Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

166 Pages « < 103 104 105 106 107 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Politica pe malul Dambovitei

xcss
post 10 Jun 2010, 07:18
Post #3121

Born to Be Epic

Group: Members

QUOTE(Modus @ 10 Jun 2010, 07:14)
membrii
*

mad.gif

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Modus
post 10 Jun 2010, 07:23
Post #3122

Membru autentic

--------------------
Renault Clio GTLine 1.5 dCi EDC 2018
+
xcss
post 10 Jun 2010, 07:26
Post #3123

Born to Be Epic

Google stiu sa folosesc si eu, multumesc, dar in cazul de fata e total inutil. Nu vreau sa o dam in diverse dpdv gramatical, dar mai incearca, pana nimeresti cand se scrie corect "membri" si cand "membrii". Hint: "membri" e nearticulat, "membrii" e articulat.

--------------------
- - -
+
spy_oh_joy1389
post 10 Jun 2010, 07:40
Post #3124

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

"Vrea sa aiba cat mai multi membrii"

Cand ai nedumeriri cu membrii/membri, parametrii/parametri, foloseste un artificiu. Inlocuieste cu copii/copiii si iti dai seama daca trebuie sa fie articulat sau nu in propozitie.

"Vrea sa aiba cat mai multi copii"=>"membri"

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
M.C.
post 10 Jun 2010, 07:42
Post #3125

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

Tot ce putem spune este:
Multumim din inima Partidului !
Si conducatorului !
Au mare grija de natia romana! 022.gif

This post has been edited by M.C.: 10 Jun 2010, 07:46

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
CGB
post 10 Jun 2010, 08:36
Post #3126

CGB

From: behind

QUOTE(daniel4ro @ 10 Jun 2010, 05:40)
asta o fi? 

1 . asta e taticu. zi ca nu-i genial clipu asta. io as instala in fiecare localitate din romania ecrane gigantice si as da clipu asta non stop. si faza de acu ceva luni cand chioru radea si zicea ca am iesit din criza si in primu trimestru din 2010 o sa avem sigur crestere economica.
astea 2 faze le-as da non stop la pulime.

2. a inceput lupta cu evaziunea
in locu' fiscului, io-i bagam la parnaie pa nenorocitii aia mici. evazionisti periculosi!!!
acu' ca sa nu sara afofis in sus, ii zic ca dpdv legal, copiii aia au gresit (ma rog nu ei, ca-s minori. ci parintii lor). e adevarat ca orice venit se impoziteaza. da' las-o-n plm de treaba. astia erau ultimii evazionisti din romania. se starpise toata evaziunea si mai ramasesera plozii astia. cu exemple d-astea cu siguranta guvernul actual va creste in ochii pulimii.

3. umbla o vorba prin targ cum ca cfr marfa desi a e pe pierdere de multa vreme, in 2009 din cauza firmelor portocalii care au capusat-o ca sa faca banuti ptr campania electorala, e in gaura rau de tot. la fel posta romana. asta cica ar fi fost pe profit pana in 2008, iar din 2009 de cand si-au bagat coada portocalii ca s-o suga de bani ptr campani e pe pierdere masiva.

4. oprescu a anuntat ca adio subventie la gigacalorie. asa ca la iarna, daca nu se fac acum investitii in eficientizarea sistemului public de incalzire ca sa nu mai fie pierderi cacalau, o sa fie jale.

5. firmele lu' mister mouleanu cica-s datoare vandute la stat. meleoane de ieuro. plus de asta baiatu si-a mai vandut alte firme datoare pe la niste irakieni care au disparut. meserias gagiu'. imi place totusi cum apare mereu la tv si da lectii de morala.

6. si o ultima intrebare: cine plm e andreea vass? o vad toata ziua la tv, e tupeista, se rasteste tot timpu', e genu de mimoza cocotata pe-un piedestal de cristal care priveste la ceilalti ca la niste prosti, e genu care le stie pe toate. deci cine e? si nu vreau un raspuns de genu "e consilieru' lu' x". cine plm e ea? de unde a aparut madama asta? ca sincer i-as carpi doua perechi de palme de i-ar zbura mucii pa pereti.

il ajtept pa afofis sa-mi zica ca johanis e vinovat si ca minerii deja au plecat din valea jiului catre bucale.

This post has been edited by CGB: 10 Jun 2010, 08:58

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
buzasparta
post 10 Jun 2010, 11:54
Post #3127

Membru autentic

From: Judetul Romanica

moduse nu-ti bazaie nici o musca prin caciula? nu te deranjeaza sa postezi un citat din cineva si atribuit altcuiva?

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
Modus
post 10 Jun 2010, 11:59
Post #3128

Membru autentic

greselile nu se mai accepta?

--------------------
+
ssilviu
post 10 Jun 2010, 13:24
Post #3129

F1 Man

From: Nicaieri

Aia e greșeală intenționată.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Modus
post 10 Jun 2010, 13:29
Post #3130

Membru autentic

ma scuzati, constiinta luminata.

--------------------
+
daniel4ro
post 10 Jun 2010, 17:54
Post #3131

forumist anti

From: B U Z Ă U city

QUOTE(CGB @ 10 Jun 2010, 08:36)

o ultima intrebare: cine plm e andreea vass?
*

io credeam ca e tipa asta, da cred ca facui o confunziune wink.gif

by Metacafe

/sorin_copilul_de_aur_laura_vass_cine_e_inima_mea/

10 Jun 2010, 17:58:
QUOTE(rtBK @ 10 Jun 2010, 06:25)
daniel4ro iti inteleg supararile, dar ce rezolvi cu agitatia asta aici? iti mai cresc 2-3 fire albe si in rest? Ajuta-ma si pe mine sa inteleg.
*

eu agit lumea, draga amice?
ia mai iesi pe strada sau deschide tv-ul pe la stiri, o sa vezi cine-i sursa agitatiei wink.gif

This post has been edited by daniel4ro: 10 Jun 2010, 17:58

--------------------
Renault Megane 2.1 - Numar DREPTUNGHIULAR 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
+
hitman1234
post 10 Jun 2010, 19:29
Post #3132

Bringing secsi back

Ia un huuuuuuuo Iliescu!!!!!ca m-a intaratat un coleg..

pardon,continuati...

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
CGB
post 10 Jun 2010, 19:46
Post #3133

CGB

stai bre calm, ca nu mai are mult de trait. doar n-o fi matusalem.

--------------------
Dan73
post 10 Jun 2010, 21:58
Post #3134

Membru autentic

QUOTE(Modus @ 10 Jun 2010, 07:23)

De ce nu o lasasi tu moarta? radmasa.gif

@CGB...ia spune-ne si noua daca stii, in ce comuna e primaria aia de langa Targoviste care are 150 de angajati blink.gif si care, printre altele, a facut achizitii la preturi "promotionale" Par example un creion a costat cam 12 lei radmasa.gif
Inca un indiciu: cpmuna e formata din doua sate...deci nu e prea mare.

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
DrK
post 10 Jun 2010, 22:59
Post #3135

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

QUOTE(CGB @ 10 Jun 2010, 19:46)
stai bre calm, ca nu mai are mult de trait. doar n-o fi matusalem.
*

Ce zici tu.... Cu putin noroc o sa ne vegheze si dupa... radmasa.gif

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
CGB
post 11 Jun 2010, 08:22
Post #3136

CGB

dane, nu jtu. da' treaba e generala prin toata tara. e plina tara de catune care au mai multi salariati in primarie decat locuitori in sat. si nu poti sa arunci vina doar pe angajati ptr ca-s multi. oamenilor li s-a oferit sau si-au creat o ocazie sa fie angajati si-au profitat. vinovat e cine-a aprobat angajarile astea. da' e mult prea adanc canceru ca sa mai scapam acu de el.

cu achizitiile stiu prea bine cum e. io personal am semnat ptr ce-a mi-a fost dat in doatare de la scarbici. dau doar un exemplu: laptop de 40 mil lei. laptop achizitionat in primavara asta. are 1gb ram si hdd de 140 gb (io nu jtu unde au mai gasit in 2010 asa relicva). atat! daca pateste ceva io am semnat ca platesc ptr el 40 mil!!!! si au fost achizitionate zeci de astfel de laptopuri. plus ca dupa ce s-a instalat pe ele tot ce trebuia, permanent are ocupat 900 mb din acel 1gb de ram. daca deschid o opera si-un word l-am blocat.
iti dai seama ca mizeria asta n-a costat mai mult de 17 mil. astea-s achizitiile care se fac la stat. in fruntea fiecarei institutii e un sef, care semneaza ptr achizitiile astea. sefu e de la un partid, firma de la care se face achizitia e a unuia de la acelasi partid. si tot asa. am vazut liste cu preturi ptr produse de curatenie (de la maturi pana la ligheane si detergenti). nici daca erau incrustate cu cristale swarovski nu costau atat.

p.s alt exemplu de achzitie: copiator toshiba (o magaoaie mare si inceata) cu pret intre 40-50 mil, depinde de magazin). da' o institutie l-a achizitionat cu 130 mil lei. si n-a luat doar 1 bucata. plus c-a incheiat si contract de service c-o alta firma. ambele firme (cea de unde s-a facut achizitia si cea care asigura serviceul is ale unor oameni bine bagati intr-un partid). sefu institutiei care a facut achizitia respectiva e de la acelasi partid. nu spun ce partid ca sa nu sara afofis in sus ca mai iau doar de unii.

un laptop sau un copiator supraextraevaluate, nu par mult la prima vedere. da-n tara is sute de institutii care fac astfel de achizitii. fara sa mai pomenesc de institutiile grele (ministere, presedintie, senat, parlament) si fara sa pomenesc de preturi ptr km de drum, ptr preturi de achizitii in constructii...etc....etc. cand aduni preturile per total la tot ce inseamna achizitii publice si tragi linie, te iei cu mainile de cap. is sute de meleoane de ieuro aruncati aiurea.
si solutia care e: sa taie pensii si salarii.

This post has been edited by CGB: 11 Jun 2010, 08:26

--------------------
Modus
post 11 Jun 2010, 08:41
Post #3137

Membru autentic

Lectia de fiscalitate

Într-o dimineață, stăpânitorul unei cetăți fu trezit de niște strigăte care se auzeau din piață: „Hai la mere! Mere dulci cum n-ați mai gustat!”. Ridicându-se indispus din pat și privind pe fereastră, văzu un târgoveț ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulțime de mușterii. „Trebuie să fie tare bune merele alea”, își spuse mai-marele cetății și, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic și îi porunci: „Ia cinci galbeni și mergi în piață să cumperi mere de la târgovețul acela”. Primul sfetnic îl chemă pe paharnic și îi spuse: „Uite patru galbeni, du-te și cumpără mere”. Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului: „Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgovețul acela”. Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni și îl trimise în piață. Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveț și îi luă la rost: „Hei, ce tot strigi așa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetății, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ți confisc căruța asta cu mere”.
Zis și făcut. Întors la șeful său, străjerul se lăudă: „Am făcut un târg nemaipomenit. Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruța cu mere a tărgovețului”. Primul străjer merse la stolnic: „M-am târguit și, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reușit să cumpăr un sac cu mere!”. Stolnicul - repede la paharnic: „Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere”. Paharnicul dosi jumătate din cantitate și apoi merse la primul sfetnic: „Iată, cei patru galbeni
mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere”. Iar primul sfetnic se înfățișă dinaintea stăpînitorului cetății și glăsui: „Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reușit să târguiesc decât cinci mere”.
Mai-marele cetății mușcă dintr-un măr și cugetă: „Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Și, cu toate astea, târgovețul acela avea o mulțime de cumpărători. Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile!”

--------------------
+
caktuss
post 11 Jun 2010, 10:59
Post #3138

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(CGB @ 10 Jun 2010, 08:36)

6. si o ultima intrebare: cine plm e andreea vass? o vad toata ziua la tv, e tupeista, se rasteste tot timpu', e genu de mimoza cocotata pe-un piedestal de cristal care priveste la ceilalti ca la niste prosti, e genu care le stie pe toate. deci cine e? si nu vreau un raspuns de genu "e consilieru' lu' x". cine plm e ea? de unde a aparut madama asta? ca sincer i-as carpi doua perechi de palme de i-ar zbura mucii pa pereti.
*

http://www.financiarul.com/articol_46189/v...l--€.html

--------------------
Renault Megane Sedan II - numar cu gaura 1.6 16v 05-2005
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
daniel4ro
post 11 Jun 2010, 15:28
Post #3139

forumist anti

From: B U Z Ă U city

Moduse, daca tot o dai in basme cu noi, zi-ne-o si p-aia cu Harap Alb si cu omul Span biggrin.gif

11 Jun 2010, 17:43:
A, Moduse, da p-aia cu bufnita o stii? O stii p-aia cu bufnita?

This post has been edited by daniel4ro: 11 Jun 2010, 17:43

--------------------
Renault Megane 2.1 - Numar DREPTUNGHIULAR 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
+
buzasparta
post 13 Jun 2010, 09:16
Post #3140

Membru autentic

From: Judetul Romanica

la nemti presedintele si-a dat demisia ca incepuse un "scandal" pe tema asemanarii germaniei actuale sau a armatei actuale cu germania nazista.la noi 3 ministri recunosc ca in 2009 cand a fost an electoral s-a mintit in draci si nimeni nu are nici o problema dar de altfel toti cinstiti si demagogi si care mai de care pozeaza in fat-misto si alba ca zapada.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
CGB
post 13 Jun 2010, 09:17
Post #3141

CGB

afofis e exemplul clasic de portocaliu. bun sa bage zazanie si atat. asa sint toti gaozarii astia portocalii. de la bouleanu, andreea vass, udrea, chioru, boc pan la moraru si aia cu gura stramba. stiu doar sa bage raca, sa enerveze, sa te minta in fata fara jena, plini de tupeu, nesimtiti pana la cer... si cand iti sare tandara pe buna dreptate, tot ei fac gura mare :"uite m-a jicnit!!!". sila mi-e de voi.

ia comenteaza afofise ce-a zis blaga :"stiam de situatia nasoala inca din primavara lu 2009. da n-am luat nici o masura ca n-am crezut ca-i necesar"

cum vine asta? stiau de-un an juma, da' n-au facut nimic. evident ca tot minerii is de vina. si johanis.
ce i-as mai da in plm p-astia ca tine. guralivi d-astia mici, intrigosi si lingatori de firimituri portocalii.

This post has been edited by CGB: 13 Jun 2010, 09:26

--------------------
M.C.
post 13 Jun 2010, 09:25
Post #3142

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

[quote=CGB,13 Jun 2010, 11:17]
afofis e exemplul clasic de portocali. bun sa bage zazanie si atat.

Asa-s absolventii de Stefan Gheorghiu! Asta era specializarea lor! icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
aphophis
post 13 Jun 2010, 09:45
Post #3143

Membru autentic

QUOTE(papa_mulo @ 12 Jun 2010, 23:16)
Tu sa vezi vena umflata la prietenul tau, las-o pe a mea...
*

radmasa.gif haide bre, easy easy, ca iarasi sunt acuzat ca decimez opozitia.

QUOTE(CGB @ 13 Jun 2010, 09:17)
afofis e exemplul clasic de portocaliu. bun sa bage zazanie si atat. asa sint toti gaozarii astia portocalii. de la bouleanu, andreea vass, udrea, chioru, boc pan la moraru si aia cu gura stramba. stiu doar sa bage raca, sa enerveze, sa te minta in fata fara jena, plini de tupeu, nesimtiti pana la cer... si cand iti sare tandara pe buna dreptate, tot ei fac gura mare :"uite m-a jicnit!!!". sila mi-e de voi.

ia comenteaza afofise ce-a zis blaga :"stiam de situatia nasoala inca din primavara lu 2009. da n-am luat nici o masura ca n-am crezut ca-i necesar"

cum vine asta? stiau de-un an juma, da' n-au facut nimic. evident ca tot minerii is de vina. si johanis.
ce i-as mai da in plm p-astia ca tine. guralivi d-astia mici, intrigosi si lingatori de firimituri portocalii.
*

bre cgb, degeaba te invarti tu in jurul cozii, e clar ca astia is dati dracului, insa daca reuseste pdl-ul sa reduca pensiile alea de lux si se mai baga si in cuiburile de viespi din consilii judetene, prefecturi, primarii au votul meu. Oricum, stim marinarul si pd-ul e vinovat de toate in tara asta, pnl-ul si psd-ul nu au facut nimic rau, nu au furat, suntem in rahat exclusiv datorita pdl-ului si marinarului radmasa.gif

K, k.. stiu ca ma tin de bancuri, da ma distreaza cum unii au niste ochelari de cal via hantene mancati-as. Ca acolo ca si aici psd-ul si pnl-ul nu e vinovat.

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
xcss
post 13 Jun 2010, 10:12
Post #3144

Born to Be Epic

afofise, fugi ca intarzii la mars. Hai, curaj, ai ocazia sa-i spui lu' tata Ilici in fata ce gandesti.

--------------------
- - -
+
aphophis
post 13 Jun 2010, 10:25
Post #3145

Membru autentic

ce mars? smile.gif cat despre ilici , a primit o cutie de hartie igienica cu parerea mea despre el, acu vreo 6-7 ani parca laugh.gif

This post has been edited by aphophis: 13 Jun 2010, 10:26

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
xcss
post 13 Jun 2010, 10:27
Post #3146

Born to Be Epic

--------------------
- - -
+
aphophis
post 13 Jun 2010, 10:28
Post #3147

Membru autentic

eh.. poate avem noroc si da si peste iliescu boala care a dat peste parintele constitutiei si alti cativa pesedei smile.gif(

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
CGB
post 13 Jun 2010, 12:49
Post #3148

CGB

atitudinea asta titpic portocalie de mancatori de kkt nu face decat un singur lucru si anume sa scarbeasca lumea dincolo de limita permisa.

13 Jun 2010, 13:05:
si-n caz ca n-ai aflat inca, toate pensiile vor fi reduse. nu doar cele nesimtite (care-s doar cateva sute), asa cum va place voo sa spuneti. cat despre consilii judetene si primarii, colcaie de portocalii.

This post has been edited by CGB: 13 Jun 2010, 13:05

--------------------
Modus
post 13 Jun 2010, 13:07
Post #3149

Membru autentic

QUOTE(xcss @ 13 Jun 2010, 10:27)

nu ar trebui sa te bucure faptul ca nu au primit autorizatie sa treaca si pe langa nea Nelu.

13 Jun 2010, 13:08:
QUOTE(CGB @ 13 Jun 2010, 12:49)
cat despre consilii judetene si primarii, colcaie de portocalii.
*

de rosii in constanta, gorj, vrancea, etc.; si de galbeni pe ici colo. Nu e tara 100% portoclaie.

This post has been edited by Modus: 13 Jun 2010, 13:08

--------------------
+
aphophis
post 13 Jun 2010, 13:19
Post #3150

Membru autentic

pentru iubitorii de iliesti de mai sus, niste marturi ale faptelor de vitejie iliesciene wacko.gif

Între 12 și 27 iunie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Fundația Konrad Adenauer propun bucureștenilor un exercițiu de memorie asupra evenimentelor din 13-15 iunie 1990. Pasajul Universității va deveni pentru două săptămâni un loc al memoriei contestate, printr-o expoziție intitulată Constatare la fața locului, care își propune să adune mărturii, imagini și semne de întrebare asupra României mineriadelor. V-am prezentat ieri o parte din poveștile cutremurătoare pe care le veți descoperi acolo. Revin azi cu mărturii ale victimelor, cu relatări la persoana I:

Victoria Moțoc, 20 ani, studentă

?(?) La patru și jumătate spre cinci dimineața stăteam cu Mihai și mai fumam o țigară uitându-ne pe geam spre Piață. Brusc, jandarmii dispuși în dispozitiv în jurul Universității și Arhitecturii s-au retras și au apărut camioane pline de mineri. Priveam pe geam la ei fără cea mai mică spaimă. Din gura de metrou a ieșit un tânăr care cred că se ducea la lucru. Era cinci dimineața. Au sărit pe el. Bâtele se ridicau și coboarau. Minerii erau ca într-o grămadă de rugby. Când s-au retras, tânărul, desfigurat și fără suflare, avea o cămașă în întregime roșie de sânge. Mi-a venit să vomit. Unul dintre mineri a luat corpul fără vlagă al acelui bărbat și l-a îndesat cu capul într-un coș de gunoi.

Mihai m-a luat de mână și mi-a spus: ?Să ne ascundem?. Am alergat năucă pe scările Facultății de Geologie. Am ajuns într-un amfiteatru. Eram eu, Mihai, o fată și încă un băiat. Băieții au spart partea laterală a amfiteatrului și am intrat practic sub podea. Am pus lemnele la loc și am așteptat. Ce? Nu știu. Nu-mi mai aduc aminte decât că era întuneric, stăteam cu nasul în praf și tremuram. Toate simțurile erau anesteziate. Trăiam doar pentru că auzeam. Auzeam strigătele minerilor, înjurăturile, țipetele de durere ale celor bătuți, o portavoce care cerea o salvare pentru Marian Munteanu.

De trei ori au venit să verifice amfiteatru, de trei ori le-am simțit pașii călcând pe deasupra mea. A treia oară au venit la sigur. Ne-au spus să ieșim. Doi malaci m-au luat de o mână și de alta. Întâi a fost pumnul peste ochi (în buna tradiție masculină românească), apoi palma peste gură când am încercat să spun ceva. Apoi zborul pe scări în șuturi de la etajul doi la etajul unu. La etajul unu, un tip îndesat tuns regulamentar m-a apucat de păr și a strigat:?E drogată, e drogată!? Drept este că mi se cam roteau ochii în cap. Au urmat bulanele pe spate. Am aflat cu această ocazie că doar primul doare, apoi îți amorțește spatele și este mai suportabil. Ajunși la parter, un domn cu ochelari, probabil profesor la Geologie, cu un curaj nebun, s-a aruncat în fața grupului de mineri care ne târa și a pretins că suntem studenții lui. Un bulan de cauciuc l-a lovit instantaneu peste față, spărgându-i ochelarii. Sângele îi șiroia pe obraji printre cioburi.

Și ne-au aruncat în Piață, în spațiul acela al morții, unde zeci de mineri, adevărați gladiatori ai întunericului, învârteau bâte și lanțuri. M-au aruncat mulțimii ca pe vrăjitoarele din Evul Mediu. Spre a fi linșată. S-au adunat asupra mea, mi-au smuls hainele, mi-au tăiat pantalonii cu o secure. Și asta până când doi elevi polițiști m-au ridicat și m-au pus să alerg până dincolo de coloanele de jandarmi care se uitau impasibili la spectacolul mineresco-patriotic. Nu scăpasem încă. Mă aștepta muncitorimea și pensionărimea fesenistă. M-au tras de păr, mi-au turnat lapte în cap, mi-au spart și o sticlă în cap, iar un bătrânel nefericit striga pițigăiat:?Lăsați-mă și pe mine să dau, lăsați-mă și pe mine!?. Ne-au pus apoi la zid în așteptarea unei mașini.

Respiram pentru prima oară în acea dimineață. Mi-am lins încetișor sângele de la buză. Aveam acut senzația că mă aflu într-un film al lui Sergiu Nicolaescu. Așteptând mașina am auzit un glas în spate. Am văzut cu coada ochiului că era un bătrânel îmbrăcat într-un trenci kaki. ?De ce i-ați arestat pe copiii ăștia?? a întrebat el. ?Sunt legionari?, a decretat scurt trupetele care ne păzea. ?Legionari zici, a zis bătrânelul. Ehei, dacă erau legionarii? ?? , a mai zis el îndepărtându-se. Am zâmbit pentru prima oară.

Apoi a sosit duba. Ne-au încărcat de-a valma, studenți, oameni de pe stradă, țigani. Ne-au dus, am aflat mai târziu, la o unitate de poliție, la Măgurele. Ne-au așezat într-un hangar, bărbații de-o parte, femeile de alta. Nu ne-au dat apă, n-am mers la toaletă. Ne amenințau cu venirea minerilor. Au mai fost bătăi, dar eu n-am avut parte. A fost o noapte de coșmar, dar în urma cărora am tras multe învățăminte. Am aflat că neamul țigănesc (pardon, al rromilor) nu va pieri în vecie. Deși percheziționate de nenumărați polițiști, ?doamnele rrome?, pentru a fi corectă politic, au mai găsit, doar ele știu unde, niște pachete de Carpați pe care le-au împărțit cu cei aflați alături de ele în suferință. Nu vreau să aflu pe unde le-au pitit și nici nu-mi pasă. Vreau doar să le mulțumesc pe această cale pentru generozitate. Bătut mult mai crunt decât mine, un domn simpatic s-a așezat în fața mea când începusem să plâng, disperată, a început să-mi zâmbească și n-a plecat până când nu mi-a smuls un zâmbet. Acolo, la Măgurele, am aflat că speranța moare ultima.

Pe 15 dimineața au sosit niște domni despre care ni s-a spus că sunt procurori. Ne-au luat declarații, am fost fotografiați față-profil și ni s-au luat amprentele. Apoi, din nou, așteptare. Pe 15 la prânz, brusc și fără prea multe explicații, am fost luată, curățată, spălată, pansată. Mi s-a spus că am fost arestată dintr-o eroare, am fost dusă cu o mașină neagră și lăsată pe o alee din Grozăvești. (?)?

D. B. M., grevistă a foamei în Piața Universității

M-am refugiat lângă garderoba hotelului. Câțiva polițiști s-au luat după mine. M-au obligat să-mi pun mâinile la ceafă, după care m-au lovit cu bastoanele în ficat. Deasupra mea, doar îi auzeam că de văzut nu mai vedeam, se adunaseră vreo 4-5 polițiști care mă loveau cu piciorele în ficat, în stomac, în cap, unde nimereau, strigând mereu: ?Tu ce-ai căutat, fă, aici? Vrei democrație? Uite democrație!?

S.E., femeie, 42 ani

?Au intrat în sală 4-5 bărbați îmbrăcați în salopete care aveau în mâini ciomege și furtune de cauciuc, cu care au început să ne lovească. După ce am fost loviți în mod repetat și la întâmplare, timp de 10-15 minute, bărbații respectivi care miroseau puternic a băuturi spirtoase, a țuică de prună și a transpirație, au ieșit din încăpere.

?Îmi amintesc foarte bine faptul că, atunci când a intrat și a văzut că suntem plini de sânge, ofițerul, în mod instinctiv, a pus îngrozit mâna la ochi.

?Când a început să se lumineze afară, după ora 4, am auzit o voce amplificată cu mijloace tehnice, și pe care recunoscut-o ca fiind a lui Ion Iliescu. Acesta le mulțumea minerilor pentru faptul că au dat dovadă de solidaritate și că au acționat împotriva huliganilor, apoi le-a cerut să meargă în Piața Universității să planteze flori.

(?) Autovehiculele erau însoțite și de bărbați îmbrăcați în ținută civilă și, fără nicio excepție, toți cei aduși, în momentul în care coborau din mijloacele de transport erau obligați să treacă prin culoarul format de militari în termen ce îi loveau fie cu bastoanele, fie cu picioarele încălțate în bocanci militărești.

Mulți dintre cei reținuți, pentru a evita să fie bătuți cu ocazia deplasărilor la toaletă, au ajuns să se scape pe ei, motiv pentru care în acea sală era un miros greu de dejecții și transpirație, aerul fiind extrem de greu respirabil.

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
166 Pages « < 103 104 105 106 107 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th August 2025 - 20:36
Dacia