Protestele de strada din Romania, Pareri pro si contra
![]() ![]() ![]() |
Protestele de strada din Romania, Pareri pro si contra
Tamango |
![]()
|
||
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|||
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Macione |
![]()
|
Membru cu RS Group: Members Posts: 820 Joined: 17 June 09 From: Bucuresti ![]() |
Eu prefer sa protestez la sectiile de votare (punand stampila pe altceva) si la benzinarii, lasand masina in parcare cand n-am nevoie de ea.
Degeaba te duci sa urli in centru daca la alegeri pui stampila tot pe aceiasi. Si, da, traiesc bine, nu pot sa neg acest lucru. Muncesc, sunt platit bine pentru ceea ce fac, am sanse de avansare, timpul liber mi-l petrec asa cum imi place. Toate astea pentru ca nu m-am dus sa protestez sa astept sa mi se dea, ci m-am suit in tren cu rucsacul in spate cautand la mai bine. Si am gasit. F adevarat. |
--------------------
Nissan
Renault CLIO/RS
- B 169 RRS
Nissan Xtrail Tekna 2015 , Juke Nismo RS 2016
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Ce proteste? LOL NICI MACAR 1% din populatie nu e la acest protest. De aici ce sa intelegem? ca unii sunt curajosi si altii lasi? sau ca e un rahat de joc politic in care sunt platiti niste boschetari, apoi niste amarati sa faca un protest impotriva celui aflat la putere, din urma carora vor sa castige mortii care stau acasa in fotolii de piele si-si freaca mainile rostind ' da doamne sa pice asta , sa vin eu, sa mai dublez averea inca o data, ca nu mi-a ajuns cat am furat pana la Base'.
IMI PARE RAU, de acei cativa oamani care cred ca e un protest serios, si se alatura, sperand la mai bine si care intr-un final si-o iau pe spinare si aiurea de la un jandarm in care as baga cutitul fara sa ma gandesc la consecinte. SUNT DE ACORD sa bata huliganii, dar nu-s de acord ca toti oamenii sa fie tratati ca huligani. Se crede ca suntem oameni, ca suntem creativi si ca suntem in 2012. Acum un protest ar trebui sa arate altfel. Spre exemplu, sa nu mai cumparam combustibil, facem greva si ne luam biciclete, sa nu le mai platim taxele si impozitele, sa mergem la VOT si sa scriem MU3 pe foaie etc E NEVOIE DE O SCHIMBARE, dar in primul rand din partea noastra, si nu a lor, a celor de sus. INDIFERENT CINE ERA LA PUTERE, LA FEL SE INTAMPLA, LA FEL DE BINE O DUCEAM. TREBUIE DARAMAT TOT SISTEMUL, reconstruit, ceea ce nu se va intampla decat cu o bomba amplasata sub fundul lor. LUMEA s-a manelizat,otvizat,cancanizat si va fi si mai rau de acum incolo. Nu ramane decat noi, astia cu creierul neatins de aceste curente, sa fim egoisti si sa ne gandim cum sa facem ca noua sa ne fie cat mai bine (suna rau dar asta e adevarul, teoretic ar trebui toti sa facem ceva sa ne fie bine tuturor, dar practic intervine natura si prin instinctul de supravietuire ne vedem stric de "oile noastre"). PROTEST FACI CU TOATA LUMEA, nu cu nici 1%, si unul pasnic prin metodele expuse mai sus! This post has been edited by eugenTL: 22 Jan 2012, 00:58 |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Sunt de acord cu protestatarii, au de ce sa fie nemultumiti dar nu sunt sigur ca ei cer ce trebuie si sigur nu o faccum trebuie.
La noi apare umorul si caterinca chiar si in momentul in care jandarmii pun parul pe oameni...sunt sigur ca la Bobalna tot asa veneau taranii nemultumiti, cu rime deocheate si carau un sicriu cu un tacanit care mai flutura din maini din cand in cand! Asa ceva nu poti sa iei in serios, amenintarea nu se face nici cu bolovani dar nici cu mascarici! |
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Macione @ 22 Jan 2012, 00:48) Eu prefer sa protestez la sectiile de votare (punand stampila pe altceva) si la benzinarii, lasand masina in parcare cand n-am nevoie de ea. Degeaba te duci sa urli in centru daca la alegeri pui stampila tot pe aceiasi. Si, da, traiesc bine, nu pot sa neg acest lucru. Muncesc, sunt platit bine pentru ceea ce fac, am sanse de avansare, timpul liber mi-l petrec asa cum imi place. Toate astea pentru ca nu m-am dus sa protestez sa astept sa mi se dea, ci m-am suit in tren cu rucsacul in spate cautand la mai bine. Si am gasit. F adevarat. Atitudine de sclav pe plantatie cu pretentii de om destept. Scuza-ma ca ti-o zic, dar pe langa prostii care voteaza pt o plasa cu orez si malai si datorita atitudinii de suficienta si pasivitate a astora mai cu pretentii am ajuns in halul asta...ultimii din Europa la bune si primii la rele. La o adica te pisi pe jobul ala al tau bine platit daca traiesti intr-o tara in care: -nu are cine sa te opereze daca intr-o zi te paraseste norocul si trebuie sa mergi afara unde platesti zeci de mii de Euro; -nu are cine sa te judece corect daca esti implicat intr-un proces; -nu are cine sa te apere daca i se pune pata pe tine unui clan mafiot; -trebuie sa iti intretii parintii la batranete pentru ca desi au muncit toata viata au pensii de doi lei; -desi castigi niste bani care te multumesc se platesc o mie de taxe pe orice si in fapt castigi de 2-3 ori mai putini decat ai castiga daca ai trai intr-o Romanie normala; Protestatarii aia care zici tu ca astepta sa li se dea...protesteaza pentru drepturile lor amice...si pentru ale tale in acelasi timp. |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Corect!!!
Tot poporul Romaniei este nemultumit de cei care ne guverneaza sau ne-au guvernat. Sunt multe nemultumirile poporului: tinerii nu au locuri de munca, oameni in varsta au fost dati afara de la serviciu in urma disponibilizarilor si nu isi mai gasesc locuri de munca, au taiat din salarii, din pensii dar la salariile lor nu au umblat si in fiecare luna se mai scumpeste cate ceva. Au obligat pensionarii care au pensii mai mari de 740 lei sa plateasca CAS, cu toate ca au platit CAS pana la pensie, iar din acest an daca te duci la medicul de familie platesti consultatia, trimiterile la alti medici si tot ce este nevoie ca sa incerci sa te faci bine. De unde atatia bani? Copiii de cand se nasc nu mai au nici o gratuitate la medici si nu li se dau retete gratuite daca se imbolnavesc, iar de anul acesta daca parintii nu si-au platit impozitul pe casa nu mai primesc alocatia. Unde scrie in constitutie asa ceva? Si exemplele pot continua... P.S.: dar noi suntem multumiti si impacati cu noi... asteptam cu rucsacul in spate sa avansam... ![]() This post has been edited by solidconvert: 23 Jan 2012, 08:55 |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Exemplul tipic de român fără viziune de ansamblu și care se gândește doar la propria persoană
![]() This post has been edited by ssilviu: 23 Jan 2012, 08:56 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
cread |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 29 April 09 ![]() |
![]() |
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Eu nu va indemn nici sa participati, nici sa nu participati!
Ce va rog este sa incetati aratatul cu degetul! Acest guvern, in frunte cu presedintele, n-a facut altceva, in ultimii 2-3 ani, decat sa scoata din buzunarul nostru bani, cat mai multi bani! Pe orice cale, prin orice mijloace (unele abuzive de-a dreptul) Faptul ca unii ne-am descurcat mai bine sau mai rau nu poate fi un argument si nu trebuie sa fie un argument! Exact pe aceasta dezbinare au mizat guvernantii mereu! Au invrajbit continuu pe cei neafectati imediat impotriva celor vizati direct, apoi cand s-au dezmeticit "fericitii" era prea tarziu, au intrat si ei in moara! Prviti ce se intampla cu taxa de poluare: AU HOTARAT AMANAREA APLICARII PANA IN 2013!!! Este un semn ca au inceput sa acepte ca nu pot spolia la nesfarsit dupa bunul plac si este, categoric, un efect imediat al protestelor de strada! This post has been edited by adi_ar: 23 Jan 2012, 11:42 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Bravo, Adi!
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
mai degraba an electoral... si la ce taxa au bagat nu merge un kil de orez si unul de ulei. plus ca risca sa fie aratati cu degetu la bruxelles impreuna cu comasarea....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
protestele de strada nu au facut nimic altceva decat sa ii mai aduca putin cu picioarele pe pamant ...
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 23 Jan 2012, 12:37) Prviti ce se intampla cu taxa de poluare: AU HOTARAT AMANAREA APLICARII PANA IN 2013!!! Este un semn ca au inceput sa acepte ca nu pot spolia la nesfarsit dupa bunul plac si este, categoric, un efect imediat al protestelor de strada! Taxa ca taxa...dar decizia cu comasarea alegerilor pe care trebuie sa o ia maine cred ca le-a pus tare rau mintea pe bigudiuri, i-au incurcat crancen manifestatiile astea. |
--------------------
Renault
Megane Estate
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(papa_mulo @ 23 Jan 2012, 00:14) Atitudine de sclav pe plantatie cu pretentii de om destept. Scuza-ma ca ti-o zic, dar pe langa prostii care voteaza pt o plasa cu orez si malai si datorita atitudinii de suficienta si pasivitate a astora mai cu pretentii am ajuns in halul asta...ultimii din Europa la bune si primii la rele. La o adica te pisi pe jobul ala al tau bine platit daca traiesti intr-o tara in care: -nu are cine sa te opereze daca intr-o zi te paraseste norocul si trebuie sa mergi afara unde platesti zeci de mii de Euro; -nu are cine sa te judece corect daca esti implicat intr-un proces; -nu are cine sa te apere daca i se pune pata pe tine unui clan mafiot; -trebuie sa iti intretii parintii la batranete pentru ca desi au muncit toata viata au pensii de doi lei; -desi castigi niste bani care te multumesc se platesc o mie de taxe pe orice si in fapt castigi de 2-3 ori mai putini decat ai castiga daca ai trai intr-o Romanie normala; Protestatarii aia care zici tu ca astepta sa li se dea...protesteaza pentru drepturile lor amice...si pentru ale tale in acelasi timp. ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
@papa_mulo & all:
Nesimtitul de Borbely a spus acum cateva minute: "... recunosc ca este o decizie politica ...", ceea ce mie imi sugereaza ca maine ar dori dumnealor sa ramana inflexibili: alegeri comasate, prin corespondenta ... etc. Amanarea taxei (care este frectie ...) este o incercare de a indulci "poporul". Dealtfel, incepand cu majorarea salariilor cu 50% la profesori, toate concesiile guvernantilor au fost de genul: Va dau ... cand vreau eu! Va dau ceva, dar va iau dublu! ORDINARI! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
papa_mulo |
![]()
|
Intrebarea e daca le da mana ca maine curtea constitutionala sa aprobe comasarea alegerilor...asta poate arunca in aer situatia si mai mult.
Vom vedea... |
--------------------
Renault
Megane Estate
|
adi_ar |
![]()
|
Aud acum despre propuneri de amnistie fiscala in legatura cu restiturile impuse de curtea de conturi bugetarilor (Pentru cei care nu stiu, este vorba de restituirea unor sume primite in anii anterior, considerate ilegale de catre curtea de conturi).
Toate "masurile" astea ma infurie si mai mult! Imi amintesc de "suta" ceausescului. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
PuscasMarin |
![]()
|
![]() Membru cotizant Group: Members Posts: 398 Joined: 26 February 08 From: Brasov ![]() |
Ce solutii de rezolvare avem ???
Sunt si eu unul din nemultumitii din aceasta tara, m-am saturat de comunistii si neocomunistii care ne conduc si ne calca pe cap de 22 de ani. Prin vot in momentul de fata nu vad o rezolvare.Toate partidele politice sunt impotente, au fost pe rand la putere si au demonstrat ca sunt incapabili, au alte abilitati in schimb pe care nu le mai enumar. Dan, Diaconescu, Vadim, Gigi B., regele Mihai ??? hai sa fim seriosi ! Reforma trebuie facuta cu oamenii clar...dar oameni tineri capabili, educati, de calitate cum scria pe o pancarta. Cred ca e timpul sa iesim in fata noi tinerii, de data asta pana la capat nu ca in '90. Trebuie sa ne asumam responsabilitatii, daca dorim schimbare...daca nu o sa cadem iar in penibil. Nu vreau sa fiu lupul moralist si chiar daca m-a luat valu', asta a fost umila mea parere. Solutii sigur se gasesc ! This post has been edited by PuscasMarin: 23 Jan 2012, 13:08 |
--------------------
Renault
Laguna Expression Grandtour 1.9 dci
2004 F9Q670
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
o solutie viabila ar fi monarhia constitutionala - regele sa aiba un rol ceremonial si guvernul sa fie format din tehnocrati - asa o sa avem un varf de moralitate si un guvern lipsit de interese....
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.261 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
@papa +1.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
papa_mulo |
![]()
|
QUOTE(PuscasMarin @ 23 Jan 2012, 14:04) Ce solutii de rezolvare avem ??? Sunt si eu unul din nemultumitii din aceasta tara, m-am saturat de comunistii si neocomunistii care ne conduc si ne calca pe cap de 22 de ani. Prin vot in momentul de fata nu vad o rezolvare.Toate partidele politice sunt impotente, au fost pe rand la putere si au demonstrat ca sunt incapabili, au alte abilitati in schimb pe care nu le mai enumar. Ce trebuie sa intelegi e ca natura umana nu e una perfecta si ca oricui ii dai putere prea mare va face niste abuzuri...unii mai mici, altii abuzuri mai mari. Daca astepti omul perfect regret sa te dezamagesc dar nu va aparea nicicand. Lucrul cel mai important si in acelasi timp solutia e ca liderii politici sa stie de frica "poporului" caz in care nu vor mai actiona doar conform intereselor proprii. Daca ii schimbi la timp cu ceilalti nelasandu-i sa prinda radacini si ori de cate ori calca pe bec le arati pisica lucrurile vor merge mai bine. Crezi ca Sarkozy, Merkel sau Cameron sunt niste "painea lui Dzeu"? Sa fim seriosi, trebuie sa fii si putin(daca nu mai mult) lepra ca sa ajungi in astfel de pozitii...dar ei se tem de oameni si daca fac si ei cate un ciubuc il fac cu masura ca sa nu bata la ochi. Iar cand sunt nevoiti din anumite motive sa ia masuri antipopulare lumea le sare in cap imediat...si de multe ori dau inapoi sau macar se ajunge la negocieri. La noi lumea a tacut din 90 si pana acum... This post has been edited by papa_mulo: 23 Jan 2012, 13:33 |
--------------------
Renault
Megane Estate
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Eu ma bucur ca lumea (putina cata e deocamdata) a inceput sa iasa in strada, e un semn de normalitate intr-o tara care numai normala nu a fost. Dar nu pot sa nu observ ca majoritatea populatiei nu are totusi nicio reactie, fie ca sunt sustinatori pe bune ai actualei puteri (da, exista si specimene din astea), fie ca sunt propagandisti sau incarligati cumva cu puterea, fie ca se tem sa iasa in strada, sau cel mai rau, sunt precum colegul care zicea ca el castiga bine si ca nu are de ce protesta, starea de letargie inca e preponderenta. Eu nu sunt fan al opozitiei actuale (PSD mi se pare un partid mizerabil) dar, realistic vorbind, alta varianta nu e. Ce sa facem, sa cadem in anarhie? E cam aceeasi situatie ca in 2004, cand lumea a ales Basescu pentru ca nu se mai putea cu Nastase. Astea sunt deocamdata partidele, din astea alegem. Monarhia la noi nu o vad functionand, pe cine sa punem rege? Pe Mihai? Pai are totusi 90 de ani, dupa el cine va veni, Radu Duda? Mie nu mi se pare ca are stofa de rege...Cu toate astea, ar fi pacat ca actiunile astea de protest sa se stinga, chiar daca nu au avut mari efecte (amanarea legii sanatatii e totusi un castig), sunt totusi un semnal de alarma pentru cine e la putere, chiar daca nu toti il inteleg (declaratiile date de madam Udrea au fost in continuare pline de aroganta si tupeu, doar Boc se fastacea putin la inceput, probabil se gandea ca o sa fie un fel de Motoc dat poporului de marinar). E normal si sanatos sa iasa lumea in strada, normal ar fi sa fie si ascultati dar se pare ca pana acolo mai e, daca ar fi fost in loc de aceiasi 500 de insi la universitate 100.000 de insi eu cred ca altfel se discuta problema acum. Mi se pare insa scarbos de-a dreptul textul conform caruia cei care au iesit au fost cumparati/manipulati/trimisi de voiculescu etc. Sunt in strada oameni de toate categoriile, cu fel de fel de nemultumiri, si culmea e ca majoritatea celor din strada nu cer decat alegeri anticipate, adica sa aleaga fix dintre partidele actuale, nu am auzit sa strige nimeni reinstaurarea monarhiei sau sa strige impotriva tuturor politicienilor, oamenii pur si simplu vor sa scape de actuala putere
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
PuscasMarin |
![]()
|
![]() Membru cotizant Group: Members Posts: 398 Joined: 26 February 08 From: Brasov ![]() |
@aleksanders - de acord, dar regele are 100 de ani (exagerez), mostenitorii nu are.
Ce punem in loc ? @papa_mulo - Da puterea te-mbata, tentatiile sunt mari etc. Nu astept omul perfect calare pe cal alb sa ne salveze sunt realist la naiba. Imi doresc doar implicare mai multa, oameni noi cu idei noi, tineri, profesionisti care sa-i inlocuiasca pe comunistii astia incapabili. Fac parte din "generatia cu cheia la gat" si doresc o schimbare.. adevarata de data asta Trebuie sa punem presiune pe ei asta-i clar, dar nu numai din fata monitorului. Nu vreau sa emigrez, dar nici nu vrea sa fiu sclav in propria-mi tara ! |
--------------------
Renault
Laguna Expression Grandtour 1.9 dci
2004 F9Q670
|
|
adi_ar |
![]()
|
papa_mulo are dreptate! Nu-i nimeni perfect si ar fi o naivitate sa asteptam leaderi providentiali!
In acest moment este important sa se "rupa" totalitarismul sfidator al puterii si sa fie inlocuite personajele cu unii mai cu teama de Dumnezeu. Miorlaiala cu "... n-am comunicat suficient .. n-am avut toate datele ... au existat unele dezinformari ... " la care se dedau acum ii face si penibili dar nu si inofensivi! Ce pot eu sa spun ese ca daca nu vor fi inlaturati de la putere clicile pedeliste, va fi vai si amar de mama noastra! Dupa redobandirea puterii (deh, prin sufragiu!), toti, da' toti (base, falca etc.), au manifestat o intoleranta, ranchiuna si o sfidare exponentiala. Si-au consolidat instrumentele oarbe ale represiunii si au perseverat fara jena. Daca acum vor trece de toate astea si raman la putere, sa vedeti vendeta! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Tamango |
![]()
|
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
De curiozitate, din cei care ies in strada, cati stiu intr-adevar de ce o fac?
Sunt care au iesit sa il apere pe unu', Calafat (???), altii care vor "jos guvernul", altii care vor scoaterea taxei auto, altii care vor eutanasierea cainilor vagabonzi. Bun, nu ne mai plac conditiile actuale, iesim in piata Universitatii ca sa...ca sa ce? Sa urlam si sa ne luam pulane pe spinare de la jandarmi? Sa aruncam cu pietre in cladirile statului? Reparatiile lor din ce bani se vor face? Nu tot din banii nostri? Asadar, ce am realizat? Noi, romanii, uitam un lucru, si anume ca, atunci cand am votat, intr-un fel sau altul, am incheiat un contract de prestari servicii cu un anume partid, cu un anume presedinte, etc. Noi ne obligam sa ne platim darile, ei se obligau sa isi respecte promisiunile electorale si sa aiba grija ca totul sa mearga ok. Boon, noi ne-am platit darile, ei nu si-au indeplinit promisiunile. Atunci trebuia sa se aprinda un bec in capul nostru: noi cu cine am votat? "Pai cu PDL-ul" (exemplu). Atunci de ce nu mergem dracu' la sediul PDL, sa aruncam cu pietre in sediul partidului, sa-i luam de chica pe aia care i-am votat si sa le spunem ca, daca nu isi indeplinesc promisiunile electorale, trantim un ditamai rugul in Piata Unirii la fantani, ii legam si le dam foc acolo. Si atunci altfel ar privi alesii electoratul. Bine, exemplul cu rugul e dus la extrem, vreau doar sa atrag atentia ca nu protestam unde trebuie. Nici Ceausescu n-a fugit de frica protestatarilor, ci pentru ca armata l-a abandonat. De ce l-a abandonat, asta posibil sa nu aflam niciodata. Altfel, in decembrie 1989 ar fi curatat piata Revolutiei intr-un sfert de ora si a doua zi n-ar mai fi suflat nimeni vreo vorba despre rasturnarea regimului. Era suficient doar sa puna tunurile cu apa pe manifestanti. Asa si acum, jandarmii ar fi curatat piata la primul ordin. Chiar crede cineva ca, de frica, se restituie acum niste bani bugetarilor dupa modelul "tovarasi, va mai dau 100 de lei?" Au ei grija sa si-i recupereze la viitoarele rectificari bugetare. Romanii nu s-au invatat sa priveasca relatia cu partidele pe care pun stampila la vot ca pe relatia cu furnizorii de servicii de cablu sau telefonie mobila. Furnizorul de telefonie mobila stie ca, daca tu ca si client nu esti multumit, te muti la concurenta. Partidul stie ca, daca iti mai arunca cate-un os de ros, il votezi si la alegerile viitoare iar dupa aceea timp de 4 ani il doare la bascheti de tine, ci se foloseste de privilegiile aduse de a fi la putere. Prin urmare, de ce sa ma duc sa protestez? Ca sa-mi iau vreo caramida in cap de la vreun suporter al vreunei echipe de fotbal? No thanks. Sa cer salarii mai mari; oricum lucrez la privat, n-au cum. Sa solidarizez alaturi de alti oameni care la alegeri il vor vota tot pe cel care ofera un mic si o bere? No tkanks. Si un ultim no thanks pentru cei care ma huiduie pentru atitudinea mea pasiva vis-a-vis de acest protest. Eu macar recunosc ca nu ma duc sa protestez, nu ma ascund dupa motive gen "n-am chef azi." |
--------------------
.
.
.
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Romania a ajuns sa aiba politicienii actuali tocmai pentru ca romanii nu au iesit sa protesteze. Nimeni din politica nu cauta sa ocupe o functie publica pentru salariul de 20 de milioane. Toti vor sa obtina avantaje din functia pe care o au, iar asta e valabil peste tot in lume, sistemul politic e corupt si in Romania, si in Germania si in SUA. Inteleg mecanismul, si pot sa il si accept, cu conditia sa se faca ceva si pentru comunitate. Adica fura tu 10-20% dar restul lasa-l sa ajunga unde trebuie, cum se intampla in tarile la care visam noi sa ajungem. La noi a fost exact pe dos. Si-au permis mizeriile astea tocmai pentru ca lumea i-a injurat printre dinti, si cam atat, dar nu a iesit nimeni sa faca scandal cand Nastase/Basescu/Tariceanu sau cine mai vreti au facut porcarii imense. Si-au permis atitudinea asta pentru ca aia cu cap, care sunt in stare sa faca diferenta, au stat linistiti acasa in ziua votului, dezamagiti ca "nu ai domne cu cine vota" in timp ce la vot s-au dus aia cumparati cu o galeata si cu 1 kil de faina, aia carora popa din sat le-a spus sa voteze cu PDL/PSD. Noi acum traim o dictatura, e drept nu la nivelul comunismului, dar tot dictatura se numeste. Iar daca dictatorul era unul patriot poate era usor de digerat de unii, dar dictatorul nu are decat interesul imbogatirii acolitilor pe care se simte obligat sa ii faca sa joace cum vrea el, dictatorul se crede la el pe vapor si toti trebuie sa execute conform toanelor lui. Acum era momentul sa se sparga buboiul, sa iasa lumea in strada ca sa ii dea jos pe portocalii, iar daca USL sau cine vine dupa ei continua in acelasi stil de batjocura la adresa oricarui cetatean din tara asta, fie el bugetar sau privat, sa iasa iar in strada. Si-ar mai permite sa vina oare una ca Anastase sa zica ca au fost x insi in sala cand sunt 50.000 de oameni sub geamul parlamentului? Si-ar mai permite una ca Udrea sa vina cu geanta de 20.000 de euro si sa zica sa stranga poporul cureaua cand 20.000 de insi ies in strada sa o injure? Si-ar mai permite unul ca VIdeanu sa vina sa zica sa isi ia lumea un al doilea job si sa se lase de fumat daca vor sa se imbogateasca cand se stie ca el nu a muncit pe bune niciodata si s-a imbogatit punand mana pe niste resurse naturale ale tarii? Despre asta e vorba, lumea trebuie sa iasa in strada ca sa ii faca pe astia sa constientizeze ca nu sunt la ei pe mosie, ca trebuie sa serveasca in primul rand interesul cetateanului si abia apoi sa isi umfle si ei buzunarul, nu trebuie sa iasa in strada ca sa puna in locul chiorului un Napoleon si in locul piticului un Steve Jobs.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 23 Jan 2012, 20:50) Sa cer salarii mai mari; oricum lucrez la privat, n-au cum. Ce ziceam că nu vezi imaginea de ansamblu ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 00:42 |