frecare volan
![]() ![]() ![]() |
frecare volan
Marius WAS |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|||
Marius WAS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
Pt cei interesati, in anumite conditii pot ajunge in urm orase: Craiova, Calarasi(Oltenita), Campina , Ploiesti , Sinaia , Tirgoviste, Slatina......
|
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Daca ajungi prin Craiova,sa-mi dai un PM.Asi vrea sa actionam preventiv!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
Pentru cei care nu știu cu ce se poate înlocui panglica "buclucașă":
cablu IDE de la calculatoare desk-top (cele care leagă placa de bază cu Hard disk-ul). Are vreo 40 de fire. Se selectează cîte sunt necesare (respectiv 7) și se separă de cele "multe". Este evident că se vor scoate /tăia mufele de cuplaj de la capete și de pe parcurs. Panglica are cam 60 de cm în starea inițială și costă cam 5-7 RON. Singuar problemă rămîne îndemînarea "reparatorului" și stația de lipire termostatată. A, și să nu uitați să puneți//montați buretele de presare a blocului (partea mobilă ce include panglica) de către volan. Grosime recomandată pt burete = 7-8mm This post has been edited by jenka.e: 28 Oct 2010, 15:14 |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
2005 1,6, 16V, 113CP-(83kW) 150 050 km
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
S-a mai discutat problema. Cablul IDE de la PC nu este bun, este prea moale fata de panglica masinii. Desfa blocul optic, scoate panglica si pune-o langa un cablu IDE si ai sa sesizezi (sau nu) diferenta.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
s-a discutat dar eu am verificat și se poate. Singura treabă e că nu știu cît va ține! Am încercat și treaba cu panglicile o idee mai groase ....
|
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
2005 1,6, 16V, 113CP-(83kW) 150 050 km
|
|
Marius WAS |
![]()
|
Cu sigurantza nu va tine prea mult....., panglica IDE nu e flexibila,asa ca la un nr de N manevrari va ceda.
Daca e cineva interesat am vreo 5m de panglica IDE pe care am comandat-o fara sa stiu ca nu e ceea ce trebuie |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
_liviu_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 22 February 05 From: Galati ![]() |
Am si eu de vreo doua zile aceeasi problema, initial s-a auzit un tacanit la rotirea volanului, alaltaieri s-a aprins martorul de airbag+service (initial se mai si stingea, se aprindea...parea un contact imperfect) dar dupa o zi s-a imperfectionat de tot
![]() Am fost la service azi, au facut test CLIP, si au zis ca trebuie schimbata toata magia de bloc. Pret aproximativ 850-900 de RON. Chilipir. In concluzie, cred ca o sa incerc sa desfac eu blocul sa vad daca e panglica rupta, sau doar vreun contact intrerupt. Probabil va trebui sa cumpar altul. Stie cineva preturi actuale la asa ceva, in afara service-urilor Renault? Si eventual magazine unde as gasi. (Sunt din Galati) Multumesc. This post has been edited by _liviu_: 5 Nov 2010, 15:18 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
este un produs/reper care se gaseste NUMAI in reteaua renault...nu se fabrica aftermarket... preturi?cam 650 pt cei care nu au auto..pt cei cu auto 740 lei...pt cei cu butoane de cruise pe volan cam 900 lei..
|
--------------------
------
------
------
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Maris, am un prieten din CT cu un megane hatchback suferind de sindromul panglica. Mai treci curand prin oras? Nu cred ca se pricepe omul la montat la loc.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
_liviu_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 22 February 05 From: Galati ![]() |
Sau daca ai drum prin Galati, poate chiar Bucuresti
![]() O intrebare, la ITP pot fi respins pe tema asta? Ca din pacate trebuie sa fac si ITP-ul luna asta. |
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Am facut eu ITP-ul si nu s-a uitat nici dracu la martori.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
_liviu_ |
![]()
|
E bine atunci. O sa ma duc oricum mai devreme cu o sapt sa am timp de reparat in caz de ceva.
Multumesc pentru raspunsuri ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
Marius WAS |
![]()
|
QUOTE(SorinCT @ 5 Nov 2010, 15:28) Maris, am un prieten din CT cu un megane hatchback suferind de sindromul panglica. Mai treci curand prin oras? Nu cred ca se pricepe omul la montat la loc. Nu stiu cand as o sa trec prin Constanta ....,poate la vara, sau eventual sa-l ajuti tu, eu va trimit capacul de la blocul optic.....numai sa va descurcati sa-l montati... Mi-am adus aminte o sa ajung prin Calarasi sau Oltenita, daca nu saptamana asta, urmatoarea... ramane sa ne auzim.... Sorin eu nu cred ca mai am nr tau de telefon, asa ca te rog sa ma suni ca sa putem sta de vb, eventual sa te anunt cand as putea ajunge la Calarasi.... Multa bafta!!! |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
SorinCT |
![]()
|
I-am dat eu numarul tau, sper ca nu te superi. I-am spus ca tu mai ajungi prin diferite orase si sa discutati pe larg ce si cum.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
Marius WAS |
![]()
|
QUOTE(SorinCT @ 8 Nov 2010, 10:30) I-am dat eu numarul tau, sper ca nu te superi. I-am spus ca tu mai ajungi prin diferite orase si sa discutati pe larg ce si cum. Nu e nici o suparare, ma bucur ca ma promovezi:P Atunci ramane sa ma sune si sa vorbim cand si unde.... Cu stima!!! 8 Nov 2010, 19:09: Daca mai sunt doritori, e posibil sa ajung cat de carand in Bucuresti... sunt deja 2 persoane "programate" mai este nevoie de minim o persoana...., daca nu ramane sa ne vedem peste vreo 2 saptamani.... Cu respect, This post has been edited by Marius WAS: 8 Nov 2010, 19:09 |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
chelule |
![]()
|
![]() membru fara par Group: Members Posts: 611 Joined: 9 April 09 From: Brasov ![]() |
cu tot respectul pentru Marius (din cate vad face o treaba foarte buna si pana acum nu au fost plangeri), mi se pare ca topicul asta se transforma in "cine mai doreste cine mai pofteste..." in loc sa aflam informatii folositoare referitoare la remedierea problemei sau prevenirea ei.
Nu vreau sa fiu inteles gresit, dar pentru vanzare exista sectiunea bursa si pentru numere de telefon, multumiri, etc exista mesaj privat. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2
- BV-11-CHE
2005
|
|
Marius WAS |
![]()
|
QUOTE(chelule @ 8 Nov 2010, 19:14) cu tot respectul pentru Marius (din cate vad face o treaba foarte buna si pana acum nu au fost plangeri), mi se pare ca topicul asta se transforma in "cine mai doreste cine mai pofteste..." in loc sa aflam informatii folositoare referitoare la remedierea problemei sau prevenirea ei. Nu vreau sa fiu inteles gresit, dar pentru vanzare exista sectiunea bursa si pentru numere de telefon, multumiri, etc exista mesaj privat. Din ce imi aduc eu aminte, s-a discutat aspectul, ce anume duce la defectare, ce anume trebuie facut ca sa previ fenomenul, si sincer iti dau dreptate, ar trebui inchis topicul si facut altul nou..... in ceea ce priveste reparatul. Ca sa repari iti trebuie o panglica, o statie de lipit, multa rabdare si dexteritate, si putina mecanica, cat sa dai jos un volan, sa desfaci o comanda sub volan..... si apoi sa le motezi la loc, si in cele din urma sa si functioneze ca doar asta este scopul.... Prea multa bataie de cap pt o suma asa mica.... Cu stima, <span class='edit'>8 Nov 2010, 22:05:</span> Ca sa intru cat de cat in legalitate pe forum, aveam de gand sa fac topicul meu, asa ca acum am pus piciorul in prag sa zic asa ![]() Asa ca pe viitor pt mai multe detalii accesati http://www.reno.ro/index.php?showtopic=196973&st= This post has been edited by Marius WAS: 8 Nov 2010, 22:07 |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
Recomand si eu solutia folosita de Marius!Super baiat.
|
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
- B-08-BBM
2007 Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
cristi_ubs |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 17 January 06 ![]() |
eu am de ceva timp o problema asemanatoare, un huruit la rotirea volanului.initial nu am bagat de seama apoi l-am ignorat maxim.de ieri am inceput operatiunea de reparare a huruitului, crezand mai mult ca sigur ca este vorba de deja celebra panglica.Am demontat airbag, volan panglica facut o mica inspectie vizuala, curatat cu WD40 rulmentul care se vede in coloana de directie, gresat usor...curatat si panglica, si mai usor gresat.Am montat DOAR volanul inapoi fara panglica, fara airbag....si surpriza...face exact ca inainte.De mentionat ca directia este impecabila, stransa, legata, capete de bara si bielete nu au 2 saptamani.
De la ce ar putea fii? Am localizat zgomotul, undeva intre partea superioara a coloane i de directie si pana in palnia de cauciuc de pe podul pedalier.Insa parca se aude de dincolo de aceasta palnie, de sub podul pedalier. Poate cineva sa ma ajute cu o foto program sa vad ce este sub acea palnie?Cum se demonteaza palnia de cauciuc, ma gandesc la o mica curatare + gresare a elementelor care se misca/freaca/invart mai ales in zona de contact direct. Exista vreun kit de reparatie pt coloana volan? In afara de rulmentul care se vede in partea superioara a coloanei mai exista si altceva, rulment, bucsa? Mentionez ca huruitul/frecatul se aude atat la viraj stg cat si dreapta fie ca masina este asezata pe sol sau suspendata.e un zgomot de frecare..plastic pe plastic, oricum ceva gros si infundat. Multumesc!!! |
--------------------
RENAULT
SYMBOL
- B 60 FTW
2007 / 13.02.2007
|
|
Marius WAS |
![]()
|
In primul rand trebuie localizat zgomotul, mare atentie te poti insela, zgomotul se propaga foarte usor(te poti insela), doi la mana poti incerca sa slabesti cuplajele, invarti volanul si mai apoi strangi cuplajele, poti avea sansa sa scapi de zgomot....asta in conditiile in care nu ai joc in coloana.
Asa ca alta idee poti verifica si rulmentl de la flansa respectiv amortizor, stai langa roata din stanga si pui pe cineva sa bracheze maxim stg si maxim dr. Dar dupa cum am mai zis esentialul e sa localizezi zona cu problema, si mai apoi te apuci de demontat..... Multa bafta!!! |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
cristi_ubs |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 17 January 06 ![]() |
.am rezolvat.In prima faza am decuplat coloana de directie de caseta si am probat pt a elimina posibilitatea ca zgomotul sa apara din alte elemente in afara de coloana.Si la fel facea.Am demontat coloana am curatat ft bine...am gresat...degeaba...huruitul era de la cei 2 rulmenti de pe coloana....care din pacate nu prea se pot schimba, asadar am schimbat coloana, nu cu una noua caci pretul depaseste 700ron si cu una SH, pe care am ingrijit-o ft bine dinainte sa o montez.A costat 150ron.Mai ramane luni sa curat tablele de langa ea si sa ii dau o vopsea neagra pt ca este ruginita.
|
--------------------
RENAULT
SYMBOL
- B 60 FTW
2007 / 13.02.2007
|
|
_liviu_ |
![]()
|
Tocmai ce-am rezolvat si eu azi cu magia aia de banda, de fapt Marius
![]() Face treaba buna omu'. Apelati cu incredere. Next step: ITP ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Poze cu buretele ''home made'' dintre volan si capacu' de la cuplaju' cu panglica...
Attached thumbnail(s) 301120101476.jpg ( Size: 896.2k ) Number of downloads: 854 301120101478.jpg ( Size: 878.42k ) Number of downloads: 934 |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Marius WAS |
![]()
|
Nota 10 pt aspect, trebuie verificat daca are compresibilitatea necesara ca sa tina capacul presat sau sa nu preseze prea rau, iar in timp sa nu-si piarda din caracteristici....
Oricum arata bine, in principiu ar trebui un burete cu grosime de 1 cm si o rezistenta la compresiune mult mai mare decat a buretelui de spalat vase pe care mai toata lumea a pus mana.... Multa bafta!!! This post has been edited by Marius WAS: 7 Dec 2010, 14:43 |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Este un fel de burete combinat cu spuma poliuretanica... sursa este una din jucariile de baie ale lui fii-mea...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Pai i-ai stricat fetei jucaria pt volanul tau?
![]() Faina treaba oricum cu buretele. Eu de cand l-am montat nu s-a mai departat capacul deloc si nu a mai facut nici un fel de zgomot ![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
nlu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 20 February 07 ![]() |
Hop si eu cu panglica mea, confirm ca de vina este plasticul acela care ajunsese cumva sub panglica si a fortat in ea. Atasez cateva foto si-l rog pe Marius sa-mi spuna daca mai poate fi recuperata
Attached thumbnail(s) IMG_1440_1_.jpg ( Size: 1.36mb ) Number of downloads: 779 IMG_1442_1_.jpg ( Size: 1.77mb ) Number of downloads: 784 IMG_1447_1_.jpg ( Size: 1.55mb ) Number of downloads: 768 IMG_1447_2_.jpg ( Size: 1.55mb ) Number of downloads: 280 IMG_1453_1_.jpg ( Size: 2.21mb ) Number of downloads: 308 |
--------------------
Renault
Megane sedane Expression 1.6 16v 2007
Megane IV estate 1,3 tce 140/2019
|
|
Marius WAS |
![]()
|
Salut!
Ai PM de la mine, si da in mare parte pare reparabila, dar cel mai bine e sa o vad..., atunci chiar pot spune sigur.... Multa bafta! |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
nlu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 20 February 07 ![]() |
Respect MAXIM fondatorilor forumului
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane sedane Expression 1.6 16v 2007
Megane IV estate 1,3 tce 140/2019
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 01:45 |