine si ma bucur ca ai ajuns la aceeassi concluzie ca si mine. eu chiar nu am treaba cu mecanica dar de cand cu problem astea am inceput sa ma interesez. cam bieletele zic si eu ca ar fi
ca doar nu oi fi ghinionistu lu peste sa imi stramb coloana de la o groapa.
Am incercat aici dar nu am gasit pe nimeni sa pateasca ceva de genu... doar bielete flanse casete de directie si amortizoare si cam atat.Coloana stramba niciunu
Oricum vad pe 21 si apropo deja mi-am comandat arcuri sport ca prea is moi astea de la pachetu de drumuri grele. am sa fac si un test de amortizoare sa vad cum se prezinta si le schimb daca e nevoie.

va anunt sa va spun ce am reusit... deocamdata merge naspa rau.

This post has been edited by gabelu: 10 Jul 2008, 20:24

--------------------
+
Ryk
post 11 Jul 2008, 00:56
Post #95

Membru autentic

eu ti-am spus din punct de vedere al legilor fizicii si ma bucur ca ma aprobi. Pare firava masina dar nu e chiar asa, bine interiorul este firav dar se poate face sa nu mai trancane asa rau. Si plus de asta la noi niciodata nu o sa ai o masina cu o suspensie sau directie buna de cand o cumperi pana cand o vinzi. Si pana la urma credeti ca peste tot in franta sau turcia sau alte tari in care se comercializeaza megane au drumuri ca pe circuit de formula1? Au si ei drumuri varza si mai ales in franta cu piatra cubica si nu au nimic masinile. Inca ceva, cu cat cautati mai mult sa fie perfecta masina cu atat vezi ajunge la concluzia ca nu va fi, din simplu fapt ca e compusa din o multitudine de piese care sunt in miscare continua.

gabelu pot pune pariu ca nu iti vor gasi coloana de directie cu absolut nici o problema. doar daca vor ei sa iti gaseasca o problema sa cumperi de la ei coloana. Ca ii cred in stare pe mecanicii din romania sa faca asa ceva.

This post has been edited by Ryk: 11 Jul 2008, 01:04

--------------------
+
geoman
post 12 Jul 2008, 07:24
Post #96

George

Cred ca am si eu o problema legat de directie, dar nu stiu daca e ste asa de grav. Aud ca un scartait cand rotesc volanul. Cred ca provine de la imbinarea casetei cu coloana. Mai este cineva cu problema asta? Ce ar trebui sa fac ?

--------------------
renault megane sedan 2 1.5dci 80 cp, 1.9 dci E4 FAP 2004, 2006
+
Ryk
post 13 Jul 2008, 14:35
Post #97

Membru autentic

se aude in interior zgomotul? sau din afara? Vezi cumva sa nu se auda de la panglica de la airbag.

--------------------
+
geoman
post 14 Jul 2008, 09:10
Post #98

George

Din interior se aude scartait cum am spus din zona crucei cardanice coloana-caseta. In afara se aude ca si cum s-ar detensiona arcuri. Cum pot sa verific jocul la roti ?

--------------------
renault megane sedan 2 1.5dci 80 cp, 1.9 dci E4 FAP 2004, 2006
+
Ryk
post 14 Jul 2008, 13:24
Post #99

Membru autentic

la un service. Dar poti sa incerci pe loc te uiti la roata stanga fata si misti de volan usor cat de usor poti si o sa vezi daca atunci cand misti volanul se misca si roata.

--------------------
+
dl_io
post 15 Jul 2008, 10:38
Post #100

membru marcant

From: IASI

Salut ,
Am si eu aceeasi problema . A inceput cand a intrat unul in roata stanga fata . I`am schimbat amortizoarele , bratul stanga , bieletele directie , antiruliu si capetele de bara . De vreo luna se aude un scartait puternic pe toata cursa volanului ( se aude si de la 50 de metri ) mai ales pe loc sau la viteze mici . Se aude si in interior si in exterior , foarte tare . Pe rampa , pare ca se aude din zona casetei de directie . Fix acelasi sunet ( dar mai slab in intensitate) aveam la portiera , dar am scapat de el cu wd40 . Foarte rare sunt momentele cand nu scartaie . Inca o chestie , cand volanul e la jumatate si-l invart putin stanga -dreapta huruie putin si simt vibratii in volan . Stie cineva despre ce poate fi vorba ? Multumesc si o zi buna !

This post has been edited by dl_io: 15 Jul 2008, 13:19

--------------------
renault megane 2004 1.5 dci
+
gabelu
post 15 Jul 2008, 12:57
Post #101

Membru incepator

simptomele de care ziceti voi par a fi de la flanse
Sunt multi care au patit ceva de genu.
cautati aici pe forum si vedeti daca va regasiti in ce eu patit cei care au schimbat flansele

Succes!

--------------------
+
dl_io
post 15 Jul 2008, 14:09
Post #102

membru marcant

Am citit toate topicurile despre flanse si nu are de a face cu ce am , decat faza cu huruitul de la mijlocul cursei cand misc usor stanga-dreapta si la gropi . Pe mine ma interesa mai mult sa stiu de ce imi face ca o poarta ruginita cand rotesc volanul ( pe toata cursa volanului ) . E ca si cum nu ar fi lubrifiat ceva si suna ca naiba de se aude in toata strada . E si jenant sa merg asa prin oras . sad.gif

This post has been edited by dl_io: 15 Jul 2008, 14:09

--------------------
+
Ryk
post 15 Jul 2008, 15:00
Post #103

Membru autentic

fugi repede la service. dar directia functioneaza la fel de bine?

--------------------
+
dl_io
post 15 Jul 2008, 15:14
Post #104

membru marcant

Nu prea . Cand a intrat ala in mine si dupa ce am schimbat piesele ,volanul imi statea in stanga si imi tragea dreapta . Dupa ce mi-am facut geometria ( mi-a gasit o problemuta la roata lovita, o vedea cu rosu pe calculator acolo , nu mai retin exact, dar a zis ca nu e nimic grav ) imi sta volanul in dreapta , destul de mult si trage dreapta tare . Mai are monemte cand chiar daca volanul e in dreapta ea merge bine , dar rare . De obicei se duce repede in dreapta . Stii ce ar putea fi ?

This post has been edited by dl_io: 15 Jul 2008, 15:19

--------------------
+
vladcj
post 15 Jul 2008, 15:55
Post #105

Membru incepator

From: cluj napoca

gabelu bataia care o ai in volan e mai ales cand iei curba la dreapta si sunt denivelari asa-i?

--------------------
renault megane sedane 2006 1,5dci expression,85cp
+
Ryk
post 16 Jul 2008, 00:02
Post #106

Membru autentic

vladcj pai zi-ne si noua daca are bataia de la ce e...

--------------------
+
gabelu
post 16 Jul 2008, 11:29
Post #107

Membru incepator

si curba la stanga

Ghici ce e?

--------------------
+
Ryk
post 16 Jul 2008, 12:51
Post #108

Membru autentic

daca zice ca a intrat unu in el poate fi amortizor, flansa, bascula, pot fi mai multe.
dl_io, nu e foarte important cum sta volanul, important este sa iti mearga directia, poti sa iei curbele fara probleme?? sau iei de volan stanga si se duce dreapta?

This post has been edited by Ryk: 16 Jul 2008, 12:52

--------------------
+
dl_io
post 16 Jul 2008, 14:41
Post #109

membru marcant

Salut ! Directia imi merge bine . Stand langa masina ,la cea mai mica miscare a volanului se misca si roata . Imi merge bine . Am urcat-o azi pe rampa si am rugat pe cineva sa dea cu wd40 la toate incheieturile , imbinarile ,etc si acum nu mai scartaie deloc . Nu stiu cat o sa ma tina treaba cu wd`ul , ma gandesc ca nu e o rezolvare definitiva . Tot trebuie sa ajung la un service. Ma panicasem putin ca marti trebuie sa plec la mare si ma gandeam sa nu fie ceva mai serios . Sa speram ca nu e . smile.gif Numai bine si mersi de ajutor

--------------------
+
Ryk
post 16 Jul 2008, 15:12
Post #110

Membru autentic

eh daca iti merge bine directia atunci n-ai de ce sa-ti faci prea mari griji, totusi o verificare amanuntita trebuie

--------------------
+
vladcj
post 16 Jul 2008, 21:08
Post #111

Membru incepator

si pentru gabelu si pentru ryk:caseta.exact asa facea si a mea si acu nu mai are nici pe naiba de cand am schimbat-o. is foarte curios cat o sa tina insa!
salutare

--------------------
+
Ryk
post 16 Jul 2008, 22:53
Post #112

Membru autentic

vladcj, e posibil sa fie caseta din cauza impactului. Dar daca ai bataie si nu ai avut impact ca si dl_io atunci cam greu de crezut.

--------------------
+
vladcj
post 17 Jul 2008, 10:37
Post #113

Membru incepator

ryk si totusi a fost caseta de bai.ti-am spus ca nu mai bate nimic acu,bieletele le-am schimbat la 30.000 km si tot aveam bataie,iar la 40 am schimbat caseta si e ok.la faza asta am iesit eu super bine ca dupa cum probabil stii,la reno caseta vine cu bieletele si pipele noi,deci acu am iarasi tot nou.chestia e alta,am spus-o si inainte sa vedem cat o sa tina,ca data viitoare figura asta o sa fie pe bani. huh.gif
bafta!

--------------------
+
gabelu
post 17 Jul 2008, 11:49
Post #114

Membru incepator

si cat a costat caseta cu bielete cu tot?

--------------------
+
Ryk
post 17 Jul 2008, 12:07
Post #115

Membru autentic

a spus intr-un alt topic ca e undeva la 1700ron.

--------------------
+
gabelu
post 21 Jul 2008, 11:50
Post #116

Membru incepator

gabelu pot pune pariu ca nu iti vor gasi coloana de directie cu absolut nici o problema. doar daca vor ei sa iti gaseasca o problema sa cumperi de la ei coloana. Ca ii cred in stare pe mecanicii din romania sa faca asa ceva.
*

[/quote]

Am fost dimineata in service
Dupa cearta de rigoare cu meseriasu care vrea sa imi explice ca asa tre sa mearga masina ajungem si la elevator (cu greu) si apare si verdictul

>>>> Bielete directie stanga dreapta au joc (sau rotule cum le zic ei).
Pe 4 aug ma duc sa le schimb. Ei ar fi vrut la rev de 30 k eventual sa mai ies si din garantie sa le platesc.
Sper sa se rez traba ... daca nu continui investigatiile.

Apropos meseriasu lu peste http://www.reno.ro/index.php?showuser=5983 sta si el pe forum reno.ro ... stia de ce am postat pe aici asa ca a venit cu texte pregatite sa ma vrajeasca.
Colegu cu caradasca ta de masina normal ca megane-ul ti se pare ca merge brici Vezi de traba ta ca e mai bine...

This post has been edited by gabelu: 21 Jul 2008, 11:58

--------------------
+
Ryk
post 21 Jul 2008, 15:49
Post #117

Membru autentic

ai vazut ca nu a fost coloana?
Eu am un zgomot ciudat de pocnet, care se aude de prin exteriorul masinii, pe undeva pe unde e flansa. Dar mecanicul mi-a verificat flansele si mi-a spus ca aia pe stanga e buna si aia pe dreapta nu prea e ok dar nu e neaparat de schimbat. Poate sa se transmita de la una la alta? Zgomotul se aude doar cand virez stanga sau cu rotile putin miscate spre stanga cand trec prin unele gropi/denivelari, si am auzit doar la viteze mici. Poate si asa sa se manifeste flansa?

--------------------
+
gabelu
post 9 Aug 2008, 11:03
Post #118

Membru incepator

salutare
Am fost pe 4 aug si am schimbat bieletele de directie.
In 3 ore a fost gata (cu toate ca meseriasu se misca ca melcu)
comportamentul masinii s-a schimbat destul de mult in bine ...dar cu toate acestea se mai aude un cloncanit in curbe cu denivelari.
M-au sunat cei de la vocea clientului (de la iasi) si le-am povestit toata patania din mai si pana acum si le-am zis ca nici acum nu sunt pe deplin multumit si ca as vrea sa fac un test drive cu o masina noua sa vad daca face la fel...
pastram legatura

--------------------
+
Ryk
post 9 Aug 2008, 12:50
Post #119

Membru autentic

gabelu, ai verificat pivotii? Ca acestia genereaza o bataie am inteles atunci cand sunt uzati.

--------------------
+
georgelapusneanu
post 9 Aug 2008, 17:00
Post #120

Membru incepator

pentru ssilviu marele ,,meserias''
oare de ce nu am auzit la vw sau la ford de probleme la coloana de directie? chiar crezi ca vorbesti cu copii? de ce megane 1 nu are probleme la directie? sunt prost concepute. cele cu comanda hidraulica sunt mai bune. si chiar daca nu vrei sa admiti asta coloana de megane 2 are prea multe elemente de conexiune pana ajunge in caseta. de la fiecare cate puin se amplifica jocul. un pic de joc il are intre cele doua tevi ambutisate care permite reglajul volanuli pe inaltime, un pic de joc a capatat in flansa de cauciuc si un pic din crucea cardanica. mai mult incerci sa sfidezi colegii de forum prin inventiile tale cu volan de lemn si roti de carpa.

This post has been edited by georgelapusneanu: 9 Aug 2008, 17:02

--------------------
Renault Megane IV 2024 / 1,5 DCI 115cp / Techno / - GL 26 LAP
+
9 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 15:55
Dacia