Protestele de strada din Romania, Pareri pro si contra
![]() ![]() ![]() |
Protestele de strada din Romania, Pareri pro si contra
horyc |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 19 May 11 From: Gravesend ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Scenic
- TX 6761 XC
1999
|
|||
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Pai si ce facem? Ramanem cu astia de acum pentru ca nu avem pe altii? Sau incercam din nou cu altii care au vazut ca noi am iesit in strada si care se vor gandi de 2 ori inainte sa faca ceva, ca cine stie, poate iesim din nou in strada?
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
horyc |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 19 May 11 From: Gravesend ![]() |
Problema este ca din tot raul sa il alegem pe al mai putin rau, dar care e ala. NU zic sa nu ii schimbam pe acesti dar care sa ii punem?
|
--------------------
Renault
Scenic
- TX 6761 XC
1999
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 23 Jan 2012, 22:46) Ce ziceam că nu vezi imaginea de ansamblu ![]() ![]() Ba le vad foarte bine, dar, atata timp cat majoritatea pun botul la un mic si o bere si la promisiuni electorale, ce pot face? Pariu ca multi dintre cei ce au iesit in strada, daca le ofera Base un mic si o bere contra unui vot, il vor vota? Si atunci, ce folos ca au iesit sa protesteze? Eu macar am stat acasa si n-am riscat sa-mi iau o caramida in cap sau o noapte la sectie. Plus ca sunt o groaza care zic ca PDL e naspa si USL e bun, de parca nu ar fi aceleasi fete palide in spate de 20 de ani incoace. Bine, asta in cazul in care Base ar mai avea dreptul la un mandat. Eu unul la alegeri imi aduc aminte ca am pus stampila pe partidul ala verde. Macar am incercat sa-i aleg pe altii. @horyc: si eu cand lucram la privat in Galati am tras de mi-a iesit pe nas, in fiecare zi auzeam ca e criza si ca ne ducem dracu' (in timp ce firma se extindea), pana intr-o zi in care am avut taria sa-mi pun demisia pe masa si sa-mi iau traista-n bat. La Bucuresti insa e cu totul alta mancare de peste, e aur curat sa nu mai ai patron roman. This post has been edited by Laurentziu83: 23 Jan 2012, 22:42 |
--------------------
.
.
.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
horyc |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 23 Jan 2012, 23:39) La Bucuresti insa e cu totul alta mancare de peste, e aur curat sa nu mai ai patron roman. @Laurentziu83 patronul meu e Canadian, si din cauza guvernului a ajuns aici si mai sta si se chinuie pentru noi cativa care stam cu el la greu ca poate se vor intoarce zilele bune. Daca nu eram noi sa il motivam era plecat mult. Oricum vorba aia omul sfinteste locul. |
--------------------
Renault
Scenic
- TX 6761 XC
1999
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(horyc @ 23 Jan 2012, 23:08) ...daca maine sunt alegeri anticipate pe cine draq alegem ? PSD nu ca ne-au lamurit, PDL nu ca ne-au lamurit, PNL nu ca ne-au lamurit, dar pe cine ? ca Vadim nu intra in discutie iar Diaconescu nu mai zic, deci pe cine ? King Charles ![]() Mihai e oricum rupt de realitate. Apropo...ce se mai aude de 300? Nu am vazut nici un banner pe tema asta...si asta ar fi dupa mine primul pas, inainte de orice anticipate. Nu ca as vedea rostul anticipatelor, mai ales acum, cu privirile atintite spre noi (S&P, Forbes, Ungaria, etc.) |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
pai parca vroiau sa-si dea demisia in masa astia de la usl , adica toti, am vazut ca prin timis au inceput cica sa-si depuna demisiile, eu cred ca am fii incaintati sa si le depuna toti si sa nu mai poata fi angajati inapoi .
ca astia isi dau demisia si se pun la loc cum vor ei. tare le curg ,,balele'' la USL-isiti dupa ciolan, eu nu stiu cine mai are timp sa-i creada ca ei vor face marea cu sarea. eu unu le-as propune ca pentru fiecare partid care candideaza sa-si faca un fel de contract , prin care precizeaza ca renunta la putere daca nu realizeaza in termen de n..luni cea ce si-au propus inainte de alegeri. sa vedem care partid are singe in instalatie. |
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Multi si-au scris simbolic demisiile sau sunt pregatiti sa-si dea demisia
![]() ![]() Mi-e scarba cand ma gandesc ca la urmatoarele alegeri avem de ales intre USL care si ei au saracit tara asta, dar acum se dau mari eroi, si partidul lui Dan Diaconescu sau PRM. Sarim din lac in put de 20 de ani si o sa tot sarim asa in continuare, macar sa aiba si ei pe constiinta faptul ca pot fi schimbati cand calca stramb. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Daca isi da USL demisia o sa fie fix degeaba, se vor organiza alegeri doar pe colegiile din care au castigat ei. Daca nu isi dau demisia si cei de la putere, nu se va schimba nici guvern, nimic. Oricum, absolut penibile declaratiile chiorului. Altceva in afara de comunisti si mineriade chiar nu mai stie?
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Doar ca unul relativ neafectat de masurile "nepopulare" ale guvernarii Basescu, pentru simplul fapt ca nu am avut nici un job ca bugetar (a.k.a. "spaga sa lucrezi la stat"):
1. In contexul situatiei globale, au prevenit masurile de austeritate luate de Basescu o situatie gen Grecia/Spania? 2. Sa fi iesit Geoana presedinte si lasand la o parte furturile care oricum ar fi avut loc, cum ar fi rezolvat acesta problema deficitului bugetar si conditiile impuse de FMI si restul "greilor" care conduc finantele mondiale? 3. Dam bani la toata lumea: bugetari pe o administratie supradimensionata, profesori cu salarii dublate, reducem TVA la 3%, dam pensionarilor cate 2000 EUR/luna, facem tot posibilul sa se simta poporul bine - de unde bani, ca nu producem nici cat sa ne hranim pensionarii ? 4. Schimbam guvernul. Schimbam presedintele. Schimbam tot parlamentul. Ce facem mai apoi, cu aceeasi bani? (adica praful de pe toba, nu sunt destui sa sustina pensiile, salariile bugetarilor, obligatiile catre EU s.a.m.d) 5. Lumea a iesit in strada sa protesteze. OK, corect, sunt nemultumiti de scaderea nivelului de trai. Jos Basescu! Jos Guvernul! Jos toti politicienii! Jos toata lumea! Bun! Si pe urma? Ca il cheama Ponta, Crin, Becali, Vadim sau Diaconescu....aceesi bani la buget, aceleasi obligatii de plata catre EU, aceeasi criza economica, aceeasi mentalitate de "trag cat pot 4 ani"....lamuriti-ma, ca nu inteleg - ce vor de fapt protestatarii? Anarhie? N-am nimic impotriva acestor manifestatii, dimpotriva, chiar ma gandeam ce turma de oi am devenit. Doar ca revendicarile ar trebui sustinute si de solutii, "jos Boc" nu rezolva nimic daca nu spui "pune-l pe Hans". Na ca m-am mai racorit un pic..... |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Schimbarea actualei puteri este obligatorie dintr-un motiv extrem de simplu: Se vor crede indestructibili. Vezi Băse după al doilea mandat. E adevărat, USL sunt praf. Sunt la fel de hoți și incompetenți ca PDL. Doar că o viitoare guvernare USL nu va avea aceleași efecte ca una PDL. Am explicat un rând mai sus de ce. E lesne de văzut acest lucru. Trebuie doar să ai un pic de curaj să ieși din carapacea ta și să vezi dincolo de castronul de terci pe care-l mănânci in fiecare zi.
25 Jan 2012, 00:29: QUOTE(Madriann @ 24 Jan 2012, 23:39) Ce facem mai apoi, cu aceeasi bani? (adica praful de pe toba, nu sunt destui sa sustina pensiile, salariile bugetarilor, obligatiile catre EU s.a.m.d) 3 măsuri trebuie luate în țara asta. DOAR ATÂT: 1. Reduci furturile cu mai bine de 75%. 2. Pui interesul național pe primul loc 3. Promovezi competența. Și gata ![]() This post has been edited by ssilviu: 24 Jan 2012, 23:29 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
horyc |
![]()
|
QUOTE(Madriann @ 24 Jan 2012, 23:39) N-am nimic impotriva acestor manifestatii, dimpotriva, chiar ma gandeam ce turma de oi am devenit. Doar ca revendicarile ar trebui sustinute si de solutii, "jos Boc" nu rezolva nimic daca nu spui "pune-l pe Hans". Na ca m-am mai racorit un pic..... ![]() Solutie: fiecare din acesti parlamentari/guvernanti/etc... sa isi justifice averile, ce nu se poate se confisca de catre stat. Adoptam legile FISC-ului (IRS) de la americani, si intr-un an vom avea bani. Nu exclud nici manelistii si nici tiganii care ne sfideaza cu c-klasse sau cu palatele lor. Ah unde esti tu Antonescu (maresalul) Doamne! |
--------------------
Renault
Scenic
- TX 6761 XC
1999
|
|
dodox |
![]()
|
![]() Liber cugetator Group: Members Posts: 127 Joined: 16 July 07 From: Bucuresti(RO) ![]() |
Uite cum vad eu momentul de de fata:
- balbaieli guvernamentale, incompetenta, se pregatesc de alegeri, totul se face in viteza(legea sanatatii, taxa auto, comasare alegeri, schimbare ministru, etc.) - politicienii din opozitie instiga la revolutie, totul se prabuseste, zici ca e razboi, imi aduce aminte de campania din 2009; istoric vorbind, dupa razboi nu vin perioade prea placute si de asta mi-e cea mai mare teama; un discurs mai putin agresiv, serios, cu idei si solutii mi s-ar parea mult mai potrivit, dar se pare ca nu prea prinde la public sau poate asa sunt construiti ei sa faca politica (se pare ca scad in sondaje, au nevoie de investitori pt campania electorala, vin niste niste termene la dosare, etc.) - televiziunile(nu toate) intretin si ele starea de haos, manipuleaza grosolan(pro sau contra e acelasi lucru) - proteste in toata tara stimulate(organizate) de opozitie menite sa intretina aparenta starea de haos; aici au o problema de autenticitate pt ca sunt in numar prea mic, in prea multe localitati simultan si pancartele sunt prea bine scrise ca sa fie reale; as vrea sa vad 100000 de oameni in Piata Universitatii, ca la Budapesta, ca sa ma pot convinge - suporterii habar n-au pe ce lume traiesc, pauza de iarna nu le face prea bine - oamenii de la tara petrec din ce in ce mai mult la birt - o mare parte din populatie se inflameaza mai mult sau mai putin, intr-o directie sau alta, in loc sa-si vada de agenda zilnica pozitiva(familie, servici, rate, concediu, etc.) - incertitudinea creste, leul si bursa o iau incet incet in jos - mai exista si un context international foarte delicat, dar din pacate nimeni nu-l baga in seama - pe scurt, o perioada foarte trista pt Romania(ca orice an electoral) Parerea mea. |
--------------------
Renault
Megane
- SB-XX-XXX
Sedan Manager 1.5dci 85cp 2007 gri acier
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Madriann @ 24 Jan 2012, 23:39) 2. Sa fi iesit Geoana presedinte si lasand la o parte furturile care oricum ar fi avut loc, cum ar fi rezolvat acesta problema deficitului bugetar si conditiile impuse de FMI si restul "greilor" care conduc finantele mondiale? Pe tine vad ca nu te intereseaza de ce ce n-a rezolvat actuala conducere a tarii, ci cum ar fi rezolvat cei care au pierdut intr-o ipotetica situatie similara. Ce facea Geoana sau altul cu FMI e pura fantezie, FMI a fost adus in Romania de actuala putere. 3. Dam bani la toata lumea: bugetari pe o administratie supradimensionata, profesori cu salarii dublate, reducem TVA la 3%, dam pensionarilor cate 2000 EUR/luna, facem tot posibilul sa se simta poporul bine - de unde bani, ca nu producem nici cat sa ne hranim pensionarii ? De unde sti tu ca nu producem nici ca sa hranim pensionarii? Eu vad tzshpe servicii secrete cu bugete marite de la an la an, vad strazi asfaltate de 2 ori pe an, gondole in padure, vad sali de sport si parcuri la sate etc toate la preturi astronomice. 4. Schimbam guvernul. Schimbam presedintele. Schimbam tot parlamentul. Ce facem mai apoi, cu aceeasi bani? (adica praful de pe toba, nu sunt destui sa sustina pensiile, salariile bugetarilor, obligatiile catre EU s.a.m.d) Ii distribuim altfel si poate producem si mai multi daca facem investitii cu cap. Vad tot felul de segmente de autostrada aproape inutile in timp ce Comarnic-Brasov si Pitesti-Sibiu sunt ultimele segmente pe lista de prioritati. 5. Lumea a iesit in strada sa protesteze. OK, corect, sunt nemultumiti de scaderea nivelului de trai. Jos Basescu! Jos Guvernul! Jos toti politicienii! Jos toata lumea! Bun! Si pe urma? Ca il cheama Ponta, Crin, Becali, Vadim sau Diaconescu....aceesi bani la buget, aceleasi obligatii de plata catre EU, aceeasi criza economica, aceeasi mentalitate de "trag cat pot 4 ani"....lamuriti-ma, ca nu inteleg - ce vor de fapt protestatarii? Anarhie? Protestatarii ies in strada ca sunt nemultumiti, ai zis-o si tu: "OK, corect, sunt nemultumiti de scaderea nivelului de trai" dar pana la sfarsitul frazei ai uitat si nu mai intelegi nimic din ce vor protestatarii. Ei cer demisia si anticipate...nu anarhie. N-am nimic impotriva acestor manifestatii, dimpotriva, chiar ma gandeam ce turma de oi am devenit. Doar ca revendicarile ar trebui sustinute si de solutii, "jos Boc" nu rezolva nimic daca nu spui "pune-l pe Hans". Hotaraste-te, ori protestatarii vor anarhie ori n-ai nimic impotriva lor? Iti repet, ei cer demisia si anticipate, nu e treaba lor sa propuna candidati. Ei o sa aleaga din cei care vor candida. Iar turma de oi sunt cei care incearca sa intoxice si discrediteze(mai mult sau mai putin coerent) miscarile de protest. This post has been edited by papa_mulo: 25 Jan 2012, 13:15 |
--------------------
Renault
Megane Estate
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
Madriann |
![]()
|
Papa_mulo, da-mi totusi un raspuns si la prima intrebare.
QUOTE(papa_mulo @ 25 Jan 2012, 14:12) 2. Ce facea Geoana sau altul cu FMI e pura fantezie, FMI a fost adus in Romania de actuala putere. Corect. Si ar fi fost adus si de Geoana. Sau Crin. Sau Voiculescu. Sau Vadim. Pentru ca in realitate, ei DECID unde si cand intervin. Studiu de caz: Ungaria (Orban) le-a dat flit> Ungaria a fost pusa la zid> Orban se roaga acum de FMI sa ii scoata din rahat.> FMI le da...Flit! Deocamdata, pana isi impun conditiile. Suntem prea mici sa ne contram cu FMI. 3. De unde sti tu ca nu producem nici ca sa hranim pensionarii? Eu vad tzshpe servicii secrete cu bugete marite de la an la an, vad strazi asfaltate de 2 ori pe an, gondole in padure, vad sali de sport si parcuri la sate etc toate la preturi astronomice. Eu stiu ca deficitul bugetar e verificat si de FMI si ca in prezent, suntem pe muchie de cutit. Ce ai enumerat tu (parcuri, sosele, etc) sunt firimituri comparativ cu plata pensiilor, a importurilor, armatei, politiei, etc.. Considerand ca exporturile au scazut dramatic (nu numai la noi) si ca leul se va deprecia curand in raport cu EURO, pun la bataie o sticla de whiskey ca in Iunie-Iulie, prognoza se va schimba de la 0.ceva crestere economica in -1.ceva recesiune. Si atunci sa te tii ![]() Ca si tine, vad si eu un potential in optimizarea costurilor bugetare, dar incepand cu reducerea parlamentarilor la 300. Sau chiar 200, ca tot e criza ![]() Dar schimbarea conducerii acum, cand trebuie sa aratam ca suntem elevi cuminti in fata crizei si ca nu vom intra in deficit e sinucidere. 4. Ii distribuim altfel si poate producem si mai multi daca facem investitii cu cap. Vad tot felul de segmente de autostrada aproape inutile in timp ce Comarnic-Brasov si Pitesti-Sibiu sunt ultimele segmente pe lista de prioritati. Din cate stiu, in urmatorii 4-5 ani, trebuie sa returnam vreo 14 mld, planul fiind de 3-4 mld de la buget si 11mld din rezerva BNR. Cam cat crezi ca ajuta "investitiile facute cu cap" pe tronsoanele in executie? Cateva zeci de milioane? Maruntisuri... 5. Protestatarii ies in strada ca sunt nemultumiti, ai zis-o si tu: "OK, corect, sunt nemultumiti de scaderea nivelului de trai" dar pana la sfarsitul frazei ai uitat si nu mai intelegi nimic din ce vor protestatarii. Ei cer anticipate. Nu am uitat papa-mulo, probabil nu m-am exprimat foarte clar. Mi se pare OK ca au iesit in strada, dar cred ca protestatarii nu stiu ce vor (bine, in afara de Jos Basescu, Jos guvernul, jos Boc). Nu am vazut nici o pancarta cu "Sus...", "Taiati de la armata si dati la pensionari", "Taiati de la turism si dati la sanatate", "Vrem publicarea contractelor pe bani publici", "Vrem votata in regim de urgenta legea pentru controlul averilor", etc. Cu ceva proteste de strada, s-ar putea sa mearga ![]() Nivelul lor de trai nu se va schimba prin inlocuirea actualilor cu de-alde Ponta, Crin & co. decat intr-o directie...mai prost pentru clasa mica si mijlocie. Oricum, la cat de avizi de putere sunt Crin si Ponta, ii vad in stare sa ceara anticipate cu o luna inainte de cele normale ![]() 6. Hotaraste-te, ori protestatarii vor anarhie ori n-ai nimic impotriva lor? Iti repet, ei cer demisia si anticipate, nu e treaba lor sa propuna candidati. Nu am nimic impotriva protestelor, era timpul de-acuma. Sunt impotriva protestelor care cer "decapitarea" conducerii in timp de criza, o tranzitie absolut ne-necesara care ne va infunda si mai bine in datorii. Poate anarhie e un cuvant prea puternic dar impresia facuta de protestatari e ca ei vor doar capul lui Motoc....restul nu-i intereseaza. Ei o sa aleaga din cei care vor candida. (frumoasa iluzie) Cheers Papa-mulo! ![]() This post has been edited by Madriann: 25 Jan 2012, 14:05 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
ssilviu |
![]()
|
Iti răspund eu:
QUOTE(Madriann @ 24 Jan 2012, 23:39) 1. In contexul situatiei globale, au prevenit masurile de austeritate luate de Basescu o situatie gen Grecia/Spania? Nu, nu au prevenit o situație gen Grecia, ci ne-au apropiat și mai mult de una. O tăiere a costurilor fără o creștere a eficienței nu face decât să ducă la o scăderea și mai mare a veniturilor. Simplu. Ba mai mult, s-au imprumutat și au băgat banii împrumutați pe alte cheltuieli, de o o eficiență mizerabilă. Mai pe scurt: banii cheltuiți din împrumuturi nu vor produce alți bani la rândul lor. Deci dezastru. În viitor. Pentru că acum doar se amână cu aceste imprumuturi continue. This post has been edited by ssilviu: 25 Jan 2012, 14:20 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
papa_mulo |
![]()
|
QUOTE(Madriann @ 24 Jan 2012, 23:39) 1. In contexul situatiei globale, au prevenit masurile de austeritate luate de Basescu o situatie gen Grecia/Spania? Si care e situatia in Grecia si Spania? Poate imi explici si mie...in Spania n-am fost dar in Grecia n-am vazut nici un om care sa-mi starneasca mila. Vrei sa insinuezi ca la noi situatia e mai roz decat in respectivele tari? Ca sa iti raspund strict la intrebare, Base nu a prevenit nimic, a adancit. |
--------------------
Renault
Megane Estate
|
Madriann |
![]()
|
La nivel global, da, cred ca stam mai bine. Nu cred ca a adancit-o, altfel eram deja acolo.
Si mai cred ca daca vom ajunge in situatia lor, nu o se ne stearga nimeni 100 mld datorii sau sa ne crediteze cu alte sute de mld, doar-doar n-o pica Euro. Atunci va fi cu adevarat o situatie albastra, @Silviu : Banii au mers in majoritate la pensii, salarii si obligatii de plata internationale. Asta a fost rostul imprumuturilor, nu investitii si alti cai verzi pe pereti. Nu o faceau, incepea distractia: stop salarii, stop pensii, stop servicii. Consumam mai mult decat producem, ce e atat de greu de inteles? Stimularea consumului (prajiturica preferatului tau Crin) e o gogorita, cum sa consumi mai mult daca nu ai din ce sa sustii consumul? Produci 1000, consumi 1500 care investiti in productie iti mareste productia la 1500, apoi ai de unde sa consumi 2000 s.a.m.d. a fost filosofia ultimelor decenii. Doar ca jocul asta piramidal a ajuns acum la apogeu, unde trebuie sa consumi cat produci, daca nu mai putin, sa ai si crestere. In fine...idei crete de campanie electorala. 'Om trai si 'om vedea dupa alegeri. This post has been edited by Madriann: 25 Jan 2012, 16:05 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(Madriann @ 25 Jan 2012, 17:03) @Silviu : Banii au mers in majoritate la pensii, salarii si obligatii de plata internationale. Asta a fost rostul imprumuturilor, nu investitii si alti cai verzi pe pereti. Cum se face că, datoria țării s-a triplat in doar 3 ani? E simplu. Dintr-o dată am produs mult mai puțin decât consumam. De ce? Păi e simplu. Impozit forfetar, creștere de taxe (atenție, o creștere de taxe nu inseamnă automat mai mulți bani la buget, ci din contră, mai ales la noi. Avem cea mai slabă colectare bugetară din UE), arierate ale statului, creștere de cheltuieli cu servicii secrete, investiții din ce in ce mai proaste, furturi tot mai mari. Și toate pierderile astea, trebuia să le acopere cu ceva. Cu un imprumut. Dacă în 2009 inghețai doar salariile și pensiile pentru doi ani de zile și veneai cu măsuri de stimulare a economiei (ajutoare pentru imm-uri, facilități de creditare (pentru că statul imprumutându-se la bănci, acestea nu au mai avut niciun interesez să crediteze economia reală), măsuri de încurajare pentru imm-uri (30% din investiții de exemplu obligatorii pentru IMM-uri, facilități la inființare, scutiri de taxe, agenție pentru internaționalizarea, ce să mai, trebuia o adevărată strategie pentru imm-uri. Există una făcută din bani europeni, dar nu este implementată) atragere de investitori, investiții în care să nu se fure așa de mult și prioritizate în funcție de impactul lor. Nu cine știe ce drăcii de pârtii la cuca măcăii) acum nu avea m nevoie de niciun FMI. Ai zis foarte bine. Consumăm mai mult decât producem. Guvernul a acționat doar asupra consumului. Pentru că a redus veniturile. Doar că, în acest condiții, scade și ce producem. Ba mai mult, scade mai mult decât consumul. Și se adâncește diferența. De aceea guvernul trebuia să acționeze și asupra a ceea ce producem. Pentru a reduce din scădere. Dar nu a făcut nimic bun in această privință. Din contră. De altfel, eu sunt convins, că dacă nu am fi avut guvern în ultmii 3 ani, ne-ar fi fost mai bine. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Madriann |
![]()
|
Stai ca e ceva interesant pe ProTv. Sa vedem...
![]() LE: Romani, ni se pregateste ceva ![]() "Va trebui sa creem locuri de munca, mai ales prin redeschiderea vechilor exploatari miniere". This post has been edited by Madriann: 25 Jan 2012, 18:40 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
ssilviu |
![]()
|
Apropo de discursul lui Băse. Ca să aveți cu ce să comparați:
http://www.nytimes.com/2012/01/25/us/polit...cript.html?_r=2 Discursul lui Obama. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Dormiti linistiti, partidul vegheaza!
... cam asta a fost discursul! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Madriann |
![]()
|
Depinde...eu ii acord prezumtia de nevinovatie
![]() Am ascultat discursul, a spus chestii reale, daca fac abstractie de perioada 2009 -2012, as putea sa spun "Da dom'le, e corect ce spune", sunt mai importante iesirea Romaniei din recesiune decat taierea salariilor si reducerile de personal de la stat...paguba-n ciuperci, si asa tot aparatul de stat e plin de pile (cu mici exceptii, educatie, poate sanatate). Si-a recunoscut greselile, a explicat in linii mari ca "interesul comun" e peste "interesul unei anumite categorii". Acum, cu "ce se intampla in continuare" si "stiu ce e de facut"...revizuirea constitutiei, 300 de la Termopile...a cam bramburit-o, ma asteptam sa ceara sprijinul populatiei, dar el tot de Opozitie s-a luat. Mie mi se pare ca acum e momentul - reiau chestiile scrise anterior, de ce naiba nu sunt pancarte pe tema : - reducerea parlamentarilor; - taierea indemnizatiilor/beneficiilor parlamentarilor cu 50% - puterea exemplului; - legea controlului averilor - tot ce depaseste 20k EUR cash, 100k EUR in active; - executarea silita a marilor datornici (pe mine m-a f... la icre si aproape m-a executat pentru ~ 10k EUR...am strans din dinti si am platit, acum inchid firma si PFA-ul); - indexarea salariului minim/punctului de pensie pe criteriile de crestere economica (suntem pe plus, fain, pai sa vedem si noi in farfurie asta ![]() - sa reorganizeze FISC-ul pe platforma online, poate dispar capusele alea cu textul "imi dai ori iti dau?"; Asta trebuie cerut acum, cand toate jigodiile se gudura sa obtina sprijinul protestatarilor, nu capul lui Base sau Boc...e prea tarziu si complet nefolositor. |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
horyc |
![]()
|
QUOTE(Madriann @ 25 Jan 2012, 21:11) Mie mi se pare ca acum e momentul - reiau chestiile scrise anterior, de ce naiba nu sunt pancarte pe tema : - reducerea parlamentarilor; - taierea indemnizatiilor/beneficiilor parlamentarilor cu 50% - puterea exemplului; - legea controlului averilor - tot ce depaseste 20k EUR cash, 100k EUR in active; - executarea silita a marilor datornici (pe mine m-a f... la icre si aproape m-a executat pentru ~ 10k EUR...am strans din dinti si am platit, acum inchid firma si PFA-ul); Chair daca vor fi pancarde cu aceste cereri, poate doar copii nostri vor prinde aplicarea acestor legi. |
--------------------
Renault
Scenic
- TX 6761 XC
1999
|
|
papa_mulo |
![]()
|
@Madriann: inceteaza, e rusinos ce faci...daca tu ai un avantaj din situatia actuala macar mergi pe burta de jena. Nu ne mai explica ce mare conducator e base...si ce jigodii sunt cei din opozitie.
This post has been edited by papa_mulo: 26 Jan 2012, 10:50 |
--------------------
Renault
Megane Estate
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Da, dormiti linistiti, Partidul (na)vegheaza!
Stie sefu' unde ne duce! Acum, daca vor ajunge numai oasele, asta este ... pierderi colaterale! @Madriann: Daca exista vointa, pana acum se faceau toate astea! La ce ne ajuta ca stie sefu' de greutatile noastre (ma rog, vorbesc la modul general) daca ne da picioare in gura. Pana acum a fost relativ buna vremea. Sa vezi facturi de incalzire acusica si mai vorbim! Eu nu stiu cu ce te ocupi tu insa clientelismul politic a atins asemenea cote si exista o asemenea increngatura de interese incat daca mai raman multa vreme la putere portocalii, vom munci pe plantatii in curand - in primul rand "oamenii de valoare" pe care ii clama Base aseara. Prin Arad si-au facut fief cu pocaitii (electorat) si cu reteaua Arad-Pecica-Nadlac (vama , finante, trafic - pe scurt, prada), basca "tunurile" imobiliare (autostrada, investitii, dezvoltari, toate bine "orientate"). Cine le sta impotriva este pierdut! Toate astea se simt in buzunarele populatiei! Direct si fara menajamente! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
papa_mulo |
![]()
|
QUOTE(adi_ar @ 26 Jan 2012, 12:10) Eu nu stiu cu ce te ocupi tu insa clientelismul politic a atins asemenea cote si exista o asemenea increngatura de interese incat ... Cota e de 7-10% in functie de cine face sondajul. Cam atat are actuala putere in sondaje si e evident ca foarte putini sunt realmente prosti sa le acorde inca credit astora in mod dezinteresat. Cele 7-10 procente sunt formate din oameni implicati in diverse feluri si la diverse cote in jaful national. De la cei implicati direct pana la familiile lor si angajati... This post has been edited by papa_mulo: 26 Jan 2012, 11:20 |
--------------------
Renault
Megane Estate
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 14:52 |