Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages  1 2 3 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

RENAULT vs MARCI GERMANE, oare numai noi avem probleme ?

tino
post 27 Feb 2006, 09:55
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Comparatii intre RENAULT si masinile germane, referitoare la:

- fiabilitate: ce se strica la noi si nu se strica la ceilalti smile.gif
- service: daca si la alte marci service lasa de dorit smile.gif
- pret revanzare : oare marcile germane isi pastreaza mai bine valoare la revanzare sau e doar poveste ?

M-am saturat sa tot aud " mai bine cumparai de banii aia vw , skoda, etc.

--------------------
MEGANE II 1.6 benzina 2004 PRIVILEGE
MEGANE II 1.6 benzina CONFORT PRIVILEGE 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Solon
post 27 Feb 2006, 11:26
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Fiabilitate:si la ei se strica ce nu se strica la noi,ba chiar la ei cand cade ceva e jale.
Service:La VW sunt niste hoti ordinari.
La opel sunt ok dar cam scumpi.
La revanzare:stau mai bine ce reno-ul.

Asa auzim toti dar eu la banii pe care i-am avut am preferat sa-mi iau o masina noua decat una germana dar alergata de nu stiu ce sandilau.

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
r&d
post 27 Feb 2006, 12:38
Post #3

Membru autentic

Orice masina se strica, orice service lasa de dorit in Romania, orice masina se devalorizeaza... important este sa-ti placa cand o folosesti...

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
Havoc
post 27 Feb 2006, 12:46
Post #4

Membru incepator

Eu cred ca si in service-urile Renault sunt hoti!Parerea mea..

--------------------
Seat Leon 2005
+
cornel_t
post 27 Feb 2006, 12:48
Post #5

Membru autentic

Fiabilitate: se cam strica si la noi si la concurenta.
Service: aceeasi Marie dar cu alta palarie.
Pret revanzare: chiar sunt curios cand oi vinde Megane si o sa va spun atunci.
Ar mai fi de zis calitatea finisajelor, VW are finisaje cu materiale calitativ mai bune.

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
FISICHELU
post 27 Feb 2006, 14:22
Post #6

Boo Boo Dad

From: Onesti

Fiabilitate: este o "legenda" cum ca masinile germane sunt cele mai fiabile...Si de fapt orice "masinarie". Asta tine mai mult de detaliul tehnic...Pentru mine unul, impart masinile in doua: Mercedes si restul...
Service: Cat timp sunt angajati si angajatori romani, lucrurile stau cam la fel si de o parte, si de alta. Cred ca ar trebui creata o noua "rasa" de "service-mani" ca sa fie ok!
Pret revanzare: daca pui 2 masini, una frantuzeasca si una germana, care au acelasi an de fabricatie, acelasi kilometraj, si aceeasi "conditie", marea majoritate o alege pe cea germana.
Stau eu acuma si va intreb: masina germana are aceleasi piese de cand a facut-o mama ei. Cea frantuzeasca are si piese mai noi decat masina (na, au trebuit schimbate, ca nu sunt asa fiabile ca cele nemtesti!...) Nu e mai avantajoasa cea frantuzeasca?[COLOR=red]

--------------------
Renault Megane Sedan CfExp 1,5 dCi 2005
Mercedes C Classe 2.0 CDI full option 2003
+
cipman
post 27 Feb 2006, 14:29
Post #7

Membru autentic

Group: Moderatori

Cred ca trebuie precizat ce trebuie inteles prin "pret de revanzare". Sau folosita notiunea de depreciere. Conteaza si procentul dar si valoarea. Nu-i totuna sa cumperi ceva de 10.000 de coco, s-o dai cu 5.000 dupa o vreme sau sa cumperi de 20.000 si sa vinzi cu 10.000 dupa aceesi vreme. Procentual, tot despre 50% vorbim dar, valoric, gaura e mai mare.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
sorin
post 27 Feb 2006, 15:07
Post #8

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

Masinile frantuzesti sunt slabe si cele germane sunt de mare clasa din toate punctele de vedere mai ales acel al designului.Masinile franceze au atuul de a ceda mai repede,deci vei avea tot timpul masina mai noua,va place rationamentul? biggrin.gif
Ce porcarii!!!
Comparatiile astea isi au locul lor bine stabilit,in Romania,unde intai a fost Opel in voga si apoi sfantul Passat acuma nu mai stiu pentru ca pur si simplu nu mai iau in considerare.
80% dintre romani viseaza numai masini tari dar ei nu-si permit nici macar o rabla de 10.000 de euro.Stiti de ce viseaza?Pentru ca visurile sunt gratuite?
Mi-a spus un olandez acum cativa ani ca suntem cea mai irealista natie de oameni si ca ne cam lipseste modestia.

Poti sa ramai ontopic intr-un asemenea topic?Eu nu.

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
Solon
post 27 Feb 2006, 15:10
Post #9

Membru autentic

Partea nasoala este ca omu' cam avea dreptate!

--------------------
+
strumfuadi
post 27 Feb 2006, 15:12
Post #10

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

QUOTE(oblivion @ Feb 27 2006, 02:22 PM)
Pentru mine unul, impart masinile in doua: Mercedes si restul...

Ai sa razi, dar si mercedes s'a dat pe brazda de ceva ani.
de unde inainte erau bosch cap-coada, acuma vezi pe ele alternatoare si demaroare valeo, etc, etc.. au dat'o si ei pe reduceri de costuri, lumea auto s'a aplatizat foarte mult din punct de vedere tehnic.
practic, in momentul asta, daca va place cum arata o masina luati'o. tehnic nu e cu nimic mai buna sau mai proasta decat alta masina de pe piata din aceeasi gama de pret.

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
Vio
post 27 Feb 2006, 15:17
Post #11

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

practic, in momentul asta, daca va place cum arata o masina luati'o. tehnic nu e cu nimic mai buna sau mai proasta decat alta masina de pe piata din aceeasi gama de pret.

Intr-adevar, o remarca ce contine muuuult bun simt, dar putini isi dau seama de adevarul acestei afirmatii, din pacate!

Intr-adevar, si nemtii spun in gura mare ca Mercedes nu mai e deloc ce a fost... la ora actuala e perceputa pe piata de acasa drept o marca cu destule probleme de fiabilitate...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
strumfuadi
post 27 Feb 2006, 15:23
Post #12

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

eee....merci... wink.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
Vio
post 27 Feb 2006, 16:18
Post #13

MEMBERMENSCH

Nu, serios, daca mai multi ar intelege adevarul afirmatiei de mai sus, am avea muult mai putine certuri pe toate forumurile, cum ca Reno e de KKt, VW rulz, Skoda kicks ass, masina cutare sucks - nu ne dam seama ca de fapt e tot un drak! Dam bani din ce in ce mai multi pe masini cu componente din ce in ce mai comune si cu procent din ce in ce mai mare de plastic, la unele platim doar numele si nu calitati reale care sa le deosebeasca de altele, altele sunt penalizate la imagine numai datorita unor prejudecati stupide etc...
...Numai ca asa ceva ramane la stadiul de vis frumos, mai ales ca romanul e taliban din fire, dupa ce si-a cumparat o marca de masina incearca sa se autoconvinga zi de zi ca aia e ceeeaaa mai taareee din lume, si jigneste fara mila pe oricine care are curajul sa aiba o alta parere!

--------------------
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
sylvester
post 27 Feb 2006, 19:05
Post #14

Membru autentic

nu-mi dau cu parerea despre fiabilitate si servisare ca nu am fost cu masina in service decat la revizie.In schimb ma nemultumeste total pretu de revanzare..daca vedeti ce preturi sunt pe net si in targ la masinile aste...

--------------------
Renault Megane II.1 2004 sedan
Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004
+
FISICHELU
post 27 Feb 2006, 19:19
Post #15

Boo Boo Dad

From: Onesti

Ai o masina in fata...iti place....te intrebi cat costa, daca ai bani sa ti-o iei...Faci calcule, si da cu virgula...Strangi cureaua...Reusesti sa ti-o iei..NORMAL CA DE ACUM TI SE PARE CEA MAI TARE MASINA! Fie ea si una mai amarata! Gusturile nu se discuta, dar se pot forma! Ia sa vezi cum ti se modeleaza gustul dupa pretul masinii pe care ti-o poti permite! Si nici nu trebuie sa fim constienti de asta. Autosugestia le rezolva pe toate! Inainte sa-mi iau masina, am avut puse in fata mia multe optiuni. Am ales-o pe cea care m-a cucerit din prima...Desi Toyota avea garantie 5 ani, desi Skoda are motor VW, etc. Si ca sa revin la topic, orice este parte mecanica se strica; mai devreme sau mai tarziu. Iar lucrul cel mai important, cred: masina e facuta sa te folosesti de ea, nu ea sa te foloseasca ! (Brr, am devenit cam spooky...)

--------------------
Renault Megane Sedan CfExp 1,5 dCi 2005
Mercedes C Classe 2.0 CDI full option 2003
+
modulsys
post 27 Feb 2006, 20:24
Post #16

Sofer cuminte

From: Brasov

Unde sunt vremurile de alta data, cand toata lumea avea Dacia 1300/1310 si diferenta se facea la "tuning" : mileuri, autocolante, jenti vopsite in mai multe culori...

RENAULT vs MARCI GERMANE: castigatorul ? ... masinile japoneze! rolleyes.gif

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
+
MeganeCC
post 27 Feb 2006, 20:43
Post #17

Membru autentic

Masinile japoneze, sunt in voga la ora actuala, din motive care de multe ori sunt adevarate. Toyota vrea sa ajunga numarul 1 mondial, oferind masini fiabile, motoare bune, calitate, design etc., dar in momentul in care isi va indeplini obiectivul (daca), Toyota va schimba imediat politica firmei, adica micsorarea costurilor de productie etc, deci va deveni si ea o masina mai putin fiabila. (parerea mea, nu-i o parere documentata)

Renault vs Masini germane... momentan Reno, daca apare vreun model de vw, opel, citroen,etc, care sa imi placa extraordinar de mult.. nu ma intereseaza marca (cumpar masina, nu brandul)

--------------------
Renault Megane 2005 Dynamique
Renault Megane CC 1.6 16v VVT 115cp, Dynamique 07/2005
+
ncristi
post 27 Feb 2006, 20:59
Post #18

Membru autentic

Mi-a spus un olandez acum cativa ani ca suntem cea mai irealista natie de oameni si ca ne cam lipseste modestia

Mare adevar smile.gif

Cat despre topic reno vs germae...ce pot sa spun....am intalnit prea multi posesori de masini nemtesti (noi) cu probleme...unele dintre ele grave. Intr-un fel masinile europene au cam aceleasi probleme folosind cam aceeasi furnizori de piese, acelesi probleme ca si masinile japoneze care se fabrica in eu. si folosesc aceleasi componente.

Dac vrei masina japoneza ia una fabricata in japonia...pareera mea rolleyes.gif

PS
Am uitat sa mentionez...masinile germane nu prea costa 12-13E ca meganul meu rolleyes.gif ...asta ca sa fie bucuria mai mare smile.gif

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
ktmbull
post 28 Feb 2006, 01:36
Post #19

Membru autentic

Eu inaninte sa-mi iau Megane II am fost intamplator pe la nemti si am aruncat ochiul si pe la masinile sh de la ei, m-am lamurit repede ca nu e nici o smecherie cu masinile alea sh si am venit fuguta acasa si m-am dus la Renault si am platit Megane-ul, daca nu aveam bani de Megane plateam pntru un Logan, iar daca aveam mai multi bani poate luam una nemteasca sau japoneza, noi cu garantie ca numai povesti horror am auzit despre sh-uri.

In ceea ce priveste fiabilitatea vad ca probleme au toate, parca mai bine e sa cumperi o masina la final de cariera decat un model scos pe piata de o luna, macar pe aia au mai dres-o intre timp.

Eu unul mi-as lua pe langa Megane si un Golf sa vad care pe care.

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
Solon
post 28 Feb 2006, 10:06
Post #20

Membru autentic

@ktmbull
Care pe care la ce?
La motor Megane-ul nu are treaba.
La finisaje si greieri Golf e pe primul loc.

--------------------
+
sorin1967
post 28 Feb 2006, 12:51
Post #21

Membru autentic

From: Bacau

La ce e buna modestia asta in raport cu strainii? dry.gif oricum pentru ei suntem de clasa inferioara si tare se mai mira ca avem cap si neuroni ,dar ce sa mai zic de masini, vile sau bani. De parca ei de modesti ce sunt stau in garsoniere si conduc matiz. Cred si eu ca-i iau toti dracii si sincer asa si trebuie(asta e o chestie de "lupul moralist"...)

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE
Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt...
+
richie
post 28 Feb 2006, 13:18
Post #22

The Right Member

"Mi-a spus un olandez acum cativa ani ca suntem cea mai irealista natie de oameni si ca ne cam lipseste modestia"

Corect, dar, care e problema? E foarte bine ca ne lipseste. Vreau sa cred ca nu vom ajunge niciodata un neam de robotei care merg la servici toata ziua si sunt educati doar sa munceasca. Daca pentru tine inseamna o bucurie sa ai o masina mai scumpa...si mai...si mai... si ti-o mai si permiti, mi se pare corect sa ti-o iei.

Problema romanilor nu e lipsa de modestie, ci snobismul pe care il avem in exces.

Edit: A...si ontopic. biggrin.gif Pana la urma, conteaza ce masina te satisface...cam pe toate planurile. Pentru ca, per ansamblu, tot cheltuiesti o gramada de bani cu ele. Fie ca-s pentru reparatii, fie ca-s pentru intretinere tot aia e. Doar ca, daca e o masina mai putin fiabila (adica cu sanse mult mai mari sa se defecteze ceva) exista riscul mult mai mare de a-ti face nervi prin service-uri.

This post has been edited by richie: 28 Feb 2006, 13:20

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
Turkish
post 28 Feb 2006, 17:42
Post #23

Membru autentic

Cred ca daca am vrea sa discutam serios despre subiect cel mai bine ar fi sa nu ducem dialogul la nivel "national" ca sa zic asa. Nu cred ca se poate discuta realist despre germane vs franceze vs japoneze. Nu cred ca se poate vorbi realist nici macar despre marci la modul asta. Singurele afirmatii realiste se pot face pe anumite generatii de la anumite marci: Golful III., Astra dinainte de cel care e acum Classic.... etc. Astea au fost modele de o fiabilitate exceptionala care se poate vedea si acum pe strazi la treaba.

In rest opiniile gen "marca cutare si restul" sunt extrem de personale si dupa umila mea parere nerealiste.

Pe de alta parte exista cifre reale pe care producatorii le au de vizite in garantie si vizite ulterioare si care pot spune mult despre fiabilitatea unei marci sau a alteia.

In plus exista companii respectabile care fac studii anuale pe consumatori pentru a masura satisfactia. JD Power claseaza in Germania anul trecut pe primele locuri numai japoneze si e dificil sa-i acuzi de partizanat...

Eu am acum un reno MII de care sunt crunte dezamagit si la iarna o sa ma orientez spre o japoneza probabil. Toyota.

Mai e ceva. Pentru mine ca si consumator auto la momentul asta, unul din parametrii cei mai importanti este garantia oferita. Faptul ca francezii ofera minimul impus de lege spune totusi ceva. Japonezii ofera trei ani iar Ford 4 ceea ce e mult.

Pe de alta parte toate astea se estompeaza daca te urci intr-o masina si iti place. Ajungi sa o cumperi ca chioru mai ales daca are si un pret OK.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
Vio
post 28 Feb 2006, 17:56
Post #24

MEMBERMENSCH

Pa' tocma' matale ii dai p'acilea cu niste opinii tare personale vizavi de o anumita marca de masina; adicatelea e Renault si restu', da pe invers... Nu inseamna ca daca ai avut tu ghinion Renault e o masina varza... si poate ma repet, dar mie mi se pare cam suspect "ghinionul" tau multiplicat cu cat? cu 2 sau cu 3 masini?
Mie inca nu imi pare rau de nici un cent din banii dati pe masina... nu spun ca Renault rupe tot, dar nici nu e asa proasta cum PE NEDREPT e pusa la colt de atatea ori... e o masina cu bune si rele ca si altele...

--------------------
+
ktmbull
post 28 Feb 2006, 17:59
Post #25

Membru autentic

@Solon- Pai atunci vreau un Golf cu motor de Megane si la pret Renault!

@Turkish- Pai la Renault poti sa-ti cumperi garantie extinsa si ai tot 4 ani garantie.

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
Vio
post 28 Feb 2006, 18:02
Post #26

MEMBERMENSCH

Eu as vrea un Astra cu motor de megane, ca la Golf interiorul ala e taaree trist. In perioada cat am condus un Golf V de fiecare data abia asteptam sa ma intorc la Meganasul meu; desi e Pack Auth. arata mult mai bine bordul!

--------------------
+
Turkish
post 28 Feb 2006, 18:45
Post #27

Membru autentic

Vio, chiar crezi ca asa avea vreun interes sa pun la zid marca?? Come ON!

Taca te repezi cu astfel de acuze ma retrag din discutie si iti urez succes in continuare cu al tau megane.

Daca mi-am luat timp sa scriu asta e purul adevar. Da cu trei masini.

Dar in postul de mai sus eu imi exprimam alte opinii, on topic. Deci acuzatiile tale sunt off topic si tin de nevoia pe care o inteleg de a proteja o marca in care tu ai investit bani si emotii.

Daca ai tupeu iatzi astra cu motorul de MII de 1.6 si 115 cai. Ashtept dupa aia un semn sa imi spui cand ai av probleme cu fulia defazoare... wink.gif

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
nashu
post 1 Mar 2006, 07:55
Post #28

Membru incepator

QUOTE(strumfuadi @ Feb 27 2006, 03:12 PM)
Ai sa razi, dar si mercedes s'a dat pe brazda de ceva ani.
de unde inainte erau bosch cap-coada, acuma vezi pe ele alternatoare si demaroare valeo, etc, etc.. au dat'o si ei pe reduceri de costuri, lumea auto s'a aplatizat foarte mult din punct de vedere tehnic.
*

da,ai dreptate.........am mai zis-o si o mai spun odata.....la mercedes sunt probleme cu fiabilitatea:la ei daca se strica ceva nu mai merge toata masina (asta ar explica de nu sunt atat de multe mertzuri laugh.gif laugh.gif laugh.gif )

--------------------
renault megan sedan 1.5 dci 80 cp
renault megane sedan 1.5 dci 80cp comfort privilege 2005
mazda3 gt navi 110cp diesel
range rover sport amd tuning
renault laguna 2 2.0 T
peugeot 307 1.6 hdi 110cp full 2005
skoda octavia rs fulloptions 2005
renault grand scenic comfort privilege 2.0 16v,jante17",piele,xenoane..alea,alea
>>>> the good father <<<<
+
Vio
post 1 Mar 2006, 09:44
Post #29

MEMBERMENSCH

Voiam numai sa spun ca patania ta cu 3 masini este un miracol in termenii teoriei probabilitatilor... totusi la cate Megane cu motor de 1,6 16V s-au vandut, nu cred sunt chiar asa de multe picate...
Nu resimt nici o nevoie de a proteja marca Reno, insa ma supara un pic cand o vad pusa la zid in halul asta: ca e varza, etc... Sunt convins ca exista out there posesori de exemplare din alte marci mai titrate care au avut probleme asemanatoare, dar pentru care marca respectiva nu a devenit "varza" in urma incidentului cu pricina...
Pe de alta parte, poate m-am ambalat eu un pic cam tare, poate ai dreptate intr-o anumita masura sa fii frustrat si dezamagit de problemele la o masina pe care sunt convins ca ti-ai dorit-o la fel de mult ca si mine, asa ca peace, man, ok? smile.gif
Cand oi mai reusi sa adun niste bani (si o sa ma satur de megan - ceea ce nu se va intampla mai devreme de fo cativa ani), o sa incep sa ma uit si prin alte ograzi: poate pe la nenea Audi (sh), dar as astepta sa vad si care-i treaba cu Laguna III, se pare ca va fi ceva ... cel putin interesant...

--------------------
+
Turkish
post 1 Mar 2006, 10:45
Post #30

Membru autentic

Peace to you too.

tocmai ca nu este o anomalie statistica. Si eu am crezut la fel numai ca am vazut apoi pe sectiunea pt megane ca exista topicuri consistente cu oameni care au avut aceleasi, dar exact aceleasi probleme ca si mine. So inclin sa cred ca e mai mult decat atat. Dupa cum spuneam si altcuiva tot pe forum, In primul an jumate dupa ce am luat masinile am fost cel mai mare fan, si chiar am mai convins cativa amici sa cumpere si ei masina. pentru care le cer oficial scuze.

Dar ideea e ca au aparut atat de multe probleme dupa a caror rezolvare a costat bani seriosi incat am fost fortat sa ma schimb. Oricum subliniez asta este opinia mea fata de acest MII. Probabil ca Laguna e altfel... nu stiu.

Dar treaba cu tapiteria de piele despre care vbesc pe alt topic si nu mai intru in detalii ca s-a plictisit lumea, nu o pot vorbi altfel decat gainarie. Chiar nu pot.

In rest inca iubesc modul in care se comporta masina pe sosea mai ales daca ai nevoie sa o fortezi pe serpentine. E stabila, se agatza super bine de drum iar motorul de 115 cai delivers mai ales daca e urcat un pic mai mult in ture.

Daca nu ar fi celelalte....

SO, Peace again...

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
10 Pages  1 2 3 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 05:14
Dacia