Coloana de directie - trebuie schimbata?, probleme...
![]() ![]() ![]() |
Coloana de directie - trebuie schimbata?, probleme...
Ryk |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|||
suky |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 24 March 08 ![]() |
gabelu - am si eu aceleasi simptome, parca nu ar fi bine fixata toata puntea fata. Desi mie nu imi mai joaca volanul de cand am strans surubul M8. Tin sa zic , ca am fost la 2 serviceuri inclusiv renault si mi-am facut test de jocuri...totul este OK.In "vanatoarea" mea am skimbat asa: flanse + rulmenti, capete de bara , bielete directie,bielete antiruliu,rulment dreapta, si bratele , totul binenteles pe ambele parti.Deci directia mea ar trebui sa fie teapana, dar uite ca nu e asa:(.
Eu tind sa cred ca e vorba de jugul acela de care sunt prinse bratele, dupa cum mai zicea cineva pe aici : http://reno.ro/index.php?showtopic=98525&hl=pivoti Userul "Adrian" ne spune aici cum si-a rezolvat problema, eu as fi curios de niste poze sa vad exact dupa ce trebuie sa ma uit sau sa le zic celor din service sa verifice. This post has been edited by suky: 20 Oct 2008, 18:09 |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 DCI
2004
|
|
gabelu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 19 June 08 From: Iasi ![]() |
da frate asta e
tre sa vad cum o rezolv. ieri am sunat la bucuresti la vocea clientului si au promis ca ma suna sa ma rezolve. am sa le zic si de treaba asta. Oricum asta pare a fi sigur. Va mai tin la curent Multumesc pt post suky ar trebui ca si meseriasi de la renault sa mai citeasca una alta de pe aici ca parca ii invatam noi pe ei nu ei pe noi. |
--------------------
Renault
Megane sedan
Luxe privilege 2007
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
gabelu daca intradevar e de la jug si poti, te rog fa o poza cu "infractorul" si locul unde bate sa vedem si noi, bafta.
This post has been edited by ghertzoi: 21 Oct 2008, 21:32 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
suky |
![]()
|
gabelu Daca ti se depisteaza ca asta ar fi problema fii atent ce fac baietii acolo si vezi cum au gasit jocul. Si niste poze ar fi de mare ajutor...daca te lasa
|
--------------------
Renault
Megane II 1.5 DCI
2004
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Sa imi expun si eu problema:cand trec peste un sentulet cam de 5-8 cm. maxim,indiferent de pozitia rotilor,se aude la volan un cloncanit,ceva sub volan.Mentionez ca pe alte suprafete nu se aude,piatra cubica,sau altele,gen denivelari,doar pe pietroaie cate odata.Sa fie coloana de directie,caseta,sau flansele?
A,si daca imi poate spune cineva care-i diferenta dintre coloana si caseta de directie,si ce este caseta de directie. |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
nu esti singurul cu zgomot, merita sa il investighezi ca sa fii linistit (de preferat plateste o verificare la un service independent, ca sa fii sigur ca nu esti aburit ca sa nu primesti garantie). Eu sunt totusi de parerea asta http://www.reno.ro/index.php?showtopic=512...ndpost&p=645288, dar nu generalizez daca directia nu functioneaza bine atunci e problema.
Coloana e tot ansamblul de la volan pana la roti prin care se transmite comanda. Caseta e cutia de pe coloana care amplifica forta care o aplici volanului ca sa nu faci tractiuni pe el pentru virare ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu e chiar asa. Coloana e subansamblul dintre volan si pedalier (cu rosu in poza), care include si servomotorul (daca nu avea servomotor, era o simpla tija). Caseta e un subansamblu transversal in compartimentul motor, intre cele doua roti, care transforma miscarea de rotatie primita de la volan in miscare de translatie (cu albastru in poza).
coloanacasetadirectiern7.th.jpg Asta e coloana de directie. This post has been edited by 19vik: 29 Oct 2008, 12:22 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
ghertzoi |
![]()
|
greseala mea, tot imi imaginam ca motorul servo e de fapt caseta, acum inteleg
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Bun, atunci caseta de directie de ce se strirca,si cam se simptome are sau e un defect ce se transmite,ceva de genul daca coloana se strica si nu-i inlocuita se va strica si la caseta?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
caseta se strica de la drumuri si de la socuri mari primite in rotile din fata, fie din lateral sau orice alta directie. Ce zicem noi ca se strica sunt niste jocuri orizontale care se simt atunci cand ai masina suspendata si tragi de roata pe orizontala din fata in spre spatele masinii. Dar asta se observa doar daca bieletele de directie sunt noi si perfecte fara jocuri. Poti sa mai verifici si mai incolo de bielete dar e mai complicat si nu stiu sa explic.
Coloana nu are treaba cu caseta la acest aspect doar ca se mai resimt socurile respective in ea si singura lor legatura este ca se imbina. Dar coloana nu face altceva decat sa amplifice forta de rotire a volanului si binenteles sa te poate ajuta pe tine sa ti-l reglezi dupa bunul plac ![]() |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
suky |
![]()
|
Dupa ce m-am uitat peste schema asta cu angrenajul de directie , banuiesc , ca bataia vine de la o bucsa sau sistemul de prindere al barii de stabilizare, in zona unde am incercuit.
Cum pot verifica pe rampa jocurile in zona aceea? This post has been edited by suky: 31 Oct 2008, 11:48 Attached thumbnail(s) hdren2003meganebreakek11111.jpg ( Size: 468.23k ) Number of downloads: 858 |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 DCI
2004
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
mie a inceput sa-mi traga stanga,am luat o mare groapa acum vreo luna,pana acum nu a facut asa,o sa ma duc maine sa-i fac presiunea la roti,sa ma uit si la jante daca sunt deformate,daca astea sunt ok poate sa fie vreo problema la caseta sau coloana?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
Ryk |
![]()
|
geometria, echilibrarea rotilor
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
ok,am reusit sa citesc tot topic-ul si vad ca problema mea nu pare asa grava,sper sa scap doar cu presiunea la roata...inca o intrebare:am 25.000 km si mai am garantie pana in februarie,daca este ceva nasol,acopera garantia?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
Ryk |
![]()
|
daca iti descopera pana in 30.000km da! Dar la tine nu e problema de caseta sau coloana. Ce ti-am zis eu mai sus, verifica-le si apoi vezi daca mai trage.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
ok,multumesc frumos,asta o sa fac.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
|
djthem |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 20 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutare!
Am si eu un joc de vreo 3 milimetri in volan, dar pana in prima nuca de sus a axului, adica misc volanul pe loc stanga-dreapta, iar axul sta nemiscat. In service mi-au verificat-o si au zis ca e ok. Stie cineva sa imi spuna sigur daca am vreo problema? (nu are legatura cu surubul de jos de la imbinare) Multumesc This post has been edited by djthem: 13 Nov 2008, 09:42 |
--------------------
RENAULT
MEGANE 4 RSLine
2022
|
|
Ryk |
![]()
|
cumva sa nu fie strans volanul de "tija"? Este o teorie doar, dar poate fi adevarat. Adica toata coloana sa nu aibe nimic doar sa fie volanul slabit.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
djthem |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 20 March 06 From: Bucuresti ![]() |
m-am gandit, dar volanul intra pe tija in niste mici santuri si marunte si oricum daca nu ar fi strans, chiar si fara piulita nu are joc.
13 Nov 2008, 11:22: pai eu zic ca nu are cum, deoarece volanul intra pe tija in niste santuri de reglare f.marunte si fixe. chiar si fara piulita el nu ar trebui sa aiba joc stanga-dreapta, poate jos-sus, dar asa nu misca deloc. This post has been edited by djthem: 13 Nov 2008, 11:22 |
--------------------
RENAULT
MEGANE 4 RSLine
2022
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu e piulita, e surub si daca nu e strans, iti zic eu ca are un joc in canelurile alea. Insa putin probabil sa nu fie strans, decat daca a umblat cineva pe acolo, pentru ca din fabrica se strange la un anumit cuplu si surubul are vopsea de blocare pe filet.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
djthem |
![]()
|
ai dreptate, surub si nu a umblat nimeni acolo. dar daca nu era stransa nu ar fi trebuit sa aiba joc si sus-jos?(nu doar stanga-dreapta)?
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 4 RSLine
2022
|
|
19vik |
![]()
|
Depinde cat e de slabit, daca surubul e lipit la fata, dar nestrans, nu are joc axial.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Ryk |
![]()
|
djthem jocul de 3mm este in rotirea volanului corect?
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
djthem |
![]()
|
da, este in rotirea volanului normala.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 4 RSLine
2022
|
|
Ryk |
![]()
|
cand tii mana sub tija de sub bord care duce pana la imbinarea cu surubul acela de M8 se misca si aceea cand misti de volan sau aceea sta pe loc?
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
djthem |
![]()
|
sta pe loc.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 4 RSLine
2022
|
|
gabelu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 19 June 08 From: Iasi ![]() |
am reusit in sfarsit sa descopar de la ce am atatea probleme si pt ce umblu in service-uri de atatea luni. Din cauza nesimtirii unor oameni care ii doare in fund de tot. Ei bine toate problemele mele erau de la flansa de la amortizor stanga care era indoita rau de tot si care nesimtitii de a Bras Iasi sunt sigur ca au vazut-o dar nu au vrut sa o schimbe.
O sa va fac o mica recapitulare a celor patite de mine poate mai are cineva de invatat din chestia asta. In mai anul acesta langa cluj am intrat intr-o depasire in care m-am trezit cu ditamai groapa care am servit-o din plin indoindu-mi jenti pe stanga fata si spate si cauciucurile au facut boalfa. Am mers la politie in zona mi-am luat dovada, la iasi mi-am deschis dosar de casco si m-am dus la reprezentanta din iasi Bras sa imi rezolv problema. Le-am explicat ce am patiti si i-am rugat sa se uite cu atentie sa schimbe ce mai e de schimbat in afara de jante si cauciucuri... dar fix in spate i-a durut. Mi-au schimbat jantele si cauciucurile si cica mi-au facut si unghiuri si mi-au zis ca masina e brici.. sa merg sanatos. Am plecat linistit dar treaba mi se parea mie ca nu e tocmai buna...Asa ca m-am intors dupa 3 sapt la ei si le-am explicat ca am probleme cu masina mai ales in curbe avea tendinta de subvirare (parca mergeam in diagonala) si imi cloncanea ceva la coloana. Au bagat-o iar pe stand s-au uitat marii ingineri si au zis ca e de la amortizor. Bine atunci, am zis eu, haideti sa il schimbam. Il schimbam , au zis ei dar avem o problema... dosarul dumneavoastra de casco este inchis... asa ca trebuie sa il platiti.... Bineinteles ca dupa ce am facut mare taraboi ca nu e posibil ca sa platesc ceva ce trebuiau ei sa vada de la bun inceput mi-au dat dreptate si au schimbat ei amortizorul pe banii lor... Faza cea mai josnica pe care au facut-o a fost aceea ca in momentul in care au dat jos amortizorul cu toate ca au vazut ca flansa care se afla in capul amortizorului era indoita rau de tot nici macar nu mi-au zis si au pus-o la loc fara nici macar sa le pese. M-au trimis acasa din nou asigurandu-ma ca totul e ok. Bineinteles ca nu a fost ok ... de la acea flansa aveam o groaza de trepidatii in volan care erau f inervante si care faceau ca , comportamentul masini sa fie foate instabil mai ales in curbe. Evident ca m-am intors la ei si le-am explicat toate acestea ... asa ca mi-au schimbat bielete de directie de doua ori in 1000 de km .. ca de la asta auzis ca este. Va dati seama ca masina facea la fel... si deja ziceau ca sunt nebun ca asa tre sa mearga domle masina. Mi-am luat inima in dinti si am sunat la bucuresti la vocea clientului la renault unde la expun patania si le explic ca cei de la iasi nu reusesc sa imi repare masina. Cei de la vocea clientului ... plini de intelepciune imi asculta problema si au zis ca ma suna sa ma ajute... ei bine ma suna dupa o saptamana si imi spun asa: Stimate Domn am vb-it cu cei de la Bras iar acestia ne-au comunicat ca masina dumneavoastra nu are nimic asa ca nu va putem ajuta. Imi venea sa pic pe jos de ras de cat de prosti sunt si aia... in cele din urma le-am spus ca nu abandonez si ca voi merge si la o alta identificare in alt service , iar ei mi-au spus ca accepta doar expertiza de service renault. Am zis ok si m-am dus la Vaslui la renault. Am dat acolo peste un service mai modest decat cel de la bras dar cu oameni dornici sa faca treaba. Ei bine la vaslui la Motorgrup au descoperit intr-o singura proba de drum ca problema mea aparea doar cand faceam curba la dreapta si au tras imediat concluzia ca e din ansamblu rotii de pe stanga. Au desfacut tot si au ajuns la flansa cu pricina. Era varza ... Mi-au aratat una noua.. nu semanau deloc. Am zis sa o schimb dar cand am aflat cat costa (aprox 8mil cu tot cu montaj) mi-am adus aminte ca am promis sa sun la vocea clientului sa le zic ce diagnosticare gasesc la masina in serviceul renault vaslui. Bineinteles ca persoana de la vocea clientului nu putea sa ia o decize la telefon asa ca mi-am pus piesa veche inapoi asteptand sa mi se ofere o soulutie de rezolvare de la renault care trebuiau sa vbeasca cu cei de la bras sa ii intrebe de ce nu au schimbat de prima oara flansa. Ei bine surpriza ma suna peste o saptamana sa imi spuna: Stimate Domn din pacate cei de la Bras iasi nu vor sa se implice in aceasta problema intrucat defectul nu a fost descoperit in service-ul dumnealor... va putem ajuta doar cu un discount la piesa si montaj la vaslui. Bineinteles ca mi-a venit din nou sa rad VOCEA CLIENTULUI E O MARE VRAJEALA dar asta e. M-am dus la Vaslui mi-am rezolvat problema ... va scriu si voua si am inchis cazul. PENTRU CEI DIN IASI VA RECOMAND SA VA FACETI REVIZIA LA MOTORGRUP LA VASLUI>>> E MAI IEFTIN SI POTI SA STAI SI LANGA MASINA SA VEZI CE FACE MESERIASU. Eu unu mi-am facut revizia si la un clio tot al meu si surpriza nu am gasit deloc filtru de aer Nici macar nu mi l-au pus cei de la bras... dar l-au facturat. Scuze pentru cat am scris si pt eventualele greseli de ortografie dar simteam nevoia sa ma descarc. Multumesc celor care m-au ajutat cu sfaturi pe acest forum... Sunt cu ochii pe voi ![]() |
--------------------
Renault
Megane sedan
Luxe privilege 2007
|
|
Ryk |
![]()
|
gabelu, ce sa zic ma bucur s-a terminat cu bine si ca ai scapat mai ieftin. Service-urile reno duc lipsa de foarte mult profesionalism, mai toate din tara. Mie un mecanic mai batran, mi-a spus ca la majoritatea problemelor care nu le dai de cap, rezolvarea este una foarte simpla si o gasesti unde te astepti mai putin.
@Djthem: problema ta vine direct din imbinarea tijei coloanei cu volanul chiar la volan sus. Verifica fiecare prindere cu subur si imbinare de acolo. This post has been edited by Ryk: 6 Dec 2008, 18:13 |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
ScoRpiO |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 6 August 03 From: Bucuresti ![]() |
gabelu.. ai incercat opc? mai ales daca ai buletinele de verificari de la ambele service-uri... mi se pare aberant ce se intampla... eu mai am of.. ma enerveaza atitudinea atotcunoscatorilor din service care nu iti spun vreo problema pe motiv ca mai merge dom'le si asa.. adica eu le zic ca aud o bataie, ei ca nua re dom'le nimic masina.. de parca eu as visa batai... oi fi eu paranoic, dar nici chiar asa... eu prefer sa imi spuna.. bataia aia se aude de la piesa x, cu care mai poti circula linistit atatia km si care costa atat. si atunci sa decid eu in cunostinta de cauza daca o schimb sau nu si cand. dar nu sa ia ei decizia pt mine... lasa dom'le ca nu are nimic...
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp
- -
2003 1.6 16V ScoRpiO
____________________________________ Posesor de Renault Megane Bicorp 2.1 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 05:34 |