Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

RENAULT vs MARCI GERMANE, oare numai noi avem probleme ?

cp
post 9 Aug 2006, 22:41
Post #91

Membru incepator

Group: Banned

QUOTE(Bacu @ 10 Aug 2006, 00:30)
si pe de alta parte, eu nu consider ca un vw sau audi sau bmw iti confera statutul de om bogat... nici aici nici in alta parte...
*

Nici nu iti confera statutul de om bogat, in schimb daca esti bogat in mod sigur ai una dintre masinile pomenite, nu un R.

This post has been edited by cp: 9 Aug 2006, 22:47

--------------------
Posesorii de Renault in general traiesc in lumea lor, departe de realitate. :)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bacu
post 9 Aug 2006, 22:50
Post #92

Membru Privilegiat

Group: Members
From: Luxembourg

QUOTE(cp @ 9 Aug 2006, 22:41)
Nici nu iti confera statutul de om bogat, in schimb daca esti bogat in mod sigur ai una dintre masinine pomenite, nu un R.
*

un om bogat nu are nici reno, nici skoda, nici vw. nu te mai complimenta gratuit. sub 50000 se cheama ca esti cel mult din patura medie.

un om bogat are masina de la 100000 in sus, nu "masinapoporului", ce dreaku.

apropo cp, tu cati ani ai? pun pariu ca n-ai mai mult de 25.

k baeti, o seara buna va doresc tuturor.

This post has been edited by Bacu: 9 Aug 2006, 22:51

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
alex0875
post 9 Aug 2006, 23:56
Post #93

Membru

From: Bucuresti

Masina din semnatura am luat-o in luna mai la 12000 E(tapiterie piele,cutie automata,senzori presiune pneuri,sistem navigatie original,sinteza vocala,stergatoare automate,faruri xenon automate,jenti aliaj,toate geamurile cu impuls,scaune full electrice si cu incalzire, scaun sofer si oglinzi cu memorie,senzori parcare, oglinzi cu sistem antiorbire). Masina arata impecabil. Toate persoanele care au vazut-o au avut impresia ca este noua. La acelasi pret puteam lua un Passat acelasi am cu dotari asemanatoare. Am ales Laguna pentru confort(in medie fac aproximativ 35 000 km/an si pentru aspect. Am ales un sh nu pentru ca nu am avut bani pentru una noua ci pentru ca nu sunt dispus sa arunc cu banii pe fereastra doar din orgoliu(intamplator fac parte din categoria celor care muncesc pentru ei). Pretul cu care a luat-o primul proprietar a fost de aproape 36 000 E. La revanzare dupa trei ani a pierdut aproximativ 28000 E.
Eu unul prefer sa-i cheltuiesc altfel.Mai bine fac cateva excursii afara in fiecare an.

--------------------
Renault Laguna 2002/Estate Initiale
Laguna II 1.8 16V Estate Initiale Gri Eclipse 11/2002 Cutie Automata, Full Piele, Full Electric
+
b06fcn
post 10 Aug 2006, 00:03
Post #94

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

QUOTE(cp @ 9 Aug 2006, 21:40)
Asta crezi tu, poate nu ai iesit prea mult in lume ca sa vezi, doar cei care fura nu lasa sa li se vada avutia. In orice tara mergi bogatii au cele mai scumpe masini, bijuterii, etc iar nu saracii.
Oricum, viam doar sa spun ca R. e doar o masina cu calitati modeste si cu un pret mai mic decat nemtestile, pentru oameni care nu isi permit mai mult (sau cum spuneti voi, au altceva de facut cu banii, sa isi cumpere si o locuinta pe care in ca nu o au inca, dar totusi si-au luat masina inainte). smile.gif
*

Cu parere de rau trebuie sa te deceptionez, grav...am insa vaga impresie ca am iesit muuuult mai mult in lume decat tine...in fact sunt nascut pe alte meleaguri, unde e apa calda de cateva secole si vorbesc in cunostinta de cauza, tocmai cei care fura sau "make a quick buck" in strainatate isi etaleaza avutia, spre scarba adevaratilor milionari. Ca un exemplu, in Franta, cei care se "sparg in figuri" de genul pe care il insinuezi tu sunt rusii, moldovenii, romanii si alti papagali care pana mai ieri meregau cu metroul la piata. Ca sa nu mai spun de "conlocuitorii" lor. Tot in Franta, detinatoarea marcii l'Oreal, unul dintre cele mai bogate nume franceze si din lume, nu-si etaleaza avutia. Si exemplele pot continua la nesfarsit.
Ce te-as ruga insa, e sa inveti sa scrii corect si sa exprimi coerent niste idei ca expresii de genul "dar totusi", "locuinta pe care inca nu o au inca" nu fac onoare unei persoane bogate...Dar cum zicea AND, "Bogatia nu se masoara doar in bani".
Hai ca am treaba, sa mai fac niste bani...poate imi iau si eu o nemtoaica...ma rog, in carne si oase, nu masina... cool.gif

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
cj666
post 10 Aug 2006, 06:23
Post #95

Membru autentic

From: Cluj

Si eu ma intreb citi ani are cp. Dupa manifestari nu cred ca are 25, cred ca are mult sub. Poate chiar sub 18 si in semnatura e masina lui taticu.
pentru cp. Apropos de saracie, ai dreptate, nu ma consider un om bogat, desi lucrez 7 zile pe saptamina si cistig un salar pe care chiar o mare parte din occidentali l-ar invidia. Mi-as permite o masina, sa zicem pina in 30-35 de mii de euro fara probleme, dar de ce sa dau atitia bani pe un fier pe care urmeaza sa-l frec toata ziua pe drumurile patriei? Crezi ca la vw sau jaguar sau dracu stie ce nu-i pica biletele dupa citeva luni de luat gropi? Cind muncesti banii pe care ii ai, mai multi sau mai putini, in general ai tendinta sa nu-i arunci numai asa, ca sa te dai mare. Din punctul meu de vedere, masina care o am e cit se poate de decenta, inca merge bine si nu are probleme. Cind va avea, o schimb. Dar nici intr-un caz cu una care lasa gagicile fara grai si din care urla copilu minune in draci.

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
cj98czh
post 10 Aug 2006, 07:34
Post #96

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

CP - daca crezi ca la volanul unei masini germane esti mai tare, mai bengos nu ai decat sa conduci numai din alea....apropo de ce ai nissan atunci ???
Vad ca este fabricat in 2005.....si din cate stiu eu era preluat de Reanult atunci....deci unde este diferanta........iti spun eu .....diferenta este de impresie artistica ....pe care tu vrei sa o creezi....dar nu o ai.....oricum cred si eu ceea ce spun colegii de forum.......18 ani....si impresii in cap cat china....numai bine

This post has been edited by cj98czh: 10 Aug 2006, 07:37

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
b06fcn
post 10 Aug 2006, 07:38
Post #97

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

radmasa.gif
M-am distrat la culme...am reusit sa il deranjez pe tov. cp, a carui atitudine am inteles-o in sfarsit...domne, omu' e in States, de aia are o imagine deformata a lucrurilor...si crede ca daca a ajuns acolo, trebuie sa imprumute si mentalitatea de winner vs looser cu orice pret pe care o au majoritatea celor de acolo...chiar l-am enervat daca si-a dat silinta sa-mi dea un pm in care explica ce si cum...fara sa reuseasca...I must have pissed him off badly...

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
richie
post 10 Aug 2006, 09:35
Post #98

The Right Member

QUOTE(cj666 @ 10 Aug 2006, 07:23)
Crezi ca la vw sau jaguar sau dracu stie ce nu-i pica biletele dupa citeva luni de luat gropi?
*

Nu...nu le pica. Desi nu ma refer direct la vw sau jaguar, la Nissanul meu, dupa 1 an si 33000 km, nu am absolut nici o problema....si nici nu se intrevede vreuna. Amortizoarele sunt la 92% din capacitatea lor, trenul de rulare este impecabil.
In acest caz cel putin, diferenta de pret este justificata....parerea mea.

QUOTE(cj98czh @ 10 Aug 2006, 08:34)
Vad ca este fabricat in 2005.....si din cate stiu eu era preluat de Reanult atunci....deci unde este diferanta........iti spun eu .....diferenta este de impresie artistica
*

Desi Nissan este tot Renault, diferentele intre ele sunt mari. Tocmai le-am explicat mai sus. Si pretul este mai mare, e adevarat, dar nu e o diferenta de pret justificata doar prin diferenta de imagine.

Nu ma intelegeti gresit...nu-i dau dreptate lui cp in afirmatii. Dar, intr-adevar, masinile nemtesti sunt mai fiabile. De cele japoneze nu mai zic. Deprecierea la nemtesti este mai mica. Asta...poate sa conteze sau nu. In cazul meu, poate conta. Eu nu tin o masina mai mult de 3...maxim 4 ani, dupa care intentionez s-o folosesc ca avans la un alt leasing. Deci ma ajuta sa iau pe masina cat mai multi bani. Daca intentionezi sa tii masina 7...8 ani sau mai mult, atunci chiar nu se mai pune problema.

Oricum, faptul ca imi voi lua Audi la anul, nu are nici o legatura cu niciunul din considerentele de mai sus. (Poate sa aiba o oarecare importanta valoarea la revanzare). Tot mai mult imi place Alfa 159 tongue.gif

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
Bacu
post 10 Aug 2006, 10:26
Post #99

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

@ richie.

inseamna ca tu esti mai pragmatic decat mine. daca as avea ales intre audi a4 si alfa 159, as alege fara regrete alfa 159, chiar daca alfa este recunoscuta (nu stiu daca chiar asa este) pentru fiabilitatea scazuta.... asta este diferenta intre noi....:-))

This post has been edited by Bacu: 10 Aug 2006, 10:26

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
richie
post 10 Aug 2006, 11:25
Post #100

The Right Member

Nu...nu sunt mai pragmatic decat tine. Doar ca, spre deosebire de tine, eu am o nevasta cu un cuvant greu de spus =))=)) si ei ii place Audi

P.S. Glumeam....ideea e ca, desi ea conduce prea putin masina personala, se invarte mai mult cu meganul de firma, are si ea placerile ei. Iar visul ei e Audi...de cativa ani buni. Si nah.....daca si-l poate indeplini...ce sa-i fac? in plus, 2.0 TFSI 200 CP, chiar imi face binisor cu ochiul. Mai ales pe-o tractiune quattro, ca altfel nu merita sa-ti iei Audi. wink.gif

This post has been edited by richie: 10 Aug 2006, 11:28

--------------------
+
cj666
post 10 Aug 2006, 14:02
Post #101

Membru autentic

From: Cluj

richie, nu ai complet dreptate. Solenza mea are 96000 si n-a picat nimic, (chiar daca de un an o conduce nevasta-mea wacko.gif ) dar asta nu inseamna nici ca e mai buna si nici mai fiabila decit megane. De altfel si megane-ul are 20000 si nu are absolut nimic.
Diferente intre nissan si renault sint, intr-adevar, dar nu neaparat in sensul in care zici tu. Ca motorizare si electronica renault e cu o generatie in fata nissanului. Almera nu poate rivaliza sub nici o forma cu megane, iar primera intrece laguna doar la design. In rest, despre fiabilitate, vom trai si vom vedea. citeva zeci de mii de km nu inseamna un test serios de fiabilitate.

Si sa revin acum la prietenul nostru cp. Am auzit ca e in states. In conditiile astea nu prea are rost sa povestim, piata auto e complet diferita. La un combustibil de 3 ori mai ieftin, iti iei cit cai putere vrei. Si in plus, ca termen de comparatie, pe batrinul continent lumea nu e chiar atit de infantila ca si in states... no offense!

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
andu911
post 10 Aug 2006, 14:24
Post #102

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Taica'miu are E-klasse de-ala nou...si au cazut mai multe la el, decat au cazut la Laguna mea.
Bine...ca si Renault costa la piese cat Mercedes.

Acum nu zic ca Renault e mai bun decat Mercedes, dar in cazul meu, Renault s-a comportat mai bine.

--------------------
- - -
+
RCS
post 10 Aug 2006, 14:46
Post #103

The Gotfather

From: Romania

QUOTE(andu911 @ 10 Aug 2006, 16:24)
Taica'miu are E-klasse de-ala nou...si au cazut mai multe la el, decat au cazut la Laguna
*

Noul E-klasse este un jeg de masina dpdv al fiabilitatii. Se pare ca steaua in 3 colturi este in cadere libera. dry.gif

--------------------
Audi A4 2.0T-200cp
+
richie
post 10 Aug 2006, 14:52
Post #104

The Right Member

Pai stii cum e....pe forumuri, cam toate parerile sunt obiective. Toti fac referire la situatiile lor....si e normal.

Sunt de acord ca Almera nu are cum sa fie peste Megane, la performante cel putin. Sunt de acord si ca Primera nu se ridica la nivelul Lagunei la dotari (dar strict la gadget-uri, pentru ca la chestii serioase sunt cam la fel) Sunt de acord si cu motorizarile...ma rog...nu e cazul meu, pentru ca am diesel renault pe a mea. Dar, ma bazez si pe ce-au zis cei de la service si posesorii de Primera. Cica....articulatii la Almera sau Primera...aia din service nu stiu sa fi schimbat sub 100.000 km...decat in cazuri foarte rare.E o performanta...nu? tongue.gif

Si...bineinteles, exceptii sunt in ambele categorii dezbatute aici. Problema e in care din directii se manifesta exceptiile alea biggrin.gif

Oricum, fiecare om e liber sa aleaga ce-i place si ce-l satisface. Si nu e neaparat obligatoriu ca un Renault sa fie o alegere proasta. Doar ca...eu nu vreau sa mai incerc.

--------------------
+
cristirenault
post 10 Aug 2006, 15:12
Post #105

Membru autentic

Group: Banned
From: pingo-pongo

QUOTE(richie @ 10 Aug 2006, 15:52)
Doar ca...eu nu vreau sa mai incerc.
*

Ce finutz ai fost....... nu am ce zice...... dupa 4 Renaulturi ce zici nu am voie sa incerc si altceva ? , s-ar putea sa pierd sau sa nu pierd cu alegerea mea , ca tie iti convine sau nu alegerea mea e problema ta... recunosc vreau sa merg pe marci germane , pana acum am doar una dintre ele si sa stii ca sunt mult mai multumit de masina asta chiar daca are doar 12 mii de km , sper sa nu ma dezamageasca , daca ma va dezamagi stai linistit ca o sa spun inclusiv aici pe forum ca e nashpa , daca nu, nu... Renaultul Megane pe care il am merge impecabil , ce-i drept are numai 55k km insa 8 ani , nu am ce sa-i reprosez ca defecte majore... dar... greierasi cat cuprinde , trancane la greu toate prin ea si crede-ma ca am verificat tot , totul e prins si fixat bine si totusi trancane la greu , asta e , e chestie de obisnuinta... Am mers cu un Audi A3 si era liniste totala , asa mai da masina , ce-i drept Audi nu are nici o legatura cu renault , e clasa premium unde candva avea si Peugeot+Citroen si Renault un cuvant de spus , din pacate acum.........

--------------------
Renault Megane Coupe - RO 007 EUM 1998 2.0 16v
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
AND
post 10 Aug 2006, 15:23
Post #106

Membru autentic

N-as baga mana in foc, dar as spune ca Primera > Laguna II dar intre timp Megane II > Almera.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
richie
post 11 Aug 2006, 09:19
Post #107

The Right Member

Primera este >Laguna II, in ceea ce priveste suspensiile. Sta mai bine pe sosea si se comporta mai bine in curbe. Laguna are un comportament foarte ciudat in curbe, daca exista denivelari. Am patit-o de cateva ori ca masina sa inceapa sa joace foarte ciudat pe denivelarile respective....si sa o ia cumva...in fata, in loc sa se inscrie pe curba. Bineinteles, la viteze ceva mai maricele....

--------------------
+
TinCup
post 11 Aug 2006, 09:54
Post #108

Membru

QUOTE(richie @ 10 Aug 2006, 11:35)
Nu...nu le pica. Desi nu ma refer direct la vw sau jaguar, la Nissanul meu, dupa 1 an si 33000 km, nu am absolut nici o problema....si nici nu se intrevede vreuna. Amortizoarele sunt la 92% din capacitatea lor, trenul de rulare este impecabil.
In acest caz cel putin, diferenta de pret este justificata....parerea mea.
Desi Nissan este tot Renault, diferentele intre ele sunt mari. Tocmai le-am explicat mai sus. Si pretul este mai mare, e adevarat, dar nu e o diferenta de pret justificata doar prin diferenta de imagine.

La Megane'ul meu dupa doi ani si 50.000 km, in afara de consumabile (ulei, filtre, placute de frana) am schimbat doar o bascula pe partea dreapta, si asta probabil din cauza ca am lovit o bordura cu roata aia (am schimbat atunci planetara, bratul, janta si alte maruntisuri).
Si eu nu prea am grija de masina.. mi se pare o tampenie sa astepti sa se incalzeasca/raceasca motorul, uleiul sau turbina etc..
De ce am cumparat Renault? Pentru ca am fost multumit de masina pe care am avut-o inainte (R11), pentru ca mi-am permis sa o cumpar cu banii jos, pentru ca imi ofera ce mi-am dorit (confort in oras si la drum lung, consum mic, fiabilitate) la un pret mai mic decat alte masini si e sic. Pana acum sunt foarte multumit.

--------------------
Renault Megane II bicorp, 2004
Megane II Bicorp Confort Dynamique 1,5 dCi 80 CP 2004
+
TinCup
post 11 Aug 2006, 10:01
Post #109

Membru

Orice masina se comporta la fel.. gandeste-te ca pe portiuni foarte scurte pierzi aderenta pe rotile care merg peste denivelari. Exact din acelasi motiv intra in functiune si ABS'ul daca pisti frana pe denivelari.
Renault are cel mai bun sistem care ajuta in cazurile astea.. se numeste 'mass damper system' wink.gif

This post has been edited by TinCup: 11 Aug 2006, 10:02

--------------------
Renault Megane II bicorp, 2004
Megane II Bicorp Confort Dynamique 1,5 dCi 80 CP 2004
+
cj98czh
post 11 Aug 2006, 10:06
Post #110

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

QUOTE(RCS @ 10 Aug 2006, 15:46)
Noul E-klasse este un jeg de masina dpdv al fiabilitatii. Se pare ca steaua in 3 colturi este in cadere libera. dry.gif
*

Vai ce mi-ar place un jeg din ala de masina......

Tot asa pot sa va spun ca la mine la firma sunt 7 Octavii I 1,8 turbo 20v si la 3 dintre ele le-au cazut turbinele pana la 30.000 de km....celelalte 4 au acuma peste 120.000 si nu au nici o problema deci??? Toate marcile au probleme ....indiferenta de provenineta lor......dar totusi parca as vrea un E-klasse chia cu riscul de a avea probleme..... wub.gif

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
richie
post 11 Aug 2006, 13:41
Post #111

The Right Member

@TinCup

Corect...orice masina poate avea comportamentul asta....depinde de cat de mari sunt denivelarile si ce viteza ai...smile.gif

Eu am comparat Laguna cu Nissanul, pe acelasi drum, in aceleasi conditii. (e un drum pe care il fac de cateva ori pe luna....). iar comportamentul Nissanului este net superior in aceleasi conditii date.

--------------------
+
andreicri
post 11 Aug 2006, 13:54
Post #112

Membru autentic

QUOTE(cp @ 10 Aug 2006, 00:41)
Nici nu iti confera statutul de om bogat, in schimb daca esti bogat in mod sigur ai una dintre masinile pomenite, nu un R.
*

Te inseli amarnic.Eu daca as fi multimilionar nu mi-ar scadea rangul in Reno.Nu zic ca nu mi-as lua ceva mai scump,dar nu foarte , gen Lexus,Volvo. Ca sa pot lua masini de figuri trebuie sa schimb tara,drumurile etc.Or nu e cazul.

--------------------
Renault megane 2 sedan 1,9dCi/2004
Laguna 3 Dynamique 2.0 dCi full (fara piele si trapa)(pe vine)
+
uncle
post 11 Aug 2006, 14:26
Post #113

pole after pole

ca sa continui si io off topicu', am intalnit un om f bogat care isi permitea ferrari daca vroia, si nu si-a luat pt ca mi-a zis ca e mult mai ieftina o aripa de golf decat una de ferrari, totul se intampla acum vreo 8 ani in Atena unde sunt aprox 150 de accidente pe zi, asta intr-o zi normala si in w/end se dublau ca numar wink.gif

deci domnu' cp exista si ratiuni practice pentru care unii oameni bogati (e adevarat nu de la noi din tara) nu isi iau sf-uri de masini...isi iau ceva care sa le asigure confortul normal de care au nevoie.

evident cp a lansat "galushca" sa faca o gluma, cred... sa te iei de reno pe un forum dedicat inseamna ca o cauti, parerea mea smile.gif

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
+
Turkish
post 11 Aug 2006, 15:19
Post #114

Membru autentic

Dincolo de bani si fitze. Daca ai mai mult dai mai usor... mai mult.
Diferente intre masinile din clasa de mijloc si respectiv premium exista. Chiar daca nu justifica nici pe departe diferentele de pret.

Si eu stiu in RO pe cineva care are in garaj Ferrari da se da in buc cu un Ford fiesta. Pentru ca e normal la cap.

Dincolo insa de ratiuni practice exista marci la care simti si vezi de ce tre sa dai mai multi bani. Intr-un SAAB calitateaa este simtibila. Nu are legatura cu reno si gata. Daca ai de unde dai bani pe SAAB daca nu pe reno.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
richie
post 11 Aug 2006, 15:51
Post #115

The Right Member

O masina scumpa nu iti confera un statut de om bogat si bineinteles ca daca esti bogat, nu e neaparat obligatoriu sa cumperi o masina scumpa.

Dar, la noi exista si o chestie derivata zic eu din snobismul unora care au atins, pe langa o situatie financiara nemeritat de mare, si in niste functii in care chiar n-au ce cauta. Iar, din acest motiv, in momentul in care ai un anumit statut si niste bani....si prin natura statutului respectiv ai de-a face cu astfel de oameni, esti oarecum obligat (tacit bineinteles) sa iti cumperi o masina corespunzatoare si sa te imbraci corespunzator .

Sa va dau un exemplu. Am un var, avocat. Expert in taxe si finante. Are un onorariu de undeva intre 200 si 500 euro/ ora de consultanta (nu el...firma la care isi desfasoara activitatea). Si-mi zice ca....in momentul in care te duci la un om si-i ceri 500 euro/ora....nu te poti cobori dintr-un megane (nu sariti pe mine...doar ca exemplu) imbracat intr-un costum ponosit de 3 milioane, pentru ca atunci omul respectiv zice ca esti un impostor care-i cere banii astia aiurea. Si s-a lovit de problema asta....avand un Volvo S40. Acu are un BMW 330.

--------------------
+
Turkish
post 11 Aug 2006, 17:12
Post #116

Membru autentic

Daca stau bine sa ma gandesc inteleg situatia. Nu este vorba despre snobism ci despre altceva.

Daca vii la mine sa imi ceri 500 eur pe ora pentru ceva argumentul va fi probabil ca ceri atat pt ca esti extrem de competent in acel ceva. Pai daca esti competent inseamna ca faci bani cu chestia asta si daca faci si ai asta trebuie sa se vada in tot - haine, ceas, tel, masina.

Cred ca exista mai multe nuante aici si nu e neaparat vorba de snobism. Ci mai degraba de credibilitate. Data te declari la un anumit nivel - profesional, social etc. imaginea ta trebuie sa fie coerenta cu acea declaratie.

Cred ca diferenta o faci alegand bun gust si calitate discreta vs ostentatie. Quality vs bling.

Uh, Jager le Coultre vs Rolex pentru cine se pricepe la ceasuri.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
A l e x
post 12 Aug 2006, 18:10
Post #117

Showing the fangs of rage

Probleme vor fi intotdeauna, la orice masina, de orice fel. De ce ? Pentru ca nimic nu e perfect, orice fel de masinarie poate ceda, precum a mai spus cineva in acest thread.

Cand ai un buget destul de mare sa ai o gama foarte, foarte larga de masini pe care ti le poti permite, atunci se pune problema de ce masina iti place mai mult ca design, dar cand ai banii limitati, e f. usor sa iei o decizie. Sa fim seriosi, aproape toti posesorii de Renault au Renault din cauza bugetului, pentru ca Renault-ul face masini bune, frumoase, sigure, dotate si relativ ieftine. Eu nu cred ca cineva care si-ar permite sa dea 50 000 pe un Audi, isi ia Megane ca de, e frumos si fiabil, poate doar in cazul in care nu e prea pasionat de masini, si cu cat face o economie mai mare, cu atat mai bine.

Dar oricine vede in masina putin mai mult decat un simplu mijloc de transport, isi va lua o masina a carei pret sa fie direct proportional cu bugetul lui, ba chiar va strange din buci (scuzati expresia) sa adune cateva mii in plus pentru niste extra optiuni smile.gif

Eu sunt multumit de Megane, inafara de greierasi, si sunt convins ca la 16 000 cat am dat pe ea a fost alegerea buna. Dar daca puteam sa dau sa zicem 25 000, imi luam Passat, sau ma rog, 407 ca am eu pata pe el, si cu cat marim suma cu atat va pot spune ALTE firme decat Renaultul la care as fi apelat, si sunt convins ca fiecare dintre noi gandeste la fel, sau ar gandi la fel daca ar avea suma respectiva dar are o auto-sugestie bagata in cap cum Renaultul lui e cel mai bun pentru ca s-a mai vorbit anterior, ce are romanu e cel mai bun.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
cata70
post 13 Aug 2006, 00:39
Post #118

Membru autentic

Corect.
Nu stiu cati din cei care au ales o anumita masina,mai ales in cazul uneia noi,au avut ca principal argument tara de origine a marcii respective!...Cred ca marea majoritate a avut drept criteriu suma de bani ce si-ar fi permis sa o plateasca (de investit nu poate fi vorba)pe masina...Sa comparam preturile la cele nemtesti cu cele marca Renault,dar din aceeasi clasa!...Daca cele nemtesti ar fi superioare calitativ ,cel putin,s-ar datora in primul rand banilor in plus...Ca renault te atinge ulterior la pretul pieselor de schimb(de ,de origine) asta e alta poveste...La preturi identice nu cred ca ar fi mari deosebiri...Cineva afirma pe forum ca nu se mai fac masinile de odinioara,cel putin raportat la fiabilitate...Cred ca are dreptate...Din ce in ce mai mult plastic(inclusiv piese de miscare,de uzura,ce necesita in caz de defectare inlocuirea unui intreg mecanism )multa electronica et c.

--------------------
Toyota Avensis 2013
+
gxg20101
post 18 Aug 2006, 11:41
Post #119

Salutare Tuturor,'

Sint proaspatul "castigator al unui renault laguna, de servici. Nu stiu daca masinile renault sint mai putin fiabile decat cele germane, dar va pot spune o scurta istorie, traita de mine si de colegii mei. In compania in care lucrez, sint aprox 100 de angajati fiecare posesor al unei masini de servici, marcile sint diferite la fel si etapele in care au fost cumparate masinile. Dupa o experienta foarte, foarte fericita alaturi de o Skoda (200.000 Km - fara probleme, revizie normala aprox. 600 Ron, fara defectiuni), am primit un renault laguna.......dezastruos, va rog sa nu-mi spuneti ca e dupa cum o nimeresti, nu cred in nimereala. Mi-a picat fulia de motor, cea care invarte AC, alternator , pompele de servo si apa.....o roata metalica cu cauciuc antivibrator......aprox 300 Euro.....este senzational....
Acum revenind la ce se intampla in ultimi 6 ani in aceasta firma cu cele 100 de masini.....cu precadere cele care se strica cel mai des sint cele frantuzesti, iar costurile tot la frantuzesti sint cele mai mari....iar pe ultimul loc cele germane, care chiar bat Toyotele.....
Nu vreau sa generalizez, este un fapt real, pe care l-am vazut totii cei (oarecum) impatimiti de masini. Ba mai mult de atat, avem cateva peugeot-uri care de cate ori merg la service tre schimbate piese de 1000 Euro....jenant.....
Nu vreau sa supar pe nimeni, dar la frantuzesti se strica piese care nu ar trebuii sa se defecteze niciodata, nu am auzit niciodata de fulii, alternatoare....ruperi de curele de distributie la masinile germane din compania unde prestez.
In istoria personala, am avut o Octavia 1.9 TDI, care primul pivot l-am schimbat la 83.000 Km, iar o bieleta la 120.000, discuri de frana la 150000, si amortizoare fata la 190000....acestia sint toti banii investiti in 4 ani in aceasta masina, neluaind in calcul ulei, filtre, curele....etc....piese de schimbat la revizii.....

Va rog sa nu dati cu pietre in mine, personal nu sint fericit cu aceasta masina.....in care aerul conditionat imi ia juma' din puterea motorului si nici nu raceste, piesele cad si sint foarte scumpe la fel si mana de lucru, mecanicii sint mai antipatici decat cei de la Avia Mototrs....si niciodata nu exista piese pe stoc....vin in 2 saptamani....

PS. Laguna nu este o masina ieftina

--------------------
Renaul Laguna - B 35 HCT 1997 2.0
+
Havoc
post 18 Aug 2006, 13:39
Post #120

Membru incepator

Doamne...ce profanare...a facut gxg20101..deja cred ca il linseaza oamenii pe aici! biggrin.gif biggrin.gif tongue.gif

This post has been edited by Havoc: 18 Aug 2006, 13:39

--------------------
Seat Leon 2005
+
10 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 19:03
Dacia