frecare volan
![]() ![]() ![]() |
frecare volan
Buiacka |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 67 Joined: 3 September 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2006/1.4 16V
|
|||
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
wow... din decembrie pana acum l-au scumpit baietii, nu gluma !!!
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|
Buiacka |
![]()
|
Pai da, ca tot ce vand este in euro si le convine. Mai conteaza ca noi avem salariile in RON si pe deasupra si "inghetate", asta in cel mai bun caz ? Nu cred.
In decembrie 1 euro era undeva pe la 3.8 - 3.9, acum e 4.3 si uite-asa, pac, pac 60 - 70 ron in plus. Asta e, ai, n-ai, dai...!!! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2006/1.4 16V
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Salutare la toata lumea!
Am si eu o problema similara la masina (desi de vreo 5-10.000km cred ca a aparut!) care cred ca e legata de acest topic. O descriu pe scurt in continuare. Cand semnalizez stanga sau dreapta (doar cand semnalizez!) si rotesc volanul stanga (respectiv, dreapta) pentru a vira, se aude un pacanit din interiorul lui, ca si cum ceva plastic ar lovi altceva... la o rotire completa de 360 de grade a volanului, cred ca se aude de cel putin 4-5 ori acel pacanit, si mi-e teama sa nu fie ceva problema cu panglica asta afurisita. Sigur, o sa imi spuneti ca e contactorul turnant, dar va asigur ca nu e acela (am fost la dealer acum vreo 6 luni si mi-a zis un mecanic ca e contactorul turnant... l-am asigurat ca nu e acela pentru ca in momentul in care am cumparat masina nu se auzea, si el m-a contrazis; pe urma, l-am pus sa vireze pe o alta masina din service, si bineinteles ca la aceea abia se auzea zgomotul contactorului turnant... si atunci l-am convins ca a mea are o problema; pe urma, m-am dus cu masina in service si mecanicul - de data asta altul - a zis sa revin la celalalt, pentru ca el m-a preluat initial si era in concediu; si de-atunci nu am mai fost... si incep sa regret; dar merg din nou, cred ca maine). Cum masina iese in cateva luni din garantie, merg cu ea la dealer si va tin la curent ce rezolv. Pana atunci, as aprecia un sfat legat de eventuala problema pe care o am, sau daca a mai patit cineva asa ceva (si daca e un simptom cunoscut pentru panglica asta...). Multumesc anticipat! This post has been edited by cip2k7: 2 Mar 2009, 22:56 |
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
Buiacka |
![]()
|
Asa s-a intamplat si la mine. De cand au aparut pacaniturile si pana s-a rupt de tot panglica n-a trecut nici o luna. Mergi cat mai repede la service si insista sa-ti schimbe pe garantie acel bloc ca altfel o sa te coste in jur de 1.000 ron. Eu tot caut de ceva vreme, a mea nemaifiind in garantie, si cel mai ieftin, deocamdata, am gasit la Brasov in jur de 700 - 750 ron cu tot cu manopera.
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2006/1.4 16V
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 23 September 07 ![]() |
La Bras in Iasi am intrebat eu e 560Ron fara proiectoare, fara CC, pentru variata "cheala". Am intrebat si la un magazin din oras 700Ron mai scump ca la reprezentanta
![]() |
--------------------
Reno
Megane 2.1
2005 Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
|
|
Buiacka |
![]()
|
Am sunat si la Bras Iasi.
Pentru Megane II hatchback cu proiectoare ceata, fara autolights si tempomat, cu stergator luneta costa 670 ron fara manopera. Putin mai scump ca la Brasov. Ma mai gandesc... |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2006/1.4 16V
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Am fost astazi la ei la service, iar indivizii de acolo mi-au zis ca e normal... am insistat insa si m-a reprogramat individul pe luni dimineata pentru o constatare (m-am dus sa-mi inlocuiasca si manerele interioare care s-au decojit... si s-au uitat 3 oameni diferiti la ele si parca nu era convins ca s-au decojit "natural, de la mama lor natura" - masina nu are nici 25.000 km).
Imi e teama ca o sa se lase cu o cearta si amenintari luni dimineata... cu domnii de la service... |
--------------------
Renault
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
Buiacka |
![]()
|
E foarte posibil sa fie asa.
Eu am avut probleme cu manerul pentru reglat distanta pe orizontala de la scaunul soferului, s-a rupt. Masina fiind inca in garantie, evident, am solicitat schimbarea acestuia pe garantie. Dupa multe, multe insistente, interventii si dialoguri mai mult sau mai putin la limita bunului simt au schimbat acel maner, de fapt tot mecanismul si cu manerul pentru inclinarea spatarului dar a durat aproape 4 luni. Am fost in service in luna mai si m-au chemat ca sa-l schimbe tocmai in august (in septembrie iesea din garantie). Probabil si cu acest bloc de lumini as fi patit la fel. Norocul lor ca nu mai am garantie si toata operatiunea va fi pe cheltuiala mea. |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2006/1.4 16V
|
|
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
QUOTE(cip2k7 @ 2 Mar 2009, 22:54) Salutare la toata lumea! Am si eu o problema similara la masina (desi de vreo 5-10.000km cred ca a aparut!) care cred ca e legata de acest topic. O descriu pe scurt in continuare. Cand semnalizez stanga sau dreapta (doar cand semnalizez!) si rotesc volanul stanga (respectiv, dreapta) pentru a vira, se aude un pacanit din interiorul lui, ca si cum ceva plastic ar lovi altceva... la o rotire completa de 360 de grade a volanului, cred ca se aude de cel putin 4-5 ori acel pacanit, si mi-e teama sa nu fie ceva problema cu panglica asta afurisita. Sigur, o sa imi spuneti ca e contactorul turnant, dar va asigur ca nu e acela (am fost la dealer acum vreo 6 luni si mi-a zis un mecanic ca e contactorul turnant... l-am asigurat ca nu e acela pentru ca in momentul in care am cumparat masina nu se auzea, si el m-a contrazis; pe urma, l-am pus sa vireze pe o alta masina din service, si bineinteles ca la aceea abia se auzea zgomotul contactorului turnant... si atunci l-am convins ca a mea are o problema; pe urma, m-am dus cu masina in service si mecanicul - de data asta altul - a zis sa revin la celalalt, pentru ca el m-a preluat initial si era in concediu; si de-atunci nu am mai fost... si incep sa regret; dar merg din nou, cred ca maine). Cum masina iese in cateva luni din garantie, merg cu ea la dealer si va tin la curent ce rezolv. Pana atunci, as aprecia un sfat legat de eventuala problema pe care o am, sau daca a mai patit cineva asa ceva (si daca e un simptom cunoscut pentru panglica asta...). Multumesc anticipat! asa s-a manifestat si la mine vreo 2 saptamani dupa care s-a aprins martorul de airbag; daca la fel se intampla si la tine diagnosticul e clar! |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|
cip2k7 |
![]()
|
Multumesc frumos enageM si buiacka, luni voi face scandal, pentru ca in vreo 4 luni imi expira si mie garantia si n-am de gand sa scot bani din buzunar pentru panglici... Si daca nu accepta, o sa sun la Vocea Clientului.
This post has been edited by cip2k7: 4 Mar 2009, 16:08 |
--------------------
Renault
|
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
eu in nici un caz nu am de gand sa dau atatia bani pe o porcarie de panglica... cred ca o scot si o refac la un atelier de reparatii gsm cum au mai facut si altii...
|
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
- B-XXX-LGF
2011
|
|
cip2k7 |
![]()
|
Revin cu noutati. Am fost la AutoEuropa in Timisoara, si s-au comportat foarte respectuos cu mine. Am mentionat cele doua probleme pe care le aveam, cea legata de pacanitul din volan, si cea cu manerele exfoliate; in ceea ce priveste pacanitul, un alt mecanic (diferit fata de cel de data trecuta) mi-a spus ca e normal, si l-am rugat sa imi arate cum face pe un alt Megane - m-a dus la unul asemanator cu modelul meu, si la semnalizare si rotire volan facea la fel (se auzea la fel); prin urmare, avand in vedere ca pentru a-mi face mie "demonstratia" trebuia sa dea jos masina de pe fiarele alea (era ridicata), i-am multumit si am recunoscut ca se pare ca "asa fac toate".
Legat de problema cu manerele, s-au facut poze, si in 20 de minute s-au trimis la Renault (asa banuiesc cel putin) si pe urma mi s-a spus ca voi fi sunat cand sosesc piesele, ca sa imi fie inlocuite pe garantie. Prin urmare, pacanitul in volan la semnalizare + rotire se pare ca e normal si e de la mecanismul care face semnalizatorul sa revina in pozitia normala. Mi s-a spus ca daca era panglica de airbag, s-ar fi auzit tot timpul o lovitura in volan, nu doar cand semnalizez. Asa ca tot ce imi ramane de facut este sa astept manerele, iar "problema" mea cu volanul se pare ca nu era o problema. Cred ca sufar de "paranoia spre-sfarsit-de-garantie". This post has been edited by cip2k7: 9 Mar 2009, 15:23 |
--------------------
Renault
|
|
IONIX 74 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 28 October 07 From: Piatra Neamț ![]() |
Salut. Și eu am avut aceeași problemă cu scârțitul de la volan. Fiind în garanție am fost la reprezentantul Renault care mi-a schimbat tot ansamblul acela al blocului de lumini chiar în prezența mea. La recepția lucrării, veți râde, volanul scârția mai abitir. Oamenii au spus că mai mult de atât nu au ce face........Am luat-o așa, dar sunt făcut gând.
Sfaturi......,vă rog. |
--------------------
renault
megane II sedane
- NT 74 HIP
2007 manager
|
|
cip2k7 |
![]()
|
08031974, eu cred ca nu este motiv de panica. Si eu am masina tot din 2007, si intr-adevar mi se parea ca nu face atat de "urat" cand rotesc de volan cand am luat-o. A inceput sa faca (daca retin eu bine) cand m-am urcat in masina si am dat cu piciorul stang in volan (nu am dat foarte tare, dar am lovit in el). Oricum, face asa de cel putin vreo 10.000km, si momentan nu imi fac probleme. E drept, ma deranjeaza cand virez, uneori cred ca am o pocnitoare in masina daca muzica e mai jos de nivelul de volum 6, dar cum am explicat si mai sus, se pare ca sunt mai multe modele care fac asa (inclusiv masina din service pe care mi-a "testat-o" mecanicul facea asa).
Nu cred ca este (cel putin deocamdata) un motiv de ingrijorare. Daca totusi faci progrese in directia asta, te rugam sa ne transmiti si noua. |
--------------------
Renault
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
am si eu aceasta problema de 2 luni,si peste 3 luni imi iese masina din garantie,la mine se manifesta in felul urmator:
daca misc de volan usor stanga - dreapta se aude un frecat,in momentul cand rotesc de volan mai repede sa ies din parcare,sau iau un viraj mai strans si rotile revin la pozitia lor initiala se aud pocnituri in volan ca si cum ar sari pietricele in parbriz la 100 km/k...si vreau sa stiu,daca ma duc si le zic problema o sa imi schimbe tot ansamblul,sau il schimba dupa ce se rupe panglica? masina are 22.000 km,pana acum aveam masina de servici,dar de cand am inceput sa o folosesc mai des....apar problemele,greierasii:( |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
Buiacka |
![]()
|
Acel frecat usor se aude de la mecanismul pentru revenirea manetei de semnalizare pe 0 odata cu rotirea volanului si se aude la toate.
Celalalt zgomot cel mai probabil e de la pangilca de airbag. Daca nu s-a aprins martorul de airbag si cheia de service inca nu s-a rupt dar nici mult nu mai dureaza. Daca nu e rupta cred ca te vor aburi pana iesi din garantie. La mine dupa o luna si jumatate, de la aparitia zgomotului, s-a rupt de tot. Se schimba tot blocul de lumini nu doar panglica de airbag si costa in jur de 1.000 - 1.100 ron cu tot cu manopera. Eu am cautat pe bursa si am gasit la cineva care-mi trimite doar panglica si o schimb singur. Totusi du-te la ei ca poate gasesti unul mai de treaba si.... cine stie poate ai noroc. |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2006/1.4 16V
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
rcosmin- (cum ar sari pietricele in parbriz la 100 km/k) cauza e rotita zimtata, exact ca la mine, a sarit din locasul ei. Eu am desfacut blocul, am fixat rotita si de atunci nu am mai auzit acel zgomot., iar acel fashit e de la panglica si la mine se aude, eu zic ca e normal. Ai un tutorial cum ajungi la rotita . Succes
|
--------------------
Reno
Megane 2.1
|
|
CataT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.089 Joined: 19 April 07 From: C o n s t a n t a ![]() |
@mafia_ooops, despre ce bloc vorbesti?
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / 1.6 16V
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
despre blocul in care sta el, evident. a schimbat rotita de la lift
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
mafia_ooops |
![]()
|
CataT- blocul de lumini, despre el ziceam mai sus.
Caktuss- te tii de glume ![]() ![]() ![]() This post has been edited by mafia_ooops: 25 Mar 2009, 22:01 |
--------------------
Reno
Megane 2.1
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
am studiat-o. eu ori imi cumpar volan cu comanzi din dezmemembrari ( al meu arata can jalnic) ori imi iau un satelit de ala si trag firele in eel
![]() revenind la topic. am blocul ala busit, ne uitam intr-o zi prin el ? |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
va multumesc pt raspunsuri
M-am documentat,stiu cam care ar fi problemele,dar masina fiind inca in garantie nu umblu sa desfac nimic,am fost ieri la Service Renault si mi-au zis sa mai umblu cu masina sa fac viraje mai multe,pana se rupe panglica,ca nu au cum sa demonstreze celor de la Bucuresti ...ca sa imi schimbe blocul pe garantie,a recunoscut si el ca se aude acel frecat dar ...nu pot demonstra acest lucru,si ca daca nu se rupe pana dupa sarbatorile de Pasti,sa ma duc la ei sa vada ce pot sa ii faca...si in iunie-iulie imi iese din garantie ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
"Mergi linistit" si la mine s-a rupt fix la 2 luni dupa ce a iesit din garantie....asa sunt meseriasii astia din service reno.....
|
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
elro |
![]()
|
m-am linistit
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
elro |
![]()
|
In cele din urma mi-am facut o programare la service-ul din Tulcea,masina are 25300 km,si cum se apropie cu pasi repezi iesirea din garantie am zis sa imi fac programare la ei,ca sunt satul de povestile celor din Constanta...,ce le-am zis aia au verificat,mi-au demontat rotile,au suflat cu aer comprimat pe la etrieri(placutele de frana ma mai tin si dupa revizia de 30000km)mi-au testat telescoapele si franele pe stand,sunt OK,si la volan le-am zis ca am un frecat la rotirea acestuia,au verificat ascultand mai bine...si au constatat ca trebuie schimbata comanda de sub volan(tot ansamblul) si au facut comanda,acum astept sa ma sune si sa ma duc sa il schimbe pe garantie.
Deci prefer sa ma duc la Tulcea,unde esti tratat cu respect si atentie,atat tu ca posesor al marcii Renault cat si masina,decat sa ma duc in Constanta,unde nu stiu cum sa te jecmaneasca mai repede si cu treaba de mantuiala.De cum intri in service-ul din Tulcea iti sare in ochi curatenia,mecanicii dupa ce au terminat de lucrat sub capota,pulverizeaza cu o solutie pe unde au lucrat si sterg cu o carpa mizeria(uleiul/vaselina)cu care au murdarit anumite componente ale motorului in urma interventiei(cat timp am asteptat in sala de asteptare 2 mecanici,pana in 28 de ani,schimbau distributia la un Logan,asa de curat au lucrat de am ramas uimit)...ce mai,profesionesti,de cum intri si pana pleci ramai surprins de profesionalismul si amabilitatea lor. P.S. Nu le fac reclama,dar toti cei care au fost la service-ul din Tulcea stiu despre ce vorbesc. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
elro |
![]()
|
Cod comutator + proiectoare(comanda sub volan) 8200283342
La STAR SERVICE(TULCEA) costa 437.41 lei(fara manopera),comutatorul mi-a fost schimbat pe garantie,a durat o ora toata treaba. Sunt super multumit de profesionalismul lor,nota 10 ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
cip2k7 |
![]()
|
rcosmin, deci acum cand semnalizezi si rotesti de volan in directia semnalizata nu mai face zgomotul acela ca un "păcănit"?
|
--------------------
Renault
|
|
elro |
![]()
|
QUOTE(cip2k7 @ 2 Jun 2009, 19:45) rcosmin, deci acum cand semnalizezi si rotesti de volan in directia semnalizata nu mai face zgomotul acela ca un "păcănit"? asta este ceva normal,la mine se auzea un frecat fara sa semnalizez si uneori pocnea din senin,de aveam impresia ca am luat o pietricica in parbriz ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
chris_b |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 29 May 08 From: Cluj Napoca ![]() |
Intervin in discutie, in calitate de "patit" cu aceste probleme.
Pacanitul care se aude atunci cand e pornita semnalizarea e absolut normal. Nu va mai faceti griji in privinta lui. Pe de alta parte, orice alt zgomot la rotirea volanului e semn ca mai devreme sau mai tarziu va ceda panglica. La mine, de cand am luat masina, vreme de aproape un an, se auzea tot timpul acel zgomot de frecare. Apoi au inceput sa se auda "pocniturile" si la scurt timp s-a aprins martorul de airbag. Frecarea e semn ca panglica nu se aseaza bine cand se invarte volanul dar inca nu e foarte grav. Probabil ca rotita zimtata e inca la locul ei, dar urmeaza sa sara de acolo. Odata ce asta se intampla, panglica se va tensiona la fiecare invartire de volan si se va rupe. Din cate am observat, mecanismul e foarte putin fiabil si, daca sare rotita, inseamna ca acele cleme care tin componentele asamblate s-au slabit. Chiar daca o puneti la loc, e aproape sigur ca va iesi din nou si problema va reaparea... Insist ca normal e sa nu se auda niciun zgomot la rotirea volanului, cu exceptia acelora care apar la toate masinile (nu numai Megane) atunci cand e pornita semnalizarea. |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.9 dCi
- CJ 21 BFP
2004 Luxe Dynamique 17", ESP, "Hands free", Audio Connection Box
Ex Logan Prestige 1.6 16v 2007 Ex 1310 Li 2001 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 05:50 |