Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Coloana de directie - trebuie schimbata?, probleme...

ssilviu
post 7 Aug 2006, 16:05
Post #31

F1 Man

Group: Members
From: Nicaieri

sradu, te lupti cu morile de vant si ce este mai rau e ca ti se par niste balauri. Nu o sa obtii nimic prin orice demers ai incerca. Renault este acoperit perfect de un contract semnat de amandoua partile. Eu doar incerc sa te fac sa deschizi ochii, sa vezi problema obiectiv si sa te mai linistesti. Iti mai zic inca o data: Renault daca vrea poate sa vanda o masina cu o coloana de directie care se strica la fiecare 1000km. Daca lui ii convine (si anume: sa schimbe de zeci de ori la fiecare masina in garantie, sa piarda posibili viitori clienti) o va face. Punct.

Ca ultim sfat, nu te mai agita degeaba, pentru ca vei ajunge la concluzia mea.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sradu
post 7 Aug 2006, 19:51
Post #32

Membru incepator

Sivliu, e cam treaba mea cu ce/cine ma lupt PE BANII MEI, nu crezi? Iti multumesc pentru sfat, dar la concluzia ta nu voi ajunge vreodata!!! Renault chiar a vandut o masina cu o coloana de directie care se strica. Nu la 1000 km, la 30000. Nu la toate masinile, dar la multe (in opinia mea). Unii au schimbat in garantie, altii (ca mine) pe banii lor.
Problema este ca eu am intretiunt masina ireprosabil, am mers cu ea cu grija si mare parte din km i-am facut pe drumuri ca-n palma. Deci nu am ce sa-mi reprosez. Cu toate astea directia a cedat. DE CE?
Tu te-ai obosit macar sa rasfoiesti paginile alea de le-am dat eu acolo? Daca ai citit, ce impresie ai? Sunt Renault corecti? Poti sa afirmi cu mana pe inima ca masinile n-au avut hibe ascunse la sistemul de directie?
Repet: eu le-am dat cat au cerut pe masina. Am mers la toate reviziile, pe care le-am facut la service Renault, pe bani frumosi. Am mers cu grija si pe drumuri bune. Am tinut masina in garaj, am intretinut-o cu mult peste medie. Renault ce-a facut? Mi-a livrat un produs prost calitativ, care s-a stricat dupa 30000km iar acum vor inca 15% din pretul lui.
E ca si cum la un TV ti s-ar strica tubul catodic imediat dupa iesirea din garantie. Si daca constati ca nici nu esti singurul iar producatorul face pe niznaiul..? Pai cred ca daca vad vreo baza de date a Renault pe tema coloanelor de directie schimbate sau cu probleme, fac infarct! Si eu, dar si ei!
Repet: poate ma lupt cu morile de vant. Poate nu o sa obtin nimic. Dar daca toti plecam capul si dam cuminti banul fara sa carcnim, Renult (si altii) o sa-si zica: Pai prost sa fii sa te chinui sa le dai masini bune astora! Sa nu scoata de 2 ori bani? Din economiile pe care le fac punand subansamle proaste calitativ (si implicit ieftine) si din re-vanzarea acestora dupa garantie!
Si uite asa mereu loturile de masini facute din piese premium va merge la francezi & co, iar la romani ajung masinile facute din piese calitatea a 2-a sau a 3-a. E corect asa? Pai eu nu platesc aceeasi bani ca un francez?? Si atunci???
Pacat ca nu am si datele cu care sa demonstrez asta... Ce fain ar fi sa dea unul de la Renault pe goarna unele trebusoare, insotit si de ceva exceluri... Mai ca le-as plati coloana pentru o astfel de placere! wink.gif

La lista cu cei care au schimbat coloanele de directie s-a strecurat o erata: cornel_t si Mobi nu au afirmat nicaieri ca au schimbat coloana de directie (ei erau doar pe lista celor care au avut zgomote suspecte la coloana). I-as fi sters din lista, dar nu o mai pot edita. Daca un moderator are dreptul de a edita mesajul respectiv, il rog sa-i stearga de acolo.

Mobi - http://www.reno.ro/index.php?showtopic=40946&hl=Mobi&st=120

Cel mai tare ma deranjeaza troncanitul directiei cand trec cu volanul de punctul zero in stanga si in dreapta. Mi s-a intamplat prima oara pe la 30.000 de km, am dus-o frumos la garantie, s-a rezolvat, iar acum face iar! bineinteles ca nu mai e in garantie, asa ca o sa scot probabil o suma frumoasa de bani pentru reparatii. Apropos: ce tre sa schimb pentru troncanitul cu pricina, aveti idee?
...
Lasa troncu ala de la capat de cursa, ala nu e nimic pe langa troncul de la mijlocul cursei, care e mult mai nenorocit! mi-a aparut prima oara la 30.000 km, acum, dupa ce l-au rezolvat baietii de la service atunci, face iar, la 63.000 de data asta!

cornel_t - http://www.reno.ro/index.php?showtopic=40001&st=150
Descrierea ta Vio e apropiata de ceea ce as fi zis si eu, troncanitul de la volan nu stiu daca tine tot de flanse dar au zis cei de la service ca atunci cand ma chema sa schimb flansele or sa se uite si la directie.

This post has been edited by sradu: 7 Aug 2006, 19:53

--------------------
Renault Megane 2 2003 1.6
+
ssilviu
post 7 Aug 2006, 20:10
Post #33

F1 Man

Renault sunt foarte corecti. Ei nu si-au incalcat nici o obligatie fata de tine.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
sradu
post 7 Aug 2006, 21:10
Post #34

Membru incepator

Da, sigur. Bou am fost eu ca n-am dat mai mult cu masina prin gropi, ca sa schimb coloana in garantie, nu? Daca ei sunt corecti, automat eu sunt incorect ca am pretentia sa-mi repare masina pe gratis, nu? Explica-mi si mie, te rog... de ce mi-a cedat coloana? Atat. Si daca sunt eu de vina, le dau banii si inchid gura. Ba imi cer si scuze ca am aruncat cu noroi in fiabiliatea masinilor Renault. Pe bune! Ca vad ca-ti place topicul asta...
Tot nu mi-ai explicat de ce au decis sa modifice coloanele de directie toamna trecuta... Daca tot sunt asa de corecti...
Silviu, repet: oboseste-te si citeste topicurile alea si dup-aia scrie din nou ca Renault sunt corecti. Vad in semanatura ta ca si tu esti incaltat cu un Megane... ce te face sa crezi ca nu vei posta si tu intr-o buna zi in cautare de mecanici, antecedente, preturi, etc? Sau intentionezi sa o vinzi la expirarea garantiei?

--------------------
+
ssilviu
post 7 Aug 2006, 21:19
Post #35

F1 Man

Masina o am in leasing pe 4 ani. Am citit pe forum toate problemele si am considerat ca tot se merita. Renault a pierdut cel putin un client: pe tine, pentru ca pe viitor presupun ca mai cumperi o masina cu romb. Si totusi nu s-a grabit sa schimbe coloana de directie.

Renault nu este organizatie de caritate. Francezii sunt interesati sa faca doar bani si daca prin felul in care se comporta ies in avantaj, nu vad de ce ar schimba ceva. Repet, ei vor doar bani, nu sa aiba toti clientii multumiti. De ce? Daca ar face o masina perfecta, sa nu pice nimic in primii 100.000 km ar da faliment. Pentru ca nu ar mai castiga bani din piesele de schimb si nici nu ar putea vinde masina. Pentru ca daca vrei sa o faci foarte buna trebuie sa bagi bani buni. De la un anumit nivel, costurile incep sa creasca exponential in comparatie cu calitatea masinii. Mai pe scurt, ca sa faci masina cu 10% mai buna, ajungi sa cresti costurile cu pana la 50%.

Pune-te in locul lor macar o data. Si poate o sa-i intelegi:)

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
sradu
post 7 Aug 2006, 22:01
Post #36

Membru incepator

Mai, eu nici nu vreau sa-i inteleg in felul in care zici tu. Ei nu vor bani. Vor multi bani. Pentru ca daca-mi explici ca singurul mod prin care pot sa-si atinga obiectivele e sa faca deliberat masini proaste, cred ca intra in condtradictie cu afirmatia ta de din postul trecut, cum ca Renalut au fost foarte corecti.
Pai ori corecti, ori smecheri? Ca amandoua nu se poate...
Tot nu mi-ai explicat de ce mi-a cedat coloana...
Si daca tot te gandesti ca Renault face deliberat masini controlate calitativ in jos de ce ti-oi fi luat Renault? smile.gif

--------------------
+
ssilviu
post 8 Aug 2006, 08:17
Post #37

F1 Man

Coloana ti-a picat pentru ca nu a fost suficient de buna sa tina mai mult!:P Zi-mi tu acum ce pasaj din contractul dintre tine si Renault nu a fost respectat..

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
sradu
post 8 Aug 2006, 08:45
Post #38

Membru incepator

Silviu, merci de explicatie. Foarte deep. Banuiesc ca esti un tip norocos, asa ca n-are rost sa mai discutam in contradictoriu.

--------------------
+
ssilviu
post 8 Aug 2006, 09:41
Post #39

F1 Man

sradu, pe forum sunt sute de oameni cu megane, insa cei care au schimbat coloana de directie nu ating nici macar procentajul de 10%. Avand in vedere faptul ca cei care scriu se inregistreaza pe forum pentru a gasi rezolvarea unor probleme, procentajul asta in realitate este si mai scazut. Sa nu mai zic ca in tarile cu apa mai calda si drumul mai drept procentajul sigur nu depaseste 1%. Departe de problema aia prezenta la toate masinile pe care tu vrei sa o impui. EU ti-am raspuns la intrebare, astept sa-mi returnezi favoarea...

This post has been edited by ssilviu: 8 Aug 2006, 09:45

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
sradu
post 8 Aug 2006, 10:20
Post #40

Membru incepator

Silviu, tin sa-ti readuc aminte ca Renault au facut pana la urma exponenetialul efort de a cerceta cum sa imbunatateasca coloana cu 10% cheltuind 50%, cum ziceai tu mai sus... De ce crezi tu ca au facut asta? Daca nu se strica decat maxim 1% din ele si sunt asa de super-fiabile?
Nu stiu pe ce lume traiesti, dar pe lumea asta o coloana de directie inlocuita dupa 30.000km se cheama super-teapa. Iar daca informatia asta iese in public, fie si pentru o singura masina si dupa garantie, te asigur ca Renaultului n-o sa-i convina absolut deloc. Ca eu n-o sa pot aduce public informatia, asta e altceva. Ia sa fi fost eu Adrian Sarbu, ce crezi, daca faceam reclamatie imi schimbau coloana?
Procentul ala il calculeaza fiecare cum vrea. Pacat ca nu avem acces la bazele de date Renault. Sunt convins ca acolo scrie tot.
Cat despre tarile cu apa calda, e normal ca procentul dsa fie mic: doar ei primesc masinile cu piese calitatea 1, nu? La bananierii din Romania merg si d-astea mai la second-hand...
Hai ca deja ne invartim in jurul cozii. Tu probabil esti super-fericit cu noul tau Megane. Te inteleg, si eu eram asa in 2003. Sa-l stapanesti sanatos si sa n-ai parte de probleme d-astea! Pe bune!

--------------------
+
Dumi
post 8 Aug 2006, 10:32
Post #41

Membru incepator

From: Timisoara

@ssilviu
Hai ca-mi place calculul tau smile.gif Ce te face sa crezi ca din cei care nu sint inscrisi pe forum nimeni nu are probleme cu coloana de directie? Mai degraba as crede ca procentul celor cu probleme la coloana de directie inscrisi pe forum se pastreaza si la nivelul tuturor detinatorilor de Megane. Iar daca acest procent e pe la 10% e grav.

This post has been edited by Dumi: 8 Aug 2006, 10:34

--------------------
Renault Megane II 2.0 16V Confort Privilege (iunie 2005)
Dacia 1310 MLS
+
r&d
post 8 Aug 2006, 11:10
Post #42

Membru autentic

Situatie adevarata la Megane II fata de Classic phase 2. daca compari cu Megane I phase1 ai vedea ca de fapt Megane II sta chiar foarte bine.
Cu phase2 nu o sa fie atatea probleme, si peste 2-3 ani o sa fie oameni care o sa injure Megane III phase1 si o sa regrete Megane 2 phase2. Si tot asa...

sradu, mai exact ce are exact coloana ta de directie? Normal ca la reprezentanta vor sa o schimbe. Asa scrie la carte. Dar ce defect are?

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
sradu
post 8 Aug 2006, 11:21
Post #43

Membru incepator

Simptomul e ca trage usor stanga, daca iau mana de pe volan o ia spre stanga. Si la viteze mici sau pe loc parca are un usor joc in volan. Am mers cu ea la service si mi-au dat diagnosticul: Trebuie schimbata coloana, nu acum inca, dar pe viitor Mi-au facut si o proforma si au marcat defectul cu galben (adica nu e urgent, dar e cert). Asta a fost in februarie. Acum e august, lucrurile nu au evoluat deloc in mai rau, e la fel ca acum 6 luni, dar ma simt cam unsafe cand conduc Megane-ul, uneori ma mai gandesc: Daca se rupe batul si o iau fix spre contrasens si ma infig in camionul ala?!
Pe de alta parte nici n-am bani sa le dau 2000 euro pe coloana de directie. Mai bine vand masina si-mi iau un Golf TDI second cu banii astia.
Maine merg intr-un alt service sa mai cer o parere.

--------------------
+
klodoma
post 8 Aug 2006, 11:22
Post #44

Membru incepator

Salutare...

Nu stiu cum e la Megane, eu am avut probleme cu coloana de directie la Laguna I.
A fost lovita destul de zdravan in fata si tot asa coloana de directie avea un joc. Cei de la service au zis... SCHIMBAT. Pret aprox: 800 EURO. Am luat una de la piese Second hand cu 40 EUR, drept ca era de la o laguna mai veche... si m-am pus sa desfac....

In coloana de directie nu are ce sa se rupa in primul rand. Iar jocul e dat de 2 rulmenti care fixeaza teava/tubul(sau cum s-o numi) care vine spre volan. Rulmentii sunt foarte subtiri si la socuri mari pot iesi din locasul lor. La mine doar atat a fost repararea jocului... reasezarea rulmentului. Am avut de lucru cam 3 ore... si cred ca a meritat fata de cele 800 EURO. Cat de coloana care am luat-o... am folosit un rulment din ea. In rest nimik.

Solutia asta e ... daca e intr-adevar la coloana, adica de la volan pana in caseta. Misca de volan si tine mana pe bratul care intra in caseta sa vezi pe unde e jocul.

Ca volanul e stramb... probabil de la geometrie sau echilibrat de roti

Stima,
Andy.

This post has been edited by klodoma: 8 Aug 2006, 11:25

--------------------
Renault Laguna 2000
+
ssilviu
post 8 Aug 2006, 13:13
Post #45

F1 Man

QUOTE(sradu @ 8 Aug 2006, 13:20)
Cat despre tarile cu apa calda, e normal ca procentul dsa fie mic: doar ei primesc masinile cu piese calitatea 1, nu? La bananierii din Romania merg si d-astea mai la second-hand... 

De ce nu ma mira rationamentul tau? laugh.gif

Tot astept pasajul ala din contract incalcat de Renault.... rolleyes.gif

This post has been edited by ssilviu: 8 Aug 2006, 13:15

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
klodoma
post 8 Aug 2006, 13:31
Post #46

Membru incepator

Eu zic sa dai jos coloana si vezi care e problema ei... caci simptome sunt destule. Ca sa o scoti nu trebuie sa mergi la service... dar ai un pic de desfacut la masina si iti tre niste scule. Eu cel putin asa as face... si ma duc la service doar daca nu am alta optiune, caci m-am spalat pe cap cu constatarile lor de nimica.

Dupa cum am scris... la mine chiar NU trebuia schimbata, desi ei asa au zis(cred ca se cheama Marketing)

Andy.

--------------------
Renault Laguna 2000
+
sradu
post 8 Aug 2006, 13:36
Post #47

Membru incepator

Silviu, avem cumva o problema de lamurit intre noi? Lasa-ma frate cu contractul ala! Tu nu vrei sa intelegi ca nu e normal ca coloana de directie sa cada dupa 30000km, mai devreme decat cauciucurile, stergatoarele, bucsele, flansele, amortizoarele, etc...
Daca tie ti se pare normal ca o coloana de directie sa cada in conditiile astea, e parerea ta si o respect. Nu am ce sa-ti mai demonstrez sau sa-ti zic. Nu scrie nicaieri in contract, ai dreptate. Dar in contract nu scria nici ca o sa-mi pice coloana la 30000km.
Sunt curios, daca publicul mare ar afla despre probleme semnalate aici pe forum, fie doar si cele adunate de mine in postul pe care nici nu te-ai obosit sa-l citesti, cati crezi ca ar mai cumpara Renault? Sigur, nu toti ar renunta, dovada ca tu, desi esti avertizat, ai ales Meganele. Dar poate, repet, nu suntem toti la fel de norocosi ca tine. Eu, ca ghinionist o sa ma opresc la alta marca data viitoare. Mi-a ajuns experienta asta. Doar daca imi repara Renault-ul coloana pe gratis imi reconsider optiunea. Daca vor fi domni, fiti siguri ca o sa subliniez asta!
Deocamdata oferta lor nu ma multumeste catusi de putin.

Legat de rationament, e similar cu cel folosit de tine ca sa-mi explici cum trebuie sa-i inteleg pe Renault ca incearca si ei sa faca un ban pe spinarea mea si a altor fraieri cu bani de bagat in organizatia de caritate Renault, controland calitatea produselor lor, sa nu cumva sa le iasa o masina prea buna!

Sunt convins ca daca o sa-ti crape injectoarele dupa 30k km si Renault o sa ridice din umeri prezentandu-ti o factura de 80 bulioane si aducand si un argument imbatabil pentru care nu ti le schimba in garantie, si anume: apa din motorina e de vina, sunt convins ca vei plati cuminte, poate putin trist ca traiesti in Romania unde motorina are atata apa in ea!
Si sunt la fel de sigur ca nu te vei gandi de ce mama masii la Opel, WV, etc nu se intampla sa crape coloana de directie sau injectoarele la 30000 km si de ce la aia nu trebuie sa-ti vinzi masina ca sa platesti piesele de schimb de origine!

--------------------
+
sradu
post 8 Aug 2006, 13:42
Post #48

Membru incepator

@flo: intr-adevar, inca nu stiu sigur daca chiar trebuie schimbata. SPER sa se fi inselat la service. Oricum, o sa va tin la curent. Asta e o alta cale de actiune, sa-mi rezolv problema independent de Renault, la alt service, cu piese de unde voi putea gasi...
Discutia de aici a evoluat mai mult pe coordonatele Renault, daca e acceptabil sau nu sa pice coloana la 30km. Intr-adevar, mai am si alte cai de actiune de explorat.
Legat de piese, sper sa fiu eu prea pesimist.

@klodoma: sunt antitalent la mecanica, nu m-as risca la asa ceva, dar sper ca-n service sa-mi dea o estimare corecta, ca nu e service Renault wink.gif

--------------------
+
Meghitzanul
post 8 Aug 2006, 13:43
Post #49

***** 4 ISOFIX

From: Bucuresti

QUOTE(sradu @ 6 Aug 2006, 12:07)

Userii care au spus pe forum ca au schimbat coloana (sau o vor schimba):
adyt,
SorinV,
smecherutza,
mariusg,
bubuion,
Mobi,
cornel_t,
rombu,
hakkinen,
razvanc_2000 (din exprimare nu reise foarte clar dar mai pomeneste de inca 3 cazuri)
norisss (2 bucati!),
reno-valentin (un prieten a schimbat kit de directie),
nicotine (inca nu o schimbase, dar intentiona la vremea postului)
richie (urma sa fie schimbata la vremea postului)
Meghitzanul - idem

sradu eu de fapt nu trebuie sa fiu in lista de mai sus pt ca nu sunt sigur deloc ca am si coloana defecta.
In topicul de unde ai tras tu concluzia ca eu trebuie sa schimb coloana de directie, de fapt eu am spus asa:
"Urmeaza de schimbat:
Rulment placa presiune (scartzie la pornire indiferent de anotimp iar iarna scartie timp de 5 min la rece, dupa ce plec de pe loc, cand apas ambreiajul si cand debreiez)
Caseta directie sau coloana, nu stiu exact (pt ca am un oarecare joc care se simte in special la miscari scurte stanga-dreapta pe loc si nu numai)"

Deci aia de fapt era doar o suspiciune a mea.....numai ca intre timp mi-am dat seama (cu ajutorul simptomelor descrise de altii aici pe forum) ca acel joc care se simte atunci cand trece volanul prin pozitia zero, este de la flansele amortizor, iar ca dovada am si postatat pe forum in topicul "flanse amortizor". Acum sunt in asteptarea de flanse pt achizitionare, dupa care voi merge in service sa le schimb.

Am vrut sa clarific asta pt ca nu sunt genul sa ma ascund dupa fusta mamei atunci cand am o problema.

Mai fac o paranteza pt ca vreau sa-ti marturisesc ca legat de directie am o serie intreaga de corespondenta intre mine si Renault Romania pe care am purtat-o atunci cand am considerat ca mi se cuvine ceva dar este legata de caseta si nu de coloana, corespondenta care pana la urma s-a incheiat cu schimbarea bieletelor din buzunarul propriu pt ca trecusem de limita celor 20kkm.

Acum nu stiu daca mai am de schimbat ceva in afara de flanse. Vreau sa elimin defectul pe care stiu sigur ca il am (adica flansele) si apoi voi mai vedea. Oricum imi doresc din tot sufletul sa nu am defecta coloana sau caseta de directie.

E f buna ideea de a merge si in alt service pt a-ti da un diagnostic.

Iar daca mai vrei o parere personala, eu cred ca sunt mult mai multi posesori de megane, nu numai 10% cum spuneai tu, care au defecte (mai mici sau mai mari) la sistemul de directie si nu-si dau seama de ele. Multi nici nu dau imporatanta la asa ceva decat atunci cand raman cu masina in drum sau cand este f evident defectul.
Sunt si o categorie care nici nu au auzit de forumul asta pt ca daca ar citi cate ceva din ce se scrie pe aici ar fi mai atenti la cum se comporta masina lor in anumite situatii probabil si-ar da seama ca nu e chiar in regula cum se manifesta aceasta si probabil am auzi de ei....
......deci parerea mea e ca de fapt lista ta ar trebui sa fie cu mult mai lunga......

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
sradu
post 8 Aug 2006, 13:56
Post #50

Membru incepator

@Meghitzanul: imi pare bine ca n-ai fost nevoit s-o schimbi, foarte bine ca ai dat pe aici sa ne impartasesti experienta ta. Asta si incerc sa aflu, pana acum cu prea putin succes, ce au mai patit si altii legat de directie si cum au rezolvat. E mult mai importanta o rezolvare verificata decat datul cu parerea.
Legat de lista, nu vreau sa se creada ca am umflat-o eu ca sa-mi sustina punctul de vedere, d-aia am si dat link-urile unde erau posturile respective. Oricum nu stiu cat de relevant e numarul userilor care au schimbat coloane de directie, majoritatea au patit-o in garantie, din fericire pentru ei.
Insa consider relevant faptul ca am citit cateva ore la topicuri pe care se descriau diverse probleme si/sau suspiciuni legate de directie, precum si gama larga de raspunsuri primite din service-urile autorizate Renault pentru probleme similare...

This post has been edited by sradu: 8 Aug 2006, 13:59

--------------------
+
Ovis
post 8 Aug 2006, 14:41
Post #51

Membru autentic

sradu, eu as cauta un service de cartier care sa aibe referinte bune. Acolo trebuie sa existe mecanici pasionati 200% de ceea ce fac si care au rabdarea si stiinta sa iti desfaca directia sa vada ce bate p-acolo. Cred ca merita vazut daca nu cumva sunt doar rulmentii de care au zis klodoma si inca cineva...

--------------------
Renault Megane II.2 Estate Expression 2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
+
r&d
post 8 Aug 2006, 15:19
Post #52

Membru autentic

Incearca la http://www.reconditionariplanetare.ro/. Baietii cred ca se baga si la asa ceva, nu e mare lucru.

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
flotl
post 8 Aug 2006, 17:39
Post #53

Membru autentic

From: Tulcea

Eu nu cred ca multi au probleme si nu isi dau seama de ele decat dupa ce citesc pe forum.
Daca acum face ceva ce nu iti facea inainte, normal ca apare un semn de intrebare.

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
Mulder's
post 8 Aug 2006, 21:00
Post #54

Membru incepator

sradu iti recomand sa mergi si la alt service sa iti faca diagnosticarea.

Mersul drept al masini nu este facut de coloana volan ci de unghiurile de directie. Parerea mea este ca tu nu ai nici o problema cu coloana volan , iar daca nu vrei sa mergi in service renault pt diagnosticare schimba rotile de pe fata intre ele si vezi daca problema persista, daca tot asa trage iti recomand sa mergi undeva sa iti reglezi directia. Iar in legatura cu zgomotul de pe fata poate fi o amarata de bucsa...

--------------------
renault laguna 2001
+
sradu
post 9 Aug 2006, 07:56
Post #55

Membru incepator

Deci am fost in service si mi-au zis ca exista un usor joc in volan (asta stiam smile.gif) dar ca deocamdata nu e grav si ca pot sa mai astept. Daca am noroc (hmm) poate sa nu se agraveze si sa merg linistit inca mult timp de acum inainte... Cum in ultimele 6 luni (de la vizita la serivce-ul Renault) nu am avut probleme, nu am constatat vreo agravare, asa ca poate ma mai tine coloana asta, asa defecta.
Mai mult, mi-au zis ca jocul provine de undeva din partea superioara a coloane, de sub volan, unde e nu stiu ce cruce si ca se poate schimba doar partea aia, nu toata coloana... Evident, in serivce-urile Renault ar schimba si toata masina daca s-ar putea pentru o saiba sarita.
Concluziile le trageti singuri.

PS: o sa mai fac o vizita intr-un service Renault (altul decat cel unde mi s-a facut constatarea) pentru a confrunta opiniile. Daca si aia o sa-mi zica ca e ok asa, ma linistesc definitv. Daca stie cineva un mecanic bun si de incredere la un service Renault, va rog sa-mi faceti o recomandare pe email. Nu ma duc fara recomandare, ca e clar cum o sa ma trateze. Nu mai am incredere in service-urile Renault. Nu dau numele serivceului in care am facut reviziile si care mi-a facut constatarea cu schimbarea coloanei, pentru ca inca nu sunt 100% sigur ca au fost eronati.

--------------------
+
sradu
post 10 Aug 2006, 08:56
Post #56

Membru incepator

Da, asa e, din pacate...

Caseta de directie e mai ieftina, asa e... Dar oricu, la serivce-ul la care am fost eu mecanicul mi-a zis ca s-ar putea rezolva si fara a inlocui toata coloana, ca defectul e undeva sus, unde e nu stiu ce cruce, pe sub volan. Dar trebuia sa deschida bordul sa vada mai exact... si a zis ca deocamdata nu e cazul sa ne agitam prea tare, jocul e destul de mic. Doar sa nu adorm la volan ca ma trage in contransens...
Eu mai vreau o constatare ca sa-mi zica mai exact ce e defect si cum, sa stiu daca ma infig in Renault si cum. Oricum nu e normal sa apara asemenea probleme la 30000 km.

--------------------
+
Ovis
post 10 Aug 2006, 15:05
Post #57

Membru autentic

sradu, din umilele mele cunostinte despre masini, trasul intr-o parte nu vine de la coloana de directie. Sau cel putin, se verifica mai intai daca presiunea in roti este egala, apoi se schimba rotile din fata intre ele (parca a mai zis cineva pe aici despre chestia asta). Si supernova mea tragea putin intr-o parte, dar dupa ce i-am interschimbat rotile din fata nu mai tragea.

--------------------
Renault Megane II.2 Estate Expression 2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
+
sradu
post 10 Aug 2006, 16:21
Post #58

Membru incepator

Chestia e ca volanul e putin inclinat spre stanga, cateva grade, nu mult... D-aia trage (zic eu, care sunt total pe langa).

@Sorin: eu am zis chestia cu adormitul, nu mecanicul.

--------------------
+
Prince of Persia
post 17 Aug 2006, 20:43
Post #59

Membru autentic

From: Galati/Romania

Vad ca din pacate foarte multi dau pareri pe langa subiect de parca Renault le este mama si tata...Ssilviu pare a avea actiuni la ei... rolleyes.gif
Am coleg de munca cu un Megan 2 sedan,1.5 dci,80 c.p.,din aprilie 2005,care acum 4 saptamani la revizia de 30.000 km a schimbat in service-ul Renault din Braila-Apan srl,coloana de directie la volan.
Masina este inca in garantie,are 2 ani acoperiti,dar se pare ca scartaitul enervant si jocul in volan au revenit dupa numai 2-3.000 de km...ce sa zic...este foarte multumit,fericit ca a luat asa masina buna,raport pret/dotari imbatabil... sad.gif nu este inscris aici pe forum,doar il citeste din cand in cand.

This post has been edited by Prince of Persia: 17 Aug 2006, 20:52

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 1.5 DCI 105 CP/2007/Confort Expresion/ESP and CC - xxxxxxx
+
KGB
post 29 Aug 2006, 10:35
Post #60

Membru incepator

From: Bucuresti

salut sradu! am stat cateva zeci de minute bune si am citit postul tau. de ce? aceasi problema o am si eu. ssilviu e un********... mad.gif scurt! frate renaulturile sunt proaste ce sa mai... si eu am renault dar masina frantzuzeasca e masina frantzuzeasca, adica proasta. nu e fiabila. la cielo-urile alea coreene am avut prieten care in 200 mii km nu a avut interventii majore la masina. si am zis daewoo, nu honda, toyota, subaru sau alta japoneza. pai la vw placutele de frana se schimba in 90 mii , la mine in 50 mii s-au dus. distributia la vw tot la 90 k , la reno la 60. articulatia deja a inceput sa joace feste. coloana de directie la fel, face ca dracu cand merg pe denivelari la viteze mici. e clar ca a fost o problema de fabrica , d-aia au si schimbat ******* tipul de coloana.

solutia? frate incearca sa o vinzi ca probleme majore nu cred ca o sa ai din cauza coloanei in viitorul apropiat. asa ca pana sa inceapa sa se uzeze de tot incearca sa o dai. si alta daca fereste-te de renault, si in general de astea frantzuzesti, italienesti, ca sunt de ***. ia tata o japoneza sau o masina nemtzeasca, un opel sau un VW, pus pe tester inainte de cumparare si e ok. mie un opel mi se pare super ok la intretinere. VW la fel zic k e o masina super calitate/pret. iar japonezele sunt sfinte!

sradu, sincer iti inteleg dezamagirea si problema, pt ca si eu ma aflu in aceeasi situatie, dar parerea mea e ca nu merita cumparata o coloana noua. vandute tata si alta data experienta e buna. RENAULT SUCKS!

warn pt atac la persoana.. n-ai tu treaba cum e silviu, si warn pt limbaj mirc

This post has been edited by claus: 29 Aug 2006, 11:14

--------------------
Renault Megane 2003 bicorp
+
9 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 09:44
Dacia