RENAULT vs MARCI GERMANE, oare numai noi avem probleme ?
![]() ![]() ![]() |
RENAULT vs MARCI GERMANE, oare numai noi avem probleme ?
morph |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006 VW Polo Happy 1,2 HTP 2006 |
|||
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.912 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
@ Havoc:
Mergi cu un Renault din cele cu trenul de rulare configurat pentru drumuri bune si te convingi singur. Intr-adevar, amortizoarele la peste 2000 RON setul odata pe an pot fi o deceptie... Intrebare : cu ce viteza crezi ca intra un R21 astfel configurat in curba de la Pescarus mergand spre Ambasada Chinei? This post has been edited by b06fcn: 7 Aug 2006, 20:27 |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Havoc |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 1 August 05 ![]() |
Eu inteleg ca merg bine masinile frantuzesti configurate cum trebuie..dar de unde si pana unde...ca automat merg mult mai bine decat cele germane?!
|
--------------------
Seat
Leon
2005
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.912 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
e un fapt...ca tinuta de drum a unei masini frantuzesti, deci statul in curbe, este superior celor germane..."been there, tryed that, can speak about it"... si nu mi-ai raspuns la intrebare...
![]() |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
cristirenault |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 321 Joined: 22 July 06 From: pingo-pongo ![]() |
QUOTE(b06fcn @ 8 Aug 2006, 02:53) e un fapt...ca tinuta de drum a unei masini frantuzesti, deci statul in curbe, este superior celor germane..."been there, tryed that, can speak about it"... si nu mi-ai raspuns la intrebare... ![]() e un fapt de la sine asa?, din oficiu ? , e drept ca acum vreo 20+ de ani francezii faceau masini bune d.p.d.v. al stabilitatii dar nu inseamna ca nemtii nu , incearca o comparatie intre ce modele vrei tu de masini frantuzesti si ai sa vezi ca nu prea se sustine afirmatia ta ![]() Sa nu faci comparatie intre Clio Sport si Opel Corsa ala cu motor de 1000 de cmc... sau intre Megane RS si Golf diesel , iei si tu macar GTi-ul ca reper ![]() Te cred ca iti plac masinile frantuzesti, si mie imi plac dar sa nu cadem acum in panta aia care ne duce la subiectivism total... Parerea mea e ca majoritatea masinilor de marca care se respecta , ma refer la cele din Europa stau cam la fel pe sosea , asta se vede din vitezele dezvoltate la testele comune de manevrabilitate , sunt diferente minime de 0,5 km pe ora , in favoarea unora sau a altora asa ca e greu de spus ca alea stau mai bine sau celelalte... daca vrei iti dau exemple clare... ![]() |
--------------------
Renault Megane
Coupe
- RO 007 EUM
1998 2.0 16v sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
QUOTE(cristirenault @ 8 Aug 2006, 09:44) toate testele din reviste spun ceva si tu sustii altceva , ma refer la revistele frantuzesti , germane , italiene si de ce nu romanesti , nu cred ca e doar o coincidenta ca zic cam toti la fel sau poate crezi ca e vreo conspiratie impotriva masinilor franceze... Una e sa vorbesti din reviste, alta sa le incerci tu. Urca-te intr-un Citroen C5, apoi intr-un BMW 3, fa acelasi traseu cu amandoua si vei vedea ce inseamna suspensie frantuzeasca. QUOTE(cristirenault @ 8 Aug 2006, 09:44) daca vrei iti dau exemple clare... ![]() Tot din reviste, nu? ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Havoc |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 1 August 05 ![]() |
Okai daca..si Citroen a ajuns mai bun ca BMW-ul...este clara treaba!!
In curand probabil o sa se ajunga la faptul ca Porsche este cu mult sub masinile frantuzesti si stabilitatea lor!! Fiti putini mai obiectivi va rog!! |
--------------------
Seat
Leon
2005
|
|
ramm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 13 July 06 ![]() |
Am mers si eu cu un Citroen Xsara acum vro 2 ani si intr-adevar are niste suspensii..comparatie cu Opel Astra 2003..mai bine nu fac, castiga din punctul meu de vedere Citroen.
|
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.390 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Daca intrati la comparatii cu BMW-ul ......eu zic ca deja sariti calul raaaauuuuu.... hai sa fim seriosi....
Mai trebuie sa spuneti numai ca Mercedesul nu-si merita banii si ca mai bine luam o frantuzeasca......sau gresesc luam 2 la cat costa un mercedes....... This post has been edited by cj98czh: 8 Aug 2006, 11:21 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=9iUAnQXaedc
daca nici Citroen nu le are cu suspensiile... (luati aminte ca filmul respectiv a fost facut la inceputul anilor 70!!) In 1954, Citroen introduced the first self-levelling rear suspension, and then in 1955 pioneered self-levelling of all four wheels, using it's hydropneumatic system. Since then, millions of Citroen cars have been equipped with self-levelling as an unobtrusive, but integral design feature. In 1965, Rolls-Royce licensed Citroen's hydropneumatic system to fit to the rear axle of the Silver Shadow. Mercedes-Benz, Cadillac, Lincoln, BMW on their X5 model, and Jaguar have each pursued numerous avenues to address this issue, including rear axle mechanical devices. Sursa Si ca sa il comparam pe Citroen cu BMW: http://www.youtube.com/watch?v=EAMnDF3ismQ This post has been edited by R19/16v: 8 Aug 2006, 12:38 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
cristirenault |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 321 Joined: 22 July 06 From: pingo-pongo ![]() |
Citroen sunt deosebiti la capitolul suspensii , mai ales la cele hidraulice, celelalte sunt banale ca la orice masina , insa daca sunt extraordinar de confortabile nu inseamna ca sunt mai stabile masinile pe viraje....
![]() Pai daca nu din reviste , de unde vrei informatii?.... eu le citesc cam pe toate si imi fac o parere generala... cu siguranta ca exista si interes si subiectivism in unele articole, chiar si noi suntem subiectivi pentru ca fiecare "tine" cu o anumita marca... uite eu vin acum de la un drive test cu A3 cu suspensii sport... nu stiu ce masina frantuzeasca sta pe viraje si se comporta cu Audi asta?..... sigur mai sunt masini ca asta dar nu prea frantuzesti , atentie ma refer la stabilitatate nu la confort..... tu ai inceput cu stabilitatea, de aceea eu am facut referiri numai la stabilitate.... stim si noi ca Citroenul ala vechi merge chiar si numai cu 3 roti ![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane
Coupe
- RO 007 EUM
1998 2.0 16v sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
|
|
b06fcn |
![]()
|
Pai as zice Mégane RS seria limitata Trophy, care a servit de baza la dezvoltarea kit-car-ului trophy...
Ce ma distreaza pe mine este faptul ca se supara unii cand spunem ceva de masinile nemtesti...ca su cum nu trebuie sa ne deranjeze faptul ca ei zic ceva de masinile frantuzesti...si la comparatie ma gandeam chiar la Mégane Rs Golf V GTI, vazut si citit in niste reviste de prin Franta...ca la diesel, nici nu mai are rost sa ne gandim, aveam azi un passat TDI nou in fata mea, cu numere rosii, scotea un fum la acceleratie, da' era passat...ce mai...bune masini...oricum, misto comparatia Opel Corsa de 1 litru cu Clio RS...si vorbesti de subiectivism... in incheiere, ca sa parafrazez pe cineva de aici, "de unde si pana unde automat alea germane sunt mai bune decat cele frantuzesti?"... ![]() |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
cristirenault |
![]()
|
o spuneam retoric..........
![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane
Coupe
- RO 007 EUM
|
|
alex0875 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 9 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Am impresia ca suntem mai nemtzi decat nemtzii.Consider ca nu ne putem spune parerea decat dupa ce am mers cel putzin 50 k cu o masina ceea ce nu este cazul meu. Singurul lucru pe care nu il intzeleg este de ce nemtzii cumpara masini frantuzesti cant tot romanul stie ca ale lor sunt cele mai bune?Motivatia cu pretul se exclude(configura-tzi o Laguna shi un Passat cu aceleashi dotari pe site-uri din Germania shi ve-tzi descoperi ca diferentza de pretz este foarte mica.) Nu faceti comparatie intre masinile vandute pentru piata de est shi cea de vest. Daca nu a-tzi intzeles despre ce vorbesc incercatzi sa inmatriculatzi o masina vanduta in est in vest shi atunci o sa intzelegetzi la ce ma refer. Valabil pentru orice masina vanduta de grupul volkswagen.
|
--------------------
Renault
Laguna
2002/Estate Initiale Laguna II 1.8 16V Estate Initiale Gri Eclipse 11/2002 Cutie Automata, Full Piele, Full Electric
|
|
cp |
![]()
|
Membru incepator Group: Banned Posts: 79 Joined: 24 September 04 ![]() |
Hai mai fiti seriosi, voi astia care sustineti asa de tare frantuzestile chiar credeti ce scrieti aici? In toata europa frantuzestile se devalorizeaza foarte usor. Ce motiv va mai trebuie ca sa intelegeti si voi ca intr-adevar toata lumea le considera mai slabe calitativ? Am zis toata lumea, ca sa intelegeti ca sunteti o minoritate, care vrea masina noua dar nu are bani de una si atunci ia renault.
![]() |
-------------------- Posesorii de Renault in general traiesc in lumea lor, departe de realitate. :)
|
|
cj666 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 29 July 05 From: Cluj ![]() |
@cp
Eu zic ca tu esti prea roman. Doar pe plaiurile mioritice exista obsesia asta pentru vw, opel si mercedes. In occident, nimeni nu face obsesii pentru masini nemtesti, cel mult pentru cele japoneze. Si ca o surpriza pentru tine, in germania marcile nemtesti nu se devalorizeaza asa repede pentru ca romanii, ucrainenii si bulgarii cumpara in draci masini nemtesti la mina a doua. Devalorizarea nu are nici o legatura cu calitatea ci cu piata second-hand, dominata de estici bogati, care au prea multi bani ca sa se uite la un renault nou ![]() |
--------------------
Renault
Koleos
2009, Dinamique 175 cp VW Golf 7, 1.2 TSI
|
|
b06fcn |
![]()
|
Bine zis...aceeasi obsesie o au si albanzeii, moldovenii de peste prut si cam toti esticii, asa cum bine graieste fratele clujean...
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
cp |
![]()
|
QUOTE(cj666 @ 9 Aug 2006, 12:04) Si ca o surpriza pentru tine, in germania marcile nemtesti nu se devalorizeaza asa repede pentru ca romanii, ucrainenii si bulgarii cumpara in draci masini nemtesti la mina a doua. Devalorizarea nu are nici o legatura cu calitatea ... Imbatati-va cu apa rece. Dar si in Anglia merg natiunile astea de care vorbiti voi sa cumpere masini? Cam greu ca au volanul pe partea cealalta. In franta renault este considerat ca Dacia in RO. Mergeti acolo si interesati-va. Se poate si pe net daca nu. Valoarea tot nemtestile si-o pastreaza si in franta si in Anglia. Cum explicati asta daca nu doar prin prisma durabilitatii si calitatii? cj666, eu zic ca nu mai ai argumente si vi cu pseudo analize din astea cum ca romanii si bulgarii merg in Germania sa ia masini. Ei si ce? Mai sunt si alte tari unde nu merg romanii sa ia masini si se intampla acelasi lucru cu piata second, Renault e pe nicaieri. This post has been edited by cp: 9 Aug 2006, 16:39 |
-------------------- Posesorii de Renault in general traiesc in lumea lor, departe de realitate. :)
|
|
b06fcn |
![]()
|
In Franta mai curand Citroen este considerat ca Dacia. Se vede si in cifrele de vanzari...
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
Eu cand mi-am cumparat reno, l-am cumparat pentru ca mi-a placut cel mai mult dintre masinile pe care le-am vazut si testat. Nu m-am gandit la valoare de revanzare de peste nu stiu cati ani.
E aiurea sa iti cumperi o masina doar pe acest considerent, sa iti impui sa iti cumperi si sa tii cativa ani o masina nemteasca cu un interior si exterior fad si lipsit de imaginatie, doar pentru ca iti da sentimentul ca este mai fiabila sau ca are o valoare de revanzare mai mare... |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
cp |
![]()
|
QUOTE(Bacu @ 9 Aug 2006, 18:55) Eu cand mi-am cumparat reno, l-am cumparat pentru ca mi-a placut cel mai mult dintre masinile pe care le-am vazut si testat. Nu Esti un fericit. Majoritatea au luat R. ca nu au avut bani de altceva. Dar totusi, de ce ai luat motorul de 1.5 daca aveai bani si de alta masina mai scumpa? |
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(cp @ 9 Aug 2006, 17:01) Ce te-o fi facut pe tine sa ajungi la concluzia asta? Nici una dintre masinile noastre nu a fost cumparata din lipsa de bani de altceva. Vecinul meu are o Laguna II Ph1 V624v, haut de gamme, un Megane de 1.6 si un Clio Bicorp de 1.4 16v. Se cheama ca a dat toti banii pe Laguna si nu i-au mai ramas pt o masina mai "decenta" decat Clio?! Am si eu o intrebare pentru domia ta, tu ai venit doar ca sa ne spui cat de prost e reno si cat de saraci suntem noi ca avem reno, ca deh, e masina saracului, si cat de bun e neamtu? Un simplu raspuns Da/Nu ar fi excelent! Merci! |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
cj666 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 29 July 05 From: Cluj ![]() |
cp. n-ai dreptate, dar n-are rost sa intram in polemica. Tu crezi ce vrei si-ti urez sa te plimbi cit mai repede intr-un mertzan d-ala mare si negru ca sa fi si tu multumit. Lasa-ne pe noi astia amariti care-am avut marunti numa de-un renault sa traim si noi in prostia noatra.
|
--------------------
Renault
Koleos
2009, Dinamique 175 cp VW Golf 7, 1.2 TSI
|
|
cp |
![]()
|
|
|
|
sorin1967 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
cp, cred ca-ti trebuiesc niste zile de concediu....daca vrei un pont ti-l dam noi astia cu renault(ca ne pricepem).Daca poti realiza mi-am luta masina asta pentru ca-mi place cum arata si ma caracterizeaza(cel putin in cazul meu).Poate ca urmatoarea o sa fie seat sau mazda ,dar nu ne mai "aburii" acum, pentru ca mie cel putin mi se rupe in 14 cu cat o sa vand masina asta..... candva.Dar intradevar exista si bani marunti pe lumea asta......
|
--------------------
ML
350
- BC-35-SDS
2013 MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
QUOTE(cp @ 9 Aug 2006, 17:01) Esti un fericit. Majoritatea au luat R. ca nu au avut bani de altceva. Dar totusi, de ce ai luat motorul de 1.5 daca aveai bani si de alta masina mai scumpa? ? nu prea inteleg intrebarea ta. am luat dci pentru ca vroiam sa am mai multa autonomie cu masina. eu am avut un vectra pe benzina (1.8i) inainte de reno, si aveam o autonomie de aproape 500 km si ma enerva rau de tot. acum am aproape 900 km.... vezi tu, cp, numai in romania exista fudulismul asta: statutul social trebuie epatat printr-o masina 'bengoasa', opulenta. nu mi-am luat ceva mai scump pentru ca nu am considerat necesara investitia, ce am ales este exact ce imi trebuie in momentul asta. crezi ca asta ma face inferior unui tip care a ales un opel astra? sau golf 5? daca consideri ca valoarea masinii da valoarea unui om, nu gasesc rostul unei discutii mai departe... tu de ce ti-ai luat un nissan altima de 2.7l? |
--------------------
Honda
CRV
|
|
cp |
![]()
|
QUOTE(semit @ 9 Aug 2006, 23:26) pai vezi tu esti mai rau decat noi..... asta insemna ca nu ai avut bani de altceva si ai preferat ceva mai prost... vezi.. asa s-ar putea zice si despre tine... oricum se vede ca te chinui sa iei un ban... odata si odata... ![]() semit, nu ai inteles nimica, la fel de bine se putea lua si un R. de 1.4 pentru oras dar am preferat G5. Bacu, 1.4 FSI 90 cai. Nu, nu pot pricepe ca nu vrei mai mult pentru ca o nemteasca ar fi peste. Daca aveai macar o skoda octavia puteam intelege ca nu vrei mai mult decat atat, dar la calitatea facbricatiei lui R. nu te cred. |
|
|
Bacu |
![]()
|
QUOTE(cp @ 9 Aug 2006, 21:51) Bacu, 1.4 FSI 90 cai. Nu, nu pot pricepe ca nu vrei mai mult pentru ca o nemteasca ar fi peste. Daca aveai macar o skoda octavia puteam intelege ca nu vrei mai mult decat atat, dar la calitatea facbricatiei lui R. nu te cred. cp, vineri seara te astept sa te dau cu masina mea, ca asa nu se mai poate....:-))) nu am ce face, trezesti copilul din mine: masina mea este negra si are interiorul complet bej,are climatronic, faruri automate, cu lupe, stergatoare automate, cd mp3, 8 airbaguri, servodirectie variabila, jenti decente pe 16, pack drumuri grele, merge ceas si imi consuma sub 6%. cand ma dau jos din ea, se opresc farurile, cd-ul si se inchid geamurile. ce crezi ca ar putea sa imi ofere un golf sau o octavia in plus? tu nu intelegi ca mai mult decat atat este inutil si are o utilitate marginala minima? (adica nu merita). pe bune, chiar vreau sa te dau cu ea, eu cred ca nu stii deloc despre ce vorbesti, vorbesti asa din impresii.... |
--------------------
Honda
CRV
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Octavia II... un feeling putin mai solid si plastice mai bune, dar in rest nimic mult mai deosebit. Bacule, ai o masina super dotata si super frumoasa, sa-ti traiasca!
![]() @cp: "dieselul e mult prea neconfortabil in oras" ? ![]() In rest stai linistit ca nici eu si nici tu si nimeni de aici nu este om bogat. Arata-mi talonul de la A6/A8, S, 5er/7er, Touareg etc...dar pana atunci nu vad de ce te-ai considera mai breaz pt ca sofezi un Nissan si nu un Renault. ![]() Suntem in romania, si aici Renault are printre cele mai bune oferte din punct de vedere al confortului, pretului de achizitie, dotari, tehnologie si mai gasesti peste tot service-uri autorizate. PS: Bogatia nu se masoara numai in bani... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
Bacu |
![]()
|
and: multumesc pentru aprecieri!
![]() ![]() off, si cand ma gandesc ca nici nu am amintit nimic de volanul meu de piele... ![]() si pe de alta parte, eu nu consider ca un vw sau audi sau bmw iti confera statutul de om bogat... nici aici nici in alta parte... |
--------------------
Honda
CRV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th August 2025 - 01:19 |