BIOCOMBUSTIBILII - O VARIANTA REALA! de ce, nu avem inca pompe la care sa curga ulei
![]() ![]() ![]() |
BIOCOMBUSTIBILII - O VARIANTA REALA! de ce, nu avem inca pompe la care sa curga ulei
espacern |
![]()
|
||
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|||
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Se pare ca masinile noastre "papa" vor,nu vor si biodiesel!
![]() Eticheta gasita pe o pompa LukOil.Baremi au bunul simt sa precizeze. Attached thumbnail(s) DSC00439.JPG ( Size: 536.6k ) Number of downloads: 709 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Eu nu ma prind din pozele tale de unde reiese ca e doar pentru camioane. In schimb, am observat ca au si ulei pur si simplu, la un pret doar putin mai mare decat al biodieselului.
Folosirea biodieselului in motorina este obligatorie mi se pare incepand cu motorina euro 5, tot conform normelor europene. Si din cate stiu procentul urmeaza sa tot creasca. Dar ma mir ca nu se stie asta, s-a mai discutat chiar aici pe forum. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
silviu_stelian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 20 September 10 ![]() |
Salut,
Eu NU MAI VREAU SA DAU PESTE 5lei PE UN LITRU DE MOTORINA! ![]() Asadar ca orice curios frustrat, dar constiincios, mi-am facut temele, am obtinut procesul tehnologic de obtinere a biodieselului, dar in Romania, comercializarea acestuia lipseste cu desavarsire. In plus, am auzit ca autoturismele cu sistem common rail nu pot functiona pe o concentratie mai mare de 25%biodiesel (75%motorina de la pompa) ![]() cj98czh edit: pe viitor, te rog, cauta inainte de a deschide un topic nou! This post has been edited by silviu_stelian: 16 Jan 2011, 01:00 |
--------------------
Renault
Megane
1998
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
...si ai fi vrut sa-ti faci singur acasa biodiesel ?!
|
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Sunt o multime care fac asta peste granite.
Dar acolo au retele bine puse la punct de unde cumpara seminte, de asemenea sunt cate unii care produc mai mult si vand si la altii, etc. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Am vazut si eu tot felul de filmulete si articole cu cei care fac dar nu-i chiar la indemana oricui in sensul ca ai nevoie de un spatiu si de ceva echipament care nu-i chiar simplu si nici ieftin.
Pe urma dai in partea ailalta, combustibilul nu-i asa cum trebuie si strici naibii masina. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
mahamann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 23 July 10 From: Bucuresti ![]() |
pretul la combustibili creste f mult, si uite cum americanii de la genreal motors care erau cu un picior in groapa acum 2 ani s-au ridicat cat altii in 10 ani cu chevrolet volt. aia e solutia, masina electrica. da atunci o sa se scumpeasca curentul...
![]() ![]() |
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
2007/2020 De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Combustibili de tip Biodiesel nu sunt pe"placul"sistemului de injectie electronic.
Cel mai bine se comporta la Biodiesel sistemele cu injectie vechi fara electronica. Un motor diesel Euro 2 si chiar mai putin avansat ca norma dar cu uzura minora este cel mai indicat sa fie alimentat cu acest tip de motorina. Am folosit la un Kangoo(norma X4=Euro 2 mai evoluat) din 2000 cu motor 1.9 D motorina tip Biodiesel din Germania timp de 2 ani(cam 200000 de km)si am"reusit"sa schimb doar pompa de injectie. In amestec cu alt tip de carburant(motorina simpla)se poate folosi dar acum si la pompele din Europa se amesteca motorina cu Biodiesel deci atentie...... Numai bine! This post has been edited by espacern: 17 Jan 2011, 14:45 |
--------------------
.
.
.
|
|
silviu_stelian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 20 September 10 ![]() |
QUOTE(Axe @ 16 Jan 2011, 18:30) ..ummm... da... acum am iceput sa strang un pic de ulei, voi face cam 2L sa vad cu iese. Apoi daca arata ok, am sa bag solutia in frigider, sa vad cum se comporta la frig. Daca totul pare ok, ma gandesc sa si bag in masina. La in ceput 5%, apoi 10% si tot asa, sa vad cum se comporta motorul. Singura problema e sa pot face rost de cantitatile de ulei de care voi avea nevoie ![]() Am mai vazut ca lumea isi facea grija de efectul alcoolului asupra furtunelor. Din modelism stiu ca masinulele ce merg pe nitrometanol (contine si metanol sau alcool metilic) au furtune speciale, rezistente. Nu cred ca asta e o problema reala la masinile care le avem noi, pentru ca au fost introduse pe piata de ceva vreme tot felul de produse numite la general "aditivi" care contin si alcooli. Si mai mult decat atat, am vazut la o pompa din oras ca scria "contine: 0,0X% alcool",nu mai stiu de care, dar am sa ma uit ![]() Revin cu intrebarea: de cand a introdus Renault sistemul "common rail"? nu gasesc nicium informatia asta pe internet. Sau cum pot verifica daca eu am pe masina sau nu? Postez niste poze cu injectoarele? ![]() 19 Jan 2011, 12:47: QUOTE(espacern @ 17 Jan 2011, 14:43) Combustibili de tip Biodiesel nu sunt pe"placul"sistemului de injectie electronic. Cel mai bine se comporta la Biodiesel sistemele cu injectie vechi fara electronica. Un motor diesel Euro 2 si chiar mai putin avansat ca norma dar cu uzura minora este cel mai indicat sa fie alimentat cu acest tip de motorina. Am folosit la un Kangoo(norma X4=Euro 2 mai evoluat) din 2000 cu motor 1.9 D motorina tip Biodiesel din Germania timp de 2 ani(cam 200000 de km)si am"reusit"sa schimb doar pompa de injectie. In amestec cu alt tip de carburant(motorina simpla)se poate folosi dar acum si la pompele din Europa se amesteca motorina cu Biodiesel deci atentie...... Numai bine! Ai bagat numai biodiesel? Sau in combinatie? Eu am Meganu' 1,9D din 98, fara gram de electronica la injectie ![]() Cat despre pompa de injectie, e oarecum normal. Adica la km aia riscul de a pica pompa era acelasi ca si pe motorina. Nu cred ca ai schimbat-o din cauza biodieselului. This post has been edited by silviu_stelian: 19 Jan 2011, 12:47 |
--------------------
Renault
Megane
1998
|
|
Axe |
![]()
|
E hai ca m-ai facut curios cum faci cu partea pana la frigider ca acolo e simplu !?
![]() Ti-as recomanda sa bagi rezultatul in congelator pt ca acolo ai -17grd., in frigider ai doar 3grd. ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(silviu_stelian @ 19 Jan 2011, 12:40) Cat despre pompa de injectie, e oarecum normal. Adica la km aia riscul de a pica pompa era acelasi ca si pe motorina. Nu cred ca ai schimbat-o din cauza biodieselului. Daca crezi tu sau nu asta este...... Masina de care fac aluzie(Kangoo cu 1.9 D)era cumparata de noua si a fost reparata in cadrul contractului de garantie(la Renault-Franta).Ei au tras concluzia asta cu BioDiesel.Si alimentarea a fost facuta cu motorina normala si BioDiesel in raport de 4/1.Adica la 4 plinuri de normal se baga 1 plin de BioDiesel. Am incercat sa atrag atentia asupra pericolului pe care il constituie folosirea de carburanti nonconformi cu tipul motorului. Acum e drept ca fiecare face ce vrea dar e mai bine sa stii de la cineva care s-a lovit de problema asta. De atunci nu am mai folosit acest tip de combustibil. La motorizare Renault a introdus electronica la diesel odata cu norma X4(norma Euro2 evoluata spre Euro3)adica prin anul 2000(functie de tara de livrare). Numai bine! This post has been edited by espacern: 19 Jan 2011, 13:36 |
--------------------
.
.
.
|
|
Steffan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 15 December 08 From: București ![]() |
Știe cineva care este procentul de biodiesel în motorina de pe piața românească, pentru fiecare producator și sortiment în parte?
Există vreo motorină care să nu conțină biodiesel? Producătorii de mașini precizeză undeva ce modele pot funcționa cu biodiesel și in ce cantitate? |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dCI, 85 cp
2008
|
|
Axe |
![]()
|
Tot pe topicul asta parca spunea cineva de 3% bio pe la motorinele noastre, procent care obligati de CE, trebuie sa-l crestem anual...
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
Axe |
![]()
|
Caut de cateva zile biodiesel 100% in zona bucurestiului si nu gasesc
![]() This post has been edited by Axe: 26 Mar 2014, 09:23 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
espacern |
![]()
|
Motorul tau nu "accepta" bio-diesel....se distruge pompa.
@+ |
--------------------
.
.
.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.328 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Fara gluma acuma, il gasesti in supermarket .. ai ras cand ti-am pus poza cu Floriol
![]() De ce ai baga asa ceva? Stiu ca motorul tau este un turbodiesel clasic si poate ca ar merge fara greturi cu asa ceva .. dar totusi ... daca nu este ok? |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Axe |
![]()
|
Am gasit o gramada de informatii si clipuri video care spun ca e ok. Problema majora este ca statul nu il poate acciza ca pe carburant si de aceea se vinde doar "pe sub mana" !
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
balanel |
![]()
|
Eu as astepta sa gasesc la pompe bioetanol. E mult mai avantajoasa conversia pe etanol decat cea pe GPL.
Un kit de conversie pentru etanol costa 400-600 euro, fata de 1000 euro GPL (la masina mea, care necesita un sistem mai complicat, din pricina functiei Start-Stop) iar montajul este foarte simplu (il poate realiza conducatorul auto, daca are minime cunostinte tehnice). Fata de sistemele GPL care sunt la moda la noi in tara, avantejele etanolului sunt: 1. Pret mai mic al instalatiei de conversie; 2. Montaj usor si neintruziv al kit-ului de conversie; 3. Neobligativitatea omologarii la RAR; 4. Pret mai mic al combustibilului etanol fata de GPL; 5. Siguranta mai ridicata in exploatare, prin lipsa buteliei cu gaz sub presiune din portbagaj; 6. Fiabilitate mai mare a motorului, datorita faptului ca etanolul nu duce la defectari specifice cum ar fi uzura scaunelor de supapa - la GPL; 7. Poluare mai mica, deoarece arderea etanolului nu polueaza asa cum face arderea combustibililor fosili. Dar fiind o tara din lumea a 14-a, probabil n-o sa vedem in timpul vietii noastre, etanol la pompele din benzinarii... |
--------------------
chevrolet aveo sedan
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(balanel @ 26 Mar 2014, 11:23) Dar fiind o tara din lumea a 14-a, probabil n-o sa vedem in timpul vietii noastre, etanol la pompele din benzinarii... Si daca este cine cumpara....te-ai gandit? Trebuie sa apara cateva sute/mii de motoarele cu bicombustie...prima data. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
Axe |
![]()
|
QUOTE(espacern @ 26 Mar 2014, 09:27) Am vorbit cu un fost producator de biodiesel care din pricina vanzarilor slabe este nevoit sa vanda acum utilajele si mi-a spus ca are fix masina ca a mea cu care merge din 2007 doar pe biodiesel fara nicio problema. Banuiala mea este ca grupuri de interese dau la greu in cap acestei afaceri, asta asa pe scurt, cine vrea si poate, probabil intelege toata conjunctura. Nu poate lua amploare atata vreme cat nu se doreste la nivel inalt. QUOTE(cj98czh @ 26 Mar 2014, 09:28) Fara gluma acuma, il gasesti in supermarket .. ai ras cand ti-am pus poza cu Floriol ![]() De ce ai baga asa ceva? Stiu ca motorul tau este un turbodiesel clasic si poate ca ar merge fara greturi cu asa ceva .. dar totusi ... daca nu este ok? Pai in primul rand ulei de floare la litru de mai slaba calitate poti gasi la raft cu 4lei/litru, probabil daca il cauti la bidoane mari 20-30L o sa-l gasesti si la 3lei ceea ce inseamna deja ca mergi cu 50%mai ieftin cu un carburant care protejeaza mai bine motorul. Iata un film pe care nu stiu daca e ok sa-l luam ca pe ceva venit de la cercetatori sau ca o demonstratie ca biodieselul e rezolvarea, doar ca fapt divers: http://youtu.be/wypIog-2yA4 This post has been edited by Axe: 26 Mar 2014, 20:02 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(Axe @ 26 Mar 2014, 21:01) are fix masina ca a mea cu care merge din 2007 doar pe biodiesel fara nicio problema....... ca o demonstratie ca biodieselul e rezolvarea, Ce mai astepti atunci?......faci plinul si apoi vezi tu mai departe cu "economiile"! Astept cu mare interes! @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
balanel |
![]()
|
|
--------------------
chevrolet aveo sedan
|
Axe |
![]()
|
Uite despre omul e vorba My Webpage , daca te uiti la vanzarile lui vezi ca vinde si utilaje pentru fabricat bio, daca sunteti curiosi, puteti pune intrebari.
This post has been edited by Axe: 26 Mar 2014, 21:08 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(Axe @ 26 Mar 2014, 22:07) , daca sunteti curiosi, puteti pune intrebari. Cand faci plinul? @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
Axe |
![]()
|
Cand gasesc
![]() ![]() This post has been edited by Axe: 26 Mar 2014, 21:37 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
espacern |
![]()
|
Un producator nu-ti spune niciodata adevarul......utilizatorul ti-l spune sigur!
Eu am folosit biodiesel cativa ani si am scris ce am patit. Astept sa folosesti ca sa te convingi si tu pe motorul tau. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
Axe |
![]()
|
Parca am citit undeva, mai pune o data postarile aici te rog.
This post has been edited by Axe: 26 Mar 2014, 22:03 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Axe |
![]()
|
"Conform informațiilor culese de pe internet, o mașină cu motor diesel poate funcționa cu un amestec de ulei de bucătărie și motorină. Astfel, o proporție de 80% ulei de floarea soarelui și 20% combustibil diesel."
Ce ziceti de asta ?! My Webpage |
--------------------
Renault
Megane
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Imi vand dci-ul si imi iau dti in cazul asta. Sa vezi ce o sa creasca preturile la Megane I dti
![]() |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:51 |