frecare volan
![]() ![]() ![]() |
frecare volan
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
||
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|||
Marius WAS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
QUOTE(s_j_teo @ 16 Jun 2011, 21:43) Am o intrebare,daca panglica nu este rupta si se aude doar frecarea la rotirea volanului se poate aseza panglica in pozitia initiala si astfel sa fie evitata ruperea ei ? sau trebuie schimbat acel bloc de lumini? Multumesc antcipat,am citit destule pagini din acest topic dar nu m-am dumirit daca se poate reaseza pe pozitie Depinde in ce consta frecarea.... pot fi in prima faza 3 aspecte: 1) Frecarea cu mici trosnituri => plastic protectie panglica rupt; 2)Frecare datorata lipesei de gresare a sistemului revenire semnalizare; 3)Joc neuniform capac panglica. Pot fi si alte cauze dar acestea sunt cel mai des intalnite. 16 Jun 2011, 22:02: QUOTE(gttoma @ 16 Jun 2011, 21:45) Te rog sa nu intelegi gresit, nu am vrut sa se inteleaga ca nu ai bun simt. Imi cer scuze daca asa a iesit. Eu am vrut sa spun ca nu sunt genul care sa sune dupa perioada de garantie si sa ceara rezolvarea ca si cum ar fi in garantie. Cand am rezolvat problema asta iarna, garantia pe care o ofereai era de 2-3 luni. In conditiile in care s-a prelungit la 6 luni la toata lumea atunci nu pot decat sa ma bucur si sa profit, mai ales ca e o perioada nefasta in privinta banilor. Ramane sa vorbim la telefon. Legat de rezistente/impedante ... eu zic ce am auzit si am vazut, nimic mai mult. Daca nu vedeam nu ziceam nimic pentru ca la Renault sunt multi atotstiutori. Tu ai dat dovada de mult prea mult bun simt ![]() In primul rand ca nu ai specificat in primul post ca eu ti-am reparat panglica .. Si in al doilea rand ca nu ai mai indraznit sa ma suni pe motiv ca a trecut "perioada de garantie" Cel din urma m-a si "enervat putin", ma oftic in general ca de trait bine traiesc tot aia nesimtiti si cu tupeu ![]() Cam atat aveam de spus... ramane sa ne auzim, si verifica te rog daca te afli pe ultima ruta pe care am postat-o chiar azi..... legat de viitorul meu traseu ![]() Numai bine!!! 16 Jun 2011, 22:07: Apropo Spy la tine cum se prezinta..... te rog sa pastram legatura.... si la cele mai mici semne de agravare respectiv aparitia unor zgomote noi sau troznituri sa ma anunti.... This post has been edited by Marius WAS: 16 Jun 2011, 22:07 |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
De troznit a mai troznit a doua zi cand am ajuns acasa. A 3-a si a 4-a zi m-am mai plimbat si n-a mai zis nimic. Probabil se incinsese atunci de la atata frecat si de la drumul lung si de aia. Cat despre plasticul ala de se freaca, cred ca unde e subtire a dat la o parte vaselina si a inceput sa se auda. Parca nu cu aceeasi frecventa a sunetului dar se aude. Ma gandesc, poate daca ar fi imbracat in ceva mai fin nu s-ar mai auzi
![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
s_j_teo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 626 Joined: 16 July 06 ![]() |
Multumesc pentru raspuns, astazi m-am uitat mai atent la rotirea volanului se vede acel capac dar catre sfarsitul cursei de rotire apare si o bucata de panglica care freaca pe suportul de platic cu,care este acopeit acel bloc de lumini. Se poate monta la loc panglica?
|
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|
ciumiki |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 17 March 11 ![]() |
la masina mea se aud pocnituri uneori dar la virari se aude in permanenta un fasait.mai am o problema cu semnalizarea - cuplez maneta pe semnalizare dreapta si in momentul revenirii din semnalizare maneta sta pe pozitia intermediara dar semnalizarea dreapta ramane cuplata si trebuie sa dau de maneta stanga-dreapta de cateva ori pentru a se opri semnalizarea. si nu face tot timpul. ar putea fi un contact imperfect?
puteti sa-mi dati o solutie va rog? in Iasi repara careva acea pamblica? |
--------------------
Renault
Megane
2007, 1.5 dci megane 2.2, 1.5 dci, 63 kw, an 2007
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
|
--------------------
------
------
------
|
|
s_j_teo |
![]()
|
Am rezolvat problema am fost la service si am schimbat blocul de lumini. Cost total 830 lei sunt multumit nu mai face galagie .
|
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Cat de jepcari sunt romanii.Daca aveti drumuri prin afara recomand sa o cumparati de acolo la 640 lei.Simtitor mai ieftin decat la noi.
|
--------------------
------
------
------
|
|
s_j_teo |
![]()
|
Pai la 830 a intrat si manopera pretul piesei inlocuite varianta cu sensori este tot pe acolo ca suma. Eu unul prefer servicele autorizat costa ceva dar am garantie si certitudinea ca piesa este de origine,fiecare face cum crede pe banul si viata lui.
|
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|
Marius WAS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
QUOTE(ciumiki @ 17 Jun 2011, 10:15) la masina mea se aud pocnituri uneori dar la virari se aude in permanenta un fasait.mai am o problema cu semnalizarea - cuplez maneta pe semnalizare dreapta si in momentul revenirii din semnalizare maneta sta pe pozitia intermediara dar semnalizarea dreapta ramane cuplata si trebuie sa dau de maneta stanga-dreapta de cateva ori pentru a se opri semnalizarea. si nu face tot timpul. ar putea fi un contact imperfect? puteti sa-mi dati o solutie va rog? in Iasi repara careva acea pamblica? La tine este simplu de diagnosticat. Ai "limba" de plastic rupta, si ea genereaza zgomotele, in ceva timp o sa se produca inevitabilul..... Iar despre semnalizator, pana nu se desface nu pot spune exact ce si cum, cert e ca se poate repara ...... Numai bine!!! <span class='edit'>19 Jun 2011, 23:07:</span> Am si eu o sugestie..... Nu mai incercati sa bricolati pe acasa la panglici .....Spre ex sa va arat ce am gasit pe o panglica 19062011296.jpg ( Size: 867.45k ) Number of downloads: 948 Nu este destul detaliata poza dar e reprezentativa(mariti zona de langa mufa si o sa vedeti o lipitura care a cedat)... Pt un traseu intrerupt pe lungime panglici nu exista nici o posibilitate de remediere, panglica cu pricina trebuie sa ajunga la tomberon.... This post has been edited by Marius WAS: 19 Jun 2011, 23:09 |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
gttoma |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 29 August 05 ![]() |
Am schimbat panglica de la volan, pe garantie, la Marius. Nu se vedea un traseu intrerupt la cea veche dar ... dadea eroarea respectiva.
Nici macar la firme nu am avut parte de aceeasi seriozitate ca la Marius. Inca o data il recomand. |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005 Renault Megane II Sedan
Confort Expression 1.5 dCI, 100 CP, 2005 |
|
Marius WAS |
![]()
|
25 Iunie sunt la Bucuresti
Multa bafta! |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
Ovis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
Salut,
am schimbat si eu panglica de la volan la Marius WAS. Mai precis am cumparat-o de la el si am montat-o eu, deoarece distanta Pitesti-Timisoara e destul de mare incat sa nu renteze deplasarea. Omul e foarte amabil si orientat pe gasirea de solutii, nu ca multi mecanici de la Reno care ... care nu mai zic nimic ca numai ma enervez. Totusi, daca e posibil, recomand sa il lasati pe el sa o monteze. |
--------------------
Renault
Megane II.2 Estate Expression
2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
|
|
M i h a i |
![]()
|
Ce este asa dificil ca sa montezi blocul de lumini?
|
--------------------
------
------
------
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Mihai, cand incerci sa urmezi ceva pas cu pas si ramai in mana cu plastice sau altele, nu prea iti mai vine sa bagi mana
![]() http://www.reno.ro/index.php?showtopic=185...dpost&p=3038372 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
Ovis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE Ce este asa dificil ca sa montezi blocul de lumini? Datorita tutorialului de pe forum, nu e mare scofala. In cazul meu, prima operatie de demontare/montare (din cele vreo 20) s-a facut la un service, urmatoarele le-am facut eu. Problema nu a fost demontarea/montarea ci faptul ca desi totul parea ok, toate contactele continue si fara scurt, martorul airbag ramanea aprins. Abia dupa ce am facut diagnoza, adica drum la service si banii de rigoare, mi-am dat seama unde poate fi problema, si anume la mufele care intra in airbag. Nu stiu din ce motive, siguranta de la una din mufe nu mai functiona cum trebuie, iar in momentul in care fixam airbag-ul in volan, datorita socului, sarea 0,5mm afara din mufa, destul cat sa activeze scurtul din mufa airbag-ului, care la randul lui activa martorul din bord. In concluzie, in cazul meu, in loc sa platesc niste bani si sa pierd max o ora, am platit aceeasi bani si am pierdut 10 ore, plus nervii aferenti. Totusi, daca blocul de lumini ar fi fost nou, nu cred ca ar mai fi aparut problema. |
--------------------
Renault
Megane II.2 Estate Expression
2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
|
|
ciumiki |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 17 March 11 ![]() |
[quote=Marius WAS,19 Jun 2011, 13:42]
La tine este simplu de diagnosticat. Ai "limba" de plastic rupta, si ea genereaza zgomotele, in ceva timp o sa se produca inevitabilul..... Iar despre semnalizator, pana nu se desface nu pot spune exact ce si cum, cert e ca se poate repara ...... Numai bine!!! Cum putem lua legatura ? P.S.... sunt din Vaslui. |
--------------------
Renault
Megane
2007, 1.5 dci megane 2.2, 1.5 dci, 63 kw, an 2007
|
|
Marius WAS |
![]()
|
Ai PM de la mine!!!
|
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
La mine scârțâie. Dar nu s-a aprins nimic. Să înțeleg că dacă desfac acum, scot limba ruptă, și-l las așa am scăpat? Sau cum? Limba aia trebuie pusă neapărat la loc?
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Nu trebuie pusa la loc pentru ca se va rupe din nou. Daca e rupta, scoate-o definitiv si nu vei mai avea probleme. Eu o am scoasa de 2 ani si merge totul perfect. Daca o lasam acolo sau o lipeam la loc, pana acum aveam panglica de mult rupta.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Marius WAS |
![]()
|
Cu siguranta trebuie scoasa limba, dar daca ai cea mai mica urma de cuta pe panglica in zona pe care trebuia sa o protejeze limba, atunci nu e de bine, nu o sa te bucuri prea mult de ea....
Numai bine!! |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
vicxxl33 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 17 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Mie imi face clank cand las volanul liber sa revina dupa un viraj la dreapta.Aproape de fiecare data face cand revine volanul din viraj la dreapta.O sa trebuiasca sa plec in concediu in afara tarii,credeti ca e grav daca se rupe pamblica pana sa ajung inapoi?Masina e in garantie si mi-au zis ca daca nu s-a rupt nu are ce sa-mi faca.Multumesc.
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan 1,5 DCI
2009 Renault Megane IV Sedan 1,6 DCI 2018
|
|
Marius WAS |
![]()
|
Normal ar trebui sa-ti schimbe comanda sub volan, daca cei de la reprezentanta ar fi mai isteti si si-ar baga nasul in ea sa vada ca e rupt ceva inauntru, fara prea multe comentarii ar trebui sa o schimbe.
Grav e ca nu o sa-ti mai mearga airbag-urile in cazul in care se rupe.. Numai bine |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
M i h a i |
![]()
|
Repara in afara programului poate.Nu cred ca se face oficial treaba asta.Vii cu blocul de lumini praf iar baiatul de la electrica iti zice ca il repara el mai ieftin.Treaba cu reparatul este valabila la modul general.Pana la urma de ce sa faca oficial treaba asta?Oricum nu tine cat una noua.
This post has been edited by M i h a i: 3 Jul 2011, 00:38 |
--------------------
------
------
------
|
|
s_j_teo |
![]()
|
Reprezentanta nu face reparatii ! Nu au voie sa faca asa ceva, producatorul interzice orice carpeala pe partea de siguranta. Si eu sunt adeptul aceluias principiu cu viata ta nu te joci. Fara suparare o piese reparata nu este una noua sa fim foarte clari.
|
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Bun. Am desfăcut și eu blocul de lumini azi. Totul ok, panglica arată ok, limba aia de plastic iar la fel, doar foarte foarte puțină uruză în zona în care se rupe. Așa că am decis să o las acolo. În schimb, capacul îmi stă destul de ridicat. O să-i pun poate într-o zi un burete să-l țină presat poate se schimbă ceva. Am pus totul la loc, scârțâitul a rămas.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Ai verificat daca fara ansamblul ala cu panglica scartaie?... poate nu este de la panglica... poate scartaie din caseta de directie.
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Hai sa fim seriosi, daca scartaie ceva sub volan se aude cu totul altfel decat atunci cand iti scartaie ceva in caseta...sau poate ai vrut sa spui coloana de directie?
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 10:52 |