Protestele de strada din Romania, Pareri pro si contra
![]() ![]() ![]() |
Protestele de strada din Romania, Pareri pro si contra
A l e x |
![]()
|
||
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|||
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
QUOTE(Synyster @ 7 Feb 2012, 12:08) O mare parte din populatia romaniei nu a perceput inca ca un trai mai bun insemna mai multa munca. Statul social este muribund si oricine ar veni acum la conducere nu va putea face mai nimic in a-l salva. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Pai mie nu mi s-a parut ca a cerut cineva pomana. Dar e cam greu cu munca atunci cand statul face tot posibilul sa puna bete in roate privatilor cu taxe peste taxe, controale si multa birocratie. Asta bineinteles daca nu fac parte din cercul puterii. Multe firme au dat faliment din cauza ca nu si-au recuperat TVA de la stat, din cauza impozitului forfetar si a altor masuri luate de administratie. In afara de asta, cate investitii straine se mai fac la noi? Chiar Basescu a zis ca nu ne mai putem baza pe ele. Atunci cum sa iasa tara din criza, si unde sa munceasca populatia? Eu sunt de acord ca statul social nu e o idee, dar nu poti sa faci un extremism de dreapta in conditiile in care peste 60% din populatie e saraca lipita, in conditiile in care mare parte din pamantul arabil e ori parloaga, ori cumparat de straini, in conditiile in care nu sunt sprijinite IMM-urile care ar putea fi relansarea tarii. Asta ca sa nu mai pomenesc de risipa imensa si furturile incredibile din banii publici. Cine a aruncat un ochi pe SEAP poate sa vada clar contracte date cu dedicatie in toate domeniile, de la pansamente pana la sosele. Industrie serioasa nu mai avem, dam la gioale si micilor firme, agricultura nu avem, taxe si impozite garla si se fura ca in codru...Nu vad un progres din treaba asta. Nici americanii, cu toata lipsa lor de protectie sociala, nu mai merg in aceeasi directie, ne-am gasit noi sa reinventam conceptul de capitalism.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(ncristi @ 7 Feb 2012, 15:26) O mare parte din populatia romaniei nu a perceput inca ca un trai mai bun insemna mai multa munca. Statul social este muribund si oricine ar veni acum la conducere nu va putea face mai nimic in a-l salva. De acord cu sintagma, dar luata ca atare: "un trai mai bun inseamana mai multa munca". Asta insa e valabila intr-un sistem care functioneaza...macar la minim. Acum ceva timp presedindele acuza oamenii ca-s puturosi (apropo de manipulari ![]() Stimabile, du-te dumneata la tara si spune-i asta omului care incearca sa faca ceva dar i se fura an de an o parte sau toata productia, iar politia e mana in mana cu hotii. Nu se explica altfel de ce politaiul il indeamna pe om sa plateasca expert evaluator care sa constate si sa evalueze paguba (el fiind in drept si in atributii sa o faca) doar daca incearca sa-l descurajeze pe om. Te duci si ii arati bunurile furate in curtea tiganului si zice ca nu are ce face. Desi pare un aspect minor, nu e, pentru ca, conjugat cu coruptia din vami, mafia din domeniul agricol care impune preturile, importurile de alimente netaxate..toate astea fac ca oamenii sa nu mai munceasca pamantul. Eu cu proprii ochi am vazut dupa 90 cum oamenii trageau prasitoarea prin porumb ca nu aveau cai asa ca nu imi vorbi de lenea romanului. Cum muncesc prin strainatate atunci cand si castiga, ar munci si aici..ca nu de distractie si de prea multe oportunitati in tara au plecat cu milioanele. De ce bulgarii (cu mentalitati si metehne asemanatoare cu ale noastre) isi lucreaza tot pamantul si obtin venituri frumusele din asta in conditiile in care calitatea solului e destul de departe de ceea ce avem noi? Fa o tura prin Bulgaria daca nu crezi. Asta e doar un exemplu...si ma refer la agricultura pentru ca ar fi trebuit ca tara asta sa fie prospera chiar daca ne bazam numai pe asta. Cat priveste prostia cu statul social (alta manipulare menita sa justifice niste legi strambe). Ce stat social e asta de acum in care eu platesc si pansamentele si vata cand ma internez? Ce stat social e ala in care din cas se aduna la buget o suma pentru sanatate dar numai un sfert se intoarce in sistem...dupa care manipulam idiotii ca nu sunt bani ![]() ![]() Ar trebui sa stii ca statul social a fost inventat de Bismarck. Din cauza sistemului financiar bancar am intrat in criza...ne imprumutam ca sa sustinem acest sistem si apoi baietii destepti vin si spun ca statul social trebuie sa dispara...adica tot aia care platesc sa sufere. Mergi pe strada si vezi ca ghiseele de banca sunt mai numeroase decat aprozarele. Ar trebui ca asta sa iti ridice semne de intrebare...nu mai vorbesc de profiturile uriase pe care le fac astia. Ia vezi ce reguli in domeniu a impus statul turc de ex si sa te intrebi de ce nu au problemele pe care le au altii. Sigur, populatia imbatraneste dar cine e de vina pentru lipsa politicilor sociale? Cine e de vina pentru ca 2 mil de oameni, in majoritate tineri si apti de munca lucreaza si cotizeaza la altii? This post has been edited by Dan73: 7 Feb 2012, 18:43 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Foarte bine spus. Dar te aștepți ca cei cărora te adresezi și să înțeleagă ceva?
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
ncristi |
![]()
|
QUOTE(Dan73 @ 7 Feb 2012, 15:10) Stimabile, du-te dumneata la tara si spune-i asta omului care incearca sa faca ceva dar i se fura an de an o parte sau toata productia, iar politia e mana in mana cu hotii. Locuiesc o mare parte din timp la tara, am copilarit la tara si ce spuneti dvs in acest fraza este un caz particular. La tara au mai rams foarte putini oameni care inceraca sa faca ceva. Cunosc extrem de bine viata de la tara ... nu ati nimerit-o absolut deloc ... luati un caz (sau probabil mai multe) si-l ridicati la rang de regula generala. Ca exista coruptie? exita si in romania este inca la un nivel ridicat. Revenind la statul social sau la statul social romanesc - este acel stat care-si plateste revolutioanrii din orasele in care nu s-a tras nici macar un glont , statul care da pensii anapoda statul care gestioneaza total aiurea banul public , in care 3 sferturi din popultia unui sat (ca vb de viata la tara) este pensionata pe caz de boala, care tine mamele acasa 2 ani (chiar daca sunt profund afectat de aceasta masura recunosc ca era unica in europa si probabil in lume). Statul social este statul pomanagiu in care un nr de oameni care produc efectiv tin in carca un nr mai mare de oamni care nu numai ca produc nimic ci trebuie sa li se dea. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Ncristi, statul social nu e ce ai descris tu mai sus. Daca o groaza de oameni au fraudat institutiile, iar institutiile sunt prost organizate si nu verificau daca aia erau bolnavi/revolutionari/caz social nu inseamna ca statul social e un pomanagiu. La noi s-a ajuns acuma sa se taie ajutoarele din cauza ca multi au bagat mana pana la cot si acum nu mai sunt ajutati nici cei care au nevoie, iar statul nostru nu a facut nimic sa recupereze banii de la cei care au fraudat, ci doar i-a taxat pe cei cinstiti. Mai rau, a bagat foarte multi oameni in somaj acum pe trebuie sa ii tina fara sa produca nimic timp de un an.
Vreau sa spun ca una e stat social si alta este un stat social prost organizat cum este cazul la noi. Cunosc si eu destui oameni care n-au nevoie de ajutoare sociale si le iau cu lacomie, iar cand ii intreb "de ce?" au o expresie de genul "de ce nu? ce se poate intampla?" This post has been edited by spy_oh_joy1389: 8 Feb 2012, 08:58 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
ncristi |
![]()
|
Statul social este supus degradarii. Totul se intampal din cauza coruptiei. Comunismul de ce s-a dus dracu? El pe hartie arta fantastic. Marea lui slabiciune a fost tocmai ca nu a intuit slabiciunile oamnilor.
De ex. toata lumea stie ca o pensionare pe caz de boala in ro. avea un anume pret- in bani adica. Sti oameni care au procedat asa. "Dai si scapi" - asa functiona, sau inca functioneaza. This post has been edited by ncristi: 8 Feb 2012, 09:02 |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
foarte bine a punctat dan73 cu bancile, numai in timisoara BRD ul are vreo 40 si ceva de sucursale, dati-va seama ce inseamna asta, nu mai vorbesc si de restul, adevarat -i ca unde unde au fost spatii alimentare inainte de 90 acuma sunt sucursale de banca si asta in oricare zona a orasului.
in legatura cu agricultura, in spania cultiva aia si in desert , la noi nu-s in stare sa cultive la campie 8 Feb 2012, 11:37: si asta tot din cauza statului, in spania ii ajuta statul sa cumpere utilaje, au motorina subventionata care nu poate fi folosita la masini, daca te prind aia cu motorina subventionata in masina ai incurcat-o rau de tot si multe altele si plus de asta isi permit sa plateasca un muncitor agricol cu 800 -1000 euro luna, This post has been edited by adytym: 8 Feb 2012, 11:37 |
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Lasa ca au fost si la noi ajutoare sa cumpere motosape sau alte lucruri si le cumparau cu subventie dupa care le vindeau la pret intreg...
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(ncristi @ 8 Feb 2012, 09:50) Locuiesc o mare parte din timp la tara, am copilarit la tara si ce spuneti dvs in acest fraza este un caz particular. La tara au mai rams foarte putini oameni care inceraca sa faca ceva. Cunosc extrem de bine viata de la tara ... nu ati nimerit-o absolut deloc ... luati un caz (sau probabil mai multe) si-l ridicati la rang de regula generala. Ca exista coruptie? exita si in romania este inca la un nivel ridicat. Revenind la statul social sau la statul social romanesc - este acel stat care-si plateste revolutioanrii din orasele in care nu s-a tras nici macar un glont , statul care da pensii anapoda statul care gestioneaza total aiurea banul public , in care 3 sferturi din popultia unui sat (ca vb de viata la tara) este pensionata pe caz de boala, care tine mamele acasa 2 ani (chiar daca sunt profund afectat de aceasta masura recunosc ca era unica in europa si probabil in lume). Statul social este statul pomanagiu in care un nr de oameni care produc efectiv tin in carca un nr mai mare de oamni care nu numai ca produc nimic ci trebuie sa li se dea. QUOTE(ncristi @ 8 Feb 2012, 10:01) Statul social este supus degradarii. Totul se intampal din cauza coruptiei. Comunismul de ce s-a dus dracu? El pe hartie arta fantastic. Marea lui slabiciune a fost tocmai ca nu a intuit slabiciunile oamnilor. De ex. toata lumea stie ca o pensionare pe caz de boala in ro. avea un anume pret- in bani adica. Sti oameni care au procedat asa. "Dai si scapi" - asa functiona, sau inca functioneaza. Nu iau nici un caz particular. Cum naiba sa traiesti la tara...mai ales daca e in zona de sud a tarii..si sa nu vezi ca hotia e un fenomen??!! ![]() Incearca tu sa iti faci o pastravarie de ex si vezi ce preturi obtii pe peste din cauza intelegerilor intre lanturile de hipermarcheturi la care statul asta mafiot inchide ochii. In conditiile astea cui sa vinzi ceva ce produci tu daca astia au lasat sa se faca hipermarcheturi in buricul targului iar bacaniile au disparut cu totul pt ca nu pot concura cu aia? Asta nu se reflecta si asupra producatorilor agricoli descurajandu-i? Cum ti-am zis, in loc de bacanii avem ghisee de banca si asta spune multe. In loc de profituri de bun simt distribuite la mai multi mici comercianti avem profituri uriase doar la cativa smecheri care profita de un stat dincolo de orice imaginatie de slab si corupt. Repet: hotia (care nu se poate nega) conjugata cu mafia din agricultura si din vami fac ca oamenii sa nu isi munceasca pamantul asa cum bulgarii o fac de ex...Singura diferenta e ca acolo aia chiar au luat taurul de coarne. Acum 10 ani era jale si la ei. Si intre timp nu s-a schimbat populatia ![]() La tara au ramas putini oameni care sa faca ceva pt ca multi din cei apti si dornici de munca au plecat...De ce au plecat, te intreb? Incearca sa pui cap la cap tot ceea ce am spus si nu minimaliza coruptia ca ea poate fi capitala. Cazi in manipularea jigodiilor astora. Confunzi conceptul de stat social cu coruptia care a condus la acordarea unor venituri fara drept. Si retine, la foarte multe dintre astea autoritatile au inchis ochii ca forma de mita electorala. Nu spun ca nu sunt multi care au venituri fara sa aiba drept dar tot coruptia e de vina si tot statul impotent in care lucrurile au scapat de sub control.. Statul nu e impotent pt ca e social, ci pt ca e dominat de oameni corupti, incompetenti, promovati pe criteriul ala "e de-al nostru", e plin de insi care se trag unii pe altii si se acopera....intr-un cuvant de "baietii destepti" Sub motivul asta nu e drept sa tai la cei care sunt indreptatiti sa ia. Drepturile revolutionarilor, cu sau fara ghilimele, reperezinta o proportie infima, neglijabila din buget. Au reevaluat astia ajutoarele si pensiile pe caz de boala. Stii ce economii au facut, sau la cati li s-au taiat? Ne plangem ca nu are cine munci, ca populatia imbatraneste si in acelasi timp ni se pare mult 2 ani pt cresterea copilului. ![]() Nu conceptul de stat social a produs dezastrul. Eu cred ca mai degraba o mare parte din vina pt criza asta o are sistemul financiar-bancar (ti-am dat exemplul Turciei). Tocmai ca au speculat, pt ca li s-a permis, exact slabiciunile oamenilor, tentatia spre un consum irational. Nu e posibil sa dai credite pe 30-40 de ani sau care sa fie mostenite de urmasi. Foarte multi oameni au facut credite sa cumpere niste cocioabe in blocuri comuniste care depasisera suta de mii de euro. Acum platesc rate grele si si-au redus consumul, evident. Cine a permis mafiei imobiliare sa duca preturile unde le-a dus. Cine a permis bancilor sa isi faca de cap? Asta e...eu cred ca nu statul social e prima problema...asta e o manipulare a baietilor destepti care vor sa isi conserve profiturile uriase pe seama naivitatii noastre. Sunt multe conjuncturi nefavorabile in lume.... resurse consumate aberant si risipite, explozia demografica uriasa, imbatranirea populatiei in state dezvoltate..dar asta e o alta discutie. This post has been edited by Dan73: 8 Feb 2012, 14:55 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(Dan73 @ 8 Feb 2012, 13:01) Nu iau nici un caz particular. Cum naiba sa traiesti la tara...mai ales daca e in zona de sud a tarii..si sa nu vezi ca hotia e un fenomen??!! ![]() E delicios mă. Este fix ca cei pe care-i pupă-n fund. Domle, cum, e totul lapte și miere în țară. Un tupeu fantastic. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Mai e ceva activitate prin Piata Universitatii?
![]() Nu imi dati link-uri video, ca nu le pot accesa acum. LE: Din intamplare, am gasit un link pe FB care mergea...trist si dezolant ![]() Mi-as fi dorit sa ma insel: QUOTE(Madriann @ 26 Jan 2012, 16:55) Dar daca tot ce vrea populatia e "Jos X, Y sau Z", apai ma tem ca asta o sa fie tot ce o sa primiti. Mai e cineva care crede ca remanierea si prognozatele mariri de 5% "daca situatia o permite si se gasesc fondurile respective" au fost obtinute sub presiunea strazii? .... Si ca tocmai ati pierdut o sansa (cu protestele astea) sa cereti lucruri concrete si realizabile in timp scurt. Dar vad ca voi inca mai aveti incredere in politicieni, so..."best of luck!". ![]() ![]() This post has been edited by Madriann: 9 Feb 2012, 09:27 Attached thumbnail(s) Acum_5_min.JPG ( Size: 63.22k ) Number of downloads: 96 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Ca tot e sezon de prosteste. Am citit eu pe undeva ca sambata se aduna lumea pentru cenzuratul ala de ACTA. Se baga cineva?
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
BioHazarD |
![]()
|
![]() Gold member Group: Members Posts: 1.408 Joined: 9 May 07 ![]() |
Eu probabil o sa merg impreuna cu cativa prieteni.
|
--------------------
Renault
ex-Clio Symbol 1.5 dci
2008 Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023 |
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.564 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Incerc sa dau si io o fuga.
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
Madriann |
![]()
|
Ma uit pe tabel si vad Bucuresti cu ~30.000 de participanti
![]() This post has been edited by Madriann: 10 Feb 2012, 21:58 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 00:41 |