Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Coloana de directie - trebuie schimbata?, probleme...

sandman_
post 29 Aug 2006, 19:02
Post #61

software engineer

Group: Members
From: Viena, Austria

e bine sa fii consecvent icon_mrgreen.gif

cel mai interesant este ca tu (din ceea ce spui) inca n-ai avut probleme cu megane-ul si te plangi de parca ai fi mers la service din 1000 in 1000 km...

treaba cu plasticele deja devine stereotip happy.gif ; mie mi s-au parut plasticele de pe m2 cc identice cu cele de pe 307cc, care este cu 3k mai scumpa (de ex.)

Faptul ca un brand este fiabil sau nu, este discutabil. Faptul ca sunt costuri mari de intretinere, iar este discutabil... Depinde foarte mult de serviceurile la care mergi (de ex. pe mine m-a costat revizia de 30k km cam cat costa una de 30k la un turism de clasa mica), depinde si mai mult de cum mergi cu masina, cate gropi ratezi si cate nu, etc...

E dreptul fiecaruia sa fie nemultumit de masina pe care o are, insa foarte multi considera ca daca dau 10k pe un megane vor obtine ceea ce ar obtine daca ar da 30k pe un C-klasse...

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 - GJ-01-SSP
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jack
post 29 Aug 2006, 23:40
Post #62

Membru autentic

From: London

revin la topic cu o problema mai neobisnuita.
E vorba de un megane 1. Problema e putin ciudata ( am mai citit aici pe undeva...)
Cand e cald afara si am deja peste 2 ore de mers in continuu cu masina, pe partea stanga fata incepe sa se auda un zgomot cand dau in gropi. Stiu ca e o descriere ciudata cu "zgomot la cald", dar numai in conditiiile enuntate se manifesta. La drumuri scurte, pe aceleasi trasee(aceleasi gropi...), la ore identice nu apare. E un zgomot distinct, ca si cum amortizorul brusc n-ar mai avea ulei si ar "freca" fier pe fier. Pana acum mi-a facut de doua ori. Am fost in service si am facut test de amortizoare - au iesit ok! Insa, pe stanga, au gasit un joc usor in caseta de directie. Acum sincer nu stiu ce sa mai cred: mi se pare putin ciudat ca o componenta a sistemului de directie sa scoata sunetul acela, dar ma rog... ( nici nu prea imi convine de fapt - caseta de directie costa 3300 RON...)
A mai patit cineva chestia asta? Ati avut zgomote ciudate legate de sistemul de directie? ( ma refer la frecventa si conditii de manifestare)

--------------------
Vauxhall Astra 2004 SRI
+
razu
post 30 Aug 2006, 09:54
Post #63

Eu scriu doar cand beau bere

From: Bucuresti

@jack: e posibil sa fie ceva legat de esapament, evacuarea iese din comp. motor pe partea dreapta din cate tin eu minte, vezi sa nu atinga de ceva atunci cand oscileaza din cauza denivelarilor, da scutul jos si fa o verificare ochiometrica daca se vad urme de frecare pe esapament. Tot cu scutul dat jos si masina ridicata pe elevator sau pe canal, loveste usor, cu pumnul strans, toba de mijloc si "vezi" unde se aude zgomot metalic!

BAFTA!

--------------------
Renault Megane 2004 hatch - DB 05 LSJ
Hatch 1.6/16v /gri boreal/clima/greieri/iulie 2004
+
snowdream
post 30 Aug 2006, 10:10
Post #64

posesor de meganel

From: Ilfov

@jack daca o iei de la reprezentanta, daca cauti in oras o sa gasesti ala 17 mil si diferenta o bagi la buzunar wink.gif . Oricum la reprezentanta e bine sa te duci pentru diagnosticare, reparatia o poti face oriunde la un service de incredere la bani mai putini

Bafta smile.gif

--------------------
Renault Megane I RTA 2000/ 1.6/8v
+
chipson78
post 30 Aug 2006, 15:11
Post #65

Membru autentic

mie nu mi se pare normal sa se strice o coloana de directie la mai multi utilizatori si reno sa nu ia atitudine. de fapt, a luat atitudine si a schimbat-o la 2.2. sa vedem cat o fi de buna si-asta. posesorii de 2.1 au ramas oricum cu buza umflata.

--------------------
Sedan Privilege 1.6 16v, Mai 2004, clima+scaune incalzite+esp
Clio Symbol 1.4 8v, Martie 2001(vandut)
+
rombu
post 30 Aug 2006, 15:55
Post #66

FOR SALE

acest termen de"pica" e mult spus, pt ca coloana de directie NU iti pica in brate la 2.1. si eu am schimbat-o pe garantie si am primit cea de la 2.2. ...rezultatul este aproximativ acelasi...boncaniturile nu mai sunt asa puternice dar sunt..cand e drumul prost pare ca se dezmembreaza... cred ca asta e..nu avem ce ii face..

de curand am fost cu un prieten intr-o excursie prin tara, el tocma si-a luat hyundai accent (care e cam jumatate din megane la pret cip)..si era mult mult mai silentios decat meganul pe hartoape ...asa ca ASTA ESTE..pe mine ma intereseaza sa NU se rupa sau sa nu se strice ceva ca sa trebuiasca sa cheltuiesc. m-am obisnuit cu ideea ca pe drum bun este perfecta si ca nu am ce cauta pe drumuri sparte. nu am ce face...
in schimb in curbe la 130...accentu se clatina..pe cand meganu era infipt in pamant... o fi si asta cu niste concesii la confort

--------------------
Renault Megane 2 2004 Confort Dynamique
Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004
Bucuresti
+
flotl
post 30 Aug 2006, 16:07
Post #67

Membru autentic

From: Tulcea

Cand am facut revizia zilele trecute, il intreb pe mecanic daca au avut probleme cu coloana de directie si mi-a spus ca nu a intalnit. Acum nu pot fi sigur ca spunea adevarul.

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
ncristi
post 30 Aug 2006, 16:22
Post #68

Membru autentic

Si la noul accent se aude cloncanitul ala in coloana ca veni vorba de hyundai accent...mie mi s-a parut camai rau de cat la megane.

Iar despre coloanele schimbat de la o anumita sursa am aflat ca la Ipso Pl s-a schimbat 1 sg coloana si aia in garantie pt ca nustiu ce releu functiona gresit.

Renault nu ia atitudine cand vine vorba de coloane pt ca probabil nu s-au schimbat atatea cate se spun aici.

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
razvanc_2000
post 30 Aug 2006, 16:32
Post #69

Membru incepator

QUOTE(flo8200 @ 30 Aug 2006, 16:07)
Cand am facut revizia zilele trecute, il intreb pe mecanic daca au avut probleme cu coloana de directie si mi-a spus ca nu a intalnit. Acum nu pot fi sigur ca spunea adevarul.
*

ar fi ultima persoana pe care as crede-o in astfel e cazuri

--------------------
dacia 1310 1997 - xxx
CORSA D 1,3CDTI 90CP
ex RENAULT MEGANE 2 SEDAN 1.6 16V, 2005
Confort Privilege
+
rac
post 31 Aug 2006, 08:35
Post #70

teo

From: Rosiori de Vede

Coloana de directie nu a fost proiectata pentru masini care merg pe drumurile din Romania si toate masinile concurentei dupa 3-5k se schimba in privinta zgomotului suspensiilor. Masina mea are 800 km si sunt super multumit de suspensii si de zgomotul casetei care exista la orice masina. Daca se va modifica ceva va fi 90% din cauza carosabilului. Asa ca pana la urma vina pentru ca nu ma pot bucura de masina este si a nemernicilor ce se ocupa de drumurile tarii noastre amarate. Daca am fi in occident s-ar auzi ca in prima zi. Cu fosta masina, un Matiz, am fost stresat intruna de zgomotul amortizoarelor spate inca din prima zi, desi ele lucrau 100%, de zgomotul casetei, problema generalizata insa fara impact functional. Am iesit cu el 4 k prin Bulgaria+Grecia, am avut alta masina, nu a troncanit, nu a scartait. M-am intors si inca din Giurgiu, prin oras, si-a revenit. biggrin.gif
Asa ca asta e, se strica schimbam pe garantie. Iar despre mersul cu grija...inseamna sa treci cu tr.I prin orice gropita, denivelare etc. Eu incerc sa fac asta, nu ma grabesc. smile.gif

PS In oras e un tip care schimba flansele la 10k, ca si consumabile...nu rateaza nimic pe drum, canale, gropane, tot tacamul...ma mir ca i-a cazut doar atat. Si e multumit de masina.

--------------------
Renault Megane 2.2 2006 - TR 78 VIV
Bicorp Confort Dynamique, 1.6, 16V, VVT, 2006. 118.000km;1.1.2020.
+
FederalMogul
post 31 Aug 2006, 15:51
Post #71

Membru

From: TM

Problema cu cloncanitul directiei se manifesta si la Megane I ca am si eu un astfel de cloncanit?

--------------------
Renault Megane 3 RS 2013
+
Ryk
post 19 Apr 2008, 01:56
Post #72

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

cu toate ca este un topic vechi, eu tare sunt curios ce a rezolvat sradu, daca i s-a agravat problema respectiva. Volanul stramb, am vazut la o gramada de masini si nu se datoreaza coloanei de directie ci se datoreaza cauciucurilor si tot ce tine de acestea sau de o directie nereglata. Sincer la drumurile noastre directia trebuie reglata mai tot timpul. Am vazut volan stramb si la un bmw dar in 90k km nu a trebuit sa-i schimbe directia si nu a avut probleme la directie niciodata si cu masina aia se mergea cu viteza. Parerea mea este ca nu ai de ce sa te alarmezi din moment ce se stie foarte bine ca intr-un service, mai ales renault cand te duci si spui ca ti s-a ars un bec ei zic ca trebuie sa schimbi tot farul, mai ales fiind si pe banii tai. (era doar un exemplu faza cu schimbatul farului)

--------------------
Renault Megane III 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC - N-am...
+
pepene
post 22 Apr 2008, 09:32
Post #73

Membru

ai dreptate ryk cu fazele cu service-urile.. mi s-a luat pana peste cap de mers la service pentru probleme marunte.. ramane totusi o alternativa "service-ul de cartier" care o sa iti ia un pret normal si nici nu o sa te fure aiurea.. ca sa te mai intorci pe la ei. De obicei faza cu volan stramb se rezolva cu o geometrie a directiei.. si daca faci fata sa ii faci si spate smile.gif scapi cu 500 de mii cred..

--------------------
Renault Megane II Coupe 1.6 16v: clima, EBV+AFU, ploaie+lumina - B 32 ZOM
[URL=http://www.pistolfarapermis.ro]Pistol fara permis[/URL]- legal, nou, cu factura
[URL=http://www.pzl.ro]Realizare site web[/URL]- ieftin si profi
+
Hack
post 8 May 2008, 07:02
Post #74

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Eu am facut revizia de un an la mijlocul lui martie, pana in acest moment nu prea aveam nimica de reprosat masinii din semnatura cu exceptia greierilor pe care ii stiti cu totii. Partea nasoala e ca dupa revizie am inceput sa simt un mic soc(ca altfel nu stiu cum sa il descriu) in volan in momentul cand trec peste anumite denivelari. Cei din service nu m-au lasat sa stau langa masina 022.gif deci nu am vazut ce au facut si pe unde au umblat.
Voi ce credeti? Ce ar putea fi? Pentru ca daca ma duc acum in service cu masina astia vor zice ca nu are nimic.

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
ghertzoi
post 8 May 2008, 10:08
Post #75

Membru autentic

From: varza a la cluj

hmmm eu socuri mici in volan simt la denivelari de cand am luat masina....In cele din urma nu e normal ca sa existe un raspuns invers, mai ales daca denivelarile sunt oblice si apar forte laterale pe roata? Ma indoiesc ca servo directia impiedica orice sa vina inapoi la volan!

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
rino
post 8 May 2008, 10:12
Post #76

Membru autentic

Relativ la ce spune ghertoi, cum e mai bine sa abordezi gropile

- sa tii volanul ferm, sau
- sa-i lasi o oarecare lejeritate (fara sa-ti puna viata in pericol)?

(sau nu conteaza)

This post has been edited by rino: 8 May 2008, 10:15

--------------------
Renault Megane 2005, 2009
DIY / open source fan.
+
Danezu
post 8 May 2008, 10:36
Post #77

un fost proprietar de megan.....

Cred ca recomandat ar fi sa ocolim gropile! smile.gif
Dar cred ca in romania nu conteaza cum le iei,trebuie sa te bucuri ca nu faci pana sau nu strambi janta!

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
ghertzoi
post 8 May 2008, 11:02
Post #78

Membru autentic

adevar grait-ai !!! biggrin.gif

--------------------
+
Ryk
post 8 May 2008, 17:35
Post #79

Membru autentic

dar este normal sa simti la drumurile noastre mici socuri in volan. La orice masina se simt aceste socuri. Important e ca atunci cand iei o pietricica sa nu iti sara volanu din mana.

--------------------
+
gabelu
post 4 Jul 2008, 08:35
Post #80

Membru incepator

From: Iasi

Salutare forumisti cu probleme de coloana (a masinii). Redeschid acest topic pentru ca am si eu aceasta problema cu cloncanitul coloanei de directie (simt orice denivelare in volan si se aude si un zgomot metalic sub volan dar nu in interiorul masinii)
E adevarat ca cloncanea asa de noua dar acum la 25.000 s-a cam accentuat ... ba chiar daca prind o denivelare in curba ma cam albesc la fatza.
Povestea s-a agravat dupa ce am luat o groapa mai nasoala unde am indoit 2 jante si un amortizor toate pe stanga... (vezi topic http://www.reno.ro/Probleme-dupa-gropi-t115933.html)

Acum nu stiu sigur ce trebe schimbat

Ideea e daca imi poate spune si mie ce cuprinde coloana (include si caseta de directie?) cum se manifesta si cine a reusit in garantie sa schimbe coloana de directie?
Cum se manifesta o caseta de directie defecta?

Sau eventual de la ce mai poate fi acest cloncanit

M-as duce in service sa vad care e traba dar as vrea sa stiu ce vb-esc pt ca sigur raspunsul lor va fi ca masina merge perfect si ca asa se comporta ea normal... dar la 16.000 euro nu prea mi se pare normal sa fie asa.

Multumesc frumos!

--------------------
Renault Megane sedan Luxe privilege 2007
+
Manuel
post 4 Jul 2008, 08:48
Post #81

Membru autentic

From: VASLUI

Bieletele de directie.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
ghertzoi
post 4 Jul 2008, 09:17
Post #82

Membru autentic

gabelu, in cazul tau care ai dat intr-o groapa mai nasoala, vina nu e a masinii ci a celor din service care probabil din incompetenta nu ti-au remediat complet ce era de remediat. O varianta ar fii sa mergi la un service non-renault si sa ceri un diagnostic, platit de tine, dar macar asa o sa stii sigur daca e ceva problema sau nu.

--------------------
+
Ryk
post 4 Jul 2008, 12:17
Post #83

Membru autentic

coloana de directie nu are nimic, dar datorita drumurilor noastrea ea scoate un zgomot aparte cand se merge cu viteza mica, pt. ca se detensioneaza. S-a mai explicat asta pe aici pe forum. Atata timp cat e precisa si se vireaza ok, e in regula directia. Faceti-va probleme de alte piese ale directie, bielete, ca acelea au o influenta mare si alea puse din fabrica pe renault cad repede. Verificati in felul urmator: treceti cu viteza cam pe la 50-60 peste o devinelare la care stiti voi ca auziti bataia respectiva. O sa ramaneti surprinsi ca la 50-60 nu o sa mai auziti nimic.

P.S. (sfat) vrei sa va tina suspensia si tot ce tine de ea mai mult? Nu mai luati gropile cu viteza mica ( bine nu toate gropile, ca la unele doar cu viteza mica se pot lua ) pt. ca daca viteza e mica, cursa amortizorului este mai mare, iar la viteza mare cursa este mai mica in unele cazuri poate fi chiar infima.

--------------------
+
gabelu
post 7 Jul 2008, 18:13
Post #84

Membru incepator

Ok inteleg ca se detensioneaza dar acu parca se detensioneaza prea tare. nu am nimic impotriva zgomotului care e destul de sec. ... ma deranjeaza imprecizia directiei ... cum v-am mai spus daca am niste denivelari in curba se zmunceste volanul din mana.

Am vazut ca s-ar mai putea sa fie bieletele. ai putea detalia de ce crezi asta... si cum pot sa imi dau seama?
multumesc
Am fost programat din nou in service abia pe 21 iul ca normal ca ii doare in fund de directia mea...

--------------------
+
ghertzoi
post 7 Jul 2008, 19:52
Post #85

Membru autentic

feedback in volan la denivelari in curbe e normal sa se simta. Dar intradevar depinde cat de tare. Legat de detensionare, sa nu fiu carcotas, dar e posibil ca dupa ce ai luat groapa sa fii mai atent la zgomote si atunci sa ti se para ca se aude mai tare.

Insa e si posibil sa ai dreptate! Nu te astepta de la mesterii Renault, mai ales ca esti in garantie, sa iti descoasa masina, pentru ca la majoritatea le lipseste profesionalismul (nu doar in reteaua renault). Decat in cazul ca dai peste niste mesteri ok, eu inca nu i-am gasit in reteaua Renault. smile.gif din pacate.

Cum am mai spus mai sus, mergi si da cateva sute de mii la un service particular sa iti verifice eventuale jocuri. Eventual in prealabil intereseaza-te de la amici de un mecanic bun. Asa macar vei stii daca intradevar ai ceva la masina sau nu. Macar pe urma te poti duce la cei de la Renault cu lectia invatata. Spor!

--------------------
+
rino
post 7 Jul 2008, 21:41
Post #86

Membru autentic

Environment:
- Renault megane sedane 2.1 2005 - 2006 (achizitie)
- bieleta stanga schimbata
- flanse amortizor schimbate (ambele) (insa cea din dreapta dadea semne de deces - conform spuselor mecanicului nonrenault (de incredere) - mai ales rulmentul)
- in momentul de fata masina nu are nici un joc (pe fata (irc:fatza)) (aspect verificat si rasverificat)
(- au vost verificate: "berceaul" - pentru cunoscatori - si surubul din pardoseala a coloanei de directie)

Masina prezinta un cloncanit cand virez spre dreapta, in mers, pe denivelari.

Zgomotul pare a veni din habitat (adica, pare a fi coloana de directie)

completare Environment:
-Cloncanitul e proportional cu presiunea in pneuri (mai moale nu se prea aude, mai tare e de belea)
- cloncanitul sa mai diminuat odata cu schimbarea flanselor amortizor. (Inainte de schimbare, tot spre dreapta se auzea mai tare)

Intrebare:
- De la ce e mai exact (cloncanitul)?
- de ce nu se aude cloncanitul cand virez spre stanga, in mers, pe denivelari

This post has been edited by rino: 7 Jul 2008, 21:43

--------------------
Renault Megane 2005, 2009
DIY / open source fan.
+
Danezu
post 8 Jul 2008, 07:22
Post #87

un fost proprietar de megan.....

Las-o asa cum este,nu te mai agita,asa face si a mea de noua,am fost la 4 service-uri pana acum si n-au gasit nimic.(din care 2 cu relatii mari biggrin.gif )
Explicatie: la unele se aude mai tare! Nu-i problema daca directia este sigura si precisa.

Bafta!

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
gabelu
post 8 Jul 2008, 10:21
Post #88

Membru incepator

am mai scris ca nu as avea problema cu zgomotul ci mai mult cu imprecizia masinii in curbe mai ales daca am niste denivelari se zmunceste volanul (nu facea asa inainte) ... o am si eu tot de noua si stiu cum era.
Flansele nu as crede ca sunt ca pe loc cand fac stanga dreapta de volan nu se aude nimic. Bielete e f posibil dar o sa vad pe 21... Ca doar nu poate fi coloana stramba de la o groapa in care am indoit jantele si un amortizor ... nu s-a rupt nimic totusi... chiar asa mare bafta sa am coloana stramba nush ce sa zic.

Sa inteleg ca cine a avut cloncanit in volan mai accentuat au schimbat bielete si traba o fo buna?

Citeam pe aici ca unii chiar spunea ca megane (manager ... nu e cazul meu) au probleme cu coloana.... Sunt curios daca si ei si-au rezolvat problema doar din bielete si flanse sau a fost si altceva. Am mai auzit ca ar mai fi si o garnitura de teflon nush pe unde pe la coloana care cedeaza f repede si ar produce aceleasi simptome...

Deci sunt multe posibilitati... asa ca cer parerea celor care s-au confruntat cu aceste simptome si le-au eleiminat cu succes sa ne impartaseasca si noua cheia succesului:D

--------------------
+
ghertzoi
post 8 Jul 2008, 10:44
Post #89

Membru autentic

noroc ca imi amintesc de "problemele" la manager...uite aici topicul, nu sunt unii, e unul singur...dar citeste-l tot... http://www.reno.ro/index.php?showtopic=112364&hl= , ca e educativ, din categoria injinerii Renault, mai ales daca nu ar fii avut garantie smile.gif.

Asa din zvonistica ajung multi sa considere meganul dezastru...

This post has been edited by ghertzoi: 8 Jul 2008, 10:49

--------------------
+
raul007
post 8 Jul 2008, 11:07
Post #90

Membru incepator

coloana de directie e aceeasi la toate sedanurile indiferent de modelul de echipare tongue.gif

--------------------
renault megane 2.2 1,6/16v 2008 - hd06cby
+
9 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 09:59
Dacia