Comportament pe zapada, cat ajuta ESP+ASR
![]() ![]() ![]() |
Comportament pe zapada, cat ajuta ESP+ASR
Dan73 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
|
||
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|||
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
Bibanule, radem, glumim, dar esti singurul care zice ca pdg are suspensii mai tari (nu in sensul de "rezistente") decat normalele. Pe ce anume te bazezi?
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
corvinarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 684 Joined: 24 November 06 ![]() |
va repet pentru ultima data... am avut laguna din 2002, adusa din belgia... si am laguna de 2006 din romania... la asta din 2006 nu ai stabilitateeeeeeeeeeeee... nu mai vorbiti voi cei cu lagune din afara, second hand... am fost super multumit de laguna second - altfel nu faceam prostia sa cumpar laguna noua... si v-am mai repetat... eu v-am povestit din cele traite de MINE pe sosea, nu din cele citite, auzite de pe la altii...
|
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
Bibanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 19 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Am avut un Clio Simbol 1.4 16v/98 cp. si am avut probleme cu blocul de lumini.L-am schimbat la IPSO si cind sa iau masina, la inchidere/deschidere din telecomanda, nu m-ai clipeau pozitiile pe o parte a masinii.Au bagat-o inapoi in atelier, au tinut-o 2 zile,au desfacut tot bordul, nu i-au dat de capat, au decuplat si de pe partea pe care mergeau si mi-au spus triumfatori:Dom`le N-A AVUT! Laguna am cumparat-o de la IPSO ,ca acolo am gasit ce voiam, dar la livrare le-am cerut sa-mi scoata dupa seria de caroserie TOT ce e pus pe masina! Au intrat pe calculatorul din Franta si mi-au dat lista cu tot ce este montat pe masina DE PRODUCATOR!.Daca voi mai avea probleme nu pot sa-mi mai spuna "n-a avut".
Deci a-ti aflat de unde stiu!Cit priveste 205/60 R 16 versus 205/55 R16 diferenta este de 10,25 mm. asa ca nu cred c-ar fi mare problema, protejeaza mai bine jantele pri gropile "nationale". Referitor la ESP cu ASR, am fost la munte si in panta cu mizga, chiar si-a facut treaba, asa ca si-ar face-o si pe zapada(sau imi place sa cred!) 23 Oct 2007, 21:13: Si oricum la service la IPSO NU MA MAI DUC! This post has been edited by Bibanu: 23 Oct 2007, 21:13 |
--------------------
exRenault, Toyota
Camry
2020, Hybrid 2.5/218cp
- B11xxx
|
|
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
De unde ati scos-o ca la pachetul de drumuri grele se intareste suspensia?! Se inalta putin caroseria, cred ca se pun niste distantiere la arcuri si se pun amortizoare mai moi. Plus renumitul scut metalic. Ce este clar e ca se schimba comportamentul dinamic al masinii.
La Megane-ul nevestei nu am putut lua ESP-ul ca cica in Romania din cauza pachetului de drumuri grele comportamentul se schimba ff mult si nu prea se intelege cu ESP-ul. Explicatie de Reno Romania! Asta in ianuarie anul asta. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
2002 Initiale Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
bh07xyk |
![]()
|
Exact asta ar explica aberatiile ESPului lui corvinarh... Chiar daca pana la 1310 e cale lunga...
This post has been edited by bh07xyk: 23 Oct 2007, 23:00 |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
cine mai continua discutia in ritmul lui sb-xx-dan .. are pauza de forum cateva zile
cuvintele gen "incultura" .. nu-si au locul aici |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
BogdanX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 14 September 06 From: Deva ![]() |
Corvinarh, fara suparare, dar chestia cu lipsa de stabilitate e nefondata. Vad ca ai mai repetat ideea de cateva ori.
Stiu cum merg eu si pe asta ma bazez. Sper sa intelegi ce trebuie, nu ca as face raliu pe sosele. This post has been edited by BogdanX: 24 Oct 2007, 08:43 |
--------------------
Renault
Laguna II.2 2.0T
2006
|
|
corvinarh |
![]()
|
ms claus....
24 Oct 2007, 09:43: recunosc ca eu merg ceva mai tare... insa in comparatie cu laguna din 2002, asta din 2006 este foarte instabila... 24 Oct 2007, 09:43: are arcuri si amortizoare foarte moi... This post has been edited by corvinarh: 24 Oct 2007, 08:43 |
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
cum a mai spus si restul lumii.. comparativ cu cea veche.. laguna noua are pachet de drumuri grele, DECI e mai moale in suspensia si mai inalta.. de aici si diferenta de stabilitate.. si cu asta sper sa terminati cu discutia asta fara rost..
![]() |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
Bibanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 19 September 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(claus @ 24 Oct 2007, 08:47) cum a mai spus si restul lumii.. comparativ cu cea veche.. laguna noua are pachet de drumuri grele, DECI e mai moale in suspensia si mai inalta.. de aici si diferenta de stabilitate.. si cu asta sper sa terminati cu discutia asta fara rost.. ![]() Suspensia(amortizor+arc) este un ansamblu elastic care suporta greutatea masini. Cum greutatea este aceeasi, la o suspensie mai moale masina e mai JOASA, nu mai inalta! Dupa limba romana pe care o stiu eu "suspensie intarita" inseamna "mai dura" care are o rezistenta mai mare la comprimare.Daca pt. altii intarita=mai moale, asta e ,imi fac cruce si trec mai departe.Pentru cei mai in virsta poate isi mai aduc aminte ca la Daciile berlina mai vechi se puneau arcuri se suspensie spate de la Break si erau mai inalte. Acum ma conving ca nu-i bine sa combati idei fixe. |
--------------------
exRenault, Toyota
Camry
2020, Hybrid 2.5/218cp
- B11xxx
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Si alea de se puneau la berlina erau intarite sau mai moi, ca n-am inteles ?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
sb-55-dan |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 833 Joined: 6 July 05 ![]() |
Erau mai tari alea de break.
Ca sa fie mai clar si pt bibanu..pdg pt laguna "de Romania" are suspensie care absoarbe socurile mai bine deci implicit mai moale, de aici si acel asa zis "efect de barca". |
--------------------
renault
Laguna II, Laguna III
2003, 2011 Renault Laguna II Dynamique 1.9 Dci 120CP
Renault Laguna III Dynamique 2.0Dci 150CP |
|
corvinarh |
![]()
|
nu stiu daca va aduceti aminte, dar arcurile de dacia break aveau cam o jumatat de spira mai mult si aveau diametru mai mare la otelul din care erau confectionate... de aici diferenta... erau facute sa suporte greutati mai mari... break-ul de la dacia era ca sa cari cu ea marfa...
|
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Si nu stateau mai "cocotate" > masina instabila la curbe si la vant ?
Cum ar veni, suspensie tare (de break, de exemplu) > berlina instabila ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
corvinarh |
![]()
|
nu era foarte mare diferenta..
24 Oct 2007, 16:23: eu am avut una dotata cu asa ceva din fabrica... This post has been edited by corvinarh: 24 Oct 2007, 15:23 |
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
adi_ar |
![]()
|
Adica cu arcuri de break?
S-or fi terminat alea normale, pe vremea lu' Ceasca se practica ! A mea era normala, dupa aceea s-a "asezat" ca o closca, statea cam ca astea de au suspensii sport, s-or fi intarit ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
inalbi5m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 8 April 06 From: Brasov ![]() |
Cum pot afla daca am PDG pe Laguna din semnatura?Sau se punea asa ceva pe Laguna in 2000?
|
--------------------
Renault
Laguna
2006 1,6 16V
|
|
Bibanu |
![]()
|
Suspensiile intarite nu preiau mai bine socurile ci din contra ,sint mai dure, lucru de care m-am convins la masina mea ,produsa in 2007.Probabil de aceea au pus cauciucuri 205/60 R 16 sa mai atenueze din duritate.Avantajul este ca se inclina mai putin in curbe.
sb-55, vad ca ce accepti la Dacie, nu accepti la Laguna. Este acelasi lucru.Suspensiile intarite sint pur si simplu mai tari, deci efectul de "barca" apare la o masina cu suspensii"obosite".Referitor la masinile mai vechi, mai ales daca sint aduse de afara nu cred ca au suspensiile intarite. |
--------------------
exRenault, Toyota
Camry
2020, Hybrid 2.5/218cp
- B11xxx
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Speram si eu sa se termine discutia asta ca e tare plicticoasa. Bibanule, ai condus alta Laguna , fara pdg? Cum de numai tie ti se par mai tari suspensiile pdg? Asta in conditiile in care bunul simt spune contrariul?
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
na ca acum sunt si eu curios.... adica la lagunele vandute acum in .ro este prezent pdg?... ca la megane l-am simtit din plin... dar acum cu trecerea la laguna nu stiu ca nu am elementul de comparatie... si oricum fata de megane....
![]() |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
Bibanu |
![]()
|
Daca bunul simt spune ca ceva "intarrit" e mai moale o las asa! De fapt PDG este numit asa in oferta de Megane dar initial voind sa cumpar asa ceva m-am interesat ce inseamna si m-i s-a spus:scut motor=suspensii intarite.Pe Laguna pe care-am cumparat-o am scut motor metalic si suspensii intarite.Am condus masina unui prieten L2 1.9dCi 120cp. 2003,cumparata si inmatriculata in Elvetia de noua in 2003 ,la Geneva unde este la post.A venit in concediu, a facut o entorsa la mina stinga,i-a pus-o in fasa gipsata, si 2 saptamini am facut pe soferul. Dupa ce mi-am cumparat-o pe a mea ,pe aceleasi trasee am constatat ca e mai dura.Culmea e ca i-mi place mai mult cum e a lui, botul si stopurile sint (dupa parerea mea) mai frumoase decit la modelul mai nou iar suspensiile mai moi, mai comode.A mea e totusi noua, motor 150 cp. si e INITIALE.
|
--------------------
exRenault, Toyota
Camry
2020, Hybrid 2.5/218cp
- B11xxx
|
|
bvirgil |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 9 November 06 From: Oradea ![]() |
Saracul comportament pe zapada...ce a ajuns. Si bietul ESP:)
|
--------------------
Renault
Laguna III Carminat 1.5 dci
2010 Laguna III Carminat, 1.5 dci
|
|
adi_ar |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
sb-55-dan |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 833 Joined: 6 July 05 ![]() |
Mai oameni cum Dumnezeu sa puna la pdg suspensii mai tari?...Asta ar amplifica senzatia de discomfort datorata gropilor si drumurilor denivelate. Suspensile sunt mai MOI la pdg tocmai pt a amortiza mai bine denivelarile, e asa greu de inteles?
Suntem demult oftopic....eu am terminat. Salut. DRIVE SAFE!!!! ![]() |
--------------------
renault
Laguna II, Laguna III
2003, 2011 Renault Laguna II Dynamique 1.9 Dci 120CP
Renault Laguna III Dynamique 2.0Dci 150CP |
|
bau33 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 15 November 06 ![]() |
cum dracu sa fie mai dure suspensiile de la pdg?? Si asa is un pic dure la astea normale - daca la pdg ar pune suspensii mai dure ti-ar clantani dintii in gura - eu am avut masina cu suspensii dure din fabrica si crede-ma ca stiu ce vorbesc - de altfel a trebuit sa o vind pentru ca era impracticabila in RO - problema cu suspensiile dure este ca nu absorb socuri si cedeaza alte componente - eu trebuia sa schimb odata pe an flanse, capeti de bara, pivoti, etc - pe linga faprul ca dupa 200 km spatele incepe sa cedeze
![]() Ce naiba ii asa complicat? This post has been edited by bau33: 25 Oct 2007, 08:32 |
--------------------
Nissan
Qashqai
2017
- TMXXXXX
|
|
maked |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 3 August 07 From: Bucuresti ![]() |
NU se mai intelege nimic din discutia asta. La PDG, suspensiile nu sunt intarite, sunt doar inaltate. Datorita drumurilor proaste, producatorul a decis sa puna pachetul pentru drumuri grele, pe care ti-l baga pe gat orice vanzator de la toti dealerii de masini din Romania, asta pentru ca asa le dicteaza politica firmei. Acest pachet nu inbunatateste performantele masinii ci o protejeaza. Masinile nu au fost proiectate pentru a fi echipate cu acest pachet din motivele enumerate mai jos:
1. Greutatea scutului nu a fost luata in calcul, deci echilibrul masnii are de suferit 2. Faptul ca suspensia este mai moale, scade stabilitatea pe viraje si performantele franelor. 3. Inaltarea masinii pentru a putea urca borduri si a iesi din gopi afecteaza serios aerodinamica masinii. Dupa ce mi-am luat acum un an si ceva o masina cu acest pachet am realizat cat de mult m-a pacalit vanzatorul ala. Singurul element pe care l-as accepta ar fi scutul, dar nu ai optiunea de a lua numai scutul (vine numai la pachet). Daca v-ati luat masina pentru a merge cu ea pe munti sau la peste, acest pachet nu va ajuta prea mult (mai bine va luati un suv), dar daca ati luat-o sa mergeti cu ea in calatorii mai lungi, PDG-ul este de-a dreptul inutil si ati face mai bine sa nu acceptati cand vi-l propune vanzatorul. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Expression
2002 1.8 16V 125CP
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
faza e ca nu prea ai de ales...
dar sa revenim la zapada... a tot cazut prin tara... nu a facut nimeni un test de comportament pe un spatiu mai retras?... |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
corvinarh |
![]()
|
chestia este ca PDG -ul ti-l baga automat pe gat, fara sa il soliciti....
|
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
Bibanu |
![]()
|
Cineva spune (naked) ca suspesiile sint inaltate.Masina a ramas cu inaltimea de 1433 mm. si garda la sol de 120 mm. Mai spune ca nu s-a luat in calcul greutatea scutului parca ar fi blindaj de 10 cm.,nu o tabla ambutisata de cel mult 1-2 mm. grosime. Sa vezi belea atunci ca se consuma lichidul de spalare parbriz care are 6,5 l. sau rezervorul de combustibil de 68 l. PDG este trecut in oferta de Megane ,la L2.2 scrie :scut motor-standard , suspensii intarite-standard. Care a fost masina cumparata cu PDG, ca figurezi cu L2.1 din 2001 ?
25 Oct 2007, 20:02: Astea le pun ca sa nu aiba probleme in garantie data fiind starea drumurilor de la noi. This post has been edited by Bibanu: 25 Oct 2007, 20:02 |
--------------------
exRenault, Toyota
Camry
2020, Hybrid 2.5/218cp
- B11xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 06:52 |