frecare volan
![]() ![]() ![]() |
frecare volan
VyRuZ |
![]()
|
||
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|||
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Asta a facut marius la mine dar era rupta de la capat, la mufa. A facut legaturile initiale si a acoperit panglica pe ambele parti cu un fel de banda adeziva mai groasa si rezistenta, un fel de izolir band mai placticos.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
Intrebare nr. 1:e neaparata nevoie de pamblica? 7 fire care sa suporte rasucire nu merge?
Intrebare nr. 2: de unde se poate achizitiona "... pamblica cu 7 trasee, pasul de 1.25 mm o latime de 9 mm, lungime 510mm si o grosime de maxim 0.4 mm cu tot cu izolator si cu o flexibilitate sporita...." (thanks Marius) |
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
Marius WAS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
QUOTE(rino @ 8 Oct 2010, 21:16) Intrebare nr. 1:e neaparata nevoie de pamblica? 7 fire care sa suporte rasucire nu merge? Intrebare nr. 2: de unde se poate achizitiona "... pamblica cu 7 trasee, pasul de 1.25 mm o latime de 9 mm, lungime 510mm si o grosime de maxim 0.4 mm cu tot cu izolator si cu o flexibilitate sporita...." (thanks Marius) Rino cu tot respectul: 1)Sunt necesare minim 5 fire pt cele care nu au pilot automat, si 7 fire(trasee) pt cruise control, si nu am gasit inca inlocuitor..., e un tip din Bucuresti care mi-a zis ca a dat comanda in afara de panglica, dar nu i-a lipit-o bine meseriasul...., urmeaza sa ma vad cu el cat de curand(la primul durm in Bucuresti) si sa studiez panglica comandata.... 2) am cautat panglica si nu am gasit, , am dat comanda pe mai multe site-uri si mi-au trimis cu totul altceva.... Am gasit in afara un tambur cu 150 de metri care costa vreo 400$ si care corespunde descrierilor mai sus mentionate(cu 7 trasee, pasul de 1.25 mm o latime de 9 mm, lungime 510mm si o grosime de maxim 0.4 mm cu tot cu izolator)dar pe care nu ma risc sa-l comand din aceleasi motive mai sus mentionate Am studiat latimea panglicii si am constatat ca un pas 1,25*7=8,75+1,25(marginile)=10mm . La latimea asta panglica freaca de capac..... 11 Oct 2010, 22:22: QUOTE(SorinCT @ 8 Oct 2010, 23:19) Mai greu sa gasesti panglica la dimensiunile acestea, poate doar de la producator sau de la trasee similare. Sunt si eu curios, oare nu se poate concepe o mufa + fire normale trase prin blocul optic si legate fiecare pe unde are nevoie? N-am studiat problema indeaproape, poate ne lamureste Marius. Sorin e destul de greu sa montezi o mufa acolo, volanul se invarte aproximativ 3,5 ture de la maxim stg la maxim dr, O varianta simpla cum e la logan nu prea se poate face deoarece panglica are in jur de 2m sidoar 2 trasee, mai nou pe Duster are 4 trasee..... Daca as fi gasit vreo solutie, deja era in practica... 11 Oct 2010, 22:25: QUOTE(danutzz87 @ 8 Oct 2010, 09:11) Am si eu problema cu pamblica rupta. Cei de la renault au scos pamblica si rotita dintata, pe care nu le mai am, credeti ca se mai poate face ceva sau este prea complicat si trebuie schimbat tot ansamblul? Danutzz87 / Am panglica si blocuri daca te intereseaza, deci se poate repara, sa zicem un maxim de 200RON, daca iti lipsesc din piese, daca mai ai panglica si toate cele poti scapa chiar si cu un mil, manopera inclusa ![]() ![]() 11 Oct 2010, 22:31: Inca ceva baietii care o aveti facuta de mine panglica "nu uitati de garantie", daca cedeaza lipiturile se repara for free, daca se rupe din alta parte..... "nu ma priveste" 11 Oct 2010, 22:43: QUOTE(VyRuZ @ 9 Oct 2010, 13:21) Oare nu merge, dacă se rupe panglica pe traseu și nu de la bază, să aplicăm pe ea o bandă adezivă gen scotch (dar cu lipici mai stabil în timp) pe ambele părți, astel încât să o ranforseze un pic? Imi vine foarte greu sa cred ca va rezista o panglica lipita la jumatate, la un momendat panglica se indoaie la 0 grade, o lipitura la jumatate sau in alta parte nu va rezista foarte mult.... Eu unul am considerat de la bun inceput ca nu este cazul sa fac lipituri pe lungimea panglicii..... 11 Oct 2010, 22:52: QUOTE(andrei_feno @ 9 Oct 2010, 10:58) Andrei_feno>>trosnitura provine de la limba protectoare(care are rolul de a proteja panglica de eventuale cute langa mufa) , raul deja a fost facut..... e o chestiune de timp pana acel fragment de plastic sa ajunga intr-o pozitie defavorabila si sa blocheze angrenajul, astfel ducand la deteliorarea panglici, chiar la ruperea acesteia....., trebuie neaparat scos acel fragment...... This post has been edited by Marius WAS: 11 Oct 2010, 22:52 |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
danutzz87 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 28 April 10 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu problema cu pamblica rupta. Cei de la renault au scos pamblica si rotita dintata, pe care nu le mai am, credeti ca se mai poate face ceva sau este prea complicat si trebuie schimbat tot ansamblul? Marius crezi ca se poate rezolva??
12 Oct 2010, 07:27: Scuze marius nu vazusem postul tau!! Cand crezi ca mai ai drum prin bucuresti?? Am lipsa roata dintata, altceva nu cred ca a mai scos de acolo,desi nu m-ar mira, pt ca asta a fost solutia celui de la service ca sa nu mai frece volanul. Adevarul e ca facea foarte urat cand il roteam. This post has been edited by danutzz87: 12 Oct 2010, 07:27 |
--------------------
Renault
megane
- B-987-PDF
2005 1.5dci 74Kw 101 CP
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Si la mine facea urat dupa ce s-a rupt panglica, am scos rotita dintata si piesa circulara alba pe care se infasoara panglica si nu mai scotea sunete. In locul tau eu as vorbi cu nea caisa ala sa-ti dea piesele ca ai nevoie de ele in caz de iti cumperi panglica noua sau repari una veche.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
Marius WAS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
QUOTE(danutzz87 @ 12 Oct 2010, 07:19) Am si eu problema cu pamblica rupta. Cei de la renault au scos pamblica si rotita dintata, pe care nu le mai am, credeti ca se mai poate face ceva sau este prea complicat si trebuie schimbat tot ansamblul? Marius crezi ca se poate rezolva?? <span class='edit'>12 Oct 2010, 07:27:</span> Scuze marius nu vazusem postul tau!! Cand crezi ca mai ai drum prin bucuresti?? Am lipsa roata dintata, altceva nu cred ca a mai scos de acolo,desi nu m-ar mira, pt ca asta a fost solutia celui de la service ca sa nu mai frece volanul. Adevarul e ca facea foarte urat cand il roteam. Panglica "pamblica" rupta si mufele le mai ai???? |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
telim4lulu |
![]()
|
![]() ---- Group: Members Posts: 732 Joined: 29 February 08 ![]() |
Este corect scris si pamblica
![]() |
--------------------
----
----
---- ----
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
@andrei_feno: e normal, dacă citești puțin mai sus în acest thread o să vezi cum vei putea să elimini acel zgomot. Din păcate, pentru a-l rezolva trebuie demontat volanul și blocul de lumini, dar din experiența personală îți spun că după un timp el va reveni. Singura metoda de a-l elimina complet este să tai pur și simplu clema din plastic care asigură revenirea volanului după o semnalizare, dar atunci va trebui să oprești tu semnalizarea de fiecare dată (nu se va mai opri singură la revenirea volanului).
|
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular pamblică pamblica plural pamblici pamblicile genitiv-dativ singular pamblici pamblicii plural pamblici pamblicilor revenind la pamblica: forumul reno.ro este in stilul "opensource" daca stii conceptul, cautam si dam solutii in si din comunitate ..... This post has been edited by rino: 12 Oct 2010, 22:23 |
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
Marius WAS |
![]()
|
Nu stiu sa zic care e corect si care nu, dar am vazut ca se foloseste atat pamblica cat si panglica.....
This post has been edited by Marius WAS: 13 Oct 2010, 05:49 |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
danutzz87 |
![]()
|
Nu mai am pamblica si nici roata dintata, mufa nu stiu daca e acolo sau nu. Tipul de la service le-a luat ca sa le arunce probabil. O sa iti dau un telefon Marius sa vedem ce se poate face.
|
--------------------
Renault
megane
- B-987-PDF
2005 1.5dci 74Kw 101 CP
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Mi-a apărut și mie astăzi simptomul de păcănit ușor (fără legătură cu semnalizarea) când iau curbe mai rapide. Mă duc să iau un Torx de 50 din Hornbach și mă apuc de desfăcut măgăria aia de bloc optic. Nu am nici un martor aprins (încă) și am varianta cu Tempomat.
Vă țin la curent. 15 Oct 2010, 16:52: Revin, și aș vrea un răspuns, vă rog foarte frumos, mai repejor. Am desfăcut tot de pe acolo, am mașina bucăți. Am scos blocul optic dar rotit cu mâna nu face absolut nici un zgomot. Am pus și volanul înapoi fără blocul optic și nu face nici așa zgomot, deci e de la blocul optic, totuși. Cum pot desface blocul optic să văd ce e pe dinăuntru? Dacă tot l-am dat jos... M-am uitat pe acolo dar nu pare a exista vreo metodă ușoară de desfacere... This post has been edited by VyRuZ: 15 Oct 2010, 15:52 |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
chelule |
![]()
|
![]() membru fara par Group: Members Posts: 611 Joined: 9 April 09 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2
- BV-11-CHE
2005
|
|
VyRuZ |
![]()
|
Merci fain, pe ăla nu-l văzusem.
La mine nu agață, se aude doar rotița aia dinăuntru făcând zgomot ușor, doar la virarea la dreapta, scurt, după ce am virat stânga. L-am demontat, am văzut că nu face zgomot când îl rotesc cu mâna, e OK. L-am pus înapoi + burete de centraj și aia e. Îl urmăresc. This post has been edited by VyRuZ: 15 Oct 2010, 18:23 |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Trebuia sa desfaci de tot blocul pana ajungeai la panglica si acolo sa verifici daca ti s-a rupt limba aceea neagra de plastic sau nu. Daca s-a rupt, atunci trebuie scoasa de acolo caci din cauza ei se rupe panglica.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Și dacă o scoți, nu ți se mai rupe panglica?
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
VyRuZ |
![]()
|
Mă una-alta pe ea de limbă, skorpio. Mi-a țâțâit fundul la airbag, am lucrat cu teamă. Când am dat jos blocul și am văzut că panglica merge ușor, am lăsat-o așa, nu am mai stat să desfac uzina. Mai ales că am avut azi un imens scandal cu cineva mai apropiat și încă tremur de nervi. Am mai rupt și două cleme de la cochilia de la volan, că am fost neatent.
Când s-o rupe, aia e, altul și gata. Dac-o să am bani. Nu am, aia e, când am. Sau dacă se întețește zgomotul, apelez la Marius. This post has been edited by VyRuZ: 15 Oct 2010, 18:55 |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
chelule |
![]()
|
![]() membru fara par Group: Members Posts: 611 Joined: 9 April 09 From: Brasov ![]() |
din momentul in care s-a rupt limbia aia 90% se va rupe si panglica pentru ca se face cute si nu se mai infasoara uniform. .. parerea mea
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2
- BV-11-CHE
2005
|
|
Marius WAS |
![]()
|
panglica rezista foarte bine fara limba aceia, numa ca limba neagra de plastic se incapataneaza si afecteaza angrenajul dintre rotitza si plasticul alb, astfel se deterioreaza panglica(caz in care panglica se rupe), acum sa fim sinceri moduri de defectare pot fi multiple, principalul e ca dupa reparatie sa se elimine toate riscurile de deteriorare.....
Joi 22.10.10 sunt la BUCURESTI dupa orele 16h 30 sa repar niste panglici daca mai e cineva care doreste ne putem auzi la telefon...... 0721787648 sau 0765464543 Multa bafta!!! |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
VyRuZ |
![]()
|
Sunt și eu înscris la Marius, pentru că pot să bag mâna-n foc că îmi cârâie rotița aia urâtă din bloc, care sincronizează cei doi cilindri. Mă descurc și eu să desfac pe acolo și să identific problema, dar prefer să se ocupe cineva care chiar ȘTIE ce face și are și piese de schimb pt. orice event.
O să merg puțin spre deloc cu mașina până joi, vă comunic joi după reparație/mentenanță (după caz) exact ce și de ce. This post has been edited by VyRuZ: 18 Oct 2010, 23:11 |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
Daaaa, "fericit" posesor de "păcănitoare" în blocul de lumini. Rezolvat cu succes. Obs: e greșeală de proiectare dar... se poate rezolva pb dacă se procedează de la început cu "băgare de seamă". Adică:
1.nu se permite acel "joc" de la capacul ce ține reductorul (roata dințată și piesa albă). Asta se rezolvă montînd un "resort" care să țină presat acel capac. 2.dacă "șmecheria" aia de panglică cu trasee cuprate s-a rupt ea poate fi "cîrpită" în modurile descrise anterior DAR se poate înlocui și cu panglică realizată cu fire lițate izolate în plastic (dintr-acelea la care fiecare fir are altă culoare). Dacă secțiunea fiecărui fir lițat e mică, această panglică va intra acolo. Găsiți așa ceva pe la magazinele de piese electronice "Vitacom" , fostele "Dioda" "RET", etc. 3 Toată lumea înjură "limba" din material plastic dar cred că aceea doar desăvîrșește pb. Cauza, cred că e, de fapt, luftul descris mai sus, care luft face ca aceea rotiță dințată, prin ieșirea de pe calea normală, să nu realizeze reducerea de rotație corectă. Normal ar fi fost ori ca acea rotiță să fie mai înaltă ori, și mai bine era ca acea cale dințată exterioară să aibă profilul mai înalt ... dar nu s-ar mai fi realizat economia de material, nu se mai reparau/vindeau atîtea piese.... Că am fi fost noi mulțumiți și nu știam cum se rapară un RENAULT.... nu mai contează. Dragi colegi "de suferință", dar gîndiți-vă, acest defect mai are și un mare avantaj: cum ar fi fost posibil să ne cunoaștem atîția oameni dacă n-am fi avut aceste pb? Vedeți și funcția socială a "defectelor" ![]() Numai bine! |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
2005 1,6, 16V, 113CP-(83kW) 150 050 km
|
|
VyRuZ |
![]()
|
M-am văzut azi cu Marius, mi-a desfăcut blocul optic etc. Totul OK acolo, frecarea provine de undeva de pe coloana de direcție (testat fără bloc optic instalat). Când am ajuns acasă nu mai făcea, deși când plecasem de la locul "reparației" zgomotul era la locul lui, deci... mister. Oricum nu e deloc deranjant, e un sunet încet, joc în volan nu e, așa că nu mă mai chinui să investighez.
Culmea e că am testat și eu direcția fără blocul optic instalat și canci zgomot. Să le ia naiba de mașini. De treabă Marius, recomand. Nu-mi pare rău de banii dați, măcar acum po' să stau liniștit. Recomand tuturor să investigheze dacă apar zgomote la direcție, ca să evite ruperea benzii ăleia nenorocite. This post has been edited by VyRuZ: 22 Oct 2010, 01:43 |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
@Marius WAS: prin Timișoara când vii? :-)
|
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
Dacă Marius WAS nu e disponibil, pot eu rezolva pb cu panglica pt timișoreni sau pt cei din zonă! Dar nu vreau "să mănînc pîinea" nimănui...
|
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
2005 1,6, 16V, 113CP-(83kW) 150 050 km
|
|
Marius WAS |
![]()
|
QUOTE(cip2k7 @ 22 Oct 2010, 00:43) Nu stiu ce sa zic.... ar fi interesant sa vin la Timisoara, dar daca vin, nu pot sa o fac doar pt o singura persoana, momentan nu am drum prin zona.... Daca te descurci sa-ti montezi/demontezi panglica, pot sa ti-o repar si mai apoi trimite prin Posta Romana. Multa bafta |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
danutzz87 |
![]()
|
M-am intalnit si eu cu Marius ieri si mi-a inlocuit pamblica, totul e ok, nu mai am nici o problema. Mersi mult Marius.
|
--------------------
Renault
megane
- B-987-PDF
2005 1.5dci 74Kw 101 CP
|
|
Marius WAS |
![]()
|
Cu placere!!!
Daca apar eventuale probleme va rog sa nu ezitati sa ma solicitati. Cu stima, |
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
- ** - ** - WAS
2007
|
|
userul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 21 October 08 From: Constanta ![]() |
Salut Marius,
Am si eu aceeasi problema, verificata in doua service-uri si inca nereparata din cauza pretului... Sunt din Constanta. Ai cumva drum prin zona sau prin apropiere ca sa ne intalnim? multumesc |
--------------------
renault 1.6 16v
megane
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 01:45 |