frecare volan
![]() ![]() ![]() |
frecare volan
Wolverine |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.085 Joined: 6 September 07 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Renault
MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion
Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
|
|||
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aqua @ 24 Mar 2011, 08:01) nu am alte socuri sau probleme, doar simt acel clanc, zgomotul de coloana de directie se aude in volan? ca sa mor eu daca e de la coloana .... numai eu stiu cum am purtat-o si am ocolit fiecare groapa si bordura La fel am facut si eu... m-am purtat cu ea de parca era bibelou... degeaba... coloana de directie sucks big time... Clancul se aude sus in volan( doar daca este oprita muzica de tot si virezi pe loc spre dreapta... in rest n-am nici un fel de zgomote la coloana sau batai)... am fost la Serus si verdictul a fost zgomot in coloana de directie... vestea buna este ca dupa ce a facut o lunga perioada de timp a inceput sa nu prea mai faca, lucru de care am fost asigurat de baiatul de la service... este aleator cand face cand nu face... mie mi-au mai facut o chestie: mi-au slabit caseta de directie pe sub masina, au repozitionat-o si dupa aceea au strans suruburile... surpriza zgomotul s-a diminuat foarte mult... bine cel mai tare a fost ca m-am plimbat de vreo 3 ori pana au depistat, ca ma duceam acolo si nu mai vroia sa faca nici un zgomot, iar aia se uitau la mine si evident ca ma credeau nebun... unu chiar mi-a spus ca am extraterestrii in masina... ![]() A sa nu uit: scorurile la reno sunt coloana noua 4700 Ron si manopera mai este vreo 350 Ron... ![]() This post has been edited by solidconvert: 24 Mar 2011, 10:12 |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Sa stii ca nici eu mie nu prea mi-a mai facut, dar sa mai dea caldura ca la frig nu zicea nimic.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
LUC1AN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 4 April 10 ![]() |
Eu am rezovlat panglica la 19vik.
Recomand cu multa placere, a lucrat foarte bine. |
--------------------
Renault
MEGANE II
- B 876 L U K
2007 1.5 dCi 106cp
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
... interesant este ca va cazniti sa le reparati ... sa-nteleg ca inca nu ati gasit un furnizor de panglica...
|
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
LUC1AN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 4 April 10 ![]() |
Normal ca se incearca repararea, decat sa dai 500-600 ron pe un bloc optic nou
![]() |
--------------------
Renault
MEGANE II
- B 876 L U K
2007 1.5 dCi 106cp
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
780 pt privilege.
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
de pe la imprimante nu se poate lua?
|
--------------------
------
------
------
|
|
Marius WAS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
Tot ce e posibil sa pun mana pe vreo 15-20 de panglici direct de la furnizor cu mufe cu tot, sunt in tratative..... asta pt inceput sa vad daca se poate...... Pe viitor nu stiu ce va fi.....
<span class='edit'>25 Mar 2011, 11:26:</span> legat de panglica de la imprimante, s-ar putea sa nu fie buna...., e posibil sa-ti stinga martorii, dar in caz de accident sa nu faca fatza amperajului care declanseaza airbagul,si tot ce e posibil sa se carbonizeze, si sa nu sara airbagul, asa ca..... este da vazut cat de ok este panglica de la imprimante..... Cu stima!!! This post has been edited by Marius WAS: 25 Mar 2011, 17:48 |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Pai foi de catalog pentru panglica de imprimanta nu se gasesc? Cunosti curentul necesar declansarii?
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Am cautat eu:
- imprimanta matriciala pt A4, panglica are 24 de circuite, 30mm latime, asta nu ar fi problema, dar are doar 40 cm lungime, - imprimanta matriciala pt A3, 50 cm lungime. Pentru Megane trebuie cu 7 circuite, 9mm latime, 55 cm lungime (51cm intre mufe plus mai intra obligatoriu cate 2 cm in fiecare mufa) - copiator A3 cat un frigider mai mic (scaneaza in lungul filei), 4 circuite, e mai ingusta, oricum nu e buna, circa 50 cm lungime... pentru economie la lungime si pentru siguranta sa nu o ia razna pe traseu, panglica nu e de la un capat la altul al cursei, ca la imprimante, e pliata la 90 de grade undeva pe traseu. This post has been edited by 19vik: 25 Mar 2011, 14:11 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
Eu sunt de parere ca una reparata o sa tina mai mult ca una noua , tocmai pt ca se elimina cauza defectului, iar cei care repara asa ceva nu cred ca nu ramburseaza pretul operatiunii daca lucrarea facuta de ei tine doar cateva luni. Asa ca per total e mai ieftin cu mult sa incerci repararea decat inlocuirea blocului de lumini.
This post has been edited by ric26ct: 25 Mar 2011, 21:05 |
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
rino |
![]()
|
pentru cei care le repara in house:
- dupa lipirea traseu cu traseu - reconstructia invelisului cu ajutorul unui pistol de lipit plastic (silicon) luati in considerare reutilizarea limbii de plastic negru prin aplicarea acesteia pe exteriorul suportului mufei, prin lipire cu superglue si finisarea cu smirghel. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
varianta de lipire cu superglue a limbii de plastic nu e OK pt că secțiunea e prea mică. Eventual se poate încerca lipirea prin topire cu ciocanul termostatat și o ușoară armare cu o piesă metalică cu secțiune redusă.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
2005 1,6, 16V, 113CP-(83kW) 150 050 km
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Asta e cea mai mare prostie in cazul asta, sa lipesti la loc limba aceea. Tocmai ea cauzeaza ruperea panglicii. Odata ce s-a rupt acea limba, trebuie scoasa din blocul optic si aruncata.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
maximus78 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 17 September 06 ![]() |
Un nr de telefon de la cei care repara banda cu pricina , si cat costa "operatia".
Cei din bucuresti va rog , ca ma secat becu+cheial si mesajul din bord. Multumesc anticipat. |
--------------------
Renault
Megane Dci 82 Cp
Fab 2006 BUCURESTI Vand Furnici
|
|
rino |
![]()
|
Limba de plastic are un rol foarte bine definit numai ca e prost proiectata intreaga piesa ....
PS. se poate lipi fara probleme cu superglue pe exteriorul capacelului de protectie al jonctiunii... in rest, nu comentez, desi as putea, posturile lui jenka.e si skorpio_bog. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
QUOTE(maximus78 @ 27 Mar 2011, 09:22) Da-i un PM user-ului 19vik sau Marius WAS. This post has been edited by Hack: 28 Mar 2011, 07:16 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
danzel |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 7 May 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(rino @ 27 Mar 2011, 16:28) Limba de plastic are un rol foarte bine definit numai ca e prost proiectata intreaga piesa .... PS. se poate lipi fara probleme cu superglue pe exteriorul capacelului de protectie al jonctiunii... in rest, nu comentez, desi as putea, posturile lui jenka.e si skorpio_bog. Perfect de acord cu rino Limba aceea are rolul de a tine pamblica aproape de tamburul negru exact in zona cea mai vulnerabila, adica in apropierea cuplei. In cazul in care se renunta la acea limba, trebuie ca macar pamblica sa fie lipita -nu neaparat cu superglue pt ca e greu de demontat in cazul in care se vor gasi acele pamblici ca piese de schimb- dar se poate folosi plastic topit(silicon) intre pamblica si tambur, doar pe portiunea corespunzatoare acelei limbi (vreo 3 cm). Fara acea limba, spre capatul cursei volanului, pamblica tinde sa se miste "din scurt" si se rupe. Sa tinem cont ca banda flexibila este si trasa prin canalele de ghidaj, dar si impinsa la cursa inversa. Asta imi aminteste de bancul acela cu sfoara... In fine, plasticul acela din care e facuta limbuta mie imi pare de foarte buna calitate, dar cred ca i-a tremurat proiectantului mana pe mouse, exact in locul cel mai sensibil. Iar daca a facut-o la cererea sefilor de la Renault...atunci trebuie premiat baiatu' ca i-a iesit din plin ! This post has been edited by danzel: 5 Apr 2011, 22:57 |
--------------------
RENAULT
MEGANE II 1.5dci 82cp
2003 sedane
|
|
danut81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.499 Joined: 2 March 08 From: Iasi ![]() |
Legat de inlocuirea benzii e foarte greu de gasit una cu aceleasi caracteristici cu cea originala.Eu am pus mana pe 4 benzi luate de la un fost electrician de la Renault care era la curent cu problema.El a gasit un bloc de lumini de Mercedes,i-a scos banda si a taiat-o in 4.Banda este aproape identica cu cea de pe Megane.Una a fost pusa pe masina mea(nu stiu daca mai rezista ca am vandut masina),una pe masina fratelui meu(rezista dar nu prea umbla mult cu masina prin oras) si doua unor colegi de pe forum din IASI(acestea au cedat).Intr-un caz am gasit banda sectionata de la jumatate iar in celalalt banda arata ca noua,masurata da bine dar cred ca are un traseu care intrerupe cand este rotit volanul.Datorita felului in care se plieaza panglica in blocul de lumini la Megane este greu de gasit o banda care sa reziste.In schimb am mai relipit 2 pamblici originale,care erau pliate de zici ca erau evantai si rezista si dupa 6 luni de la reparatie.
Daca aveti nevoie de ajutor cu repararea pamblicii in Iasi va stau la dispozitie. |
--------------------
Renault
Megane 2 2005
- vs.01.smb
Lux Privillege
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
pt RINO
n-am priceput de ce nu se dorește comentat post-ul meu. Pt cine nu știe: lipiciurile cu cianacrilat dau lipiri relativ rigide iar lipirea cu silicon (recunosc, n-am încercat, eu am aplicat ceea ce am descris mai sus) mi se pare puțin cam "ocupatoare de loc" și care dă frecări suplimentare. Nu zic că e bine ce scriu eu dar asta funcționează deja la mine de 2500 km. Precizez că și eu coonfirm necesitatea limbii de plastic... |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
|
|
danzel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 7 May 09 From: Bucuresti ![]() |
Azi am lipit o pamblica de la masina unui prieten(60 000Km acum, dar cu defectul asta de pe la vreo 50 000Km) exact ca in descrierea lui danut81 ,adica gen evantai. Este clar ca aceasta pamblica se rupe din cel putin doua motive:
1. Se rupe limbuta neagra de plastic si banda se indoaie din scurt ( cazul meu, masina la 107 000 Km, ceea ce e oarecum ok), traseele se intrerup , dar banda nu se sifoneaza. 2. Mecanismul de rulare a benzii sare de la punct. Efect: banda se rupe si Slava Domnului ca nu opune mare rezistenta inainte de rupere si nu se blocheaza si volanul ! Cauza: joc in mecanismul de rulare al benzii...plasticul se toceste si rotita din satelit sare cativa dinti. La pamblica de la masina prietenului meu este curios ca limbuta de plastic am gasit-o exact pe pozitia ei originala , dar rupta ! In fine, dupa lipire am aplicat niste buretei autoadezivi intre volan si mecanismul blocului optic, ca sa mai diminuez din joc... Sincer, nu cred in minuni. Ce e tocit, tocit ramane. |
--------------------
RENAULT
MEGANE II 1.5dci 82cp
2003 sedane
|
|
maximus78 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 17 September 06 ![]() |
Rezolvat si eu azi pamblica de la airbag gratie colegului Marius WAS.
Lucrare ca la carte , recomand. Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane Dci 82 Cp
Fab 2006 BUCURESTI Vand Furnici
|
|
jenka.e |
![]()
|
corectă re-concluzionarea privind "săritul de la loc" al rotiței dințate de la tractul de rulare de pe coroanele dințate. AM SCRIS DEJA DE CEL PUȚIN 4 ORI în acest topic. Ruperea limbii de plastic este doar o urmare a schimbării raportului de rotire între părțile mobile.
PENTRU TOȚI CEI CARE NU AU "PĂȚIT-O" ÎNCĂ CU PANGLICA: montați-vă distanțierii din burete poliuretanic între blocul de lumini și partea inferioară a volanului. Suflați în iaurt! |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
|
|
h3roin |
![]()
|
![]() Cristea Adrian Group: Members Posts: 119 Joined: 8 February 10 From: Bucuresti ![]() |
si cam unde ar veni buretele ala? O poza ceva? Si mie a inceput sa imi faca de azi (sa frece). Un magazin, un pret, ceva pentru blocul optic ? Sau tre sa apelez pe la baietii nostri de pe forum pt reparatie.... Astept pareri.
Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane
- B-101-ADR
2007 Megane II Privilege .....etc..
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Vezi aici.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Marius WAS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
Aviz doritorilor :
1) Prima saptamana dupa Pasti ajung la Constanta, raman o noapte acolo, o sa revin cu data exacta.... 2) Tot in prima Saptamana dupa Pasti ajung la Sighisoara, asta include si Tg. Mures, aviz celor interesati. Si preventiv ca poate nu mai intru.... ![]() Doresc un "Paste fericit" la toti forumistii si nu numai.. Numai bine!!! |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
salutare, am reusit de am pus o bucata de burete cum recomanda lumea, nu se mai aude fas fas, frecatul respectiv ci doar un poc poc probabil cand se intoarce pamblica dintr-o parte in alta. dumnezeu cu mila mai mult singe rau iti faci ascultand pe acolo diverse sunete, am mai auzit unul mai jos la rotirea coloanei de directie ceva ca de arc cum zic unii colegi. Eu am ajuns la concluzia ca nu are sens sa imi fac inima rea pentru masina care scoate diverse sunete lucreaza si ea ca orice lucru
![]() |
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
- -
26-10-2007
|
|
Ionut Syp |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 30 April 11 ![]() |
Salut !
Am si eu aceiasi problema. Am un renault Megane 2 sedan,iar de vreo 9 luni incoace am ticait la volan.Am fost la service renault si a zis ca e normal ....Acum 2 saptamani mi s-a aprins senzorul de la airbag in bord.Am fost din nou la ei si a constat ,,comanda sub volan"stricata, mai bine spus panglica aceea de face legatura cu airbag-ul intrerupta.Piesa costa 850 lei la reprezentanta si vine cu tot cu manete de stergatoare si lumini.Ei zic ca panglica nu se gaseste separat. Unde pot lipi si eu aceasta panglica? |
--------------------
Renault
Mgane 2 Sedan
2006/Privilege 1.6-16V-110 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 13:39 |