Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

TURBINA, pareri, sugetii : Probleme frecvente la turbina

andu911
post 4 Dec 2010, 19:34
Post #121

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti - Berceni

QUOTE(claur @ 3 Dec 2010, 19:19)
unde ai reconditionat? a mea are destul joc deja sad.gif
*

Verifica si la rece...
Axul e din otel, iar lagarul e din bronz... doua metale, ce au coeficiente de dilatare termica, diferite...

Si cum e normal sa fie putin joc la rece, ca sa se faca ungerea, e firesc ca la cald sa fie un joc mai mare. Plus ca si uleiul e mai subtire dupa incalzire...

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
claur
post 4 Dec 2010, 20:03
Post #122

Membru autentic

era rece turbina cand am verificat... chestia este ca atunci cand turbina a venit de la reconditionat nu avea joc deloc...

--------------------
Renault koleos I 2011 , 2.0 dci 4x4 150 cp euro 5
+
dinu_victor_88
post 5 Dec 2010, 11:49
Post #123

Membru Ager

@ Pzamfiri Ai dreptate parinte!Eu am fost in vizita cu facultatea la ei in urma cu ceva timp dar nu am stat suficient de mult incat sa le aflu toate secretele tongue.gif si din cate am vazut pe acolo au aparatura de ultima ora.Ei produc numai pt export si ca sa vedeti cat de bine lucreaza dintr-un milion de turbine produse doar 100 sunt cu defecte de fabricatie.

--------------------
Renault Laguna - CT-07-MEV 2003 Lux Privillege
+
claur
post 5 Dec 2010, 12:24
Post #124

Membru autentic

dar unde sa gasim turbine fabr de honeywell bucuresti la pret decent smile.gif?!

sau , or avea si divizie care reconditioneaza? daca stie cineva sa ne zica si noua

--------------------
+
dinu_victor_88
post 5 Dec 2010, 12:42
Post #125

Membru Ager

O sa vorbesc cu profu de licenta si il rog sa imi dea niste ponturi ca e in domeniu.O alta varianta mai e si general turbo.Sunt undeva pe la statia de metrou imgb.Si astia au aparatura sofisticata dar nu stiu daca se baga ei la reconditionat una,doua turbine :|

--------------------
Renault Laguna - CT-07-MEV 2003 Lux Privillege
+
claur
post 5 Dec 2010, 13:03
Post #126

Membru autentic

@dinu_victor_88 ar fi super sa afli un pont biggrin.gif

--------------------
+
Dan73
post 5 Dec 2010, 13:44
Post #127

Membru autentic

"Sectia de Echilibrari si Testari din cadrul S.C. General Turbo S.A. are in dotare 5 standuri de echilibrare si supraturare rotoare turbina si generator tip SCHENCK - DH 30, DH 50, DH 70, DH 12-13, DJ 90 - capabile sa echilibreze rotoare avand o lungime maxima de 21.700 mm si un diametru maxim de 6.500 mm, cu o greutate de la 30 kg pana la 220 tone; 2 standuri de echilibrare pe role tip SCHENCK pentru turatii joase pana la 2.000 rpm pentru rotoare pana la 750 Kg si o masina de supraturare discuri rotorice BJ 40 P tip SCHENCK avand turatia maxima de 100.000 rpm."

Aia lucreaza cu chestii grele smile.gif Victore, mai bine mergi pe varianta cu profesorul. Tine-ne la curent rolleyes.gif

This post has been edited by Dan73: 5 Dec 2010, 20:25

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
itadrian
post 5 Dec 2010, 19:11
Post #128

Membru

Stie cineva cat costa o turbina noua? Asta pentru a face o comparatie, pentru ca vad din ce in ce mai mult din postari legate de reconditionare, ca in momentul cand mi se va duce turbina de la dci o sa ma indrept care una noua!

--------------------
Renault Laguna II 2002, Dynamique, 1,8L 16V
Renault Laguna III, 1.5dci, 110cp, 2007
+
audiofilu'
post 5 Dec 2010, 19:25
Post #129

Membru autentic

Citeva sute bune de euro.De exemplu o turbina pentru mine (de fapt un upgrade) costa si 800 euro...Sigur ce-i sub 5-600 euro ori nu-i noua ori e made in China.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
byby
post 5 Dec 2010, 20:13
Post #130

Membru autentic

From: IASI

@dinu-victor: PPM de 100 nu e chiar asa de speriat. Era ceva daca imi spuneai de PPM de sub 20. smile.gif
Acum sa revenim la oile noastre: Eu am reconditionat turbina la turbocarserv (dl. Boriceanu) acum 3 ani si am deja aproape 50000km cu ea. Merge la fel ca atunci cand am adus-o de la reconditionat (adica miorlaie nitel) dar nimic alceva.

--------------------
Renault Laguna 2003 1,9 dci Privilege
+
Fubiansky
post 6 Dec 2010, 09:23
Post #131

Membru autentic

From: Arad

A mea suiera de cand am puso.
Dar nu asa cu muzica oprita etc...o aud si daca am geamurile inchise.
De tras masina trage dar....., nici la 180 k km cand am schimbat-o pe cea originala care abia o auzeai si avea 4 mm joc la ax.
Am indoieli cu cei de la Brasov dar ramane de vazut pana dupa sarbatori cand trebuie sa-i fac revizia si le voi spune sa verifice si jocul la ax.
Estimez ca pana atunci voi avea in jur de 30 000 Km cu turbina asta.
Turbina a fost reconditionata de doua ori la Brasov si de fiecare daca a foct montata in reprezentanta Renault.

--------------------
Renault Laguna II 1.9dci 120cp 270 Nm 2002 Privilege
+
claur
post 7 Dec 2010, 14:43
Post #132

Membru autentic

am facut un T in care am montat atat sonda existenta pe laguna 2 cat si o sonda de dacie (cea de presiune nu cea pentru becuri).

apoi am montat un ceas de presiune ulei de dacie si am vazut presiunea.....La rece este maxima, iar cand motorul se incalzeste , la ralanti indica o presiune de circa 2 atm(peste), la 2 rot/min indica 4 atm(peste) iar la 3000 rot / min indica aproape 6 atm. Asadar eu zic ca este foarte buna presiunea la ulei. Ce spuneti ?

Mentionez ca am testat cu 2 ceasuri si indica acelasi lucru( pentru a elimina un posibil defect al ceasului..)

ms

--------------------
+
Kerstin
post 10 Dec 2010, 16:31
Post #133

Membru incepator

Salut,de vreo 2 saptamani pana se incalzeste motorul am un fel de "uuuit",mentionez ca masina se comporta bine,trage bine,nu consuma ulei ,nu scoate fum, teoretic functioneaza in parametrii normali.Am fost la un mecanic iar el spunea ca acest fenomen este relativ normal si provine de la cureaua de accesorii,totusi m-am gandit sa postez aici poate s-a mai intalnit cineva cu acest simptom.Toate astea la un 1.9dci 120 cai 221kkm,kit distributie+pompa de apa+kit accesorii schimbate in urma cu 1.5 ani respectiv 30kkm,alternator nou Valeo-20kkm,ulei Castrol 5w40 impreuna cu toate filtrele-5kkm.Nu reusesc sa-mi dau seama de unde vine exact si de aceea va intreb ar putea fi cumva turbina. Cu motorul rece schimb undeva la 2300-2400 rpm apoi cand temperatura urca la nivelul optim schimb mereu la 3000rpm iar inainte de a oprii motorul o las cam un minut la relanti

Multumesc anticipat

sper ca am reusit

P.S.:sa-mi fie cu iertare daca am comis vreo prostie rolleyes.gif

12 Dec 2010, 12:05:
Ceva pareri...nimic?Astept cu interes opiniile voastre....as mai adauga ca nu am avut pana acum nici un fel de probleme cu turbina.

This post has been edited by Kerstin: 12 Dec 2010, 12:05

Attached File(s)
Attached File  Verkn_pfung_mit_Memo__2_.zip ( 747bytes ) Number of downloads: 79
Attached File  Verkn_pfung_mit_Memo__1_.zip ( 755bytes ) Number of downloads: 20

--------------------
Nissan Primera 2003,1.9dCi Acenta
Membru incepator
+
audiofilu'
post 13 Dec 2010, 18:16
Post #134

Membru autentic

Am o intrebare referitor la wastegate.
"Functia principala a unui wastegate este de a permite unei parti din gazele de evacuare sa treaca pe langa turbina atunci cand presiunea necesara este atinsa in galeria de admisie."
In conditiile in care se umbla la acest wastegate in sensul cresterii volumului de gaze care antreneaza turbina si implicit suflanta,motorul are de suferit daca nu se intervine si asupra softului?Daca nu,e posibil sa se obtina putere mai mare prin simpla actionare a acestei valve?

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
andu911
post 13 Dec 2010, 18:52
Post #135

Membru autentic

Cand e inchis ai volumul maxim de gaze care trec prin turbina.

N-ai ce sa mai inchizi la el...

--------------------
- - -
+
audiofilu'
post 13 Dec 2010, 18:56
Post #136

Membru autentic

Si atunci de ce tunerul a mai umblat la wastegate (2 rotatii de piulita-a slabit sau a intarit pirghia,asta nu stiu) daca oricum fluxul e maxim?Nu cumva in ideea de a mai permite gazelor sa invirta mai mult turbina/sau mai puternic avind in vedere fluxul crescut care antreneaza palele?Probabil softul nu mai permitea,de aceea a umblat dar ideea e ca a vrut o crestere...

This post has been edited by audiofilu': 13 Dec 2010, 18:57

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
itadrian
post 13 Dec 2010, 21:23
Post #137

Membru

Prin wastegate se creste sau scade presiunea in turbina si in efect in galeria de admisie si intercooler. Este de evitat a se umbla la wastegate.

--------------------
Renault Laguna II 2002, Dynamique, 1,8L 16V
Renault Laguna III, 1.5dci, 110cp, 2007
+
audiofilu'
post 13 Dec 2010, 21:52
Post #138

Membru autentic

Stiu asta insa andu a facut o afirmatie pe care n-am inteles-o.
M-am dus in garaj si am repozitionat tija by default desi nu cred ca ar fi avut ce sa se intimple avind in vedere ca turbina tine 1,3 bar lejer.
Eram curios daca prin modificarea tijei motorul mai functioneaza corect.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
andu911
post 13 Dec 2010, 23:15
Post #139

Membru autentic

Nu e vorba ce tine turbina, e vorba de ce e dupa turbina... furtunele si intercooler... Alea crapa.

Eu m-am referit la faptul ca atunci cand presiunea e maxima pe evacuare, wastegateul oricum da drumul la aer... Iar tu daca mai strangi din ala, nu mai dai drumul asa mult la gaze.

Oricum e reglat din fabrica, aproape de limita... de-aia sunt destui care se trezesc cu intercooler sau furtune sparte, cu masina default. Nu te gandi ca fabricantul ti-a mai lasat tie mare marja de risc...

Iar daca strangi mai tare, nu se mai deschide deloc... si atunci sigur pocneste vreun furtun...
De-asta zic... la un moment dat, oricat de mult ai mai strange, oricum nu se mai deschide...

--------------------
- - -
+
audiofilu'
post 14 Dec 2010, 08:14
Post #140

Membru autentic

Da, mai ales la ce trasee de 45mm din plastic am la masina... sigur e periculos.
Urmeaza trasee rigide marite, posibil alt intercooler si alta turbina.

14 Dec 2010, 11:10:
Dar am uitat o intrebare importanta: modificarea tijei wastegate nu are acelasi efect in sistem ca ridicarea presiunii din soft asa cum s-a facut in cazul meu (si al tuturor celor care au facut soft custom?).
Daca am mers 2 ani cu presiune 0,8 in loc de 0,5 cit era stock si asta s-a facut din soft oare nu era acelasi efect asupra intercoolerului si tubulaturii ca actionarea fizica asupra tijei pina se obtine tot 0,8bar?

This post has been edited by audiofilu': 14 Dec 2010, 11:10

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
andu911
post 14 Dec 2010, 11:53
Post #141

Membru autentic

Nu stiu ce reglaj poti sa faci din soft, fiindca valva aia e actionata mecanic... De-aia trebuie umblat la reglajul ei... Trebuie in ghilimele, ca nu prea e bine, dupa cum spunea si colegul...

--------------------
- - -
+
audiofilu'
post 14 Dec 2010, 12:35
Post #142

Membru autentic

Hm, poate imi explici atunci cum a crescut presiunea de la 0,5bar la 0,8bar fara sa fi intervenit fizic. Clar ca daca modifici pozitia tijei ai alta presiune...

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
Kerstin
post 20 Dec 2010, 19:10
Post #143

Membru incepator

Chiar daca nimeni nu si-a exprimat nici o opinie in legatura cu postul meu de mai sus,revin cu ceva noutati negative sad.gif .Am schimbat la indrumarea mecanicului cureaua de accesorii care dupa spusele lui asta ar fi fost sursa acelui zgomot,a facut o inspectie generala din care reiese ca masina este in parametrii optimi doar ca acel zgomot din pacate inca persista si ma scoate din minti.Mecanicul a spus ca nu-si poate da seama de unde vine deoarece motorul suna normal si doar in habitaclu e perceptibil.Va rog frumos daca s-a mai intalnit careva cu acest fel de fluierat,etc.(nu stiu cum sa-i spun)sa posteze.Poate sa sune turbina in halul asta?Ar fi cazul sa ma pregatesc pentru o turbina noua?Va multumesc si astept cu interes parerile voastre.

Un salut si toate cele bune

--------------------
Membru incepator
+
claur
post 20 Dec 2010, 20:22
Post #144

Membru autentic

sa nu fluiere cumva ventilatoarele de la clima? wink.gif

--------------------
+
Kerstin
post 20 Dec 2010, 20:42
Post #145

Membru incepator

Cu toti consumatorii opriti si tot se aude.Fluieratul este prezent pana cand apa urca la temperatura normala de lucru, intre 1200-2000 rpm aproximativ.Acum imi aduc aminte ca a aparut la cateva zile dupa ce am schimbat antigelul in reprezentanta.Sa aiba vreo legatura cu interventia din service?Tot pe-atunci s-a racit si vremea iar anomalia persista din pacate.Multumesc pentru raspuns

--------------------
Membru incepator
+
andu911
post 20 Dec 2010, 22:01
Post #146

Membru autentic

Scoate mufa de la TRS sau furtunul de la capsula de vacuum a turbinei si daca nu mai face... e turbina.

O sa iti dea eroare pe bord, dar altfel n-ai cum sa anulezi turbina.

--------------------
- - -
+
Kerstin
post 21 Dec 2010, 00:22
Post #147

Membru incepator

O sa incerc asa apoi revin si va spun rezultatul.Mersi mult de tot!!!

<span class='edit'>21 Dec 2010, 13:08:</span>
Revin.....am incercat sa scot mufa sau furtunasele de la TRS dar din pacate nu am reusit deoarece e pozitionat undeva in spate, deasupra turbinei si e foarte greu accesibil.In schimb am reusit sa scot aceleasi furtunase,unul din actuator(parca asa ii zice...e in forma de ciuperca din ce am vazut eu) iar celalalt din rezervorul de vacum.In urma acestui test am constatat ca masina se accelereaza normal,in timpul testului nu s-a aprins nici un martor in bord dar in schimb fenomenul era prezent.Precizez ca testul a fost facut doar pe loc nu si in sarcina.Sa inteleg ca nu ar fi probleme cu turbina?Am procedat corect?Daca da,atunci partea buna este ca nu am probleme cu ea(turbina),iar partea proasta este ca nu am gasit sursa deranjanta sleep.gif .Oricum va astept cu interes si cu alte idei,pareri,iar daca ii voi da de cap voi posta rezultatul pe forum.Sa fiti ocoliti de belele!!! wink.gif

This post has been edited by Kerstin: 21 Dec 2010, 13:13

--------------------
Membru incepator
+
andu911
post 21 Dec 2010, 14:12
Post #148

Membru autentic

Eu tot n-am inteles ce ai scos ?
Era foarte simplu sa scoti mufa de la TRS.

Furtunasele alea au legatura si cu damperul, nu numai cu turbina...

--------------------
- - -
+
Kerstin
post 21 Dec 2010, 14:56
Post #149

Membru incepator

De la TRS pleaca 2 furtunase,unul spre directia turbina aproximativ iar altul spre un cilindru negru.Eu am deconectat un furtunas de la cilindrul acela negru si altul ce intra pe la turbina pe undeva.Nu am reusit sa deconectez mufa ca nu iese usor si nu am loc sa o prind bine.Mufa se trage pur si simplu sau are vreo siguranta?Nici nu am tras foarte tare de frica sa nu rup ceva plus ca lucrez pe ghicite ca e foarte inghesuit acolo.Mersi

This post has been edited by Kerstin: 21 Dec 2010, 14:57

--------------------
Membru incepator
+
VRS_80
post 22 Dec 2010, 03:43
Post #150

In the air tonight

From: Bucuresti

Cred ca am o idee ce ar putea fi.Ia masina cand e rece si fa o deplasare scurta cu ea dar asta pana se incalzeste(pleci cu ea asa rece).Calca pedala de ambreiaj in mers, tine-o asa si vezi daca mai suiera sau cel putin se aude mult mai incet.Revin-o apoi cu rezultatul aici printr-un mesaj.

This post has been edited by VRS_80: 22 Dec 2010, 03:44

--------------------
Renault Laguna II 2001/1.9dci 120cp Dynamique
SQ ADDICTED-Alpine 9835r,Helix P400 Precision,DLS A6,JL 13w6,Mac audio cfx 2.13,Conectica Stinger si Rockford Fosgate,Insonorizare Second Skin.
+
9 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 14:29
Dacia