Politica pe malul Dambovitei
![]() ![]() ![]() |
Politica pe malul Dambovitei
dack |
![]()
|
||
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|||
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Oricum, nu toti profesorii sau medicii sunt corupti si incompetenti, si nu toti merita soarta de - 25%.
E formidabil guvernul Boc cu cel mai tare plan anti-criza din lume. Noi taiem salarii si pensii, iar francezii ingheata (nu taie) cheltuielile bugetare pana in 2011 si construiesc cai ferate pentru TGV si fregate. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Nici nu am zis asta. De altfel, exprimarea "matrozului" a fost - FONDUL de salarii si FONDUL de pensii. Asta insemna, in mod normal, ca aceste reduceri ar putea fi aplicate diferentiat, in special salariilor sau pensiilor mai mari, nu mosului care are 500 ron/luna sau medicilor/profesiorilor.
Sau, ar putea sa mai dea din plimbatorii de foi afara si sa pastreze aceleasi salarii. Dar ceva trebuie facut. |
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dack @ 7 May 2010, 13:41) Ai auzit de scaderi de salarii in mediul privat in 2009 (adica acolo unde salariul mediu e mai mic ca la stat)? Da, au fost. In 2008 pana pe la inceputul lui 2009 ma bazam pe cel putin 3000 lei lunar, apoi prin aprilie 2009 am scazut pe la 2500 lei si la ora actuala ma bazez pe aproape 1700 lei. Daca dau din coate pot dubla, tripla suma... dar repet, sumele de mai sus imi erau oarecum asigurate lunar. Si in sectorul privat e jale si ma intreb din ce oare erau hraniti cei de la stat? Din subventii, fonduri alocate? Ce produceau ei? Ca nu mai retin. ![]() Nu ma refer la toti angajatii din sectorul de stat ci doar la unii dintre ei. |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
in mediu privat se munceste pe rupte ptr ca asa accepta angajatii. s-a dus un tovars in state si facea pa viteazu p-acolo. ca el face si drege, sta peste program, etc. l-au tras de-o parte si i-au zis: "prietene noi am luptat 200 de ani ptr timpu asta de munca si ptr drepturile noastre. daca mai faci pa viteazu ti-o iei rau". mediu privat e la pamant nu din cauza bugetarilor. ci din cauza guvernului care nu face nimic sa ajute privatii. d-aia si privatii pacalesc cat pot statu si se sustrag de la plata taxelor, impozitelor, asigurarile sociale, etc. in tara asta nu trebuie sa sufere unii ptr a le fi bine altora. nu tre sa sufere nici bugetarii si nici privatii. oricum bine nu e ptr nici unii in momentu asta. da' din cauza unor imbecili ca basescu se creaza isteria asta si dusmania intre anumite categorii. ptr ca nu se gasesc solutii ci numa metode de a arunca oamenii unii impotriva altora (bugetari contra privat, populatie contra guvern).
m-am bucurat io fro clipa de necazurile din mediul privat, asa cum se bucura niste imbecili de soarta bugetarilor, a pensionarilor, a somerilor? is absolut constient ca privatu trebuie sustinut si ridicat. si-am zis mereu asta. da' nu ma apuc sa mananc kkt ca ce bine le face la bugetari. da' nu vad nimic facandu-se in directia asta, de a ajuta mediu privat. doar aud de scaderi de salarii, reduceri de pensii...etc. crezi ca privatu' se duce in sus dupa toate astea? o sa cada mai ceva ca pana acu. mai e oleaca si vine si cresterea tva. zici de invective. asta nu-i nimic pe langa ce-ar trebui spus. si mai ales facut. tre schimbat totu. de la clasa politica pana la legislatie. care e proasta. legislatia muncii e proasta si invechita, legile fiscale is inepte. totu tre schimbat. asta sa vad ca se face. nu ca se reduc iar venituri. se reduc pe moment. dar apoi? flamingo, tu crezi ca daca dispar maine juma din bugetari iti creste tie salariul? banii proveniti din reduceri de personal si salarii se duc pe datorii sau in buzunarele baietilor dejtepti. This post has been edited by CGB: 7 May 2010, 13:19 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Perfect de acord cu povestea alui care a ajuns la americani, insa...
QUOTE(CGB @ 7 May 2010, 14:13) m-am bucurat io fro clipa de necazurile din mediul privat, asa cum se bucura niste imbecili de soarta bugetarilor, a pensionarilor, a somerilor? ...unde ai vazut bre in ultimile 24 de ore ca s-ar fi bucurat cineva pe aici ca se taie din salariile bugetarilor? ![]() QUOTE(CGB @ 7 May 2010, 14:13) is absolut constient ca privatu trebuie sustinut si ridicat. si-am zis mereu asta. Corect si asta, dar reper, cine a zis ceva de bugetari? Ca din cate stiu eu nu s-au sters posturile pe aici deloc... |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
CGB |
![]()
|
mai citeste si-o sa vezi. is unii care arunca vorbe asa de dragu de-a se baga in seama. unii care generalizeaza si baga in aceiasi oala toti bugetarii. ok, or sa dea afara bugetari. crezi ca pleaca aia care ar trebui sa plece, sau pleaca aia mai fraeri. iar daca vreunu din aia care ar trebui sa plece, ar pleca, il gasesti dupa cateva zile angajat prin alta parte. tot bujetar.
de ce nu se reduc cheltuielile cu achizitiile la stat. de la hartie pana la masina. is superumflate preturile la care-s achizitionate. de ce nu se verifica contractele firmelor private cu statul. sa se vada unde se duc banii statului. in buzunarele unor privati dejtepti. sa reduca chletuielile la ministere. da' asta e greu. loveste in buzunarele barosanilor. asa ca taie de la pulime. oricum rahatu e prea mare si nu ne mai scoate nimeni din el. nici disparitia a trei sferturi din bugetari si desfiintarea totala a pensiilor. ce se face acu e asa praf in ochi. imi tot vine in minte imaginea unor masini in flacari p-o strada in grecia. si niste sedii de banci. si niste cladiri guvernamentale. masinile alea erau poate ale unora nevinovati si aia din banca erau tot nijte angajati care prestau p-un salar. doamne fereste de asa ceva si la noi. ca si cand s-o intampla, in nebunia si furia care-o sa fie or sa sufere multi nevinovati. intrebare: e careva care inca mai crede ca n-o sa creasca si tva si impozitu? si daca nu crede c-o sa creasca sa-mi dea si mie o explicatie. This post has been edited by CGB: 7 May 2010, 13:36 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Tabloidul german Bild, l-a intampinat in data de 6 martie pe premierul grec, aflat in vizita la Berlin, cu o scrisoare deschisa. Printre randurile ei, se citea exasperarea nemtilor fata de indolenta grecilor: "Daca cititi aceasta scrisoare, inseamna ca sunteti intr-o tara diferita de a dvs. Sunteti in Germania. Aici, oamenii lucreaza pana la 67 de ani, si nu au al 14-lea salariu pentru functionarii publici. Aici, nimeni nu trebuie sa plateasca 1000 de euro mita pentru a obtine un pat in spital. Benzinariile noastre au case de marcat, soferii de taxi taie chitanta iar fermierii nu pacalesc Uniunea Europeana pentru a obtine subventii de milioane cu plantatii de maslini care nu exista. Germania are si ea datorii mari, dar le putem duce. Asta pentru ca ne trezim devreme si muncim toata ziua. Dorim sa fim prietenii grecilor. Din acest motiv, dupa aderarea la euro, Germania a dat tarii voastre 50 mld de euro."
Daca am fi Bild, scrisoarea catre delegatia FMI, inca la Bucuresti, ar suna cam asa: "Daca cititi aceasta scrisoare, inseamna ca n-ati plecat inca din Romania. Ca sa iesim din criza, ati dat tarii noastre 20 miliarde de euro. Noi v-am pacalit cu statistici falsificate, cu surse la buget inexistente sau nerealiste, n-am redus cheltuielile publice si nici n-am concediat pe nimeni. Aici, cei 1.400.000 de bugetari muncesc cateva ore pe zi, patru zile din saptamana, vinerea e zi scurta iar lunea nici iarba nu creste. Aici, oamenii mor in spitale cu spaga cu tot, iar din cei 6 milioane de pensionari, cateva sute de mii au in jur de 40 de ani. Ceva case de marcat avem, chitante la fel, dar banii nu prea ajung in buget, iar cei care ajung sunt repede furati. Daca veti creste taxele sau cota unica, tot degeaba. Banii se vor scurge ca apa in nisip. Asta pentru ca multi dintre noi se trezesc la pranz si muncesc cateva ore. Dorim sa fim prietenii FMI si UE, dar daca ne puneti la munca iese tambalau ca in Grecia". sursa: gmail ![]() |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
CGB |
![]()
|
QUOTE(crisolro @ 7 May 2010, 13:36) Ceva case de marcat avem, chitante la fel, dar banii nu prea ajung in buget, iar cei care ajung sunt repede furati aici e problema. daca s-ar gestiona cum trebuie banutii astia, ar fi suficienti. principala problema a bugetului nu e numarul mic de cotizanti (e si asta o problema da' nu principala), ci faptu ca banii fie nu ajung deloc la buget , fie dupa ce ajung is cheltuiti aiurea. si apoi se da vina pe toti bugetarii, pe pensionari si pe someri. ca ei sint principalii cheltuitori ai bugetului. care e cu capu pe umeri stie ca nu din cauza astor 3 categorii sintem in rahat acum. da' inca o data spun, matrozu are o capacitate extraordinara de a prostii oamenii si de a-i invrajbii intre ei. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Fabu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 21 November 06 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(bob737 @ 7 May 2010, 11:03) Personal mi se pare o mare fuga fata de realitate sa dam vina pe FMI. Nu stiu de ce am impresia ca declaratia de ieri a lui Base a fost doar praf in ochi aruncat celor de la FMI. Si asta pt ca a vrut sa arate ca de data asta se vor tine de cuvant si vor face ceva. http://blogs.wsj.com/economics/2010/05/06/...s-says-the-imf/ Ce spune in link-ul de mai sus se regaseste si aici: http://www.antena3.ro/economic/news/nu-fmi...etar_98678.html This post has been edited by Fabu: 7 May 2010, 13:56 |
--------------------
Renault
Clio 4
2014 Dynamique EDC, 1.5 dCI, 90 CP
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
Flamingo |
![]()
|
Dane, la multi ani inca o data...
![]() Stii ce au uitat sa spuna nemtii despre greci? Ca majoritatea inchid magazinele in jurul pranzului si mai deschid la 3-4 dupa amiaza, cu alte cuvinte ca sunt niste puturosi. Bine, Lidl sau Carefour erau deschise dar daca te afli intr-un orasel de provincie si vrei sa iti iei ceva de mancare, slabe sanse. Scuze de offtopic. This post has been edited by Flamingo: 7 May 2010, 14:37 |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
bob737 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 29 March 09 ![]() |
QUOTE(dack @ 7 May 2010, 12:41) Ce nu intelegi tu, pentru ca nu vezi decat dintr-o parte situatia asta, este ca cei mai multi bugetari produc matreata, in timp ce in privat se munceste si 10 ore pe zi, sau mai mult. Desigur, NU toti bugetarii fac asta, dar nu prea e corect ca banii de salarii pentru bugetari sa vina de pe spinarea altora, nu crezi? De ce crezi ca s-au facut imprumuturile din ultimii ani la FMI, EU, etc? Ca sa acopere salarii de sindicalisti si pensii.. Gasesti normal ca aceste sume sa le returneze cei din privat? Ai auzit de scaderi de salarii in mediul privat in 2009 (adica acolo unde salariul mediu e mai mic ca la stat)? Da, au fost. Dar de oameni dati afara din mediul privat? Da, au fost. Au facut greva, au iesit in strada, si-au bagat organele pe forumuri? Ei nu au familii? Tu le-ai plans de mila cumva? Daca mediul privat moare, TOATA lumea moare, pentru ca bugetul de stat se construieste din impozitele platite de firmele private si angajatii lor, pentru ca impozitul se aplica la profit si nu la pierderi. Pana cand statul nu-si va rentabiliza propriile companii, o vom duce rau cu totii. Auzi, stii cum e atunci cand ajungi intr-o institutie de stat, cum ar fi administratiile financiare, primarii, judecatorii, etc, care practic sunt doar centre de cost, si esti tratat deplorabil, pe banii tai? Cam cata dragoste simti atunci fata de oamenii aia? Sa inteleg ca sistemul sanitar produce matreata? Bine, produce si morti dar asta cred ca e o alta discutie. Ideea de baza este ca nu mi se pare normal ca dupa 20 de ani de la ep. '89, intr-o tara membra UE, salariul minim sa fie de 180$ sau 140Eur iar preturile sa fie la nivel de UE. Asta inseamna protectie sociala varza si guvernanti de pe alta planeta, inclusiv cei mai din vest. Si mi se pare normal ca sectorul privat sa tina pensionarii intr-o oarecare masura. Tie ti se pare normal ca un om care a muncit 40 de ani si in tot acesti ani a cotizat la sistemul de pensii sa ajunga sa nu aiba din ce trai? Sau mai bine il omoram ca oricum nu mai produce si oricum a trait in comunism, deci e un comunist,nu?La fel ti se poate intampla si tie. Traiesti inca 30 de ani sub regimul x,y, sau z si apoi te trezesti ca mori de foame sau mori de medicamente... sry, dar ideea de stat e una, ideea de haos e alta. Ca stat ai niste obligatii fata de cetatenii tai. Nu am dat nume de politicieni pt ca ar fi de rasul fundului o asemenea afirmatie, insa intr-un stat civilizat asa se pune problema. Cat despre mediul privat, din pacate si asta este pe duca, mai putin marii evazionisti. Degeaba tragi semnale de alarma, totul e pe duca. Si inca nu a venit perioada (adica la anu'...si la multi ani!) in care trebuie sa rambursam datoria externa. Iar chestia cu taxe inca nemarite pt privati e doar o amanare. Nu stiu ce varsta aveai in guvernarea 96-2000 dar cred ca va fi mult, mult mai rau! |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
dack |
![]()
|
Daca ti se pare normal ca mediul privat sa tina pensionarii, intr-o anumita masura, afla ca ii tin in toate masurile.
Pe de o parte ca sunt putini oameni care castiga foarte bine in privat, pe de alta, dupa munca si rasplata. Atitudinea asta nu o vad la sindicate. Nici - sa ii dam afara pe aia care mimeaza munca, ca sa devenim rentabili. Nici - sa dam afara toate rudele capusiste din firmele de stat. Nici - sa muncim mai mult, ca sa castigam mai mult. Problema mea nu este cu pensionarii (aici statul e de vina ca am ajuns in situatia asta), nici cu profesorii, nici nu medicii si asa mai departe.. Ci cu taietorii de frunza de la stat. De stat la propriu. Aia de ies pe usa la ora 16.01, iar daca vrei sa le iei vreun spor, fac greva, ca ei au drepturi. "Drepturile" se masoara in contul 121, profit si pierderi. De acolo pleaca "drepturile". Restul e demagogie. Tu stii cum sta statul din punctul asta de vedere? Stii cine produce profitul si cine aduce pierderile? E nevoie ca statul sa-si reformeze afacerile si se le aduca pe profit, in privat, asa cum am spus, s-au tot dat oameni afara si s-au redus cheltuieli. Si va rog, nu mai aduceti in discutie tema cu "privatii evazionisti". Daca ANGAJATII DE LA STAT (ce ironie!) si-ar face datoria si ar controla si sanctiona aceste firme, s-ar realiza mai multe venituri la buget. Stii, ministrii aia care fac manarii cu licitatii..stii, vamesii si politia care inchid ochii la tot felul de afaceri dubioase, cei de la fisc....si asa mai departe. |
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
Flamingo |
![]()
|
Dack, respectele mele maestre!
![]() As mai adauga... Am fost mai devreme prin oras cu diverse treburi (lucrez in domeniu privat). Alergatura, comenzi, sa iasa treaba bine, PRODUCTIE, etc. Era vreo 14:00 sau 14:30, cand vad in trafic o prietena de familie care se indrepta spre casa. Lucreaza la stat. Pe moment m-am gandit c-o fi trimis-o seful ei pe undeva, dar stiind munca ce presteaza zilnic (solitaire si yahoo mesenger, in proportie de 80%), parca nu-mi venea a crede ca e trimisa in misiune. La urmatorul semafor ma strecor si ajung aproape de ea: - Buna &^%$. Ce faci? - Spre casa, raspunde zambind. - Aha... zic eu cu fata de bou. - Pai da, ca ma asteapta aia mica (de fapt are 4 ani si oricum ei stau cu parintii deci ar fi avut cine sa aibe grija de ea). - Deci te-ai invoit. Bravo fata, ce bine-ti merge. Deci, plm... nu mai zic nimic. Si astfel de cazuri sunt cu sutele, daca nu miiile. Bine, o sa spuneti ca nu din cauza asta nu merge treaba, dar vorba colegului Dack... In cazul in care angajatii statului si-ar fi facut treaba cu brio, nu ar mai fi incurajat evaziunile fiscale. In schimb se bucura la niste mii de lei spaga, taie o chitanta la misto si toata lumea e multumita. Ei, care se intorc acasa cu 1-2 salarii pe zi, statul roman ca mai incaseaza acolo ceva decat deloc si patronul evazionist ca a scapat de puscarie. Am gresit undeva? Nu? Stiam eu. |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(dack @ 7 May 2010, 12:41) Ce nu intelegi tu, pentru ca nu vezi decat dintr-o parte situatia asta, este ca cei mai multi bugetari produc matreata, in timp ce in privat se munceste si 10 ore pe zi, sau mai mult. Desigur, NU toti bugetarii fac asta, dar nu prea e corect ca banii de salarii pentru bugetari sa vina de pe spinarea altora, nu crezi? De ce crezi ca s-au facut imprumuturile din ultimii ani la FMI, EU, etc? Ca sa acopere salarii de sindicalisti si pensii.. Gasesti normal ca aceste sume sa le returneze cei din privat? Ai auzit de scaderi de salarii in mediul privat in 2009 (adica acolo unde salariul mediu e mai mic ca la stat)? Da, au fost. Dar de oameni dati afara din mediul privat? Da, au fost. Au facut greva, au iesit in strada, si-au bagat organele pe forumuri? Ei nu au familii? Tu le-ai plans de mila cumva? Pensionarii - 6 milioane. Angajati - sub 4. Intervalul de varsta legal pentru un angajat este intre 18 si 60 si ceva de ani (pana la pensie). Speranta medie de viata in Romania e in jur de 70 de ani. Deci, de la 18 la 63 de ani, avem 4 milioane de oameni care lucreaza, iar pensionari (deci, teoretic, de la 60 de ani till the end), 6 milioane. Cum ti se par cifrele astea? De unde crezi ca vin banii pentru pensionari, someri, asistati social, etc? Din munca depusa de sindicalisti? Daca mediul privat moare, TOATA lumea moare, pentru ca bugetul de stat se construieste din impozitele platite de firmele private si angajatii lor, pentru ca impozitul se aplica la profit si nu la pierderi. Pana cand statul nu-si va rentabiliza propriile companii, o vom duce rau cu totii. Auzi, stii cum e atunci cand ajungi intr-o institutie de stat, cum ar fi administratiile financiare, primarii, judecatorii, etc, care practic sunt doar centre de cost, si esti tratat deplorabil, pe banii tai? Cam cata dragoste simti atunci fata de oamenii aia? Mediul privat s-a restructurat in ultimii ani. S-au dat oameni afara, s-au redus cheltuieli, s-au amanat investitii, etc. Nu ar trebui ca si statul sa faca acest lucru? Ba da, da' sa nu dea pe nimenea afara, ca iesim in strada! Si in general, mai usor cu invenctivele. Postul tau are delicatetea unui WC dintr-o gara. Vad ca reuseste zazania bagata de astia. ![]() QUOTE(dack @ 7 May 2010, 15:06) Daca ti se pare normal ca mediul privat sa tina pensionarii, intr-o anumita masura, afla ca ii tin in toate masurile. Pe de o parte ca sunt putini oameni care castiga foarte bine in privat, pe de alta, dupa munca si rasplata. Atitudinea asta nu o vad la sindicate. Nici - sa ii dam afara pe aia care mimeaza munca, ca sa devenim rentabili. Nici - sa dam afara toate rudele capusiste din firmele de stat. Nici - sa muncim mai mult, ca sa castigam mai mult. Problema mea nu este cu pensionarii (aici statul e de vina ca am ajuns in situatia asta), nici cu profesorii, nici nu medicii si asa mai departe.. Ci cu taietorii de frunza de la stat. De stat la propriu. Aia de ies pe usa la ora 16.01, iar daca vrei sa le iei vreun spor, fac greva, ca ei au drepturi. "Drepturile" se masoara in contul 121, profit si pierderi. De acolo pleaca "drepturile". Restul e demagogie. Tu stii cum sta statul din punctul asta de vedere? Stii cine produce profitul si cine aduce pierderile? E nevoie ca statul sa-si reformeze afacerile si se le aduca pe profit, in privat, asa cum am spus, s-au tot dat oameni afara si s-au redus cheltuieli. Si va rog, nu mai aduceti in discutie tema cu "privatii evazionisti". Daca ANGAJATII DE LA STAT (ce ironie!) si-ar face datoria si ar controla si sanctiona aceste firme, s-ar realiza mai multe venituri la buget. Stii, ministrii aia care fac manarii cu licitatii..stii, vamesii si politia care inchid ochii la tot felul de afaceri dubioase, cei de la fisc....si asa mai departe. Ba uite ca aduc vorba de evaziune ca bate la 40% cica...si va fi asa atat timp cat exita un interes sa fie asa, cat va fi un mijloc de colecta de bani negri din spaga care ajung pana sus. Daca voiau colectau mai multi bani la buget doar din impunerea platii taxelor in cuantumul actual, dar nu vor exact aia care te asmut pe tine contra mea ca cica sunt eu parazit ![]() This post has been edited by Dan73: 7 May 2010, 16:51 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
bob737 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 29 March 09 ![]() |
Dack, contul 121 se vede in semnatura mea, deci crede-ma ca nu sunt pro x, y sau z, sunt privat insa nu iti dau dreptate mai mult de 50%. Si asta pt ca nu sunt deacord cu acest democid ( nu stiu daca in romana exista acest cuvant, in eng se numeste democide...).
Ce exemple dai tu sunt exceptii (taietorii de frunza), sau poftim, majoritatea mica sau nedreapta ca sa ma exprim in termeni basescieni. Cat despre sindicate....sry, aici gresesti mult. Adica ai dreptate dar paradoxal gresesti; ele sunt si in Germania si in US si in mai stiu eu ce state dezvoltate si au pretentii si putere mult mai mare ca in Ro. Deci??! Un exemplu simplu- lipsesc de la pensii cca 500 mil. Eu sunt convins ca daca luam din urma ziarele gasim usor unde s-au aruncat pe fereastra 500 mil total aiurea si in bataia noastra de joc a privatilor, cei care tinem cat mai tinem... Sincer, mi-e scarba de tara asta dar pe de alta parte acesta este rezultatul a cat ne-a dus sau cat putem... Asta e.. Dan73 100% I agree |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.266 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
inafara de sa moara bugetarii mai stiti ceva? pensionarul ala de spuneti voi ca il tineti in spate a muncit o viata si a contribuit la fondurile statului pe vrmea cand "particularul " era un mit.asta e una. a doua : cati dintre angajatii la privat au tot castigul impozitat? foarte multi au salariul minim trecut pe cartea de munca iar restul se baga bonusuri si altele neimpozabile ca din cauza asta se plang multi ca nu isi pot face o rata la banca sa isi ia casa, pe cand la angajatul de la stat totul este impozitat.pun pariu ca oricat ar reduce din salariile de la stat nu se va relua nici o productie economica . si oricum toti bogatii au averile facute pe baza relatiilor cu statul.fiecare vede problema din pozitia sa si fiecare are dreptate in felul lui.
de ce boc a adus tot clujul la bucuresti? ce aia dinainte nu erau competenti? basca este ca astora trebuie sa le platesti diurna, chirie,transport.astea nu le spune nimeni. spuneu toti ca numai la privat se munceste? sa stiti ca si la stat sunt locuri unde se munceste constant peste 220 de ore lunar fara plata orelor suplimentare.asa cum angajatii de la stat se organizeaza in organizatii sindicale nu stiu cine impiedica angajatii de la privat sa adere la o asemenea organizatie sindicala?nu e nimeni de vina pentru faptul ca angajatul de la privat nu stie sa isi ceara drepturile si mai ales respectarea lor.si cand mai vine un control toti sunt multumiti si lucreaza normal 8 ore/zi si nu maraie nici unul ca se lucreaza 10h/zi.doar cand mai moare cate unul mai apar pe la tv dar si atunci asa incognito sa nu ii stie nimeni. reducerea salariilor si a pensiilor - si asa mici- nu o sa duca decat la reducerea consumului ceea ce va duce la reducerea importurilor pentru ca multe sunt din import.de pierdut nu va pierde numai angajatul de la stat ci si ala de la privat. ca sa va simteti bine as propune desfiintarea tuturor structurilor statului: invatamant,sanatate,armata, politie ..tot. si apoi sa vedem ce va face privatul cand va veni raketul cu arma sa ii ia tot.sa fie anarhie, sa fie razboi . si asa ca o intrebare de ce nu va deranjeaza achizitiile facute aiurea de stat? de ce nu va deranjeaza cheltuielile de functionare a unor ministere si alte structuri ale statului? de ce? pentru ca achizitiile si toate cheltuielile pentru functionare sunt sume de bani care intra la privat.poate ca nu toti de pe aici aveti treaba cu statul dar statul este un client foarte important pentru privat. This post has been edited by buzasparta: 7 May 2010, 17:42 |
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ã U city ![]() |
QUOTE(Modus @ 6 May 2010, 07:32) Singurul lucru bun facut de guvernul Boc e programul Rabla de anul asta care a incurajat cumpararea de Dacii noi. In rest, pauza: PDL + PSD + PNL lucreaza pentru interesul national. Sa-i lasam sa lucreze pentru noi. QUOTE(daniel4ro @ 6 May 2010, 17:29) QUOTE(rtBK @ 7 May 2010, 09:55) daniel sunt alti membrii care au cumparat masini noi noute... multi pilosi la nea base pe aici... ![]() ![]() pentru cei care n-au inteles ironia: mi se pare aiurea sa te iei de om ca si-a luat masina sh ( nu ai de unde sa stii de cand a strans ca sa isi ia masina aia ) era o replica inteligenta la o afirmatie de prost gust facuta candva de Modus. Odata, cand Modus se batea cu pumnii in piept ca el e de dreapta, dar nu se uita ca mananca senvici cu parizer la pranz. si macar daca i-ar fi folosit singura masura buna luata de guvernul sau multiubit... QUOTE(Modus @ 9 Nov 2009, 05:03) Ca bugetar nu stai rau cu Mégane Privilége (piele crem, xenon). Eu lucrez in domeniul privat si am un Matiz E fara aer conditionat, servodirectie, sau ABS. This post has been edited by daniel4ro: 7 May 2010, 18:09 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.266 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
@daniel :atunci trebuia sa imi trec la semnatura un mertan.sau un bmw.asta ca sa nu ma arunc prea tare.sau o dacie 1300 ca sa fiu modest.
This post has been edited by buzasparta: 7 May 2010, 18:01 |
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
233 SP 94 |
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Stiti cum se negociaza salariile la nivel mediu intr-o multinationala? "Atat putem sa va oferim. Daca acceptati bine, daca nu, poarta e deschisa!" Sporuri, ore suplimentare? Cred ca glumiti! La privatizare, serviciul unde lucram avea 7 oameni. Acum am ramas singur, fac toata treaba celor 7, si nimeni nu ma crede cand ii spun cat castig.
Chiar credeti ca exista vreo companie privata care sa spuna " Realizez un profit decent si imi platesc taxele corect?" Orice companie ar face orice ca sa fenteze taxele, oricat de mici ar fi ele. Mai ales in structurile de tip holding, exista "n" metode de a plimba banii intre companii astfel incat sa li se piarda urma. |
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
- HA308MV
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
|
|
buzasparta |
![]()
|
nu neaga nimeni faptul ca esista metodele necesare fentarii statului si ca se folosesc mereu aceste metode pentru ca se folosesc oriunde in lume. nu toti angajatii la privat lucreaza in multinationale.faptul ca se accepta salarii mici nu e vina altora.daca ar da toti flit la un salariu mic in raport cu munca prestata poate ca si-ar revizui modul in care ar privi angajatii si salariile oferite.
dack spunea ca daca moare privatul moare toata lumea? serios? dar daca statul nationalizeaza tot ? unde mai este privatul? daca statul dispare dispare privatul dispare tot.nu vei mai putea merge nicaieri pentru ca actele tale nu vor mai fi recunoscute , afaceri nu vei face cu nimeni , se vor invarti ca musca in sticla doar aici in no mans land.vom fi ca in filmul terminalul cand a ramas tom hanks in aeroport pentru ca statul lui nu mai era recunoscut de nimeni. This post has been edited by buzasparta: 7 May 2010, 19:19 |
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
233 SP 94 |
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(pcs @ 7 May 2010, 19:01) Stiti cum se negociaza salariile la nivel mediu intr-o multinationala? "Atat putem sa va oferim. Daca acceptati bine, daca nu, poarta e deschisa!" Sporuri, ore suplimentare? Cred ca glumiti! intrebare simpla..daca nu iti convine acolo de ce nu te-ai angajat la stat? unde se sta degeaba, freci menta si primesti de 3 ori salariul ? sau nu la stat, dar in alta parte la privat unde iti ofera un salariu mai corect pentru cat muncesti? ... de ce te lamentezi cat muncesti si cat primesti daca nu vrei ALTCEVA? |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Poate traiesc eu intr-o alta lume, dar in zona mea replica de baza a angajatorilor este : " Am 10 ca tine la poarta". Cat despre posturi la stat, stiti cumva vreo structura bugetara care sa isi doreasca implementarea unui sistem real de management al calitatii, mediului si SSM? Si pentru managerii germani sistemul era inutil si depasit pana au descoperit ca alte firme germane conditioneaza incheierea contractelor de existenta si functionarea acestuia. Ca fapt divers, de vreo 2 ani frec site-urile cu oferte de forta de munca,fara sa gasesc ceva mai de doamne-ajuta. Stiu ca am doua handicapuri : o calificare peste medie si varsta peste 40 de ani.
|
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
- HA308MV
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(daniel4ro @ 7 May 2010, 05:11) nici eu n-am mai vazut atata prostie si masochism la poporul roman. astia care l-ati votat pe basel si cu clica lui ar fi bine sa-l luati si sa plecati toti in Diaspora, sa va guverneze si sa va traiti bine la toti acolo ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
buzasparta |
![]()
|
nu ne era mai bine nici cu "mihaela dragostea mea" pentru ca nici ei nu au in cap altceva decat combinatii si sunt destui care au muls de la stat in toate guvernarile.reducerile de salarii si pensii reprezinta doar inceputul.grecia isi va reveni dar la noi doar sa vina guvernantii din alta parte.sa faca si la noi ca la nemti in 45.
This post has been edited by buzasparta: 7 May 2010, 20:38 |
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
233 SP 94 |
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
...sau ca la noi in 1866?
Foarte greu de crezut ca, in vremuri imemoriale, eram vazuti cam asa: 395px-WWI_Poster_Rumania.jpg This post has been edited by xcss: 7 May 2010, 20:42 |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
dack |
![]()
|
QUOTE(buzasparta @ 7 May 2010, 20:08) dack spunea ca daca moare privatul moare toata lumea? serios? dar daca statul nationalizeaza tot ? unde mai este privatul? daca statul dispare dispare privatul dispare tot.nu vei mai putea merge nicaieri pentru ca actele tale nu vor mai fi recunoscute , afaceri nu vei face cu nimeni , se vor invarti ca musca in sticla doar aici in no mans land.vom fi ca in filmul terminalul cand a ramas tom hanks in aeroport pentru ca statul lui nu mai era recunoscut de nimeni. Mai bine nu scriai partea asta, pentru ca releva capacitatea ta de intelegere si viziune asupra acestor subiecte. Ai idee ce inseamna nationalizare in contextul apartenentei la EU si NATO? De asemenea, daca tu muncesti de iti sar capacele (fapt pe care nu il contest, de altfel nu am zis niciodata "toti bugetarii suck") asta nu inseamna ca societatea ta e pe profit. Aia e alta mancare de peste. Iar daca nu e, salariul tau este platit de cei care muncesc pe profit, in privat sau chiar la stat. Asta nu mai e corect. Nu cred ca exista vreun roman intreg la cap care sa isi doreasca ca pensionarii sa moara de foame. Solutia nu este insa multi angajati la stat cu salarii mici, ci o migrare a celor in plus catre privat - angajati sau antreprenori. Nu e usor, dar nici imposibil. Bob - sindicatele din Romania imi provoaca greata. Nu exista o minima intelegere a contextului economic, ci doar un reflex de haita. Nu conteaza nimic, in afara de drepturile noastreeeee! Pai nu mai avem de unde.. Nu ne intereseaza! Sunt ale noastre! Trebuie sa ni le dati! Pai..productivitate..profitabilitate...eficienta.. NUUUU! Trebuie sa ne dati drepturile! Cand o sa vad o propunere inteligenta si justa venita de la sindicate, am sa incep sa le respect. Desigur ca statul roman este corupt. Asa este din 1989. Va rog ca atunci cand vom avea la putere oameni care nu fura cand ajung acolo, sa ma anuntati. SMS, email, PM, orice! Doar ca nu voi trai sa vad asta. |
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Imi cer scuze, dar si asta este exact o mostra de gandire ingusta. Cati bugetari lucreaza in "societati" care sa aduca "profit"? Care este, exact, capacitatea unora de a intelege notiunea de "bugetar"?
Pentru o mai buna intelegere a pozitiei din care combat, sunt un bugetar care produce matreata, ca sa citez din intelepciunile emise mai sus. Perfect adevarat, nu produc valoare adaugata, practic... nu produc nimic. Si cu toate acestea, ma simt lezat de pretentia ca domeniul privat ar "produce" ceva in tara asta. Ce produce acest domeniu, mai exact? Se isteriza cineva, cred ca pe acest topic, dar nu ma deranjez acum sa caut, ca de ce cumparam lucruri produse afara. As dori un exemplu de produs electrocasnic autohton, produs de marele nostru domeniu privat, care sa fie si bun de altceva decat de aruncat direct la gunoi, si sunt primul care il va cumpara. Nu "made by Renault", nu Panasonic "made in Romania". Un produs autohton. E simplu. This post has been edited by xcss: 7 May 2010, 20:53 |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
dack |
![]()
|
Xcss, ai interpretat nefericit ce am scris, desi am precizat la fiecare post ca nu ma refer la toti bugetarii. Evident ca un spital sau o scoala nu poate produce profit. Eu ma referam la 'institute" si "intreprinderi', anchilozate in vremuri vechi.
Ca sa iti raspund, eu lucrez in servicii, deci ti-a scapat aceasta categorie. Companiile care ofera servicii outsource pentru afara, firmele de IT, de telecomunicatii, bancile, loan, produsele alimentare, etc.. In general insa, intrebarea ta este o aberatie, pentru ca si daca vand Panasonic din import si fac profit, statul ma impoziteaza, iar banii ajung si la tine. Sau privatul trebuie sa produca produse sub un brand local ca sa se spuna ca produc ceva? This post has been edited by dack: 7 May 2010, 21:05 |
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th August 2025 - 00:24 |