Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sfaturi Audio Renault Megane 3
Reno.ro - Forum Renault Romania > Renault - Probleme frecvente, utilizare si reparatii > Megane > Megane III
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
alex_mihai
Ce vrea sebiang2001 sa spuna e ca surubul nu e de 10. Un surub de 10 e mult prea gros pentru gaura aceea. Cam de 6 cred ca trebuie, si ala de 6 in general se strange cu cheia de 10 smile.gif.
cj98czh
QUOTE(Laurentziu83 @ 6 Jul 2020, 21:15)
Surub de 10 si piulita cu saiba grower. Eu asa am pus.
*



iertati-l .... se lauda ca a lucrat in service ... la el surubul de 10 se strange cu cheie de 10 ... radmasa.gif
IonutGligan
S-o fi referit la lungime ca e de 10mm... zic si eu
Laurentziu83
Majoritatea le stie drept suruburi de 10. Nu sta nimeni cu sublerul sa masoare diametrul surubului (daca ar avea subler).

Acu, plm, daca vreti voi sa va dati ingineri, problema voastra; eu doar am venit cu o solutie.
Prowlers
Dimensiunea maxima a gaurii este de 8.

Pt 2 gauri am pastrat corpul niturilor si am montat cu surub de 5 lungime 20. 6 nu trecea prin nit. Am pus si saibe cu cauciuc pe o parte. Recomand lungime de 25 (20 sunt prea la limita si m-am chinuit ceva cu ele).

Pt a treia - am dat complet jos nitul si am pus surub de 6 (pt ca din asta am avut la indemana) lungime 30.

Chinuiala naibii - sa dai niturile jos.

Daca e cineva interesat - codul boxei standard este 281444522R - Producator Faital - (Italienesti) - 67RON la Serus.

7 Jul 2020, 21:22:
Rog clarificare - cum se monteaza un tweeter Bose in lacasul din bord.

1. Pentru protectia de tip sita - cum se scoate? Este prinsa cu 2 piese din plastic (marcat cu rosu). Trebuiesc taiate - sau se trage cumva anume de ele ca sa iasa...?

2. O data indepartata protectia/sita - mufa de semnal se afla intr-un lacas prins prin 4 puncte (marcat cu albastru). Trebuiesc taiate...?

Am incercat sa asez tweeter-ul si nu vad cum ar avea loc fara sa scot piesa "2". De asemenea, nu am reusit sa scot mufa de semnal - din cauza acelei sigurante de pe lateral...
cj98czh
QUOTE(Laurentziu83 @ 7 Jul 2020, 17:35)
Majoritatea le stie drept suruburi de 10.
*



aha ...
alex_mihai
Am pus eu tweetere la Megane, sita nu iese, te "strecuri" pe langa ea(sau poate iese cumva, dar am avut loc si asa, nu am riscat sa o rup), iar piciorusele "piesei 2" le-am taiat cu un cutter si am tras plasticul afara. Apoi montezi tweeterul.
Prowlers
Am montat tweeterele Bose. Impresia este ca nu era nevoie de asa ceva. Este nevoie de subwoofer bose + amplificator bose.
lucian_alex20
Eu am arkamys cu 4 boxe si 4 tweetere si nu am simtit nevoia de bose pentru inalte. Ceea ce lipsea era bass-ul (compar cu o skoda cu doar 2 boxe si 2 tweetere). Am adaugat un subwoofer pioneer activ (80w) pe fluence-ul meu sub scaunul din fata. diferenta este uriasa si chiar nu vad de ce as da banii pe bose (peste 3000 lei vs 500 lei). Daca as vrea mai mult, sigur nu as merge pe Bose si as incepe prin insonorizare mai intai.
Prowlers
Avantajul pieselor de la Bose - din punctul meu de vedere - este compatibilitatea cu masina. Ai puncte fixare deja existente pt amplif si ca ar fi direct plug & play si nu e nevoie de tras alte fire, luat semnal etc.

Desigur exista subwoofere mai performante decat Bose.

M-ar ajuta daca un posesor de echipare Bose - ar pune poze cu pozitionarea amplif si mai ales a subwooferului sub scaun. Desigur o auditie / vizionare live ar fi ideala. : )
ProfiBv
Nu stiu ce cablaje crezi tu ca se potrivesc , daca nu ai dotarea de fabrica Bose si nu se pupa chiar plug & play .Ex: tubulatura de dirijarea aerului spre spate , de la echiparea standard difera la Bose , facand loc pentru woofer....
lucian_alex20
Cam asta voiam sa zic si eu. Nu cred ca ai firele trase pentru amplificator si woofer. Tot trebuie sa te legi undeva cu amplif (mai mult ca sigur undeva in spate player) si apoi pentru woofer. In cazul meu am luat semnal din stalp A si a durat 10 minute. Apoi mai ai nevoie de curent si aici iar poate fi usor daca e woofer activ mic poti lua chiar din tablou sigurante.
Montajul sub scaun la mine este cu scai (asa vin unele woofere din cutie) si sta foarte bine, nu se misca si are loc suficient sa culiseze scaunul sau sa incurce gura de ventilatie pentru picioare.
Prowlers
Am avut fire trase pt tweetere fata si spate.

Pt amplificator si woofer sigur nu am.

Dar sa presupunem ca fac rost din dezmembrari / ebay - de tot tronsonul cabluri de la radio + amplif + cabluri spre subwoofer + subwoofer. Atunci ar trebui sa mearga nu?
lucian_alex20
Corect, ar trebui. Daca nu gasesti pe cineva care sa fi facut asta si sa spuna cam ce ai de inlocuit mi se pare o bataie de cap mult prea mare. Ca idee stiu ca s-a mai discutat acest aspect, daca nu chiar pe aici (ceva pagini in urma). Incearca sa cauti acolo sa vezi daca gasesti ceva sa te ajute.
Inca o chestie: ce asteptari ai de la sistem? La fel, era cineva care a pus bose in roata de rezerva si era dezamagit. Pana la urma e o chestie de timp-beneficiu-cost si depinde de tine cat vrei sa investesti in asta. Eu nu as sta sa imi bat capul atat de mult.
claudiu666
Am citit toate paginile și tot nu am înțeles ce boxe putem pune de 16.5 inelele mdf ce grosime trebuie ? Boxele care e adâncimea maxima suportata. Merge și fata și spate de 16. Eu voi monta o statie pentru aceste boxe. Mulțumesc
einstein1984
banui ca iei boxele, le pui in usa cu geamul jos si vezi cat gros trebuie inelul.
claudiu666
QUOTE(einstein1984 @ 10 Sep 2020, 08:55)
banui ca iei boxele, le pui in usa cu geamul jos si vezi cat gros trebuie inelul.
*



Da dar nu cred că merge orice grosime ca nu se mai așează fata de ușă. De asta întreb sa nu iau prostii si sa nu se potrivească
ProfiBv
QUOTE(claudiu666 @ 10 Sep 2020, 13:42)
Da dar nu cred că merge orice grosime ca nu se mai așează fata de ușă. De asta întreb sa nu iau prostii si sa nu se potrivească
*


In cazul in care nu ai desfacut deja , cam asa arata in spatele panoului de usa sofer la masina mea .
Arkamis original
[attachmentid=1628120572]
Detaliu din fata de usa - loc destul pentru un dif mai "adanc"
[attachmentid=1628120573]
Cod reno si se vede adaptorul destul de adanc inelul adaptor reno
[attachmentid=1628120574]
claudiu666
QUOTE(ProfiBv @ 10 Sep 2020, 19:38)
In cazul in care nu ai desfacut deja , cam asa arata in spatele panoului de usa sofer la masina mea .
Arkamis original
[attachmentid=1628120572]
Detaliu din fata de usa - loc destul pentru un dif mai "adanc"
[attachmentid=1628120573]
Cod reno si se vede adaptorul destul de adanc inelul adaptor reno
[attachmentid=1628120574]
*




Mulțumesc
ProfiBv
QUOTE(claudiu666 @ 11 Sep 2020, 22:29)
Mulțumesc
*


Din cate stiu eu Megane3 cu Scenic 3 sunt la fel pe partea asta , deci ai loc suficient . Adaptorul din jurul difuzorului e de aprox 3 cm intre fata superioara a dif si tabla usii.
Nu uita ca-ti trebuie si nituri pop pe langa adaptor.
Spor la treaba .
Prowlers
Ma tot uit la subwoofer activ de interior - format redus - pentru a-l putea fixa sub scaunul pasagerului. Cea mai buna varianta este Focal ibus20 (ulterior pe viitor se poate completa cu boxe Focal -- in caz de upgrade) - insa pretul este f mare ~950RON.

Se pare ca mai necesita un kit cu mufe adaptoare - dar nu imi e clar care.

Aveti vreo alternativa?
silvanu96
jbl basspro sl ... am eu.
Prowlers
Multumesc pentru sugestie.
Pentru montaj - a fost nevoie si de un kit de adaptoare...?
silvanu96
are in cutie mufa de high-in...
Florin renault
Salutare! Ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi de a inlocui difuzoarele la un Fluence 2016 echipat cu Arkamis si navigatie TOM TOM de fabrica, ma intereseaza ceva Plug& Play sau daca aveti alte ideei. Am gasit pe forum dar topicurile sunt destul de vechi. Multumesc anticipat!
silvanu96
ceva plug&play ar fi setul acela focal, dar si acolo iti trebuie bormasina pentru ca difurile sunt nituite in usa.
daca tot umblii acolo eu as zice sa treci de la 13cm la 16,5cm cu inele adaptoare si ceva material autoadeziv pentru insonorizare suplimentara usa. La 16,5cm hertzu are o gama slim, deci fara griji ca incape.
Un avantaj ar fi ca acum magazinele de profil au reduceri de preturi, un dezavantaj ar fi ca e frig afara si nu selucreaza bine iar atelierele dau buleala ... cum se zice acum...
Laurentziu83
Eu am lucrat in parcarea subterana de la Afi. Erau 9 grade inauntru, dar la cata treaba aveam, stateam in tricou.
Obligatoriu sa ai scule de dat fata de usa jos si bormasina pentru niturile boxelor.
costas78
Stie cineva cum imi dau seama daca am Arkamis sau playerul standard? Eu am navigatie Carminat Tom Tom Live si playerul are pe fata frontala USB si Aux. Deasemenea, varianta de firmware este " First 3.0.0.27 Classic".
Vreau sa montez si eu difuzoare pe 16.5cm pe fata, dar nu sunt lamurit cum cade fata de usa pe difuzoarele mai mari cand o pun la loc. Adica sa nu preseze pe membrana, dat fiind ca gaura fetei de usa, este pentru difuri de 13cm.
dan_g
Eu am pus de 16.5 cu inele adaptoare si au incaput.
silvanu96
la mine apare la pornire "3d sound by arkamis"...
costas78
La mine apare sigla de la TOMTOM( pe care o poti schimba cu absolut ce poza vrei tu in format .bmp 480x270) si pe urma un mesaj de atentionare ca nu ai voie sa conduci cu ochii in GPS...etc, dar nu zice minic de Arcamys.

Si ai vreo setare pentru 3d sound? Eu am doar musical atmosphere, parca si bass boost. La musical atmosphere ai clasicele presetari de sunet si reglaj manual pe bass si inalte de la -9 la +9.

Acum am poza asta...
costas78
Si cu toate astea am decis sa schimb boxele din interior, poate obtin o mai buna calitate si poate o idee de bas.
Ce parere aveti de astea?
Spate coaxiale Focal RCX-130
Fata sistem Hertz Uno K165
Evident cu antifonarea aferenta si adaptoarele din MDF pentru fiecare.
clamba
Pare că ai prea mult timp liber și bani de cheltuit. Un subwoofer și tweetere(dacă nu ai deja). E o soluție testată de prea mulți și cu rezultate infinit mai bune decât înlocuirea difuzoarelor. E destul sa citești în spate.
costas78
Am citit tot in spate, absolut tot si am vazut ce au facut baietii inca de la inceput. Am tweetere in bord si Radio04 cum scrie si in factura, dar calitatea sunetului este jalnica de la volumul 21 in sus. Adica distorsioneaza tot si vibreaza toate. E drept ca cu basul la maxim, adica pe "jazz" la presetari si cu "bass boost" activat, dar inainte de un subwoofer Bose in roata de rezerva (pe care il vanez deja pe olx) vreau si ceva stabilitate pe sunet. Daca zbarnie tot prin portiere nu am facut nimic la final.
Apropo, are cine vreun sub de Mazda sau under seat la un pret bun?
andreyi
Am subwoofer de Mazda in roata si nu zbarnaie nimic prin masina iar bassul este ok, sunet mult mai bun decat inainte. Am avut si am tweetere in bord dar le-am deconectat, prea multe inalte. Sunetul e oricum strident si fara(nu am arkamys). Subwooferul este ia semnal de la o boxa spate, pentru a-l putea opri cand am chef dand faderul pe front si pentru a-mi aduce aminte cum era inainte. Cu cateva sute de lei rezolvi problema.
Mi-ar fi placut sa pot seta frecventa de crossover la subwoofer pentru a reda doar bass de la o frecventa in jos, pentru ca uneori e cam bubuit si sus bassul. Stiti cumva daca exista vreun adaptor HI-LOW cu posibilitatea asta?

costas78
La mine zbarnaie boxele stoc si vibreaza si portierele destul de enervant. Daca sunt pornit sa rigidizez portierele, schimb si dif-urile, care oricum sunt slabe. Din ce am inteles eu am totusi Arkamys cu firmware "classic", dar din cate am citit pe alte formuri straine mai exista firmware "auditorium" si " premium". Probabil de aia nu am setari de sunet 3D.

L.E. pentru subwoofer poti intercala dupa filtru hi-low un filtru de joase ca asta https://www.emag.ro/filtru-subwoofer-sal-30...AiABEgJEAfD_BwE

@andreyi, cum controlezi volumul sub-ului?
andreyi
Volumul subwooferulul l-am setat din adaptorul hi-low undeva spre maxim (cam 80%) si in interior reglez din setarea de bass pe care o duc intre 0 si +3 in functie de volum/piesa/etc. La volum mic in mers nici nu prea se simte, la volum mediu e cel mai ok, la volum mare e cam amestecat bassul. Clar subwooferul trebuie sa fie in habitaclu pentru punch si efect maxim mai ales daca e mititel. Cand ai 300/600/1000W banuiesc ca poti sa-l pui si in remorca si tot simti.
Mersi de sfatul cu filtrul SAL, ma gandeam ca si amplificatorul subwooferului sau adaptorul hi-low ar avea o astfel de filtrare dar se pare ca nu prea.
costas78
@andreyi
am gasit pe un site polonez configuratia firelor din mufa subwooferului Bose provenit de la Mazda 6, si acolo specifica faptul ca se leaga la ambele difuzoare spate, pentru un bas mai pronuntat.
Dupa traducere a iesit asa:

Albastru (gros) - +12v unele mai au o duga subtire rosie sau maro
Negru (gros) - Ground (0V) unele mai au o dunga subtire alba sau crem
Galben - Left + Signal
Maro - - Signal (minus)
Negru/Portocaliu - Right + Signal

Tu cum l-ai legat pe al tau?

Revin cu o corectura. Am gasit si eu un sub Bose cum aveti voi si firele sunt exact asa la mine...

Albastru gros cu dunga rosie +12V
Negru gros -0V Ground
Galben + semnal canal audio Low
Maro - semnal canal audio Low
Firul neinvelit in manta este pur si simplu ecranaj electromagnetic
andreyi
Montajul a fost realizat de un prieten priceput, si semnalul a fost preluat de la o singura boxa spate(nu mai stiu care), iar alimentarea a fost facuta direct din tabloul de sigurante. Nu se cunoaste nimic, totul functioneaza perfect, nu am luat in considerare preluarea semnalului de la ambele boxe, oricum din punctul meu de vedere pare suficient.
costas78
In caz ca este cineva interesat. https://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-car...ing-diagram.htm
crinughe
Am si eu o problema pe care nu pot sa o rezolv.Am un megane 3 tce 2013 cu tomtom cu radio cu usb integrat.Ma sui in masina ,bag cartela, pornesc masina, boxele din fata pornesc ptr. o fractiune de secunda dupa care se opresc si raman doar cu boxele din spate.Dar daca ma sui in masina,aprind intai radioul si apoi pornesc masina toate merg struna.Nu gasesc nici o explicatie mai ales ca am ceva habar in domeniu,daca aveti vreo sugestie va rog sa ma ajutati.Multumesc.
Laurentziu83
Desfa bornele de la baterie, uneste-le intre ele, lasa-le asa 1 minut, monteaza-le la loc si vezi apoi daca mai face.
crinughe
Am incercat azi aceasta solutie dar nu s-a intamplat nimic.Oricum multumesc.Daca mai sunt alte sfaturi le astept.
Laurentziu83
De ceva timp am constatat ca audison-urile mele cam distorsionau la volum mare, plus anumite vibratii la usa stanga fata, care ma cam enervau.
In prima faza, m-am gandit la ceva desprins, nemontat bine acolo, insa dupa ce am dat fata de usa jos si apoi si boxa, am constatat ca a ajuns umezeala pe acolo si ca s-a desprins membrana. Se pare ca cei 11 ani ai masinii isi spun cuvantul si ca garnitura de la geamul sofer nu mai etanseaza cum trebuie.
Asa ca am cautat alte boxe si m-am oprit la Hertz Uno, la reducere la Altex, chiar mai ieftine cu 100 de lei fata de Audisoane.
Asa ca am luat direct 2 seturi, ca sa le schimb pe toate odata, ca cine stie peste ce surprize mai dau si pe la restul portierelor.
Am profitat de cele 10 grade cate erau in decembrie afara si le-am schimbat pe toate intr-o seara. Cu ramele adaptoare a fost mai lejer, doar le-am desfacut firele, le-am demontat si gata, mai greu cu fetele de usi. Am in plan cand o da iar caldura sa montez niste pungi de plastic in spatele boxelor, sa nu mai vina apa pe ele.

Dupa ce am terminat montajul, am constatat ca Hertz-urile, desi mai ieftine, sunt 10 clase peste audisoane, practic pot spune acum ca audisoanele nu merita mai mult de 100 de lei setul. La hertz-uri nu distorsioneaza pana aproape de maxim nici macar la melodiile downloadate de pe youtoube la o calitate mai slaba, ceea ce inainte pateam la audisoane.
N-am montat si tweeterele, era prea mare bataia de cap (cel putin pe spate) si oricum sunt multumit de Sofaital-urile originale.

Practic, pot spune acum Hertz DA, Audison NO WAY.
tiron.alex
Salutare,

Haideti sa va zic ce imbunatatiri am adus sistemului audio din masina.
Detin de mai putin de 1 an un M3 grandtour cu sistem BOSE din fabrica. Fara suparare, dar cand am auzit prima data sistemul audio am crezut ca este o gluma, am ramas dezamagit, am crezut ca este un fake de BOSE. Chiar ma gandeam ca poate a eliminat ceva din sistem olandezul inainte sa o vanda. Ulterior m-am convins ca este un sistem audio BOSE low cost, nu stiu cum au avut colaborarea asta cu Renault. In fine...m-am obisnuit asa si este deajuns totusi. Eu facusem comparatie cu un sistem BOSE instalat pe VW.
Ca sa elimin semnele de intrebare, am inceput verificarea sistemului: woofer sub picioarele pasagerului, sistemul de conversie si amplificare in spatele torpedoului, boxele si tweetereele aferente fiecarei portiere sunt prezente si originale.
In prima faza am inceput o antifonare serioasa, stiind ca marele Renault nu pune asa mare accent pe acest aspect.

Am antifonat in felul urmator:
- fetele de portiera jos, pus mastic bituminos pe tot interiorul portierei (tabla exterioara), am acoperit toate gaurile care comunica cu spatiul geamului, am inconjurat difuzorul cu mastic, iar pe interiorul capacelor de portiera am lipit pasla de 3mm
- capitonajul tavanului l-am dat jos, pe interiorul tablei lipit mastic dublu adeziv, apoi lipit pasla textila de 3mm, iar pe capitonajul de carton lipit cu adeziv un strat de pasla. Deasemenea toate gaurile dintra stalpi si tabla exterioara am indesat fasii de pasla sau burete.
Dupa aceasta operatiune vreau sa spun ca e liniste in masina, simtitor fata de inainte.
Urmeaza sa capitonez si podeaua, partea din spate, incepand cu bancheta spate, terminand cu suportul rotii de rezerva de plastic. Deocamdata nu am gasit de cumparat pasla de 10mm la pret decent.

Am continuat cu un upgrade al sistemului audio:
- achizitionat amplificator Kenwood cu 2 canale, original de pe un Audi. L-am instalat sub capitonajul din portbagaj, partea din dreapta (este mult spatiu mort acolo, intre tabla exterioara si intarituri), intre cateva fasii de burete pentru a nu vibra. Semnalul l-am luat de pe iesirea amplificatorului pt woofer bose cu un convertor high-low.
- achizitionat un bass shaker visaton de 15cm si instalat sub scaun sofer pe partea metalica de sezut.
- instalat un mic woofer sony in portbagaj, pt a compensa un pic si in partea din spate basul.

Suna binisor acum, totusi am o intrebare pt posesorii de audio BOSE: la difuzoarele din portierele spate nu aveti deloc bas, doar medii???, iar astea suna si parca tip surround, cu ceva delay. Cel putin la mine asa e, fara sa fie modificari in setari.

Atasez si cateva foto. Numai bine.

Laurentziu83
Nu stiu ce boxe au pus la Bose, dar la Arkamys-ul meu au pus probabil Domotec din fabrica. N-aveau nici un fel de bass, erau si foarte usoare, deci nema magnet. Pe Clio Symbol era decent sunetul fata de Megane.
Sistemul audio se pare ca e marele minus al acestei masini care altfel, s-a dovedit a fi foarte buna de-a lungul timpului.

Dupa umila mea parere, la o masina nu ar trebui sa ai subwoofer decat daca esti fan hip-hop sau cine stie ce, boxele de medii trebuie sa-si faca treaba singure. Probabil Renault a pus subwoofer si a sacrificat joasele boxelor existente, asa ca nu ar trebui sa te mire.

De delay-ul de sunet nu stiu ce sa zic, n-am sesizat.
ProfiBv
QUOTE(tiron.alex @ 18 Jan 2021, 17:41)
Salutare,

- achizitionat amplificator Kenwood cu 2 canale, original de pe un Audi. L-am instalat sub capitonajul din portbagaj, partea din dreapta (este mult spatiu mort acolo, intre tabla exterioara si intarituri), intre cateva fasii de burete pentru a nu vibra. Semnalul l-am luat de pe iesirea amplificatorului pt woofer bose cu un convertor high-low.
- achizitionat un bass shaker visaton de 15cm si instalat sub scaun sofer pe partea metalica de sezut.
- instalat un mic woofer sony in portbagaj, pt a compensa un pic si in partea din spate basul.

Suna binisor acum, totusi am o intrebare pt posesorii de audio BOSE: la difuzoarele din portierele spate nu aveti deloc bas, doar medii???, iar astea suna si parca tip surround, cu ceva delay. Cel putin la mine asa e, fara sa fie modificari in setari.

Atasez si cateva foto. Numai bine.
*


Vecine , cand vrei da un PM , ne intalnim si poti asculta, testa un Arkamys stoc pentru comparatie . Am izolat suplimentar doar usile .
Imi place ideia cu izolatul plafonului dar nu am aplicat nimic la mine pentru ca am trapa si pare mai complicat de demontat plafonul fara riscul de al indoi .
Nu cred totusi ca ideia ta cu amplif-ul intre bureti e ok .
costas78
Si eu tot Arkamys am, si am bagat un subwoofer Bose de Mazda in roata de rezerva, iar difuzoarele din portiere spate sunt Focal de 13 si fata Hertz Uno K tot de 13. In sub, am intrat cu semnmal de la un dif spate si un adaptor Hi-low, dar tind sa cred ca nu era nevoie de el pentru ca il tin la 80% si daca il las la maxim tot pe acolo se aude.
@Laurentiu83, intradevar Hertz sunt super bune si au si ceva bas, dar si Focal-urile de pe spate se aud bine.
Pana sa iau Megane-ul, nu am avut nici o masina cu un sistem audio asa de slab si eu nu am avut difuzoarele alea slabe cu con, le aveam pe cele negre cu bulb care sunt chipurile mai rasarite + tweeter-e in bord si tot degeaba. Tweeter-ele le-am re-filtrat ca scoteau niste medii tipatoare si le-am limitat putin doar la inalte. Acum se aud si difuzarele fata asa cum trebuie care sunt sistem nu au tweeter coaxial.
clamba
QUOTE(crinughe @ 13 Jan 2021, 12:09)
boxele din fata pornesc ptr. o fractiune de secunda dupa care se opresc si raman doar cu boxele din spate.
*



cand pateam si eu asa era un difuzor ars si intra finalul respectiv in protectie. verifica sa se auda din ambele parti(stanga/dreapta). la mine se ardea cel din drepta fata, inlocuit de 2 ori.
mircea_aq
QUOTE(Laurentziu83 @ 18 Jan 2021, 20:53)
Nu stiu ce boxe au pus la Bose, dar la Arkamys-ul meu au pus probabil Domotec din fabrica. N-aveau nici un fel de bass, erau si foarte usoare, deci nema magnet...
*



Sofaital ai pe Arkamys, Bose are difuzoare Bose, ar trebui sa aiba si abtibild pe ele.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.