Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages < 1 2 3 4 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

RENAULT vs MARCI GERMANE, oare numai noi avem probleme ?

richie
post 1 Mar 2006, 11:14
Post #31

The Right Member

Group: Members

Laguna e la fel....iti spun eu.
Din experienta mea, pana la urma cel mai fiabil e Clio. (e si cel mai simplist dintre ele, mai ales uitandu-ne la modelele mai vechi) dar si ala e varza....din pacate.

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RoVal1972
post 2 Mar 2006, 00:33
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

Eu tind sa cred ca la ora actuala, tot ce se importa din afara pentru Romania si vecini, e facut special pentru noi, de la sapun pana la masini si toate cu minusuri multe la capitolul calitate, fiabilitate si ce vreti voi.
O sa radeti de mine, da' am niste colege la munca care cum prind pe careva care merge cu masina pana in Austria/Germania, dau comanda de detergenti de afara... Si doar nu sunt nebune... ca ele spala...
Un exemplu tot offtopic pentru noi barbatii, marele Gilette Mach3. Ati folosit careva lame luate direct din Vest ? Sa vedeti diferenta si aici.
Sau altul... comparati ciocolata marmotei facuta la Bv cu cea facuta si impachetata de marmote direct in Alpi... O tipa de la Kraft imi zicea ca e aceeasi... Vrajeala !

Dovada o aveti sub fundurile voastre, respectiv Megane/Laguna/ Clio.
Acelasi lucru e valabil pentru BMW/Mercedes/Opel/VW.
De exemplu, unui neamt venit sa munceasca ca expat aici, cand s-a dus la VW sa-si cumpere un Touareg, i s-a sugerat de catre cineva de la Porsche sa isi aduca VW ul din Germania... blink.gif

Am mai spus, un prieten dupa ce a stat parca vreo 14 saptamani dintr-un an cu BMW seria 5 in service, pe durata unui an, l-a lasat de tot la BMW...

Design-ul interior la VW Golf e de tot cacatul... La Toyota... la fel.

E adevarat si nemtii o spun, Toyota e in top la fiabilitate.

Ford-ul e cam in galeata...la nivel global.

Cat despre calitate... a mai spus careva mai sus ceva similar, in conditiile astea actuale, cand lumea a inceput sa schimbe masinile mai ceva ca pe costume, pentru o firma producatoare, e greu sa te mentii in top daca nu scoti ceva nou repede. Un model nou, chiar si un facelift costa bani multi. Si ca sa scoti bani din ce scoti, oare ce trebuie sa faci ??? Sa reduci costurile de productie... Si daca nu mai ai ce sa automatizezi, pe cine sa dai afara, ce faci ??? Bagi piesele cele mai ieftine... Piese mai ieftine means mai proaste... Q.e.d....
Si asta de ce ? Pentru ca shareholders vor un Return on investment cat mai mare. Traiasca actionarii !!!
Si service-urile din Romania care sunt pline de smenari aka mecanici.

Si Renault la fel, ce ei sunt scutiti de medic ?! De ce sa puna bobine Denso/Beru, cand pot sa le ia tot de la fratzii lor, adica Sagem. Asta doar un exemplu...

Dar pana una alta, raport value for money este in favoarea Megane. Chiar, a stat careva sa compare preturi pe dotari similare la Megane/Golf/Astra/Corolla/etc ???

--------------------
Renault Megane Sedane 2005 1.6. 16V
+
Turkish
post 2 Mar 2006, 10:36
Post #33

Membru autentic

Da omule, am stat eu sa fac comparatii, chiar la detaliu.
Si m-am lasat fraierit de oferta MII.

La ora actuala singurii care nu isi schimba modelele la 6 ani sunt japonezii. RAV4 a fost inlocuit cu noul RAV anul asta la varsta de aproape 12 ani...
E adevarat ca la design pe modelele lor vechi se vede varsta. Nu ai cum compara din punct de vedere al conceptiei interiorul de la corolla cu cel de la MII pentru ca cel din urma e mult mai fain. Desi in termeni de calitate a fabricatiei si fiabilitate a interiorului e mai buna toyota.

Cat despre Ford, e in kkt la nivel global ca marca pentru ca au investit mult in modele dar nu vand prea bine... pentru ca lumea cumpara MII ca arata mai bine decat Focus... Din fericire pentru Ford mai vand si alte marci care au avut crestere serioasa anul trecut, cum e Mazda si la nivel de conglomerat au reusit sa nu iasa in pierdere. Oricum garantia lor de 4 ani ma atrage la fel ca si dotarile pe care le ofera pe Mondeo spre exemplu. Mondeo care e mai bine vandut in Marea Britanie decat seria 3 de la BMW...

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
richie
post 2 Mar 2006, 10:40
Post #34

The Right Member

Roval, Nu rade nimeni de tine, pentru ca ai dreptate.
Mi-a zis un neamt ca, un Opel Corsa vandut in Polonia de exemplu, nu poate fi inmatriculat in Germania, pentru ca nu e dotat cu toate sistemele de siguranta (airbag-uri and stuff) cerute de legislatia germana....

Apropos...ati vazut reclama tv (e si la radio de altfel) la noul Megane?
Acolo zic: "Acum beneficiezi de garantie de 4 ani in limita a 100.000 km" asta fara sa platesti garantia extinsa ...banuiesc. Asta...impreuna cu 50.000km la trenul de rulaj.....mai ca incepe sa arate a garantie de om normal.

This post has been edited by richie: 2 Mar 2006, 10:42

--------------------
+
cornel_t
post 2 Mar 2006, 10:40
Post #35

Membru autentic

Din ce am vazut in Top Gear e cam pe dos Turkish, adica desi Mondeo e mai ieftin se vinde mai prost fata de BMW seria 3.

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
morph
post 2 Mar 2006, 11:00
Post #36

Membru autentic

Ce trebuie sa tina masina mai mult de 3 ani? O vinzi, dai avans si reincepi leasingu biggrin.gif

Mai da-le draq de fieratanii. Important e sa te simti bine cat o ai.

--------------------
fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006
VW Polo Happy 1,2 HTP 2006
+
zyppo
post 2 Mar 2006, 11:23
Post #37

Membru autentic

Apropo de fiabilitatea masinilor germane ... Audi a anuntat ca trebuie sa retraga pentru inspectie cel putin 70.000 de modele A3 - 2.0 TDI pentru probleme legate de ambreiaj.

--------------------
Renault Megan Sedan 2004 - 1.6 16v
MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon.
+
richie
post 2 Mar 2006, 11:25
Post #38

The Right Member

" Mai da-le draq de fieratanii. Important e sa te simti bine cat o ai."
Corect. Dar...te mai gandesti si la amaratii la care le-o vinzi dupa aia. In plus, valoarea de revanzare e mai mica din cauza asta, dar ...asta e alta discutie si s-a mai purtat

--------------------
+
richie
post 2 Mar 2006, 11:26
Post #39

The Right Member

Cat despre problema cu ambreiajul de la Audi...frumos ar fi fost ca Reno sa anunte retragerea a xxxx mii de Reno Megane, pentru probleme legate de flanse. Si nu numai.

--------------------
+
zyppo
post 14 Mar 2006, 13:37
Post #40

Membru autentic

Din cite am vazut pe forum exista unii posesori care au primit scrisori din partea Renault in care erau rugati sa se prezinte la service pentru inlocuirea arcurilor, se pare dintr-un lot mai putin fiabil.

--------------------
Renault Megan Sedan 2004 - 1.6 16v
MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon.
+
ktmbull
post 14 Mar 2006, 15:18
Post #41

Membru autentic

Sorin@ Ziii ma lu olandezu ala ca nici eu nu credeam ca ei sunt neam de milogi cu cravata, dar m-am inselat. Ce vreau sa spun: Am facut o plimbare cu barca prin Amsterdam si la sfarsitul turului am fost anuntati ca exista un cosulet pe scaunul capitanului unde ne putem arata recunostinta pentru serviciile oferite(cumparasem si bilet!), in schimb o plimbare prin Grecia cu barca s-a terminat fara cosuletul milei ca la olandezi. Milogii dreacu!

Si eu am primit de curand o scrisoare de la Renault in care sunt rugat sa ma duc la service pentru o revizie gratuita, poate imi dau astia alta masina.

Pana una alta toate sunt varza, s-a spulberat de ceva timp mitul cu masina straina care nu se strica niciodata.

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
sorin
post 14 Mar 2006, 16:27
Post #42

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Poate era vreun olandez importat de la noi biggrin.gif Eu stau aici de multi ani si nu am pomenit asa ceva.Mai,au si ei uscaturile lor dar sunt intr-o proportie mult mai mica.Cred ca ai avut ghinion biggrin.gif

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
Laurentziu83
post 14 Mar 2006, 16:55
Post #43

Membru autentic

Pe mine sincer nu ma incanta garantia aia de t'spe ani, pentru mine asta de 2 ani e o povara, deoarece ma obliga sa fac reviziile in service-urile lor, si se stie ca sunt mai scumpe. La Matizul vechi am avut tot 2 ani garantie+1an de garantie extinsa, ce acoperea diverse repere ce nu se stricau, gen rulmenti spate, bloc motor, etc. In cei 2 ani si jumatate am parcus 50 de mii de km cu respectiva masina si in garantie am schimbat bateria (1.5 milioane). As mai fi putut schimba inca 2 valve (12 lei fiecare) ce erau cam consumabile pe masina si cablul de ambreiaj ce m-ar fi costat 40 de lei. Cablul insa am preferat sa mi-l repar, eram prea presat de imprejurari ca sa mai apelez la service, iar valva pe care am schimbat-o nu se strica in asa fel incat sa ramai in drum, iar pentru 100 si ceva de mii nu se merita sa te duci la service, oricum se schimba mai usor ca un bec. In total pe garantie mi-as fi schimbat piese de 2.1 milioane. Reviziile se faceau din 10 in 10 mii de km, si nu m-a costat niciuna sub 2 milioane.
Asadar am ajuns la concluzia ca nu s-a meritat sa fac revizia de fiecare data la service. Ma astept de la Renault sa fie mai fiabil, asa ca...
Asadar eu consider ca garantia sa o pastrezi in primii 15-20 de mii de km, interval in care ar putea sa pice vreo piesa cu viciu de fabricatie. Dupa aceea se pot face reviziile se pot face si prin alte parti, mult mai convenabil.
Asa ca nu mi se pare cine stie ce mare scofala o garantie de 4 ani. La daciile obisnuite se merita, intr-adevar, in 4 ani schimbai jumatate de masina pe garantie wink.gif

--------------------
. . .
+
richie
post 19 Mar 2006, 19:31
Post #44

The Right Member

Te astepti matale ....dar te astepti degeaba.
Din punct de vedere al fiabilitatii, nici un reno nu-i ajunge matizului (sau decedatului tico) nici la cel mai de jos prezon de la roata....Cu greu ar atinge fundul unui striu al cauciucului...

Reno e intr-adevar o firma la care e bine sa ai garantzie. Probabil si , Daewoo, dar nu TICO si nu MATIZ

--------------------
+
spd
post 19 Mar 2006, 22:23
Post #45

Membru incepator

[quote=MeganeCC,Feb 27 2006, 08:43 PM]
Masinile japoneze, sunt in voga la ora actuala, din motive care de multe ori sunt adevarate. Toyota vrea sa ajunga numarul 1 mondial, oferind masini fiabile, motoare bune, calitate, design etc., dar in momentul in care isi va indeplini obiectivul (daca), Toyota va schimba imediat politica firmei, adica micsorarea costurilor de productie etc, deci va deveni si ea o masina mai putin fiabila. (parerea mea, nu-i o parere documentata)

numarul 1 mondial nu stiu daca e dar european e sigur dupa ce zice adac-ul la nemti.in rest de reno ce sa zic ,ti-ne masina 3 ani sau 100.000km dupa care trebuie vanduta si cumparat toyota.

--------------------
renault megane estate 2005 privilege
+
richie
post 20 Mar 2006, 10:32
Post #46

The Right Member

Pana la urma....nu prea renteaza sa tii nici o masina dupa ce i se termina garantia. Decat poate una dovedit extrem de fiabila.....nu stiu care o fi aia.
Poate cele premium.

Am un var, care are un Volvo S40. Pana la 90.000 cat are in prezent, n-a schimbat la ea decat consumabile (placutele de frana la 60.000!!!! si e chiar sportiv in condus) si motorasul de la ventilatorul de climatizare. E....motorasul ala l-a costat 400 Euro. Deci....de-asta zic. Eu sunt hotarit sa nu tin nici o masina mai mult decat am garantie la ea. Nissanul o sa mi-l schimb pe la anul prin vara....o sa-l dau cu vreun an de garantie (sau estimez eu vreo 30.000 km). Si-asa m-am cam saturat de el si ma bate gandul ...ori la un Murano, ori la un A6

--------------------
+
BOG
post 24 Mar 2006, 13:17
Post #47

Riders on the Storm

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Botosani

Un Passat...o groapa.... blink.gif

Attached thumbnail(s)
11_passat_8364290.jpeg ( Size: 111.39k ) Number of downloads: 131
12_passat_8554895.jpeg ( Size: 111.83k ) Number of downloads: 131
17_passat_7392399.jpeg ( Size: 100.64k ) Number of downloads: 132
13_passat_4563796.jpeg ( Size: 65.27k ) Number of downloads: 156

--------------------
Reno M 2.1/CD - B xx BOG 2005/1.6 16 V
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
R19/16v
post 24 Mar 2006, 14:36
Post #48

Oldschool Member

From: Ploiesti

fiecare masina e facuta pentru cel care o cumpara

eu personal, indiferent de cati bani as avea, nu as cumpara o masina nemteasca (poate decat una de clasa mare). le gasesc mult prea rigide (ca si poporul in sine)
altii nu ar lua o masina frantuzeasca nici daca le-ar fi oferita gratis.

fiecare producator stie cui va vinde masina respectiva cu mult inainte ca noi sa stim macar de existenta ei.

degeaba va certati care e mai buna. nu veti ajunge niciodata la un raspuns obiectiv

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
sylvester
post 24 Mar 2006, 15:28
Post #49

Membru autentic

eh bine...in locul ala putea sa fie foate bine un reno.acolo e vorba de drumuri...nu neaparat masina.

--------------------
Renault Megane II.1 2004 sedan
Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004
+
R19/16v
post 24 Mar 2006, 15:49
Post #50

Oldschool Member

From: Ploiesti

putea la fel de bine sa fie si un enzo cred eu...

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
modulsys
post 24 Mar 2006, 20:03
Post #51

Sofer cuminte

From: Brasov

"fiecare masina e facuta pentru cel care o cumpara"

Excelenta fraza, 100% adevarata.

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
+
cstavaru
post 5 Aug 2006, 00:06
Post #52

Membru incepator

Am un coleg caruia i s-a defectat ambreiajul la un BMW 330 seria 3 model 2006 dupa o luna si jumatate. Masina abia iesise din rodaj, si omul era super bland cu ea. Masina costa dublu fata de un megane full option...

Eu nu as zice ca Renault e nefiabila. Dar ma enerveaza o chestie: sa luam de exemplu pinionul defazor. Masina mea e din feb. 2006, deci fabricata la 3 ani dupa lansarea modelului. Si tot nu au rezolvat problema in 3 ani de zile, cu toate ca e foarte frecventa.

Eu lucrez in software, si daca apare o problema, imediat se actualizeaza programul smile.gif Nu concep sa nu se intample asta si in cazul masinilor mad.gif Am citit ca cineva si-a schimbat pinionul si i-a reaparut problema dupa alte cateva mii de km...macar sa bage piesa in categoria consumabile, sa stim si noi la ce sa ne asteptam smile.gif

This post has been edited by cstavaru: 5 Aug 2006, 00:10

--------------------
Renault Megane 2.1, 1.6/115, feb. 2006, 7000km in august.
+
morph
post 5 Aug 2006, 16:57
Post #53

Membru autentic

Tuareg este in top 5 cele mai nefiabile limuzine, alaturi de saab 9-3, lincon navigator, land rover. Sursa nu o mai tin minte, era ceva averea cred.

Asta apropo de vw si de topicul de pe sectiunea diverse, ce ati cumpara daca ati vinde renaultul, erau cativa pe acolo care au mentionat unele dintre modelele astea. biggrin.gif

--------------------
fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006
VW Polo Happy 1,2 HTP 2006
+
cristirenault
post 5 Aug 2006, 23:34
Post #54

Membru autentic

Group: Banned
From: pingo-pongo

Eu unul nu pun problema care este mai buna ci la care am service-ul mai serios si mai prompt, aici va zic sigur ca la VAG dureaza maxim 2 zile sa aduca o piesa si la renault poate sa dureze si 3 saptamani ceea ce mi se pare lipsit de orice logica... sa fie clar , in orice service se fura asta pentru ca suntem in Ro , trebuie sa stai langa masina non-stop daca vrei sa fii sigur pe ce se face la ea , eu unul nu am acceptat faza aia cum ca nu am voie langa masina , le-am spus clar ca nu am nici un motiv sa am incredere in ei , au spus ca totul e ok si ei sunt seriosi , asadar le-am propus sa ma lase ca sa ma conving ca sunt seriosi si sa le spun si la altii treaba asta....sincer au fost seriosi , un + de la mine pentru APAN Braila, asta nu inseamna ca garantez pentru ei smile.gif
Subscriu la ceea ce au zis majoritatea cum ca piesele sunt comune si toate alea , orice masina se strica , mai ales la noi pe aceste drumuri extraordinare...

--------------------
Renault Megane Coupe - RO 007 EUM 1998 2.0 16v
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
AlexV
post 5 Aug 2006, 23:47
Post #55

Admin?

Group: Admin

eu as vrea sa stiu de unde sti tu cat dureaza la "vag" sa aduca o piesa? Eu iti spun din proprie experienta ca la PBN dureaza mult mult mult mai mult de 2 zile. Dar si la ei si la reno piesele pot sa fie disponibile foarte repede.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
cristirenault
post 6 Aug 2006, 09:33
Post #56

Membru autentic

Group: Banned
From: pingo-pongo

Asa am patit eu de fiecare data cand am avut nevoie si asta la Galati VAG nu la Bucuresti , oricum cele mai mari magarii se fac la Bucuresti , aici sta omul langa masina nu accepta s.f.-ul ca vezi draga Doamne ei sunt seriosi si alte alea... ce am "patit" eu au patit majoritatea care ii cunosc , acum ca or fi si situatii in care dureaza mai mult nu te contrazic , hai sa iti dau un exemplu , am 3 Renault Master, la unul din ele am schimbat tot ce inseamna fata , brate , pivoti , etc. asta la 15000 de km si masina mearsa numai pe drumuri nationale , adica cat de cat bune, trancanea ca toate alea , stii cat a durat sa vina piesele?.....2 luni , ti se pare ok?... hai sa iti spun care a fost cauza... la un brat de pe dreapta nu ii gaseau codul , bratul il aveau la Buc. dar nu puteau sa il trimita ca le lipsea un cod din calculator , ei, ca sa gaseasca acel cod a durat 2 luni , destepti oameni nu?... abia dupa ca am facut scandal monstru si am zis ca le las masina in usa service-ului incuiata si le blochez tot au adus piesele , masina transporta persoane si expirase si revizia tehnica ca se face mai des la astea de persoane... deci daca se intampla ceva cine raspundea?....Renault Romania ca nu avea un cod?...idioti

--------------------
Renault Megane Coupe - RO 007 EUM 1998 2.0 16v
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
b06fcn
post 6 Aug 2006, 12:28
Post #57

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

...si stau mai bine pe sosea decat nemtoaicele, sunt muuuult mai confortabile etc...si sunt ale noastre... smile.gif

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Havoc
post 7 Aug 2006, 10:11
Post #58

Membru incepator

Stau mult mai bine pe sosea????!Hmm...interesant..

--------------------
Seat Leon 2005
+
cj98czh
post 7 Aug 2006, 10:21
Post #59

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

Si mie imi plac frantuzistele mai mult...dovada ....sunt la al 4-le Renault dar trebuie sa recunosc un mare atu al masinilor germane......in mod sigur nu au atatia greieri in interior ca Renault...in rest eu zic ca ...Renault poate concura cu succes germanele....bineinteles in anumite conditii ca doar nu o sa ne comparam cu Audi, Mercedes, sau BMW

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Mutzunache
post 7 Aug 2006, 18:44
Post #60

Milk my sheep, bitch!

Stiti care este problema, minora intradevar, a masinilor germane?

Tot timpul au becurile arse, semnalizare, stop, faza scurta, pozitie. radmasa.gif
Nu stiu de unde cumpara astia becurile, dar se ard mai repede ca o lumanare.

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
10 Pages < 1 2 3 4 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 14:42
Dacia