BIOCOMBUSTIBILII - O VARIANTA REALA! de ce, nu avem inca pompe la care sa curga ulei
![]() ![]() ![]() |
BIOCOMBUSTIBILII - O VARIANTA REALA! de ce, nu avem inca pompe la care sa curga ulei
balanel |
![]()
|
||
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
|
||
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|||
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Colega crisolro,exact acelasi avertisment l-am vazut si eu zilele trecute pe rezervorul unui cap tractor Man din 2008.Un ditamai stiker-ul plasat in aproperea busonului.
|
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Atunci mergem direct pe ulei vegetal.
Dupa montarea kitului de conversie, bine inteles. http://www.elsbett.com/ro/tehnologia-de-co...ndamentale.html Mai are rost sa reamintesc pretul litrului de ulei vegetal? |
--------------------
chevrolet aveo sedan
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Si ce te impiedica?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
balanel |
![]()
|
Nimic.
Nu m-am hotarat inca pe ce varianta sa merg. Diseara ma uit pe capacelul de la rezervor sa vad daca scrie de biodiesel, cat si in cartea masinii. De asemenea voi incerca sa gasesc de vanzare biodiesel macar la Campina acolo, sa vad cum merge. Daca voi avea orice dubiu legat de posibilitatea ca biodieselul sa corodeze garniturile sistemului de injectie, voi monta kitul de conversie, care am inteles ca e in jur de 1000 euro + montaj. http://www.valmetproduction.ro/produse/energie-alternativa/ Chiar m-am saturat de preturile NESIMTITE la carburanti, datorati accizelor si adaosului comercial. Pana la sfarsitul anului viitor garantat ca voi adopta una dintre cele 2 variante. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
1000 euro- 20 plinuri motorina- minim 16000km de mers, cat faci pe an si cat mai tii masina? oare chiar renteaza sa te duci sa faci plinul la campina?
This post has been edited by semit: 15 Sep 2010, 16:56 |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
balanel |
![]()
|
25000 an minim.
Poate merg totusi pe biodiesel. Trebuie sa ma interesez insa foarte bine cu garniturile alea, sa nu fie din cauciuc natural. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(balanel @ 15 Sep 2010, 15:20) Cat despre cei care se opun progresului, n-au decat. Se pare ca ei uita faptul ca primele motoare diesel mergeau cu ulei de arahide. Mie fraza asta mi se pare un nonsens.Vorbesti de progres referindu-te la trecut! ![]() QUOTE(balanel @ 15 Sep 2010, 17:44) Dupa ce vei parcurge un numar concludent de km(cam cati spunea colegul Adila16 mai sus)cu maglavaisurile ce le ai in vedere ti-am ramane profund indatorati daca vei avea bunavointa sa ne insiri niste concluzii. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 422 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Colega Crisolro, confirm! La VW Polo fabricatie 2007 pe care l-am folosit ca masina de servici era clar un sticker pe usa rezervorului cu "No Biodiesel". Cumnatul meu, sef de service judetean la Toyota, ( si fost producator de biodiesel ) mi-a aratat un document pe care Toyota il pune la dispozitia clientilor care solicita informatii referitoare la biodiesel, in care se afirma clar ca, datorita prezentei metanolului rezultat din procesul de productie, nu se recomanda utilizarea biodieselului in procent mai mare de 10%. Nu e vorba doar de elementele din cauciuc/plastic, sunt afectate si elemente ca injectoarele, pompa de inalta presiune, segmentii si turbina. Cred ca aia de la Toyota stiu ce spun...
|
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e
05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
- HA308VT
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
deci producatorii unor masini mai putin sensibile NU recomanda, interzic. ... morala?
acum colegul miaunel ( ![]() This post has been edited by crisolro: 15 Sep 2010, 18:39 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Am vazut in Germania la o statie care vindea si Bio-diesel o lista cu masini pentru care nu era recomandat acest tip de combustibil.Erau multe,foarte multe tipuri de masini autohtone dar si straine.
Am sa fac o poza pe viitor poate intereseaza pe cineva(in curand). Numai bine! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 422 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Prpducatorul nu va interzice niciodata nimic - in fond e masina ta, pe care ai platit-o si faci ce vrei cu ea. Poate preciza cel mult ca in cazuri clare de folosire neconforma clientul pierde garantia.
|
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e
05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
- HA308VT
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE Chiar aseara am vazut pe Discovery o emisine despre faptul ca in tarile civilizate, in special SUA, se foloseste pe scara larga biodieselul, de fapt din ce in ce mai larga, dar acolo sunt alte mentalitati... Ai studiat raportul benzina/motorina in SUA? Ai vazut ca mentalitatea americana implica o masina cat mai mare si cat mai paguboasa, musa pe benzina? In alta ordine de idei, pana cand nu vom avea statii de alimentare in fiecare oras de biodiesel (de ce nu si curent electric) nu prea are rost. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
QUOTE(espacern @ 15 Sep 2010, 19:54) Am vazut in Germania la o statie care vindea si Bio-diesel o lista cu masini pentru care nu era recomandat acest tip de combustibil.Erau multe,foarte multe tipuri de masini autohtone dar si straine. Am sa fac o poza pe viitor poate intereseaza pe cineva(in curand). Numai bine! Atentie insa, am vazut si eu undeva prin tara(nu mai retin unde), o benzinarie care spunea ca vinde un anume produs pe care il numea biodiesel. Cand am intrebat care-i treaba, avea de fapt doar 3%bio, amestecat in motorina normala. Te asteptam oricum sa ne spui ce ai vazut... This post has been edited by Axe: 15 Sep 2010, 19:50 |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE * 100% biodiesel is referred to as B100, while * 20% biodiesel is labeled B20 * 5% biodiesel is labeled B5 * 2% biodiesel is labeled B2 Mai multe pe wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Biodiesel |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
balanel |
![]()
|
Dupa ce am studiat documente de la Delphi, Renault si din presa de specialitate, am ajuns la concluzia preliminara ca la masina mea merge maxim 10% biodiesel.
La cele dupa 2009 maxim 30%. De-abia acum, in 2010, s-au inceput cercetarile pentru 100% biodiesel. Nu are rost pentru 10% sa ma zbat pentru biodiesel, acel ulei 2t pe care il pun in proportie de 1:200 are acelasi efect de extra-lubriefiere, curatare si imbunatatire ardere - reducere particule emise. Deci ramane sa ma interesez de varianta 2, ulei vegetal 100%. Interesant: poluarea in faza de producere a carburantilor, fata de cea de consum. carburant.JPG ( Size: 52.6k ) Number of downloads: 272 This post has been edited by balanel: 15 Sep 2010, 23:38 |
--------------------
chevrolet aveo sedan
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Cine ii opreste pe cei care produc/transporta materie prima pt biodiesel sa foloseasca pt tiruri si vapoare tot bio ?!
Ai gasit undeva ceva tabele cu autoturismele ce pot utiliza bio si proportiile in care pot face asta ? Ar fi interesanta informatia. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(balanel @ 16 Sep 2010, 00:31) Nu are rost pentru 10% sa ma zbat pentru biodiesel, acel ulei 2t pe care il pun in proportie de 1:200 are acelasi efect de extra-lubriefiere, curatare si imbunatatire ardere - reducere particule emise. Asta s-o tii pentru tine, ca poate citeste cineva si te crede. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
Axe |
![]()
|
nu mai fiti asa sceptici, toata lumea mi-a spus sa nu pun gaz pe masina.
eh, aflati ca am pus gaz pe un tico renuntand la garantie, deci de nou. am mers eu 70.000km si l-am vandut unuia care facea afaceri cu cehia si cu care m-am reantalnit cand avea masina 200.000km si nu avea nimic, nici macar fum nu scotea. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
balanel |
![]()
|
Da, cu gazul e altceva. Aici e vorba de garniturile de cauciuc care se vor topi.
Am mai aflat de la un prieten cu Megane Bicorp, tot 1.5 dci, din 2006, ca pe capacelul rezervorului scrie sa nu folosesti biodiesel. La mine nu scrie, probabil nici la Megane Sedan, adica la cele facute in Turcia pentru pietele emergente, probabil pentru ca s-au gandit ca pe aceste piete emergente e mica probabilitatea de a folosi biodiesel. In schimb, nu am gasit nici un fel de contraindicatie pentru folosirea uleiului vegetal pur. Cred ca asta va fi varianta pe care voi merge. Cei care monteaza kitul de convesie (incalzitor, filtru, alte duze pt. injectoare, am inteles si ceva modificare in soft), livreaza si combustibilul, ulei de rapita. Am posibilitatea sa imi pun in curte, sub pamant de preferinta, un rezervor de 1000 de litri, tot de la ei, si vor veni periodic cu cisterna sa il umple. Ma astept la un pret de 1-1.5 lei pe litrul de ulei, maxim 2 lei. Ma apuc de strans bani, si va tin la curent. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.328 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pot sa pun pariu ca nu scrie nici ca nu este voie sa pui vin in rezervor de exemplu.... si nici de ulei ca la motoarele in 2 timpi nu scrie, nu?
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
balanel |
![]()
|
Ba da, scrie pe uleiul in 2 timpi ca e interzis a se amesteca cu motorina si folosi ca si combustibil. =))
Singurul motiv fiind ca uleiul nu este purtator de acciza. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
|
R19/16v |
![]()
|
Zise balanel - expert in domeniu.
Poate esti amabil sa ne spui ce educatie ai tu in domeniul acesta. |
--------------------
DS
5H
|
balanel |
![]()
|
Sigur.
Sunt autodidact. Expertii au fost uimiti =)) . |
--------------------
chevrolet aveo sedan
|
R19/16v |
![]()
|
Uimiti...da...
Atunci tine-ti "invatamintele" pentru tine. |
--------------------
DS
5H
|
balanel |
![]()
|
Nu se poate dom' presedinte, ca au murit niste oameni la asa zisa revolutie, pentru libertatea de exprimare.
|
--------------------
chevrolet aveo sedan
|
R19/16v |
![]()
|
Din pacate.
|
--------------------
DS
5H
|
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
Asa ma amuza raspunsurile lui R19/16v
![]() ![]() |
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
R19/16v |
![]()
|
Nu fu pe nedrept:
5 Sep 2010, 22:16 post 6 Sep 2010, 13:46: Sus cu el |
--------------------
DS
5H
|
Axe |
![]()
|
Bre dar cu offtopicu' cum stati ?!
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 20:47 |